søndag den 24. august 2014

Niagara Falls !

Så fik vi set den attraktion som allerede var bestemt hjemmefra som key. Niagara Falls. Jeg har hørt navnet i mange år. Har set billeder fra stedet og endda set en film der havde sin handlingen omkring stedet. Men jeg havde aldrig tænkt mig at det var så stort !


Vi startede på den Amerikanske side. Her kommer man rigtig tæt på begge vandfald. Først stod vi og hang ud over vandet ved American falls og senere gik vi over på den lille ø der skiller floden og så Horseshooe Falls. Begge steder står man så tæt på de enorme vandmængder, at man kan mærke rumlen i hele kroppen - Ja, man kan bogstavelig mærke at jorden svinger sammen med de dybe rumle toner. I Horseshooe Falls var der en kæmpe sky af vandstøv, som dannes når vandet falder de ca. 70 meter - lige ned i søen under faldet.


Senere gik vi over Rainbow Bridge - Broen som går over floden og forbinder Canada og USA. Vi skulle vise pas begge vejer - og endda betale 50 cent for at komme ind i USA igen. Men det var hele besværet værd. Fra den Canadiske side har man et panorama billede af begge vandfald og helt kan tage vejret fra eén. Billederne kan slet ikke vise den storhed det er at se et sådan fænomen. 


I floden - nedenunder faldene - sejlede en passagerbåd - kaldet "Maid of Mist" - Hun kunne nok have 200 mennesker ombord af gangen. Ser man hende i forhold til vandfaldene, så får man en ide om størrelsen. ( Båden er i midten af billedet med vandfaldet ) Stedet skal ses - fra begge sider. Vi tog en hel dag at kommer gennem hele ruten, men det var bestemt tiden værd. 



Ingen kommentarer: