tirsdag den 21. maj 2013

Lorteland !

Dårligt nyt til alle dem, som glædede sig til at køle af i udendørsbassiner og svømmehaller, når sommerens varme gør sit indtog. En ny undersøgelse fra det amerikanske sundhedskontrolvæsen, CDC, har nemlig undersøgt vandet fra 161 offentlige badeinstitutioner, og det viser sig, at der var spor af bakterier fra menneskelort, i 93 af dem. Det skriver Atlantic Wire. Når du hopper i og plasker rundt, mens vandet ryger ind i din mund og øjne, er der altså 58 procents sandsynlighed for, at vandet indeholder rester af lort. Undersøgelsen så på flere typer af svømmepølsvand og konkluderer at:
  • Indendørs og udendørs pøler er lige kontamineret med lort, men udendørs pøler indeholder - ikke overraskende - gennemsnitligt flere bakterier.
        
  • Offentlige badeanstalter er de værste
        
  • De værste svømmepøle er dem, som bliver brugt af børn. CDC skriver: »Disse fund kan afspejle forskelle i antallet af svømmere, som enten bruger ble eller er i gang med at lære at gå på toilettet.« 
  • Hvis en svømmepøl har et skilt, som advarer folk med diarre om ikke at svømme, så er vandet lidt renere end gennemsnittet.
Ifølge CDC er det bedste middel mod lortebakterier i vandet en masse klorfiltrering og ultraviolet stråling.

Ingen kommentarer: