lørdag den 31. oktober 2015

This week sign !

 This sign should have been in my home when
my children was living at home
















fredag den 30. oktober 2015

Stop work - - Or not Stop work !

Under current laws, all workers have the right to stop work if they feel that the work they are doing is unsafe. Some companies have extended this to allow employees to stop work regardless of who is doing the work. An effective stop-work authority policy, when combined with adequate training and the support of management, can help prevent accidents and injuries at work.
 
As with other safety initiatives, it's not enough to simply have a policy in place. To implement this type of policy effectively, we suggest you follow the following best practices outlined by Kyle W. Morrison in the June 2015 issue of Safety & Health Magazine.

Best Practices for Stop-Work Authority

    All employees should be properly trained on how to stop work that they view as unsafe. Stop-Work Authority can be difficult to implement because employees may be unsure of what is safe or unsafe. Proper training on hazard recognition should cover safety rules based on OSHA or other country wise regulations and employer safety policies. Employees should also be trained on the stop work authority policy and how to properly intervene if they see a co-worker in a dangerous situation.
     
  1. Whenever work is stopped, the unsafe work condition should be investigated to determine if a safety hazard is present and corrective actions. The investigation should be done to uncover the cause of the safety hazard and how to correct it. 
  2.  
  3. Management should support and thank employees who exercise their stop-work authority. Even in companies with stop-work authority, many employees report being afraid to exercise their right to stop work for fear of retribution or punishment. Peer pressure, desire to get work done quickly, and fear of contradicting their supervisor may also discourage an employee from exercising stop-work authority.

torsdag den 29. oktober 2015

Mine små pindsvin !


Så er vores have igen fyldt med små pindsvin. De grynter og roder rundt i haven, som om de ejede det hele.  Jeg har gjort en del ud af at lave et hjørne i haven, hvor de kan overvintre. En større bunke af græs - grene - haveaffald.
 
De kommer mest frem om aftenen og de er ikke særlig sky. Men samler jeg dem op, kryber de alligevel sammen og gemmer sig bag piggene.
 
For nylig havde jeg en som var blevet syg. Jeg havde den til at gå i en kasse indendørs, hvor den fik lidt foder og vand.
 
Den levede midlertidig op og så ud som om den nok skulle klare sig, men pludselig fik den små krampetrækninger og blev meget sløv. Efter et par dage var den død.

onsdag den 28. oktober 2015

VW og lidt luftforurening !

Nedsat lungefunktion, infektioner, hjerteproblemer og dødsfald. Det kan i værste fald vise sig at være konsekvenserne for tusindvis af mennesker ovenpå den verserende skandale i Volkswagen.  11 millioner VW-biler på verdensplan har fået installeret software, som under laboratorietest får bilerne til at lukke mindre NOx-forurening ud, end de gør på landevejen.   Volkswagens biler forurener altså i realiteten langt mere, end testene viser. 

 

Volkswagen manipulerede tests

NOx bliver udledt, når temperaturen i motoren er meget høj. Jo højere temperatur – des mere NOx. Men samtidig bliver bilerne også mere energieffektive, når motoren er varmere.   Under tests af NOx-udledning sørgede softwaren for at skrue ned for forbrændingseffektiviteten, så bilerne kørte dårligere men til gengæld udledte færre gasser. Ude på vejene blev reguleringen fjernet igen. 

11 millioner biler fra Volkswagen oser løs

Og snyderiet har ikke blot haft lille betydning. Beregninger har vist, at de 11 millioner biler tilsammen udleder omkring 250.000 til 1.000.000 ekstra tons NOx på årsbasis mere end antaget.   Den ekstra forurening svarer til den samlede udledning på et år fra kraftværker, industri, køretøjer og landbrug i hele Storbritannien.  

Volkswagen kan ødelægge lunger

NOx – også kaldet kvælstofilter – er en fællesbetegnelse for gasserne nitrogenmonoxid (NO) og nitrogendioxid (NO2).  I modsætning til CO2, som ikke er farlig for mennesker, kan udledningen af NOx have fatale konsekvenser.   Gasserne kan medføre nedsat lungefunktion og kan også give alvorlige infektioner i lungerne. De små molekyler er yderst reaktive og trænger let ind i lungevævet, hvor de forårsager skader.  I byerne stammer NOx’erne især fra dieselbiler, hvis udstødning hovedsageligt indeholder NO og nogle få procent NO2. 

Hjertepartienter er også i fare

NOx’er kan også reagere med større partikler, så de bliver til nye stoffer, der giver luftvejsproblemer og kan forværre hjertepatienters tilstand.  Alene i London er høje NOx-niveuaer skyld i omkring 9500 dødsfald årligt. Men Volkswagen er ikke den eneste store synder, når det kommer til Jordens helbred. Vores planet er i en så dårlig forfatning, at den har brug for førstehjælp: Af Af Anne Lykke og Babak Arvanaghi      Godt nok har jeg en Volkswagen og måske skulle jeg have dårlig samvittighed........ MEN....... med den model jeg kører rundt i (Billede ) Så er det ikke lige miljøvenligheden der stod højest, da jeg kiggede på bilens preformance.

tirsdag den 27. oktober 2015

Solskin og Sclerose !

Hvis man husker solcremen, er Solen på mange måder en kilde til velvære - og til sygdomsforebyggelse. Ifølge ny forskning er Solens vigtige D-vitaminer medvirkende til at udskyde udviklingen af sklerose. Har man som teenager opholdt sig dagligt i Solen, vil det påvirke tidspunktet for, hvornår man får sklerose i positiv retning, skriver Rigshospitalet.dk i en pressemeddelelse.
 
»Vores undersøgelse viser, at sollys i teenageårene kan hænge sammen med tidspunktet for udvikling af sklerose. Vi arbejder stadig på at forstå, årsagerne til sklerose, men flere forskningsstudier har nu vist, at sollys og D-vitamin kan have beskyttende effekt mod udvikling af sygdommen,« siger læge og Ph.d.-studerende Julie Hejgaard Laursen fra Dansk Multipel Sclerose Center på Rigshospitalet i pressemeddelelsen.
 
Forskerne har i alt adspurgt 1.161 sklerose-patienter om deres udendørsaktiviteter i teenageårene.
Det viser sig, at de der dagligt havde opholdt sig i solen om sommeren i gennemsnit udviklede sklerose 1,9 år senere end de, der ikke havde fået en daglig indsprøjtning D-vitamin. Nærmere bestemt lå gennemsnitsalderen for sklerose-udbruddet hos soldyrkerne på 32,9 år, mens den for den anden gruppes vedkommende lå på 31 år.
 
Studiet er publiceret i det anerkendte videnskabelige tidsskrift Neurology.

mandag den 26. oktober 2015

Pampernes konge - Harald Børsting !

Den der ler sidst !!!!!!
Når Harald Børsting på tirsdag officielt går af efter otte år som formand for LO, får han 604.800 kroner i pension - hvert år resten af livet.

Harald Børsting, formand for LO, går på pension på tirsdag, og det sker med en solid pension resten af livet. Han vil modtage 604.800 kroner hvert år, resten af livet. I den forbindelse giver han interview til BT, som naturligt gerne vil høre hvorfor han ikke fravælger den pension, når reglerne for pensioner for medlemmerne er anderledes. "Det har jeg aldrig overvejet, for det var en del af min ansættelseskontrakt. Pensioner er jo ikke noget, man laver om fra dag til dag. Alle ved, at hvis man skal ændre på pensioner, så skal det være 15-20 år frem i tiden. Jeg har tilrettelagt min egen økonomi efter det, og ser det som et helt almindeligt ansættelsesforhold, og mere er der ikke i det", siger Harald Børsting.



Det er lige netop sådanne sager der ødelægger den eneste bastion, som fagforeningerne har tilbage....... Solidaritet. Her viser Harald hans sande ansigt og bliver den blodsugende igle, som i mange år fremad vil suge penge ud af de medlemmer, som nok i dag fortryder at de valgt en så "Skabs-egoistisk" person.



Haralds undskyldning med at han har tilrettelagt hans økonomi ud fra disse "Pamper-penge" er nok den sygeste jeg har hørt. Skulle man tænke den tanke ud over alle dem som han har været formand for i 8 år, så ville de nok protesterer over at de skal betale cirka det dobbelte af deres egen løn til en tidligere formand, der ikke gjorde meget for at de fik en fed pension.

søndag den 25. oktober 2015

Ny kilde til energi !

Jordens indre indeholder så meget CO2-fri og stabil energi, at der vil være nok til at forsyne hele verden med energi. Nu er norske, tyske og italienske forskere gået i gang med at bygge verdens dybeste jordvarmebrønd i Toscana i Italien for at hente energien op 2-3 km nede i jorden.
 
Når temperaturen stiger til 374 grader, og trykket er 218 gange højere end på overfladen, ændrer vandet fysisk form til en kombination af væske og damp kaldet superkritisk vand, der indeholder 10 gange mere energi end almindeligt vand. Men superkritisk vand virker som syre og angriber alt boremateriel, så forskerne er ved at undersøge, hvordan man kan tæmme kræfterne, uden at teknologien bryder sammen, skriver websitet Gemini.

Boreoperation minder om olieproduktion

Processen minder lidt om olieboring, og derfor udnytter forskningsinstitutionen SINTEF i Norge sin ekspertise. Man er i gang med at undersøge, hvordan vandet opfører sig nede i brønden og på vej op til overfladen med hjælp af en såkaldt strømningssimulator, så man kan lave en virtuel boreoperation.
Projektet “DESCRAMBLE” er støttet af EU, og forskerne regner med at gå i gang med selve boringerne i eftersommeren 2016. / Af Hanne Kokkegård
 
Her er måske en redning i forhold til vores stigende problem omkring ressourcer. Her er det naturens egne kræfter / Ligesom vind og vand, og noget vi ikke sådan lige bruge op.

lørdag den 24. oktober 2015

This week sign !

Road work - I could kill then
But then I will get i jail
and then I will never get to work

fredag den 23. oktober 2015

Stop for korrupt golf spil !


88 millioner kinesere bliver nu forment adgang til kinesiske golfbaner, efter Kinas kommunistparti har indført nye regler for partimedlemmerne. I et land hvor få har meget, og mange har lidt, er golfbanerne blevet et symbol på elitens overdådige livsstil og korruption.
Bandlysningen af golf skal ses som et led i den kinesiske præsident Xi Jinpings store kampagne mod korruption, som de senere år har fældet mange højt profilerede medlemmer af kommunistpartiet.
Den kinesiske offentlighed er i stigende grad blevet opmærksomme på de enorme fordele og den luksus, medlemmer af kommunistpartiet har givet sig selv. - Kommunistpartiets medlemmer bør leve et forbilledligt, simpelt liv og være vagthund mod ekstravagant overforbrug, skriver det kinesiske statsmedie Xinhua om baggrunden for vedtagelsen af de nye regler.
 
Men det stopper ikke ved golf-medlemskabet. De nye regler forbyder også ekstravagante spise- og drikkevaner og bandlyser ’upassende seksuelle forhold.’ Tidligere er flere medlemmer blevet ekskluderet med henvisning til reglen om, at medlemmer af kommunistpartiet ikke må være deres koner utro. Hvordan det nye forbud mod ’upassende seksuelle forhold,’ vil blive tolket og håndhævet, er endnu uvist. Hvis kommunistpartiets medlemmer overtræder reglerne, kan de forvente at få en advarsel eller blive ekskluderet fra partiet.
 
Man kan have mange meninger om det kinesiske styre og jeg har da også, ved selvsyn set at ikke alting er så godt som det skulle være. Men en ting kan netop denne styreform. De kan eksekverer beslutninger med en fart og med en styrke der ikke ses nogen andre steder i verden. Tænk hvis lande som Mexico - Brasilien - Lande i Afrika, som lider voldsom under korruption, havde samme faste politiske holdning til at udrense. Det ville være fantastisk.
 
Det kan da godt være at kineserne ikke får alt ryddet op på denne måde, og at nogle af deres beslutninger er lige så meget signalværdien som den enlige udførsel. Men alligevel er det et stærkt politisk aktion som helt sikkert flytter noget

torsdag den 22. oktober 2015

Meat on the mountain !

Last night we drove away from the town of Ponferrada - Up along the Camino de Siantiago hiking route to a small mountain village, where we've been before to eat at a local restaurent. It's always nice to get away from the big city and see it more local.
 
We were only two, so we got a nice service (from a Spanish waiter who clearly told that he NOT like Tapas and actually recommended us to eat something else)
 
 - Something else, however, was a tall order. My colleague got a steaks at around 600 grams and almost no accessories. (I got a smaller piece of meat) - We topped it all with some cheese cake and a few beers. Fortunately, I ran my morning run today, so my bad conscience about too much food did not take over my day.

onsdag den 21. oktober 2015

Så er vinteren på vej !

 Under stenene i haven kravler nu alle de små firben, som ellers har kravlet rundt om min dam, i ly for vinteren. Nogle er af en størrelse, så man godt kan tvivle om de kan overleve frosten. Dem jeg har i hånden fik jeg lagt lidt ned i jorden - I et græs forret hul, så de kan ligge tørt og frostfrit.
 
Jeg håber at få dem at se igen til foråret. Nyde at de piler rundt omkring min dam - sidder og soler sig på stenene og følger enhver bevægelse med deres små hoveder.
 
Men jeg må nok indstille mig på at ikke alle overlever. Naturen har sine egne vej og det skal vi nok ikke prøve at sentimentaliserer.

Dette år var førte gang min dam både havde frøæg - haletudser og salamander unger.  Så bliver næste år lige så rig på liv, så glæder jeg mig allerede.

tirsdag den 20. oktober 2015

Kartoffelavlernes dårlige undskyldninger !

Der skal ikke bare gummistøvler, men ligefrem vaders til for ikke at blive gennemblødt, når man går en tur gennem Jens Dalsgaards kartoffelmarker ved Store Vildmose.
 
Det våde vejr påvirker i den grad kartoffelavlerne, som nu forudser, at forbrugerne mindst vil støde på én ubrugelig kartoffel – en såkaldt 'vandsure' - i en sæk på to kilo.
 
- Det kan ikke undgås et år som i år, fordi den store mængde vand, vi har fået i september måned, står mellem rækkerne, siger Jens Dalsgaard, der leder Dammosegård i Aabybro.
 
Med sådan en udmelding kan jeg kun give Jens Dalsgaard et stort minus. Når man lavet et produkt, der bruges som fødevarer, så burde man også have en kvalitetskontrol der sorterede de rådne kartofler fra. Det kan på ingen måder være svært - Det er bare et spørgsmål om vilje og en professionel holdning til det man laver. Men selvfølgelig....... Så tjener Jens dalgaard nok mere ved at "smøre" en dårlig kvalitet af på forbrugerne.
 
.... Og er der noget der virkelig kan få mig til at skifte til ris - pasta - andre rodfrugter eller salat, så er det når man køber en pose kartofler, hvor der både findes en eller to rådne og en del der er stødt i stykker.

mandag den 19. oktober 2015

Tilbage i Ponferrada !

Det ender med at Ponferrada bliver en vane, hvis det forsætter sådan - Jeg er igen tilbage i denne skønne og lidt støvet nord spanske by. Denne gang for at deltage i et implementerings workshop omkring en ny og succesfuld produktionsmetode. 
 
Alt dette er arbejde, men at være i byen er også en helt speciel oplevelse. Byen har lagt her i rigtig mange år. Har en historik der både binder sammen med tempelridderne og arabernes besættelse af Spanien. Samtidig går ruten Camino de Santiago lige gennem byen. Så folk der kommer vandrende er noget man ser hele tiden.
 
Lige ved siden af hotellet er der en lang række af vandrestier på et nærlæggende bjerg. Her har jeg løbet op og ned en mange gange. Det er både sjov og voldsom anstrængende at løbe i et terræn som overhovedet ikke findes i Skodborg og omegn.

søndag den 18. oktober 2015

Homeless in New York !

Richard Gere "When I went undercover in NY City as a homeless man, no one noticed me. I felt what it was like to be homeless. People would just past by me & look at me in disgrace. Only one lady was kind enough to give me some food. It was an experience I'll never forget. So many times we forget how blessed we are. We should not take that for granted & if we can help someone in need, we should. That's why after I was done, I walked around and gave food & $100 to every homeless person I saw. They cried and were so grateful. Be the change you wish to see in the world."

I know that this is an happening made by a person that make a point and at the same time get some publicity. And of cause this would not have been the same story if this have been me. But neverless, this is .symptomatice for our world today. We dont see the people around us and we dont realy care. We believe that we a the center of our life and have no space for others
 

lørdag den 17. oktober 2015

This week sign !

This sign most be very old
No dinosaur the last 10 mill years

fredag den 16. oktober 2015

Your life is worth 100 Dollars !

From my post on LinkedIn.
 
I spend a lot of time in traffic, both in Denmark and abroad and I see every day people who use their hand held cell phone and drive at the same time. It is not certain groups, but a wide range of people. All show the same contempt for both the law and other people's lives. I cannot understand that people exhibit this behavior. Today, there is blue tooth equipment for fewer than 100 Dollars as easily and without IT knowledge can be mounted in the car.
 
Should I make a clear statement it will be: People would rather save a few dollars than care for fellow human beings or persons found in their car. It is even more disturbing that people like to buy large car - Cool equipment and things that Pimp their cars, but spend $ 100 dollars to save lives are not high on their list.
 
Worst of all are the people who have their work on the road (truck drivers - taxi driver - ambulances and buses) When these people talk in hand held cell phone they should put a sign in the window - Road killer on the move.
 
Next time you have a truck running close behind your car, try to think how far his braking distance is if he speaks in hand held cell phone. Dare you take the chance - Wonder if you will survive a crash?

torsdag den 15. oktober 2015

Aspartam er farligt - siger nogle !

 
Senest har to forskere fremlagt studier, som viser, at stoffet kan forårsage for tidlige fødsler, og et rottestudie viser, at aspartam øger risikoen for kræft. Det første studie er dog endnu ikke blevet repliceret. Det vil sige, at der ikke er foretaget en tilsvarende undersøgelse af andre forskere, som kan bekræfte resultatet. Myndighederne har ved det andet studie vurderet, at forskerens data ikke var relevante for at kunne konkludere, at aspartam forårsagede kræft.
Er aspartam i light-sodavand farligt?
 
Aspartam er et kunstigt fremstillet sødestof, som blandt andet forsøder din light-sodavand. Stoffet er fremstillet af de to proteinbestanddele 'phenylalanin' og 'asparraginsyre', som eksempelvis også findes i æg, ost, frugt og kød. Aspartam er sikkerhedsgodkendt af myndighederne i EU og Danmark, selvom det i tarmen bliver omdannet til methanol, som i store mængder kan føre til forgiftning. Formand for ekspertpanelet hos Den europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet EFSA og seniorforsker ved DTU Fødevareinstituttet understreger dog, at aspartam ikke er giftigt i de små mængder, som findes i din light sodavand. »Dermed ikke sagt, at man bliver sundere af at spise så og så meget aspartam, det er en helt anden sag. Men sundhedsskadeligt er det ikke i de mængder, det er tilladt,« siger hun. I artiklen 'Er sødemidlet aspartam i light-sodavand skadeligt?' forklarer forskeren, hvad hun bygger sin viden på.
 
Feder light-sodavand?
 
Aspartam tænker du måske ikke så meget på, når du vælger en light-sodavand. Måske er det mere din vægt, du er bekymret for. Du vil gerne holde den nede ved ikke at drikke sukkervand. Men nogle mener faktisk, at light-sodavand snarere feder. Det afviser overlæge og dr.med. Bjørn Richelsen fra Medicinsk Endokrinologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital dog. Han har forsket i sammenhængen mellem fedme og light-sodavand. - »Vores undersøgelser viser, at light-sodavand ikke hænger sammen med fedme og hjerte-kar-sygdomme. Derimod har vi påvist, at store mængder sukkersødet sodavand øger risikoen for at udvikle diabetes-2 og desuden kan medvirke til, at især unge risikerer at få den stadigt mere udbredte sygdom ikke-alkoholisk fedtlever,« fortæller Bjørn Richelsen. »Til sammenligning faldt light-sodavand stort set ud som vand,« tilføjer han.
 
Kan sodavand være sundt?
 
Forskerne fortæller, at der faktisk ikke er noget, der er specielt sundt ved din cola. Det skulle da lige være, hvis du ligger ude i ørkenen og er ved at gå til at tørst. Cola har dog en række mineraler, som du kan læse om i artiklen, men de mineraler findes nu altså også i andre fødevarer. Sodavanden cola kan dog i et helt særligt tilfælde være en lille hjælp mod et problem. Den kan nemlig hjælpe på dehydrering, når dehydreringen er en sideeffekt af diarré. -

»Du bliver dårlig af diarré, fordi du kommer til at mangle væske. Diarré blokerer mekanismen, der gør det muligt at optage vand. Når man indtager en sukkerholdig drik, uanset om det er cola eller andet, får du sukker ind i tarmen. Sukker og vand optages med samme mekanisme, og sukkeret kan åbne for mekanismen, så der også kan komme vand ind,« forklarer forskeren.

onsdag den 14. oktober 2015

Slanker Light sodavand !


Det er en god ide at drikke light-sodavand, hvis du ønsker at tabe dig. I hvert fald, hvis man skal tro et nyt studie, der har undersøgt, om det at drikke light-sodavand har en effekt sammenlignet med vand, når man ønsker at tabe sig. Dermed kan debatten om, hvorvidt light-sodavand er en god ide, når man skal tabe sig, blusse op igen.
.
Light-sodavand fik folk til at tabe sig mere
Alle deltagere i studiet blev sat på et slankeprogram - eneste forskel var, at halvdelen skulle drikke light-sodavand, mens den anden skulle drikke helt almindeligt vand i perioden. Forsøgspersoner, der drak light-sodavand, gik i gennemsnit 6,5 kilo ned i vægt. Kontrolgruppen tabte sig i gennemsnit 4,5 kilo. Da forskerne regnede på, hvor stor en procentdel af den oprindelige kropsvægt, deltagerne havde tabt, så de, at 65 procent i light-sodavandsgruppen tabte fem procent af deres kropsvægt. I kontrolgruppen var det kun 43 procent, der reducerede deres kropsvægt med fem procent.
Forskerne rapporterede også, at light-sodavandsgruppen følte sig mindre sultne. De opnåede også bedre blodværdier, både når det gjaldt den samlede mængde af kolesterol og farlig kolesterol. Begge grupper fik en mindre talje og et lavere blodtryk.
 
Belønningseffekt kan være medvirkende faktor
Den norske kostekspert og internmediciner Fedon Lindberg mener, at forklaringen kan være, at light-sodavand giver en form for belønningseffekt i hjernen. - »Light-sodavand giver ikke lige så stærke effekter i hjernens belønningssystem, som sukkerholdige drikke gør, men light-sodavand udløser til en vis grad de samme humørfremmende hormoner i hjernen, som serotonin, endorfiner og dopamin,« siger Fedon Lindberg til forskning.no. Tidligere hjernescanningsstudier har vist en hvis aktivitet i hjernens belønningsområder, ifølge Fedon Lindberg. - »Det kan give psykiske effekter, der kan virke stressnedsættende og dæmpe lysten til at overspise, som nogle mennesker har,« siger han. Fedon Lindberg påpeger, at der var forskellige, individuelle årsager til, at menneskerne var overvægtige i udgangspunktet, hvilket kan have haft betydning for undersøgelsen.

tirsdag den 13. oktober 2015

Motioner dig til en højere løn !

Holder man sig sund og i form, får man mere ud af livet – også arbejdslivet. Den tyske tænketank IZA (Forschunginstitut zur Zukunft der Arbeit) påviser i ny artikel, at motion og fysisk aktivitet booster aflønningen for lønmodtagere på alle niveauer. At fysisk aktivitet er godt for helbredet og mindsker risikoen for at blive syg, er både kendt og erkendt af de fleste.  Det er heller ikke ukendt, at et godt helbred forbedrer de kognitive og ikke-kognitive færdigheder, herunder selvdisciplin, stresshåndtering og evnen til at arbejde i teams.
Nu sammenfatter IZA en række undersøgelser, som ser på sammenhængen mellem motion og aflønning. Her finder tænketanken en positiv sammenhæng mellem fysisk aktivitet, og lønniveau: Jo mere fit, jo højere løn. Virksomhederne aflønner medarbejdere efter, hvad de præsterer og øges produktiviteten på arbejdspladsen, stiger lønnen typisk også. (jf. figur nedenfor).
 

Professor: Overbevisende sammenhæng mellem motion og løn 

IZA analysens resultater er opsigtsvækkende i lyset af, at flere danske undersøgelser har påvist den omvendte sammenhæng, nemlig at jo mere en person tjener, desto mere motionerer personen også. Men Michael Lechner, professor ved Swiss Institute for Empirical Research, holder fast. Den enkelte kan forbedre sin indtjening ved at dyrke motion.
”At sammenholde fysisk form med løn er et forholdsvist nyt analysefelt, hvor vi kan blive endnu klogere.  Men resultater fra flere lande som f.eks. Canada, Sverige og England er ganske overbevisende og giver et solidt grundlag for at sige, at fysisk form påvirker den enkeltes indtjening”, siger Michael Lechner.

God fysisk form bidrager til performance

At motion har en positiv effekt på arbejdslivet er også påvist i flere danske undersøgelser. Tidligere i år offentliggjorde pensionsselskabet PFA Pension en sundhedsscreening af 4000 repræsentativt udvalgte personer i 33 forskellige virksomheder. Undersøgelsen viser en markant sammenhæng mellem danskernes sundhed og effektivitet på arbejdspladsen og fastslår, at sunde medarbejdere er langt mere effektive. 97 pct. af dem, der får bedømmelsen ’sund’ eller ’meget sund’, vurderer deres produktivitet til at være ’høj’ eller ’meget høj’. Blandt de, der lever usundt, vurderer 17 pct. derimod, at de har en lav eller moderat produktivitet.


Peter Hermann, direktør for Forebyggelse & Sundhed i PFA Pension, genkender mange elementer i IZA’s studie og ser også et sammenfald mellem de danske og internationale forskningsresultater. ”Fysisk træning giver energi og bidrager helt klart positivt til performance på arbejdspladsen”, siger han. Men Peter Hermann mener også, man skal være påpasselig med at fastslå, at man kan træne sig til en bedre løn.  ”Det mener jeg, ville være en for hård konklusion, fordi løndannelse normalt også tager udgangspunkt i en række andre faktorer.  Det, vi kan fastslå med sikkerhed, er, at den indsats den enkelte gør for at være i god fysisk form, har betydning for, hvor produktiv man er i jobbet”, udtaler Peter Hermann.

Videnskabelige beviser kan ikke ignoreres

Professor Michael Lechner er enig i, at man ikke entydigt kan dokumentere, at god fysisk form udløser af højere løn. -

”Men der er videnskabeligt underbyggede beviser for, at god fysisk form afspejles i den enkeltes lønniveau. Disse resultater er helt substantielle og kan ikke ignoreres”, slutter Michael Lechner.

Indlægget er skrevet af Steen Kræmer Rasmussen ( Se mere på

mandag den 12. oktober 2015

Køling øl i haven !

Den nye ølkøler er inspireret af ét af kerneprodukterne hos Plastmo: Nemlig et nedløbsrør til Plastmo Tagrendesystemer.
Systemet er ganske enkelt: Man placerer ølkøleren i et 90 cm dybt hul, der er gravet ud med et pælebord i haven, eller hvor tørsten er størst.  Herefter lægger man ni dåser i et plastrør, som man derefter placerer inde i et zinkrør. Temperaturen i jorden er seks til ni grader året rundt. Det er derfor kulden i jorden, der køler.
– Vi mærker stigende efterspørgsel i ugerne op til fars dag, hvor vi sender det ene lastvognstræk efter det andet fyldt med ølkølere ud til byggemarkeder over hele landet., siger adm. dir. André Thomsen, Plastmo A/S.
Det er næsten for oplagt og nærmest en vidreudvikling af en jordhule, som man havde i gamle dage for at holde madvarer nedkølet.  Dette plastrør et rigtig smart, men jeg tror nu stadig at jeg vil prøve med at nedgrave en gammel mælkejunge.
Ølkøleren sælges i de fleste store byggemarkeder samt Bilka. Detailhandelsprisen er kr. 299,-/stk.

søndag den 11. oktober 2015

Safety program !


Do you remember the (good?) ole days when there wasn’t a safety program, or if there was, it was in name only?  Remember when a worker could walk beams without any fall protection?  Also remember when little or no protection was used.  I could go on for quite a while but I am sure you get the picture.  A safety program not only protects the workers but protects companies responsible for the project and the client as well.

Let’s discuss reasons for a safety program:

  • Financial –Properly executed safety programs can impact the bottom line directly or indirectly. All companies want to and should make a profit when the job is complete. With a successful safety program, worker’s comp claims, insurance costs and legal fees are minimized which is a sample of indirect costs. Loss of manpower and productivity caused when attention is put toward investigating a happened incident. This is a sample of indirect cost.
  • Morale—A good safety program can boost morale. When a worker feels the company and its’ management really cares they feel they can make a difference. Studies show where morale is high fewer incidents/accidents happen. Also where morale is high there are fewer absences which can produce more productivity and quality of work.
  • Reputation—A company with a reputation for having a good safety program and for having quality work will be given a positive nod when bidding a job.
  • Worker buy in—This goes along with morale. When a good safety program is implemented it is easy for workers to “buy in” to the program thus producing lower injuries. Studies show that companies who implement an effective safety program can reduce their injury and illness rates by 20 percent and a return of $4 to $6 for every dollar invested
 
There should be no argument that workplace safety is important.  However, sometimes it is unintentionally overlooked.  This leaves workers on the job site exposed to risks.  To have a good safety program, proper safety training is important.  Safety training can give the tools workers need to understand and self implement a safe working environment.  Management should not only allow but demand that safety training be allocated for training.  There are many companies that specialize in training but a well trained and experienced safety professional is an asset to any company and could be used to accomplish safety training.

lørdag den 10. oktober 2015

This week sign !

The leon smells blood !

fredag den 9. oktober 2015

Er de ledige reel ledige !

De næste to år vil beskæftigelsen i Danmark stige med 100.000 personer, men kun 10.000 ledige vil komme i arbejde, og ledigheden vil derfor kun falde med en tiendedel. Professor og overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen forklarer, at beskæftigelsen allerede er steget betragteligt, men det har ikke afspejlet sig i et fald i ledigheden. Kigger man frem til 2025, vil beskæftigelsen stige med 250.000 til et historisk højt niveau på cirka tre millioner. Men kun en trediedel vil ifølge overvismanden komme fra de arbejdsløse. Arbejdsstyrken vil også stige som følge af de senere års reformer, der blandt andet ændrer aldersgrænsen for at modtage efterløn og efterløn. Flaskehalse og lønpres kan blive resultatet, hvis fremgangen i beskæftigelsen bliver større, end vismændene venter, og det vil svække konkurrenceevnen og skade dansk økonomi.
 
Hvad er det lige der sker for de arbejdsløse - Er de overhovedet arbejdsløse eller er de bare ikke egnet til at tage et arbejde. Er det fordi de har glemt at forberede sig til opsvinget ved at uddanne sig, eller har de bare vænnet sig til livet som arbejdsløs og har svært ved overhovedet at udfører et stykke arbejde.
 
Jeg mener ikke at tvang er den rigtige vej - Men en sortering og højere krav burde være vejen frem. Uanset hvor godt det går i Danmark, så har vi ikke råd til at en større flok af medborgere laver ingenting. Slet ikke når vi sagtens kunne bruge den sum penge de koster til andre gode formål som ældrepleje - Hospitaler og skolevæsenet.

torsdag den 8. oktober 2015

Ud i natten og se stjerneskud !

De store kometer kaster støv og småsten af sig, når de buldrer gennem universet med flere tusind kilometer i timen. Når kometerne passerer Jorden, ryger rester fra dem gennem vores atmosfære og brænder op. De brændende kometrester, som farer over nattehimlen, er det, vi kalder for stjerneskud.
Og i oktober måned er der rig mulighed for at observere masser af stjerneskud. Tre meteorsværme passerer forbi, og sætter stjernehimlen i bevægelse.
 

15 stjerneskud i timen

Den mindste meteorsværm, Draconiderne, har sit maksimum allerede på torsdag den 8. oktober. Draconiderne er forholdsvis få, og bevæger sig langsomt over himlen.   Orioniderne er til gengæld en af de større. Sværmen ramte os den 2. oktober, og den fortsætter med at skabe stjerneskud frem til den 7. November. Omkring den 20. oktober er Orioniderne på sit højeste, og her kan du være heldig at se op mod 15 stjerneskud i timen.  Orioniderne består af afkast fra Halleys komet, som omkring hvert 75. år kan ses med det blotte øje fra Jorden.
 

Stjerneskud fortsætter i november

Tauriderne er aktive fra den 20. oktober til 10. december. De har maksimum omkring den 12. November, hvor du kan se op mod 10 stjerneskud i timen.  Stjerneskud ser imponerende ud fra Jorden, men i virkeligheden er de brændende partikler meget små. De færreste stjerneskud består af partikler, der er større end sandkorn.

onsdag den 7. oktober 2015

Flymad er elendig !

Men der er måske en god grund !

Det lave tryk i kabinen får vores smagsløg til at miste deres følsomhed. I en flyvehøjde på ca. 11 km er trykket og iltindholdet i kabinen lige så lave som på et 2000-2400 meter højt bjerg.   Trykket får smagen af salt og sukker til at falde med 20-30 procent, mens syrlige og bitre smagsnuancer registreres lige så godt som normalt. Flymad krydres derfor ekstra meget for at kompensere for tabet af smagsnuancer.

Jeg har ofte kæmpet med pladsforhold - Ting på madbakken, der nærmest vil falde på gulvet - Bestik som ikke vil ud af plastikposen - varm mad, der er så varm at det ikke kan åbnes - og servietter, der er så små at de næsten er usynlige........

......... Oven på alt dette er der så kvaliteten af maden. Elendig - grænsende til uspiselig. Men jeg får alligevel altid lidt ned i maven. Min eneste trøst er når jeg engang imellem bliver opgraderet til Business ( På grund af mit guldkort ) - Her er serveringen så god at det kun er smagen man skal kæmpe med. Og da den bliver serveret med følelse, så smager den en smule bedre.

tirsdag den 6. oktober 2015

Vindmøllevinger som støjskærme !

I fremtiden vil vi se langt flere udtjente vindmøller, og hvad skal vi så med dem? Indtil nu har interessen været lille, men det har iværksætter Jakob W. Nielsen tænkt sig at lave om på - som den første i verden. De første prototyper er lavet, og inden næste sommer ved han, om det, der p. t. er en god ide, også kan ende med at blive en rentabel virksomhed. Ideen er i al sin enkelhed at kværne de afdankede møllevinger ned til små fibre for derefter at presse dem til plader -og med den rette indpakning i en ramme, så kan de gamle møller faktisk fungere som støjværn langs med vores voksende mængde veje.
 
Jeg tror at der findes utrolig mange andre måder at genbruge materialer fra vindmølle vinger, hvis vi kan neddele dem og presse materialet til andre former. Kloakrør - undertag - beskyttelsesplader i byggeindustrien og alle mulig andre ting, som ikke kræver den store skønhed men skal være robust og vejrbestandig.

mandag den 5. oktober 2015

Safety slogans !

 



It’s tough to bring professionalism to a trade that actively looks to make itself look stupid.  There’s only so many hours in the day and only so many resources and if we are wasting either it’s tough to go to the well and ask for help and money. And let’s face it, as safety professionals we to love make fools of ourselves.  On one hand we are perpetual victims, unloved, over-worked, and most of all, under-staffed and under-funded. On the other hand we spend our scarce time and meager resources doing things that don’t reduce the risk of injuries, reduce our operating costs or do really much of anything.  Chief among the waste of time activities that make us look soft- headed goofballs that are completely out of touch with any semblance of reality is the creation and promotion of safety slogans. What is the purpose of safety slogans? Deming specifically signaled out slogans in his tenth point for management, “Eliminate slogans, exhortations, and targets for the work force asking for zero defects and new levels of productivity. Such exhortations only create adversarial relationships, as the bulk of the causes of low quality and low productivity belong to the system and thus lie beyond the power of the work force.” Do safety slogans create adversarial relationships? In way they do.  The fact that we post safety slogans imply that were it not for our little gems of wisdom the great unwashed would stick their entire heads in the machinery.  At their worst, safety slogans patronize and demean the worker.  Am I stating things to strongly? I don’t think so.  Safety slogans don’t raise awareness of safety; it raises and reinforces the awareness that safety professionals think themselves superior to the people who turn wrenches for a living.  It widens the gulf between blue and white collar. And while safety professionals may not recognize Deming for his genius, I think he hit the nail on the head with this point.  If we believe that all but the rarest injuries are the result of either unintended actions (human error/accidents) or poorly calculated risks, then a pithy saying isn’t likely to have much of an effect.
 
 
Safety First
Who among you has ever read a safety slogan and thought, “holy crap, I’ve been approaching my life completely wrong, I’m completely turned around on this. I need to make some changes”.  The long and the short of it is that safety slogans serve no purpose, offer no benefit, and yet we devote precious time and money to thinking them up, launching campaigns around them, and promoting them as if they were a crucial part of our efforts to lower risks.
 
 
So Why Do It?
Why do we persist in engaging in an activity that does nothing but make us look ridiculous in the eyes of the organization.  And make no mistake, thinking up safety slogans doesn’t garner safety professionals the respect or esteem of the organization simply because they coined the phrase “Safety: It’s Better Than Dying”.  We do it because we like it, and we never asked the question, “is this activity in the furtherance of safety?” Sometimes misguided executives press us to come up with a slogan and eager to curry favor, we rush forward in an orgy of sycophantic fervor, delighted at the exposure to the C-suite.  Trust me when I tell you this is exposure you can do without.  As uncomfortable as it may be, we are better served by declining this request and fetching coffee and bagels instead.  Exposure that perpetuates the C-suite view of safety as simpletons who you call when you want something a kindergarten teacher would refuse to do.  Far better to explain to the executive that your finite time would be better spent engaging in an activity that would return real business results.  Not a lot of safety professionals would feel comfortable speaking up to an executive, but your first interactions with executives set a tone for the relationship; do you want to be taken seriously? It begins here.
 
 
What’s Wrong With Having A Little Fun With Safety?
When I have railied against safety slogans before, I invariably get some soft-baked safety guy roll his eyes, smirk and ask, “what’s wrong with having a little fun with safety?”  I am something of an expert in fun (I have had fun that will forever keep me out of any elected office, has gotten me barred from entire countries, and damn near got me killed on multiple occasions), and I am here to tell you that if you think that coming up with safety slogans is fun you are out of your mind; you are doing “fun” completely wrong. I wouldn’t even categorize thinking up safety slogans as amusing or as a brief respite from mind crushing boredom. Let me be clear: I think safety slogans are stupid and make us look like simpletons.  Deming was right, we have got to get rid of them.
 
By Phil La Duke

søndag den 4. oktober 2015

Pjæk i det offentlige rum !

Hvis din ”sygdom” er pjæk, så kan kan din Facebook-profil sladre til din chef. ”Antallet af tvister omkring sygemelding er klart stigende på grund af Facebook,” vurderer Torben From, der er juridisk chef i HK. Der har været flere sager i HK, hvor medarbejdere har meldt sig syge, men hvor arbejdsgiverne efterfølgende via Facebook har opdaget, at medarbejderne løj, for eksempel fordi en ansat havde været til fest om aftenen. I Dansk Arbejdsgiverforening har man lignende sager. ”Det er et klassisk eksempel, at folk melder sig syge, når de ikke kan få fri, og så oploader de noget på Facebook, der fortæller, at de alligevel har været ude,” siger Flemming Dreesen, der er ansættelsesretschef ved Dansk Arbejdsgiverforening.

 
Jeg tror at de unge i dag total har mistet overblikket over hvad der er deres pivate liv og hvad der er deres offentlige liv. Alt flyder rundt og ofte er de ikke engang beviste om, hvilken signaler de sender ud - Ud over den umiddelbar glæde ved at poste en eller anden begivenhed. Som nævnt fra DA og HK, så kigger alle mulig andre med på nettet og kan følge folks gøren og laden. Lige nu og her kan det have følger i form af represalier fra arbejdsgiver - Kommunen eller andre som har økonomi i klemme ved de unge...... Men endnu værre er det at mange garanteret ville ønske at nogle af deres "Posters" kunne fjernes igen når de bliver ældre - Og der er ting i deres ungdom de helst vil glemme eller bare fortrænge.


Jeg læret en god regel som soldat: TÆNK - TAST - TAL ! - Når man skulle bruge en radio til kommunikation. Den burde kunne bruges af de unge i dag, hvis de har noget på hjertet

lørdag den 3. oktober 2015

This week sign !

If you need to find your inner strengh

fredag den 2. oktober 2015

Ryger du også i bilen !

Fra i dag er det ikke længere lovligt at ryge i biler i England og Wales, hvis der sidder børn i bilen.
Bilister og passagerer, som overtræder den nye lov, kan straffes med bøder på 50 pund eller 500 kroner, skriver BBC. Rygeforbuddet gælder også, selv om der kommer frisk luft ind i bilerne fra nedrullede vinduer eller fra et opslået soltag. Derimod er det fortsat lovligt at ryge i cabiolet-modeller, hvor taget er helt åbent. En tilsvarende lovgivning kendes fra visse amerikanske delstater, blandt andet Californien, samt dele af Australien og Canada. Det skotske parlament overvejer ifølge BBC at indføre de samme regler som i England og Wales næste år.
 
Sundhedsproblemer
Passiv rygning mistænkes for at kunne give børn en masse sundhedsproblemer som astma, brystsmerter og øresygdomme. Undersøgelser viser, at hvert år må omkring 300.000 britiske børn gå til lægen på grund af bivirkninger fra passiv rygning. Forskere har påvist, at det er ekstra risikabelt at blive udsat for cigaretrøg i biler. Koncentrationen af giftige stoffer fra røg i biler kan være op til 11 gange højere end på en bar. Ifølge den britiske lungeforening er langt over 400.000 børn hver uge udsat for passiv rygning som passagerer i biler.
 
Svær at håndhæve
Tilhængere af det nye forbud hylder tiltaget som den mest betydningsfulde milepæl siden 2007, da rygning på offentlige steder i Storbritannien blev forbudt. Rygerne er derimod ikke imponerede.
- Den nye lov er overflødig og stort set umulig at håndhæve. Vil bilister, der ses ryge, blive stoppet, hvis der er børn i bilen, siger Simon Clark, direktør for organisationen Forest, der er et talerør for rygere. - Politiet må have bedre ting at give sig til, tilføjer han. Den nye stramning kommer 50 år efter, at Storbritannien første gang indførte en rygelov, skriver BBC. Det var i form af et forbud mod tv-reklamer for cigaretter i 1965.

torsdag den 1. oktober 2015

Unge og vandforbrug !

Af


En opvask under rindende vand. En løbende vandhane, så man kan få et glas koldt vand eller hvad med et langt, varmt bad? Når de unge åbner for hanerne, så er de blandt de største forbrugere af vand. Men samtidig går mange af dråberne til spilde og ryger direkte i kloakken. Læs også: Derfor lancerer Hovedstadsområdets Forsyningsselskab HOFOR nu en kampagne, der skal sikre, at de unge får lukket for vandhanerne i tide.
 

Unge er storforbrugere af vand

Kampagnen vil sætte fokus på seks kollegier i København, der i løbet af de næste 10 uger skal konkurrere om at spare mest muligt på vandet. For de unge bruger langt mere vand end andre borgere, siger projektleder og vandsparerådgiver hos HOFOR, Mette Hansen: - Vi skal have sat vand i fokus blandt de studerende. For tidligere undersøgelser viser, at unge mennesker bruger op imod 15-20 procent mere vand end en gennemsnitlig borger, siger hun.
 

Brug baljen til opvasken

De studerende skal også selv tage ansvar for kampagnen. HOFOR har vejledt og informeret, men i sidste ende er det op til kollegierne selv at skaffe opbakning blandt beboerne. På Egmont Kollegiet på Østerbro i København, har beboer og vandspare-ambassadør Ida Brink sat flere skibe i søen for at stoppe vandspildet. - Vi har tænkt os at sætte opvaskebaljer frem i alle køkkener, så vi kan tage opvasken uden at spilde vandet. Samtidig vil vi også holde konkurrencer og filmaftener, så vi holder fokus på at spare vandet, siger hun.
 

De dårlige vaner skal brydes

Når HOFOR på den måde involverer de unge, så får det helt sikkert en effekt, mener adfærdsdesigner  Sille Krukow:- De unge skal lære at blive bevidste om deres vaner. Derfor skal kampagnen fokusere på, hvor gode de er til at bryde dårlige vaner. Blandt andet ved at fortælle hvor mange beboere, der kun tager et bad på fem minutter.