fredag den 27. februar 2009

Selvhøjtidlig bakteriedeling !

I går var jeg en tur nede på vores søsterfabrik for at gå en fabriksrundering med ledelsen. Både for at samle lidt inspiration og måske for at give dem lidt feed back og gode råd. ( Vi er en smule foran på næsten alle felter - Så vi kan nok lærer dem et eller andet ) Jeg opdagede at de har, set fra min verden, en mærkelig vane med at give hinanden hånden som en goddag hilsen. De gav også de forskellige værkfører hånden, da vi gik rundt. Ikke at jeg afskyr håndtryk, men det virker meget formel, stift og selv højtidlig. Og det virker nærmest, som man tager distance til de almindelige arbejdere, når man kun giver værkfører hånden. Hjemme på vores fabrik, siger vi god morgen til hinanden og til alle medarbejderne. Det passer rigtig godt til mig. Og så har jeg nok også en bakterie forskrækkelse. Hver gang man giver et andet meneske hånden udsætter man sig for smitte. Og i ovennævnte eksempel har folk nok ikke lige været ude at vaske hænder. Min bakterieforskrækkelse er nok opstået, dengang jeg var ved Arla Foods. Her var man meget opmærksom på smitte. Og der lavede man mange svaber test af folks håndhygiejne. Det var ikke altid særlig flotte prøver. Og det var endda prøver på folk, der havde en uddannelse i hygiejne

Hjerteblod til salg

Så er en epoke slut. Så langt jeg kan huske tilbage, har min far bygget både. Først som uddannet snedker, med mange år på Aalborg Værft og de sidste år inden pensionen, var han på Aalborg Lystbådhavn. Her reparerede han alle mulige flotte både. Rigtig håndværk. Som pensionist kastede han sig over bådbyggeri i mindre scala. De kunne alle sejle. Var alle originaler, lavet efter tegninger, som han fik fra sø fartsmuseet i København. Nu er de " gamle " ved at flytte i en mindre lejlighed og de mange mange både er flyttet på aktion. Vurderingen er rimelig, så nu håber jeg at han får en god betaling. Det er jo en slags hjerteblod, der er til salg. Heldigvis har vi et par af modellerne hjemme hos os selv. Og de er ikke til salg

onsdag den 25. februar 2009

Flag har nu en vis betydning


Forleden havde naboen fødselsdag. Han er af norsk afstamning, så det norske flag var gået til tops. Der stod godt nok et par mindre danske flag i indkørslen. Men det norske var det største........ Og mig, der ellers syntes at være rimelig åben over for andre mennesker, var alligevel mærkelig berørt af at se en andet flag i et villakvarter. Det var lige på kanten. O.k. Et skandinavisk flag kunne lige gå, men jeg tænkte lige sagen lidt længere ud. Hvad med et tysk flag - Iransk flag eller et Kinesisk flag. Så var historien måske noget andet. ....... Nå, flaget kom ned inden solen gik ned, så den regel kender de da. Og så varer det nok lidt tid inden det "jætte fine " flag kommer op igen.

tirsdag den 24. februar 2009

Han stjal sgú mit tv signal.........!!!!!!



Hold op, hvor blev jeg gal, da jeg åbnede posten i dag. En regning på 428.- kr. Kortafgift til Viasat.
Det mærkelige er, at jeg solgte mit Viasat anlæg den 1. august 2008 til ham der købte mit hus i Hobro. Og jeg har i dag kabel tv fra lokal antenneforening. Jeg ringede straks til Viasat, for at gøre opmærksom på fejlen...... Men det var skam ingen fejl. Jeg var stadig registreret som ejer. Jeg havde, i juli måned betalt for et helt år. Og de havde aldrig modtaget en underskrevet erklæring fra den nye ejer af huset. Så...... Abonnementet var stadig mit. Da jeg så fik fat i den omtalte husejer i Hobro, lød det som han godt vidste det og nok skulle bringe det i orden. Men hvordan fa.... kan man være så dunkdreven, at man sidder aften efter aften og ser på "stjålet" tv. Med bare en enkelt tanke på fremtiden, ville man jo nok kunne regne ud at nogen ville opdage det ! Så det er sgú da for dumt at blive ved. Nu må jeg satse på, at han får flyttet abonnementet og at jeg ikke får flere breve fra Viasat. Eller må jeg aflægge ham et besøg. Adressen er jeg godt bekendt med.

Hønsefødder og gule...... !



Det ser måske lidt makabert ud. Hvad det jo i og for sig også er. Jeg fandt en frafik dræbt musvåge forleden dag på en løbetur. Jeg fik den bakset med hjem for at vise sønnik, hvor stor sådan en fugl virkelig er. Så gik der lidt indianer eller spejderdreng i os begge. Vi fik hoved og fødder af fuglen. ( Resten var godt mast flad af et bildæk ) Klørene er sat til tørre, så de senere kan indgå i alle de mærkelige ting, som sønnik har samlet af Ringenes Herre ting på hans værelse. Og hovedet er i øjeblikket ved at blive kogt rent. Så kraniet kan komme samme vej. Dog lugter det fælt under kogningen, så det bliver ikke lige i morgen, vi er klar med et skinnende hvidt kranie med et stort flot ørnenæb.

fredag den 20. februar 2009

Jeg ku´ ik´ la´ være - ku´jeg ik´ !



Jeg var til generalforsamling i triathlonklubben. Og var på forhånd blevet præget til at stille op til bestyrelsen. Jeg havde lovet mig selv ikke at rode mig ind i den organiserende del af sporten mere. Jeg burde have lært lektien. Bestyrelsesmedlem og stævneansvarlig i Holstebro Triathlon klub, Arrangør af marathon i Hobro og driver i Fyrkatløbet ved Mariager Fjord. Der må være en eller anden usagt længsel, gemt i min hjerne, for nu er jeg i gamet igen. ....... Nå, målet må være at få Vejen Tri og Motion til at blive en tri-klub igen. Den har været stærk på ungdomssiden, men der har ikke været megen aktivitet på den mere alderende del af medlemmerne. Og så skal der også være mere åbenvandssvømning. Faktisk den del af sporten, jeg havde det mest svært ved i starten og som jeg nærmest elsker i dag. På med bestyrelseskasketten og igang.

onsdag den 18. februar 2009



Ofte krydser man sine egne spor, eller ens venner kommer ind i samme område, som man selv har " svømmet " rundt i. En af mine bedste venner er kommet med i bestyrelsen af Fyrkatløbet. Et udemærket løb, som jeg var med til at banke op, fra små 100 deltagere til over 600 på en kort årrække. Løbet havde virkelig potentiale til at blive rigtig stor. Et mål på 2000 ville være ambitiøs, men ikke urealistisk. Desværre måtte jeg trække mig fra arrangør gruppen, fordi deres ambitioner ikke var på linie med mine. Jeg følte helt klart at en bestemt forening kun var med på opgaven, for at suge mest mulig kapital ud. Min indfaldsvinkel var at give Hobro og omegn et sportslig fyrtårn. Hvor alle kunne deltage og hvor overskuddet skulle bruges til at vokse endnu mere. Nå.... man kan ikke vinde alle kampe. Jeg vil krydse fingre for at min kammerat kan få vendt holdningen og få noget positiv ud af indsatsen. Jeg ved at vi har samme holdning, og det kan jo være, at bestyrelsen er blevet mere moden, siden jeg slap.

søndag den 15. februar 2009

Så giv da manden et talekursus !

Thomas blachman - X Faktors onde engel, har så meget uld i munden, at det er utrolig svært at følge med i hans sætninger. Han kan være så rodet i sine ord, at deltagerne ikke engang kan forstå om han siger ja eller nej. Mit forslag ville være, at DR 1 giver Blachman et talekursus oveni de 600.000.- kr, som er lønnen for at være dommer. Intet negativ omkring dette beløb. Han er sikker pengene værd og laver da også et godt stykke arbejde Men - men - men....... Lær dog at tale så vi kan forstå det. Jeg læste endda i Metroxpres, at hans jyske kone engang imellem sagde til ham. " Du snakker og røven går". Så problemet er ikke ukendt for manden.

Løb i sjap vejr

Klubben har et socialt løbe arrangement hver søndag kl. 16 i vinterperioden. Ideen er at vi mødes ved de forskellige aktive løbere og tager udgangspunkt i deres private løberuter. Efter en 7 - 10 kilometer, bliver alle inviteret indenfor til lidt frugt, chokolade, sodavand eller cacao. En fordel er også, at man får sat baggrund ( Hvor og hvordan bor de forskellige ) på dem man løber med til de almindelige løbepas. En stor fordel for mig, som ny mand i klubben. Næste weekend er det mig der lægger hus til. Her vil løbeturen være ren off-road, langs hærvejen og Skodborg skov.

torsdag den 12. februar 2009

Hvad folk dog udsætter sig selv for !!



Når man nu er arbejdsmiljø tosset, og man i øjeblikket arbejder på emnet trucksikkerhed. Så får man selvfølgelig også øje på de mest utrolige ting i ens omgivelser. Relateret til emnet. For nylig var vi over grænsen for at købe ind og der tog jeg dette billede. Stående på gaflerne af en løftevogn - i ca. 2 meters højde - lænende sig ind mod muren - Stod en mand og klistrede plakater op. Det var den sidste plakat i en serie på 8. Så fremgangsmetoden havde nok været den samme hele vejen. Det er utrolig, at personen selv, ikke kan se faren !! At han frivillig, vil udsætte sig for denne risiko !! Her kæmper selv de bedste sikkerhedsfolk forgæves. Nogle vil måske sige: Jamen så fyr ham !! ........ Men der er da paradoksal, at man skal ødelægge mandens liv ved at fyrer ham. Så han ikke selv ødelægger sit liv ved at falde ned. Nå.... Han var noget betuttet ved at jeg tog billedet. Så han vidste godt at det ikke var en o.k. metode.

mandag den 9. februar 2009

Musarm - av for den !


Knægten var til computerweekend ved en kammerat Til sådanne Boot camp, står den på World of Warcraft hele weekenden. ( Dag og nat ) Der bliver virkelig spillet igennem. Denne gang så meget at kammeraten måtte til kiropraktor om lørdag med ondt i armen. Diagnosen: Musearm. Skal holdes i ro et stykke tid. Så drengene måtte erkende, at svinge sværdet og slagte løs på sine modstandere godt kan være farlig. Jeg måtte dog smile i det stille. Og tænkte: Så kan de lære det, kan de !






lørdag den 7. februar 2009

Sig NEJ - Det er sej !



Har haft en uge, hvor frustrationerne stod i flor. Et par af mine projekter løb ind i et ledelses -dødvande. Jeg havde ellers fået et "Yes - Der er en god ide og vi går straks igang". Men har i denne uge måtte konstaterer, at det bare ikke bliver fulgt op. Hvor hader jeg bare folk der siger ja, men mener nej. Så tag dog ansvar og vær ærlig. Sig NEJ.
Der bliver brugt rigtig mange ressourcer på at forklare eller benægte sine fejltrin, eller manglende opfølgning. Jeg ville foretrække at folk sagde: " Jeg har lavet en fejl - - - Og nu skal du høre, hvad jeg vil gøre ved det ! "

torsdag den 5. februar 2009

Empire State Building - RUN-UP !


 86 etager op ad trapper !!!!! Jeg har ellers trænet meget på trapper, når det var muligt. Jeg ved at det giver en masse til ens trænings niveau. Men det her er da ekstrem. Benene må syre så meget til at de ætser fodspor på trapperne. Det ville dog være rigtig sjovt at prøve. Rekorden på 9 minutter og 33 sekunder ville nok være langt udenfor min formåen, men op skulle jeg nok komme. Løbet er sat på listen over: " Havde jeg råd, deltog jeg i dette løb - listen ". Nå... Drømme er jo det der driver værket, så jeg må drømme videre på trapperne i Skibelund skov.

tirsdag den 3. februar 2009

På besøg ved Louis Poulsen

Var sammen med en del sikkerhedsledere på besøg ved Louis Poulsen i Vejen. Vi havde et par gode emner på programmet. APV og intern trafik. Men på den visuelle side, var rundturen på fabrikken virkelig givende. Selv om det mest er en samle - pakke produktion, med en smule malearbejde, var der utrolig rent og ordentlig. Lyse og store lokaler, der gik fint i tråd med de design og kvalitetsvarer de sælger. Selvfølgelig brugte de egne produkter til at belysning. Men det er dog en flot oplevelse at se PH lamper - Verner Panton lamper og Arne Jacobsen lamper som almindelig oplysning. Jeg håber ikke misundelsen kunne ses på mit ansigt. Lampen på billedet hedder Enigma og er designet af en japaner ( Shoichi Uchiyama ) Og ville passe utrolig godt over vores spisebord. Pris: 3.795 kr.

mandag den 2. februar 2009

Bryllupsdagsmiddag på Skibelund Krat


Bryllupsdag ( 24 år ) Vi plejer at tage ud og spise. Og denne gang skulle vi vælge et helt nyt sted, da vi ikke har været ude at spise i vores nye nærområde. Konen havde hørt om Skibelund krat . Et lokalt, meget berømt sted, som ligger lige udenfor Vejen. De havde et søndagstilbud, med 3 retter til 150 kr. Så vi tog af sted. Stedet ligger lidt mørkt, og var ikke videre imødekommende da vi kom. Vi skulle selv finde ind i restauranten. Serverigen var dog ok. Manden levede op til forventningerne ( Prisen var jo kun 150 kr. pr. kuvert ) Og stedet var da også hyggelig. Man skulle være en fin udsigt fra restauranten, men der var desværre mørkt da vi var der. .... Nå. Stedet kan godt anbefales. Fin familie sted, men der manglede nok lidt waw effekt.

søndag den 1. februar 2009

49 år - fin dag !

Børn og børnebørn til aftensmad. Rigtig god dag. Det bedste var nok, at den største datter troede at jeg kun blev 47 år. Jeg har dog lidt ondt af familien når de skal købe gaver til mig. For jeg er en træls en at give noget, da jeg nok kunne betegnes som " hvad skal man give en der næsten har alt, og skulle han mangle noget så køber han det ". Jeg fik tre fuglehuse i træ til haven. En CO alarm til naturgasfyret, nogle Hugo Boss underbukser og en flot halskæde i sølv. Så de havde alligevel ramt noget rigtig. Fuglehusne er sat op og kæden kommet om halsen.