Hvis det står til danskerne, så skal fremtidens fastfood være sundere og smage af mere. Det viser en ny undersøgelse foretaget af DTU Fødevareinstituttet. I undersøgelsen viste det sig, at 60 procent af deltagerne spiste fastfood en gang om måneden. Otte ud af tid deltagere ønskede at fremtidens fastfood havde mere fokus på den gode smag, mens 78 procent mente, at udvalget af sundere alternativer skulle være større. Især fedtfattig fastfood var eftertragtet. Omkring halvdelen af deltagerne angav, at de ville købe mere fastfood, hvis sådanne ændringer blev lavet. - »Undersøgelsens resultater peger i retning af, at producenterne med fordel kan arbejde på at udvikle og markedsføre maden på dens kvalitet samtidig med, at det skal være gennemskueligt for forbrugerne, hvor sundt produktet er. For eksempel gennem nøglehulsmærket. Det er en meget positiv udvikling«, siger afdelingschef Gitte Gross fra DTU Fødevareinstituttet, som leder SpisVel projektet. ( Jeg er ikke fanatisk i forhold til Fast food, men min grundholdning er at det er noget skidt. Og selv om man prøver at gøre det sundere, så er og bliver det fast food. Hvilket netop gør at man fjerne sig fra et naturlig forhold til mad. Man glemmer hvordan det laves og man bliver fremmedgjort i forhold til produkterne i maden )
Ingen kommentarer:
Send en kommentar