Danske og tyske forskere skal nu undersøge hvilke fordomme, deres landsmænd har i forhold til naboerne på den anden side af landegrænsen skriver sdu.dk. Det er flere år siden, at de dansk-tyske stereotyper sidst er blevet undersøgt, og forskerne formoder, at de sidste årtiers begivenheder - f.eks. Muhammed-tegningerne, dansk grænsekontrol og den tyske genforening - har efterladt sine spor i den gensidige dansk-tyske opfattelse af hinanden.
»Vi vil genopdyrke et forskningsområde, som har været lidt forsømt. Blandt andet ved man nu, at de stereotyper, som vi får ind med modermælken, påvirker vores opfattelse fremover. Den nye viden skal både bruges til at udvikle bedre undervisningsmateriale i dansk og tysk samt til at give små og mellemstore virksomheder nogle værktøjer til at forbedre deres kommunikation og markedsføring på tværs af grænsen,« siger projektleder Erla Hallsteinsdóttir fra Institut for Sprog og Kommunikation, SDU.
Projektet hedder ’Nationale stereotyper og marketingstrategier i den dansk-tyske interkulturelle kommunikation’, og fra SDU deltager Erla Hallsteinsdóttir, Simone Pedersen og Flemming Smedegaard og Charlotte Wien.
Det dansk-tyske INTERREG-udvalg, har netop bevilget knap tre mio. kr. til et forskningsprojektet. SDU samarbejder med Christian-Albrechts-Universität zu Kiel om projektet. ( Selv om jeg bor i grænselandet, syd for Kongeåen, så har jeg ikke nogle særlige fordomme over for tyskeren. Jeg må nok endda sige, at jeg godt kan de et par fordele i deres tankegang.)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar