fredag den 28. februar 2014

Puerto Plata - Day 7 !

 
Sleep - and relax !

Puerto Plata - Day 6 !


Sun - Water and free drinks !

torsdag den 27. februar 2014

Puerto Plata - Day 5 !

 
Pool in the evening !

onsdag den 26. februar 2014

Puerto Plata - Day 4 !

Time for relax and a book !

tirsdag den 25. februar 2014

mandag den 24. februar 2014

Puerto Plate - Day 2 !


The pool - seen from the bar

søndag den 23. februar 2014

Puerto Plate - Day 1 !




 Blue Bay Villas Doradas seen from the sky !




Selvledelse er alt for svævende !

De senere år er begrebet selvledelse blevet populært i danske virksomheder. Men selvledelse giver øget usikkerhed i jobbet og kan føre til stress og dårligere resultater, lyder advarslen. "Naturligvis argumenterer jeg ikke imod, at de ansatte skal involveres og have medejerskab. Men selvledelse, som vi praktiserer den herhjemme, har nogle dybe faldgruber, som ledelsen enten ikke er opmærksomme på, eller også er kynisk ligeglade med," siger Mette Lund Kristensen, der er adjunkt ved Syddansk Universitet. Problemet er, at selvledelse ofte foregår sådan, at medarbejderen får udstukket en opgave og en deadline. Og så evalueres resultaterne herefter. Men det afskærer medarbejderen fra at få feedback løbende og fra i samspil med chefen at forme arbejdskulturen og miljøet i mellemtiden og det påvirker begge dele, mener Lund Kristensen. ( Jeg kender alt for godt til denne polulærer ledelsesform - Jeg har dog fornemmelsen af at det er en flugt fra lederrollen og at det slet ikke giver den synergi som skal til for at man kan arbejde som en gruppe. Den skaber usynlige mål og giver ingen guideline for hvilken vej man gerne vil med sine folk. Dertil kommer at ens personalesamtaler bliver væsentlig mere konfuse, da man først skal have "skudt" sig ind på medarbejderens egen tanker og egen ledelse, inden man kan bedømme og guide.- Nej, så hellere det lidt gammeldags ramme ledelse.)

lørdag den 22. februar 2014

fredag den 21. februar 2014

Tissespreder !

Der er ingen love eller regler, der forbyder dig at lade vandet på din egen grund. Dermed kan du altså frit tisse i blomsterbedet eller op ad dit og naboens fælleshegn. Du kan dog komme i problemer, hvis din nabo på den anden side af hækken føler sig krænket. Det vil i så fald være Straffelovens § 232 om blufærdighedskrænkelse, du kommer på kant med.

Hvornår kan en tissetår i haven være blufærdighedskrænkende? 

Det er ikke hverdagskost for politiet, at naboer rager uklare, fordi en af parterne tisser på den anden side af hækken. Og der skal sandsynligvis være tale om, at du blotter de ædlere dele for naboen, før du risikerer en bøde for din handling.

Paragraffen om blufærdighedskrænkelse anvendes nemlig mest ved grovere forhold, og for at blive dømt skal det kunne bevises, at du vidste – eller burde have vidst – at din opførsel var krænkende for andre.Langt de fleste sager, hvor naboer ikke er helt enige om anstændighedens grænser, bliver løst med en snak over en kop kaffe.
 
PRØV TESTEN: Er du en god nabo?

Kan tis skade hækken?

Urin fra mennesker har faktisk en ganske god gødningsværdi, og der findes haveejere, som bruger urin i haven for at få tingene til at gro bedre.Derfor er der ikke så stor sandsynlighed for, at hækken tager skade. Dog indeholder urin en forholdsvis stærk koncentration af kvælstof. Du kan derfor risikere gule, afsvedne pletter i hækken, hvis du vælger at tisse det samme sted hver gang.

torsdag den 20. februar 2014

We survived !

Antonio - Nils - Lorenzo
I was out scuba dive - It was not far from the coast and there was no deeper than 5-7 meters. But it was incredible that one should not present a diving certificate. I was with two colleagues from Spain, who had never tried scuba diving. We got 10 minutes of instruction - On portogisisk - And then we were ready for a "safe" trip below the surface. I am a confident swimmer and has spent a lot of time in open water - but I could see that it was an overwhelming experience to my colleagues. We survived all and had a good day. - The only challenge I had a hard time surviving - the phenomenon of "Brazil time" - Everything takes the dobelte time. Yes, one of my colleagues even believed that it was  factor of 1 to 3

onsdag den 19. februar 2014

Smukt - Men dyrt !

Meget af det som blev solgt i området var rent "turist - juks" - Der var ikke meget der kunne lokke mine penge frem. Jeg var dog imponeret af nogle figurer, hvis detaljer var helt enorme og udstråling greb mit blik. - Jeg holdt dog pengene i lommen da figurene startede omkring 1000.- dansk kroner.
 
Til gengæld fandt jeg skaller af søpindsvin - Små kokosnødder og en sjov papegøjefisk på stranden. Alt kom med hjem til børnebørnene, så de kunne se de eksotiske dyr. - Jeg havde også en krystalsten med hjem til konen. Den overlevede dog ikke den hårdhændet behandling som flyselskabet udsatte min kuffert på. - Lidt lynlim hjalp, men den blev ikke helt perfekt.

tirsdag den 18. februar 2014

Kæmpe frøer !

Jeg kom forbi denne frø - Ikke lige den størrelse som jeg normalt ser i Danmark - Jeg lagde lige min IPhone ved siden af - Bare for at sætte størrelsen i perspektiv. Bag fabrikken har vi en større plads til at stille vinger. Her ligger flere frøer og firben - Brændt helt sammen. Solen er så stærk midt på dage, at hvis en af disse dyr prøver at krydse området - kommer de til kort over for varmen og må lade livet.
Denne frø var faktisk på vej i den forkerte retning, så jeg samlede den op og satte den over til et vandløb. Den var ret nem at have med at gøre. Den var nok allerede udmattet på grund af varmen.

mandag den 17. februar 2014

Nyt ur - personlig og pålidelig !

Mit gamle ur - En ellers udemærket Casio Quartz er begyndt at leve sit eget liv. Nogle gange går den bare i stå. Andre gange har den tabt 10 - 20 minutter. Jeg kan ikke helt regne den ud, for nogle gange går den upåklagelig i flere dage. Og lige pludselig skal jeg stille den rigtig 2 - 3 gange på en dag. Det er en smule farlig med sådan et ur, da jeg ofte har møder, fly afgange eller andet, hvor præsision er vitalt. - Jeg ved godt at mange af mine kollegaer bare kigger på deres telefon, men det kommer jeg aldrig til. Det virker alt for besværlig.
Derfor ønskede jeg penge i fødselsdaggave, så der kunne blive til et pålidelig ur, som jeg hurtig kan tjekke ved at se på mit håndled. - Derefter gik jeg på "jagt" på internettet. - Og minsanten om jeg ikke fandt lige det rette ur. En Seiko Seamaster - Med solcelle optrk - Vandtæt til 100 meter og ægte safirglas. - Og så ser det faktisk rigtig flot ud. Jeg er ellers ikke ret meget for smykker, men mit ur må gerne se flot ud. Det er trods alt en ting jeg har på altid. Og som gerne må vise lidt personlighed. - Uret købte jeg på QXL - ( Frste gang jeg købte noget her - Men ikke sidste gang. Det gik lige efter bogen )

søndag den 16. februar 2014

This weeks sign !

Take care -Glass all over the road !

fredag den 14. februar 2014

Kontor med udsigt !

I en travl og moderne verden er det normalt ikke hjørnekontoret eller udsigten fra kontor stolen, der tæller ved en ansættelse. - Og det er da også nogen år siden at jeg har haft et kontor med en fantastisk udsigt ( - 2005 - Ud over Mariager Fjord og Hobro by )  Efterhånden er det små rum - store fælles kontorer - I et flysæde eller midt i produktionen - Med støv, styren og støj.

MEN..... forleden aften sad jeg med udsigt over en hvid sandstrand. Solen var lige gået ned og bølgernes skvulpen blandede sig med salsa rytmer og duften fra hotellets køkken. Det kan godt være at stolen var lidt hård. Og bordet ikke var et hæve / sænke bord. Men alligevel. Det var en udsøgt fornøjelse at sidde og arbejde i sådanne omgivelser. 

torsdag den 13. februar 2014

Lidt mere vild natur end godt er !

Fauna og Flora er helt anderledes end det jeg er vant til. Her er nuyyede dyr som farvestrålende fugle - Små kolibrier og kæmpe ørne. Her er farvestrålende firben og små slanger. Her er utrolige blomster og mærkelige vækster. - Men mest af alt er det grønt så langt øjet rækker. Næsten jungleagtigt, med mange vandhuller og palmer. - Ja, jeg har endda set små krokodiller (Kaimaner) - på vej til fabrikken.
To sjove oplevelser med dyr er da også sket. På en af mine løbeture på stranden - efter solnedgang - kunne jeg pludselig hører at jeg trådte på små sten der gav en kvasende lyd. Da jeg stoppede op for at se efter. Viste det sig at være hundrede vis af små vinkekrabber. Som kommer frem lige efter at det er blevet mørkt.
Udenfor mit vindue her jeg et par små halv aber (Pippi aber) - De er ret frække, og vil rigtig gerne ind i min hytte for at se om der er noget mad at hente. Jeg har dog fået at vide at man ikke skal fodre dem, da de godt kan bide. Og at det giver grimme infektioner. - Jeg har også fundet et kæmpe firben på badeværelset. 

onsdag den 12. februar 2014

Arbejde kan være en ren fornøjelse !

Min lille hytte
Udsigten fra teressen
Sjælden har jeg boet så tæt på stranden - Og med så meget feriestemning - Uden at være på ferie. Det hotel, som firmaet har lavet aftale med, er valgt ud fra at det er tæt på fabrikken og at det er prisbilligt. - Men set fra min vinkel - Og jeg har prøvet at bo under mange mærkelige forhold. Så er dette hotel virkelig ok. - Manden er middelmådig og værelset er ikke noget at prale af (Sammenlignet med det jeg ser i Indien og Kina) - MEN..... beliggenheden er fantastisk. Var det ikke fordi jeg er landet midt i regntiden, så havde det været perfekt. Fugtigheden er 100 og temperaturen er aldrig under 30 - Selv om natten. Selv om der er meget at lave på fabrikken, så kan jeg næsten glemme at det er arbejde, når jeg sidder de sidste 30 minutter inden "godnat" og lytter til havet. - At jeg så savner konen ved siden af er en anden sag. For ofte er selv de bedste ting ikke ret meget ved, hvis man ikke har nogen at dele det med.

tirsdag den 11. februar 2014

How stupid do they think we are !

I got this email recently - So this is the only content would immediately discover that it is cheating. - If we looked at the email address - Then you are completely convinced. Judge for yourself and laugh ...... But never reply!
 
 
 
 
 
 
 
 
UNITED NATIONS.
United Nations House, 617/618.
Diplomatic Zone,
Central Area District,
Federal Capital Territory,
Abuja, Nigeria.
 
 
Our Ref: YBNGWB/UN/2014.
 
Attention: Dear Beneficiary,
 
 
RE: APPROVED COMPENSATION PAYMENT AWARD OF US$2.3M
 
 
We found your email in our list and that is why we are contacting you, this has been agreed upon and have been signed. Therefore, we are happy to inform you that an arrangement has perfectly been concluded to effect your payment as soon as possible in our bid to be transparent.
 
However, it is our pleasure to inform you that your ATM Card Number; 7876 3100 0300 1420 has been approved and upgraded in your favour. Meanwhile, your Secret Pin Number will be available as soon as you confirm to us the receipt of your ATM CARD.
 
 
The ATM Card Value is $2,300,000.00 USD only (Two Million Three Hundred Thousand United States Dollars). You are advised that a maximum withdrawal value of US$5,000.00 (Five Thousand Dollars) is permitted daily.
 
Please contact Mr. Lancelot Ego, Email: atmunit1001@yahoo.co.jp With the following information to facilitate your claims.
 
 
FULL NAME:
AGE:
GENDER:
ADDRESS:
COUNTRY:
OCCUPATION:
MOBILE NUMBER:
 
Best Regards,
Mr. Samson Adekunle.
CIV NAVSUBTORPFAC YORK.
UNITED NATIONS / WORLD BANK ORGANIZATION.

mandag den 10. februar 2014

Troede at jeg skulle holde fri !


Puds vinduerne og så selvom det er frostvejr.

1. Puds vinduerne

Når solen ind i mellem titter frem, kan du sikkert se vinterens spor af snavs og salt på dine ruder. Du kan sagtens pudse vinduerne om vinteren – også selv om der er frost - men du skal være lidt rap på fingrene.
 

2. Planlæg din have

Det er oplagt at begynde planlægningen af din have nu, mens der alligevel ikke er så meget, du kan gøre i selve haven. Din haves farver og former forandrer sig hele sommeren, og med en haveplan kan du sikre dig, at du har masser af farver og liv hele sommeren igennem.
 

3. Gør huset hovedrent – sådan

Fik du ikke gjort hovedrent efter jul og de mange gæster, er det måske nu, du skal få det gjort. Det er en god idé at komme helt i bund med rengøringen 1-2 gange om året, hvor du kan gå i krig med alt fra paneler til persienner.
 
Gør huset hovedrent - også panelerne.

4. Giv dit køkken en ansigtsløftning

Brug lidt tid på dit gamle slidte køkken - der er masser af små forbedringer, du selv kan lave, så køkkenet bliver flot igen uden koste en formue.
 

5. Forspir dine sommergrøntsager

Du får en længere grøntsagssæson, hvis du forspirer planter i vindueskarmen, så de er klar til udplantning, så snart nattefrosten er væk. Begynd allerede nu

søndag den 9. februar 2014

This weeks sign !

Positiv people is always welcome !

lørdag den 8. februar 2014

Recife - Brazil !

Så tager jeg til Brasilien - Eller nærmer til byen Recife. Selv om stedet oser af ferie og ren afslapning, så er det arbejde. Vores nye fabrik er så småt kommet i gang med produktion, og har derfor brug for HSE support. Jeg vil selvfølgelig nyde varmen (28 grader) - Men har selv lavet en plan for besøget der ikke kun lader få timer udenfor arbejdsskemaet. Og bliver det som det plejer, når jeg er "hjemmefra" - Så bliver der nok af mails og til at tage stilling til fra hjemmefronten. Som jeg kan fylde i de få fritimer. En ting har jeg dog lovet mig selv. Jeg skal have nogle løbeture på stedet. Hold op, hvor har jeg savnet at kunne løbe i T-shirt og korte bukser. Det ser jeg frem til.

fredag den 7. februar 2014

Træning i det kolde element !

Jeg har lige været gennem 2 dages træning i "GWO Sea Survival" ved Falck Nutec i Esbjerg. En lille smule teori og en hel del praktiske øvelser. Opgaven er at lære at gebærde sig korrekt på havet ved transfer mellem både og når man besøger vindmølle parker Off shore. Samt lære at gøre det rigtige, hvis der skulle opstå en nød situation. Første dag trænede vi indendørs, i et stort bassin, hvor man både kunne lave bølger - slukke lyset og lave vind - simuleret lyn nedslag og en hel masse støj - (Meget realistisk) - Her trænede vi i at komme fra vandet op i redningsflåden - Hvordan man skulle betjene udstyret og hvilken forholdsregler der gjaldt, når man skulle overleve længst mulig.
 
Næste dag var noget mere realistisk. Den foregik i Esbjerg havn. Vandet var ca 3 grader og der var rigelig med vind. Her var vi også i vandet og lærte redningsøvelser - Transfer fra båd til båd og mellem båd og vindmølle. Selv om det var sk... koldt - Og jeg på et tidspunkt helt havde mistet kontakten til mine hænder, så var det enormt lærerigt. Jeg fandt ud at små tricks, der virkelig gør en forskel i overlevelses chancerne - Og at selv om udstyret både fylder og er besværligt at have på, så er det forskellen på liv eller død om man bruger det korrekt. - Jeg håber dog aldrig at komme i en skarp situation. Hvis man skulle tilsætte Panik - Et par sårede kollegaer - Rigtig dårlig vejr - Mørkt og måske langt fra land. Så kunne det godt være at der skulle lidt mere træning til.  

torsdag den 6. februar 2014

hguerra Andreas - Mega dum person !

Jeg fik nedenstående mail - Og jeg er ikke engang på facebook. - Fantastisk !!!!!!!! - Og så med en Hotmail konto, selv om han foregiver at være Facebook direktør.
 
Kære Facebook-bruger,

The Facebook Rewards program er stolt sponsoreret af Facebook- ledelse. Din pengepræmie skal overføres til dig i dit land, hvor din facebook- konto blev registreret. For at gøre krav på din pengepræmie , venligst kontakte Facebook Rewards program director på følgende e-mail : todd_jackson123@hotmail.com Du skal udfylde nedenstående formular :

Dit navn:
Din nationalitet:
Dit nuværende bopælsland :
Din alder :
Din Telefon:
Din besættelse :
Hvor længe har du brugt facebook ? :

Venligt udfylde ovenstående formular og sende den til programmet direktør med nedenstående oplysninger E-mail : todd_jackson123@hotmail.com

Navn på Facebook belønner program direktør : Todd Jackson
Institut: Kontant Udgivelsesdato afdeling.
Stilling: Direktør , Facebook Rewards program.

Når dine oplysninger er modtaget i e-mail angivet ovenfor , vil programmet direktør kontakte dig med oplysninger om , hvordan du kan gøre krav på pengepræmie uanset hvor du er . Den samlede sum af One Million dollars udbetales til dig uden nogen forpligtelse eller afhøringer .

For din sikkerhed, er du kraftigt til at holde din vindende oplysninger fortrolige , indtil du har modtaget den vindende penge. Må ikke afsløre dig vindende oplysninger til en tredje part. Dette er en sikkerhedsforanstaltning for at beskytte dig, og for at undgå uberettigede misbrug af Facebook belønninger program .

Endnu en gang siger vi tillykke fra alle medlemmer af personalet i Facebook Team . Sørg for at sende din feedback eller forespørgsler til Mr. Todd Jackson , på hans e-mail : todd_jackson123@hotmail.com

Tak fordi du bruger Facebook .

Hilsen ,

hguerra Andreas,
Program koordinator ,
Facebook Rewards Program ,
2014. Alle rettigheder forbeholdt.

Du er blevet godkendt til at kræve en samlet pengepræmie $ 1.000.000 (en million kroner ) Se nedenfor for din vindende oplysninger : - Gevinstbeløbet : $ 1.000.000 USD (en million dollars) Batch nummer : TFB 12329317635197437-FAB/2012 Ref. nummer : TFB 29501870209289/ES 877
Facebook teamet ønsker at informere dig , og lykønske dig for at opstå som vores 2014 Facebook Rewards vinder.The Facebook Rewards programmet er færdig hvert andet år. Du er blevet udvalgt tilfældigt af Facebook internet lodtrækningen administrator. Lodtrækningen administrator er en automatiseret program , der udvælger Facebook-brugere tilfældigt .

onsdag den 5. februar 2014

Elendig indsats - for offentlige penge !

En ny rapport fra Arbejdsmarkedsstyrelsen viser, at danske arbejdsløse sendes på de samme jobsøgningskurser igen og igen. Hver anden arbejdsløs oplever, at de mindst to gange bliver kørt gennem præcis samme kursusforløb, hvor de skal lære at søge job og skrive et CV. Tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen viser, at man i 2012 brugte 11,7 milliarder kroner på at få folk i job igen, ud over udgifterne til dagpenge, kontanthjælp og andre overførselsindkomster. Arbejdsmarkedsforsker og professor ved Aalborg Universitet, Flemming Larsen, slår fast, at rapporten bekræfter, hvor skidt det står til med beskæftigelsesindsatsen i Danmark. Han siger: “Hele indholdet er gennemsyret af, at kommunerne og jobcentrene gør det af pligt. Det er aktivering for aktiveringens skyld, og man glemmer at sætte sig ind i, hvad den enkelte har behov for.” ( Det er fantastisk, hvor ligeglad folk kan blive, når det offentlige betaler. At man, som ansat på disse kurser, ikke har så megen selvkritik og arbejdsstolthed, at de ikke gør noget ved sagen er utrolig. - Jeg håber virkelig at der bliver ryddet op i den redelighed.)

tirsdag den 4. februar 2014

Vinter OL - For dyreplagere !

I Rusland er 2 spækhuggere blevet fanget og fløjet over 7.400 km igennem 7 tidszoner til "The Sochi Dolphinarium". Der skal de agere underholdning for gæsterne ved det kommende Vinter OL.
Gitte Buchhave, som er direktør ved WSPA, er chokeret. " Dette er endnu et eksempel på at nogle mennesker bruger enhver mulighed til at udnytte vilde dyr kommercielt."  -  "Det er horribelt og grotesk". - De to hvaler er efter sigende blevet placeret i små betontanke. - "Det er en svømmepøl for havpattedyr. Det er lige meget om bassinet er 30 eller 100 meter langt. Spækhuggere svømmer i gennemsnit 100 km om dagen. De kan under ingen omstændigheder trives i fangeskab" - Siger Gitte Buchhave.
 
 
( Jeg ved snart ikke - Man kan tydelig se at Russerne har bestemt sig for at Vinter OL 2014 skal blive en succes - Se bare dette tiltag. Ikke særlig gennemtænkt, men nok en ting som vi lyse op under selve OL. Hvad der så sker før og efter lejene. Eller hvem der betaler prisen er ligegyldig. - Mon de også har op trædende katte - bjørne og kaniner, som der findes på deres officielle logo. Eller har de bare glemt at sætte spækhuggerne på plakaten.  - - -  Øv for Russerne )-
 
Vinter OL starter den 7. februar

mandag den 3. februar 2014

Barsel er ikke så populær !

En ny meningsmåling viser, at danske lønmodtagere vægter tryghed i ansættelsen, flere penge og efteruddannelse langt højere end barselsvilkår for mænd, når der skal forhandles vilkår på arbejdsmarkedet. Det viser en ny meningsmåling blandt 1.039 danskere lavet af analysebureauet Wilke for Avisen.dk. Danskerne er blevet bedt om at prioritere, hvad der er vigtigt for dem, når der forhandles løn og arbejdsvilkår. Men bedre barselsvilkår for mænd baner vejen for mere ligeløn til kvinder, mener HK Privat. "Når der er den store skævhed i mænd og kvinders brug af barselsreglerne, så er konsekvensen, at kvinder har sværere ved at følge lønmæssigt, fordi de er mere væk. Hvis man forestiller sig en situation, hvor alle var lige meget væk på barsel, mener vi, at forudsætningerne for at opnå ligeløn ville være bedre," siger Simon Tøgern, HK Privats sektorformand. ( Jeg tror aldrig at barsel bliver det store emne, når mænd skal tale løn og ansættelses vilkår. Ikke fordi det ikke er vigtig. Jeg er bare overbevist om at det er en privatsag - Og at familierne selv kan administrerer deres behov for barsel )

søndag den 2. februar 2014

This weeks sign !

Life i too short to complains !

lørdag den 1. februar 2014

En op - 54 år.

54 år.... Ja, så kom jeg så langt. På nogle punkter føler jeg mig gammel, men på andre punkter er jeg ikke en dag over 35. Selvfølgelig er der fysiske tegn. Min styrke og udholdenhed er en del lavere, og rynkerne samt den begyndende måne viser også alderens indtog.
Jeg tror dog at alder primært er en psykisk ting. - Sagt på en anden måde. Man er lige så gammel som man føler sig - Og som man agerer over for sine omgivelser. Prøver man at følge bare lidt med i udviklingen. Er man åben over for andres input og lader man sig rive med, når andre trækker i en anden retning, så holder man sig mere ung. - Vigtigst er humøret. Det gode grin - Det sjove indslag er det der lyser op og gør min dag god / mit sind ungt.  
Så er der bare fysikken tilbage at arbejde på. Og det har jeg ingen problemer med - Ja, jeg nærmest nyder at bruge kroppen. Så den tror jeg ikke bliver gammel. Den bliver bare slidt.