onsdag den 31. december 2014

Happy new year to all !

Happy New Year to all my readers - Thanks for a good and fun year on the blog - Thanks for the many good comments and feedback on my opinions. Some of the comments provided has expanded my horizons - Some have even pushed so much to my opinions that I've changed my point of view. Hope that next year will be just as great.

Happy New Year with a bright mindset !

Happy New Year to all. It has both been an instructive and sometimes difficult year. My wife and me have experienced a lot and seen many parts of the world - We have developed our network and had many good times with friends and acquaintances. See just a small sampling of the year HERE

There have also been disease and set-back on my training, and although it has filled a part, it has not been allowed to destroy the many great moments that have made 2014 a memorable year.

I hope that everyone can look back on 2014 with pleasure. Should you have made a mistake or missed something, you can always learn from your mistakes and do better next year.

Use the bright side of your mind and use 2015 to make life even more amazing. Thanks to all for a good year. I wish you all a happy New Year.

Godt Nytår med et lyst sind !

Godt nytår til alle. Det har både et lærerigt og til tider svært år. Vi har oplevet meget og set mange dele af verden - Vi har udviklet vores netværk og haft mange gode stunder med venner og bekendte. Set bare et lille udsnit af året HER

Der har også været sygdom og set-back på min træning, og selv om det har fyldt en del, så har det ikke fået lov at ødelægge de mange fantastiske øjeblikke som har gjort 2014 til et mindeværdig år.

Jeg håber at alle kan se tilbage på 2014 med fornøjelse. Skulle man have lavet fejl eller glemt noget, så kan man altid lære af sine fejl og gøre det bedre næste år.

Brug din lyse side af sindet og brug 2015 til at gøre livet endnu mere fantastisk. Tak til alle for et godt år. Jeg ønsker jer alle et Godt Nytår

tirsdag den 30. december 2014

Nytårsfortsæt - Hvordan når du målet !

Udpluk fra en fantastisk indlæg af fordragsholder - Torben Wiese - Vanebryder & Fiskebøjer


 
 
Føler du til tider at du, din partner eller kollega er dansk mester i udsættelser og overspringshandlinger – eller bare ofte udskyder det vigtigste? I så fald er du ikke alene, og i denne sammenhæng er nytårsskiftet ekstra interessant fordi udskydelsen for mange, netop nytårsaften har sidste holdarhedsdato. Nu SKAL vi i gang.
 
20% sætter sig et nytårsforsæt
Ifølge Gallup og GFK sætter cirka 20% af danskerne sig nytårsforsætter i år, og mere end 50% af os har prøvet det tidligere. Ifølge vores observationer er de mest populære nytårsforsætter:
  • Leve sundere
  • Dyrke mere motion
  • Arbejde mindre
  • Mere tid til det vigtige
  • Mindre stress
Måske du har nogle andre mål, men bemærk at de første 4 er meget konkrete – fysiske – og det vil sige at de også er nemt målbare.
 
Arbejd baglæns

Imidlertid opfatter, lever og “smager” vi jo livet i vores tanker og følelser – og vores fysiske handlinger afgøres af dette “indre liv”. Men ofte går vi efter de fysiske mål som ovenfor, og så håber vi at de “indre” følgevirkninger kommer af sig selv. Men vi kan med fordel også arbejde “bagfra” således at vi starter med vores inderste følelsesmæssige og tankemæssige drømme og ønsker, og ud fra disse vælger netop de fysiske handlinger der medfører den indre tilstand. Herved øger vi muligheden for at nå flere af de nedenstående mere mentale mål.
 
Nye indre mål
I vores kundekreds oplever vi i målene for 2014 stærkt stigende personlige ønsker om:
  • At være til stede i nuet
  • Gerne travlt, men med indre ro
  • At være tro mod mig selv – være autentisk
  • Fokus – på det vigtige
  • Balance
  • Færre møder
- altså de fleste med mere fokus på det indre liv, der medfører at mål, visioner og vækst opnås mere sikkert, stabilt og uafhængigt af eksterne faktorer.
 
Virksomheders nytårsforsæt
Som både leder og medarbejder, ser jeg desuden følgende værdifulde mål for virksomhed og arbejdsplads i 2014:
  • Vi skal alle tænke som ledere – altså, “Hvad ville lederen gøre i denne situation”?
  •  
  • Øge det positive tempo med TBU tankegangen – Tænk, Beslut, Udfør (vurder hvad I er mest til i dag – T, B eller U?)
  •  
  • Ændre os fra at være overvejende forandringsparate og -villige (på bagkant), til også at være forandringskabende (på forkant)
  •  
  • Gribe hinanden i at gøre noget rigtigt – ros og anerkendelse betyder i længden langt mere end løn og en ny PC  – og er gratis.
  •  
  • Huske at fejre vores succeser - selv de små. Store sucesser bygger på små succeser.
  •  
  • Vi er modige - vi trodser jante, konjunkturerne og hjernens tryghedsvaner – vi gør det som andre kun drømmer – og er stolte.
Sådan holder du nytårsforsættet – 9 gode råd
 
  1. 1. I dag skal du træffe en beslutning du har udskudt længe. Beslut dig for at nu, er det nu – og at det nu er sidste gang at du sætter dig dette mål. Drop tanken om at “Jeg kan nok ikke” eller “Så dårligt går det jo heller ikke…” Indstil dig på at du nu er en der holder aftaler med dig selv, at du fortjener dette og at det nu er din tur. Det er dit liv og du har både ret til, og magt til, som menneske at tage ledelsen i dit eget liv til glæde for både dig og dine omgivelser.
  2. Tænk over hvad det vil betyde for dig at nå dit hovedmål – hvad er udbyttet? Spørg dig selv igen og igen – og bliv ved ind til du har nået dit mål. Det er nemlig heri at selve motivationen ligger.
  3. Vær amtiøs, men ikke urealistisk. Start i det mindre og byg op. Herved bliver du stolt af dig selv, i stedet for at føle dig som en fiasko.
  4. Mind dig selv om målet – og udbyttet. Sæt post-it sedler op, skriv det i din kalender, mail dig selv – HUSK at gøre en indsats hver dag.
  5. Hvis du løser små problemer får du aldrig store problemer. Får du tilbagefald så kom hurtigt op på hesten igen – selv med den allermindste positive handling. Så blev du bare ldit forsinket, men du er stadig på vej – og du er sej – og det er også dit liv om 2 måneder.
  6. Hold målet for dig selv. Alt for ofte fortæller vi vidt og bredt om vores mål og drømme – og høster ros og andekendelse, endda inden vi har gjort noget som helst, andet end blot truffet en beslutning. Men hver gang du fortæller andre om dine mål bruger du energi ud ad til, energi som du skulle bruge ind ad til. Prøv i stedet at holde målenene i dig selv, involver kun de aller nærmeste hvis nødvendigt – og overrask så alle når du stå med “pokalen”.
  7. Klap dig selv på skulderen. Ros dig selv dagligt og opstil gerne en belønning når du er nået forskellige “milepæle” undervejs.
  8. Bøj fisken mens der er frisk. Vær til stede i nuet, drop dine tanker om hvordan du tidligere har haft fiaskoer eller tanker om hvad andre tror eller vil sige. Udvid nuet, tænk: “Hvad er det bedste der kan ske?” – og svar. Tænk: “Hvem er min nærmeste leder?” – og svar. Tænk: “Hvad er jeg glad for lige nu?” – og svar.
  9. Hold fast. Hjernen vil fortælle dig at det gamle var bedst, og i hvert fald mere behageligt. Det gamle mønster føltes også mere trygt. Men vid at du er på vej, at du har styringen og du ved måske allerede hvad dit næste mål eller drøm er. Du og I opnår nye højder, mere på grund af forandringer mere end på trods af forandringer.
Du er Vanebryder og Fiskebøjer – tillykke:-)

mandag den 29. december 2014

Morgenmad og TV !

Morgen-tv er populært blandt både ældre og yngre, og hver fjerde dansker spiser morgenmad foran tv'et uanset alder. Det viser en undersøgelse af danskernes morgenmadsvaner foretaget af Samvirke og analyseinstituttet Zapera. Lotte Holm, professor ved institut for humanernæring og fødevaresociologi, nikker genkendende til tendensen. Hendes forskning viser, at mange måltider bliver indtaget foran tv'et. 

»Jeg vil ikke sige, at det enten er skidt eller godt at spise foran tv'et, det kommer meget an på, hvad man er vant til. I nogle familier er der altid et tv, en radio eller musik i baggrunden. Og hvis du eksempelvis holder af det program, du ser om morgnen, kan det være med til at intensivere hyggen,« siger Lotte Holm.
 

Morgenmaden rangerer lavt


Lotte Holm fortæller, at morgenmaden er det mest individualiserede måltid, og det er accepteret, at man gør, hvad man vil. - »Det er helt accepteret, at man spiser hver sin slags mad om morgnen – at man følger sine egne præferencer,« siger Lotte Holm. Dertil kommer, at dagens første måltid har lav status i danskernes bevidsthed. - »Morgenmad er det lavest rangerende måltid på den kulinarisk rangstige,« siger Lotte Holm. 

Hun tror, at det stigende udbud af take-away kaffe og morgenmad er et tegn på, at morgenmaden bliver indtaget på vejen eller på jobbet. - »Min fornemmelse siger mig, at morgenmaden flytter ud af hjemmet – ikke i familier med børn – men for andre. Simpelthen fordi udbudet af kaffe og morgenmad, man kan tage med vokser,« siger hun
.

 

søndag den 28. december 2014

This weeks sign !

Stick to the emergency plan - Use your phone to call for help !


Erfaring erobre arbejdsmarked !

Arbejdsløsheden falder, og antallet af ældre over 55 år stiger. Det viser en undersøgelse fra brancheorganisationen Forsikring og Pension baseret på tal fra Danmarks Statistik. 140.000 flere mennesker i alderen 55 år eller op efter er kommet i arbejde i forhold til i 2001. Underdirektør i Forsikring og Pension Jan V. Hansen, mener at tallene er udtryk for »et lykkeligt match« mellem de ældre og erhvervslivet, der sagtens kan bruge de rutinerede kræfter. Hos Ældre Sagen er man begejstret for den fortsat positive udvikling.
 
( Der er håb forude.... Og det virker som om arbejdsmarked har opdaget at netop denne aldersgruppe er enorm stabil - meget vidende og med deres erfaring kan understøtte mere holdbare løsninger. Det kan godt være at de ældre er en lille smule dyrer end en helt grøn medarbejder. Men man får så snadelig også mere for pengene )

lørdag den 27. december 2014

6 ænder som julegave !

Så fik jeg seks ænder i julegave  -  Eller rettere, jeg fik et gavekort på 6 ænder i julegave. De skal gå og snadre sammen med en afrikansk familie et eller andet sted, hvor der er brug for hjælp på det store kontinent. Sidste år var det 10 høns ( Som jeg håber har gjort gav hele 2014 ).

Ideen med at give et gavekort, hvor man støtter med en handling der understøtter et samfund er fantastisk. Jeg ved godt at der er folk der sulter, og hvor man er det aller vigtigste bare for at der skal være en dag i morgen. Men jeg er stadig mere tiltrukket af at give af mit overflod til noget der kan stabiliserer og udvikle. I min forståelse er det den eneste vej ud at sult - borgerkrig og den enorme håbløshed som oftest stråler ud af det man ser på fjernesynet fra Afrika.

De sidste år, med den megen rejsen rundt i forhold til arbejde, har jeg set lidt af hvert. (Dog aldrig død på grund af sult.) - Men alligevel har de mange indtryk gjort noget ved min forståelse af andre menneskers vilkår i livet. Det er helt andre, og meget mere fundamentale problemer de slås med, end den navle-pillende kultur der fylder de samtaler vi har mellem hinanden i Danmark. Selvfølgelig skal vi også rette på vores samfund og tilpasse hverdagens problemer. jeg syntes bare at vi engang imellem bliver alt for fokuseret på ting, der i bund og grund ikke har den store betydning.

Om man så skal købe 6 ænder - eller sende penge til mad....... Om man helt skal lade være eller man skulle købe 600 ænder, fordi vi faktisk har råd til de, vil jeg lade folk selv bestemme. Men jeg vil opfordre til at løfte blikket og se lidt længere ud en Dannevirke og Europa. Verden bliver konstant mindre og der er folk der har helt andre udfordringer end os. 

Køb dine ænder eller måske en ged -  HER.

fredag den 26. december 2014

Lysende Tintin projekt !




Min kone havde købet en små 8 cm stor figur af Tintin, samt et par miniature biler fra Tintin tegneserie for længe siden. Tingene havde ligget i en skuffe og var stadig i original emballage efter 2 år. Jeg havde flere gange spurgt om, hvad vi skulle bruge legetøjet til - ( Alt var støbt i tin og vældig fint malet - Så jeg så ikke lige at de skulle være legetøj for børnebørnene )
Så for ca. 3 måneder side så jeg et sjovt billed på et kursuscenter, hvor de havde taget en lille figur og sat inde i en ramme. Det virkede på en gang meget original og nytænkende. Det burde jeg også kunne lave.... var min første tanke.
Og så gik jeg igang. Uden at have en nøglefærdig projektplan eller bare en ide om, hvordan slut produktet skulle se ud. Bare et ønske om at lave noget lignende, med den tvist at det skulle være lidt bedre.
Først fandt jeg et par gamle, men ubrugt polyester "postkasser", som jeg havde fra et længe glemt event i Arla. Så købte jeg et par svæverammer i Brugsen. Jeg lånte et par Tintin bøger på biblioteket ( Faktisk var jeg af sted et par gange for at få den helt rigtige bog ) Forsiderne blev kopieret og skaleret i forhold til "postkasserne" -  Så fandt jeg noget LED lys på tilbud i Bauhaus - og en brugt lys sensor i min garage.
Alt dette blev, efter mange små "set-back", samlet til to tre dimensional rammer - Indeholdende en lille Tintin bil. Baggrunden er det tegneseriealbum, hvori bilen optræder. Alt sammen oplyst af LED lys, som tænder, når man bevæger sig ud i bryggers - Og slukker når man forlader rummet.
Det er originalt ! - Men nok mest fordi jeg har brugt en del tid og afprøvet flere ideer, inden jeg kom til det endelige resultat. Konen roser også produktet, så helt skidt kan det ikke være. Men en eventuel handelsværdi er nok begrænset.

torsdag den 25. december 2014

Have a safe christmas !

It’s a Risky ChristmasWe know that time and place,
perception, priming, pace.
Make the mind and heart,
of each expectation race.
When lights and tinsel raise,
and carol songs of praise.
Our sites are dim, as dreaded deadline’s daze.


When we think about this time,
of gifts and glitter glare.
Parties end, rosters bend,
and bottles clink by pair.
When lights and tinsel raise,
and carol songs of praise.
Our sites are dim, in dreaded deadline’s days.


With misdirection maze,
and dollars bonus blaze.
Working wakes, December takes,
its own distraction ways.
When lights and tinsel raise,
and carol songs of praise.
Our sights are dim, as dreaded deadlines daze.


When shift and shove are changed,
and tasks are rearranged.
Extended hours, and summer showers,
and judgment becomes estranged.
When lights and tinsel raise,
and carol songs of praise.
Our sites are dim, in dreaded deadlines days.


A masterful mix of mates,
a matted mileu of fates.
Beset our work, a risk of kinds,
Decisions can’t be late.
When lights and tinsel raise,
and carol songs of praise.
Our sights are dim, as dreaded deadlines daze.


With paper push in duel,
our minds are flooded full.
Our presence active waits,
with minds on presents pull.
When lights and tinsel raise,
and carol songs of praise.
Our sites in spin, in dreaded deadlines days.


There’s nothing cannot wait,
the rush out of the gate.
The moment’s must, its boom or bust,
the lull of looming late.
When lights and tinsel raise,
and carol songs of praise.
Our sights are dim, as dreaded deadlines daze.


So don’t rush like a hero,
in crusade for making zeros.
The lord of lights, in slow delights,
not dazzling dashing derros.
When lights and tinsel raise,
and carol songs of praise.
Our sites in spin, in dreaded deadlines daze.

onsdag den 24. december 2014

Merry Christmas !

Merry Christmas to all. Christmas should be the time where we focus on family and the common values - but often end up Christmas with somewhat tense atmosphere and words that should never be said. Gifts are misunderstood and some go home disappointed from this evening.
 
Remember that forgiveness and love are some of the greatest gifts you can give other people - Openness and understanding should be a natural part of Christmas.
 
Also remember that you can always get a new car - a new house - a new job ........ But the family can not be replaced. They will always fill - in both heart and mind.

tirsdag den 23. december 2014

Coffee without nasty additives !

I normally drink instant coffee because it's fast - easy to make and because I am the only one who drinks coffee in our home. I came across a special Christmas version of instant coffee and was obviously curious.

I bought coffee and took it home. Before I had to taste the product, I had to read the table of contents. - Very harmless description: "Freeze-dried Arabic coffee with natural flavors (Flavors)" - They repeated the word flavors with natural and non-natural in front, could indicate that there was also unnatural flavors in the product.

There was also a more verbal description of the product - Direct from the manufacturer: "We don't add any sugar or additives NASTY" ???

Does this mean that the manufacturer claims to other coffee producers have nasty additives in their coffee ?? - - - - Or is it something that www.littles.dk done in other of their products ??

Marketing can be difficult, but when manufacturers will have to lift his product at the expense of others, so I doubt always on the product's purity.

mandag den 22. december 2014

Den korteste dag kan også lyse op !


Endelig nåede vi den korteste dag i år. Jeg er ikke særlig god til mørke og kulde, men alligevel ser jeg frem til denne dag hvert år. For slev om dagen er symbol på, hvor mørkt og trist det kan være, så er det også et tegn på at fra nu af går det den rigtige vej - Mod de lyse nætter - mod varme - mod det der gør at mit humør stiger væsentlig. - Dagen fortjener et forsigtig HURRA. Og en stille tak for at det nu også lysner i mit sind.

Og så fandt jeg denne lille krølle på den korteste dag på DMI - Lavet af Niels Hansen 

Vintersolhverv er tidspunktet, hvor Solen står lodret over den sydlige vendekreds, og nordenden af Jordens rotationsakse peger maksimalt væk fra Solen. I 2014 falder vintersolhverv i Danmark og Danmarks tidszone klokken 00.03 den 22. december.

Bornholm går solo
Det får nok den fleste til at tænke, at så må den 22. være årets korteste dag i Danmark. Sådan er det bare ikke. Det er nemlig den 21. i hele landet bortset fra på Bornholm, hvor det rent faktisk er den 22.

Hvorfor nu det?
Forklaringen ligger i, at netop på øjeblikket for vintersolhverv er den sande midnatslinje - som bevæger sig fra øst mod vest - kun nået frem til ca. 14. østlige længdegrad. I modsætning til tidszonerne, der hopper halve eller hele timer fremad, bevæger den sande midnatslinje sig i en lang, glidende bevægelse, der sender den Jorden rundt på et døgn - præcis som f.eks. daggrylinjen.
Øst for den sande midnatslinje er mandag årets korteste dag, mens det vest for er søndag. Og da den 14. østlige længdegrad løber nord-syd et par kilometer øst for svenske Ystad, ja så er det kun Bornholmerne, som får årets korteste dag den 22.

Kloden delt i to
I alle tidszoner øst for os og frem til datolinjen i Stillehavet falder solhverv ligeledes den 22. Det gælder f.eks. i Moskva (solhverv 02.03 lokal tid), Rangoon (05.33) eller Auckland (12.03). I Auckland er solhvervet dog sommersolhverv og ikke vintersolhverv, og den 22. december årets længste dag, fordi Auckland ligger på den sydlige halvkugle.

Vest for os og frem til datolinjen er historien imidlertid en anden. Her er søndag årets korteste dag, fordi det præcise tidspunkt for solhverv falder 21. december lokal tid f.eks. i Nuuk (20:03), Mexico City (17:03) eller Honolulu (13:03). - Hvor den korteste dag varierer alt efter, om man bor mod øst eller vest, så er den længste nat dog stort set alle steder på den nordlige halvkugle natten mellem den 21. og 22. december. Det skyldes, at Solen netop på tidspunktet for solhverv er tæt på at stå lige over datolinjen i Stillehavet. Til sidst skal det bemærkes, at forskellen mellem længden af den korteste og den næstkorteste dag er under 1 sekund. Og historien skal ikke skygge for, at dagene igen bliver længere fra lige-om-lidt.  Niels Hansen, kommunikation@dmi.dk

søndag den 21. december 2014

Bare en gang om dagen !

En god tommelfingerregel er, at man skal gå på tønden helst én gang om dagen eller mere. Vores fordøjelsessystem er nemlig indrettet sådan, at det nogenlunde passer med, at vi skal have tømt tarmen en gang om dagen. - ”Det, man kalder passagetiden, altså fra når man putter mad ind i munden, til det skal ud igen, er for sundt, fiberrig mad på cirka 8 timer. Det svarer nogenlunde til, at man skal på toilettet cirka én gang om dagen, måske mere,” siger ernæringsekspert Per Brændgaard.

Kig på din kost

Hvis det ikke er tilfældet, at man frekventerer toilettet så ofte, kan det tyde på, at der er noget galt. - ”Hvis man ikke går på toilettet så ofte, bør man kigge på sin kost og se, om man får nok fuldkorn, fibre og frugt og grønt,” fortæller Per Brændgaard.
En kost bestående af hvidt franskbrød, slik og så videre giver ikke maven meget at arbejde med, og det kan blandt andet være skyld i, at fordøjelsen ikke fungerer, som den skal. - ”Hvidt franskbrød, slik og chips afføder ikke så mange slaggerstoffer, som er det, der danner afføring. Derimod bliver det optaget i kroppen, og kommer altså ikke ud igen i lige så høj grad som en fiberrig kost.” Med andre ord, så er der altså meget, der tyder på, at man ikke får den rigtige kost, hvis man ikke er så hyppig en gæst på toilettet.

Slap af på toilettet

Når man endelig går på toilettet, skal man ikke stresse for meget, påpeger Per Brændgaard. - ”Det er vigtigt, at man giver sig god tid, når man går på toilettet, og sørger for at komme af med det hele. Der er nogle stoffer i vores afføring, som det er uhensigtsmæssigt at gå rundt med i længere tid, så det er vigtigt, at man ikke går og holder sig.”
En tur på toilettet kan ligefrem virke afstressende på os. De muskler vi bruger, når vi holder os, bliver stresset en lille smule, når vi ikke går på toilettet, selv om vi trænger til det. Derfor er det også vigtigt, at vi giver musklerne tid til at slappe af. -
 
”Tag en god bog med derud, og sid og slap lidt af. Det at gå på toilettet skal være en afslappende situation for musklerne, så tag dig god tid,” siger Per Brændgaard.
Han påpeger, at hvis man ellers spiser en sund og fiberrig kost, så er det, ud over man får en sundere fordøjelse, oven i købet også lettere at komme af med sin afføring.

lørdag den 20. december 2014

This weeks sign !

I would be busted before I managed to figure it out !

Blæsevejrsdag er ren energi !

Her til morgen var det ingen fornøjelse at gå tur med hunden - Det regnede voldsom og det blæste så meget at paraply ikke var en mulighed. Men det varmede alligevel........

For går man ind på www.energinet.dk og ser den aktuelle produktion af EL fra vindmøller - så var  ( Kl. 06.32 ) mere en 100 % af alt EL i Danmark produceret af vindmøller. Ren energi direkte til alle i Danmark. Ikke noget strøm fra kul fyrede kraftværker - Ikke noget med strøm fra Atomkraftværker i Sverige - Bare ren energi. Se hvordan det ser ud lige nu - Tryk HER


fredag den 19. december 2014

Leverpostej briller !

Fiberklude er førstehjælp til fedtfingre


Det er frem med pudsekluden, hvis dine brilleglas er dekoreret med fedtfingre eller fedtaftryk fra dine øjenbryn eller hud. En fiberpudseklud rengør uden vand, fordi den suger fedtet til sig. Samtidig efterlader den glassene antistatiske efter pudsning.

Klister kræver vask

 
Is, sodavand eller mascare klæber, klistrer og binder sig til brilleglaset. Derfor kræver det enten brillerens, som indeholder sprit, der opløser fedtet. Eller lunkent vand med sulfo, som også er fedtopløsende. Når du har vasket eller renset dine briller, er det vigtigt at tørre dem med et stykke blødt bomuldslinned. Herefter kan man polere dem med en fiberklud.

Drop neglene og rengøringsmani

 
Rene glas er dejligt, men for meget rengøring er skidt. Vasker man sine briller for meget, kan gummidutterne ved næsebroen nemlig blive grønlige og grimme, da det kan trække legeringen ud af stellet. Brug desuden aldrig negle til at fjerne snavs med, for det ridser i brilleglassets overfladebehandling.

torsdag den 18. december 2014

Safety first is not only a goal - It is a promise !

Safety is the first focus area of sustainability.At LM, “Safety first” is a promise and an objective that we want to live up to at all times. A safe working environment is a prerequisite for running a financially sustainable and profitable business, and we can always strive to be even better in this area. The following stories highlight some of this year’s global safety achievements and an innovative safety solution implemented in Gaspe.


This year has been a land mark year for LM, in terms of safety achievements. For 2014, we set a target of 2.0 lost time accidents (LTAs) per 1 million work hours. Now with the year almost complete, we are well under that target, with 23 LTAs worldwide, and a rate of 2.0 LTAs per 1 million work hours — the lowest rate in LM’s history! We sat down with Nils Mogensen, Senior Manager of Global Safety Excellence, to discuss this year’s successes.

What contributed to this year’s safety improvements?
Changing our mindsets is the best way to improve safety at LM.I believe that the blue collars, who could possibly get hurt, know exactly how to take care of themselves. Instead, we need to focus on training management, supervisors, and team leaders to have a safety mindset; it’s critical that they think about safety before they push people.
In 2013,our “Safety Excellence” tour trained 158 managers all over the world, with a focus on attitudes and behavior, rather than specific rules. We also implemented a “Safety Dialogue” approach, where management and blue collars learn from each other by first discussing what the worker is doing in that moment, and then what he is doing about safety. This year, HSE expanded that training to all supervisors—almost 500 people—and next year we will develop hands-on training for the next level of supervisors and team leaders.

Why is safety central to sustainability?
At LM, we have a “safety first” mindset, because we need you to come to work tomorrow. And we need your expertise to come to work tomorrow. From a sustainable business perspective, it just makes sense to take care of the worker from the start, and let him or her come to work. This kind of safety mindset isn’t complicated — it’s common sense — which is why it is so effective.

When is something ‘safe enough’?
When people are in doubt about whether something is safe enough, I ask them, ‘Wouldyou want your daughter or son to perform this task?’If they think maybe they wouldn’t assign their daughter to do it, then they should not assign anybody else to do it either!Everyone is responsible for improving safety at LM. Take two minutes before you start doing anything, to think and talk about the tasks ahead, so you know the potential dangers and what needs to be accomplished.

onsdag den 17. december 2014

update your LinkedIn profile !


Click on Profile on your LinkedIn site and you'll see a list of your experiences, schools, and contacts. Most people focus on developing these lists to make connections at places they've worked and where they have gone to school. LinkedIn, after all, is a great networking tool.
 
But before you get to this mass of information is the summary section on top. Most people don't bother to fill this out--and it may be the key to help you connect to more people than you thought possible. From my experience, the summary is where the beefy, real content begins--and the only place to really find out who the person really is. It acts like a movie trailer, getting people emotionally connected and excited for the coming attraction. It reinforces a person's personal brand.
 
Whether you are trying to connect to customers, suppliers, or even new employees, the summary can offer you a snapshot of who this person is and any specialities that may be beneficial to you. For example, you can look for soft skills, attitude and creativity that are important to you.  This works in your favor, too. It is an opportunity to tell your story. Here's how to make it work for you and what to look for in other summaries.

The Elevator Pitch 

Potential contacts are looking to see why you are different than all these other people on LinkedIn. Check out these lines from real summaries: "At the age of five, using only a cardboard box and a stack of paper, I established my very own paper plane crafting business" or "I'm a self-confessed word nerd with a love for high tech--and a perfect dose of OCD." Or "I'm in the business of moving mountains." It only takes two or three sentences to describe who you are.
Here are some questions to help you craft a LinkedIn summary that brings life to the professional you are--or want to be:
  • What did you learn from your very first job?
    • What specific event/experience made you choose your field or profession?
    • What is the coolest thing you’ve learned so far in college or life?
    • Who inspires you and why? Bonus points if it’s not somebody famous.
    • What can people always count on you for?
    • Describe the best team you’ve ever been on (even scouts or sports) and how it affected you.

    Unique Specialties

    Instead of trying to cram all kinds of keywords into your summary, end your story. After those two or three sentences of the elevator pitch, add "specialties," with a list of relevant keywords for your areas of expertise. Is it software proficiency, industries worked, technical skills, applications used? This is your chance to add your industry buzzwords--words that may be picked up by algorithms scanning profiles.
    For example, in my line of work we know marketing communications is abbreviated as marcom. It is what I look for when I connect with people. Construction folks know LEED and health care pros know HIPAA. List all the words or terms for which you are skilled in order to round out your summary story. 
    Focusing on this summary box is sure to expand your network.

tirsdag den 16. december 2014

Konservativ hadegave til dem det har alt !

Jeg kan nok betegnes som en "frafaldende konservativ" - Men det er faktisk ikke det der fået mig til at skrive denne blog. Men at reklamerer med et medlemsskab af et politisk parti - Som julegave er nok det jeg vil kalde en klam og lumpen julegave. Og det uanset hvilket parti vi så snakker om.
 
Annoncen faldt jeg over i den lokale avis og det fik mig straks til at grine højt. Ved nærmere eftertanke blev det dog til den omtale klamme julegave ide. For hvem vil have påduttet en politisk holdning. Havde man en så brændende lyst til at være medlem af et parti, så havde man nok meldt sig ind for længe siden.
 
Man kunne også spekulerer over om gaven kunne byttes. Det ville da være noget af en bet, hvis en gavemodtager kom til den lokale konservative parti og bad om at få byttet gaven. Især hvis de ikke ville have pengene tilbage, men heller ville have et medlemskab af Venstre eller Dansk Folkeparti . ( Sådan bare for at følge trenden i vælgernes vandring )

mandag den 15. december 2014

Næsten standardiseret !


EU vil have standardladere til mobiler. Nyt EU-direktiv om fælles standard for opladere skal mindske mængderne af elektronikskrot. 

Indtil for få år siden var det et mareridt at oplade sin mobil. Hvis batteriet gik på hæld langt fra hjemmet, var chancen for at finde en passende lader minimal. Nokia havde to størrelser af deres runde DC-stik, Ericsson hade sin brede kontakt med to pigge, Motorola og Samsung havde også hver sine kontakter, som endda varierede fra model til model. Heldigvis er det blevet lettere siden, og man kommer nu rigtig langt med en micro-USB. Nu vil EU imidlertid skubbe udviklingen det sidste stykke af vejen gennem officiel standardisering.
Årsagen er, at kommissionen vil nogle af de uhyrlige mængder af elektronikskrot til livs ved at gøre det muligt at genbruge sine gamle ladere. Dette vil angiveligt kunne nedbringe mængden af elektronikskrot 51.000 ton hvert år.
I følge det nye lovforslag skal der findes en fælles standard for opladere til mobiler og andre småapparater (hvilke specificeres senere).
I praksis er det i dag kun Apple, som ikke allerede bruger micro-USB-stikket.

søndag den 14. december 2014

Design vs. usefull !


Design is usually always great - visible and look unique, but it is rare practical. Everything from designer coffee pots dripping - Designer Corkscrew who can not get stopper - And designer lamps which can not illuminate the area.

Unfortunately, many designer who do not take their users with the design stage - and therefore end their inventions to be an expensive option which just annoys the general users.

Just look at this smart bike obstacle. The function would be to slow down the cyclists and create a safer environment. - But because the equipment is too much design - actually creating it a dangerous environment

lørdag den 13. december 2014

This week sign !

Are there realy people that use the toilet in that way

Bremen ved juletid !

Har været nogle dage i Bremen for at deltage i HSE Off shore konference. Vi boede på Best Western Zur Post. Et gammeldags udseende hotel, lige midt i byen. Men man blev snydt af hotellets ydre. Indvendig var det nænsomt modaniseret - Store værelser og et flot morgenmadsområde. Hotellet have et godt motionsrum ( Hvor jeg fik løbet en del km på løbebånd ) - Og et mindre indendørs swimming pool, som konen og jeg gik afprøvet en enkelt gang. Stedet kan helt sikker anbefales.
 
Vejret var ikke det bedste, men byen var fyldt med små tyske juleboder, og midt på byen centrale torv var der så meget jul at det tog to aftener at komme gennem hele menageriet.

fredag den 12. december 2014

Signs of a bad safety culture

The Warning Signs

You rely on your employer to keep you safe on the job, and they boast a top notch workplace with a strong commitment to safety. You generally follow the rules, wear the required PPE and take the necessary training. So why would an accident happen to you? Consider this: maybe everyone in your workplace doesn’t share the same enthusiasm for safety that you have. Can you do anything about it? Can your employer?
Employers bear a huge responsibility to protect their workers from injury. The regulations they must abide by are very demanding, to say the least. If you suspect a poor safety culture at your workplace may be developing, keep a keen eye out for these 7 behavioral warning signs.


These behaviors indicate warning signs that persons in your workplace may display when not taking responsibility for their own safety, and thus are the tell-tale signs of a deteriorating safety culture.
  • Being too tired for the job;
  • Consuming drugs or alcohol at work;
  • Ignoring written safety procedures;
  • Skipping safety meetings;
  • Refusing to wear PPE;
  • Operating equipment without training; or,
  • Working too quickly.
If you see one or more of these behaviors in your organization on a regular basis from one or more of your coworkers, say something to your supervisor or manager. There’s one thing your employer can’t do – control your actions and your attitude or the actions and attitudes of your coworkers. If you’re caught in a workplace with a deteriorating safety culture, as an employee, you must also take charge of your own safety. Remember, you have the most to gain… and the most to lose.
Do you see these signs and more around your workplace? Check out “How To Improve Your Safety Culture” next month with our own Jason Heilpern and you’ll get great insight into how to get buy in from your employees and improve the safety culture in your organization.