lørdag den 29. marts 2014

trætte beslutninger !

Det er hårdt arbejde at holde selvkontrollen oppe, når det kommer til at træffe sunde beslutninger for sin egen krop. Derfor virker det umiddelbart ulogisk, at det skulle være lettere at træffe selvsamme beslutninger, når man er træt. Ikke desto mindre er det, hvad to hollandske forskere har fundet ud af, skriver The University of Chicago Press.
Forskerne fra Erasmus University og Northwestern University har undersøgt, hvordan man bedst motiverer folk til at træffe beslutninger, som er gode for deres helbred – eksempelvis hvordan man undgår de usunde impulskøb. - »Det viser sig, at folk faktisk er mere tilbøjelige til at træffe sunde beslutninger, når de er trætte og kan mærke, hvad kroppen har godt af,« siger professor Angela Y. Lee fra Erasmus University. Forskerne mener, at den nye viden kan bruges til at sætte ind med sunde tilbud, når motivationen er størst. Det er for eksempel, når folk er trætte og måske føler sig lidt i fare, uanset om tilbuddet kommer på arbejde, eller om det dukker op i en annonce efter arbejde.
Det nye studie er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Journal of Consumer Research. ( Nu kunne man godt være sarkastisk og sige at jeg altid er træt, så derfor træffer jeg altid de "rigtige" beslutninger, men sådan hænger det nok ikke helt sammen )

1 kommentar:

ebayassistant sagde ...

Med teknologi kan du nemt opretholde balancen mellem arbejde og liv, du kan outsource din rutineopgave til virtuelle assistenter og spare tid og sundhed. Du kan endda bruge deres ekspertise til at indstille en sekundær indtægtskilde som at indstille en eBay eller Amazon shop !!