lørdag den 28. marts 2009

Det hårde liv som folkeskolelærer



En ny dansk undersøgelse slå fast, at hver 5 lærer i den danske folkeskole, kommer for sent til timen. Ud over den manglende undervisning, skal de så også kæmpe med den uro, som ofte er startet, når der ikke er styring på timen fra start.

Hvad er det da for en kultur ? Hvad er det da for en rollemodel for vores børn ? Og er her en væsentlig grund til, at børnene i dag er mere urolige ?

Tag jer dog sammen. Havde I samme regler, som det private arbejdsmarked, havde der for længst været en samtale med chefen. Og der var sat klare retningslinjer for at blive den arbejdskraft, man som virksomhed ville satse på. Som udeforstående, der dog er omgivet af lærer i privatlivet, har jeg ikke insider viden om problematikken, men det ser ud til at en del af lærerstanden stadig surfer derudaf på en bølge af: Det er synd for os - Vi er så stresset - Vi får for lidt i løn - Vi skal døje med jeres unger - Der er politiker der sætter krav til os - Vi har ingen forståelse for at alle i samfundet skal arbejde hurtigere eller smartere. ( Billedet er indsat, som et håb på, at det bliver bedre ) Men for mit indre blik, står en mismodig lidt krumrygget lærer, med brune fløjlsbukser og lædertaske under armen og sukker. Man burde råbe højt: Tag dig dog sammen og kom i gang, eller skift erhverv. Et par uger i vores slibeafdeling ville virkelig åbne øjnene for dem. Og sætte deres surfen i perspektiv.

Ingen kommentarer: