fredag den 12. august 2016

Sten - saks - papir 1

Sten slår saks. Saks slår papir. Og papir slår sten. Sådan lyder reglerne i det simple spil med tre kast i tre runder, der i tidens løb med stor sandsynlighed både har afgjort rengøringstjanser, giftemål og alvorlige stridigheder. Du skal blot vide 5 ting for at komme ud som sejrsherre.


1. Det første håndtegn

Helt kønsstereotypt tenderer mænd og kvinder til at have hver deres favoritkast i spillets første runde.
Mænd smider ofte først sten – muligvis fordi det er et maskulint symbol. Mens kvinder kaster papir først. Derfor: Hvis du spiller mod en mand, skal du kaste papir i første omgang. Og hvis du spiller mod en kvinde, er saksen det bedste kast.





2. Efter det første nederlag

Når en deltager har tabt en runde, smider hun sjældent det samme tegn igen lige bagefter. Tværtimod vil hun ofte forsøge sig med det tegn, som hun lige har tabt til.  Derfor: Hvis du lige har vundet over din modstander med sten, så kast papir, da din modstander vil prøve lykken med din sejrs-sten.

3. Den videnskabelige kaste-trekant

En undersøgelse fra det kinesiske Zhejiang Universitet med 360 forsøgsdeltagere viste, at spillere kaster i et fast mønster, når de har tabt.   Derfor: Når en person har tabt med sten, vælger hun papir næste gang. Og du skal derfor vælge saks.

4. Slå en vinder

De kinesiske forskere konkluderer, at spillere har stor tendens til at kaste det samme tegn, som de lige har vundet en runde med.  Derfor: Hvis din modstander netop har vundet med sten, så kast selv papir i næste runde.

5. Forvir din modstander

Et sidste råd er at forvirre din modstander. Sig, hvilket tegn du har tænkt dig at kaste – og gør det. Din modstander vil nemlig som ofte ikke tro på dig.
Derfor: Sig: ”Jeg kaster saks.” Og kast saks.

Ingen kommentarer: