onsdag den 17. oktober 2012

Jeg siger det tit - Efteruddannelse er sagen !


AMU-kurser, som er forkortelsen af arbejdsmarkeds uddannelserne, rummer næsten uendelige muligheder for at uddanne sig. Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) har nu lavet analyser, som viser, at det ovenikøbet er en guldrandet forretning at droppe det daglige slid, og i stedet for, i et par dage eller uger, at tage sig tid til at opdyrke nye kompetencer. I det første år efter deltagelse i et AMU-kursus er gevinsten for ufaglærte, at den årlige erhvervs indkomst stiger med cirka 3.500 kroner. Gevinsten stiger til 7.000 kroner ekstra i indkomsten efter 7 år. Gevinsten er mindre for de faglærte, men 3.000 kroner årligt i lønstigning kan der dog alligevel godt være tale om. 

( Jeg møder ofte kollegaer, der har en vis modstand mod igen at skulle på skolebænken igen. Ofte er deres argumenter noget tyndbenet - - -  Jeg kan ikke holde til at sidde ned så længe - - - Jeg er blevet for gammel til at lære noget. Jeg håber virkelig at ovenstående kan få dem ud af deres "søvngængeri" - Og få lidt viden ind under den ret tykke skal )

Ifølge kortlægningen deltog knap hver femte borger i den erhvervsaktive alder i 2010 i offentligt reguleret voksen- og efteruddannelse. Samtidig viser undersøgelsen,udarbejdet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, at der er stor forskel på, hvem der deltager i uddannelsen. Det er især de ufaglærte og folk uden for arbejdsmarkedet, der drager nytte af tilbuddene, der spænder over alt fra danskkurser til indvandrere over enkeltfagskurser på hf til AMU-kurser, hvor folk f.eks.får et truckcertifikat eller kørekort til lastbil. "Det er positivt, at det er de ufaglærte, der får mest. Det er rigtig godt, for det er dem, som kommer til at stå med håret i postkassen, og vi kan allerede nu se, at det er svært at være ufaglært," siger Mie Dalskov Phil, senioranalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.


Ingen kommentarer: