lørdag den 31. august 2013

Amazing pictures !

Nature takes everything back.    -   From Ashes you came - to dust you shall return !
Fishing hut, Germany

fredag den 30. august 2013

Dræb din hund for 49,95 kr.

Så kan det snart ikke blive farligere. - Konen og jeg faldt for et af de tilbud mangodt ved er lidt lummer i kanten. - I Jem og Fix hang der en hel stak "hundelegetøj" - Og ovenover stativet kørte der en reklame video. Allerede der burde vi have tænk - NEJ. Sådan opsatte tilbud plejer normalt at være ½ fup. Nå, vi fik "kvidre Maxi" med hjem til 49,95 kr. Bagpå stod der godt nok at man skulle passe på at hunden ikke bed kvidre maxi i stykker og kom til at sluge den lydmaskine som sad i legetøjet...... Men videoen havde lovet timevis af leg, så jeg troede at den var bare en lille smule robust. - MEN NEJ. Hunden havde den i ca 5 minutter, så var lydmaskinen ude af kvidre maxi og bidt til ukendelighed. Da jeg begyndte at samle stumperne op, opdagede jeg at der også var tre små batterier og en magnet fra højtaleren. Det var godt at hunden ikke havde slugt disse småting. Så havde regningen ved dyrlægen helt sikker være væsentlig mere end 49,95 kr. Og i værste fald kunne hunden jo dø. SÅ ADVARSEL - KØB IKKE DETTE FUPNUMMER AF ET HUNDELEGETØJ. DU BLIVER SNØRRET OG DIN HUND KOMMER I LIVSFARE.

torsdag den 29. august 2013

Lidt for synlig udnyttelse af pæne piger !

Nogle ting ser man ikke i Danmark. På hotellet var der en af dagene et mad firma som havde en udstilling af deres varer. Og i den anledning stod der en hel række af unge kineser piger - Udklædt som kokke. - Og hilste velkommen til alle inviterede. - Sådan en form for menneskelig promotion ville nok blive set som diskrimination i Danmark.

onsdag den 28. august 2013

Jeg ser forbedringer alle steder !

Det er utrolig som Kina udvikler sig. Og det er ikke kun vokseværk. Der er også store forbedringer. Det bliver rigtig tydelig, når man som jeg, er væk fra et område i et par år, og kommer tilbage. Qinhuangdao er voksen med lynets fart, og der skyder den ene kæmpe bolig blok efter den anden op alle steder. - Trafikken er blevet værre - Indrømmet. - Men resten af deres infrastruktur virker helt ok. Der er blevet væsentlig renere. Der er plantet træer og lavet græsplæner, hvor der før var grå jord. Der er offentlige skraldespande allle steder. Og man skal separerer sit affald i genbrug og andet affald. Selv mit hotels affaldsplads, som før bare var en hjørne nede i en baggård, er nu blevet til 8 forskellige containere. Det ligner næsten den lokale genbrugsplads i Vejen. 

tirsdag den 27. august 2013

Venskab på tværs af kulturskel !

En af mine tidligere kollegaer, som nu arbejder for et firma i Beijing, havde invititeret mig ud på Hot Pot. - Vi har holdt forbindelsen, selv om han skiftede job. Og aftale var at næste gang vores veje krydsede, skulle vi bruge tid sammen. - Det er altid sjovt at komme med en lokal ud at spise. Så kommer man ud til noget som jeg aldrig ville have fundet selv. Maden var rigtig god. Og selskabet var bedre. Vi har efterhånden fået et fortrolighedsforhold, som ellers kan være svært at få med en kineser. Det er kultur relateret, og ikke fordi de ikke kan lide os vesterlændinge. - De har bare svært ved at åbne op og tale om deres problemer. Kulturel set må de ikke have fejl og vise svaghed. Hvilket også betyder at de ikke altid får den "Gratis" erfaring, som vi vesterlændinge høster ved at spørge om råd og vejledning. - Min ven har allerede været i Danmark en gang. Og der var han hjemme og drikke kaffe ved mig. Jeg tror helt bestemt at det var der vi startede vores nære venskab. 

mandag den 26. august 2013

Stature helps women´s careers !

Maybe we should try to do the same survey in Denmark. - The result we cut put next to the discussion to day about women get less salary that men in the same job.

Story from China Daily 19/8-2013

For every 1 kg a woman gains, she is likely to have a salary cut of 0,4 %. And for every 1 cm she grows, there will be a 2,2  % income increase, according to a management student´s research.
The doctoral dissertation by Jiang Qiuchuan, a student of Hauzhong University of Science and Technology, drew the conclusion from 13000 people, 5520 of which are female. 

