lørdag den 5. april 2014

Overvurderet selv vurdering !

Arbejdsmiljøforskere har udviklet en ny metode til at måle, hvor fysisk aktive folk er på deres arbejde, skriver Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø  (NFA) i en pressemeddelelse. Ifølge NFA har viden om medarbejderes fysiske aktivitet på arbejdet hidtil primært bygget på, at medarbejderne selv har vurderet deres forskellige fysiske aktiviteter.
Men undersøgelser viser ifølge pressemeddelelsen, at det er svært selv at vurdere bevægelser og kropspositioner i løbet af et døgn. Nu har forskere fra har udviklet en ny metode, hvor de bruger bevægelsessensorer til at måle fysisk aktivitet og kropspositioner over flere døgn. - »Det er nogle meget fine resultater, vi får. Det viser, at metoden er både pålidelig og nøjagtig. Da bevægelsessensoren er vandtæt, ledningsfri og ikke større end en tændstikæske, betyder det, at vi nu er i stand til at lave målinger over flere døgn.« - »Og det er epokegørende for at få sikker viden på det ergonomiske område, som vi før har bygget på skøn,« siger professor Andreas Holtermann i pressemeddelelsen fra NFA.
Over en 7 dages periode foretog forskerne en måling med deres bevægelsessensorer og samtidig bad de deltagerne om selv at vurdere, hvor meget tid de dagligt sad ned på arbejdet og i fritiden. Det viste sig, at der var store variationer i deltagernes egne vurderinger, når forskerne efterfølgende sammenlignede resultaterne med målingerne fra bevægelsessensorerne. ( Sådan en måler burde jeg få fat i og afprøve på mine kollegaer. Jeg tror helt bestemt at mange tror at de bevæger sig maget på arbejde.... Men det jeg syntes at se er hæve / sænkeborde som aldrig bliver brugt - flittig brug af elevator og ikke mange "stå op" møder )

Ingen kommentarer: