Du taber din mad på gulvet, samler den hurtigt op, lader som ingenting og
spiser videre. Sådan fungerer den såkaldte 5-sekunders-regel. Men ideen om, at din sandwich
først trækker bakterier til sig efter et givet antal sekunder på gulvet, er det
rene café-sludder, siger professor i fødevarevidenskab Paul Dawson. Hans forskning viser, at salmonella og andre bakterietyper kan overleve i op
til fire uger på en tør overflade og straks bliver overført til madvarer ved
kontakt. Paul Dawson har også påvist, at det såkaldte “dobbelt-dyp”, hvor man planter
samme chip eller grøntsag flere gange i den samme dip, også spreder bakterier.
Det er ikke noget, man bliver syg af, men det er ligesom at kysse en anden
person. “Og det er ikke bare et kindkys,” siger Paul Dawson. ( Endelig fandt jeg en artikel, der slog 5 sekunders reglen ihjel. Der er ellers meget udbredt, især mellem småbørnsfamilier. - Han man først haft ansvaret for et laboratorie indenfor fødevare industrien, bliver man en smule mere fokuseret på bakterier )
Ingen kommentarer:
Send en kommentar