fredag den 12. februar 2016

Skyld dig langsomt !

En svensk virksomhed har indført langsommelighed som en dyd. Undersøgelser viser, at to ud af tre medarbejdere i dag føler sig overvældet. Trine Grönlund, indehaver og chef hos Go Slow, der står bag projektet i Helsingborg, forklarer, at det øgede pres betyder øget stress og dermed øgede omkostninger. Ikke bare for virksomhederne, som skal betale for sygedage, fejltagelser og mindre produktivitet, men også for det enkelte menneske.
 
"Der er forskellige faser af stress, og vi kan se, at når vi går ind i den fase, hvor organerne begynder at sætte ud, så koster det virksomheden i måneder, hvis ikke år, at rehabilitere den enkelte medarbejder. Og rigtig mange mennesker ligger på grænsen til denne fase," siger hun. Hun mener, at vi bliver nødt til at bruge den tid, der skal til, og ikke løbe forvildede rundt.
 
Måske var der noget her vi skulle tage fat i. Noget vi kunne bruge i hverdagen. Måske ikke hele tiden, men have det som en ide at arbejde hen imod.  Jeg tror desværre også at nogen kunne blive stresset af at tingene skal "Go Slow" - Mig selv indbefattet.

Ingen kommentarer: