torsdag den 4. februar 2016

Vandpibe er noget skidt !

En enkelt omgang vandpiberygning får dig til at indtage i gennemsnit 125 gange mere røg og 25 gange mere tjære end en enkelt cigaret. Derudover vil du indtage 2,5 gange mere nikotin og 10 gange mere kulilte, hvis du skifter cigaretten ud med vandpiben. Det skriver Mensfitness.com.
 
Undersøgelsen er lavet af forskere fra University of Pittsburgh School of Medicine, og resultaterne er accepteret til udgivelse i tidsskriftet Public Health Reports. Forskerne ville klarlægge, hvor farlig vandpiberygning egentlig var, efter det kom frem, at omkring en tredjedel af alle amerikanske college-elever har røget vandpibe uden nogensinde at have røget andet tobak. Og vandpiben viser sig altså ifølge forskerne at være farligere, end mange måske har troet.
 
Forskerne slår dog fast, at det er svært at sammenligne en vandpibe-session med at ryge en enkelt cigaret. Folk, der ryger cigaretter dagligt, ryger måske 20 stykker om dagen, hvor en vandpiberyger kun ryger vandpibe et par gange om ugen.
 
»Det er ikke en perfekt sammenligning, da folk ryger cigaretter og vandpibe på meget forskellige måder. Vi kan ikke helt konkludere, hvad der er værst. Men vi kan konkludere, at vandpiberygere er udsat for langt flere giftstoffer end de sandsynligvis tror,« siger hovedforfatteren bag studiet Brian A. Primack til Mensfitness.com
 
Han tilføjer, at når han og hans kollegaer får mere detaljeret data omkring folks rygningsmønstre- og hyppighed, vil de kunne kombinere de data med det nye studie af giftstofmængden. Det vil kunne give et bedre overblik over den samlede mængde af giftstof ved vandpiberygning sammenlignet med cigaretrygning.

Ingen kommentarer: