torsdag den 18. august 2016

Tandtråd eller ikke tandtråd.


Hvis du bruger tandtråd et par gange om dagen, så får du færre huller i tænderne. Sådan lyder rådet fra tandlæger verden over.  Men nu kan det vise sig, at alverdens tandlæger tager fejl.  En større undersøgelse foretaget af Associated Press viser nemlig, at der aldrig er blevet lavet forskning som viser, at det rent faktisk hjælper at bruge tandtråd.


Beviserne udebliver

Journalisterne på AP har gennemgået 25 forskningsprojekter fra de seneste 10 år, som har undersøgt forskellen på kun at børste tænder og både at børste og bruge tandtråd.

Beviserne, de fandt, var enten meget svage og upålidelige, eller også bar forskningen præg af at have interesse i at promovere brug af tandtråd.  Derfor rettede journalisterne sidste år henvendelse til de amerikanske sundhedsmyndigheder og udbad svar på, hvilken forskning der var til grund for, at myndighederne anbefalede brugen af tandtråd.

Anbefaling fjernet

Da myndighederne i år udsendte deres helbredsanbefalinger, var anbefalingen om at bruge tandtråd fjernet. Den havde eller stået der siden 1979. Beviserne på at tandtråd virker, var simpelthen for mangelfulde.  På trods af kæmpe summer spenderet på forskning er det endnu heller ikke lykkedes tandtrådsproducenterne at skabe et bevis.   Derfor skal du ikke bekymre dig, hvis du glemmer at bruge tandtråd. Så længe, du børster tænder hver dag, bør du være godt kørende. Og hvis du husker at bruge tandtråd: Godt for dig – det skader i hvert fald ikke.

Ingen kommentarer: