søndag den 31. august 2014

Frelsens hær - Med tryk på HÆR !

En amerikansk Frelsens hær butik havde et område, hvor man kunne sætte sine møbler og andet, som de kunne få og videre sælge. Det var dog med en lidt mere militant tilgang til tingene end i Danmark.

Man måtte ikke sætte ting udenfor deres port efter lukketid - Det betragtede de som at smide affald - ( Dumping ) - Og nederst på skiltet stod der at "Dumpning is a crime" - - Er kriminelt. 

Ikke lige et sted jeg har lyst til at give mine ting, da jeg hurtig kunne blive bestyldt for at være kriminel. Det sjove var at billeder er taget efter lukketid - så der er åbenbart nogle der godt tør tage chancen og stadig give deres ting væk af et godt hjerte. 

This weeks sign !

 
You only do this ones !

fredag den 29. august 2014

Graceland - Memphhis - Tennessee !

Vi startede meget tidlig fra Nashville og kørte til Memphis for at se Graceland. Jeg havde aldrig drømt om at se denne attraktion, men da jeg sad og kiggede på et kort over vores rute gennem USA, så jeg pludselig at Memphis ikke var så langt væk. ( 335 km ) - Og da konen er inkarneret Elvis Presley fan, så måtte vi forbi stedet.

Hele stedet var selvfølgelig "amerikaniseret" - Altså lavet så kommerciel at det næsten var for meget. Men alligevel passede det ind i netop denne sammenhæng. Da alt omkring Elvis er/var stort, gjorde det ikke noget at opsætningen omkring Graceland nærmest var pompøs. 

Vi fik set hans hjem - Som en slange af turister, gik vi gennem alle rum. Nogle af rummene kunne jeg endda "kende" fra billeder og film, som jeg havde set i tv om Elvis. Det var lidt underlig at komme så tæt på, da stedet osede af privatliv og ikke som andre berømtheder var fyldt med design og

dyre ting. Det var - med et godt dansk ord - et hyggeligt hjem. Størrelsen var til at overkomme, men var nok stort i forhold til 1960 - 1970érne.

Der var selvfølgelig mange små butikker, hvor man kunne købe alverdens ting med Elvis. Men de havde også et par perler. En stor samling af hans guldplader - Rigtig mange af hans originale dragter og ikke mindst hans bilsamling.

Her var hans Pink Cadillac nok den flotteste ( Bestemt ikke den dyreste - da der også var et par Rolls Royce ) - men Cadillacén trak nok flest folk til. Selve bilen er i en super stand og den er i bundflade på størrelse med en mindre bus. Og så udstråler den personlighed på en måde jeg sjælden har set. Dertil kommer så værdien af at det har været Elvis Presley´s bil ( Som han senere gav til hans mor og kalde Glady´s car )

Godt at vi fik set stedet. Det var fin oplevelse og nok også en øjnåbner for hvor meget Elvis faktisk betyder for den amerikanske selvforståelse. 


Fort Niagara !


Vi tog op til flodens udmunding mod Ontanio søen - Her ligger et gammel fort, som har spillet en væsentlig rolle i krigen. Første mellem Franskmændene og Englænderne om at beherskem Nord Amerika. Og senere mellem Amerikanere og Englænderne under delingen mellem USA og Canada.

Nu er 250 år ikke ret meget i en europæisk målestok, men her i amerika er det voldsom lang tid. Så stedet er for amerikanerne en hjørnesten i deres historie.

Stedet var gjort levende ved at flere var udklædt i uniformer fra fortiden. De var både guider og gav forskellige demonstrationer. 

Vi overværende at de afskød en 4 ince stor morter. Det gav et enormt brag og bragte kuglen omkring 150 ud på en mark. Sjovt at se - Og især en stor oplevelse at se en så ung fortid.

torsdag den 28. august 2014

Hygge langs floden !


Nogle gange er man bare svineheldig - Og ser noget som kun er kendt af de lokale. Ingen skilte - Ingen vejviser.......

Vi kørte over en lille faldefærdig bro til en mindre ø i floden. Stedet lignede et forladt fabriks kvarter, så vi trillede bare lidt rundt for at se om vi kunne få et glimt af selve flodbredde.

...... Og POP..... Så lå der en lille restaurent. Helt ude på spidsen af øen, gemt bag en gammel nedlagt fabrik. Man sad næsten med fødderne i floden. Udsigten var helt vild ud over vandet - Musikken spillede gamle rock numre - solen skinnede og øllerne var iskolde. Vi sad der en lille times tid og sugede atmosfæren ind. Her kunne man godt komme lidt oftere, hvis ikke det lige var for afstanden !

Karussellens fødested !

På en tur ned langs floden kom vi forbi en lille by kaldet Lumper Town. Byen så lidt søvning og nedslidt ud, men midt i det hele lå en kæmpe overraskelse.

Byen var hjemsted for opfindelsen af karrusellen ! En forlystelse som ethvert tivoli, med respekt for sig selv har med.

Ikke de store moderne modeller - Nej, karrusellen med træhesten - den lille bil - den lille båd og måske også en lille venlig drage. Dette underholdningsudstyr blev første gang lavet i denne by - På netop den fabrik vi passerede på vores vej.

Der siden af fabrikken var en lille park med flere modeller. Både nye og rigtig gamle. Sjovt at møde et sådan sted. Helt uden at have forventet noget af denne lille by. 

onsdag den 27. august 2014

Forbud og straf !

Skyld og straf i en og samme skiltning. Vi har set mange sjove skilte på vores tur. Nogle som er helt uforståelig - Nogle vi har grin af og nogle som bare er "for meget" - Jeg tror at ovenstående skilt er tæt på sidste kategori. Men selvfølglig er der overhovedet ingen tvivl. Her er både forbud og straf i en og samme skiltning.

tirsdag den 26. august 2014

Allegheny mountains !











Så er vi igen på landevejen. Efter nogle skønne dage i Niagara Falls. Vi kører direkte mod West Virginia - Og bjergkæden Allegheny Mountains. Nærmest en stor nationalpark på størrelse med Danmark, så det skulle være mulig at finde.

Vi satser på at finde et lokal motel på toppen af bjerget og håber at få en rigtig flot køretur op af bjergsiden. Området skulle vrimle med bjørne, så vi smutter nok ikke lige ud og tisser bag et træ. ok - Bjørnene er nu nok også så sky at vi skal være heldig at se dem. Men man ved jo aldrig !!

mandag den 25. august 2014

Bob Evans - Fint sted !

For første gang i alt den tid jeg har rejst rundt i USA - har jeg været på en kæde restaurent som serverede et måltid som matchede mine forventninger. Portionerne var normale - maden var lavet som " vor mor lavede det" - Med grønsager og katoffelmos. Kødet havde ikke overstørrelse, og man fik en udmærket suppe til forret. 
Selve stedt var ret og pænt. Det var godt nok stadig en koncept restaurent, men man havde slet ikke den samme fornemmelse af samlebåndsmad, som ofte kommer når man står i Burger king eller den gyldende måge. 

søndag den 24. august 2014

Niagara Falls !

Så fik vi set den attraktion som allerede var bestemt hjemmefra som key. Niagara Falls. Jeg har hørt navnet i mange år. Har set billeder fra stedet og endda set en film der havde sin handlingen omkring stedet. Men jeg havde aldrig tænkt mig at det var så stort !


Vi startede på den Amerikanske side. Her kommer man rigtig tæt på begge vandfald. Først stod vi og hang ud over vandet ved American falls og senere gik vi over på den lille ø der skiller floden og så Horseshooe Falls. Begge steder står man så tæt på de enorme vandmængder, at man kan mærke rumlen i hele kroppen - Ja, man kan bogstavelig mærke at jorden svinger sammen med de dybe rumle toner. I Horseshooe Falls var der en kæmpe sky af vandstøv, som dannes når vandet falder de ca. 70 meter - lige ned i søen under faldet.


Senere gik vi over Rainbow Bridge - Broen som går over floden og forbinder Canada og USA. Vi skulle vise pas begge vejer - og endda betale 50 cent for at komme ind i USA igen. Men det var hele besværet værd. Fra den Canadiske side har man et panorama billede af begge vandfald og helt kan tage vejret fra eén. Billederne kan slet ikke vise den storhed det er at se et sådan fænomen. 


I floden - nedenunder faldene - sejlede en passagerbåd - kaldet "Maid of Mist" - Hun kunne nok have 200 mennesker ombord af gangen. Ser man hende i forhold til vandfaldene, så får man en ide om størrelsen. ( Båden er i midten af billedet med vandfaldet ) Stedet skal ses - fra begge sider. Vi tog en hel dag at kommer gennem hele ruten, men det var bestemt tiden værd. 



This weeks sign !

 
2 trimes and you are out !

lørdag den 23. august 2014

Lokal slagter !


Så bliver det ikke mere lokalt. Langt ude i staten Maine´s vidstrakte skove lå denne forretning. Specialist i forskellige mad produkter, som blev produceret lokalt ...... eller skudt lokalt. Deres kød udskæringer var både store og flotte, og de havde deres egen røge hus til både elg kød og rådyr kød.
Det var muligt at sidde foran forretningen og betragte de forbikørende, mens man indtog en sandwich med elg og en lokal øl.

fredag den 22. august 2014

Floden - skoven og de stille stunder !


Om aftenen stod jeg lidt og betragtede den stille flod og indåndede den helt utrolige friske luft. Jeg kan blive helt høj over at stå et sådan sted og vide at sådanne områder stadig eksisterer, i en verden fyldt med alt mulig uro - forurening og larm. Sjælefred er nok det rigtige ord.

Moose warning !

Vi har nu kørt gennem staterne Maine - New Hampshire og Vermont. Alle steder bliver vi advaret om at Elge kan krydse vejen. Efterhånden blev vi lidt imune over for skiltene og vi sad endda og lave jokes over de mange skilte. Men lige pludsentlig stod der så en elg. Hold op hvor er sådan en stor. Godt nok havde jeg set den i Zoologiske haver, men aldrig i vejkanten, når man kommer susende forbi. Konen nåede lige at tage dette billede, så var vi forbi. Efter dette syn blev vi mere forsigtige. At ramme en elg med bilen vil ikke gå stille af. Så hellere sætte farten lidt ned og være beredt. 

torsdag den 21. august 2014

Medway - River edge motel !


Første nat i staten Maine - USA. Et helt utrolig land at kører igennem. Det er en blanding af skov - bjerge og floder. Der er næsten ingen marker - Kun skov skov og skov. Vi fandt et lille meget lokalt Motel i en meget lille flække kaldet Medway. Det var langt fra luksus - Men prisen var også kun 350 kr. for en overnatning. Vi kunne købe pizza samme sted.

Morgenmaden blev indtaget på den nærliggende Diner. Også et meget lokalt sted, hvor mange af de lokale indtog deres morgenmad ( Kaffe - æg og donuats ) - Betjeningen og stedet var nøjagtig som man ser i amerikanske film fra 70érne. Intet havde forandret sig. Mændene sad med deres kasketter og arbejdstøj - Og fik lige vendt verden inden de tog fat på deres arbejde. 


onsdag den 20. august 2014

Arbejde med udsigt !

Vel tilbage på jorden igen


Jeg brugte hele dagen på at kravle rundt i vindmøller.  Bare det at kravle 350 trin op af en stige kan godt give sved på panden. Når man så derefter skal kravle på ydersiden af nacellen - Ned mellem vingerne og ind i spidsen af møllen ( Her hænger man bogstavligt med rumpen i det fri - ca 150 meter oppe ) - Og til sidst krabbe sig 10 meter ud i en vinge. Så han man virkelig overskredet et par grænser. Men efter et par ture, gik det fint. Og man kan vænne sig til meget. 
Min amerikanske makker - Lee

Jeg fik set alt det jeg skulle - Og mere til. For udsigten var fantastisk. Og så var suget i maven en ekstra bonus.

Udsigt fra spidsen af møllen



Jeg skal helt sikkert ud og kravle noget mere. Både for at få noget træning - men selvfølgelig også for at udfører mit arbejde

tirsdag den 19. august 2014

Canadien roads ahead !

Hope not that this will be my vacation !
Now it's vacation time - and although it will be difficult to switch from work mode to vacation mode. I will do everything in my power to my holiday is not with too much phone - mails and stuff that needs to be completed. - I hope that the Canadian roads - the endless beautiful areas and especially the silence will give me the inspiration to relax completely. Enjoy time with his wife and forget the busy life. Life is more than work!

Indiana Cliff !

På kysten mellem Gaspe og Perce er der et klippe stykke som er brækket af og faldet i vandet. Ser man klippen fra den rette vinkel ligner det en indianer med hår, som stirre ind på klippen i land. Vi køret forbi et par gange og fik et godt billede af stedet.

mandag den 18. august 2014

Kylle-rylle kører Fiat 500 !

Vi var inde og spise på en af de mange kædebutikker som findes på det amerikanske kontinent. Restaurenten kaldes St.Hubert - Og de serverede kun ting, hvor kylling var en del af ingridiensen.  Vi fik Chrispy chicken cedar salad. Det smagte faktisk rigtig godt. Og prisen var rimelig.


Udenfor hold deres " udbringsbiler" - Hvilket syn. Udsmykket som en kylling med reklame på siden. Sjælden har jeg set så mærkelig en Fiat 500

søndag den 17. august 2014

This weeks sign !

 
Not all what you do need to have an audience


lørdag den 16. august 2014

Lang kysten i Gaspe !

At kører langs kysten på vej til og fra Gaspe er en kæmpe oplevelse. Kysten er barsk og bølgerne høje. Vandet kommer direkte oppe fra Grøndland og er ret kold. Det betyder også at dyrelivet er rigt, da vandet er fyldt med mikro organismer. Derfor er det ikke sjælden at man ser både hvaler og sæler i vandet. Vi så dog kun sæler.


Ruten er på ingen måder lige ud af landevejen. Den snor sig langs kysten - Nogle steder højt over vandet - andre gange så langt nede at der advares mod kraftige bølge kan skylle dig af vejen. De mange træhuse i gul - blå eller hvid er spredt hen over hele kysten ( Jeg tror det er næsten umulig at finde et hus, hvorfra man ikke kan se havet ) - Og der er et utal af lysfyr. Ind imellem kører man næsten under et bjergudspring. Flere steder er der små spisesteder, som selvfølgelig har placerer deres forretning på de steder, hvor udsigt og beliggenhed lokker gæsterne ind. 
Jeg ved godt at det ikke lige er stedet man kommer på sin ferie. Men alligevel. Det er turen værd:

fredag den 15. august 2014

Stor bil til billig penge !

Jeg kan godt se at jeg kommer til kort med min lille DS 3 - når jeg kigger på biler i Canada. Bilen på billedet er ikke et særsyn overhovedet. Og prisen er overkommelig. I dansk mønt er denne bil på gaden til omkring 230.000 kr.   -  Splinterny !  -  Den har 2 brede forsæder - Bagsædet har 4 seler, så det er ialt 6 personer. Dertil kommer en 5.700 ccm motor - 8 cylindre - Automatisk transmission - 4 hjulstræk og dobbelt bagaksel.

Om den er brændstof økonomisk..... Det stod der intet om. Men jeg er overbevist om at det ikke er noget man taler om i et land hvor en liter benzin koster ca. 5 kr. 

torsdag den 14. august 2014

Brandhaner som fanger opmærksomheden !


På vores køretur fra Gaspe til Matane i Quebec området, kom vi gennem en lille by som havde udsmykket alle deres brandhaner. Vi fik ikke talt dem, men jeg er sikker på at der var over 50. - Vi gættede løs, mens vi kørte langsom forbi. Jeg tror vi kunne gætte de fleste. Jeg fik taget et par billeder. En af Dalton brødrene i Lucky Luke og en af Sant-Bernard hunden fra "Lady og vagabonden" 



Mange af byerne ligner ellers hinanden på denne kyststrækning - Så det var et smart træk at lave disse brandhaner.  Nogle byer har flotte lys fyr eller promenader langs klipperne. Andre har enorme kirker eller byporte med flotte skulpturer. 

onsdag den 13. august 2014

Perce !

I aftens kørte vi ud til Perce. ( 80 km ) - For at se en smukt sted, som alle bør se når de er på disse kanter. Byen Perce er primær en lille turist flække, men de har et view ud over havet og en kæmpe klippe som gør stedet helt fantastisk. Når man står ude på molen og ser på klippen og vandet kan man ikke undgå at blive imponeret. - Senere spiste vi på den lokal restaurent - Som havde "alt godt fra havet" som deres speciallitet - Stedet osede af hygge og afslappethed. Maden var helt perfekt. En god aften som sluttede med en tur hjem langs kysten i flot måneskin. 

tirsdag den 12. august 2014

Ikke lige pengene værd !

I Gaspe - Bor vi på Hotel Des Commandante. Hvis nok byens bedste hotel. Men vi syntes alligevel at der mangler en del. - Det positive først: Vi har fået et fint værelse, med flot udsigt. Stort rum - stort badeværelse og ligefrem med egen parkeringsplads. Men............. Hotellet er fyldt med trapper og ingen elevator  -  Restaurenten er fin, men man kommer til at vente meget længe på maden. Også så længe at jeg flere gange overvejede bare at gå, når vi rundede 40 minutter i ventetid. - Maden er meget almindelig og prisen er høj. Vi har spist på et nærlæggende sted. Her var servicen væsentlig bedre. - Det er sikkert, at kommer jeg her igen bliver det ikke på dette hotel. Det var alligevel for ringe i forhold til både pris og deres mange stjerner.

mandag den 11. august 2014

Stor lejebil !

Ford Flex - Den sorte bil !
Vi har lejet en bil for at komme rundt i Canada. Jeg havde ikke bestilt en bestemt bil. Eneste betingelse var at jeg kunne hente den i Montreal og afleverer den i Niagara Falls. Det betyd så at jeg fik en bil, der faktisk skulle køres tilbage til Toronto området og at jeg derved ikke havde det store udvalg. Jeg var dog alligevel en smule overrasket, da jeg så bilen. En Ford Flex - Med plads til 8 mennesker ( Tre række sæder ) - Kæmpe motor og en hel masse smarte ting indendørs. 
Selv om bilen er voldsom stor, er den behagelig at køre i. Så jeg klager ikke. Leje prisen er endda lav, da jeg fik den for samme pris som den lille bil jeg oprindelig havde bestilt. - Og så er bilen nok heller ikke så stor, når jeg sammenligner den med alle de andre biler på vejen. Alle har store biler. 

søndag den 10. august 2014

This weeks sign !

Small things can change your way off living !


Kæmpe fuldmåne - Pas på varulvene !

Årets største fuldmåne finder sted d. 10. august, da fuldmånen falder tæt sammen med Månens tætteste position til Jorden. Der er kun ni minutter mellem disse to begivenheder, så det bliver en fed fuldmåne, vi får at se i sensommernatten. Månen vil ikke være på himlen, når fuldmånen indtræffer kl. 20.09, men står op kort efter kl. 20.20 og vil være på himlen resten af natten indtil kl. 05.08.

lørdag den 9. august 2014

Av min ryg !


I dag sidder vi meget. Foran computeren, i bilen, til møder og i sofaen. Mange problemer med ryg, nakke og lænd stammer fra netop de stillesiddende timer, hvor en forkert kropsholdning giver slappe muskler, fejlbelastede led og slid.     Den gode siddestilling er traditionelt blevet beskrevet som at sidde godt inde på sædet, med ryglænet højt op og ind i ryggen og fødderne på en skammel, så man havde en 90 graders vinkel mellem ryg og lårben. Forskning har siden 1953 vist, at vi får en masse skader i både ryg og nakke, når vi sidder på denne måde med et sæde, der har en højde som dit knæ eller lavere, for hvad sker der egentligt, når man sidder i en sådan stilling? Afstanden mellem hoftekam og lårben er afgørende for, hvordan din rygsøjle former sig, når du sidder. Hvis du selv vil prøve, kan du trække knæet op til brystet og se, hvad der sker i den nedre lænd.



Sådan virker din ryg, når du sidder


Når du står op, har du som udgangspunkt dit naturlige lændesvaj, og har derfor kun en lille belastning på den nederste del af ryggen. Når du sætter dig ned, med låret vinkelret på kroppen, vil du automatisk falde sammen i den nedre lænderyg, på grund af kroppens biomekanik. Man kan ganske enkelt ikke sidde, med kroppen ret op uden at spænde op i hele rygsøjlens muskulatur, som så  giver øgede spændinger i lænden.  Jo længere op lårene kommer (altså jo mindre afstand der er mellem lår og mave), jo større er risikoen for at belaste lænd, ryg, nakke og skuldre , for jo mere vil du automatisk runde i lænden og den øverste del af ryggen vil følge efter. Når du falder sammen i brystet på grund af ryggens runding, kan du blandt andet få spændinger langs skulderbladene og få sværere ved at trække vejret. Når både lænd og bryst er rundet, vil hovedet automatisk kigge ned i bordet. Hvis du vil kigge op, er det nødvendigt, at du skubber hovedet lidt fremad og knækker nakken godt bagover for kunne se lige frem. I denne position belaster du dine led og skaber store spændinger i nakkemuskulaturen (se punktet A på illustrationen). Et andet stort problem er, at rygsøjlen har ændret sine naturlige kurver, så rygsøjlen ikke længere kan understøtte hovedet tilstrækkeligt og derfor vil trække hovedet ned af (se punktet B på illustrationen), hvorved nakkemuskler led og lændehvirvlerne (discus) bliver overbelastede i hele rygsøjlen. Alt i alt betyder det, at du på længere sigt kan udvikle hovedpine, nakke-, skulder- og lændesmerter, hold i ryggen, diskusprolaps, slidgigt, dårlig holdning og lignende.


Musklerne formes efter holdningen


Det er specielt, når vi er meget optaget af noget, at vi ikke mærker, hvordan vi falder sammen i ryggen, og at musklerne på rygsiden strækker sig mere og mere, mens musklerne på forsiden af rygsøjlen bliver kortere og kortere. Vi overhører let de første symptomerne på skader og overbelastning, som typisk melder sig, når vi laver noget helt andet, for eksempelvis når vi skal sove, eller vi vågner om natten. Det kan eksempelvis mærkes som en irritation – en let snurren, træthed eller ømhed – i lænden, mellem skulderbladene eller i nakken; eller som hovedpine. Jo før du bliver opmærksom på kroppens signaler, jo bedre. Har du længe haft en forkert kropsholdning, vil dine muskler forme sig efter den, og det vil kunne føles akavet og anstrengende at ændre på det igen. Derfor er det yderst vigtigt at reagere med det samme. For eksempel ved at være opmærksom på din holdning, at indføre små pauser med bevægelser, variere din stilling og allerbedst udføre et par øvelser om morgen samt om aften. Kommer muskler, led samt discus tilbage til deres oprindelse, vil smerten sandsynligvis hurtigt forsvinde, og du kan undgå følgevirkninger. Øvelser som spænder kroppens forside ud og trækker bagsidens muskler sammen, er velegnede; det er for eksempel bevægelser hvor du strækker dig bagover.


Sådan sidder du sundt

Grundlæggende er det vigtigt at sidde så varieret som muligt, men det er langt sundere, når du sidder, at sidde på dine sædeknuder, frem for på halebenet, benene skal pege lidt ned af, derved vil du bevare dit lændesvaj, og nedsætte risikoen for at få forskellige problemer med ryg, nakke samt relaterede belastninger. Tilstræb at sidde i balance. Det vil sige at øret er over skulderen, skulderen er over hoften og hagen over navlen. På den måde er der mindst belastning af muskler, led og rygsøjle. Hvis man i mange år har siddet med rundet lænd, er det dog vigtigt, at man får trænet  lænden, så musklerne kommer tilbage i deres normale stilling og derved ikke  vil runde enden/bækkenet bagud, som den plejer på grund af at musklerne er blevet forlængede. Først her vil du føle, du sidder rigtig godt og afslappet.

Tænk på det som en grund-siddestilling, du arbejder ud fra. Sidder du og ”hænger” lidt, er det den siddestilling, der vil være rart at finde tilbage til.

(Helse - Tema )

fredag den 8. august 2014

Gaspe - Canada !

Så går turen til Canada - På vores fabrik i det Nordøstlige hjørne. Stedet skulle være fantastisk flot lige nu. Området er kæmpe stort - Fyldt med bjerge, slugter, store fjorde og vidder som vi slet ikke kender til i Danmark.

Dyrelivet er også noget andet. Ulve, bjørne og elge er almindelige. Og den største færdselstrussel er faktisk at køre ind i en elg. 

Efter besøget på  fabrikken går turen til et Vindmølle site, hvor vi er ved at sætte møller op. Så der bliver mange timer i en bil. Men det går nok, når der er så meget at se på. 

torsdag den 7. august 2014

Facebook som tidsrøver !

Facebook er blevet nutidens kaffemaskine, sådan beskriver lektor og forsker i sociale medier, Lisbeth Klastrup det. Men Dansk Arbejdsgiverforening er bekymret, for en undersøgelse lavet i 2010 viste at tiden brugt på facebook i arbejdstiden koster virksomhederne estimeret 11 milliarder årligt. "Tallene i undersøgelsen slår stort ud. Det under mig, hvor meget tid folk generelt bruger på private gøremål på arbejdet", siger ansættelsesretschef Flemming Dreesen. "Det er ikke altid en pause at gå på Facebook. Det kommer helt an på ens arbejde", siger Eva Jakobsen, der blandt andet arbejder med stressrådgivning i Dansk Journalistforbund.

Tidsrøver
( Jeg ser desværre også mange som har Facebook åbnet på deres computer på min arbejdsplads. Ofte er siden ikoniseret ned i hjørnet af skærmen, så den hurtig kan åbnes og tjekkes. Jeg har ikke styr på hvor meget tid der bliver brugt på at tjekke siden ud. Men jeg kan nemt forestille mig at det kan virke forstyrende, at man skal læse og ofte tage stilling til de ( Ofte urelevante ) Informationer som ens Facebook venner bombarderer siden med. Det vil være OK i en pause, men ikke som små "overspringshandlinger" - Der bare ødelægger koncentrationen og ens præstation på arbejde. Det er en høj løn at betale for arbejdsgiveren, at folk skal se Facebook - Og det kan være en irretation for ens kollegaer, hvis man konstant taber koncentrationen eller bruger tid på andre opgaver end de fastsatte.)

onsdag den 6. august 2014

Røde rejer !

Det ser ud til at de røde danske koldvandsrejer fra Skagerak og Nordsøen for alvor er blevet røde. De er landet på WWF "Nej - Liste" over fødevarer der ikke er bæredygtige. Det vil sige at de anbefaler at man går udenom disse rejer, når man står i supermarked. - Jeg kan ikke lige huske hvilken rejer jeg købte sidste gang. Det kunne sagtens være disse "Røde rejer" da jeg gerne går efter danske produkter når vi snakker mad fra havet. Jeg må nok hellere kigge efter næste gang....... Og så alligevel ! - Er de mon ikke bæredygtige. Hvilken skala bruger WWF til at måle bæredygtigheden med. Er den mon retfærdig eller er den farvet en smule "green peace" grøn af de politisk rigtige holdninger. Det mest forfærdelige er at jeg ikke har overskud til at undersøge de mange påstande som popper op - Ensige indsigt nok til at gennemskue WWF´s måde at score de forskellige fødevarer. Men en ting er sikkert. De har nu plantet en dårlig samvittighed ved mig, næste gang jeg skal købe rejer.
 
Berettiget eller ej !
 
Til dem der er overbevist om at WWF har ret, kan man altid købe MSC certificeret rejer fra Grøndland.

tirsdag den 5. august 2014

Fra affald til hipster tøj !

Pharrell Williams' nyeste designprojekt har renset havet for omkring 10 ton plastaffald og forvandlet det til en cool tøjkollektion. Kollektionen går under navnet 'RAW for the Oceans' og er blevet til i et samarbejde mellem G-Star RAW og Pharrells firma Bionic Yarn, som producerer stoffibre ud af affaldsplast fra havet. Den miljøvenlige mission ses i mottoet 'Happy Life. Happy Human Beings'.
( Det er da en rigtig god historie. Og skulle de være så heldig at det bliver et hit at gå i genbrugs-plastic tøj, så er det en næsten en fantastisk historie. ) - Kilde: MetroXpress

mandag den 4. august 2014

Rasistisk og lidt over stregen !

Sidste jeg var i USA, så jeg dette klistermærke på en bil. Det er nok hvad jeg vil kalde lidt over stregen i forhold til politiske ytringer i det offentlige rum. I Danmark kan man engang imellem se at "en finke springer af panden" på en ivrig politiker - eller at en privatperson kommer lidt ud over kanten i et læserbrev.

Men ligefrem at lave et klistermærke, som både er rasistisk - nedværdigende og direkte fjendsk. det ser man hvis kun i USA. Jeg ville helt sikker betænke mig på at have et så markant mærke på bilen. Man kan aldrig vide om andre folk - Med andre meninger kunne finde på at gå lige så drastisk til værks - Og måske sparke til bilen.