torsdag den 15. maj 2014

Så røg den fornøjelse !

Antioxidanten resveratrol, der findes i rødvin og chokolade, har tidligere været berømt for at mindske risikoen for cancer og hjertekarsygdomme, men et nyt studie peger på, at effekten er hypet. Det skriver BBC. Forskerne bag studiet har ifølge BBC i ni år overvåget helbredet hos 800 folk i Chianti regionen i Italien, for at se, om deres indtag af resveratrol havde en mærkbar effekt.
»Tanken var, at bestemte fødevarer er godt for dig, fordi de indeholder resveratrol. Men den sammenhæng har vi ikke fundet. Historien om resveratrol viser sig at være endnu et eksempel, hvor sundhedseffekterne bliver hypet, men når det kommer til stykket, kan de ikke klare en videnskabelig test,« siger Richard Semba, der er professor ved Johns Hopkins University School of Medicine i England, til BBC. Imens studiet stod på døde 268 af personerne. 174 af hjertekarsygdomme og 34 af kræft. Men mængden af resveratrol kunne ikke kædes sammen med en mindre risiko for at udvikle hjertekarsygdomme eller kræft. ( Så røg den illusion - Jeg havde ellers regnet med at skulle leve hele min pensionstid på rødvin og chokolade.... Ok - Nok ikke alene på rødvin og chokolade. Nu må jeg så nøjes med en lidt mindre mængde og så håbe at andre ting kan forlænge livet )

Ingen kommentarer: