lørdag den 31. oktober 2009

Kinesisk med lidt drys af kendte !



Var ude at spise på Kinesisk restaurant i Ribe. En fint og hyggeligt sted, som kun kan anbefales. Mad var der rigeligt af - Kvaliteten var fin og prisen på lige under 400.- kr rigtig billig, når man er to....... Og så var der et ekstra krydderi på besøget. For Sebastian Dorset var også ude at spise sammen sted. Jeg genkendte ham straks, men opdagede hurtig, at det gjorde næsten alle andre gæster også. Og så fik jeg sgú lidt ondt af manden. Det må være jysk " træls " ikke at kunne gå på en restaurant, langt ude i provinsen, uden at der bliver peget fingre af én og at man bliver samtale rundt ved de små borde. Nå..... Han er nok vant til det. Og uanset om han så helt almindelig ud, mens han sad der med kone og børn, så er jeg stadig stor fan af ham. Han er underfundig - bruger den underspillet humor og er ikke med på Stand - up råbe holdet.

torsdag den 29. oktober 2009

Marathon er nu blevet farligt !

.... Ja. Livet er farligt - Det ender med at man dør. Nu har en norsk undersøgelse slået fast, at man har et meget udsat hjerte i ca. 1 uge efter at have løbet marathon. Undersøgelsen beviser, at man under marathon løbet har presset sin krop så hårdt, at hjertet faktisk bliver noget svag i en periode. Det er så den videnskabelige begrundelse. Men nu har jeg løbet så mange marathonløb - ekstremløb - triathlon - Ironman at jeg godt vidste at det ikke var sundt. Træningen op til et stævne - den fysiske og psykiske træning - den personlige udvikling og den personlige tilfredsstillelse af at det udvikler sig i den rigtige retning. Det er der sundheden ligger. At man så lige kommer over grænsen en enkelt gang, når man "fyrer kanonen af ", er i mit univers helt ok. Der følger så meget andet godt med denne livsstil. Så bliv endelig ved med at løbe alle sammen. Jeg kunne nævne 1000 andre ting, der er farligere end denne livsstil.

Heldig - Heldig !!

Naboen har, gennem et lokalt radioprogram, vundet retten til at kører i en Toyota IQ i en uge - dertil for 3000.- kr. musik eller dvd. Så der er vild aktivitet på kørselsfronten. Og måske også på indkøbsfronten. Det er første gang jeg kommer tæt på den nye model fra Toyota. Perlemors farvet - alu fælge og splinter ny ! Godt nok en lækker lille bil. Umiddelbart ser et ud til at være en 2 personers, men der er faktisk sæder bagi. Bagagerummet er sparet væk, lige som benpladsen til bagsæde passagerene. Men alligevel en super lille fræk bil at se på. Og den kan nemt sammenlignes med min lille C1 racer. / Dog er den ikke en diesel model. Nu bliver det spændende om de falder så meget for bilen, at de skifter deres gamle A1 Golf ud med IQ modellen.

tirsdag den 27. oktober 2009

Kikkenborg og spireahæk !

Weekenden stod i hækkens tegn. Vi har længe manglet ca. 15 meter hæk over mod naboen. Ikke at vi har haft problemer med den manglende hæk. Der har været et lavt hegn, som gjorde at vores hunde ikke løb over alt. Og det har da også været hyggeligt at kunne tale med naboen over hegnet. Men vi blev enige om at få hækken op. Og som sagt - så gjort. Jeg købte hæk planterne ved en lille lokal planteskole ( Kikkenborg ) I Vejen. Et sjovt - hyggeligt og meget billigt sted i Vejen. Svært at finde, men fyldt med fine planter. Og en frisk gammel mand, der burde være gået på pension for længe siden. Men man kan se at han brænder for sit lille livsværk og vil for alt i verden beholde sin butik. Holde " skruen i vandet" og yde en god service. Sådanne mennesker har jeg den dybeste respekt for. Og bare denne kvalitet, gør at jeg ikke kunne finde på at købe planter andre steder. Og så er kvaliteten også god, så jeg kan kun anbefale dette sted.

mandag den 26. oktober 2009

Forventningens glæde !

Så er der kun lidt over 3 måneder til at vi tager flyveren til den anden side af jorden. Den Dominikanske Republik. Vi er lige så stille begyndt at drømme om turen. Jeg har været inde og søge på nette om landet, og hvad vi kan forvente. Konen kan set på udflugtsmål og lidt på muligheden for at shoppe. Ja, selv Google Earth er blevet brugt flittigt, for at se om der skulle være mulighed for at løbe i området. Jeg syntes også at vi trænger til denne rejse. Reel er det vores sølvbryllups tur, og en rigtig god lejlighed til at fejre at vi har haft hinanden i rigtig mange år. Og stedet er også lige i øjet for os begge. Det er et rigtig Bounty sted, med masse af varme, med masse af sol, med masse af afslapning. Blandingen af super afslapning og muligheden for at svømme og løbe i varmen - - - Og sove til middag i solen er en lise for sjælen. Og når rejsen er alt inklusiv, kan man ikke bruge ret meget energi på at finde noget til maven. ..........Ja - Ja. - Forventningens glæder er også en del af rejsen, så den skal vi nok få en hel masse ud af.

søndag den 25. oktober 2009

Købmanden har solgt !

Så har vores lokale købmand solgt sin forretning. Virkelig trist, da han er en flink, serviceminded og meget vellidt person. Altid orden i butikken og altid et smil til alle kunder. Heldigvis har han solgt til COOP. Så vi kommer ikke til at undvære en butik. For det ville være en katastrofe. I forvejen er der stille i Skodborg. Meget er lukket over de sidste 3 - 4 år. Ja - Det lille osteudsalg på det gamle mejeri, får lavet deres ost en andet sted i dag. Banken er lukket og uden at vide det, så tror jeg at skolen planlægger på at flytte overbygningen til Vejen. .... Ok. Jeg er måske ikke den der ligger hele min dagligdags handel lokalt. Og det vil jeg heller aldrig gøre, da jeg stadig vil have friheden til at vælge. Men dette er dog en vink med en vognstang, til at fokucerer mere lokalt.


lørdag den 24. oktober 2009

Intens stemning og en masse svømning !




At være til svømmestævne med knægten er altid en fantastisk oplevelse. Selvfølgelig er det rart at se ham præsterer i vandet. At se når det lykkes for ham og se når ham har givet alt i sig og hænger som en slatten svamp i banetovet. ( Og ser lykkelig ud ) ......... Men det er lige så stor en oplevelse at se alle de andre børn. Fra små 10 årige piger, der kæmper sig vej gennem bassinet, til store 20 årig knægte, der nærmest ligner en 100 hestes Mercury moter med ekstra skumsprøjt. Det er livsbekræftende, at se så mange unge, der går op i deres sport. Der hele tiden søger at blive bedre og kan give deres kammerater en uforbeholden støtte. Har man engang hørt et hold stå og råbe sin støtte til en svømmer i vandet. ( ca. 100 decibel ) Så ved man hvad klubånd og sammenhold betyder. Her er ingen forskel på en super knægt og en nybegynder. Her er det klubfarven og sammenholdet der tæller. Det er mellem børn som disse, at samfundet skal finde sine nye ledere. Mellem disse børn vi skal finde de gode eksempler. Så min opfordring vil være. Kom som tilskuer til et svømmestævne. Se et mylder af unger, i en varm og fugtig hal, der skriger spidsen af deres lunger i laser. Og oplev et fællesskab der rækker over flere årgange. Her er alle lige.

Ta´ 10 af farten


Fin kampagne, som selvfølgelig påvirker én, når man sådan lige kommer til at kører lidt for stærk. Især de lige strækninger, der er i området omkring Vojens - Gram - Agerskov området....... Og jo..... Jeg kører da for stærkt. Selv min mini racer kan nemt fise af sted med over 100 km på de små veje. Nu følger Politiet så kampagnen op med en intensiv fartkontrol. Jeg har allerede set dem i vejsiden. Begge gange uden at betale til statskassen. Og begge gange tænkte jeg: " Der sparede jeg så 550 kr. ". Jeg burde nok have tænkt. " Der kørte jeg selvfølgelig indenfor lovens rammer". Men det gjorde jeg altså ikke. Så min indre fart djævle er altså ikke ordentligt tæmmet.

fredag den 23. oktober 2009

HUndedyr hundeforsikring !

....... Eller nej, den er måske ikke så dyr alligevel. Men nu har vi jo fået en hund mere, og så ringede vi til vores forsikringsselskab for at få den forsikret. De ville hverken vide hvad hunden hed, hvad det var for en model og hvilket chips nummer den havde.... Nå, jeg bestilte alligevel forsikringen. Men senere kom jeg i tanke om, at jeg da godt kunne have nøjes med have én hundeforsikring. Skulle det gå galt, ville det være mærkelig om begge hundene var indblandet, og så kunne jeg jo bare sige at forsikringen lige nøjagtig var tegnet på den uheldige hund.

torsdag den 22. oktober 2009

Dagens mand - Homo sjovt !

Dagens mand på TV 2 - var i dagens anledning lavet med homo seksuelle mænd. Det var en lidt sjov og noget sø realistisk oplevelse. Jeg sad og krummede lidt tæer. For der var helt sikker nogle af fyrene, der var FOR MEGET ! Men der var også nogle der kunne gå for at være helt almindelige drenge. At der ikke var nogle af drengene, der lagde op til Pelle, kunne godt undre mig lidt, for han passede faktisk ind i skaren af deltagere. ....... Nå.... Så var der Martin Jacobsen ( Billedet ) - Som var den ene af "dagens mænd". Han sprang ud af skabet for åben skærm. Han havde gemt sit sande jeg under en rapper facade. I optakt klippet så vi endda rapper Clement understøtte historien. . . . . . Og så dagen efter, sprang han tilbage i skabet. Det var godt nok uforskammet over for den unge homoseksuelle fyr, der til dagen var udklædt som kvinde ( Måske netop fordi han var klædt sådan ud - blev han valgt af Martin ) Og en ordentlig fornærmelse over for bøsse miljøet. Men alligevel en sjov gimmick Jeg har dog et godt råd til Martin. Forvent ikke at blive spillet på en bøssebar, og vis heller ikke dit ansigt et sådan sted i en periode. For så vil du nok få barberet røv !

onsdag den 21. oktober 2009

En herlig dame !

Jeg har aldrig været politisk enig med Ritt Bjerregaard, men jeg har altid haft den dybeste respekt for damen. Hun har reddet flere politiske storme af, end jeg har tal på. Hun er nærmest kommet styrket ud at selv den værst skandale ( Hotel Ritz - Penthouse lejlighed - Bare for at nævne et par stykker ) Og hun har en utrolig politisk mod. Går i in-fight med både modstandere og partifæller uden at tage hensyn. og hun bruger hele palletten, når hun argumenterer. Hun siger tingene som de er og bruger endda den underfundige humor som våben. Det gør hende også behagelig fri for at bruge de beskidte tricks eller gloser. Hendes røde skole var noget der skabte opmærksomhed. Og nu hendes ærlige udmelding om Helle Thorning Smith ! Jeg tror at hun er en rigtig torn i øjet på Socialdemokratiet. Og en " Pain in the ass" på de - Ååå så korrekte akademiske socialdemokratiske politikere, der aldrig har oplevet klassekampen, den kæmpende arbejdsklasse og de vilkår, der er basis for et sådan parti. Hvad kan jeg sige: Respekt for de gamle. Især når de overhaler indenom, og har så skarpe hjerner, at vi skal oppe os for at følge med. Bliv ved Ritt. Spis nogle af dine gode æbler og bliv ved med at kommenterer livet i Danmark. Vi har brug for dine nålestik !

mandag den 19. oktober 2009

DS3 - Citroën !!

Jeg har et stykke tid set efter billeder af den nye Citroën DS3 - Lige den bil, jeg kunne tænke mig skulle udskifte min nuværende mini racer ( C1 - HDI - 1400 ccm ) Ikke at den kører dårlig. Den har faktisk aldrig svigtet mig. Kører gerne over 20 km på en liter diesel. Og kan, med en påpasselig kørsel runde 24 km / Liter. . . . . . Men - Men. Denne DS3 er nu noget for sig selv. En konceptbil, der har fået gade præg. Og med rigtig mange flotte detaljer. Nu skal det nok vise sig, at den bliver " satans " dyr. Og ikke til at komme i nærheden af med en lønmodtager gage. Man man har da lov at drømme. Og så er det jo også sådan, at det er det sidste sted en mand har for sig selv. ( Når man da kører alene ) Man bestemmer selv temperaturen - musikken - om man vil synge med eller bare sidde og se dum ud. Om man vil kører lidt dørtræk og lege Tom K. eller pudse sin miljø glorie og trille afsted som en mand med blød hat. Ligne en 20 årig knægt med seje solbriller eller pille næse, stange tænder eller dytte frejdigt af en pige i vejkanten. Kort sagt - Opfører sig som en mand, der ikke har de dybe overvejelser, inden han laver noget og ret hurtig har glemt det igen !


søndag den 18. oktober 2009

Tysk sekt har besat Rømø strand !

Hvor stor en IKKE nyhed kan det være. Sidste år var TV syd også fremme med kamera og mikrofon. Som i dag, blev de også dengang afvist på en mere eller mindre usympatisk måde. ......... Men for hulen da ! Lad dem da være. De gør ingen skade - De sviner ikke - De forstyrre ikke nogen ( En blæsende weekend på stranden ) Så jeg betragter mere TV syd´s indlæg, som et agurken indlæg. Kan de ikke finde på andet, så send hellere pauseskærm. Lad os ikke håbe at lokal stationens nye sendeflade skal fyldes med chikane af folk der en smule anderledes. - LEV OG LAD LEVE ! - Og træk mikrofonen ind !

lørdag den 17. oktober 2009

En hund efter snorken !

Nu har " Emma " været i familien i næsten 2½ måned. Den er vokset til det dobbelte og den er blevet en kraftig lille dame, som er så tung i rumpen, at den ikke kan hoppe op i sofaen. Selv om den har prøvet mange gange. Den er ved at falde ind på sin plads i herakiet. Den ved nu hvem der bestemmer, og at den kan få det som den vil, hvis den opfører sig ordentlig. Den har dog et par mindre gode vaner. Den er stadig ude at tisse midt nat !! Og den snorker ofte !! Begge ting kan ødelægge en god nattesøvn. Jeg har et par nætter sagt højt: " Hold kæft hund" - Og det virker åbenbart. Men desværre hjælper det ikke at sige: " Hold dig til det bliver morgen". .. Nå, den gamle hund har lært den nye at følge med rundt på lufteturen uden snor. Og den bider heller ikke i alt mulig. Så der er håb for at den bliver en god hund alligevel !

fredag den 16. oktober 2009

Near miss project in Poland !



tak!!!
w koncu wystartowalismy z projektem near miss!!!mam nadzieje ze uda sie zidentyfikowac setki niebezpiecznych zachowan i sytuacji...zyczcie Polsce powodzenia !!!!

torsdag den 15. oktober 2009

At gå efter målet - så kan vejen godt være lidt lang !

Man skal godt nok være hook på opgaven, hvis man møder kl. 06.00 - tager en hel arbejdsdag, sætter sig i bilen og kører de 600 km til Polen. Løber en tur i den regnvåde by ( Mens mørket falder på ) Sætte sig alene i restauranten og spiser, hvorefter man sætter sig op på værelset og arbejder et par timer mere.......... Nå..... Det går jo nok. Jeg ved at i morgen får jeg et super møde, hvor jeg skal starte et stort Nærved ulykkes projekt på vores fabrik i Goleniów. Det skal helt sikker blive en kick - off de ikke sådan lige glemmer. Og jeg skal gøre alt hvad jeg kan for at de forstå mig. Også selv om det bliver med en oversætter ved min side. Min HSE kollega på sitet, er også med på opgaven, og han brænder også for opgaven. Så gør det ikke noget at dagen i dag var lidt hård. Maden var for øvrigt meget god og hotellet var perfekt til mine krav. Ren - pæn - ordentlig betjening - almindelig mad - rimelig pris og et trygt sted til min bil.

onsdag den 14. oktober 2009

Kage Kragen !


Udenfor en bagerbutik i gågaden i Flensborg, sad denne krage. Bundet som en anden hund. Ja - Ja - Det var selvfølgelig en kunstik krage, men ideen var fantastisk. Den var blikfang og derved stoppede folk og - - Og sørme, om de ikke lige skulle have en kage i samme butik. Det er ofte de små originale ting der flytter folk i hverdagen.

tirsdag den 13. oktober 2009

Hus med sjæl !

Nok Flensborgs ældste hus. Fra 1740. Det er næsten ikke til at forestille sig, hvad det hus kunne fortælle, hvis det havde evnen at tale. Man kan blive en smule høj over at filosoferer over sådanne tids perspektiver. Og det sætter ens travle og ofte forjaget hverdag i et andet lys.... Ja, selv et helt menneskeliv ser ret kort ud, i forhold til dette bygningsværk. Huset var velholdt og man kunne se, at de reperationer, som var foretaget, alle var lavet i husets ånd. Uden brug at moderne skruer eller vinkelrette vinduer. Man kunne ikke komme ind, men det så også originalt ud, gennem vinduerne.

mandag den 12. oktober 2009

Flensborg fjord

Efterårsferie, og tre dage på Hotel i Tyskland. Kun de to " gamle ". Og det var ikke langt nede i Tyskland. Faktisk kunne vi se Danmark fra hotellets spisesal. Vejret var med os, og vi fik gået tur ved stranden - i gågaden og rundt i skoven langs grænsen. Flensborg fjord er et flot sted, og skaber billeder fra dengang vi boede i Hobro. Det er nok det eneste jeg stadig savner. Mariager fjord. At se vand næsten hver dag. At man skulle anstrenge sig for at løbe en tur, uden at se vand. Og lyden af vand der bevæger sig ! - Ja - Ja - Skodborg er ok. Men vand kommer kun som regn. Hotellet havde indbygget en grænse købmand, så der var ikke langt til billig slik og sodavand. Og en Dumle julekalender til knægten.

fredag den 9. oktober 2009

Strategi er både store og små tanker !

I dag havde jeg det andet strategi møde med mine ansatte. Det var en rigtig god oplevelse. Ved første møde, for 3 uger siden, tegnede jeg nogle rammer for vores arbejde med strategien. Sendt dem hjem med en del tanker og noget hjemmearbejde. I dag fremlagde de så deres bud. Der var flere indfaldsvinkler og de havde grebet opgaven lidt forskellig an. Men netop dette, gjorde at vi fik gang i snakken om, hvordan vi skulle fortsætte og hvorhen vil ville med vores ideer. Jeg viste min strategi for miljø og personale, og fik også nogle konstruktive tilbagemeldinger. Jeg vil gerne have dem ned i en skabelon der hedder: Formål - mål - værktøjet - driftsstyringen og kontrol. Og jeg tror at vi kommer i mål inden december. Jeg ved at vi lander med en fælles forståelse for vores HSE afdelings mange opgave. Vi får en fælles tankegang omkring måder og metoder. Og allervigtigst. Vi får en mere struktureret arbejdsform Der både er synlig, transparent for andre og til at finde rundt i. Og så skulle vi gerne kunne vise resten af virksomheden, hvordan vi understøtter det vigtigste. At producerer den rette kvalitet, til rette tid, med den rigtige sikkerhed og til den bedste pris. Og så er det en sand fornøjelse at fastholde mine medarbejder i processen. De er rigtig meget løsningsorienteret. Og jeg har brug for at lære dem, at de fleste og bedste løsninger ligger i selve processen.

torsdag den 8. oktober 2009

Hængt op i en kødkrog !

Det var noget af det mest mærkelige jeg længe havde set. Verden ifølge bubber, var på besøg ved en tatovør, som også piercede folk. Den del var ok. Her er det jo en gammel kulturel ting at udsmykke sin krop. Men pludselig var vi i en form for gammel gymnastik sal, et sted i København. Her var der mennesker, der fik sat et par enorme kød kroge i ryggen. Derefter blev krogene sat i et reb, og personen blev trukket op i luften. ( Hængende i de to store kroge ) Det var simpelhen for underlig. At man hænger sig selv op, som en gris på slagteriet. Næsten bliver bevistløs af smerter og derefter siger at det var en fornøjelse. Ja, - - - Man skal nok ikke dømme det man ikke forstår. Og dette forstår jeg bare slet ikke. Jeg har en mindre tatovering. Men den har ingen sammehæng overhovedet med det jeg så i Bubbers verden.

tirsdag den 6. oktober 2009

Gu´ er jeg da stresset........

...... Men min stress er næsten altid opgave relateret. ..... Jo - Selvfølgelig er korte dead-line og uklare mål et problem. Men selv det kan virke positiv, hvis opgaven er sjov, spændende, udviklende og anderkendende. Ofte bruger jeg en metode, som jeg lærte helt tilbage som spejder. Vær forberedt - Vær tilstede. Jeg bruger gerne "Vær forberedt" til at se opgaven igennem. Smage på indholdet og se om der skal laves noget om inden man starter. ( Kompetence / ressurcer / folk / Mål ) Og se om indsats står mål med værdien af opgaven. På den måde får jeg afstemt mine forventninger til opgaven, og undgår derved at få "skuffelsens stress". "Vær tilstede" i opgaven er at holde focus. Hele tiden sørge for at opgaven ikke flyder ud og begynder at fylde mere end først aftalt. Det skaber netop "manglende overbliks-stress" - - - - - - - - - - - - Og vigtigst af alt, at kunne slippe opgaven igen. Har man holdt momentet i opgaven, kan rigtig rigtig mange opgaver slippes ved 80 % - og selv trille de sidste 20 %.

mandag den 5. oktober 2009

Stjerneskud og mavefornemmelser !

I Morgens så jeg et stjerneskud. Det giver altid et lille gib i mig og jeg bruger altid et ½ minut, til at at se om der kommer flere. Og imens kan jeg tage mig selv i at stå og ønske et eller andet. Den reaktion fik jeg udviklet, da jeg var en lille dreng. Og en helt bestemt oplevelse dukker tit op. En stjerneklar nat, på Virksund Campingplads. Jeg lå, sammen med min far og stirrede op i himlen. Han fortalte om det uendelige rum. Pegede på de forskellige stjernetegn, og viste en verden, der næsten tog luften ud af mig. Selv i dag kan jeg fremmane den fornemmelse i maven over at se, hvor lille og ubetydelig men er. Hvor kort tid men eksisterer og hvor lille, om muligt noget spor, man sætter i denne verden

søndag den 4. oktober 2009

Bølgen i Vejle !

Nu har jeg flere gange set " bølgen ", når jeg kører over Vejle broen. Jeg syntes at de ser fantastisk ud. Et bygningsværk, som appelerer til både fantasien og skønheden. Og som jeg og konen godt ville bo i. For nylig så jeg en artikel i Jyllandsposten om huset. Godt nok var det fra den flotte pent house lejlighed øverst i bygningen. Og prisen var langt langt langt over mit budget. Men alligevel. Sindsyg flot. Og en ros til bygherre / arkitekter, der tør at slå et sådan bygningsværk op i Vejle. Selvfølgelig burde der være to eller tre bølger mere. Men det kommer nok. Jeg ville ønske at der var flere af disse spetaktulærer monumenter i vort lille land.

lørdag den 3. oktober 2009

Forsvarsløs forsvarschef !

Nu kan det snart ikke blive mere pinlig ! Forsvarschef Tim Sloth Jørgensen. Tag nu din flot strøget uniform og gå af. Hvis man for åben skærm, kan få spørgsmålet: "Er du en god leder". Og så svare, at det må forsvarsministeren jo bedømme. Så er man mest moden til en tidlig pensionering Her skulle svaret selvfølgelig være: "JA, det er jeg. Og jeg har styr på situationen ". Men det må han åbenbart tvivle på....... Og så sidder jeg med en lumsk fornemmelse tilbage. For det er også ham der har ansvaret for de unge mennesker, vi sender ud på farlige missioner rundt om i verden. Skal man betro ham at styre tropperne langt væk fra Danmarks grænser ( Og her taler vi om liv eller død ) Når han ikke engang kan styre sit eget bagkontor. Her burde Søren Gade slå hårdt ned på den fejl information ( Læs: LØGN ) Som er kommet ud af Tim Sloth Jørgensens mund. Ud med manden ! Giv Admiralen en en lille båd i afskedsgave. Så kan han sejle rundt i sin egen sø.

fredag den 2. oktober 2009

Jagt skjul i min have !

Nu er det ikke altid at 2 + 2 = 4. Men det er da bemærkelsesværdig, at jagten lige er gået ind og straks ser jeg harer og ræve i mit villakvarter. Mon de besidder en 6 sans, der siger at de er beskyttet inde mellem husene. Har de et indbygget ur, der fortæller dem, hvornår det er den 1. oktober. / Aaahhh. Nok ikke. Men da jeg boede i Nordjylland, og løb rigtig mange ture i skoven langs Mariager fjord. Kunne jeg tydelig mærke forskel mellem før og efter denne dødbringende dag for vildtet. Inden dagen kunne jeg ofte komme indenfor 5 - 10 meter af et dådyr. Hvis jeg bare bevægede mig roligt af sted. Og ikke stoppede op og så direkte på dyret. Efter denne dato, så jeg sjælden noget overhovedet. Jeg tror ikke at de var skudt allesammen, men mere at de var gået i skjul. Så noget må det da påvirke dem at jagt tiden er gået ind. Nå. Jeg har bestemt ikke noget mod jægere, de gør jo også en vis gavn. Men personlig syntes jeg nu bedst om at betragte naturen.

torsdag den 1. oktober 2009

Stopfør5 er en genial reklame gimmik !

Det er altid træls at blive angrebet på egen banehalvdel. Især hvis man troede at man var alene på hele banen. Sundhedsstyrelsens nye kampagne om druk og ungdom ( Stopfør5 ) er derfor et genial påfund. Deres kampagne, viser en tænkt samtale på Facebook efter en våd fest. Uden overhovedet at pege fingre af nogen. Men den har da skabt opmærksomhed. Her har de bare spillet bolden ind på de unges egen bane. Platformen Facebook har bruges til mange gode ting, men også til det værste der findes. Mobning. Og det er en realitet, at det sker. Måske mest på Arto. Men reel set er hele den elektroniske verden en stor mulighed for at ytre sig om andre ( Også denne blog ) ........ At de unge er blevet " tøsesur" over kampagnen er nok en blanding af at Sundhedsstyrelsen har et godt budskab og at man har fået kampen over på de nye medier. Se bare hvor debatten på Facebook gruppen ( Stop sundhedsstyrelsens hetz mod fest ) er i gang med at synge klagesang. Så bare bliv ved inde i Styrelsen. I har fat i noget rigtig her. Det eneste usmagelig i denne debat, er forældre der plæderer for deres børns ret til fri druk. De burde nok lige gå en tur mere rundt om køkkenbordet inden de udtaler sig.