fredag den 14. juni 2013

Metal eller plastik dåser !

Konservesfabrikken Bornholms i Nexø tager nu skridtet fra metal-til plastemballage fuldt ud. Fabrikken har i flere år arbejdet på at udvikle en ny emballage i plast, som blandt andet gør det nemmere for forbrugerne at åbne og bruge dåserne. Selv om fisken nu kommer i plast i stedet for de traditionelle dåser, kan den holde sig i to år ved stuetemperatur,  Produkterne bliver i disse uger lanceret i danske supermarkeder.Bornholms har fået udviklet fire typer plastemballage med en helt ny barrierebeskyttelse, der ved stuetemperatur giver en holdbarhed på to år. Produkterne bliver i disse uger lanceret i danske supermarkeder. På den lange bane regner Bornholms og RPC Superfos med, at holdbarheden kan forlænges helt op til tre år. Det er vigtigt for Bornholms, da det gør det nemmere at eksportere fiskeprodukterne, hvis holdbarheden er længere. Direktør Christian Sieverts fortæller til nyhedsbrevet Food Supply, at den ny plastemballage også sparer både penge og miljøet, da plastdåserne bedre kan stables og der dermed bliver plads til betydeligt flere enheder på hver enkelt lastbil end før.

- Ifølge vores beregninger kommer vi til at spare mere end 200.000 kørte kilometer med lastbil hvert år. De forbedrede stablemuligheder betyder også, at de tomme plastdåser kun kræver ca. en tredjedel af den lagerplads, der tidligere var brug for, siger han til nyhedsbrevet. Bornholms har afprøvet emballagen hos professionelle køkkener. Reaktionerne dér har været positive; personalet oplever, at den nye emballage gør de daglige rutiner meget nemmere, fordi plastdåsen kan åbnes uden besvær, og fordi det er nemt at få indholdet ud og sætte låget på igen.


Ingen kommentarer: