søndag den 31. maj 2015

Solsort på første sal !


Jeg har en hel del fuglekasser i min have. De er flittig besøg og jeg har næsten altid fuld hus i hele yngle perioden Ja, jeg har endda haft en solsort som begyndte at bygge rede i vores foderhus ( Praktisk, da hen næsten kunne nå foderet mens den lå på reden )
 
 
Nu har jeg så fået en solsort der har fundet et, om muligt, endnu mere alternativt sted a bygge rede. Den har fundet et af redekasserne og derefter lavet en rede ovenpå huset.


Man kan godt sige at den har taget første sal.... For i selve huset bor et musvit par. Det ser ud til at de kommer overens, da begge par har unger at passe.
 

lørdag den 30. maj 2015

This week sign !

I believe that my dogs is trained better !

fredag den 29. maj 2015

Who to make you CV more Health and Safety !


The spring is the time a lot of people start to think about looking to move forward in their career. If you are thinking of, or actively looking for, your next opportunity it is always wise to make sure you are getting the most from your CV. In today’s job market a meaningful CV is a must and if you want to engage with recruiters or approach organisations directly you will need one. Throughout the year we look at thousands of CVs, of candidates looking for new opportunities in Health and Safety and know exactly what makes one good or bad. Here are some handy tips from the team to help you get the most from yours!


  • Find a simple and easy to read format and stick with it. If your font style, size or even colour (trust me, this happens) isn’t consistent, your CV looks chaotic. Always try to use a professional looking font (such as Arial or Calibiri) and avoid pictures, watermarks, flamboyant borders and tables. The content of your document should speak for itself.
  • Please include all your contact details. If we like the look of your CV and want to talk to you about exciting roles we are really going to need those. All CVs should have your mobile & home number, email and postal addresses.
  • Every word counts. As a rule, your CV should be 2-3 pages long. Superfluous use of impressive words is really unnecessary padding. Make sure that you use key words which will be attractive to recruiters and employers – results, improved, developed and implemented are great examples.
  • List your education and all your roles starting with the most recent and working
    your way back. There is no benefit to letting us know how you did in your History GCSE when you have lots of recent relevant experience for roles we are working on.
  • For each of your roles include details of the company you worked for, your title and the dates you worked there. Follow this with a brief (2-3 sentences) description of your role. Also highlight any key achievements in 2-3 bullet points, if you have implemented anything significant or if anything you have achieved is measureable then make sure you add this. Now is the time to really sell yourself and have the reader wanting to learn more about you. If you have any gaps in your CV don’t be afraid to explain them. They will stand out like a sore thumb and it is always better to cover them off rather than let people jump to their own conclusions.

torsdag den 28. maj 2015

Rhododendron eksperiment !

Den friske busk med struttende blomsterstande
Helt fra jeg var en nybegynder udi havearbejde ( Mere end 30 år siden ) - Har jeg haft Rhododendron buske i min have. De er meget flotte, men jeg har nok ikke behandlet dem efter foreskrifterne ( Sur jord - Vanding og afpilning af frø standen, når de er afblomstret ) Det er ofte gået i glemmebogen og buskene har alligevel sat blomster hvert år. Så for 4 år siden havde jeg to buske som virkelig hang i bremsen med blomstringen. Det blev faktisk til næsten ingenting.
 
 
Derfor bestemte jeg mig for et 3 årig eksperiment, som jeg nu har afsluttet i år. Jeg pillede frøstanden af den ene busk hvert år - Men ikke den anden. Og hvert år har der været tydelig forskel på de to buske.
 
Den triste busk i Februar stemning
I år er det helt tydelig. Den ene busk nærmest strutter med forstadiet til blomster, mens den anden nærmest ligner en busk i Februar måned. Læringen må være at det nok alligevel er en god ide at være god ved sine planter. Og lytte til eksperternes råd om pleje. Nu må jeg så overveje om jeg skal begynde at købe rigtig Rhododendron gødning og måske endda vande dem i tørre perioder.

onsdag den 27. maj 2015

Død over kaninen !

Kaninen hed Alan !
Siden Radio24syv mandag morgen aflivede en babykanin ved tre slag med en cykelpumpe live i radion, er vreden vakt på nettet. Efterhånden er kritikken taget så meget til, at radiostationen må siges at stå midt i en shitstorm. Tirsdag har udlandet fået færden af historien, som så småt går verden rundt.
 

Nyhed i hele verden

Fra Sidney til Los Angeles omtales sekvensen på Radio24syv, hvor værten med tre slag og et tvist tager livet af babykaninen Alan. På alle store amerikanske medier er historien omtalt. Blandt andre CNN omtaler kanindrabet og har talt med chefredaktør Jørgen Ramskov: "Det var ikke bare en joke at dræbe kaninen og smide den ud; den blev spist bagefter," siger han til CNN.
 

Radio24syv

"Vi har ønsket at sætte det udbredte hykleri i vores forhold til dyr til debat. Derfor valgte vi at aflive en kanin. Et pelsdyr – som værterne efterfølgende har spist," skriver Radio24Syv på sin facebook side.
 

Tag jer da lige sammen !

Først tænkte jeg - Det er en joke ! - Især da jeg læste at de havde brugt en cykelpumpe. Men nej, det var skam sandt nok. Jeg må indrømme at det var lidt grænseoverskridende, men jeg syntes bestemt at de har en god pointe. Vi slå tusindvis af dyr ihjel hver dag i Danmark. Alle dyrene lader livet for at vi kan få kød på bordet. Men med det samme vi giver dyret et navn, og det måske ser lidt nuttet ud, så går verden amok. Der er overhovedet ingen sammenhæng mellem denne hysteri og den bøf man senere på dagen spiser med velbehag.
 
Verden.... Tag jer sammen. Realiteterne er at dyr lader livet og vi overlever. Det kunne være et interessant eksperiment at alle selv skulle slå en gris / kylling / fisk ihjel, hver gang de skulle have kød at spise. Det ville nok skabe rigtig mange vegetarer.
 
Verden..... I er kommet alt for langt væk fra rødderne og lever i en boble, hvor alle "ikke behagelige realiteter" udelukkes. Jeg tror heller ikke at folk ved hvordan deres billige T-shirts er fremstillet, hvordan bilerne reel forurener eller hvor meget naturen lider under vore enorme plastik forbrug.
 
Verden.... Du lukke øjnene

tirsdag den 26. maj 2015

Masse af job til udlændinge !

Thomas Bernt Henriksen, økonomisk redaktør, skriver: ” "Det går fremad i Danmark," lyder det i Socialdemokraternes valgannoncer, hvor der refereres til, at der er skabt 40.000 job i Danmark under Thorning-regeringen. Job er til enhver tid den perfekte politiske slagvare. Det er enkelt at kommunikere, at der er skabt tusindvis af job - og enklere end at fortabe sig i de forskellige tekniske mål for arbejdsløsheden.
 
Nu kan DA så slå fast, at ca. 30.000 af de 40.000 job, der er skabt, er gået til udenlandsk arbejdskraft. LO er ikke helt enig, men mener, at det er godt 40 pct. af de nye job, der er gået til udlændinge. Med andre ord har danskerne ikke set så meget til den jobvækst, som socialdemokraterne jubler over.”
 
Hvis Helle Thorning omgås tallene med den arrogance, så skal jeg nok til at lytte lidt mere efter, hvad hun siger. I min bog er det noget af det tætteste man kan komme på at lyve, hvis man siger at de har skabt 40.000 nye job til Danmark ( Underforstået danskerne ) -
 
Det næste - Som helt sikkert kommer i denne uge er rapporten om at det går bedre i Danmark. Her skal Helle Thorning nok tage alle de gode ting i rapporten, som indtægt for hendes politik de sidste 4 år. Her skal man nok også lige slå koldt vand i blodet. Opsvinget i verden er primært kommet ude i verden og derefter smittet af på Danmark. Vi har ikke haft den store indflydelse på denne udvikling.
 
 

mandag den 25. maj 2015

Ud i verden og oplev livet !

Dansk Arbejdsgiverforening lavede i 2014 en undersøgelse, som viser, at ca. 84.000 danskere i alderen 25-64 år arbejder i udlandet, og at knap 120.000 danskere i samme aldersgruppe er bosat uden for Danmark. Af dem har 21 pct. en lang videregående uddannelse, mens 10 pct. har det herhjemme. 24 pct. har en erhvervsfaglig uddannelse mod 39 pct. af hjemlige danskere. Akademikere er overrepræsenteret i undersøgelsen. Ifølge ekstern lektor Rikke Kristine Nielsen, som forsker i global tankegang på CBS, er akademikernes selvvalgte rejseaktivitet et udtryk for høje ambitioner. Flere har ikke den fornødne tålmodighed til at vente på, at en virksomhed sender dem udenrigs. Derfor rejser de selv ud og finder et job.
 
Jeg er overbevist om at vi er ved at se de globale muligheder..... Selv i lille Danmark. Når man som jeg, rejser meget og ser den store verden, så ser man også at mulighederne er næsten uendelige. Og at verden har meget mere at byde på end det lille land i nord.
 
Jeg opfordre alle unge mennesker til at se ud af landet når de skal finde deres fremtid. Både hvad angår arbejde - karriere og selve livet. Der er så meget derude, at jo mere man ser og prøver, jo mere får man løst til at se og prøve. - Og så er vi danskere endda så heldig stillet, at skulle vi fejle eller vingerne ikke lige kunne bære til det vi gerne ville, så kan vi altid søge tilbage og samle kræfter igen. Den mulighed har kun et extrem lille antal på hele kloden

søndag den 24. maj 2015

Hvor går pengene hen !

Det går forrygende med den danske e-handel - de seneste år er handlen vokset med tocifrede rater. Men når handlen foregår udenfor Danmarksgrænser, kan staten ikke momse af handlen, og det er dyrt for Danmark. På baggrund af den hidtidige udvikling anslår Dansk Erhverv, at den grænseoverskridende handel i 2020 vil nå op på 46 milliarder kroner. ”Det er problematisk, fordi danske virksomheder allerede går glip af både omsætning og arbejdspladser.
 
Og det problem bliver kun større frem mod 2020”, siger Marie Louise Thorstensen fra Dansk Erhverv. Allerede i dag går Danmark glip af 4.000 arbejdspladser inden for e-handel, vurderer Dansk Erhverv, som anslår, at statskassen desuden mister 1 milliard kroner i momsprovenu i 2014.  Skatteminister Benny Engelbrecht (S) er klar til at sætte ind med mere kontrol af handlen for at sikre, at pengene går i de danske kasser, men det er en administrativ tung byrde at løfte, fordi der skal arbejdes med udenlandske myndigheder.
 
Jeg har eller været glad for E-Handel og vi benytter det da også noget i familien. Men jeg har nok ikke lige set denne konsekvens. Det er faktisk rigtig meget vi går glip af, når det lægges sammen. For fremtiden vil jeg lige tjekke, hvor jeg handler og om det ikke er muligt at finde en dansk E-butik med samme varer. 

lørdag den 23. maj 2015

fredag den 22. maj 2015

Hjernen løber med !


Sport giver overraskende hurtigt ændringer i din krop - både under huden og indenunder hovedskallen, tyder et nyt tvillinge-studie på. Det skriver The New York Times.
Identiske tvillinger, der jo har fuldstændig ens DNA og formentlig spillede på samme lilleput-hold i den lokale fodboldklub, kan på få år blive meget forskellige både i krop og hjerne, hvis de får forskellige motionsvaner som voksne. Forskerholdet fra universitetet i Jyväskylä, Finland, undersøgte 10 mandlige tvillingepar i 20erne, hvor den ene tvilling havde en mere aktiv livsstil end den anden. Og selvom tvillingeparrene kun havde haft forskellig livsstil i gennemsnitligt 3 år, var effekten af motion helt tydelig:
Flere af de gode grå hjerneceller, højere udholdenhed, lavere fedtprocent og ingen tegn på insulin resistens, der er første advarsel om risiko for at udvikle sukkersyge. Så mange fordele havde den aktive af tvillingerne over sin mere stillesiddende bror. Det viser, at arv og miljø ikke behøver være skæbnesvangre, når det kommer til motionsvaner, fortæller professor i sport og motionsmedicin Urho Kujala fra universitetet i Jyväskylä til The New York Times.
 
Tvillinge-studier er meget værdifulde. Det har nemlig vist sig at være rigtig svært at måle, præcis hvordan motion og en aktiv livsstil påvirker os generelt, fordi forskelle i genetik og miljø mudrer resultaterne til. Men på grund af ens DNA og opvækst, kan tvillingerne bedre vise os effekten af motion. Og den kan altså måles tydeligt i både krop og hjerne.
 
( Det er da en forskning der afstiver min tyrker tro på mine løbeture gavner hele vejen rundt. Jeg tror faktisk også at alle de stoffer, som frigives i kroppen når man motionerer, giver hjernen brændstof til at tænke nye og anderledes tanker. Jeg oplever ofte at mine tanker er mere positive og væsentlige mere kreative / løsningsorienteret når jeg løber. Selv en meget dårlig dag kan løbes ud af kroppen og tankerne på under 30 minutter )

torsdag den 21. maj 2015

Frikadelle fejl !

 

Frikadeller findes i alle afskygninger og er en meget subjektiv størrelse, så man skal vare sig med at kritisere andres yndlingsopskrifter. Spørger man Lars Sonne-Hansen, der er forstander og underviser på Suhrs Højskole Madakademiet, er det ikke bare et spørgsmål om at røre en fars sammen, hvis man vil opnå det perfekte resultat. Det kræver rettidig omhu i alle trin. Her viser han faldgruberne undervejs:
 

1. Du bruger kun én slags kød

Det er ikke super godt at lave farsen af svinekød alene. Fars er i virkeligheden en emulsion - dvs. en blanding af for eksempel væske og fedt, der ellers ikke kan opløses i hinanden, og derfor er den ene fordelt som fine, ofte mikroskopiske dråber i den anden. Der skal noget kalv eller lam i for at lave en god emulsion - også for smagens skyld, for der er ikke voldsomt meget smag i svinekød. Det er vel også derfor, at slagtere i gamle dage solgte hakket kalv og flæsk.
 

2. Du glemmer at røre kødet sejt med salt

Man kan godt smække alle ingredienser sammen på én gang, det giver bare ikke det bedste resultat. Det er vigtigt, at man først rører kødet sejt med saltet, for det har stor betydning for, hvor meget væske farsen efterfølgende kan binde. Så undgår man at skulle hælde en hel masse mel i for at forhindre frikadellerne i at flyde ud. Faktisk skal man kun justere en smule med mel til allersidst.
 

3. Dine løgstykker er for store
 

Løg giver en god smag - men man skal ikke møde store løgstykker i farsen. Løg i frikadeller skal være revet eller blendet. Det samme gælder alle andre grønsager. Hvis man ikke kan lokke grønsager i sine børn, er frikadeller en oplagt chance. For når man først har fået skabt en god emulsion, - en god grundfars - kan man hælde en pæn sjat grønsagsmos i, uden det går ud over frikadellernes konsistens. Det kan såmænd bare være rester fra middagsmaden i går.
 

4. Du glemmer at lade farsen hvile

I en travl hverdag, hvor maden helst skal på bordet i en fart, kan det være urealistisk at give farsen lov til at hvile en halv times tid. Men den bliver lidt bedre af at hvile. Det betyder både noget for aromaen, men har også den effekt, at der er mindre væskeudsivning, når man steger frikadellerne. Hvis man har rørt kødet godt sammen med saltet, inden man går videre i processen, er det ikke helt så vigtigt med en hviletid.
 

5. Du vender frikadellerne for tilfældigt

Vær lidt opmærksom, når du steger frikadellerne. Lad være med at placere dem på panden i en tilfældig orden. Betragt panden som et ur. Kl. 12 er for eksempel dér, hvor håndtaget sidder, og der begynder man. Så er der ingen tvivl om, hvilken frikadelle der er lagt først og derfor også skal vendes først. Hvis man følger håndtaget rundt i urets retning, får man jævnt stegte frikadeller med ens stegeskorpe. 

onsdag den 20. maj 2015

Aldrig mere sure løbesko !

Især løb uden strømper for mine sko til at lugte !
De bakterie der forårsager lugten kan ikke tåle frosten og dør. Det skal gentages med jævne mellemrum. Har du ikke plads i fryseren, kan du i vintermånederne putte skoene i en pose og sæt dem udenfor ( Teressen - Altanen eller hænge posen ud af vinduet.

Mikroorganismer elsker fugtige steder. Sko, der er svedige og som bliver sat i skoskabet efter brug, er næsten dømt til at få besøg af mikro organismer og komme til at lugte. Som minimum er det en god ide at tage sålen op og lægge den til tørre ved siden af skoen. 

Lugten kommer fra syre og skal behandles med noget basisk. Spred en hel skefuld natron ud i hver sko og lad det stå natten over. Støvsug det op dagen efter, og så kan de enten bruges eller vaskes i maskinen for endnu mere forebyggelse. Vær opmærksom på at ikke alle sko kan tåle at komme i vaskemaskinen.

( Det her virker - Især tricket med fryseren. Mine løbesko er måske ikke det værste der findes, men især om sommeren bliver det slemt. Skoene kan se nok så rene ud, men de er ikke en særlig lækker velkomst at lugte til, når man kommer ind af døren. Prøv det med fryseren - Super ide )

tirsdag den 19. maj 2015

Job interview !

Any job hunter would be wise to seek out common interview questions and think about his answers beforehand, but what about the questions that haven’t made it onto the lists yet? - One question I’ve heard asked is some variation of, “Tell me something I wouldn't know from looking at your CV,” or “Tell me something no one else knows about you.”  -  This question seems to be becoming increasingly common, but it’s still not one that job applicants are routinely preparing for. That means it’s a good place for you to shine.

What is the recruiter looking for?

Of course, I can’t say exactly what any specific recruiter is looking for when she asks a question like this, but I can give you some possible ideas. She might be looking to see:
  1. How do you organize your thoughts? If you’re telling an anecdote or story, is it well thought out and well told? Do you connect topics and events linearly, or jump all around?
  2. Can you think on your feet? Because this is a less common question, the interviewer may be trying to get you away from canned, rehearsed answers and see if they can get a glimpse of the real you.
  3. What do you consider most important for the interviewer to know? What comes out as an answer to this question could say a lot about you. Do you tell a story about your philanthropy and charity work, or about your many awards and accolades, or about family and hobbies?
  4. Are you able to relate the story back to the job? It’s a nice indication of higher-level thinking if you can tell a personal story but relate the points about you back to why you would be a good candidate for the job.
  5. Are you saying anything you shouldn’t? This isn’t to say that interviewers are trying to trip you up, but they will always be listening for things you shouldn’t reveal about current or former employers, or anything personal that might make them question your qualifications for the job.
Remember, their job is to find the best candidate, so it makes sense that they want to move you away from more rehearsed speeches into more authentic territory — even if that authentic territory doesn’t put you in the best light.

How to prepare for this question.

As with all interview questions, it’s important to think about how you might answer, but don’t compose your answer and memorize it word for word — any savvy interviewer will be able to tell.
Since this is an open-ended question, your answer is an opportunity for you to highlight aspects of your qualifications, history, or skills that might not be immediately noticeable in your resume.
  • Keep your core strengths in mind. Go into every interview with a good idea of the core strengths you would bring to the job, and then take the chance to highlight those skills with your answer. For example, if you want to emphasize your organizational skills in a particular interview, you might tell a story of how you organized an elaborate fundraiser at your child’s school, or how you were the president of a particular club at university.

  • Think about intangible strengths and soft skills. Your resume should highlight achievements and metrics, but this is your opportunity to highlight your best soft skills. If, for example, your resume says you exceeded your sales goals by a certain percent, you could elaborate by explaining that you were able to do that because of your excellent people skills or your dedication to following up with your leads.

  • Share something personal. If the question comes towards the end of the interview, and you feel you’ve already been able to make your case for your job skills, you might choose to highlight something from your personal life that reflects well on your character. Consider sharing only personal things that are universally accepted as positive, like being an avid chess player or enjoying mountain climbing, rather than anything that could be considered controversial, like volunteering with a political cause or being involved in a counterculture.

  • Explain why you want the job. This is a great place in the interview to explain why you are particularly passionate about the job. If something in the job description excited you or any personal connection for the field. For example, I knew a young woman who was practically falling out of her chair to apply for a marketing position with a Parkinson's charity because of the work they had done to help her father. This kind of personal connection can demonstrate that you would bring extra passion and energy to the position.
Figuring out how to answer these more open-ended and personal questions is like solving a riddle; the answer should show how you fit into this new job opportunity. As important as it is to think about these questions before you go into the interview, it’s equally important that your answers sound friendly and conversational, not memorized and rehearsed. In the end, you should feel glad if you get one of these questions in an interview, because they afford you the opportunity to be your real self and highlight any of your best qualities that don’t fit into the resume template.



Have you had this question put to you in an interview? How did you respond? I’d love to hear your stories in the comments below

mandag den 18. maj 2015

Design i hverdagen !

 Den danske designer Jacob Jensen, der gik bort 15. maj i en alder af 89 år, er nok bedst kendt for sit design af Margrethe-skålen og adskillige B&O-produkter. Fra 1964 til 1991 arbejde Jacob Jensen sammen med B&O, som han lavede 234 produkter med. 20 af Jensens produkter er i dag en del af den permanente udstilling på Museum of Modern Art i New York. Med i design-rygsækken bar Jacob Jensen også produkter, der måske er mindre kendte - eller som man bare ikke er klar over, han står bag. Blandt andet en sort og rød kabelskjuler kaldet JO-JO.
 
Jeg kendt ikke lige til Jacob Jensen´s produktioner, og havde nok aldrig været klar over hans betydning for "Danish Design" - Men jeg opdagede da at Jacob Jensen faktisk har påvirket mit liv gennem hans forarbejde.
 
Hans telefon har været fast inventar i vores hus i mange år - Indtil vi gik mobil. Og hans forlængerledning, som er rullet op på en plastik kabeltromle har jeg stadig i min garage. Mærkelig som man kan omgive sig med ting, uden at kende deres oprindelse og historie.

søndag den 17. maj 2015

Småbiler og kalkminer !

Vi var en tur forbi Mønsted kalk gruber. Et helt utroligt sted. Med masse af historie, med både natur og fysiske miner til at fortælle om fortiden i Danmark. Inde i minen kørte der en film, som gave et godt indblik i stedet.
 
 
Jeg har været der som barn, men det var helt andre ting jeg huskede ( Flagermus - soft-ice og picknic kurv med mad. - Slet ikke de store minegange og den velbevarede fabrik.
 
 
Ude på parkeringspladsen var der en ekstra oplevelse ( Overhovedet ingen sammenhæng med kalk gruberne ) - Dansk Småbilklub var på tur i området. Og var netop landet i Mønsted.
Disse fantastik - unike og næsten ´nuttede biler" fik vi tjekket ud. Så hvordan ejerne har kælet for alle de små detaljer. Hvordan de har holdt sig til det originale design og at bilerne stadigvæk er så funktionelle, at de stadig kan kører landet tyndt.
 
 
Bilerne - Ja, hele området gør sig selvfølgelig bedst i godt vejr og solskin. Så vi var heldige at have netop sådan vejr.

lørdag den 16. maj 2015

This week sign !

See what you are doing
Not what your freinds are doing

fredag den 15. maj 2015

Kampen de aldrig vinder !

Vi har et strandskadepar på vores danske fabrik. De bor på vores flade tag. Som. med sine løse stenbelægning, godt kan ligne en stenet strand. De er meget trofaste og en sjælden længere fra hinanden end at de kan have øjnkontakt. Man kan næsten sige at de kun har syn for hinanden.
 
MEN.... Lige nu har de dog fået et problem, som fylder hele deres dag. De har fået et konkurrence par strandskader, som de absolut skal have skræmt væk.
 
NU ER DET BARE..... At det konkurrerende par er et spejlbillede i et større rudeparti.  De bruger oceaner af tid på at skræmme spejlbilledet væk. De slår hårdet til ruden med deres næb, og de springer op og vifter med vingerne for at virke afskrækkende.
 
Men uanset hvad, så gør spejlbilledet det samme som dem, og det forsvinder - og kommer igen nøjagtig samtidig med at de flyver hen til ruden.
 
i første omgang ser det sjovt ud, men efter at have oplevet dem en hel dag, kan jeg godt blive bekymret. De bruger så meget tid på denne spejldans at de ikke bruger tid på at finde mad og lige så vigtig - at få unger på vingerne.
 
Jeg har bedt vores vicevært om at dække vinduerne til på ydersiden med noget pap, så strandskader kan få ro og få et mere normalt liv.

 

torsdag den 14. maj 2015

Vi er blevet hurtigere !

Danske motionister har de seneste seks år fået markant mere fart i løbeskoene. Det viser verdens hidtil største statistik med knap 1,3 millioner maratonresultater fra nogle af de største maratonløb i Europa og Nordamerika.
 
 
De danske motionister kommer ind på tredjepladsen ud af de 47 lande i statistikken, når man ser på, hvem der har forbedret sig mest fra 2009 til 2014.
 
 
- En forbedring på over 16 minutter i gennemsnit er ret meget, når man tænker på, at statistikken dækker over flere tusinde resultater, siger Jens Jakob Andersen fra RunRepeat.com, der har stået bag undersøgelsen.
 
 

Motionister er blevet bedre forberedte

Statistikken indeholder ikke resultater fra maratonløb i Danmark, så den siger altså kun noget om de danske motionister, som tager til eksempelvis Berlin, Amsterdam eller London for at løbe. Men man kan godt genkende billede i løbeklubben Sparta, der arrangerer landets største maraton i København.
- Efter løbebølgen begyndte at eksplodere for ti år siden, så steg gennemsnitstiden til Copenhagen Marathon med omkring 15 minutter, fordi flere nybegyndere og langsomme motionister stillede op, siger Spartas direktør Dorte Vibjerg. - Men de seneste år er gennemsnitstiden igen faldet med 15 minutter og er altså tilbage på det tidligere niveau. Vi har stadig flere deltagere, men vi oplever, at mange motionister nu begynder at være meget bedre forberedte og i bedre træning. / Thomas Helsborg
 
( Jeg er nok desværre den der har været med til at trække gennemsnittet den forkerte vej. Mine tider blev bedre, de første par år jeg løb marathon, men de sidste 15 år har alderen og den mindre træning sat sine spor på sluttiderne )

onsdag den 13. maj 2015

Bilka - PrisHug - Pølsesnak !

Det er sjælden at vi køber grill pølser, men jeg må ærligt indrømme at jeg blev fristet af Bilka´s PrisHug og købte en pakke Frankfurt pølser. Jeg ved godt at det ikke er ordentlig aftensmad, men de kan lige på an i forhold til "hurtig mad" på en travl dag.
 
 
Det var så i går aften - Og UPS - Her gik jeg en overraskelse. På posen stod der 4 frankfurter, men der var sørme 5 pølser i pakken. Første tænkte jeg at det nok var fordi pølsernes vægt skulle stemme overens med de reklamerede 400 Gram. Men nej.........Jeg vejede de 5 pølser og den samlede vægt var 489 gram - Altså må jeg konkluderer at de har lagt en ekstra pølse i poser, uden at det har været meningen.
 
 
Vi sad lidt og fantaserede over, hvordan den ekstra pølse var kommet i pakken: Manglende kontrol - En frisk medarbejder - forkert indstillet pølsepakker maskine eller noget andet. Det eneste vi kunne blive enige om, var at det måtte være en dårlig forretning, og at det hele var en værre gang pølsesnak.

tirsdag den 12. maj 2015

YOLO / You Only Live Once !

I only recently was introduced to the acronym/phrase and its conventional meaning, that being a “live life to its fullest,” “go for the gusto” approach to life and living – and there’s nothing wrong with fully enjoying our short time on this earth.
 
The acronym/phrase immediately struck me, however, with its potential as a powerful reminder to all of us why it’s important to live and work safely…YOLO…You Only Live Once.
 
Nobody cranks up the circular saw out in the garage or climbs into a scissor lift on the job site intending to get hurt, yet it happens hundreds and hundreds of times every day in the world.  It doesn’t matter if you or someone else is hurt (or worse) due to distraction, haste, lack of training, complacency, failure to identify a hazard, no job procedure, pressure to get the job done or any other reason. The resulting physical and emotional pain and suffering can have lasting and life altering impact on the person injured, his/her spouse, children, siblings, uncles, aunts, godparents, cousins, coworkers and friends…YOLO…You Only Live Once.
 
So, think YOLO…You Only Live Once before you act if: - You are asked to perform a task for which you aren’t trained and where you might hurt yourself or others.
 
You are about to overextend from near the top of a 16’ extension ladder to reach that last pesky bunch of soggy leaves in the gutter. - Your foreman tells you to disconnect 480-volt wiring on the line side of a circuit breaker and says he’s sure it’s de-energized. - You are late leaving work for your daughter’s basketball game and about to drive too fast through rush hour traffic. - You think you can enter that confined space to do a quick inspection before air sampling and permitting is completed.  - Your smartphone “dings” the arrival of a text while you are driving.
 
Short acronym…YOLO
Short for…You Only Live Once
Short life…then you are gone forever.

mandag den 11. maj 2015

Ponferrada - Nord Spanien !


Så er det Spanien igen. Denne gang i det nordlige Spanien.
 
 
Nærmere betegnet Ponferrada. Jeg har været her før, og syntes godt om stedet. Midtbyen ligger omkring en ægte middelalderborg. De små gader er fyldt med skæve vinkler og brosten.
 
Der er mange små restaurenter og den lokale mad kultur er rigtig lækkert at sætte tænderne i. Jeg sakl dog vænne mig til at aftensmaden først starter kl. 21.00 - Men det går nok de par dage jeg er på stedet.  
 
 
Denne tur har et lille specielt tvist - Jeg bor ikke på det holet vi plejer at benytte - Denne gang har jeg booket på et lille bitte hotel, der nærmest er bygget sammen med borgen. Stedet ser rigtig hyggeligt ud og prisen var nærmest det halve.

søndag den 10. maj 2015

Men on girder - Minions on girder !

Jeg har altid været fascineret af billedet, hvor der sidder en flok håndværkere på en jernbjælke og spiser frokost - I en svimlende højde over New York. Både den mod de har ved at arbejde et sådan sted og at arbejdsforholdene dengang var noget andet end de jeg bruger min tid på i dag.
 
For nogle år siden fik jeg så en plakat med dette motiv. Dog med den tvist at alle arbejderne var skiftet ud med berømte mandlige skuespillere fra Hollywood ( Som tegnede modeller ) Den hang i vores bryggers i mange år og vores børn er nærmest vokset op med billedet på væggen.
 
Da vi flyttede til Sønderjylland blev billedet dog forvist til loftet og den har stået der i flere år. Pludselig var der bud efter billedet igen. Dennegang var det vores nevø som ønskede sig lige netop det billede med skuespilleren i gave. Og ingen kunne finde den til salg nogle steder. Plakaten blev fundet frem fra gemmeren, blev pudser og pakket ned som gave.
 
Alt dette gik som en snak i familien og en af mine døtre syntes at det var en skam at jeg skulle undvære det billede, som hun huskede fra sin barndom. Så hun fandt en kombination af mine "nye venner - Minions" - En skør tegnefilm som appelerer meget til min skæve humor - Og så billedet med folkene på jernbjælken.
 
Resultatet ses her. En flok Minions siddende højt over New York - Med deres bøvede udtryk og nok ikke lige med fuld respekt for det originale billede. Nu er billedet så igen kommet op og hænge i huset. Til glæde for både børnebørn og mig selv.... Selvfølgelig  

lørdag den 9. maj 2015

This week sign !




Tres passing can be a risky business

fredag den 8. maj 2015

Gammel mælk til salg i Skodborg !



I går var jeg ved  Dagli Brugsen / Skodborg for at handle et par småting - Inde i butikken havde de opstillet en "ros-ris" kasse og nogle små sedler til at skrive på. Jeg havde ikke lige noget at skive, men inden jeg var færdig med mine indkøb var jeg helt klar til at lægge en besked i kassen.
 

 
Fakta: Det var torsdag den 7. maj.  
Fakta: Arla Friskmælken var tappet den 29. April.
Altså var den mælk, som sælges som frisktappet - med en produktions- og leveringstid på 24 timer, omkring 8 døgn gammel.
 
 
Hvordan kan man disponerer så elendig ? -  - Hvordan kan man tage den højere pris, da den værdi man betaler for ( Friskheden ) Er forsvundet i dårlig købmandskab ? - Hvordan kan man overhovedet se Arla Foods ind i øjnene, når man nærmest bevist ødelægger et ellers godt koncept ?
 
 
 
Butikken burde virkelig stramme op, både for at vise godt købmandskab og for at holde på de lokale kunder. Alternativt kunne de nøjes med at sælge deres X-tra mælk ( Coop´s egen brand mælk ) - Den er godt nok "Dag gammelt" - men billigere.
 
 - Og som en krølle på historien kan jeg endda sige at netop den type mælk, på dagen var tappet den 3. maj.... Altså KUN 4 døgn gammel.
 
 

torsdag den 7. maj 2015

Tilfredse medarbejdere !


Det er økonomisk rentabel at have menneskeligt overskud. De bedste virksomheder inddrager medarbejderne, udviser socialt ansvar og deler overskuddet med de ansatte. Det viser nye beregninger fra tænketanken Cevea: "For de gode virksomheder er det vigtigt at skabe gode forhold for medarbejderne, der sikrer et lavt sygefravær, fordi det i den sidste ende kan ses på bundlinjen i form af øget produktivitet og vækst i omsætningen," mener analysechef i Cevea Frank Skov.
 
Beregningerne viser, at på de virksomheder, der inddrager medarbejderne, svarer 83 procent af medarbejderne "ja" til at de vil arbejde hårdere end forventet for at hjælpe virksomheden. Hos andre virksomheder ligger tallet på 75 procent.
 
En forskel på 8 point i skalaen er måske ikke certifikat, men ser man på det med almindelig fornuft, vil svaret selvfølgelig også være det samme. Det er nu en gang sådan at mennesker søger anderkendelse - Og derfor gerne vil yde en større indsats, hvis de får denne anderkendelse. Det behøver bestemt ikke at være "kolde kontanter" - Det er ofte de bløde værdier som løfter niveauet på de mange målinger af medarbejdertilfredshed.
 
Og det bedste er, at virksomhederne er ved at ændre deres holdninger til medarbejderpleje. Før i tiden mente mange at frugtskåle - gratis kaffe og pause gymnastik var toppen af medarbejder pleje......  I dag har man mere fokus på om arbejdet er interessant. Om folk udvikler sig og får den faglige anderkendelse - Samt at udfordringer i arbejdsdagen stemmer overens med de ressourcer der er tildelt. Selvfølgelig bygget ovenpå "Frugtskål" indsatsen.
 
Og så er der kommet en ny krølle på medarbejder tilfredshed. Netop i opgangstider er det endnu vigtigere at fokuserer på om folk trives. Det kan være det ekstra der gør at folk bliver eller flytter til anden arbejdsgiver.

Smider I virkelig tøjet !

Nu skal det ikke misforstås den vej, at jeg er imod kampagnen om at indsamle tøj til velgørende formå. Men når man bruger humor til at komme igennem med sit budskab, er der altid mulighed for at blive mistolket.
 
Det må jeg nok sige at denne kampagne er blevet på min arbejdsplads. Vi har 3 forskellige steder at indsamle tøj, og de to steder er der rigtig mange udenlandske kollegaer. Nogle forstår lidt dansk - Nogle spørg til danske opslag og nogle googler engang imellem en tekst, for at følge med i det der sker omkring dem.
 
Denne plakat har dog skabt nogle undrende blikke og faktisk har et par stykker udtrykt deres klare holdning til at de IKKE skal med til julefrokost i Danmark. - Ja, dansk humor er en svær størrelse.

onsdag den 6. maj 2015

Når der går FISK i kunsten !


Den japanske kunstnergruppe Yodogawa Technique skabte kæmpefisken i sommeren 2014 sammen med en flok frivillige ud af værdiløse efterladenskaber - hjulkapsler, benzindunke, havemøbler, en ski, en juletræsfod og masser af aflagt plasticlegetøj, noget endda med lyd i. Skulpturen er udviklet i tæt samarbejde med Øresundsakvariet og er kommentar til den omfattende forurening af uforgængeligt plasticaffald, der findes i verdenshavene.
 
Kunst kan være mange ting - og jeg skal være den sidste til at være smagsdommer over udført kunst. Men jeg har dog den holdning, at noget kunst er meget "lige nu og her" - Og man skal accepterer at det ikke har en værdi der gør at det skal bevares for eftertiden eller skal på verdensturne for en hel masse skatteborger penge.
 
Denne fisk var helt sikkert fantastisk på havnen i Helsingør - Men så slutter festen også. Selve materialet er rent affald, så den burde være nemt at bortskaffe - Og skulle den opsorteres, så har Yodogawa Technique gruppen nok en indgående viden om hvilket affaldsfraktioner vi snakker om.
 
Farvel fik - Spar pengene til den næste "fisk".

tirsdag den 5. maj 2015

Danish speaking english !

1. ‘Trying’ everything


Danes often use the word prøve for something that really doesn’t require any effort. ‘Prøv og hør her’, they might say when they want you to listen up. But in English, to paraphrase that great master of the English language, Yoda, you either hear or hear not. There is no try. Likewise, ‘try’ doesn’t express empathy in the way many Danes think it does. If you tell your Danish friend that your dog just died, they might respond: “Oh, I’ve also tried that,” leaving you wondering what exactly they did to their dog.
 
2. Seeing forward to things The Local has a wonderfully enthusiastic Danish friend who is always “seeing forward” to our next rendezvous. We’re excited too, but we’re “looking forward” to it.
 
3. Thinking ‘fun’ and ‘funny’ are the same thing In Danish, sjov can mean either fun or funny, leading to some rather, well, funny exchanges. “I had a very funny time tonight,” a Dane might tell you. “Tivoli has the most wonderfully funny rollercoaster,” a friendly Dane might tell a tourist. With Danes being so darn good at English, sometimes it is fun to point out their funny flaws.
 
4. They really struggle with W“What a vonderful evening and fantastic vine. I had a real funny time.” Many Danes struggle with pronouncing W, but that’s understandable given it hardly features in their language. If you flip through a Danish-English dictionary, you’ll find that the ‘W’ entries can fit on one page and a lot of those are words that have been lifted from English. W was actually considered a variation of V not that many years ago. You might also get confused if a Dane asks for the ‘vee-cee’. Insider tip: They mean a WC, or water closet.
 
5. Saying learn when they mean teach“I can learn you to speak Danish,” your friend might offer. Proper response: “Cool, but only if I can teach you to speak English in return.” This one is quite understandable given that the Danish verb lære can go both ways
 
6. Putting commas, where they don't belongGrammar rules in English and Danish aren’t all that different but they do vary when it comes to the use of commas. Here’s a random example found online: "Mine kollegaer har svært ved at forstå, hvad det er jeg siger, selv om jeg virkelig prøver på at tale klart og tydeligt.” Danes logically think the same rules apply in English and would write: “My colleague has a hard time understanding, what I say, even though I really try to speak clearly.” You don’t say? Maybe it’s all those unnecessary pauses.
 
7. Thinking ‘fuck’ is completely appropriate Danes love to use English words, but the frequency of one borrowed word can leave an English-speaker living in Denmark a tad offended. Danes of all ages throw the word ‘fuck’ around left and right. And when a six-year-old says fuck, don’t expect them to receive a reprimand. Danes just aren’t offended by it. You’ll see ‘fuck’ in newspaper headlines and even in the title of TV programmes aimed at kids.
 
8. Subject-verb agreement Even the best non-native English speakers in the world can struggle with basic subject-verb agreement. “There’s a party in Copenhagen tonight and everyone are invited!” “What a shame other countries doesn’t have a welfare system like ours!”
 
9. Plural nouns Another common mistake among non-native English speakers is our tricky approach to some plural nouns. “I saw some sheeps on the side of the road, and I thought to myself, ‘Their wool would make good covers for my furnitures.” Danes also tend to pluralize money: "He asked if he could borrow 20 kroner, but I didn't have them."
 

10. Their pronunciation and accent can be hilarious
Pity poor Villy Søvndal. Denmark’s former foreign minister has been so mercilessly hounded for his English skills that Google automatically suggests both ‘English’ and ‘engelsk’ when you search his name. His speech at the COP15 conference in 2009 was especially mocked, with scores of video ‘tributes’ to his performance like the one above. But as much as we hate to be the ones to say it, Søvndal doesn’t sound all that different from many of his fellow Danes.

mandag den 4. maj 2015

Fru Nimb - Fantastisk oplevelse !

For leden var jeg i København for at få fornyet mit visum til Indien - Og mens jeg stod og ventede i køen fik jeg en uventet invitation til at besøg min kusine´s nye restaurent i Tivoli.
 
.... Og det var en en overraskelse af de virkelige positive. Konen og jeg fik bord direkte med udsigt til Tivoli - Vi blev betjent med en professionalitet jeg sjælden ser - Og vi blev bespist med smørrebrød i en klasse som var helt overvældende. Som beskeden jyde kan man godt blive lidt overvældet, men det er virkelig pengene værd. Det er ikke sidste gang jeg besøger kusinen på hendes arbejde. / Tak for god mad !
 
Her er en mere officiel intro til stedet - Prøv det, du bliver ikke skuffet !
 
Smørrebrød er i disse år på alles læber og fra onsdag den 1. april 2015, bliver det muligt at få et stykke klassisk, dansk, højtbelagt smørrebrød, når vi slår dørene op for den nye, store smørrebrødsrestaurant Fru Nimb. Restauranten bliver indrettet i det tidligere lokale ud mod Plænen, hvor Bodegaen i dag ligger, og får plads til mere end 300 spisende gæster. Restauranten bliver en del af Nimb-universet.
 
Hos Fru Nimb bliver det muligt at få det populære og elsket smørrebrød hele dagen igennem. Restauranten vil være en del af Nimb, men vil dog have en anden og mere nordisk indretning og stil end resten af Nimb-huset. Det bliver smørrebrødsjomfruen Jytte Støvlbæk, der bliver restaurantchef på Fru Nimb. Jytte har tidligere arbejdet på Schönnemann og senest Lumskebugten.
 
Fru Nimb er opkaldt efter Louise Nimb, der tidligere drev DIVAN 2 og sidenhen åbnede Nimb. Hun udgav for mere end 100 år siden kogebogen ’Fru Nimbs kogebog’, og det er naturligvis den Jytte Støvlbæk vil hente en del inspiration fra. Det være sig måden Louise Nimb lavede rødkål, fiskefilet, røget ål, rødbeder eller leverpostej på. Konceptet bliver traditionelt, klassisk, højtbelagt smørrebrød.
 
Min kusine
Fra rugbrødsmad til et stykke med højtbelagt

Louise Nimb er af mange kendt som borgeskabets svar på Frøken Jensen. Hun drev i slutningen af 1800-tallet en række restaurationer sammen med sin mand heriblandt DIVAN 2. 1870erne var en tid i rivende udvikling, også på den gastronomiske front. Danskernes beskedne rugbrødsmadder udviklede sig til højtbelagt smørrebrød, og DIVAN 2 var den første restaurant som indførte smørrebrødssedlen.
I 1909 etablerede ægteparret Vilhelm og Louise Nimb restaurant Nimb, der hurtigt blev ét af byens førende spisesteder. Louise Nimb sørgede for, at hendes døtre, Henriette og Serina, tog aktiv del i familievirksomheden. Henriette blev køkkenchef og Serina blev oldfrue og sørgede for, at huset var i proper stand.
 
Mere end 300 pladser

Når vi slår dørene op for Fru Nimb bliver det til restauration med masser af plads. Restauranten vil kunne bespise 180 gæster inde, 150 ude og vil også indeholde et stort selskabslokale.
Fru Nimb åbner samtidigt med Tivolis sommersæson onsdag den 1. april 2015.