torsdag den 1. maj 2014

For meget af det "gode" !

Da vi var på ferie i Den Dominikanske Republik, havde Falk Lauritzen lavet en rundtur i nærområdet. Vi blev transporteret rundt i en bus, og fik faktisk en meget god tur med masse af information. Dog var der et af stoppende som jeg syntes var utrolig dårlig gennemtænkt.
 
Bussen stoppede i den ene ende af et lokal marked, og vi skulle så gå gennem dette marked ( De handlede kun med fødevarer - frugt og kød ) - Vi blev så samlet op i den anden ende af marked. De handlende var ret fattige at se på. Deres varer var af en meget lav kvalitet og kødet hank i det fri med masse af fluer omkring. - Der var absolut intet, vi som turister havde lyst til at købe. Det var heller ikke særlig eksotisk at se marked. Det eneste der var tydelig, var fattigdommen og menneskelig elendighed. Og vi var de rige tilskuer, der både tog billeder og vrængede ansigt af forholdene.
 
Det var ikke iorden - Vi skulle ikke være vist den vej igennem. De lokale må jo føle sig som aber i et bur. Endda uden at få noget som helst ud af arrangementet. ( Havde vi så købt noget...... Eller havde Falk Lauritzen opfordret folk til at lægge penge inde de tog billeder. Men nej.
 
Man skal behandle folk med respekt. Uanset hvor elendige de har det. Derfor bør sådanne arrangementer være et absolut "No Go".

Ingen kommentarer: