tirsdag den 16. august 2016

Flystyrt - For overlevere 1

80 % af alle flystyrt sker inden for flyvningens første tre minutter eller sidste otte.  Det betyder lav flyvehøjde, fart og bedre overlevelsesmuligheder.  Fire ting kan maksimere dine chancer for at overleve et flystyrt fra lav højde eller en ulykke på jorden:

1: Sæt dig ved nødudgangen

Bed om et sæde tæt på en nødudgang. Efter et flystyrt gælder det om at komme ud, inden du kvæles i røg, brænder inde eller fanges i en eksplosion.  Tæl antallet af sæderækker mellem dig og nødudgangen – så kan du føle dig frem, hvis lyset svigter, eller kabinen fyldes med røg.   Forskere fra Greenwich University har undersøgt over 100 flystyrt og fundet frem til, at hvis du sidder mere end seks rækker væk fra nærmeste nødudgang, er dine chancer for at nå ud små.

2: Læs om proceduren ved flystyrt

Læs sikkerhedsmanualen ved dit sæde. Undersøgelser har vist, at passagerer, som er mentalt forberedt, har størst chance for at overleve.

3: Hold hovedet klart

Hold igen med alkohol og sovepiller før og under flyvningen. Det svækker din handlekraft og logik.

4: Vent med vesten

Lander flyet på vand, skal du først puste din redningsvest op, efter at du er sluppet ud af flyet.   Ellers er der risiko for, at den oppustede vest gør det umuligt for dig at nå frem til og ud af udgangen.

Ingen kommentarer: