tirsdag den 31. december 2013

2014 - Dreams !

I just want to use this opportunity to wish my family and friends, both old and new, a peaceful and joyous year to come.

I hope this coming year brings all of you closer to your needs and dreams. I purposely say needs instead of wishes because over the years I have come to realize that our needs are the 'real' wishes that we long for...wishes that are invisible to us until one day they serendipitously appear in front of our eyes. Promise me that you'll keep a look out for them. Because their fulfillment can unleash the warmest, sweetest life that you could ever imagine.

I guess what I'm attempting to say is, "Try to See the Truth." Open your eyes...open your heart...listen closely...touch softly...feel deeply...inhale slowly...and taste fully... There is only ONE life...and my greatest wish is that you live it WISELY!

mandag den 30. december 2013

Naboens hylende hund !

Ja, du kan godt gøre noget ved problemet, hvis du er generet af larm fra naboens hund.
Hundelovens § 4 fastslår, at en hund ikke må forstyrre omkringboendes ro ved at gø eller tude jævnligt eller over længere tid.
Er du generet af naboens larmende hund, kan du vælge at klage til politiet. Herefter kan din nabo blive pålagt at holde hunden inden døre og kun lukke den ud, når den er under opsyn. Hvis problemet ikke på anden måde kan afhjælpes, kan politiet i yderste konsekvens forlange, at hunden bliver fjernet.
 

Tal med naboen først

Inden politiet inddrages, er det dog en god idé at forsøge at bevare det gode naboskab ved at tage en snak med hundeejeren om problemet. Ofte åbner dialog for en god og fredelig løsning.
 

Det siger hundeloven

§ 4. Forstyrrer en hund de omboendes ro ved gentagen eller vedholdende gøen eller tuden, og der indgives klage derover til politiet, giver dette besidderen pålæg om at holde hunden indelukket eller, hvis denne foranstaltning ikke hjælper, eller hunden allerede holdes indelukket, at lade den fjerne.
Justitsministeren kan dispensere fra denne bestemmelse over for erhvervsmæssige opdrættere.
 

Hvornår larmer naboens hund for meget?

Når du bor med naboer tæt på, må du forvente en vis portion støj, og ofte vil der være tale om grove tilfælde, før politiet vælger at gribe ind over for en larmende hund.
Det er ikke nok, at kun enkelte naboer føler sig generet af en hunds tilstedeværelse eller bjæf fra tid til anden. Ulemperne skal være væsentlige.
 

Eksempler: Sådan vurderes klager over hundelarm

Der findes ikke en fast definition for, hvornår støjgener kan siges at være væsentlige.
Det afhænger af en konkret vurdering fra sag til sag. I tidligere afgørelser kan man læse, at politiet lægger vægt på, hvor stor en del af de omkringboende, som føler sig generet af hunden, mens også politiets egne observationer og oplevelser på hundeejerens grund tages med i betragtningen.
Fx blev en hundeejers klage over politiets påbud afvist, da ”man lagde vægt på, at 8 ud af 9 omkringliggende ejendomme følte sig generet, og at politiet ved besøg på ejendommen konstaterede gøen.”
I et andet tilfælde blev politimesters påbud ophævet, fordi ”ulemperne fra hundene ikke vurderedes at være væsentlige, da kun 2 husstande fandt, at hundene var til gene, mens 5 andre husstande ikke fandt, at dette var tilfældet.
 

Larmer din nabos hund for meget?

Et hundeudvalg, nedsat af regeringen, kom i 2011 med en række forslag til en ændring af hundeloven. Her kan du læse 3 eksempler på larm fra hunde, som ifølge udvalget bør give anledning til, at politiet skrider ind:
  • Hunden gør i omkring 30 minutter i træk eller derover mere end 3 af ugens dage.
  • Hunden gør i ca. 5 minutter i træk eller derover 4 eller flere gange om dagen i mere end 3 af ugens dage.
  • Hunden gør kortvarigt (fx under ca. 5 minutter), men sammenlagt i mere end fx ca. 60 minutter på en dag, mere end 3 af ugens dage.
Forslaget til ændring af hundeloven forventes at blive behandlet og evt. vedtaget i løbet af 2013. Og selvom eksemplerne ikke er gældende ret, kan du bruge dem som sammenligningsgrundlag, hvis du tvivler på, om du kan tillade dig at gøre indsigelser mod naboens støjende hund.

søndag den 29. december 2013

This weeks sign !

I have try to learn my kids this !


Ingen eller næsten ingen løn !

For at få fodfæste inden for de kreative fag, er unge i stigende grad villige til at arbejde gratis eller til en yderst beskeden løn. Dermed kan arbejdsgiverne stort set udnytte de unge, som det passer dem. En amerikansk ekspert mener, at gratisarbejdet udskyder det punkt, hvor de unge kan tage ansvaret for deres eget liv. Antropologen Mikael Hallstrøm Eriksen fra Københavns Universitet mener, at frivillighed er blevet ”det nye sort”. Han siger: ”Det er et brud på, hvordan vi tidligere har set arbejdsmarkedet. Man har et limbo, hvor man i mange brancher først skal gøre sig gældende på et ureguleret praktikantmarked, inden man kan få et almindeligt job”. ( Her er vi inde på et skråplan. Det kan godt være at man derved kan få udført noget arbejde væsentlig billigere end normalt, men man efter lader de unge i en helt horribel situation. - De bliver en slags anden rangs borgere, som både skal kæmpe med at etablere sig - yde til samfundet - producerer nye borgere til samfundet og.... leve af den almisse, som bliver givet af arbejdsgiveren. Det du simpelhen ikke. - Hvis vi skal have differenceret løn, så skal den ære reguleret. Og ikke være en tilfældig beslutning fra en tilfældig arbejdsgiver ) - PS: Skal man se historisk på sagen, så se hvordan heste branchen i årevis har udnyttet unge pigers interesse for heste, til at få lavet en hel masse gratis arbejde. Nu bliver det så bare ikke heste interessen der driver værket - Det bliver sult og ingen penge.

lørdag den 28. december 2013

Plast på frem march !

Emballage var tidligere noget, man "bare" brugte til at pakke varer ind i. Om det var pap, plast eller metalfolie. I dag er det den første vigtige kontakt til forbrugerne og kan være afgørende for salget. Desuden er det blevet en nødvendighed for at kunne forlænge varers levetid og holde dem friske. » Plastforbruget stiger med 3-4 pct. om året på verdensplan og også i Danmark. Trenden går mod, at plast erstatter mange af de tidligere former for emballage. Plast giver producenterne nogle muligheder for at opbevare frugt og grønt længere end ellers. I gamle dage skulle eksempelvis hakket kød nærmest i fryseren med det samme, man kom hjem med det. I dag kan det ligge en uge i køleskab, hvis det er pakket rigtigt,« siger direktør Peter Skov fra Plastindustrien i Danmark. ( Skal man gøre det perfekt, skal man så bare recirkulerer plastikken. Og her er vi ikke særlig gode i Danmark. Vi brænder desværre alt for meget af, så skal vi have fuld udbytte skal vi tænke og planlægge anderledes på køkken affalds niveau )

fredag den 27. december 2013

WordFeud som kærlig vink i hverdagen !

Sidste nye diller er wordfeud - Konen har spilletid det et stykke tid, og jeg blev ligesom lokket til at prøve et spil. Nu er det så blevet en fast ting. Jeg spiller kun med konen da jeg ellers godt kunne frygte at det blev en tidsrøver. Ud over at det sætter hjernen igang, er det en sjov og uforpligtende måde at holde kontakten til konen over en hel dag. Især når jeg er i udlandet og arbejde. Jeg skal bare forbi et trødløs netværk, så tikker der lige en Wordfeud ind på telefonen. Både som en ny udfordring og som en lille hilsen hjemmefra. - At vi så er meget lige gør det bare endnu sjovere. Prøv det - sjov måde at holde kontakt - Men pas på, det kan tage overhånd. 

torsdag den 26. december 2013

Årets julegave !

Jeg har bestemt ikke noget mod julegaver. Det er en ok tradition og mange bliver også rigtig glade for gaverne. Jeg kan dog engang imellem føle at det er lidt bytte / bytte købmand og at der ikke er de store overraskelser under træet.
 
En stor del af skylden er nok at min ønskeliste er meget standard, og at jeg i dagligdagen bare køber tingene, hvis jeg mangler dem.
 
Og så kan jeg også godt have det lidt svært ved købejulegaver. Det er ofte svært at lægge sjæl eller personlighed i noget man køber i en butik. Især når gaven skal passe ind i både en prisramme og en ønskeliste.
 
Derfor var årets julegave ved min jul også noget helt speciel. (Billedet) - Et bordfodbold sæt - Lavet i hånden - I den lokale skoles sløjdlokale. Fantastisk ! Den var tydelig hjemmelavet, uden de store finesser, bandereklamer ellers pang-farver. Men den var fyldt med personlighed og varme. Fyldt med masse af timers arbejde og hengivenhed til modtageren.(Hvilket ikke var mig) - Og tænk, gaven havde ikke stået på en ønskeliste, den var ikke prissat i forhold til et budget og modtageren vidste slet ikke at han/hun manglede lige netop dette spil. En ægte julegave.

onsdag den 25. december 2013

Virker bedst uden at blive brugt !

150 virksomheder vil indføre whistleblowerordninger for at stoppe svindel. Flere ansatte får snart mulighed for at anmelde en kollega, der stjæler eller chefen, der bryder de etiske regler direkte til topledelsen. Datatilsynet har lavet en optælling for Politiken, der viser at 155 virksomheder, i løbet af 2014, vil indføre intern whistleblowerordning. Det vil typisk omfatte, at medarbejderne kan ringe til en hotline eller udfylde en formular på en krypteret hjemmeside. Her får medarbejderen et sagsnummer og et log-in, så vedkommende kan følge sagen. Anmeldelserne vil blive fulgt op af en intern revisor og ekstern advokat eller en compliance-afdeling, der kontrollerer virksomhedens etik. ( En udemærket ordning, som også findes i min virksomhed - Jeg har ikke set ordningen brugt endnu, og forestiller mig heller ikke at den skal bruges ofte. Men de to primære formål - Nemlig at holde svindleren i ave og at kollegaer ved, at de ikke behøver at brænde inde med en viden, gør at tingene bliver noget lettere. )

tirsdag den 24. december 2013

Glædelig jul !

Til alle mine læsere, ønsker jeg en glædelig jul. Håber at alle har en eller anden at fejre aftenen med, da jeg nok syntes at denne aften er en rigtig familie begivenhed. Jeg kunne aldrig forestille mig at tage på juleferie - væk fra familie og venner. Ej heller at sidde alene. Skulle det engang komme så vidt ville jeg straks finde et eller andet fællesskab at være sammen med. Jeg ved godt at det er pladder romantik at finde disse gloser frem, bare fordi det er jul. Men uanset - så er jeg dog glad for at være sammen med dem jeg holder mest af.

mandag den 23. december 2013

Politik kan ødelægge alle ambitioner !

En politisk oprettet fond med 3 mia. kroner har støttet indsatser for et bedre arbejdsmiljø, men midlerne har ikke haft den ønskede effekt. Fonden skulle støtte projekter, der skulle forhindre nedslidning på jobbet, sænke sygefravær og I det hele taget støtte projekter med fokus på danskernes sunde arbejdsliv. Fonden har anvendt 2 mia. kroner, og det er derfor muligt at gøre status, og resultaterne er mildt sagt ikke prangende. Det er ikke muligt at påvise, at projekterne har gavnet arbejdsmiljøet og danskernes helbred. Seniorforsker ved Statens Nationale Forskningscenter, SFI, siger: “Formålet med projekterne har været at reducere nedslidning og øge fastholdelsen, så ud fra den betragtning var forventningen jo, at man kunne reducere bl.a. fraværet. Men når vi ser på sygefraværet må vi bare sige, at her kan vi ikke måle, at man har fået valuta for pengene.” ( Typisk dårlig politisk arbejde. Fonden kunne være blevet en fantastisk tigerspring ind i en bedre verden -  Havde man taget udgangspunkt i syge statistikker - hospitals registreringer og pensionskassernes oplysninger havde man nok ramt rigtig. Men desværre blev ansvaret for at udvælge projekterne lagt i hænderne af fagforeninger og andre snæversynet foreninger. Det betød at projekterne fik et væsentlig mere politisk tilsnit og at de flotte arbejdsmiljø mål fik en sekundær betydning. Heri ligger fiaskoen gemt. )

søndag den 22. december 2013

lørdag den 21. december 2013

Luk P&T - De lukker jo selv for kunderne !

Allerede den 20. december....HVAD ! ........   
I dag ville jeg sende det sidste julepostkort, og gik frejdig til vores lokale postkasse i Skodborg. Jeg var helt bevist om at det var ved at være sidste udkald, men havde dog talt 2 postdage tilbage til juleaften. - Jeg havde dog forregnet mig - Det danske postvæsen havde allerede sat lås på postkassen for at udgå hærværk... Eller er det for at undgå post og undgå kunder? Det er tæt på at være den dårligste service jeg endnu har set. Ikke nok med at det efterhånden er blevet svært at finde en postkasse - Nu lukker de dem også langt tid før det er nødvendig. Jeg håber virkelig at brev monopolet bliver brudt ned og givet til et eller frere af de pakkepost selskaber, som i lang tid har givet Post Danmark baghjul. - Det kan kun blive bedre !

fredag den 20. december 2013

Fri hastighed !


Jeg var for nylig i Stettin / Polen på grund af arbejde. Turen gik gennem Nord Tyskland, og meget af vejen er en næsten ny motorvej. Flot og gedigen tysk kvalitet. Og bestemt bygget til den frie hastighed  - Men det er bestemt ingen fornøjelse. Godt nok ligger jeg med autopiloten på omkring 130 km. Og syntes at det går kvikt derud af. Men jeg skal holde mig i venstre vejbane for der er nogle, der kører væsentlig hurtigere. Ja, jeg har nogen gange fornemmelsen af at jeg næsten holder stille når de kommer brølende forbi. Uden at vide det nøjagtig, så bedømmer jeg nogle til at kører over 230 km i timen. Jeg har næsten ikke fantasi til at forestille mig hvor galt det kan gå. Ikke hvad der sker med fart synderen, men mere hvad der sker, hvis de rammer ud bag i mig med den fart.

torsdag den 19. december 2013

Livsfarlig reklame !





Her er virkelig skildpadde suppe for alle pengene. - På en gåtur langs floden i Tianjin / China - stødte jeg på en lille fiskehandler. Han havde små fisk, som han havde trukket direkte op af floden. Og så en del små skildpadder. Som en slags udstilling, havde han også en enorm alligator skildpadde. Først troede jeg at den var død, men da jeg forsigtig berørte den - blinkede den med øjnene. Jeg fik lov at løfte den (mindst 25 kg) - Ordentlig krabat. Men måske også lidt betænkelig at have som blikfang. Den kunne sagtens klippe en finger af et barn. Og den lå lige i højde for en lille 1 - 2 årig pilfinger.  

onsdag den 18. december 2013

Kan det betale sig at blive skilt !

Ifølge beregninger fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd vil et øget beskæftigelsesfradrag til alle , sammenlagt med det ekstra fradag til eneforsørgere , medføre, at en LO-lønmodtager og alene forældre til et 7-14-årigt barn til næste år få et ekstra skattefradrag på 5.789 kroner om året. Beskæftigelsesfradraget kan dog vise sig at få helt andre konsekvenser. De ekstra penge, som skattelettelsen består i, følger nemlig den af et barns forældre, der har bopælsret over barnet, og som er den, barnet har folkeregisteradresse hos. I forvejen er det bopælsforælderen, der får børnechecken og børnebidrag fra den anden forælder, og der er derfor visse økonomiske fordele ved at være bopælsforælder. Disse fordele vil blive større med det nye fradrag. "Man propper jo flere penge ind i den ene forælder, og det gør man samtidig med, at familien har udviklet sig i en helt anden retning, hvor der er flere ligeværdige forældre end nogensinde," udtaler formand for Foreningen Far, Jesp er Lohse. ( Tag jeg dog lige sammen og lav en lovgivning som fremmer ægteskaber - Alt andet er til skade for alle )

tirsdag den 17. december 2013

Hotel i top til lav pris !

Jeg ser rigtig mange hotel værelser. Og jeg har oplevet lidt af hvert. Fra små uhumske steder - Over værelser som kun var 10 grader varme - til nærmest suiter. Når man ser globalt på sagen er det ikke prisen der bestemmer kvaliteten. Det er meget mere kulturen og så om der er efterspørgsel eller ej. - I China er værelserne ofte af høj kvalitet og ligger gerne fra 30 etage og op. Så udsigten er med i prisen. - Her kan man ofte få et værelse med morgenmad til under 400.- DKK. - Servicen er fantastisk og rengøringen er uovertruffen. Ja selv det at få sit tøj vasket er billig. Et par bukser / 20 kr - En skjorte 15 kr.Billederne er fra et Hotel i Qin Huang Dao / China.

mandag den 16. december 2013

Nord Koreansk slagside !

Jeg var ude og spise med en kollega på en Nord Koreansk restaurant. Maden var fin - (Jeg kunne ikke se at det var speciel Nord Koreansk - Det lignede meget det kinesiske køkken, som jeg plejer at spise) - Men restauranten.......
Det var en oplevelse. Med flag i baggrunden - En mitær-agtig baggrundsmusik og tjenere i uniformer. Selv maden blev serveret med militær præcision og uden megen ynde. Her behøver jeg ikke komme igen. Men det var sjov at opleve.

søndag den 15. december 2013

This weeks sign !

Whaaooo - I have a dog and no kids at home !

lørdag den 14. december 2013

Stilistisk julepynt

Stilistisk julepynt i Beijing - Nok en smule udenfor dansk standard juletræ. Men ellers meget pænt og helt sikkert iøjnefaldende.

fredag den 13. december 2013

Flot udsigt hele vejen rundt !

LONDON EYE - Eller et meget flot kopi. I byen Tianjin har de en karusel, som er placeret på en bro over floden. Et fantastisk syn og helt sikkert en god oplevelse at prøve. Jeg var med hjulet rundt - Det tog 28 minutter og bragte mig helt op i 102 meters højde. Udsigten var flot. Især det at byen er fyldt med højhuse, som alle her en eller anden form for lys udsmykning. - Nu er byen heller ikke så lille. Ca 10 millioner bor i byen.

torsdag den 12. december 2013

Ingen nisser - men masse af lys !

Juleudstilling i Tianjin / China er noget andet end i Danmark. Der var ikke så mange nisser (Faktisk ingen) - En enkelt julemand i naturlig størrelse og et par plactik træer. Men der var masse af lys. - Kæder - figurer og mønstre i alle farver og former. Jeg kom forbi denne karet. Trukket af et par heste. Virkelig fint. Godt nok holder de ikke jul i Kina, men de har alligevel taget noget af udsmykningen til sig. Og de lader aldrig en lejlighed for at feste gå forbi.

onsdag den 11. december 2013

Mad som udstillingskunst !

I Kina kan det godt være svært at gå på en lokal restaurant. Deres menukort er på kinesisk - Ofte uden billeder og man kan ikke spørge tjeneren om hjælp, da de kun taler kinesisk. Jeg fandt dog en meget sjov restaurant i JinagYin, som havde eksempler på alle deres retter. Sat frem med folio over. Så kunne man bare pege ud i forhold til nogle tal - Og vupti, så kom de med en varm udgave af den udvalgte tallerken. Man kunne dog ikke være sikker på om den valgte tallerken var kyllingkød - slangekød eller noget andet. Det fremgik ikke af skiltet (Som var på kinesisk) - Til gengæld kunne man spise sig mæt for under 50 kr.

tirsdag den 10. december 2013

Pensionist fælden !

2,5 millioner danskere skal arbejde efter de er fyldt 65 år. Det lægges der op til i pensionsreformerne, ifølge tal fra TNS Gallup. Men kun 15 procent af danskerne vil frivilligt beholde jobbet efter 65-årsfødselsdagen, og derfor gælder det for danskerne om at spare godt op, lyder det fra forbrugerøkonom Ann Lehman Erichsen fra Nordea: "Her er ens arbejdsgiverordning sjældent nok. Derfor er det positivt, når undersøgelsen viser, at flere danskere nu sparer op "ved siden af" sammenlignet med i fjor. Det er især blandt de 40-54-årige, at andelen af dem der sparer ekstra op, er øget betydeligt," siger Ann Lehmann Erichsen. ( Jeg vil godt nok være træt af at skulle arbejde efter de 65. - Ja - Jeg ville allerhest gå når jeg bliver 62 - 63 år. Om jeg har penge nok er så spørgsmålet. Eller spørgsmålet er måske rettere. Hvad vil jeg have af udgifter og behøver jeg at leve livet som jeg gør idag, når jeg bliver 63 år.)

mandag den 9. december 2013

Så har hun nok alligevel ret !

Nøddeelskere kan have lavere sandsynlighed for at dø af de store og alvorlige folkesygdomme, skriver forskning.no. Ifølge Forskning.no peger flere undersøgelser på, at nødder kan have gavnlige effekter på kroppen, og nu følges dette spor op af et nyt studie, som publiceres i New England Journal of Medicine. I undersøgelsen når forskerne frem til, at folk, som spiser en håndfuld nødder hver dag, har 20 procent mindre risiko for at dø af en hvilken som helst årsag over en periode på 30 år. - »I alle disse analyser bliver resultatet, at jo flere nødder folk spiser, des mindre risiko har de for at dø over en periode på 30 år,« siger Ying Bao fra Brigham and Women’s Hospital i en pressemeddelelse fra Harvard University.
Hun er hovedforfatter på det nye studie, som også har forskere fra Harvard University og Dana-Farber Cancer Institute på forfatterlisten. Ifølge forskning.no fandt forskerne den stærkeste sammenhæng mellem regelmæssigt indtag af nødder og reduceret risiko for at dø af hjertesygdom. Herudover fandt de blandt andet også en sammenhæng i forhold til risikoen for at dø af kræftsygdom.
Forskerne understreger dog, at forsøget ikke påviser en direkte årsagssammenhæng mellem indtaget af nødder og den reducerede risiko for at dø. Ifølge forskning.no kan det eksempelvis være, at nøddespisere generelt også vælger andre sunde madvarer, eller at de har en mere aktiv hverdag end gennemsnittet - hvilket måske kan være en anden forklaring på, hvorfor undersøgelsen når frem til, at nøddespisere har en lavere dødsrisiko. ( Konen spiser nødder hver dag - Jeg har ofte tænkt mit. Men nu må jeg nok reviderer min opfattelse )

søndag den 8. december 2013

This weeks sign !

I get payd for 37 hours - and work 73 hours !

lørdag den 7. december 2013

Ny måde at vise miljø sind !

Samkørsel er blevet populært blandt private danskere, men nu breder konceptet sig også til store arbejdspladser som TDC, Novo Nordisk og Region Sjælland. TDC ønsker blandt andet at spare på udgifterne til transport mellem virksomhedens store afdelinger i Aarhus og København, hvor løsningen hidtil har været videokonferencer. Foruden TDC, som i september vandt CO2-reduktionsprisen ved CSR Awards 2013, er store arbejdspladser som Region Sjælland, Novo Nordisk, Novozymes, Thermo FisherScientific og Bisca også med i pilotprojektet. Direktør Matias Møl Dalsgaard fra GoMore forudser, at projektet vil betyde flere fordele for virksomhederne. ( Her er måske en ny måde for de danske virksomheder at udbygge deres sustainability performance )

fredag den 6. december 2013

Den himmelske fredsplads !

Jeg var en tur forbi pladsen. Jeg har været der før, men aldrig ved aftenstider. Så lyset og de mange mennesker der gik aftenstur foran den forbudte by har jeg aldrig set. - Stedet er storslået og tiltvinger sig en del respekt. Selve billeder af Formad Mao er omkring 10 meter høj. Og det er stadig et meget stort national symbol for kineserne. Og så ligger Formand Mao kun ca. 1½ kilometer fra stedet. I hans eget mausoleum, på den anden sige af pladsen.

torsdag den 5. december 2013

Fars er ikke bare fars !

DiPAPs er stoffer, som ikke er velundersøgte, men på samme måde hober sig op i kroppen og i miljøet. Dem er der ingen grænseværdier for, og det kan give os store problemer i fremtiden, mener toksikolog ved DTU Fødevareinstituttet Anne Marie Vinggaard, som foretager vurderinger af fluorstoffer i fødevarer for Fødevarestyrelsen. -Når det handler om plastikemballage , er der regler og regulativer, man skal overholde. Men når det gælder fødevareemballager af papir og pap, er der stort set ikke nogen lovgivning, siger hun og opfordrer til større forsigtighed. ( Jeg har aldrig tænkt over at selv det bedste køb kan blive dårligt af emballagen - Det er lidt uhyggeligt )

onsdag den 4. december 2013

Pas på hvad du køber !

 

73 salgsforbud og påbud om tilbagetrækning af rengøringsmidler. Miljøministeriets Kemikalieinspektion har kontrolleret farvehandlernes og byggemarkedernes rengøringsprodukter og fundet fejl i næsten hvert andet af kontrollerede produkter. De var faremærket forkert, og er nu fjernet fra butikkerne.
- Jeg er rystet over, at de firmaer, der står bag rengøringsmidlerne, ikke advarer forbrugerne om, hvor ætsende deres produkter er. Det hører jo ingen steder hjemme, at man risikerer at få skader på huden eller i øjnene, når man gør rent, siger miljøminister Ida Auken.
 
Kemikalieinspektionen undersøgte 161 produkter som trærens, ovnrens og kalkfjerner. Godt halvdelen af produkterne havde forkerte faresymboler. Fundet af de skadelige produkter er et resultat af, at Ida Auken sidste år bad Kemikalieinspektionen øge kontrollen med rengøringsmidler.
 
Der er for mange overtrædelser, og mærkningsreglerne er ikke nye. For at vi som forbrugere kan være sikre på, at branchen får styr på reglerne, så der ikke er skadelige produkter på hylderne, skal kemikalieinspektionen fortsætte med sine kontroller af rengøringsmidler.
Miljøministeriet har sørget for, at varerne er trukket tilbage fra butikkerne. Hvis man som forbruger har købt rengøringsmidler i byggemarkeder og farvehandlere og er i tvivl om, hvorvidt rengøringsmidlet er mærket korrekt, kan man kontakte producenten eller Miljøstyrelsen.

tirsdag den 3. december 2013

Vaccine er kun for gamle og svage !

Fakta: »Ældre og børn er den primære målgruppe, for de bliver mest syge og kan dø. Men så er der gruppen af mennesker, som omgås svage og syge mennesker, de bør også lade sig vaccinere.«
 »Sygeplejersker, læger, i det hele taget sundhedspersonale, så de ikke bliver smittebærere i forhold til svage patienter,« fortæller Allan Randrup Thomsen. - »Og det er værd at påpege, at der kan være raske smittebærere. De er ikke syge, tager på jobbet hver dag, og risikerer at smitte andre omkring sig. Eller det er de opofrende typer, som ikke vil udsætte vagter og 'svigte' patienterne, og tager på arbejde, selvom de har influenza,« siger Jan Pravsgaard Christensen.

mandag den 2. december 2013

Langsomme børn !

Et nyt globalt studie viser, at mange børn i dag ikke løber lige så hurtigt, somd eres forældre gjorde, da de var på samme alder. Det skriver BBC. Resultaterne er netop blevet præsenteret på det årlige møde for American Heart Association. Forskerne analyserede data fra mere end 25 millioner børn fra 28 forskellige lande, fordelt over 46 år. Tallene viser, at børn i dag i gennemsnit løber 1,6 kilometer (1 mile) 90 sekunder langsommere, end deres forældres generation gjorde for 30 år siden.
En stor del af forklaringen ligger i, at børn i dag er blevet tykkere. Lederen af studiet, Grant Tomkinson fra University of South Australia siger til BBC:  - "Mellem 30 og 60 procent af faldet i løbeevnen kan forklares med øget fedtvæv". ( Her er så beviset. Vores unger er langsommere. Så var det ikke bare en foremmelse )

søndag den 1. december 2013

This weeks sign !

Find a wife - And you get it all !