lørdag den 19. februar 2011

Vi ved bedst !

Det er en krævende opgave at være en halvgammel mand - Vi bliver ikke altid forstået. Vi ved, at vi ved bedst, men det kan være svært at gøre vores omgivelser opmærksom på det uden at virke bedrevidende.

Når vi endnu en gang får en ny kollega eller chef, der er 20 - 30 år yngre end os selv, gælder det om at vise overskud og være imødekommende Vi har gennem et langt arbejdsliv selv afprøvet en stor del af de mange nye og friske ideer, som han/hun vil have os med på. Vi ved at de ikke virker. Alligevel er det vigtig at tage imod dem med åben sind. For det værste en halvgammel mand kan sige til sin nye initiativrige kollega, er: " Det har vi prøvet. Det dur ikke" I stedet kan vi vælge mellem to modeller: Den forholdsvis ærlige, hvor vi er imødekommende og siger: " Det lyder som en rigtig god idé. Vi prøvede noget i samme retning i midtfirserne. Men meget har jo ændret sig. Hvis den unge kollega er tilstrækkelig kvik, vil han spørge, hvordan det gik, og her er det igen vigtig at være åben. " Du må ikke hænge mig op på noget, men så vidt jeg husker, opstod der problemer et eller andet sted. Men det kan vi jo tjekke". Den anden model er at vi støtter den unge kollegas ide 100 %. Lader ham løbe linen ud uden at fortælle, hvor dødfødt ideen er. Denne løsning kan med fordel anvendes, hvis det drejer sig om en stærkt irriterende ung kollega / Chef. Der trænger til en gammelmands afklapsning. Vi kommer til at virke som loyale medarbejdere, der er friske og omstillingsparate. Men vi ved bedre.
Alt dette er et citat fra en bog jeg fik i fødselsdagsgave af mine børn. ( Håndbog for halvgamle mænd) - Skrevet af Bjarne Schilling og Gorm Vølver. Fantastisk bog, der rammer lige i plet !

Ingen kommentarer: