Forestil dig en chokolade, der både mætter, smager godt og som øger kroppens forbrænding. Det lyder for godt til at være sandt, men det er ikke desto mindre netop sådan en chokolade, som et hold danske forskere fra Københavns Universitet har i støbeskeen.»
Det kunne være interessant, hvis helt almindelige mennesker kunne bruge chokoladen som et indslag i deres kost og på den måde kunne komme til at spise mindre,« siger professor dr. med. Arne Astrup. Forskergruppen har længe haft et godt øje til mørk chokolade, der indeholder det mættende fedtstof stearinsyre samt et koffeinlignende stof theobromin samt koffein, der hører til gruppen af metylxanthinalkaloider. Theobromin stimulerer centralnervesystemet ved at frigøre adrenalin, og dette stof har længe været kendt som sin fortræffelige evne til at øge kroppens forbrænding, især hvis det blandes sammen med chili og grøn te.
»For at få chokoladen til at mætte ekstra godt, putter vi nogle hørfrøfibre i. Fordelen ved disse fibre er, at de ud over at mætte også binder noget af fedtet fra maden i tarmen. Det samme gør den calcium, som findes i chokoladen. "Derved mener vi at kunne binde noget af fedtet fra chokoladen, så kroppen ikke optager det" siger Arne Astrup. Desserter og søde sager til overvægtige og diabetespatienter indeholder ofte stoffer, der i store mængder kan have kedelige sideeffekter, men det gælder ikke ingredienserne i den nye mørke chokolade. En klar fordel ved den er, at dens mættende, slankende ingredienser i sig selv er fuldstændigt harmløse. Chilli, hørfrø og calcium er der ikke noget specielt ved. Som forbruger slipper man derfor for at bekymre sig om uønskede bivirkninger. Chili gør oven i købet chokoladen liflig ved at give den en god og lang eftersmag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar