lørdag den 31. januar 2015

This weeks sign !

Food is not exactly what I relate to when I pee

fredag den 30. januar 2015

Bagatel grænsen !

Jeg har sagt det før på in blog - Og siger det nu igen...... Der burde indføres en bagatel grænse i det offentlige system, når man taler om betaling mellem borger og staten. Og den skulle virke begge veje. Mit forskal ville være 25 kroner.  Ment på den måde at er det beløb man har til gode eller skal betale, så slår man er streg over beløbet og lader det gå i NUL.
 
Forleden fik jeg et brev fra Skat, med en meddelelse om at jeg fik 4,53 kr. tilbage - Da jeg havde indbetale for meget i restskat sidste år. Hvis jeg tænker på, hvor meget det har kostet at udskrive - pakke brevet - Betale portoen - Og få brevet med postvæsenet. Vi taler om mindst 25 kroner
 
Hvis man tager de store briller på, så er Skat´s udgifter også mine udgifter. Og jeg kan godt blive lidt træt i hovedet af at Skat bruger masse af penge for at sende et lille beløb. For i den sidste ende er samfundet bare blevet fattigere. Øv for millimeter demokratiet - Ind med en bagatel grænse 

torsdag den 29. januar 2015

Cirkeline og "Bodil Kjær" !

Endnu et par billeder blev føjet til konen samling af "Sjove tegninger på lærred" - Denne gang var der noget genkendelig fra den tid jeg sad og så børne tv med ungerne. Cirkeline og Elefanten " Bodil Kjær" fra Lille Per filmene.
Der er dog også et mindre tre mands orkester på det ene billede, som vi ikke kan placerer i vores viden om børnetegninger ( Måske kan du hjælpe ) - Men selv om vi ikke er sikre på de disse figurer, så passer billederne fint ind i resten af samlingen.

onsdag den 28. januar 2015

Unigram og viljen til udvikling !

Min datter og svigersøn var for nylig i USA for at vise hans nyeste opfindelse frem på verdens største messe for bueskytter. Svigersønnen har opfundet og taget patent på en ny funktion på en bue, og de var sammen på messen for at fremvise proto-typen for hvem der kunne være interesseret.  Se selve præsentationen på messe ved at trykke HER
 
Jeg er vildt imponeret over at de har løftet deres hobby op på et niveau, som matcher verdens eliten indenfor udvikling af jagt buer. At de har løftet blikket så højt at de har set ud over Danmark og er villig til at prøve kræfter på et international marked, hvor konkurrencen er enorm hård og der ikke på nogen måde gives ved "havelågen".
 
Jeg ved at de fik skaffet rigtig mange gode forbindelser på messen og jeg håber virkelig at der er "Pay off" på deres indsats. Unge mennesker der har et sådan drive er nødvendig, hvis Danmark stadig skal være førende på Design og udvikling. Se også deres butik HER
 

tirsdag den 27. januar 2015

Højspændt diskussion i Danmark !

Højspændingsledninger i Danmark har været skyld i mange og til tider hårde diskussioner. Der har været mange argumenter på bordet. Lige fra helbredsmæssige forringelser - ødelæggende for lokal fauna - Forringelser af herlighedsværdier - Støj - til nedgang i værdi af fast ejendom, som ligger tæt op af ledningerne. 


Jeg har lidt svært ved at dømme omkring argumenterne, men nogle gang får de bare et hysterisk klang, og folk glemmer at ledningerne faktisk er en del af den infrastruktur som er nødvendig for at opretholde et samfund på vores niveau.


Jo - Selvfølgelig kunne de graves ned ( Og det er da hvis også beslutningen for fremtiden ) - Men dem vi engang har sat op, må udstå deres "værnepligt" - Og gøre gavn i forhold til de penge, vi som samfund har sat i opbygningen.


Jeg har nogle billeder fra indfaldsvejene til Beijing. Her er der tale om seriøs mange højspændingsledninger. Og der bor faktisk folk nedenunder dem alle. Nu siger jeg ikke at man bare skal tromle befolkningen som de gør i Kina. Men alt har en pris. Vi kan ikke både opretholde et højt niveau i samfundet - Samtidig med at alle får en fantastisk udsigt og ingen vil betale ret meget i skat. Det hænger ikke sammen.

Jeg kommer pludselig i hu Niels Hausgaard´s sang om atomkraft - Alle syntes at det er en god ide - Bare ikke lige i deres kvarter. - De samme gælder for øvrigt vindenergi. 

mandag den 26. januar 2015

Nu må de sgu tage sig sammen !

En særkørsel af fraværet til den obligatoriske danskundervisning for flygtninge og familiesammenførte, som Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har fået foretaget hos Ankestyrelsen, viser, at det gennemsnitlige fravær er 27 procent. "Det er en nærliggende tanke, at det er blandt årsagerne til, at det går så langsomt med integrationen. Når man går glip af hver fjerde time, bliver man ikke så god til dansk og har dårligere forudsætninger for at klare jobsøgningen, læse jobannoncer og klare sig på arbejdsmarkedet, siger Berit Toft Fihl, som er chefkonsulent hos DA.
 
Venstres Hans Andersen (V) kalder fraværsprocenten for “rystende" og foreslår, at man giver flygtningene en økonomisk tilskyndelse til hurtigt at lære dansk. Kultursociolog Mehmet Ümit Necef, Syddansk Universitet, er enig i, at manglende motivation er en faktor. "Mange indvandrere og flygtninge lever i deres egen verden med satellittv på deres eget sprog, en familie og omgangskreds, hvor de færreste taler dansk, og ofte med en udsigt til at træde ind på en del af arbejdsmarkedet, hvor de alligevel ikke behøver at mestre dansk, f.eks. som ufaglært arbejdskraft i et pizzeria eller som bud," siger han.
 
Nu må de sgu tage sig sammen - Dansk undervisning er et dyrt betalt tilbud til mennesker. som vi har lukket ind i vores samfund og gerne vil hjælpe. Men er der ingen vilje eller bare en afsindig lad holdning til at forstå vigtigheden af integration. Så burde vi måske tænke konceptet en gang til, samtidig med at de personer som øger fraværsprocenten burde overveje om de var kommet til det rigtige land.

søndag den 25. januar 2015

Vinterskoven !

Min daglige runde med hunden går gennem en lille skov tæt på huset. Søndag morgen blev jeg virkelig mødt af den flotteste pynt i træerne.

Natarbejde !

Ny undersøgelse viser, at natarbejde ikke bare stresser kroppen, men medfører nedsat hjernefunktion og nedsat hukommelse. Undersøgelsen slår fast, at ti års natarbejde eller arbejde med skiftende arbejdstider ælder hjernen med seks år i forhold til jobs med almindelige arbejdstider. Professor i arbejdsmedicin Jens Peter Bonde, siger at det er vigtig ny viden. "Man har ikke før været særligt opmærksom på den langsigtede virkning på hjernen ved skiftearbejde," siger han.

Det lyder lidt uhyggelig - Jeg har selv arbejdet en del om natten og har idag mange kollegaer der har deres daglige udkomme ved natarbejde. Måske burde vi lave regler for at man ikke kan være mere end en begrænset periode af sit liv på skiftehold / Natarbejde. Eller i det mindste informerer folk om risikoen. Jeg kunne også frygte at det engang blev anderkendt som en erhvervs skade - Med rigtig mange erstatninger til følge. 

lørdag den 24. januar 2015

This weeks sign !

A nasty bill for the relatives!

fredag den 23. januar 2015

Jamen katte skyder man da !


Nu skal omstrejfende kæledyr ikke længere frygte for livet. Folketinget har nemlig besluttet, at det fra 1. juli 2014 bliver forbudt at skyde hunde, katte og tamkaniner, som gentagne gange strejfer rundt på din grund. Det sker ved en ændring af bekendtgørelsen om Mark- og Vejfredningsloven og Hundeloven.

Balder fik sagen på landkortet

Især sagen om den 10-årige labrador Balder har fået emnet på dagsordenen. I marts 2012 skød en genbo Balder, der var løbet ud af den indhegning, som burde holde den på sin egen families grund. Genboen havde forud for drabet advaret familien mod at lade labradoren løbe ind på hans grund og havde dengang truet med, at konsekvensen ville være, at hunden blev skudt. Læs også Politiet: Det var okay at skyde Balder | Nyheder | DR

Bøde for at genere naboer

Selvom jagtriflen ikke længere må tages i brug, så får hunde, katte og kaniner på afveje dog ikke helt frit løb. Det er stadig tilladt at jage uønskede dyr væk fra sin grund eller forsøge at indfange dem. Hvis du fanger naboens hund, kat eller kanin må du dog ikke længere kræve penge for at udlevere dyret, skriver Natur og Erhvervs-styrelsen. Det kan til gengæld ramme pengepungen, hvis dit kæledyr er til væsentlig gene for dine naboer. Her kan du nemlig blive straffet med en bøde.

Nødværge tilladt

På trods af den nye lovændring er der dog visse undtagelser i forhold til at skyde andres kæledyr. Det er fortsat lovligt at aflive en hund, kat eller tamkanin, hvis dyret angriber andre kæledyr, eller hvis der er overhængende fare for, at det vil angribe en person. Hverken Natur og Erhvervs-styrelsen, Rigspolitiet eller Rigsadvokaten kan oplyse, hvad bødestraffen bliver fastsat til, hvis de nye love overtrædes.

torsdag den 22. januar 2015

Protección de las manos en el sector de la energía renovable, la respuesta innovadora de LM Wind Power

Jeg lavede denne artikel sammen med MAPA ( Producent af beskyttelseshandsker ) - Artiklen er publiceret flere steder på nettet. Og er udkommet på flere sprog. Her den spanske udgave )
 
 
Tiene sentido considerar la salud y la seguridad en el trabajo en los empleos verdes
Definitivamente sí. El mercado de la energía renovable incorpora muchas situaciones de alto riesgo, especialmente para las manos. Pero con un enfoque dinámico y preventivo, es posible reducir los riesgos para la seguridad.

LM Wind Power no es sólo un actor entre otros en el mercado de la energía eólica. “Somos una empresa líder en la fabricación y suministro de palas de aerogeneradores por más de tres décadas'', explica Nils Mogensen, Senior Manager, Global Safety Excellence HSE en LM Wind Power.
 
''Nuestro compromiso con la mejora continua y la calidad van mano a mano con nuestra política de gestión de la seguridad y la salud en el trabajo. Eso es lo que nuestros clientes esperan de nosotros cuando visitan nuestras fábricas antes de tomar su decisión. Por cierto, deberíamos haber implementado el sistema de gestión de Seguridad y Salud Ocupacional OHSAS 18001 para todas nuestras plantas, a finales de este año”. Esto posicionaría a la compañía como un precursor en el sector de las energías renovables.
 
La primera prioridad de LM Wind Power es la seguridad y la salud de sus empleados. Por lo tanto, el uso de equipos de protección personal y confiar en un socio muy seguro como Mapa Professionnel para las soluciones de protección de manos, es evidente. ‘‘Nosotros vendemos productos de muy alta calidad y fiables” subraya Henri Gindre, director de Ventas de Exportación en Mapa Professionnel. Por su parte, Nils Mogensen confirma: "Por nuestra experiencia, merecen la buena reputación de sus productos, así como de su servicio al cliente, ya que su equipo reacciona muy rápidamente”.
 

Suministrando soluciones de protección de las manos en todas partes

Una buena reputación, un verdadero sentido de servicio al cliente... ¿es eso suficiente? ¿Cuáles son las otras fortalezas de Mapa Professionnel? Según las palabras de Henri Gindre ‘‘Ofrecemos una amplia gama de productos e incluso más que eso: como dice nuestro eslogan, hay una solución para cada mano que trabaja”. Esto significa que el fabricante de guantes tiene la capacidad de tener en cuenta todo tipo de necesidades. Por su parte, Nils Mogensen reconoce: “Una característica distintiva importante de nuestro mercado es que tenemos que producir no demasiado lejos de los lugares de instalación. Así que ayuda si Mapa Professionnel nos puede seguir en el mundo”.
 

Dificultades y soluciones

Desde el lado del proveedor, responder a la demanda de LM Wind Power no era tan fácil. De hecho, LM Wind Power opera en 8 países (Dinamarca, España, Polonia, Canadá, Estados Unidos, India, China y Brasil) y en 3 continentes. Por no hablar de la necesidad de diferentes tipos de protección de las manos. “Una dificultad importante es que nuestros guantes tienen que adaptarse a diversas situaciones y condiciones exteriores” admite Nils Mogensen.
 
Dificultades de ayer, las soluciones de hoy. “En primer lugar, hemos ayudado a nuestros clientes a evaluar sus propias especificaciones. LM Wind Power proporciona muestras de todos los productos químicos que utilizan para nuestro centro de I + D para que podamos llevar a cabo pruebas extensas y determinamos para ellos el buen guante para el uso correcto”.
 

Un precursor en el sector de las energías renovables

Entre todas las necesidades identificadas destacan los guantes resistentes al corte ya que algunos de los operadores de LM Wind Power manipulan fibras de vidrio en el comienzo del proceso de producción. “Pero nuestra actividad también requiere guantes resistentes a productos químicos durante las siguientes fases. Creando moldes y utilizando resina y una mezcla entre el poliéster y endurecedor, hemos pedido a Mapa Professionnel desarrollar un guante a medida para nosotros”, explica Nils Mogensen. Y esto es exactamente lo que hicieron, la elaboración de un guante con una resistencia de 30 minutos. Los guantes químicos habituales duraban sólo de 5 a 7 minutos y esto era un verdadero problema, ya que nuestro proceso no permite ningún tipo de interrupción. Mapa Professionnel fue el único fabricante capaz de satisfacer esta demanda específica.
 
En términos de cantidad, la compañía suministrará casi un millón de pares de guantes a LM Wind Power. Gracias a su rica historia y experiencia en química, protección contra corte y protección térmica, uno de los mejores actores en soluciones de protección de manos triunfa claramente al ofrecer una nueva experiencia en el sector de las energías renovables. Mientras tanto, el enfoque global e innovador de LM Wind Power podría inspirar a otros actores.

onsdag den 21. januar 2015

Gode råd når du skal flytte !

1. Husk, at naboerne følger med i købet



Spørg ind til kvarteret og beboerne allerede i købsprocessen. Hvordan er sælgers forhold til naboerne? Gemmer der sig nogle uløste uenigheder et sted? Hvis du risikerer at overtage en nabokonflikt, er det en stor fordel at være forberedt på inden indflytning. Læs evt. referater fra grundejerforeningens møder igennem for at få et indtryk af forholdet mellem kvarterets beboere.

2. Få sælger til at kontrollere og fastsætte skellet

Som køber er du naturligvis interesseret i at overtage en ejendom med korrekte registreringer. Det kan dog skabe splid mellem dig og dine nye naboer, hvis du lige efter indflytning hyrer en landinspektør til at tjekke, om skellet er placeret det rette sted. Lad i stedet sælger tage den konflikt, der evt. kan komme ud af det. Det er også en god idé at få styr på bygningernes arealer og indholdet af tinglyste servitutter på ejendommen i samme ombæring.

3. Sæt dig ind kvarteret

Naboskabet i kvarteret har stor betydning for, hvad der forventes af dig som nytilflytter. Nogle steder er det fx naturligt, at folk hilser på hinanden, får sig en sludder over hækken eller en kop kaffe. Andre steder holder beboerne også både vejfester og andre fælles arrangementer, mens der også er områder, hvor folk slet ikke hilser og knap ved, hvor hinanden bor. Spørg evt. sælger, ejendomsmægleren eller andre, som kender kvarteret, hvordan jargonen er, og hvilke uskrevne normer der er.

Gode råd efter indflytning


4. Hils på og vær imødekommende

Selvom det måske ikke er kutyme at hilse på hinanden i kvarteret, så sørg alligevel for at få præsenteret dig over for dine nye naboer. Som ny er det vigtigt fra start at signalere åbenhed og interesse for dine naboer og områdets øvrige beboere.

5. Gå ind i fællesskabet

Er du flyttet til et sted, hvor folk kommer hinanden ved, er sociale arrangementer en god anledning til at komme ind i fællesskabet. Har du overskud til det, så meld dig som frivillig, når den næste sommerfest eller arbejdsdag skal arrangeres. Det er en god anledning til at lære dine nye naboer bedre at kende.

6. Sæt de nødvendige grænser fra starten

Der er en hårfin balance mellem at ’komme hinanden ved’ og ’rende hinanden på dørene’. Flytter du til et kvarter, hvor folk er mere sociale, end du har lyst til at være, er det vigtigt, at du på en pæn måde siger fra og sætter grænser mellem dit og familiens privatliv og fællesskabet, inden der opstår en konflikt. Samtidig er det også vigtigt at have fornemmelse for andre grænser.

7. Fortæl naboen om dine bygge- og haveplaner

Ønsker du at ændre på havens indretning, er det altid en god idé at fortælle dine naboer om det, hvis planerne kan få betydning for dem. Det kan fx være, at du vil af med det høje birketræ i havens ene hjørne, men måske er de rigtig glade for netop det træ på den anden side af hækken, fordi det skærmer af for indblik. En lille advarsel inden fældningen, kan i mange tilfælde tage brodden af en evt. konflikt.

8. Tag hensyn – larm ikke for meget

Som boligejer har du ansvar for at tage hensyn til de mennesker, der bor omkring dig. Stil dig selv spørgsmålet: Hvordan vil jeg have det, hvis naboen gjorde det her? Det kan være, at svaret får dig på andre tanker end at slå græsset kl. 7 lørdag morgen. Vil du fejre indflytningen med en fest, som risikerer at blive støjende, så husk også at give naboerne besked i god tid – eller overvej at invitere dem med.

9. Sæt dig i naboens sted

Rådet om at tage hensyn gælder også, når fx havetrampolin eller fodboldmål skal placeres. Ofte står legeredskaber lige op af skellet, hvor støjen har kort vej til naboens have. Hvis du ikke har mulighed for at placere redskaberne et andet sted, så overvej at lave en aftale med børnene om, at de tager hensyn og dæmper lydniveauet , hvis naboen fx sidder og spiser i haven.
 

10. Tilbyd din hjælp

Et godt naboskab handler også om at give og tage. Giver du noget til din nabo, fx en gestus, et stykke hjemmebag eller et tilbud om hjælp, vil det sandsynligvis smitte positivt af på din nabos tolerancetærskel. Jo mere følelsesmæssigt involverede, vi er i hinanden, og jo mere, der er på spil, jo stærkere bliver vores sociale relationer.
Praktisk hjælp kan være alt fra børnepasning, snerydning eller indkøb. I kan også kan bytte mindre tjenester som fx at kigge efter huset i ferieperioder eller give en hånd med gør det selv-arbejde.

tirsdag den 20. januar 2015

Rainbow skywalk !

You have to see this - Only one hours drive from my home.

Apart from containing one of the largest art collections in Northern Europe, the ARoS Aarhus Kunstmuseum is a gigantic work of art by itself. When it was designed by Danish architects schmidt hammer lassen, they worked around the concept of Dante Alighieri’s Divine Comedy. From basement to the rooftop, the museum comprises 9 Spaces, galleries in the making which allude to the 9 circles of hell. A journey through the museum depicts the symbolic ascension from the underworld to glorious heaven.

At the building’s crown is a circular glass walkway with windows vibrantly tinted with the color spectrum. Entitled “Your rainbow panorama,” the installation was designed by artist Òlafur Elíasson as the representation of heaven, completing the museum’s conceptual vision in 2011. At 52 meters in diameter, the rainbow skywalk offers 360-degree panoramic views of the city of Aarhus in slowly changing hues. The full spectrum of colors was created by inserting gradating colored sheets between two plates of glass. At night, the floors of the walkway are lit, creating a colorful lamp for the city.

mandag den 19. januar 2015

Oh skræk - Jeg sked i bukserne !

Er du min frokost?

Hjernen er så hensigtsmæssigt indrettet, at hvis man møder en savlende sabeltiger med blottede tænder, så reagerer hjernen lynsnart. Populært sagt vurderer din hjerne, om sabeltigeren kan blive til frokost, eller om det er mere sandsynligt, at sabeltigeren vil spise dig til frokost.
Amygdala hedder det område i hjernens tindingelap, som håndterer frygt og forsvarsreaktioner. Amygdala er en lille smule hurtigere end resten af hjernen, og derfor er der i tilfældet med sabeltigeren ikke tid til anden reaktion end den livreddende: flugt! En rigtig god prioritering ikke at gå i gang med andre tidskrævende overvejelser, når situationen er så tilspidset.
Amygdala sørger for adrenalin til kroppen, et hurtigere åndedræt og spændte muskler - alt det man skal bruge for i en fart at komme væk fra sabeltigeren eller løse en anden svær opgave.
 

Frygten går lige i maven

Amygdala kan også udløse forskellige reaktioner blandt andet i mave-tarm-kanalen. Det er derfor, man af og til kan mærke det i maven og tarmen, når man er anspændt og pludselig lige før en eksamen skal på toilettet 3 gange. Det er også derfra udtrykket at være ved at ’skide i bukserne af skræk’ kommer. En voldsom angstpåvirkning - af den slags, hvor man frygter for sit liv - helt bogstaveligt få kroppen til at reagere ved at tømme tarmen. En refleks, der også menes at stamme fra urmennesket: Når en kriger stod ansigt til ansigt med sin potentielle frokost eller fjende og enten skulle kæmpe eller flygte, så sørgede kroppen for i en fart at skille sig af med al unødig vægt i tarmen for dermed nemmere at kunne flygte.
 

Dyr skider også, når de bliver nervøse

Mennesker og dyr ligner i den sammenhæng hinanden. »Hvis man for eksempel forsøger at få en hest ind i en hestetrailer, og hesten forbinder det med noget skræmmende eller ubehageligt, så vil hesten stritte imod, og i de tilfælde vil hesten tømme sin tarm for at kunne løbe hurtigere, og den vil mobilisere alle kræfter til at slippe ud af den stressende situation.

søndag den 18. januar 2015

Forstå ordene bag jobansøgningen !

Mange jobansøgninger er fyldt med fracer, som kan være svære at tyde. Ofte er det ens personlige erfaring, som bliver kodebogen for at forstå det skrevne ord. Nogle gange kan man mistænke folk for at pynte på ansøgningen, mens man også skal passe på ikke at nedgøre informationer, som måske skjuler et større talent. Nedenstående er en af de lidt sjovere fortolkninger, og skal ikke ses som nogen som helt facit bog på at læse ansøgninger.
  • Er udadvendt: Altid på vej ud efter en kop kaffe
  • Har gode kommunikationsevner: Snakker meget i telefon
  • Er en gennemsnitlig medarbejder: Ikke alt for klog
  • Er ekstremt velkvalificeret: Har ikke lavet noget store bommerter, endnu
  • Prioriterer arbejdet højt: Er for grim til at få en date
  • Er social aktiv: Drikker en del
  • At familien er socialt aktiv: Ægtefællen drikker også
  • Arbejder selvstændigt: Ingen ved hvad han/hun laver
  • Er hurtigt tænkende: Er fuld af gode undskyldninger
  • Er grundig: Kan ikke tage en beslutning
  • Er fremadstormende: Irriterende
  • Er velformuleret: Kan tale dansk
  • Har gode lederevner: Er høj eller taler højt
  • Har god dømmekraft: Heldig
  • Er karriereorienteret: Dolker kollegerne i ryggen
  • Er loyal: Kan ikke få job andre steder

lørdag den 17. januar 2015

This weeks sign !

Is it really necessary with this sign ?
Who lives in this area ?

fredag den 16. januar 2015

Hand protection in the wind sector !


This artickel was brought in an commercial folder by MAPA-PRO - on the coorporation between LM Wind power and MAPA-PRO

Does it make sense to consider OSH in green jobs? Definitely yes! There newable energy market includes many high-risk situations, especially for hands. But with a dynamic and preventive approach, it is possible to reduce risks for sure.

LM Windpower is not just an actor among others on the wind power market. ‘’Not only are we a market leader in the manufacture and supply of wind turbine blades for over three decades now, but we also are the world’s leading supplier of components and services to the wind turbine industry,‘’explains Nils Mogensen, Senior Manager, Global Safety Excellence HSE at LM Wind Power. A leading position equally true with regard to its OSH answers.

‘’Our commitment to continuous improvement and quality goes hand-in-hand with our HSE management policy. That’s what our customer sexpect from us when they visitour factories before making their decision. By the way, we should have implemented the Occupational Health&Safety management system standard OHSAS 18001 for all of our plants, by the end of this year.’’ This would position the company as a precursor in the Renewable Energy sector.

LM Wind Power certainly doesn’t play with the health of its employees.Therefore, using personal protective equipments and relying on a very secure partners such as Mapa Professionnel for hand protection solutions is just obvious. ‘’We do sell very qualitative products renowned for their reliability,’’underlines Henri Gindre, Export Sales Director at Mapa Professionnel. Nils Mogensen confirms: ‘’They totall ydeservethe good reputation of their products, as well as of their customer service as their team is very quick to react.’’

Supplying hand protection solutions everywhere

A good reputation, a truesense of customer service… is that enough ? What are the other Mapa Professionnel’s strenghs? ‘’We offer a wide range of products and even more than that: as says our slogan, there’s a solution for every hand that works’’ stresses Henri Gindre. This means the glove manufacturer has the capacity to take into account all kinds of needs. ‘’Having one and only one single contact for every use and where ever our facilities are, is clearly an advantage, admits Nils Mogensen. A major distinctive feature of our market is that we have to produce not too far from the installation sites. And that’s all the better if Mapa Professionnel can follow us all over the world.’’

Difficulties and solutions

From the supplier’s side, answering to LM Wind Power’s demand was not that easy. Indeed, LM Wind Power operates in 9 countries (Denmark, Spain, Poland, Canada, USA, India, China, and Brazil) andacross 3 continents. Not to mention the need for different types of hand protection. ‘’A major difficulty is that our gloves have to fit for various situations and exterior conditions,‘’ Nils Mogensen admits.

Yesterday’s difficulties, today’s solutions! ‘’First of all, we have helped our clients in assessing their own specifications. LM Wind Power provided samples of all chemicals they are using to our R&D center in order for us to perform extensive tests and determine for them the good glove for the right use,’’ Henri Gindre remembers. ‘’I have to say that Mapa Professionnel took every situation and detail into account and that was very reassuring’’, Nils Mogensen recounts.

A precursor in the RenewableEnergysector


Among all identified needs,cut resistant gloves… as some of LM operators manipulate glass fibres at the beginning of the production process. ‘’But our activity also requires chemical resistant gloves during the following phase, called Hand lay-up and repairs. Creating moulds and using resin and a mixture between polyester and hardener, we’ve asked Mapa to develop a tailor-madeglove for us, Nils Mogensen explains. And this is exactly what they did, elaborating a 30-minutes-resistant glove.Usual chemical gloves were lasting only 5 to 7 minutes and that was a real problem as our process does not allowany interruption. Mapa Professionnel was the one and only manufacturer able to meet this specific demand.’’Yes, there definitely is a solution for every hand that works.


In terms of quantity, Mapa Professionnel will supply almost one million pairs of gloves to LM Wind Power. Thanks to its richhistory and expertise in chemical,cut resistantand thermal gloves, one of the top players in hand protection solutions clearly succeeds in offering a new experience in the Renewable Energy sector. In the meantime, LM Wind Power’s global and innovative approach might inspire other actors.

torsdag den 15. januar 2015

Bin Laden on cards !

Last time I was in China - Tianjin - I was on the local marked to see if there were some thing to take home.
 
Normally I only look at the local stores, without buying anything. I just love to feel and smell the are.
 
... BUT - This time I found a set of card named Bin Laden. It was wrapped in plastic, so I had to buy it to see that it contained.
 
...  And I was in schock ! - Each and every card had a picture showing Bin Laden or the places that he have blowen in the air. Even pictures of the twin tower, just when a plain hit it and all the flames aorund - I will never play with theise cards - And I don´t hope that anyone ells will.
 
 

onsdag den 14. januar 2015

LEGO på kinesisk !

På en af mine forretningsrejser til Kina, stødte jeg på et kopi produkt som virkelig skar i hjertet. Et tydelig forsøg på at efterligne vores danske nationale stolthed - LEGO - Pakke havde godt nok ikke en LEGO logo på kassen, men man skulle være blind for ikke at se, hvor de ville hen med deres produkt.
 
Jeg var dog nysgerrig på produktet - Var det af samme kvalitet - Kunne klodserne passe med de originale - Manglede der mon nogle klodser i kassen, så man ikke kunne samle U-båden.  Jeg købte kassen til sølle 35 RmB. ( ca. 31 kr. ) - Og tog den med til Danmark.
 
Vi passede børnebørnene i weekenden og vi satte os til at samle klodserne. Farverne var ikke så klare og selve samleanvisningen var ikke særlig pædagogisk ( Og selvfølgelig med kinesisk tekst ) - Men vi kom igennem opgaven og fik også prøvet om det passede sammen med vores kasse af originale LEGO klodser ( Det gjorde de faktisk )
 
Jeg kan godt forstå at LEGO gør et stort arbejde ud af at beskytte deres produkt - Men det ser næsten ud som en umulig kamp. Især i et land som Kina, hvor næsten alt kan købes i to modeller - Original og Kopi. Jeg har set efterligninger på dansk køkken udstyrs design - Tysk bilindustri - Italiensk sko design og alverdens elektronik.

tirsdag den 13. januar 2015

Men meets the sea !

Very close to my home - You can find this:


Arriving from the North Sea, travelers to the old seaport town of Esbjerg in Denmark will be greeted by colossal monuments in the form of four men sitting on a chair.
Called “Man Meets the Sea” or “Men at Sea,” these monumental sculptures are the work of Svend Wiig Hansen, who created them in occasion of Esbjerg 100th anniversary celebration as an independent municipality in 1994. The concept behind the artwork is the encounter of pure, innocent Man with nature. Unsullied Man before rising up and beginning to act; Man before things started to go wrong, before he got “dirt” on his hands. The sculptures embody this concept in their tall, column-like statures, rigid like the Pharaohs of Egyptian temples, possessing a sacred, universal aura.
Because of its sheer size and stature, the monument has become a landmark for Esbjerg, and can be seen 10 kilometers away from the shore.

mandag den 12. januar 2015

Bestemt IKKE knald i låget !


Flere af de 6,5 millioner plastiklåg, Arla sælger via sine mejeriprodukter, skal genanvendes som mælkekasser i stedet for at havne i skraldespanden. Og det skal Bilka hjælpe med. Bilka giver nu Arlas Brug Låget-kampagne et boost, når kædens 18 varehuse de næste fire måneder vil fungere som indsamlingssteder for plastiklåg fra Arlas mejeriprodukter. For hvert plasticlåg, der bliver indleveret, donerer Bilka og Arla fem øre til Danmarks Naturfredningsforening og deres arbejde for at bevare miljøet.

Samtidig trækker Bilka lod blandt indsamlerne om 72 gavekort til varehuset på 2.000 kroner hver.- Det er fedt at være med til netop dette projekt, fordi vi hvert år sælger 6,5 mio. mejeriprodukter med plasticlåg fra vores varehuse. Brug Låget-kampagnen er en meget konkret måde at forebygge affald på og genanvende plast som ressource. Det er et initiativ, vi er stolte af i Arla, siger Maja Møller, CSR-chef i Arla Danmark. Lågene bliver til mælkekasser. I et samarbejde med Aage Vestergaard Larsen A/S som er Danmarks største virksomhed indenfor forædling af plastaffald.



Det er simpelhed en fantastisk ide - Og viser vejen for hvordan man kan få tingene til at gå op i en højere enhed - Samtidig med at det er forståelig for den enkelte forbruger. Jeg kunne sagtens forestille mig andre initiativer omkring emballage - Tænk bare på hvor meget der er omkring alt det elektronisk udstyr som vi køber. - Det hele drejer sig om at der følger en historie med metoden, så vil forbrugerne altid gerne spille med. 

søndag den 11. januar 2015

Forfærdelig svineri !

Jævnligt hører vi om plasticøer, der flyder rundt og ødelægger miljøet og dyrelivet. Pt. er der i Stillehavet en plastic-ø på størrelse med Texas, hvilket vil sige 15 gange større end Danmark. Den flydende affalds-ø i Stillehavet vurderes til at bestå af 80 procent plastic med en totalvægt på mellem et og 15 mio. ton og en dybde på 30 til 60 meter. Den vil fortsat vokse, så længe vi forbruger plastik. Vi ved, at det er en kæmpe faktor, der destruerer miljøet, men vi gør ikke noget, vi står og ser på. ( Skrevet af Louise Fundorph )
 
Disse øer er, både i størrelse og vægt, fuldstændig uforståelig. Og en miljøkatastrofe ud over almindelig fatteevne. Havde det være synlig - været på landjorden og lagt i vejen, så havde vi for længst gjort noget ved sagen. Men nu er det bare noget der flyder rundt et sted derude.

lørdag den 10. januar 2015

This weeks sign !

It is not always kindness that characterizes the small towns

Brasiliansk byggesikkerhed !

Ret tæt på mit arbejde i Brasilien er de igang med at lave en lille tilbygning for affaldshåndtering. Jeg kan ikke undgå at se hvad de laver og under hvilket omstændigheder de udfører arbejder. Lige nu er de igang med at lægge stålspær til at bære taget.




Jeg ved ikke lige hvordan de har fået jernstangen op og ballancerer på de to støtte piller. Der er ingen kran i nærheden og det er heller ikke muligt at have en eller anden form for mekanisk løfteudstyr stående på pladsen. Så jeg formoder at de har løftet den i hånden - Ved at tage en lille løft af gange i hver ende af jern bjælken. 


Da jeg kom forbi og tog disse billeder, var de igang med at svejse bjælken fast i de bærende piller. Uden det store sikkerhedsudstyr og uden på nogen måde at sikre at de ikke faldt ned. Faktisk kan man se at den ene arbejdere står på et par tvær brædder, som hverken er spændt fast eller sikret så de ikke skrider.


De fik udført jobbet uden at komme til skade, men med den form for risikovillighed vil der nok ikke gå længe før en af disse folk kommer alvorligt til skade. Jeg ville næsten ønske at jeg kunne tale Portugisisk, så jeg kunne have fortalt dem om faren.


Men jeg er desværre nok også nød til at forstå deres niveau af sikkerhed. Hvis de ikke kender til andet og hvis de er vant til at nogen kommer til skade, så ser de ikke faren og da slet ikke når en "Hellig sikkerheds mand" vil forklare dem omkring sikkerhed. 





fredag den 9. januar 2015

Når den lokale fauna bider fra sig !

Man kan godt blive lidt nervøs, når ens datter er i Florida og sender dette billede hjem. Ikke at jeg tror at hun kunne finde på at håndfodre alligatorene - Det er hun nu nok for klog til.
... Men det lokale dyreliv er langt fra det samme som i danmark. Man kan både blive bidt - stukket eller forgiftet ihjel. -  Ja, man kan faktisk blive spist af det lokale fauna.
...  Nå, det går jo nok. Hun er ikke den første der har set stedet og jeg kan ikke huske at have hørt om ret mange der er spist af en alligator.

torsdag den 8. januar 2015

100 % Jesus !


Man skal aldrig gøre grin med folks religion. Det er en personlig ting og er helt umulig at dømme eller fordømme af andre end personen selv. Vi kan godt blive enige om at, hvis religion direkte opfordre til terrorisme eller anden form for ødelæggende tankegang, så er vi nok på vej ud i noget forfærdelig. Men bestemt ikke noget man kan gøre grin med.


Her i Brasilien betyder religion meget. Nok lige så meget som det betyder for de sydlige lande i Europa. Jeg ser ikke ligefrem at folk beder på offentlige steder og gaderne er da heller ikke fyldt med munke eller nonner. Med at det alligevel har indflydelse på deres hverdag kan man se i de små tegn rundt omkring. En diskret ørering med et kors - En tatovering med katolsk motiv eller den kendsgerning at det kristne kors optræder i lokal områdets flag.

På billedet ses en ret potentiel motorcykel. Den ligner ret meget alle de andre i området ( Off road og med en rimelig motor ) - Og så er der lige et klistermærke på forskærmen. 100 % Jesus. Og det skal nok tages bogstavlig. Da der ikke er nogle i området der gør grin med religion.

onsdag den 7. januar 2015

Special safety in the bathroom !

Here in Brazil the water is often heated up by the sun. That is also the case in my hotel. I also means that there is no temperature regulation on the water, so if the sun have shined the hole day and nobody have used any water, the temperature on the water can be very high ( Around 85 Degrees )

That´s why they have set up this sign in the bath room. - I remember fist time i saw this sign - Thinking: "How hot can it be ?" - - - - - But after a sever burn on top of my head i remember to be more careful in the future.  

tirsdag den 6. januar 2015

Spring over dine overspringshandlinger !

 

Overspringshandlinger er dejligt – du slipper for den grimme opgave – godt nok venter den senere, men lige nu er du glad for at slippe for den. En overspringshandling er det samme som en pause, synes du.
 
 
 
Vågn op! Det er det ikke. En pause er til at hente kaffe, gå en kort tur, tjekke Facebook eller lave englehop. Meningen er, at hjernen har fri. Formålet med en pause er, at du bliver ladet op og er klar og frisk i hovedet bagefter. Det bliver du ikke med overspringshandlinger, for du får ikke en pause; du springer til en anden opgave uden at lave englehop, uden kaffe og uden Facebook. Du bliver ikke frisk af overspringshandlinger, tværtimod.
 

1. Spørgsmålene først

  • Hvad er dine 3-5 mest almindelige overspringshandlinger?
  • Hvilke dårlige vaner har du i forbindelse med at løse opgaver?
  • Hvad for nogle opgaver springer du almindeligvis over?
  • Hvilken undskyldning har du for at lave overspringshandlinger?

2. Det trælse først

Din vilje og lyst slipper op i løbet af dagen. Du bliver træt. Derfor skal du altid løse trælse opgaver først. De opgaver, som trækker tænder ud og er godt gammeldags trælse. Det ved du godt, at du skal. Dét ved Stephen Covey fra “7 gode vaner” også. Hans vane nummer 3 er, at du gør det vigtigste (og trælse) først. Ved du også, at når du udsætter den trælse opgave til sidst på dagen, bruger du energi på at tænke på, at du skal lave den? Tænk på alt den energi, du spilder på at tænke på den trælse opgave. Det kunne du bruge på at løse opgaven. Det kan også være, at du konstant finder på overspringshandlinger frem til, at du skal i seng. Når man skal i seng, så kan man jo desværre ikke lave den trælse opgave. “Jeg laver den i morgen i stedet”, siger du til dig selv. Og det siger du i en uge. Lav den svære opgave først på dagen, så har du energi til alle de andre små opgaver, der ligger og venter.
 

3. Start og se opgaven an

Måske tænker du, at opgaven tager så lang tid, at der ikke er tid nok til at færdiggøre den, når du først går i gang. Du kan ikke vide, hvor lang tid en opgave tager. Du må bare gå i gang. Tænk hvis det ikke tager så lang tid, som du troede!
 

4. Opdel opgaverne i små bidder

Ofte bliver man overvældet af en stor opgave. Det kan du afhjælpe ved at analysere opgaven og dele den op i mindre opgaver. Husk på, at en by er opstået af mange huse for sig. Start med at bygge et hus ad gangen; til sidst har du byen.
Når opgaven er opdelt i mindre dele, er det en idé at arbejde på den hver dag til den er færdig. Om det er en halv time eller et kvarter. Det handler om, at du føler, at du kommer videre. Hvis du først skal have planlagt din dag, så du kan arbejde tre timer på opgaven, så bliver det højst sandsynlig ikke til noget – hvor finder man lige tre timer i en travl hverdag med børn, familie, venner, hobby etc.?
Arbejder du på opgaven hver dag, kan du dagligt se resultatet af gårsdagens arbejde. Hver dag får du en ny mulighed for at evaluere dit tidligere arbejde. Med andre ord bliver din opgave optimeret hver eneste dag.
 

5. Kl. 13.00-alarmen

Kl. 13.00 skal du sætte en påmindelse på din telefon eller i din kalender. Den skal du bruge til at vurdere, hvor langt du er i din dagsplan (som du lavede dagen før og som du følger). Det er ærgerligt at komme hjem eller ligge i sengen og spekulere på, hvad man egentlig fik udrettet.
Med en påmindelse kl. 13.00 kan du hurtigt se om du er på rette vej eller om du skal korrigere.
Påmindelsen er din start på din morgen “nummer 2″. Hent en frisk kop kaffe, lav englehop og kom i gang igen.
 

6. 10 minutters arbejde – 2 minutters pause

En effektiv – og lidt sjov – måde at bryde sit arbejdsmønster er som følger:
  1. Sluk din telefon eller sæt den på lydløs
  2. Arbejd koncentreret på en opgave i 10 minutter
  3. Hold 2 minutters pause
  4. Arbejd igen i 10 minutter
  5. Hold 2 minutters pause
  6. Fortsæt til du har arbejdet i en time.
Du bliver overrasket over, hvor meget arbejde, du får fra hånden på 10 minutter.
 

7. Planlæg dagen i din kalender

Næsten hele befolkningen har i dag en smartphone. Den kan du bruge til at bryde overspringshandlinger. Planlægger  du din dag inden du går i seng, bruger du ikke tid næsten morgen på at finde ud af, hvad der er vigtigt. Du har gjort det og du kan sove roligt vel vidende, at dagen er planlagt. Husk at lægge frokost og andre små pauser ind – ellers skrider din tidsplan.
 

8. Skift omgivelserne ud

Se på dit arbejdsbord – indbyder det til arbejde eller til stress? Hvor mange bunker har du liggende? Kan du overhovedet arbejde der?
Skifter du løbende arbejdssted fx. til en café, hjemme og på arbejde kan du undgå at ét sted bliver udvandet, dvs. at stedets inspiration er forsvundet.
Det er vigtigt, at dit arbejdssted er gjort klar til at arbejde. Nogle arbejdssteder er klar til at rydde op, gøre rent etc. Men dit skal være rengjort og ryddet op på forhånd. Brug de sidste 10 minutter af din arbejdsdag på at rydde dit bord, så du kun har dét, du skal bruge til næste dags arbejde.
 

9. Fortæl andre om dine planer og mål

Fortæller du andre om dine mål, er dine chancer for at lykkedes meget højere. Der er socialt pres på spil og du kan tabe ansigt, hvis du ikke lykkedes. Med andre ord får du en gratis gulerod og bedre chancer, hvis du kommer ud af busken. Gør det!
Du kan hurtigt fortælle det til din familie, venner, kolleger eller alle på én gang på Facebook eller LinkedIn om dine mål. Det smarte er, at folk vil spørge om, hvordan det går og det motiverer dig til at lykkedes.
 

10. Find en mentor

Står du over for en særligt svær opgave, kan det være en god idé at få en mentor. Én der har gennemført opgaven før dig. Spørg rundt i dit netværk om de kender én, der kan hjælpe dig.
 

Mine (tidligere) overspringshandlinger og dårlige vaner

  1. Søge efter alt muligt irrelevant på internettet
  2. Udsætte opgave til dagen efter og dagen efter og dagen efter
  3. Holde mine planer for mig selv.
Hvad med dig? Hvilke overspringshandlinger elsker du mest?
 
Fantastisk indlæg af Kommunikationsbureauet Sievers-Ibsen- Noget vi alle kunne lære af og derved få mere styr på vores daglige opgaver.

mandag den 5. januar 2015

Til Brasillien igen !

Så er jeg tilbage i Brasillien / Recife. Noget af en omvæltning, efter at have fejret jul og nytår på traditionel dansk vis - Med almindelig grå vinter udenfor døren - Til nu at flyve ned til sol og sommer.
 
Nu er det ikke lige ferie - Men arbejde der står for. Og det bliver en hektisk uge med masse af arbejde. Denne gang bliver der ikke nogen weekend dage eller fridage, så det bliver ikke meget solbadning. Normalt bliver der lyst kl. 6.30 - Og det er næsten som de slukker lyset igen kl. 18.30 - Og det er faktisk lige den tid jeg er væk fra hotellet.
 
Nå, jeg må nyde aftenen i varmen - Normalt sidder jeg en lille times tid på terressen tæt ved havet og lytter til bølgerne, mens jeg ser på stjernerne og drikker et par kopper kaffe med fløde. Og samtidig glæde sig over, at jeg har muligheden for at arbejde på globalt plan.

søndag den 4. januar 2015

Safety meetings - Be a little better !



Conducting regular safety meetings is a key component of any organized workplace safety program. As most of you can attest, getting people to pay attention or participate isn’t always the easiest thing to do. Sometimes you have to go back to the basics to really discover why the participation in your meetings is lacking. Check off these 10 tips for more engaging safety meetings:
 
1. Prepare for the Meeting. You can keep up-to-date on safety issues by continuing to read safety publications and talking to safety experts.Visual aids including videotapes can greatly enhance a talk. Make sure you preview any videotape or slides which you intend to use, and check to see if the videotape player or projector is working. Gather up other items for demonstrations such as related equipment, tools or hazardous materials labels, etc.
 
2. Start and end the meeting on time. If you promise to keep it brief – do so.
 
3. Observe the KISS rule. Keep it straight-forward and simple. Zero in on just a few key points – don’t bore your participants by reviewing the whole safety manual in one session. In this case, less is actually more!
 
4.  Stick to your agenda. Be flexible enough to respond to concerns, but keep to the topic. Control the meeting – don’t let it turn into a social hour or a beef session.
 
5. Encourage questions. Remind the participants that there is no such thing as a dumb question. Everyone learns when one person asks a question. These questions will also give you a clue to whether or not you have put your point across to the audience.
 
6. You don’t have to have all the answers. If you don’t know, maybe you can refer the question to another experienced worker in the group. Or promise to look into the matter and report back at the next safety talk.
 
7. Find ways to involve members of the group. It will keep their interest, and it will help them to remember what you have been discussing. Ask them for examples of hazards and safeguards related to the topic. Ask everyone to pick a partner, and have them take turns practicing the safety technique under discussion.
 
8. Use Humor. It will keep the attention of your listeners, and they will be more likely to remember what has been discussed.
 
9. Be interested in your topic and the audience. Welcome comments and questions. If you are enthusiastic, your listeners will be too. Repeat their comments in your own words to make sure you understood.
 
10. LISTEN to what the participants say to you. Remember that holding weekly safety talks is an excellent way to keep in touch with current safety concerns. They are also an excellent way of emphasizing any safety accomplishments that have been gained by the group. If you promise to follow up on a safety concern for (or before) an upcoming meeting – it is extremely important that you do so! There is no better way of losing both credibility and respect if you don’t.
 
11. Treat your listeners with respect. Keep in mind that many may have years of experience on the job and some may have actually helped develop some of the safety procedures being discussed. When you are talking about a safety topic which is familiar to them, treat it as a review. Remind them that experienced workers can occasionally drift into unsafe habits over a period of time – even if they do know better. Invite experienced workers to comment on issues or demonstrate techniques for the group – this will keep them involved.

End your meeting on a positive note by summing up the key points that are outlined on your copy of the talk along with any further action that will be taken as a result of the safety meeting. Remember to thank the participants for their involvement.