Emballage var tidligere noget, man "bare" brugte til at pakke varer ind i. Om det var pap, plast eller metalfolie. I dag er det den første vigtige kontakt til forbrugerne og kan være afgørende for salget. Desuden er det blevet en nødvendighed for at kunne forlænge varers levetid og holde dem friske. » Plastforbruget stiger med 3-4 pct. om året på verdensplan og også i Danmark. Trenden går mod, at plast erstatter mange af de tidligere former for emballage. Plast giver producenterne nogle muligheder for at opbevare frugt og grønt længere end ellers. I gamle dage skulle eksempelvis hakket kød nærmest i fryseren med det samme, man kom hjem med det. I dag kan det ligge en uge i køleskab, hvis det er pakket rigtigt,« siger direktør Peter Skov fra Plastindustrien i Danmark. ( Skal man gøre det perfekt, skal man så bare recirkulerer plastikken. Og her er vi ikke særlig gode i Danmark. Vi brænder desværre alt for meget af, så skal vi have fuld udbytte skal vi tænke og planlægge anderledes på køkken affalds niveau )
Ingen kommentarer:
Send en kommentar