Vores hang til kød og andre proteinkrævende fødevarer har store effekter på det globale miljø, og det er en af hovedårsagerne til, at næsten halvdelen af en danskers samlede miljøaftryk på verden kommer fra vores forbrug af mad og drikke. Nummer to er vores bolig med energi, vedligehold og boligudstyr, der står for 21 pct. af aftrykket, skriver ing.dk. Transport og rejser kommer ind på tredjepladsen, og på fjerdepladsen ligger serviceydelser som restauranter, oplevelser og forsikringer, der udgør 11 pct. af aftrykket. På femtepladsen kommer endelig shopping, der dækker over tøj, sko, elektronik med mere. Det fremgår af en rapport fra Miljøstyrelsen, hvor rådgivningsvirksomheden Niras for første gang har opgjort danskernes miljøaftryk på en ny måde i forbindelse med Miljøstyrelsens rapport om effekterne af en række miljøråd. - »Opgørelsen giver et meget godt overblik over, hvor det batter mest at sætte ind,« siger civilingeniør Niels Høst-Madsen fra Niras' CO2-afdeling. Niras' nye opgørelse dækker bl.a. over drivhuseffekt, naturbeslaglæggelse, næringssaltbelastning, fotokemisk ozondannelse, partikelforurening og forsuring samt sundhedseffekterne heraf. ( Læser jeg rapporten korrekt, så skal jeg nok til at skrue ned for indtaget af kød. Det vil måske endda hjælpe på mit generelle helbreds niveau. Så det er nok are at gå igang )
Ingen kommentarer:
Send en kommentar