SKIFT ofte dine kodeord. Det er en god idé at skifte dem f.eks. hver 6. måned eller når du logger ind på en service, som du ikke har benyttet i lang tid. Genbrug ikke gamle kodeord. Et program til at holde styr på dine kodeord kan eventuelt minde dig om, at det er på tide at skifte kodeord.
HOLD dine kodeord hemmelige. At gemme dem i en fil på din computer, e-maile dem til andre eller skrive dem på at stykke papir er det samme som at give dem væk. Hvis du absolut skal give andre adgang til din konto (det kan f.eks. være en supporter), så opret et midlertidigt kodeord og skift det ud bagefter. Det kan godt være du stoler på vedkommende, men du kan ikke stole på deres computere.
BRUG IKKE kodeord sammensat af ord, der opstår i ordbogen. Brug heller ikke fødselsdage, familie- og kæledyrsnavne, adresser eller anden personlig information. Gentag ikke tegn som 111 eller sekvenser alá abc, qwerty eller 123 i dele af dit kodeord.
BRUG IKKE det samme kodeord til forskellige steder. Det er ikke godt, at jeg kan få adgang til din bankkonto bare fordi jeg har fået fat i dit kodeord til Facebook.
LAD IKKE din bruger logge på din computer automatisk, så det giver automatisk adgang til din e-mail klient og lignende. Brug ikke samme kodeord på to forskellige computere.
BENYT IKKE funktionen Husk mig på hjemmesiderne. Lad programmet til styring af dine kodeord sørge for det i stedet.
INDTAST IKKE kodeord på computere, du ikke har kontrol med - f.eks. en vens computer. Du ved ikke, hvilke slags spyware og keyloggers, der kan være installeret.
BENYT IKKE dine kodeord på ubeskyttede trådløse netværk - dette gælder også netværk beskyttet med WEP-kryptering - medmindre siden er krypteret med SSL (HTTPS).
INDTAST IKKE kodeord eller anden kontoinformation til en hjemmeside, du har besøgt via et e-mail link. Der kan være tale om phishing. Indtast i stedet adressen direkte i browseren. Du kan eventuelt teste styrken af dine kodeord her: Password Checker
Ingen kommentarer:
Send en kommentar