fredag den 19. februar 2016

Arbejde er ikke altid skylden i dit dårlige helbred !


Over en million danskere over 16 år lider af en muskel- eller skeletsygdom, og over en halv million har diskusprolaps eller en anden rygsygdom. Det fremgår af en rapport fra Statens Institut for Folkesundhed.

Men i modsætning til, hvad mange tror, så er det sjældent arbejdet, der giver os rygsmerter eller anden muskel- og skeletbesvær. Det skriver Dansk Arbejdsgiverforenings blad, Agenda, onsdag på baggrund af tal fra Arbejdsskadestyrelsen.

Fra 2008 til 2013 er antallet af anmeldelser af muskel- og skeletsygdomme til Arbejdsskadestyrelsen faldet med godt fire procent fra 8.160 til 7.802. De seneste år er under tusind tilfælde årligt blevet anerkendt som erhvervssygdom. "Meget afhænger af, hvordan man bruger sin krop, og hvad man bruger den til både på arbejdet og i fritiden. Men arbejdet kan have betydning for, hvordan smerter og symptomer opleves," siger seniorforsker ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø Marie Birk Jørgensen



Jeg kan kun være enig. Motion er vejen frem. Man skal lave andre fysiske aktiviteter end det som arbejdet kræver af ens krop. Og ofte er det også nødvendig at røre sig ekstra, da arbejdet faktisk ikke udfordre vores krop nok. ( At kontorfolk kan få ondt i rykken og diskusprolaps er for mig uforståelig. Vi har alle muligheder for at røre os på arbejde -med hæve sænke borde og hvad ved jeg - Og vi burde have nok energi til at deltage i en eller anden fysisk udfoldelse i fritiden )

Ingen kommentarer: