lørdag den 28. februar 2015

This weeks sign !

Danish - English
Understandable for Everyone!

Solsorten synger foråret ind !

I morges var den første "morgen luftetur med hunden" hvor jeg hørte solsorten synge. Så er der blevet forår. Der var stadig for mørkt til at se fuglen, men den gik klart igennem den stille morgen.
 
Solsorten er en af mine målepunkter, når jeg ser årstiderne skifte - Og bestemt også en fugl jeg nyder hele sommeren. Den ser flot ud - Den synger af hjertet og den er en følgesvend når jeg pusler i haven.
 
Jo, den kan skam godt skælde ud når nabokatte - vores hund eller jeg kommer for tæt på dens rede. Men vi skal jo være her alle sammen, så lidt skæld ud må man finde sig i. - Hør sangen HER

fredag den 27. februar 2015

Langsommer betyder også længere !

Er du lidt uambitiøs og tager løbeturen i et moderat tempo, skal du ikke slå dig selv oven i hovedet af den grund. Ny dansk forskning viser nemlig, at løb i moderat tempo er sundere end hård løbetræning, skriver DR Viden. Løbere, der tager joggeturen i et moderat tempo, lever længere end mennesker, der træner med høj intensitet, viser det nye studie, som samtidig kan afsløre, at folk, der træner med høj intensitet, ikke lever længere end folk, der slet ikke dyrker motion. - »Om du sidder hjemme og spiller ludo, eller du spurter rundt i parken har samme dødelighed. Det er overraskende, og det er et vigtigt budskab at få frem,« siger forsker og hjertelæge Peter Schnohr til DR Viden. Forskningsresultatet er udkommet i det videnskabelige tidsskrift Journal of American College of Cardiology.
Sundt at løbe langsomt i op til 2½ time
Forskningsresultatet bygger på den såkaldte Østerbroundersøgelse, som rummer den største database af sin art i verden. Resultatet har derfor også opnået international bevågenhed i blandt andre det populærvidenskabelige medie LiveScience. Forskerne bag det nye resultat fulgte i 12 år 1.098 raske løbere i alderen 20 til 86 år. Derudover har forskerne også fulgt 413 mennesker, som ikke dyrkede motion. Løbere, som havde et lavt tempo på blot 8 km/t og løb fem gange om ugen i mindre end 2 ½ timer, havde en 78 procent større sandsynlighed for ikke at dø i den 12-årige periode, end folk der havde en stillesiddende livsstil.
Usundt at løbe hurtigt i fire timer om ugen
Løbere, som havde et højt tempo på mere end 11 km/t i mere end fire timer om ugen, havde en lige så stor sandsynlighed for at dø i den 12-årige periode som stillesiddende personer. - »Hvis dit mål er at mindske risikoen for risikoen for dødsfald og forbedre din forventede levetid, er moderat løb fem gange om ugen en god strategi. Mere end det er ikke blot unødvendigt, det er muligvis skadeligt,« siger Peter Schnohr til LiveScience. Peter Schnohr fortæller til DR Viden, at tidligere forskning fra Østerbroundersøgelsen viser, at løbere generelt lever seks år længere end andre. Men det er ikke muligt at sætte et præcist antal år på den forlængede levetid for moderate motionister i den nye undersøgelse. Forskere mener, at balancen mellem at træne for meget og for lidt kan beskrives med en U-kurve. Ingen motion udgør en sundhedsmæssig risiko, moderat motion er sundt, og for megen motion er sundhedsmæssigt skadeligt.
Studie slutter sig til andre studier med samme konklusion
Det nye studie falder i god tråd med tidligere forskning, fortæller forskeren Karol Watson, som er leder af forskningen i forebyggende kardiologi på University of California, Los Angeles. - »Mennesket er ikke skabt til at køre mountain bike eller løbe maratonløb hver eneste dag, og vi behøver ikke træne sådan for at leve længere,« siger Karol Watson til LiveScience.

Karol Watson har ikke selv været involveret i studiet. Hun forklarer, at maratonløbere alt i alt ser ud til at have et godt hjertehelbred. Men de bør vide, at forskning også har vist, at ekstreme løbere har en smule højere dødelighed sammenlignet med moderate løbere

torsdag den 26. februar 2015

Mænd og Høns skraber bunden !

Jeg har været i biografen og set "Mænd og Høns" - Lokket af konen, tog jeg mig sammen og gik med. Forventningerne var høje da listen af skuespiller talte både Malling, Mads Mikkelsen, Ole Thestrup og Nikolaj Le Kaas, bare for at nævne nogle af dem der var med.

Men...... Ja, hvad skal jeg sige. Det grænser til en plat julefrokost film eller det der er værre. Der var glimtvis scener der kunne appellerer til min skæve humor, men der var langt imellem. Selv biograf salen var helt stille og ingen hverken grinte eller rettede sig i stolen fordi det nu blev interessant. 

Jeg havde dog genkendelses glæde i den rolle som Mads Mikkelsen spillede - Det var som snydt ud af næsen på den rolle han havde i "Adams æbler". Man kan godt tage elementer fra tidligere roller og bygge ind, men er eneste forskel at man nu siger ordene gennem et hareskår, så virker det lidt for tænkt. 

Den dygtigst i dette filmopsæt må være ham der har overbevist alle berømthederne i at deltage i filmen - Og jeg tror bestemt også at det har været en sjov film at lave. Men den burde nok aldrig været kommet længere end til klippebordet. - Eller som sjov home movie ved de medvirkende.... På niveau med de svoje klip man kan finde på YouTube. 

onsdag den 25. februar 2015

Be more productive !

Wake Up With More Energy
Many people feel tired in the morning not because they didn't sleep enough but because they have low blood sugar. You can minimize this by consuming a tablespoon or two of unsweetened almond butter before you go to sleep. It's a very simple way to stabilize your blood sugar. Right away, a lot of people will go from feeling groggy to feeling extremely alert when they wake up.
 
 
Double Your Reading Speed in Five Minutes
Write down a sentence, any sentence that has eight to 12 words and fills a single line on a page or screen. If you read it by starting your fixation on the first word of the line and ending on the last word, you're wasting about 50 percent of your peripheral vision on margins. Instead, simply make your starting point two or three words in from the left side and your ending point two or three words in from the right side; you will double your reading speed. You can try this by underlining that portion of the sentence as a guide. You still see the edges of the text, but you've eliminated the margins.
 
 
Clear Your Inbox in Half the Time
The only consistent way to get to inbox zero is to respond to fewer emails, because each response breeds more email. For those you need to respond to, here are a few tools I find helpful.
The first is five.sentenc.es, which gives you a footer that says, "Why is this email five sentences or less?" and links to an explanation. There are different versions: four.sentenc.es, three.sentenc.es, etc., depending on how short you can actually make your emails. This excuses brevity; it absolves you of guilt.
 
Boomerang is an extension for Gmail. It allows you to do two things really well: The first is scheduling emails to be sent later, so you don't leave stuff in your inbox and mark it as unread because you want to respond to it a week from now. Second, you can set a time for an email to boomerang to the top of your inbox if someone does not respond, so you don't have to remember to follow up. The last tool is emailga.me, which forces you to go through your email sequentially without an inbox view, with timers and other gamifications. / Tim Ferriss

tirsdag den 24. februar 2015

Red verden fra din baghave !

Forsker ved Aarhus Universitet har lavet en guide til, hvordan man kan få mere biodiversitet i sin have. Guiden går specielt ud til parcelhusejere, da den klassiske parcelhus-have med en stor grøn græsplæne, små blomsterbede med hver sin blomsterart og unge træer, der fældes, når de bliver for store og gamle, faktisk er meget lidt gavnlig for, at dyre - og planteliv kan trives. Det skriver au.dk.

»Biodiversiteten er truet, og det er vi nødt til at anerkende som et reelt problem. Naturens mangfoldighed bliver begrænset på grund af menneskelige aktiviteter, men kan også styrkes gennem en menneskelig indsats. Et godt sted at starte er i sin egen have,« siger Lars Kjerulf Petersen, seniorforsker ved Institut for Miljøvidenskab ved Aarhus Universitet.

Guiden indeholder ti bud, hvoraf disse tre indgår:

1. Ud med dine æstetiske idealer
Ser man på en klassisk dansk parcelhushave, er det tydeligt, at rene linjer, ensartethed og vedligeholdelse er den gængse opfattelse af en pæn have. For at skabe biodiversitet er du nødt til at bryde med de idealer og lære at se det smukke i en mere vild og uplejet natur.

2. Giv plads til forskelligartet græs
En ensartet græsplæne er som en biologisk ørken uden plads til mange planter eller dyr. Afsæt i stedet et stykke af din græsplæne til et stykke eng, som du kun slår 1-2 gange om året.

3. Så engfrø
Græs er en stærk plante. Hvis du har en have med en stor græsplæne, kan det være svært at komme af med det bare ved at trævle græsset op. Derfor kan det være nødvendigt at købe og så engfrø.

mandag den 23. februar 2015

Lego vs. Ferrari !


Den danske legetøjskoncern Lego har netop overtaget tronen som verdens mest magtfulde brand og kører derved fra den tidligere verdensetter, italienske Ferrari. Apple holder dog fast i titlen som verdens mest værdifulde brand. Lego topper således listen fra konsulenthuset Brand Finance over verdens »stærkeste« brands, som måler et brands evne til at påvirke en virksomheds præstation ved at se på marketinginvesteringer og den goodwill, der er bygget op omkring brandet.
 
Det er helt fantastisk, at mit barndoms legetøj nu har overhalet hele verdens yngling indenfor biler. Det kan vi godt være stolt af i Danmark. Og det viser at vi skal fastholde den høje kvalitet - Det unikke design og konstant have udvikling i alt hvad vi laver. Det er der vi er stærkest !

Kinesiske toiletter !

Toiletbesøg i Kina er en særlig oplevelse. Det ved enhver turist, der har gæstet landet. Ofte er der hverken dør eller skillevæg mellem de individuelle toiletter, og man må tage til takke med de traditionelle "huller i gulvet", der stiller større krav til både lårmuskler, fleksibilitet og balance-evne, end de fleste vesterlændinge er vant med. Der sidder man så - på hug og med bukserne nede om haserne, albue ved albue, mens man kan se og høre ALT, hvad naboen foretager sig.

Det kan være en grænseoverskridende oplevelse. Det gælder om ikke at være for sart og undgå øjenkontakt med lokale kinesere, hvis man ikke gider at slå en sludder for en sladder af, i den normalt så private situation. Og det er ikke forhold, som alle turister i Kina er lige tilfredse med.  Her er kun stående toiletter, det er ikke så behageligt. Der er ingen toiletpapir, ingen håndklæder, ingen sæbe og kun koldt vand. Og det allerværste er lugten, siger de to tyske turister Therasa og Frederikke til DR.

Toiletrevolution på vej

Det er klager som deres, der har fundet vej op til øverste sted, og som har fået Li Zhi, der er direktør for Kinas turistadministration, til at bebude, at en regulær toiletrevolution er på vej. Kinas uhumske toiletter skal ikke længere trække Kinas image ned. Hele 33.500 nye toiletter er på tegnebrættet, og 25,000 andre toiletter skal have en ansigtsløftning. Inden år 2017 skal Kina ifølge turistdirektøren kunne prale af tre-stjernede toiletter over hele landet. Toiletterne skal fremover både være renere og bedre udstyret.

Kina skal være mere turistvenligt

Antallet af turister har været faldende i Kina i de senere år, og toiletrevolutionen er et led i en plan, der skal gøre landet mere turistvenligt. I 2011 gæstede over 135 mio. turister Kina. I 2014 var det tal faldet til 128 mio. I det hyggelige hutong-område med de gamle, smalle stræder omkring lama-templet, møder jeg kærresteparret Robin og Stephen, der har boet i Beijing i fire år. Kæresteparret hilser regeringens nye toiletplan velkommen, og er enige om, at det bedste ved Kinas offentlige toiletter er, at man altid har en god historie at fortælle.

Ikke længere genert

- Jeg er fuldstændig kommet mig over min generthed. Nu kan jeg uden videre gå ind på et toilet, hvor der ikke er andet end fire huller i jorden, og så klare, hvad jeg skal klare. Kineserne er ligeglade, og så er jeg også, men for turister er det et chok, siger 29-årige Robin.

For Robin er lugten og hygiejneforholdene på toiletterne absolut det værste. - Jeg tror, dametoiletterne må være de værste. Der er bare mere, der kan svine på et dametoilet. Det er et offentligt toilet, så ingen tænker på at gøre det pænt til de næste, siger hun. Også herretoiletterne er ulækre, om end et toiletbesøg har sin egen charme. - Det er ikke unormalt at blive bedt om ild, mens man er i gang med at lade sit vand. Kineserne ryger, taler i telefon og hører Justin Bieber og anden musik, mens de er på toilettet, siger Stephen.

Turister har højere standard

For de to tyske turister, Frederikke og Theresa, er det godt nyt at regeringen har besluttet at gøre noget ved toiletforholdene i Kina. - Turister er vant til en anden hygiejnisk standard, og forbedringer ville helt sikkert efterlade et bedre indtryk. Det ville ikke være dårligt, hvis man for eksempel kunne vaske sine hænder med sæbe. For mange lokale som bor i hutong området, er der ikke meget forståelse for turisternes snak om beskidte toiletter. - Det er vestlige siddetoiletter, der er beskidte. Kinesiske traditionelle toiletter er langt mere hygiejniske, siger Chen til DR.

( Jeg hilser virkelig dette initiativ velkommen - Jeg har ofte stået med valget om at holde mig eller benytte et af deres toiletter offentlige toiletter - - -  Og hver gang er det endt med at jeg har holdt mig ! )

søndag den 22. februar 2015

Supervisor Safety Training - Good to go !

One of the best ways to improve your company's safety performance is to train your supervisors to take an active role in safety management. Your supervisors, because they are in direct contact with your workers, are in the best position to impact safety. We believe your supervisor safety training should cover these five key areas.


1 - Effective Safety Training

Your supervisors need to be able to provide safety training to your employees. Supervisors need to be able to not only know and recite safety rules to their employees, they need to be able to explain the "why" behind the rules and consequences of non-compliance. They should be able to train employees on the safe ways to perform their jobs and specific procedures and behaviors that are required to do the job safely. The supervisor should be trained on how to do effective on the job training, and how to properly document the training and its results.

2- How to Provide Resources and Support

The supervisor must provide the resources and support that employees need to do their jobs safely. Supervisors should be trained to identify and correct hazards in the workplace. This may include doing Job Hazard Analyses, making sure equipment is in good operating condition, and ensuring the work area is free of clutter.

Supervisors should also be trained to watch for signs of distraction and stress in the workplace. Stress can occur when employees feel they are not able to perform up standards due to some reason out of their control. This can result in problem behaviors, such as non-compliance with procedures, as the employee tries to regain control.

3- Enforcement of Safety Policies and Rules

The supervisor is responsible for making sure employees follow all applicable safety and health rules in the performance of their jobs. Any disciplinary action imposed for non-compliance should be consistent and fair. Appropriate discipline is:
  • tied to the employee's behavior, not the outcome
  • based on facts, not emotions
  • consistent throughout the company
  • applied only after it's determined that management met its obligations to the employee
  • proportional to the severity of the infraction and impact on the company

4- How to Provide Adequate Supervision

Providing adequate supervision means that your supervisor observes, identifies and corrects hazards before they cause an injury or illness to an employee.
  • Supervisors should be trained on conducting safety inspections to identify hazardous conditions in the workplace. 
  • Supervisors should regularly observe employees to make sure they are not engaging in unsafe behaviors. Observation gives the supervisor a chance to correct unsafe behaviors before an accident occurs.
  • Supervisors should be trained on how to do a Job Hazard Analysis (JHA). This provides the supervisor with a clear understanding of what the employee knows and doesn't know about the task and it's risks, helps identify needed changes in equipment or process, and allows the employee to participate in the safety process.
  • Supervisors should be trained on Incident/Accident Analysis. By analyzing every accident or near miss, you can determine the root cause of each incident and implement corrective actions to avoid future incidents.

5 - How to Demonstrate Safety Leadership

Finally, you should coach your supervisors to be safety leaders. Supervisors are responsible for safe execution of the work they supervise, safe conduct of their crew while under their supervision, and the safety of all the workers under their supervision. Leadership is not about power. A good safety leader leads by example, and he understand that if he want his employees to care about their work, he must show that he cares about his employees first.

lørdag den 21. februar 2015

This weeks sign !

Do they have a water slide ?

fredag den 20. februar 2015

Google in China !

When I am in China I cannot access Google ( Only by going through my VPN to the danish server ) - So it is funny that Google is celeberting that the Chinese New Year is started.  - With a goat starting fire crackers 

Grindehvaler !

En grindehval har dobbelt så mange hjerneceller som et menneske. Det viser ny dansk forskning fra forskere på Bispebjerg Hospital. Opdagelse er publiceret i en artikel i det videnskabelige tidsskrift Frontiers in Neuroanatomy. - Et menneske har omkring 20 milliarder hjerneceller, men det er altså ingenting imod grindehvalen, som, danske forskere nu har fundet ud af, har 38 milliarder hjerneceller.

Det er første gang, at noget dyr har vist sig at overgå mennesket med mange milliarder hjerneceller, og det er en gåde, hvorfor netop en grindehval har så mange hjerneceller. - Grindehvalen har langt flere hjerneceller end andre hvaler, siger Nina Eriksen fra Bispebjerg Hospitals Forskningslaboratorium for Stereologi og Neurovidenskab, der har stået for undersøgelsen.

Også i vægt overgår grindehvalernes hjerne den menneskelige. En mands hjerne vejer i gennemsnit 1,45 kilo, mens en kvindes vejer 1,3 kilo. Grindehvalen har en hjerne på cirka tre kilo. Den samlede vægt på en grindehval kan komme op til tre ton. Grindehvaler lever omkring Færøerne, hvor det er tradition for at tage ud og jage hvalerne. Enkelte gange bevæger hvalerne sig dog væk fra Færøerne. I oktober strandede en grindehval nordvest for Fanø og blev senere obduceret af biologer

torsdag den 19. februar 2015

Kathrine lilleør som værdi knuser !

Per Christensen, formand for 3F, skriver: ”Højrefløjs prædikanten Kathrine Lilleør benytter i lørdags udgaven af Berlingske en lille lignelse som afsæt for sin fatwa mod 3F og solidarisk sammenhold blandt samfundets svageste. Under slaglinjen ”Gud og Fanden” udtrykker sognepræsten stor vrede over, at der ikke i Danmark kan indgås frie aftaler om løn- og arbejdsvilkår mellem frie lønmodtagere og frie arbejdsgivere. 

For er den totale frihed ikke det rene guld og udtryk for dybtfølt næstekærlighed og solidaritet? ...............Næ, det er bare de stærkeste ret til at splitte og tryne de svageste. Den ret er Kathrine Lilleør stormufti og frontkæmper for, men 3F og dansk fagbevægelse er stærkt imod.”

Per Christensen er så flink kun at sige at han er stærkt imod. Han burde have vendt hele lignelsen om og sagt at den netop IKKE er næstekærlighed og solidaritet, når godt betalte præster prøver at tryne lønnen for de mennesker, hvor hun skulle agerer deres hyrde. Man kunne fristes til at sige at hun spiller ulven og at hun, for at holde sin egen mave fuld, lever af blodet på den uskyldige fåreflok. 

Lad os nu få den folkekirke privatiseret - Lad præsternes løn afspejle menighedens størrelse. Så kunne det nok være at Kathrine Lilleør ville fokuserer på andet end at bide den hånd som fordre hende. - Eksempelvis fokuserer på at leverer varen som præst i stedet for alle mulige andre krumspring for at blive kendt....... For at stå på skulderne af andre. 

onsdag den 18. februar 2015

Zodiac Goat - Gedens år !

Så starter det kinesiske nytår. Og alle mine kinesiske kollegaer har fri en god uges tid. - Og som altid sender de en speciel nytårs hilsen, med en lille historie omkring det nye år de nu går ind i. - Kinesisk 2015 er dedikeret til Geden. ( Zodiac Goat )- Et produktivt dyr, som udstråler fred og naturlighed. Se mere ved at trykke HER. eller HER. Jeg er altid dupperet over andre folkeslag og deres traditioner. Især når de har rødder flere 1000 år tilbage. 

tirsdag den 17. februar 2015

Firben i huset !

Forleden var min datter på besøg, mens jeg var på forretningsrejse - Hun hjalp konen med at støvsuge - Og fandt dette lille firben. Helt indtørret. Men alligevel et firben. Det er sjov at den har søgt ind i efteråret og endt under en plast plade i kontoret. Naturen har mange måde at klare sig på. Dette var nok ikke den smarteste. ( Billedet kom over telefonen - Til Brasilien, hvor jeg nærmest vader rundt i firben...... I en helt anden størrelse.

mandag den 16. februar 2015

Katrine Lilleør burde presses på lønnen !

Sognepræst, PH.D Kathrine Lilleør, skriver: ” Kirken kunne godt have brug for en ekstra hånd, men råd har vi ikke. Hvis vi skal overholde 3Fs overenskomstkrav på ca. 110 kr. i timen. Og det skal vi.
 
Eller skal vi? (…)To dugfriske domme fra Arbejdsretten har netop fastslået, at timelønninger på 60 kr. før skat i gartnerbranchen er fuldt lovlige. (…)3F skælder ud på gartnerbranchen, hvor antallet af ansatte med overenskomstmæssig løn og arbejdsvilkår er faldet fra 6.500 til 2.000 på ti år. Men måske skulle 3F holde op med at råbe og tænke lidt i stedet for. (…)I stedet for at vedkende sig sit ansvar forsøger fagbevægelsen at lære os, at »løndumping« er usolidarisk og lavt. Men det er nøjagtig lige omvendt. Høj mindsteløn giver mange arbejdsløse, lav mindsteløn sender mange i arbejde.”
 
Nu skal Kathrine Lilleør nok klappe hesten - Hvis hun da ikke vil skubbe folkekirken længere væk fra befolkningen. I forvejen har vi en folkekirke som bliver mindre og mindre folkelig - En folkekirke der sponsores af samme befolkning, som bliver ramt af det polske pres på lønnen og en folkekirke som overhovedet ikke er berømt for at spare det mindste. - Personlig er Katrine jo ikke heller ikke presset på sit levebrød.
 
Kunne jeg - med en svag skjult ironi, foreslå at vi fik polske præster - Give dem en kort træning i dansk og indsætte dem i embedet til under halv pris. Det ville helt sikkert kunne ses i kirke budgettet og de polske præster vil helt automatisk finde andre områder som kunne gøres billigere ( Eksempelvis trykning af salmebøger )
 
Eller kunne jeg foreslå at Kartine Lilleør, i europæisk solidaritet gik ind på at leve på polsk løn. Og som en sand kristen gik forrest - Inden hun prøvede at pressede menigheden på sit levebrød. 

søndag den 15. februar 2015

Har du en kontrakt med klausul !

Som udgangspunkt fraråder vi, at du påtager dig en klausul, da den kan hindre dine fremtidige erhvervsmuligheder.

Vælger du alligevel at skrive under på en klausul som en del af din ansættelseskontrakt, anbefaler vi, at du er meget opmærksom på de begrænsninger, som en eventuel klausul kan medføre. Derfor er det vigtigt, at du i kontraktindgåelsen med din kommende arbejdsgiver sikrer, at de klausuler, du måtte vælge at påtage dig, er mindst muligt begrænsende for dig.

Her er en oversigt over, hvad du skal være særligt opmærksom på i forbindelse med klausuler som funktionær. Er du selvstændig, direktør eller ejer/medejer af en virksomhed, kan du være omfattet af andre regler.


Gode råd før kontrakten skrives under
  1. Vent med at skrive under De hyppigste former for klausuler er: konkurrenceklausuler, kundeklausuler og jobklausuler. Hvis din arbejdsgiver lægger op til, at du i din kontrakt skal være omfattet af en klausul, bør du sende kontrakten til gennemsyn hos Lederne, inden du skriver under. På den måde kan vi vurdere konsekvenserne og rådgive dig om dem, så du ved, hvad du skriver under på. Derudover kan vi også hjælpe dig med forslag, hvordan klausulerne kan blive forbedret.
  1. Sørg for entydige formuleringer
    Jo mindre specifik en klausul er formuleret, desto bredere dækker den – og jo mere tilgodeser den virksomhedens interesser. For eksempel kan meget brede formuleringer som ”indirekte” og ”eller på anden måde” få betydning for, hvordan klausulen efterfølgende skal tolkes. Derfor er det en fordel for dig, at klausulen er så specifik og snævert defineret som muligt, så den ikke begrænser dig unødigt. Det kan være en skriftlig aftale om, hvilke konkrete produkter eller ydelser, der er omfattet eller hvilke specifikke virksomheder, byer og lande, som du ikke må tage ansættelse i, eller kortere varighed af klausulen efter fratrædelse.
  1. Undgå konventionalbod
    En konventionalbod er en på forhånd fastlagt erstatning, som du skal betale, hvis du overtræder en klausul. I stedet for en konventionalbod anbefaler vi, at du forsøger at indgå en aftale om, at virksomheden skal dokumentere et reelt økonomisk tab, som de så kan søge erstatning for hos dig.

  1. Hvis du overtræder en klausul
  1. Indgå en klar kompensationsaftale
    Du skal kompenseres for at være begrænset i dine fremtidige jobmuligheder. Som minimum skal det være med 50 – og gerne 100 – procent af din løn på fratrædelsestidspunktet, inklusiv pensionen samt værdien af løngoder og variabel løn. Hvis du finder et arbejde, som ikke er i strid med klausulen, kan virksomheden modregne i indtægten fra anden side, men I kan aftale, at virksomheden ikke har ret til at modregne i kompensationen i forhold til den løn, du får i dit nye job. Hvis det aftales, at virksomheden skal betale kompensation uanset eventuel indtægt fra anden side, vil dette desuden kunne øge virksomhedens incitament til at opsige klausulen i klausulperioden.
  1. Tilpas klausulen løbende
    Du bør være opmærksom, hvis der sker udvidelser i dit ansvarsområde eller virksomhedens marked bliver større. Det kan medføre, at klausulens omfang også bliver større, og det kan betyde, at du bliver yderligere begrænset i, hvor du i fremtiden kan tage ansættelse. Derfor bør du og arbejdsgiver aftale, at I – om muligt – tilpasser klausulen jævnligt, så den svarer til virksomhedens reelle behov og ikke bare automatisk vokser i omfang. 
Gode råd hvis du vil sige op

  1. Opsigelse udløser klausulen
    En konkurrenceklausul er bindende og træder i kraft, hvis du selv siger op eller hvis du siges op, og du selv har givet anledning til opsigelsen . En kunde – eller job/medarbejderklausul træder i kraft, uanset om du bliver afskediget eller selv siger op. Dog bortfalder en klausul, hvis du kun har været ansat i tre måneder eller derunder. 

    Din arbejdsgiver kan opsige klausuler med en måneds varsel. Herefter er du ikke længere bundet af klausulen, og du har heller ikke ret til kompensation. Dette er typisk aktuelt i en situation, hvor du siger op, fordi du har fundet nyt arbejde i en ikke-konkurrerende virksomhed
Klausuler og deres gyldighed
  1. Husk din pligt til at begrænse virksomhedens tab
    Hvis du har en klausul i din kontrakt, har du en pligt til at begrænse virksomhedens tab som følge af den kompensation, de udbetaler til dig. Du kan som regel opfylde kravet om tabsbegrænsning ved at tilmelde dig Jobcentret eller på anden måde aktivt søge ”passende arbejde”, det vil sige job inden for dit faglige område samt din uddannelse og erhvervsmæssige kvalifikationer. 
  1. Skab klare retningslinjer for dine professionelle relationer – også på de sociale medier
    Hvis du bringer forretningsmæssige relationer med ind i virksomheden, bør du aftale med din arbejdsgiver, hvordan I forholder jer til disse relationer, når/hvis ansættelsesforholdet stopper. Hvis du skal kunne ”tage relationerne med ud” igen, skal det fremgå skriftligt af din klausul, at disse navngivne samarbejdsrelationer ikke er omfattet af en eventuel kundeklausul.

    Hvis du er ”connected” med nogle af din arbejdsgivers samarbejdsrelationer på LinkedIn, Facebook etc., skal du i fratrædelsessituationen være opmærksom på, om du dermed handler i strid med din klausul (typisk kundeklausul). Lav derfor gerne en konkret aftale med virksomheden om, hvordan I forholder jer til eventuelle relationer på de sociale medier.
  1. Hold på din ret til kompensation 
    Du skal have din kompensation udbetalt på det hidtidige lønudbetalingstidspunkt, altså oftest i slutningen af måneden efter fratrædelse. Dog gælder det for konkurrenceklausuler, at engangskompensationen – kompensation for de første tre måneder af klausulperioden – skal betales, når du fratræder jobbet. 

    Hvis du ikke får din kompensation til tiden, kan du – gerne med hjælp fra Lederne – skriftligt kræve kompensationen udbetalt med en kort frist – typisk i løbet af tre til fem hverdage. Sker dette ikke, har du ret til at betragte klausulen som ophævet med øjeblikkelig virkning. Men du kan altså ikke i første omgang automatisk gå ud fra, at klausulen som ophørt, selv om du ikke får kompensationen udbetalt.

lørdag den 14. februar 2015

This weeks sign !

Danish sign.
Pedestrian street where all driving is allowed.
Not a lot of safety for pedestrians

Karneval !

Menneskemængden er ubeskrivelig
Selvfølgelig har jeg hjemve, og tager altid hjem fra mine forretningsrejser når opgaven er løst - Men denne gang kunne det alligevel godt krible i fingerne for at forlænge opholdet i Brasilien med et par dage eller tre. Jeg rejste hjem dagen før det store karneval. Det største bliver afholdt i Rio De Janeiro - og det anden størst blive afholdt i Recife. Netop den storby ( 4. mill ) Som ligger under 50 km fra vores fabrik. 

Et par af mine europæiske kollegaer, som har fast arbejdsplads i Brasilien skulle der ind. Bagsiden var at de fik alle mulige formaninger af vores lokale fabriks chef om ikke at have penge - telefoner - ure eller andet på sig, som kunne lokke tyveknægte..... Og at de skulle holde sig langt fra sidegaderne eller de små værtshuse, da vold også var et udbredt problem under karnevallet. 

Når man ser billederne fra sidste åres karneval, er det tydelig at der er gang i festen ( Hvis der er noget Brasilianerne kan - Så er det at feste ) - Og efter sigende bliver det både drukket tæt og vist en hel masse hud frem.

 Nå. Jeg fløj hjem og det var også fantastisk. At komme hjem til konen - hunden og sin egen seng har en værdi der ikke kan sættes tal på. Så må de undvære mig til deres karneval. Og det overvejer de jo nok. 

fredag den 13. februar 2015

Klar - Parat - Tyg !

Når du gnasker på et stykke sukkerfrit Stimorol eller et andet lille stykke tyggegummi, får du ikke bare friskere mund. Du fjerner åbenbart også helt op mod 100 millioner bakterier, der ellers ville skade dine tænder og give huller.
 
De hollandske forskere bag undersøgelsen anslår, at det svarer nogenlunde til, hvad du fjerner med et stykke tandtråd – omend tandtråd virker andre steder i munden, end et tyggegummi gør. Sådan lyder det i en frit tilgængelig videnskabelig artikel i det anerkendte tidsskrift Plos One.
 
Forskerne skriver, at tyggegummiet er særlig godt til at indfange bakterier i de første 30 sekunder. Derefter mister det sin klæbeevne, så det faktisk ender med at gemme på færre bakterier, jo længere tid du tygger. Ifølge Realclearscience.com er forskerne nået frem til resultatet ved blandt andet at sætte fem studerende til at tygge tyggegummi i forskellige tidslængder fra 30 sekunder til 10 minutter. Bagefter blev tyggegummiet spyttet ud i en kop med sterilt vand og analyseret.
 
Forskerne håber, at resultaterne giver tyggegummiproducenter – tja, blod på tanden? – til at lave nye slags tyggegummi. - »Vores opdagelse af, at tyggegummi fjerner bakterier fra mundhulen kan måske fremme udviklingen af tyggegummi, som selektivt fjerner særlige sygdomsrelaterede bakterier fra menneskets mundhule,« skriver forskerne fra Rijksuniversiteit Groningen i artiklen.
 
»En gradvis fjernelse af bakterier fra mundhulen gennem regelmæssig fjernelse af et lavt antal patogener ved at tygge tyggegummi er at foretrække frem for pludselige økologiske forskydninger, som vi ved kan ændre forholdet mellem det orale mikrobiom og værten (mennesket, red.) og være en anden potentiel årsag til sygdom,« bemærker de. De 100.000.000 bakterier i tyggegummiet svarer til omkring 10 procent af den typiske mængde bakterier, der findes i spyt.
 
Så er det bare med at komme igang og få trænet tyggemuklerne. det ser ud til at det løfter tand hygiejnen. Så må vi leve med at det ofte ser lidt fjoget ud når munden ikke står stille.

torsdag den 12. februar 2015

Ekstrem lavvandet !

I øjeblikket er der ekstrem lavvandet i området. Normalt bløler havet og der er høje bølger som surferne boltre sig i. Det er normalt vildt svært at komme over brændingen ( Heller ikke anbefalingsværdig, da der findes hajer ) - Og selv små både kæmper med at komme ud fra staranden.

MEN.......Lige i øjeblikket er der så lavvandet at man kan se revene små 50 ude i havet. Børn og voksne går rundt derud, hvor man normalt ville drukne eller i det mindste kæmpe en brav kamp med bølgerne. 

onsdag den 11. februar 2015

Små butikker - Ingen service !


Se den lille butik, længst til højre i billedet - Lige bag manden der læner sig
op af lygtepælen. Butikken sælger solbriller. 
Der skal ikke megen plads til at drive en forretning. I weekenden gik jeg fra hotellet ( Jeg er pt. i Brasilien ) og ind til nærmeste by - En rigtig turist by, som primært henvender sig til Brasilianer, da det er begrænset hvor mange udlændinge der finder stedet. - Ja, hele området er faktisk primært for Brasilianerne selv.  

Byen er nærmest groet op på stranden og alt bære præg af "Noget der er klappet op i en fart" - For at tjene hurtige penge. Der var fuld af små forretninger. Nogle så små at de knap var 2 kvartrat meter. Men det er åbenbart nok til at holde en i live. 

En sjov ting er også at nogle af forretningerne lukke i løbet af dagen. Jeg kan ikke blive klog på om det bare er fordi " Nu gider de ikke mere i dag" - Eller at de har nået dagens omsætning, så det ikke er nødvendig at have åben mere den dag.

En ting er sikker - Service er et ikke eksisterende ord. Man kan få lov at rode rundt helt uden hjælp, og når man skal betale, så ligner de nogle der helst ikke vil forstyrres. 

tirsdag den 10. februar 2015

Understrøm eller haj !

Her er den officielle grund til at man ikke skal bade i havet ud for hotellet. Stærk understrøm. Men ser man på havet, når der er lavvandet, så er der et rev omkring 100 meter ude, Det tager det værste af de store bølger og gør at understrømmen er næsten væk inden den når stranden.

Den rigtige grund er at området bogstavelig "svømmer" i hajer. Og at badegæsterne risikerer at blive bidt af tyre hajer eller rev hajer, hvis de vover sig ud i vandet. 

Selvfølgelig er det ikke lige fremmende for den lokale turisme, hvis man istedet hang skilte op, hvor billedet viste en person, som var igang med at blive slugt af en haj.  Så hellere et skilt om understrøm..... Som nogle folk vælger at overse, da de mener at være habile svømmere. Mon de også svømmer så godt at de kan svømme fra en haj. 

mandag den 9. februar 2015

Don´t be Shock First-time visit Denmark !

The Danes are popularly known as the laid-back Viking descendants and the world’s happiest people. But as you’ll find out if you ever have the pleasure of visiting, these are only some of the more surprising facts about Danes. To get the full scope of Danish weirdness, you’ll need to see it in person. Without further ado, read on to know more about what makes the Danes as quirky, if not quirkier, as the rest of us!
1. Following the Rules
This is the first thing that foreigners are amazed at. The Danes, in general, are disciplined rule-followers. When the rule says jaywalking is prohibited, no Dane would dare cross the street even if there are no cars or bicycles passing by .
2. Bicycle Traffic
The Danes love to cycle. When they’re in their business suits or fashionable dresses and high heels, when they’re with their children, when going to work or school – they’ll get on their bikes right away. In Copenhagen, 50% of the people commute by bike everyday and there are more bikes than inhabitants.If you think this happens because the Danes are concerned for the environment, you’re almost right. But the truth is, cycling is most preferred because it’s the quickest and easiest way to get around town.
3. Lack of Social Pleasantries
Please.” “Excuse me.” “Thank you.” Forget about all those words when you go to Denmark, you’ll never need to use them. The Danes are polite and respectful but don’t be shocked when they just say something like “Give me beer” in a bar. The polite words you know just don’t exist in their language.
4. Alcoholism
Beer has been part of the Danish culture for more than 5000 years and there are currently more than 100 breweries in Denmark. It’s usual for a 14-year old to start drinking beer and see them drunk on the streets. But for those who don’t drink, it could be a problem to avoid drinking altogether because almost everyone in the country drinks beer. From parties to school events, alcohol is available and this isn’t a problem as long as the drinkers can control themselves.
5. The Danish Flag
The flag of Denmark (“Dannebrog” in Danish) isn’t an uncommon thing to see in the country. You can find it waving from the flag poles of houses, gardens, or even on top of their birthday cakes. The Danish flag is an important symbol to most Danes because it shows their love and connection to their country.
6. Licorice Lovers
From the salty to sweet, the Danes have all sorts of licorice foodstuff available. There are licorice candies, ice cream, drinks, and probably more than you can imagine. Going to their licorice festival can give you an answer and at the same time,  fulfill your licorice cravings. (Question: Do you like licorice?)
7. Equality
The Danish culture is characterized by values such as equality, consensus, trust, autonomy, and the ability to balance family life and working life. One trait that shocks foreigners but shows how special treatments don’t exist in Denmark is how the direct manner in which the Danes communicate with each other. It may seem rude for foreigners but that’s how they talk to each other.
8. Privacy
Danes highly value their privacy, and that’s also the reason why they don’t automatically say, “Hi, how are you?” to a foreigner. It’s not being unfriendly, they just don’t want to invade your privacy. Politics, ambition, religious views – it’s better if you keep these to yourself. Surprise visits? No (please).

9. Babies

Don’t panic if you see a baby sleeping outside in his/her pram. In Denmark, that’s normal. Whether it’s raining or snowing, the babies in Denmark can sleep outside, as long as they are wearing the right clothing. Moreover, parents can leave their babies outside the shops or cafes without any worries of someone stealing their baby.
10. Hygge
 The word “Hygge” doesn’t have an exact English translation. It’s that warm, fuzzy feeling you get when you’re all cozied up. It’s something like being with the ones you love, enjoying beer, and having fun while being surrounded by an enormous amount of candles. Never ever forget the candles.


søndag den 8. februar 2015

Betale for penge i banken - ALDRIG !

For første gang i danmarkshistorien kommer det til at koste penge at have en almindelig lønkonto i en bank. Således indfører FIH Erhvervsbank fra næste måned minus-renter på kundernes bankkonti. Dermed kommer pengeinstituttets kunder fremover til at punge ud for at have penge stående på en konto i FIH.  Den nye ordning gælder bankens dag-til-dag konto, der er det, man kan kalde en almindelig lønkonto - minusrenten på 0,5 pct. træder i kraft den 9. marts og kommer både til at gælde for privat- og erhvervskunder. 

(Jeg håber ikke denne måde at forvalte kundernes penge på begynder at brede sig. For det første er man nød til at have en lønkonto / Nem konto for overhovedet at kunne modtage løn og for det andet er man næsten "ikke " eksisterende uden at have mindste en tilknytning til en bank ( Læs: Lønkonto )

Og det alleværste er at folk begynder at trække deres løn ud af banken, med det samme de har fået løn. Der vil igen begynde at være rigtig mange kontanter i omløb og risikoen for at kriminalitet og sort arbejde eksploderer er enorm.


At lønkontoen går i 0 renter og måske to cifret rente ved overtræk er ok. Men at man skal betale for at have penge i banken - Glem det !  

lørdag den 7. februar 2015

This weeks sign !

When the security and communication collide

fredag den 6. februar 2015

Frisk vind i 2014


Så frisk at over 39 procent af det danske elforbrug blev dækket af vindenergi. Det er mere end en fordobling på bare ti år, viser nye tal fra energinet.dk. Det politiske mål er at dække 50 procent af elforbruget i 2020 med vindenergi. Og derfor er landets klima- og energiminister meget tilfreds med tallene for 2014. - Vi når helt sikkert 2020-målene. Vi sætter en enestående verdensrekord. Og det viser, at vi kan nå det, som er vores egentlige mål, nemlig at stoppe den globale opvarmning, siger Rasmus Helveg Petersen (R).

Normalt vindår

Energinet.dk betegner 2014 som et "normalt vindår". Og derfor skal årsagen til stigningen findes i et større antal vindmøller. Blandt andet leverer de 111 nye havvindmøller, som begyndte at producere strøm i slutningen af 2013 ud for øen Anholt i Kattegat, en del af stigningen. Og de mange nye møller kom godt fra start i 2014. I januar var vindandelen hele 61,7 procent, hvilket er det højeste målt for en enkelt måned. Juli havde den laveste vindandel med 23 procent.

Gang i den grønne omstilling

At den gennemsnitlige vindandel bliver ved med at stige er med til at accelerere udfasningen af fossile brændsler, mener klima- og energiministeren. - Jeg synes, at det giver os nogle muligheder for at komme hurtigere af med vores kul og for hurtigere at komme i gang med den grønne omstilling, siger Rasmus Helveg Petersen. Men for at Danmark for alvor kan komme i gang med den grønne omstilling, kræver det, at vi bliver bedre til at bruge strømmen fra vindmøllerne i stedet for de CO2-forurenende energikilder, som brændes af i de danske kraftvarmeværker.

Det går for langsomt

Det kræver, at de danske kraftvarmeværker investerer i varmepumpeanlæg, som drives af elektricitet, forklarer Brian Vad Mathiesen, professor i energiplanlægning ved Aalborg Universitet. - Det går for langsomt at få varmepumper ind i vores varmesystem og dermed få integreret el- og varmesektoren. Og det bliver mere og mere presserende i takt med, at andelen af vindenergi stiger, siger han. Ifølge Brian Vad Mathiesen er det rigtig positivt, at vindandelen stiger, men: - Det kræver, at vi indretter systemerne, så vi er i stand til at bruge strømmen fra vindmøllerne i de områder, hvor vi kan erstatte kul, olie og gas, forklarer han.

Så småt i gang

Og det har man så småt fået øjnene op for på Christiansborg. - Varmepumpen kan lave grøn og billig varme ud af vores rigelige vindstrøm, og derfor har vi på finansloven sat de første 60 millioner af til det, vi kalder forsøg med store varmepumper, siger Rasmus Helveg Petersen. Forsøgene skal overbevise de danske kraftvarmeværker, som indtil videre har været forbeholdne, om, at varmepumpen er et effektivt og økonomisk rentabelt alternativ. Og det er på høje tid, mener Brian Vad Mathiesen. - Vi skal hurtigst muligt have nogle varmepumper ud, der virker, så kraftvarmeværkerne begynder at investere i dem - for det tyder på, at der er økonomi i det, siger han.

torsdag den 5. februar 2015

Hotel med udsigt !

Dobbelt hytte ( Min til venstre ) 

Nogle gange skal man være heldig - Og man skal huske at nyde det, når man endelig er heldig. På min tur til Brasilien blev jeg opgraderet til Business på flyveren. Manden er bedre og betjeningen er helt iorden - Det bedste er dog at sæderne kan ligges helt ned, så man kan få et par timer på øjet uden at få ondt i det halve af kroppen.



Udsigten
Ved ankomst til hotellet fik jeg en af deres top-hytter ( Prisen er den sammen - Men placeringen er helt fantastisk ) - Her kan jeg både se og høre havet, og mærke den kølige brise om natten, når jeg har døren åbnet ud til vandet. Jeg tror at det er lidt tilfældigt at jeg netop fik denne hytte, og på grund af arbejde får jeg heller ikke fuld udbytte af at have en sådan hytte. Men jeg nyder det alligevel. 


Og man skal nyde når det går godt - Jeg har boet på små dårlige hoteller, hvor små dyr kravler rundt - Maden er elendig - Rummene er ikke ordentlig opvarmet - Varmt vand er en saga blot og servicen er nærmest ikke eksisterende. 

onsdag den 4. februar 2015

Ladder tips !

  1. Make sure you use the best ladder for the job. It should be the right design and constructed of the right material.
  2. Do not use the ladder for any purposes other than those recommended by the manufacturer.
  3. Never use a metal ladder or wire reinforced wood ladder when working near a live electrical conductor.
  4. The worker and the materials on the ladder should not exceed the recommended load limit.
  5. Examine the ladder for any defects or damage. Check for looseness between the rungs and the siderails, and check moving parts and bindings for too much play. Check for split or cracked wood, corroded metal and frayed ropes.
  6. Wooden ladders should not be painted because this can hide defects; instead, they should be coated with a clear lacquer.
  7. If you find a problem with the ladder, immediately withdraw it from service so it can be repaired or destroyed. Tag it “Do Not Use.”
  8. Position the ladder correctly, the way it was designed to be used. Place the base on a solid, non-slip surface. Both of the rails should be supported at the top unless the ladder is designed to be used with a single support attachment.
  9. A straight ladder should be set up using the four-to-one rule. For every four feet that goes up in height, the base of the ladder should be placed one foot away from the wall.
  10. Use both hands while climbing. Do not carry tools or materials in your hands; carry small tools in a belt and use a hoist for larger items.
  11. Ladders are also common in our homes, used for construction, painting, pruning and cleaning projects. Follow these tips to use them safely.
  12. For more tips on ladder safety, click here to download our complete Ladder Safety kit. The Safety Kit includes everything you need to give an effective safety meeting on Ladder Safety, including leader sheet, safety talk, quiz, word search, US & Canadian law, and much more!

tirsdag den 3. februar 2015

Varme og arbejde !


Brasilien kalder igen - Denne gang er det en uge på vores fabrik. Det bliver noget af en brat vejrmæssig forandring. Fra det kolde Danmark til det, nærmest tropiske Recife område. Det bliver nu nok ikke til megen solbadning. De sidste par gange jeg har været i Brasilien fik jeg nærmest forbrændinger på skulder - ansigt og bryst. Så denne gang er jeg forberedt - Med masse af solcreme.

mandag den 2. februar 2015

30 års bryllupsdag !

Mange ting kommer af sig selv. Alder - Forår - Skattebilletten og alle ens dårlige vaner. Men en ting der ikke kommer af sig selv er ens bryllupsdag. Måske kommer selve dagen af sig selv, men at holde sammen på familien, så man kommer frem til dagen og kan fejre den er ikke den nemmeste ting.

Helt realistisk, så bliver næsten halvdelen af alle ægteskaber opløst. Og rigtig mange har været gennem skilsmisse møllen. Hvorfor det går så galt ved jeg ikke, men jeg ved det kræver næsten alt for at holde sammen.
 
Man skal være parat til at give - ofre og elske betingelsesløs. Man skal være åben og hensynsfuld. Og så skal man være parat til at forstå, at man ikke kan forstå alting i et ægteskab.
 
Jeg tror at vores hemmelige ingrediens er humor / Ærlighed og albuerum Vi griner meget og ser det sjove ting i som andre nok ville sørge over eller blive irriteret over. Vi er hudløs ærlige i hverdagen og så giver vi hinanden plads i livet.
 
Tillykke til konen og mig selv med  30 års bryllupsdagen. Vi når nok ikke det dobbelte, men der kommer helt sikkert flere.

søndag den 1. februar 2015

55 års fødselsdag !


Så runder jeg de 55 år. Jeg kunne sige rigtig mange ting om alder - Om at alting er relativt og at man kune er så gammel som man føler sig. Men for nylig hørte jeg et par meget vise ord, som nok passer bedst på min nuværende alder.

"Jeg har nu mere fortid end jeg har fremtid"

Det kan måske lyde lidt negativt, men når jeg ser på fortiden, så ser jeg en lang stribe at oplevelser og positive tanker. De fleste mennesker er heldigvis sådan indrettet at vi bedst husker alle de gode ting, Så at have mere fortid end fremtid, ser jeg som en rigdom - Og glæder mig til at fremtiden skal leves og laves om til positiv fortid.