onsdag den 17. august 2016

Ros i stedet for mad !

Hvad giver du din hund, når den har været dygtig til at sitte, dække eller spille død? En godbid? Eller måske et »dygtiiigg!«?

Et nyt amerikansk studie viser, at hunde reagerer mere positivt på ros end på godbidder. Det skriver sciencemag.org. Forskerne, som blandt andet kommer fra Emory University i Georgia, USA, fandt 15 hunde af forskellige racer og viste hundene forskellige ting, hvorefter de enten fik ros eller en godbid.
Nogle af hundene fik for eksempel vist en legetøjsbil og fik derefter ros af deres ejere, mens andre fik en bid hotdog i stedet for. 

Imens dette skete, scannede forskerne hundenes hjerner for at se, hvordan hundene reagerede på henholdsvis en godbid og på rosende ord.  På scanningerne kunne forskerne se, at 13 af hundene viste lige stor eller større niveau af hjerneaktivitet i det center, der kontrollerer beslutningstagning og signalerer belønning, når de modtog ros, end når de modtog mad.

Forskerne mener, at det at bruge hjernescanninger til at bestemme hundenes præferencer kan bruges til at forbedre den måde servicejobs tildeles til arbejdshunde på.For eksempel kan terapijobs, hvor hunde har tæt kontakt med mennesker, muligvis være bedre egnet til hunde, der reagerer bedst på ros. Studiet er endnu ikke publiceret, men kan downloades på preprint-portalen bioRxiv

1 kommentar:

Min Servicehund sagde ...

ja her er det helt sikkert ro der virker bedst, det behøves jeg ikke en scaner for at vide.