
1. Du bruger kun én slags kød
Det er ikke super godt at lave farsen af svinekød alene. Fars er i virkeligheden en emulsion - dvs. en blanding af for eksempel væske og fedt, der ellers ikke kan opløses i hinanden, og derfor er den ene fordelt som fine, ofte mikroskopiske dråber i den anden. Der skal noget kalv eller lam i for at lave en god emulsion - også for smagens skyld, for der er ikke voldsomt meget smag i svinekød. Det er vel også derfor, at slagtere i gamle dage solgte hakket kalv og flæsk.
2. Du glemmer at røre kødet sejt med salt
Man kan godt smække alle ingredienser sammen på én gang, det giver bare ikke det bedste resultat. Det er vigtigt, at man først rører kødet sejt med saltet, for det har stor betydning for, hvor meget væske farsen efterfølgende kan binde. Så undgår man at skulle hælde en hel masse mel i for at forhindre frikadellerne i at flyde ud. Faktisk skal man kun justere en smule med mel til allersidst.
3. Dine løgstykker er for store

4. Du glemmer at lade farsen hvile
I en travl hverdag, hvor maden helst skal på bordet i en fart, kan det være urealistisk at give farsen lov til at hvile en halv times tid. Men den bliver lidt bedre af at hvile. Det betyder både noget for aromaen, men har også den effekt, at der er mindre væskeudsivning, når man steger frikadellerne. Hvis man har rørt kødet godt sammen med saltet, inden man går videre i processen, er det ikke helt så vigtigt med en hviletid.
5. Du vender frikadellerne for tilfældigt

Ingen kommentarer:
Send en kommentar