fredag den 23. januar 2015

Jamen katte skyder man da !


Nu skal omstrejfende kæledyr ikke længere frygte for livet. Folketinget har nemlig besluttet, at det fra 1. juli 2014 bliver forbudt at skyde hunde, katte og tamkaniner, som gentagne gange strejfer rundt på din grund. Det sker ved en ændring af bekendtgørelsen om Mark- og Vejfredningsloven og Hundeloven.

Balder fik sagen på landkortet

Især sagen om den 10-årige labrador Balder har fået emnet på dagsordenen. I marts 2012 skød en genbo Balder, der var løbet ud af den indhegning, som burde holde den på sin egen families grund. Genboen havde forud for drabet advaret familien mod at lade labradoren løbe ind på hans grund og havde dengang truet med, at konsekvensen ville være, at hunden blev skudt. Læs også Politiet: Det var okay at skyde Balder | Nyheder | DR

Bøde for at genere naboer

Selvom jagtriflen ikke længere må tages i brug, så får hunde, katte og kaniner på afveje dog ikke helt frit løb. Det er stadig tilladt at jage uønskede dyr væk fra sin grund eller forsøge at indfange dem. Hvis du fanger naboens hund, kat eller kanin må du dog ikke længere kræve penge for at udlevere dyret, skriver Natur og Erhvervs-styrelsen. Det kan til gengæld ramme pengepungen, hvis dit kæledyr er til væsentlig gene for dine naboer. Her kan du nemlig blive straffet med en bøde.

Nødværge tilladt

På trods af den nye lovændring er der dog visse undtagelser i forhold til at skyde andres kæledyr. Det er fortsat lovligt at aflive en hund, kat eller tamkanin, hvis dyret angriber andre kæledyr, eller hvis der er overhængende fare for, at det vil angribe en person. Hverken Natur og Erhvervs-styrelsen, Rigspolitiet eller Rigsadvokaten kan oplyse, hvad bødestraffen bliver fastsat til, hvis de nye love overtrædes.

Ingen kommentarer: