fredag den 31. oktober 2014

Kongeåkroen og stegt flæsk !

Vi var er ude at spise stegt flæsk med persillesovs på Kongåkroen. En slags fast onsdagstilbud. Konen var blevet enig med hendes veninde om at vi skulle afprøve tilbuddet. Så sådan blev det.
 
Stedet er en rigtig lokal kro - Lidt slidt - lidt outdated og alligevel med en charme som ikke kan findes uden netop at være lidt slidt - outdated og kliche-agtig. Vi spiste i en slags festlokae, som havde både vægmalerier og meget flot træ udskåret tag.
 
Selve maden var nøjagtig som det skulle være. Ikke hverken smart eller fancy - Men nærmest et tro kopi af stegt flæsk, som min mor lavede den. Det smagte rigtid godt og selve serveringen var også ok.
 
Bagefter fik vi kaffe - Her tabte kroen så hele fornøjelsen på gulvet. Vi gik serveret  tre kopper og en stempelkande. - Ingen sukker - Ingen kaffefløde. Og kaffen var af en kvalitet som selv min søn kunne lave bedre.
 
Om vi kommer igen....... Jo....... Det gør vi nok. Men kaffe køber vi aldrig mere.

torsdag den 30. oktober 2014

Hvor tit skifter du !


Knap hver 5. dansker (17,1 procent) bruger undertøjet mere end 1 dag, før de skifter. Det er særligt tilfældet blandt mænd, hvor det er hver fjerde (24 procent), mens kvinderne er mere omhyggelige med små 9 procent. Det viser en undersøgelse lavet af Samsung, der fremstiller vaskemaskiner, i samarbejde med analyseinstitutet CINT. Skal du så være nervøs for sygdomme eller bakterier efter Roskilde Festival eller en weekendtur i de svenske skove, hvor underbukserne har fået lov at blive på flere dage i træk? Det mener Claus Malta, der er næstformand i Rådet for Bedre Hygiejne, ikke er nødvendigt. - »Så længe vi ikke er ude i ekstremerne, er det altså relativt ligegyldigt. Som mennesker er vi bygget til at være modstandsdygtige over for de potentielle bakterier, der kan komme nede i det område,« siger han. Selvfølgelig med det forbehold, at der ikke er fyldt med efterladenskaber fra toiletbesøg i underhylerne. 

Underbukser spreder sjældent bakterier

Mantraet har ofte lydt, at du bør skifte dine underbukser så ofte, som du skifter karklude. Tekstiler, der bruges i køkkenet, kommer i berøring med flere ting og spreder bakterier, når de flyttes rundt på. Det samme er ikke tilfældet med undertøj, siger Claus Malta.  - »I så fald bør du bekymre dig lige så meget om at skifte din skjorte.« - De bakterier, du har i dine underbukser, er altså ikke værre end dem, du måtte have i resten af din påklædning.  

Vask hellere dine hænder

Det vigtigste råd er, at du bør vaske dine hænder ofte og omhyggeligt, siger Claus Malta og Rådet for Bedre Hygiejne. Særligt når de har været i berøring med de mere private områder syd for navlen, da hænderne ofte kommer i kontakt med ansigtet og andre mennesker. Så må underbukserne komme i anden række.   

( Jeg ved ikke om artiklen har givet mig bedre samvittighed, når jeg engang imellem er tvunget til at beholde underhylerne på i et par deage ( Rejsetid o.l. ) - Men jeg har nok fået et lidt mere afslappet forhold til skifteriet. - Og vask af hænder.... der er jeg i forvejen hysterisk. Så det kan jeg nok ikke gøre bedre ) 

onsdag den 29. oktober 2014

Trekantområdet trækker !

Trekantområdet er med mere end 350.000 indbyggere en tæt og voksende by region. Op mod 1,8 millioner indbyggere, kan nås inden for en times kørsel. Derfor er Trekantområdet med sin centrale beliggenhed fortsat rigtig attraktivt for erhvervs sektoren. I Trekantområdet, ankommer tog fra alle retninger og de store motorveje mødes her. Der er heller ikke langt til landets største erhvervshavn og Danmarks næstestørste lufthavn. Trekantområdet er kommet sig over det store tab af arbejdspladser pga. krisen, og der bliver igen skabt job i industrisektoren, som er på vej frem," siger Morten Rettig direktør for Trekantområdet. 

( Jeg har aldrig boet i et så dynamisk område - Hverken Skive - Aalborg eller Hobro har på samme måde været et lokomotiv omkring udvikling af arbejdspladser og produktion. Jeg kan kun anbefale at man flytter sig fysisk til området, så man kan få del i denne vækst. Eneste område der gror hurtigere er Esbjerg, med deres Off shore. Dem kan man dog stadig nå fra trekantsområdet. Der er ikke mere end 35 min. kørsel fra Kolding ) 

mandag den 27. oktober 2014

Genbrugspladsens konger !

Ugen var brugt på at ommøblerer et af vore børneværelser ( Knægten er flyttet hjemmefra sidste sommer, så det var nok også på tide ) - Oprydningen genererede en del småaffald som vi så kørte på genbrugspladsen.
 
Nogle vil nok sige at jeg er forudindtaget af de ansatte på genbrugspladsen - Men en ting er sandt. Jeg har ALDRIG set dem smile eller virke bare en smule service minded. - Og dette besøg var ikke anderledes end alle mine andre besøg.
 
Jeg havde et par gamle bærbare computer og en fladskærm - Samt en printer. De to først nævnte var nemme at komme af med, da det var tydelig skiltet, hvor de skulle ligge..... Men printeren !!! Der var ikke et eneste skilt med ordet "Printer" - så jeg brugte min egen logik og satte den sammen med computeren og fladskærmen. - MEN NEJ !
 
Straks stod en orange klædt negativ og voluminøs menneske og pegede finger af mig. ( Uden at bevise det - Så er jeg overbevist om at han bare ventede på at jeg satte printeren forkert ) - Med en meget skarp stemme pegede han på skiltet og sagde: "KAN DU SE NOGEN STEDER - AT DER STÅR PRINTER" - Det måtte jeg indrømme at jeg ikke kunne. Han fortsatte i samme høje toneleje:" KAN DU SE SKILTET - SMÅT ELEKTRONISK HUSHOLDNINGS ARTIKLER - HER SKAL DU STRAKS FLYTTE DIN PRINTER OVER" - Godt nok stod der ikke printer på denne seddel - Og da jeg spurgte ham om hvordan jeg skulle vide at printeren hørte til der, var svaret: "DET BURDE DU KUNNE REGNE UD".
 
Senere hørte jeg at de råbte af en ældre dame, som nærmede sig pap containeren med nogle kasser. " HVAD SÅ DAME - ER DE SIKKER PÅ AT DET ER REN PAP" - Uden overhovedet at gide flytte sig over til damen og enten guide hende eller bare kontrollerer kasserne.
 
Jeg tror aldrig at jeg har set personalet på Vejen genbrugsplads været bare en lille smule service minded. De er små konger, der næste står på hovedet ind i folks biler og skælder ud eller peger med nedladende gestus på de borger, der faktisk gør en indsats for at finde ud af systemet på pladsen.
 
Et eller andet sted er disse folk til, som en service for borgerne - Og et eller andet sted i kæder er jeg faktisk - Gennem min skat - Deres arbejdsgiver. Havde jeg så elendige service folk ansat. Ja, så var de ikke ansat længere. Nu er kommunen nok mere langmodig end mig - Så man skulle nok sende dem på tvunget service kursus. Lærer dem hvorfor de er på pladsen og at dem der kommer på pladsen faktisk er dem der betaler deres løn. - Det kan kun blive bedre !

søndag den 26. oktober 2014

This weeks sign !

 
Should it really be necessary to write

lørdag den 25. oktober 2014

Hundehår over alt !

Hvis man anskaffer sig en Collie eller en Labrador, kan det måske komme som lidt af en overraskelse, at der kan følge en anseelig mængde hunde hår med, som på ingen tid samler sig i alle hjørner og kroge. - »Der er stor forskel på, hvor meget pels de enkelte racer har. Hvis man køber en hund, der er avlet til at leve og arbejde udenfor, vil den have en kæmpe pels og meget underpels.



Hunden fælder fordi den ikke behøver pelsen


Når man tager sådan en race med indenfor i de varme stuer, vil hunden begynde at fælde, fordi den ikke har brug for al den pels. Der er noget, der er givet fra naturens side, som man ikke kan lave om på,« fortæller dyrlæge Paulette Vivian Topsøe-Jensen, der har speciale i familiedyr. Alle hunde har to perioder om året, hvor fældningen er særlig slem. - »Sommerpelsen skifter hundene i løbet af efteråret. Derefter begynder de at sætte vinterpels, og her burde der være en periode, hvor de ikke fælder så meget, før de smider vinterpelsen igen til foråret,« siger hun.



Her er hendes bedste råd i kampen mod hunde hår:

Giv hunden et godt foder

Foderets kvalitet betyder lige så meget for hunde og deres pels, som sund mad betyder for mennesker. Hvis hunden fælder meget, er det en rigtig god idé, at give den omega-3 og omega-6 fedtsyrer i form af diverse animalske olier som for eksempel lakseolie. Allerede i løbet af en måned vil man kunne se, at hundens pels bliver sundere.

Børst hunden grundigt og regelmæssigt

Brug eventuelt en kam af mærket ’Furminator’, der er særlig effektiv. Tag evt. kammen med, når I går tur med hunden, og red hunden udenfor. Så slipper man for hunde hår inden døre, og fuglene har lidt til at bygge rede af.


Brug en sæbefri shampoo

Vask hunden, når fældeperioden er på sit højeste, og red pelsen igennem, før shampooen skylles ud. På den måde får man alle de døde, løse hår af. Den sæbefri shampoo, der er baseret på havremel, ødelægge ikke hudens eget, naturlige fedtlag. Almindelig shampoo kan bare gøre problemet værre.


Hos dyrlægen kan man få råd og vejledning til foder, olie og shampoo

Hvis pelsproblemerne fortsætter, kan det være en allergi over for for eksempel husstøvmider, lagermider eller fødevarer, som man må tale med sin dyrlæge om.  

( Jeg hader hunde hår - Ikke at vores lille hund fælder ret meget, men det kan tydelig ses når den har været med i min bil. Og det hader jeg ! )

fredag den 24. oktober 2014

Nasser man på deltid !

Hvis man gerne vil have danskerne til at arbejde mere, er der forskellige metoder, man kan tage i anvendelse. Man kan appellere til folks egeninteresse ved at gøre det økonomisk attraktivt. Man kan også bebrejde folk og beskylde dem for at køre på frihjul i velfærdsstaten. Økonomiprofessor Nina Smith anvender sidstnævnte metode. "Når man frivilligt vælger at være på deltid, kan man lidt polemisk sige, at så får man velfærdsstaten til halv pris, for man bidrager langt mindre, men bruger det hele. Hvis vi alle traf det valg, ville vi få et helt andet skolesystem og et andet velfærds system".

(Det er noget af en bombe at melde ud, men der kan måske være en gran af sandhed i hendes budskab. Det kan selvfølgelig være rigtig svært at differenceirer mellem fuldtidsansatte og deltidsansatte, og meget af den offentlige sektor er fyldt med deltidsansatte. I stedet for at fokuserer på deltidsansattes brug af goderne, så kunne man måske se på om de kunne arbejde noget mere. Og derved bidrage mere til samfundet. Samtidig vil vores samlede produktion gå op, selv om vi ikke bliver flere hoveder. Det er bestemt en god ide i en tid hvor vælfærdsstaten bliver presset.)

torsdag den 23. oktober 2014

Engaging employees in safety meeting !

Rotate Training Formats
 There is no question that building safety meeting around the same old safety talk, time after time, will bore everyone to tears.  You have to mix it up with a variety of presentation formats!  How about showing a video or creating a PowerPoint presentation?  For something even simpler, try creating some safety related quizzes and games.

Invite a Guest Speaker or Find a Useful Recording
No matter how great of a speaker you are, people will get tired of listening to you.  Form time to time, you have to consider providing a different voice.  Think about inviting a colleague to speak to your group or consider playing a webinar recording for all of your safety meeting attendees.
Use Better Images and Reinforcement
In order to engage people with key safety topics and help training participants remember your safety talks you need to make you message inescapable.  That means that you have to reach your target audience through different ways at different times.  Multiple studies show that surrounding trainees with images, posters, handouts, quiz cards, audio and video messaging before and after the meeting will help them better retain the information and keep them engaged with the topic.
Improve Your Presentation Skills
I think we’ll all agree that quality training materials are a big part of successful training.  However, even if you have access to proven, engaging resources on hand, you and everyone who delivers safety messages probably need some practice using them.  I am not advocating becoming a certified Toastmaster.  However, spending 20-30 minutes a week practicing in front of a mirror can go a long way.
Encourage Employee Participation
The simplest way to do this is to ask several employees to contribute to the safety meeting and make it more interactive.  From taking turns reading a safety talk to interjecting you presentation with question and examples, active participation from, at least, a portion of your audience will significantly impact engagement.  Plus, it may help create a greater sense of ownership and responsibility among the trainees.
Tap Into the Recent News
Live examples of important safety messages are all around us.  The majority of people read and watches the news.  Your message will be much more effective if you can relate to recent safety events, headlines or well-publicized situations.
Start an Open Discussion
Everyone if your audience has stories.  You just need to bring them out into the open and ask people to share.  Interview or poll some of your training participants beforehand, encourage them to share their own experiences on a specific safety topic.  Build engagement from within.
Change the Location
It may seem obvious; but, many organizations hold their safety meetings or talks in the same location every single time.  Mix it up!  Change rooms, rotate tables, provide some visual reinforcement with posters or banners.   You can even rent an offsite room for a big meeting.  Bottom line; try to create a sense of something new to getter people better engaged.
Make Every Meeting a Learning Opportunity
People like to learn, especially if it is something important.  I guarantee you that not everyone in your audience knows how to properly use a fire extinguisher or what to do in an emergency.  Keep people engaged by making sure that they walk away from the meeting by learning something new.
Keep it Simple
Keep you meetings and your messages short.  If you find yourself talking for more than 10 minutes nonstop then you likely lost a large portion of the audience.  It is better to have short meetings more frequently than try to cram all of your important messages in one long session

onsdag den 22. oktober 2014

Når storskrald kribler i fingerne !


Reglerne for ”klunsning” - at samle andres kasserede ting ind og sælge eller bruge dem - kan variere lidt fra kommune til kommune, så du skal altid tjekke din kommunes hjemmeside for at læse de specifikke regler for storskrald. Men som hovedregel er det forbudt at klunse alt fra sofaer og fjernsyn til lamper og køleskabe - lige meget hvor tingene står.


Hovedreglerne for storskrald er:

• Tag ikke møbler og ting, som folk har stillet klar til storskrald i deres indkørsel. De står på privat grund, og derfor må du ikke bare gå hen og tage dem.

• Tag ikke møbler og ting, som er stillet ud på fortov, vej eller i en container til afhentning af kommunen, fordi det så er kommunens ejendom.

• Hvis du ser en, der tager ting, der er stillet til storskrald, kan du melde det til politiet.

• Kluns ikke på genbrugsstationerne. Hverken fra containerne eller direkte fra folk, der kommer og afleverer deres ting.

• I yderste konsekvens kan du blive retsforfulgt (bødestraf) for at stjæle, hvis du tager ting, der er stillet til storskrald eller klunser på genbrugsstationerne.

• Afhent gerne ting, hvis der er en form for byttecentral på genbrugsstationen. Men kun til eget brug – ikke til videresalg.

Hvorfor må du ikke klunse?

• Storskrald er kommunens ejendom, når det står på offentlige veje, fortove osv. til afhentning. Når det står på genbrugsstationen, er det genbrugsstationens ejendom.

• El-skrotbekendtgørelsen indeholder en aftale om producentansvar, hvor producenter af fx køleskabe og alle former for elektronik har ansvar for at indsamle deres brugte produkter for at kunne genbruge delene. Kommuner/genbrugspladser får penge for at samle affaldet ind. Og producenterne betaler for at få affaldet behandlet. Derfor må du ikke bare tage dem. Læs mere på dpa-system.dk

• Folk skal have ret til et privatliv og til at kunne sætte ting ud til storskrald eller på genbrugsstationen, uden at andre skal snuse i dem.

• Folk må ikke udnytte genbrugsstationerne, som kommunerne bruger penge på at drive, som et nemt ”indkøbslager”. Det samme gælder storskrald, der er sat ud på vejen – det må ikke blive en nem forretning.

• Der kan opstå diskussioner og direkte slagsmål om, hvem der har ret til hvad, hvis alle bare tager for sig af alt, der stilles frem. De fleste kommuner mener, det er nemmere at styre med en byttecentral.

Hvor gør du så ”de gode fund”?

• Gå på storskrald.dk. Det er en ordning, de fleste kommuner er med i. Her kan privatpersoner annoncere de møbler og ting, de ikke kan få solgt, men som de gerne vil af med. Så kan du lave en aftale med dem om at komme og afhente det, du er interesseret i.

• Byt dine ting væk i Facebook-gruppen "Bytte bytte købmand". Der findes også andre Facebook-grupper, hvor ting gives gratis bort til afhentning, fx denne på Sjælland.

• Nogle kommuner kører forsøg med genbrugsbutikker og genbrugsauktioner, så storskrald kan blive genbrugt. Tjek fx genbrugsauktionen i Hjørring.

• Tjek, om der er en byttecentral på den genbrugsstation, din husstand tilhører.

• Lav evt. jeres egen byttecentral i boligforeningen/grundejerforeningen. Det må I gerne, hvis I er enige om det.

Hvordan kommer du af med dit storskrald?

• Alle kommuner har affaldsordninger, hvor de enten på faste tidspunkter kommer og afhenter dit storskrald, eller hvor du kan ringe og bestille afhentning af storskrald.

• Nogle boligforeninger har lavet aftale med kommunen om, at der stilles en særlig container op flere gange om året, hvor du kan placere storskrald.

• Du kan altid aflevere storskrald på genbrugsstationerne.

• Tjek din kommunes hjemmeside for de specifikke regler. Her står der også mere om, hvilket affald du må stille til storskrald, og hvordan det skal placeres.

tirsdag den 21. oktober 2014

Er du bange for torden !

Naturligt at være bange


 Hvis et tordenvejr får dig til at fare sammen, og du mest af alt har lyst til at krybe langt væk under dynene, er det ikke så mærkeligt.

»Tordenvejr er mørkt, vådt, dystert, og det larmer. Det understøtter en uhyggelig atmosfære med en masse undertoner af noget ubehageligt. Med katastrofestemning og billeder på nethinden af brændende huse. Det er da klart, at man kan blive bange.
 

Krybdyrhjernen kobles til

For dyrene i naturen er det naturligt at krybe i skjul - at gemme sig i sprækker og revner, når uvejret bryder løs. - »Der er meget lidt smukt koblet op på tordenvejr, med mindre man er meget fascineret af lyn hen over himlen. Alle omstændigheder i et tordenvejr kalder tværtimod på, at vi passer på. Det udløser den samme krybdyrsreaktion hos os som hos dyrene: en instinktiv trang til at søge beskyttelse.

Voksne kan abstrahere

Selv om angsten for tordenvejr – også kaldet bronto-fobi – er en af de hyppigste fobier blandt mennesker, er sikkert ligeså mange betaget af naturens kræfter.

»Hvis man synes, at et tordenvejr er smukt og fascinerende, er det resultatet af en abstraktion, hvor man er i stand til at se bort fra det, der rent faktisk sker. Og at sige, at det er hyggeligt, når det tordner, det er næsten naturstridigt, for det er det faktisk ikke.



Så farligt er et tordenvejr

  • For de fleste mennesker er der ikke overensstemmelse mellem den reelle risiko og deres angst for tordenvejr.
  • De allerfleste lyn slår slet ikke ned, men er såkaldte sky til sky lyn – enten går inde i selve tordenskyen eller fra den ene sky til den anden.

  • I Danmark slår lynet årligt ned 0,23 gange pr. kvadratkilometer – det svarer til, at der pr. kvadratkilometer går omkring fire år imellem et lynnedslag.

  • For et dansk parcelhus vil det betyde, at der vil gå over 285.000 år mellem det rent statistisk rammes af et lyn.

  • For en ganske almindelig fodboldbane vil der gå næsten 6.000 år mellem hvert lynnedslag.

  • I gennemsnit omkommer en person hvert andet år i Danmark på grund af et lynnedslag.

mandag den 20. oktober 2014

Kontaktfri = Rigtig fri !

Flere tyske chefer må ikke sende mails eller ringe til medarbejderne udenfor arbejdstid. Det gælder firmaer som Volkswagen, Puma og BMW. Og nu indfører det tyske erhversministerium samme restriktioner på kommunikation mellem chef og medarbejder. Det sker af hensyn til medarbejdernes privatliv og mentale helbred. "Det er i arbejdsgiverens egen interesse, at medarbejderne kan koble af fra deres arbejde med god samvittighed, for ellers brænder de ud i det lange løb," siger erhvervsministeren, Ursula von der Leyen. Det kan være en god ide, lyder det fra Dansk Arbejdsgiverforening: "Det er ikke noget, vi som sådan har en holdning til, men hvis en virksomhed synes, det er fornuftigt, vil vi ikke hidse os op," siger ansættelses-chef i DA, Flemming Dreesen.

Måske et drastisk skridt. Især i en virksomhed der er international og derved lever med mange tidszoner, så man nok ikke kan undgå at maile en kollega udenfor hans arbejdstid. Men man kunne måske starte med at holde mail fri perioder fra fredag aften til mandag morgen. Bare dette lille tricks vil skabe ro for mange mennesker og vil gøre at de ikke bliver forstyrret / LÆS: Lokket til at læse og svare mails mens de burde være noget for deres familie.

Man kunne måske også prøve at lave telefonfri tider. Selvfølgelig skal weekenden være fri sammen med mail fri weekend. Men man kunne måske også indfører telefonfri aftener i løbet af ugen.

En ting er sikkert. Kan firmaer som Puma - VW og BMW gøre det..... Så kan vi alle gøre det. 

søndag den 19. oktober 2014

This weeks sign !

 
A Danish posters
 
Of all the ridiculous things I know - It seems to me that the most ridiculous thing to be busy

Afslappet dansk sommerhus kultur !

Området omkring Hals og Lagunen er et så typisk dansk sommerhus område at det næsten går ondt. Men alligevel er det et skønt sted at komme. Et par af vore venner har et hus i området og vi tog lige fredag / lørdag som en rigtig "slappe af døgn".


Det er altid hyggelig at gå en tur i området - se på vand og fiskebådene - Få en god frokost og en aften med god mad og rødvin. Det er sådanne døgn der giver energi på batteriet og hjælper til at hverdagens ræs er til at holde ud. 

lørdag den 18. oktober 2014

Kometen og Mars !

I slutningen af oktober vil astronomerne vende blikket mod vores røde nabo, når Mars d. 19. oktober kommer i nærkontakt med kometen C/2013 A1(der også har navnet Siding Spring). Kometen kommer faktisk så tæt forbi, at Mars kommer til at ligge inde i kometens koma. Dette vil skabe en stor mængde meteornedslag på Mars overflade. Det er sjældent, at kometerne komme så tæt på planeterne, når de besøger det indre solsystem. Effekterne af det tætte møde vil med sikkerhed blive observeret af de mange forskellige satellitter og robotter, der befinder sig i kredsløb omkring eller på overfladen af den røde planet.

fredag den 17. oktober 2014

Husk dagslyset !

Det kan være rart at kigge ud at et vindue en gang imellem, når man er på arbejde. I et nyt forsøg med 49 mandelige studerende har danske og svenske forskere fundet ud af, at det giver dig mindre stress, hvis du arbejder i et kontor med vinduer. Det skriver Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø i en pressemeddelelse.
I forsøget fik de 49 studerende en maske på med briller og lyd, hvor de blev præsenteret for et kontor med vinduer eller uden vinduer. Alle personer gennemførte en standardiseret stresstest, mens de var i det virtuelle kontor med eller uden vinduer. Testen fra de personer, som var i et kontor uden vinduer havde ifølge pressemeddelelsen højere koncentrationer af stresshormonet kortisol i deres spyt.
»Resultaterne er interessante, fordi de bidrager med viden om, hvordan vi kan indrette vores bygninger bedst muligt i forhold til stress. Men inden vi begynder at slå mure ned og erstatte dem med vinduer er det vigtigt at undersøgelsen gentages af andre forskere og under andre forhold for eksempel med forsøgspersoner af forskellig køn og alder,« siger Anne Helene Garde, der er professor ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, i pressemeddelelsen. 
Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Physiology and Behavior. 

torsdag den 16. oktober 2014

Bob - Bob - Jeg er bedre en gennemsnittet !

Dit forbrug er bedre end gennemsnittet!

Dit elforbrug: 741 kWh*
Gennemsnitligt elforbrug: 999 kWh**
 
Du har i sidste kvartal haft et elforbrug på 741 kWh, og ligger derfor under et gennemsnitligt forbrug på 999 kWh pr. kvartal. Følg med i dit elforbrug og spar endnu mere på elregningen.
 
Jeg fik denne besked i min mail boks forleden.  Ikke at de få kWh, som jeg er bedre betyder så meget. Det er mere opmuntringen fra mit El selskab, som gør et man føler sig lidt bedre ( Miljøbevist ) - Nu kan jeg med sindsro hænge min julelys kæde op til december - Og vide at det ikke går helt galt !

onsdag den 15. oktober 2014

Kom nu ud over grænsen !

Mens resten af Europa bliver mere internationale og indgår samarbejder over grænserne, ser det anderledes ud i Danmark. Her er antallet af danskere, der rejser til udlandet for at arbejde gået i stå, viser en undersøgelse fra tænketanken DEA. Rejseskrækken kan gå ud over vores konkurrence-evne, lyder advarslen: "Det er helt afgørende for et samfund, at mange borgere tager til udlandet for at arbejde. Vi danskere kan lære vigtige kompetencer og tage en masse viden med hjem, nye netværk og andre arbejdsformer. På den måde bidrager udlandsdanskerne til det danske arbejdsmarked," siger ekspert og forskningschef for undersøgelsen Martin Junge.


Mit job giver mig rig mulighed for at se verden og lærer af de forskellige kulturer. Jeg er helt sikkert blevet væsentlig klogere og mere forstående over for fremmed heden og det der i første omgang kan de ud som underlige skikke / arbejdsmetoder. En mere holistisk tilgang til det globale marked og den måde andre tænker på er næsten basis, hvis man tror man skal klarer sig på jonmarked i dag. Så hjælper det ikke at danskerne har en rejseskræk ( Læs: Navlepillede holdning ) - PÅ den måde isolerer vi bare Danmark. Og ender i bedste fald som en satellitstat - Værste fald et stort frilandsmuseum for LEGO - Vikinger og Design.)

tirsdag den 14. oktober 2014

Aberne er tilbage !



Så  er aberne tilbage på hotellet - Da jeg ankom, så jeg at der var hængt flere skilte op, som advarede mod aberne. De var farlige - De kunne bide og man kunne få alverdens sygdommen, hvis man blev bidt.


Der stod også at man ikke måtte fodre dem - Da de kunne finde på at springe over på ens hånd. ( Og derved tage en bid af ens finger )


Jeg syntes nu ikke de så så farlige ud. ( En slags Pippi aber ) Men jeg kunne tage fejl. De var helt med på at sidde stille mens jeg tog billeder. Og de var voldsom fokuseret på en dame der stod med nogle brødstykker.


Hotellet huser forskellige andre dyr. Store firben - Tudser og edderkopper. Og min lille bungalow er til tider invaderet af myrer af en anseelig størrelse.

Det eneste der virkelig generer mig er myggene. Ikke fordi der er så mage, men fordi området er indenfor malaria zonen og et enkelt forkert stik kan overfører denne sygdom. Det er ikke i dagtimerne det er værste. Men når mørket falder på bliver myggene tiltrukket af lyset og så er det virkelig skidt. Jeg har heldigvis  ikke endnu fået nogle stik.  

mandag den 13. oktober 2014

Havet æder alt !

Februar 2014
Når man bor tæt på havet er der altid en risiko for at havet tager en bid af land. Bor man nær Vesterhavet er det noget alle kender til. 


Har man et hotel der ligger lige ud til Atlanterhavet - Og bølgerne er meter høje, så burde man være endnu mere på vagt end i Danmark. Men desværre er kystsikring ikke lige deres stærke side i Brasilien. 


 Jeg har et billed af stranden, fra dengang jeg var på stedet i Februar måned - Og et billed fra denne gang. Der er tydelig at havet æder sig ind på hotellet. De flotte små øre med parasoller er næsten skyllet væk. Og man kan frygte at det næste der ryger er selve hotellets restaurant. Der er ikke mere end 2 - 3 meter til den teresse, hvor man kan sidde og spise under solen. 
Oktober 2014


Mine løbeture langs stranden er også blevet voldsom begrænset. Der er næsten ingen styrand tilbage. Bølgerne skyller helt op til de mure, som er bygget foran hotellerne eller de private huse langs kysten. - Og flere af disse murer er allerede på vej ud i havet. 


Dansk kystsikring.... Både den viden vi har + den rimelige gode hastighed hvormed vi arbejde, ville helt sikkert kunne redde noget af stranden. Men brasiliansk sløvhed, kombineret med en manglende viden om hvordan det laves ordenlig gør nok at dette fine sted er "sejlet" til havs om 3 - 5 år. 

søndag den 12. oktober 2014

This weeks sign !

 
Stay on the road - This also count for the signs !

Tudser og andre dyr !

Dyrene omkring fabrikken og hotellet er noget ude af proportion i forhold til danske. Der er hus skade lignende fugle – På størrelse med en vipstjert. Der er gulspurve på størrelse med duer – Og der er tudser på størrelse med små katte.( Billedet ) – Derudover svæver der konstant en bestemt race rovfugl over området. Der er rigtig mange. På et tidspunkt talte jeg over 20  - bare over fabriks området. Et eller andet må de leve af, men jeg syntes ikke der er meget på fabrikkens grund. Det skulle da lige være kæmpe tudsen. Måske er det sådan et bytte de svæver rundt for at finde. 

lørdag den 11. oktober 2014

Chicken area !

Området er kendt som "Chicken area" - I begyndelsen var det fordi området var det sted man landede  slaver, som var taget i Afrika. Og disse mennesker gik under navnet "Chicken" - Senere udviklede navnet sig til at gælde området. 

I dag er vartegnet for området en kylling - I alle mulige og umulige afskygninger. På billedet ses en telefonboks - udformet som en kylling. - - - Sjovt !

fredag den 10. oktober 2014

Lokal kunst !


Jeg kom forbi en lokal kunsthandler. Alle - Næsten alle - af hans figurer er lavet af drivtømmer fra havet - Eller fra stammen af palmetræer. Jeg tror ikke at de er så holdbare, men de er rigtig sjove. Størrelsen gør at de nemt kunne være udsmykning foran et hus. Eller som en dekoration i ens have. Størrelsen gør dog også at jeg IKKE kan have en med hjem i kufferten. Prisen var overkommelig. Langt fra det vi vil kalde lokal kunster priser i Danmark. 

torsdag den 9. oktober 2014

Farver og blomster !


 Botanikken er langt fra det man ser i Danmark - Flotte farver - Kæmpe blomster og med dufte jeg ikke plejer at dufte derhjemme.



Nogle af planterne er selvfølgelig plantet på stedet, men flere steder kan man se at de bare gror vildt. Nærmest som en form for ukrudt



Døm selv efter billederne. Smukke er de. Og så flyver der en del små fugle rundt... Kolibrier formoder jeg. Dem har jeg dog ikke formået at tage et billede af, da de er utrolig hurtige. 

onsdag den 8. oktober 2014

Min hytte i Brasilien !

Lige et billede af min beskedne hytte i Brasilien. Hotellet ligger, så man har adgang til stranden, men min hytte ligger dog lidt tilbagetrukket. Jeg klager dog ikke, da jeg har ro for dagtimernes larm fra stranden og nattelivets musik til sen om natten. 

tirsdag den 7. oktober 2014

Havet omkring hotellet !

Når man går langs stranden i Suape - Nærmere betegnet stranden ud for mit hotel Acopora, kan man se mange sjove ting. Skiltet til venstre advarer mod druknefare, hvis man svømmer i havet ( Stong current risk of drowning ) - De skriver dog ingenting om at havet også er fyldt med hajer. De behøver ikke ballancerer de forskellige fare - Men det var nok mere oplysningen om hajer der ville få folk til IKKE at svømme rundt i vandet.


Havet skyller de mærkeligste ting op. Drivtømmer - masse a plastik flasker og nogle gange lidt natur fra havet. Som skallen af en papegøjefisk ( Billedet ) Den er næsten hel - Man fristes til at sige at resten er ædt af en haj. Men det ville nok være at digte lidt for meget på historien.


At havet også kan vise tænder. Jeg har aldrig set de høje bølger. Havet ligner nærmest en almindelig strand ved Vesterhavet. Men som billedet viser, så er havet langsomt ved at æde sig ind på kysten. Tårnet stod på kanten til havet sidste gang jeg var i Brasilien. ( Februar ) - Men nu er næsten halvdelen af grunden under tårnet skyllet væk. Hotellet er ved at lave en større kystsikring. Stranden ligner mere en byggeplads, end en Brasiliansk strand med palmer og solskærme. Jeg tvivler ikke på at det nok skal blive fint. Det ser jeg nok når jeg kommer herned næste gang

mandag den 6. oktober 2014

Efterår og svampe !

Så er efteråret over os. Jeg har set viben samle sig på markerne - Inden de vender næsen mod syd. Jeg har set de visne blade blive blæst / skyllet hen af vejen af efterårsregnen og nu er svampene også begyndt at komme frem i haven.
 
Lige under mit tørrestativ er der kommet to svampe jeg aldrig har set i min have før. Bare farven signalerer "Giftig" - Uden at jeg dog ved om den er giftig. Den ligner dog også en svamp, som børn tegner svampe. Den mangler bare en lille havenisse ved siden af. Så kunne den nok få lov at blive stående.

søndag den 5. oktober 2014

This weeks sign

 
Danish one way street - With a blind end. You will never get out !

lørdag den 4. oktober 2014

Brasillien = farezonen !

Så er jeg igen i Brasillien. I området omkring Suape / Recife. Området ligger i et flat og fugtigt område, hvor udbygning af industrien er eksploderet. Der bygges på livet løs. Stedet ligner næsten en bedre kinesisk "development zone".  Området er ikke kun berømt for sin udvikling - Kriminaliteten er så almindelig at vi rådes til kun at være på fabrikken eller hotellet. ( Derimellem skal være inde i en taxa med låste døre. )
 
Eneste positive ting er hotellet som ligger ned til en rigtig lækker strand. Palmerne hænger ud over sandet og solen er varm som en bageovn. Man skal dog ikke bade i havet, for  hele området er på listen over de 10 farligste strande i verden, når man taler hajangreb.

fredag den 3. oktober 2014

Ansvar flytter ens grænser !

Det nedbringer sygefraværet, hvis medarbejdere tvinges til at melde sig syge direkte til chefen, istedet for at sende en sms til en kollega. Det fortæller professor Niels Westergaard-Nielsen fra CBS. " Man står til regnskab over for sin chef på en anden måde, hvis man skal lave en opringning, og derfor vil mange overveje det en ekstra gang, inden de sygemelder sig," siger han.
 
Flere og flere virksomheder skærper reglerne for sygemeldinger, fordi højt sygefravær koster virksomheden dyrt; I følge Videncenter for Arbejdsmiljø er de samlede udgifter i Danmark til sygefravær og løn 37 milliarder kroner. Der er også en ekstra fordel ved at være forpligtet til at snakke med chefen om en sygemelding: I de tilfælde, hvor sygdommen skyldes arbejdsmiljø eller pres bliver chefen opmærksom på problemet hurtigt.
 
Jeg er overbevist om at en samtale med chefen vi afholde mange fra at tage de "ikke så syg at jeg behøver at være hjemme" dage. - Og selv om vi alle har grint af " Criss og chokolade fabrikken, så er der en stor af sandhed i, at skal man stå til ansvar for sine handlinger, bliver man altid lidt mere retskaffen.

torsdag den 2. oktober 2014

Endnu en dag i det våde element !

Så overlevede jeg også dagen, hvor søredning var hovedemnet. Bare teoridelen er anstrengende. Man skal huske rigtig mange små detaljer. Både hvad angår udstyr og forskellige procedure som skal efterleves for at komme helskindet igennem de praktiske prøver.
 
Der findes et utal af forskellige overlevelsesdragter - Og de fungerer ikke alle på samme måde. Selvfølgelig er der indbygget forskellige anordninger så man ikke, ved at betjene udstyret forkert, kommer til at drukne sig selv eller sin makker. Men fejl har det med at opstå i stimer og så er det helt sikkert vigtig at huske de forskellige muligheder ens udstyr byder på.
 
Trust and Respect..... Er en væsentlig faktor i søredning. Man er utrolig afhængig af ens makker og man skal stole 100 % på at han gør hans arbejde rigtig, da ens eget liv kan afhænge af hans reaktioner.
 
Work as one team...... Bliver en arbejdsbetingelse der ikke er til diskussion. Den afsluttende prøve var "næste" så realistisk som den kunne blive. Træningsbassinet bliver mørklagt - Bassinet sættes i bølge mode, så vandet har ca. 1 meter bølger. Der startes en kæmpe blæser som gør at ser kommer vandsprøjt i ca. 2 meters højde - Og så sættes der lyd / lys på, som man tror at det lyner og tordner.
 
I dette miljø skulle vi så springe i vandet fra 5 meter - Svømme en omgang i bassinet - Kravle op i en redningsflåde - Sende en mand ud og redde en dukke ( Hvilket jeg faktisk gjorde frivillig ) Og til sidst blev vi reddet af en "helikopter". ( En kran i loftet gjorde det ud for helikopteren.
 
Lektionen tog ca. 45 minutter. Jeg nåede både at svede og sluge en lille liter vand. Men jeg kom helskindet gennem øvelsen, og fik endda ros for min "one man" redningsøvelse.
 
Det hjælper selvfølgelig at jeg ikke er bange for vand - Er en habil svømmer og endda uddannet livredder.  

onsdag den 1. oktober 2014

Lær ikke at dø !

Så er der gang i den personlige træning igen. Denne gang er det sikkerhed omkring helikopterflyvning - Relateret til Off shore industrien. Min vinkel er selvfølgelig vindmøller som er placeret ude i vandet - Mens de fleste jeg er på kursus med skal arbejde på olie bore rigge eller gas boringer. En enkelt skal arbejde i Nord Norge på noget fiskeindustri.
 
Træningen er en 3 dages session, med en ligelig del af teori og praksis. Teorien er lige til, og afspejler rigtig meget det jeg beskæftiger mig med i hverdagen. Men den praktiske del er noget hel andet.
 
Rigtig meget træning af sikkerhed til vands -  ( Læs: Overlevelse i vand ) Første dag bød på træning af sikkerhed i forhold til en helikopter der nødlander eller bogstaveligt falder ned i vandet. Træningen går ud på at man sidder fastspændt i en helikopter simulator, med overlevelsesdragt og en meget simpel pose på maven, som skal gøre det ud for den luft man mangler under vand.
 
På et given tidspunkt ( 6 gange i dag ) bliver man så smidt ned i vandet - fastspændt inde i "helikopteren" - Når man er et godt stykke under vandoverfladen begynder man at redde sig selv. Først skal man have løsnet det vindue man sidder op af og derefter skal man have løsnet sikkerhedsselerne - Så skal man trække sig, ved hjælp af armene, ud af vinduet og roligt svømme til overfalden.
 
Udfordringen bliver endda øget ved at tre af gangene bliver hele "helikopteren vendt 180 grader rundt, så man hænger med hovedet nedad. Det er noget af en oplevelse at blive dumpet ned i vandet - Siddende på hovedet  -  Fastspændt til et sæde  -  Masse udstyr på kroppen  -  Med hjelm og en lille pose at ånde i  -  Fuldstændig umulig at se noget for bobler og den dårlig belysning...... Og samtidig  skal man lige forholde sig roligt..... Slå vinduet ud....... Besindigt kravle ud af vinduet....... Huske at man ikke skal hænge fast i hullet eller miste sin åndepose..... Og så langsomt komme op til overfladen.
 
Når man så tænker på at dette er under kontrolleret forhold. I et bassin med en rimelig temperatur og folk der kan hjælpe dig, hvis det går galt. Hvordan vil det så ikke være, hvis man er langt fra land - Vand temperaturen er omkring 4 grader og alt er kaos. ( Det bliver svært !!! )
 
Bare det vi går igennem på træningen er allerede så udfordrende at en enkelt er sprunget helt fra..... Og der er stadig 2 dages træning tilbage. - Uha-da-da !