Mærkevarer købmand !

Jeg vidste godt at Dansk smør er en kvalitetsvarer. Også langt væk fra Danmark. Men at man kan få 45 RmB ( Ca. 42 DKK) for en pakke smørbar Lurpak var en overraskelse. Og jeg så faktisk en kineser der købte en pakke. Jeg var inde i en "Mærkevarer - supermarked" i Beijing. Bare sådan lige for at ose. Der var alle mulige ting fra Europa og USA. - Fra Toblerone over Nutella til Stimerol tyggegummi. Og endda dåseøl fra Carlsberg - Sjovt at sådan en købmandsbutik kan eksisterer. I Danmark ville den ikke leve længe. Men her er det et status symbol at købe ind her. Og jeg kunne se at kunderne fik en meget flot pose at ærer deres vare hjem. Så de kunne reklamerer med deres indkøb.  

søndag den 25. august 2013

VIP på den gyldende måge !

At man kunne blive VIP på Mc.Donalds vidste jeg ikke. En af Factory Managerne havde dette skilt i forruden på sin firmabil. - Man skulle besøge "den gyldende måge" - Rigtig mange gange inde man blev VIP. - Men havde man skiltet, var man berettiget til en cola og en is hver gang man besøgte Drive-In. Og der var altid en børneoverraskelse ekstra til disse VIP folk.
Det må være en kineser ting og en børnefamilie ting. For mig signalerer et sådan mærke at man har en ret dårlig madkultur - Lever for meget af junkfood og at ens børn får en rigtig dårlig ernæring. - Ja og selvfølgelig også dårlige vaner omkring deres mad.

lørdag den 24. august 2013

Amazing pictures !

Nature takes everything back.    -   From Ashes you came - to dust you shall return !
The Kerry Way walking path between Sneem and Kenmare in Ireland

fredag den 23. august 2013

I could have saved a life that day !


I could have saved a life that day,
But I chose to look the other way.
It wasn't that I didn't care,
I had the time, and I was there.
But I didn't want to seem a fool,
Or argue over a safety rule.
I knew he'd done the job before,
If I spoke up, he might get sore.
The chances didn't seem that bad,
I'd done the same, He knew I had.
So I shook my head and walked on by,
He knew the risks as well as I.
He took the chance, I closed an eye,
And with that act, I let him die.
I could have saved a life that day,
But I chose to look the other way.
Now every time I see his wife,
I'll know, I should have saved his life.
That guilt is something I must bear,
But it isn't something you need share.
If you see a risk that others take,
That puts their health or life at stake.
The question asked, or thing you sad,
Could help them live another day.
If you see a risk and walk away,
then hope you never have to say,
I could have saved a life that day,
but I chose, to look the other way.
© Don Merrell

Måske mit næste køretøj !

Her var måske det næste køretøj jeg burde investerer i. Så kunne lillemor og jeg rigtig kører ture sammen i nærmiljøet. - Men det kunne godt være at larmen fra køretøjet + den ret dårlige kvalitet ville holde os hjemme det meste af tiden.

torsdag den 22. august 2013

Ord har ikke altid samme betydning !

Det er ofte i de små ting man finder de største forskelle. Pt. underviser jeg management grupper i Kina. Jeg taler på engelsk og alle mine materialer er på engelsk. - Og så finder jeg ud af små ord har elt forskellig betydning. Jeg bruger ord som "Chairman" - som formand for en bestyrelse. - - -  For kineserne er der kun én Chairman - Og han er formand for deres parlement. Jeg bruger også ord som "Central commitee" for fabikkens hovedsikkerhedsudvalg. - - -  For kineserne er der kun en Central committee. Og det er deres regering.  Det ville nok være det samme som at kalde en bestyrelsesformand for Statsminister. Og at kalde sikkerhedsudvalget for Regeringen. Ja.... Jeg bliver klogere hver dag. Og det er netop det der gør det spændende at arbejde i dette spændingfelt af kulturforskelle.

onsdag den 21. august 2013

Kinesisk parkering !


Hvor skal jeg lige holde????? Jeg tager sgú fodgængerovergangen. - Sådan har en kineser nok tænkt da han ikke lige kunne finde en ordentlig parkeringsplads. At han også holder et godt stykke fra vejkanten - hvor bagenden næsten stikker ud i krydser er også lige meget. Kinesisk trafik er en gåde. Og et under at jeg ikke se flere uheld.

tirsdag den 20. august 2013

Kopi verden !

Skulle man blive i tvivl, så er her beviset. En Morris one - Chinese edition. Dette land er fyldt med efterligninger. Jeg har set C1 - look a like. Set Smart look a like. Og mange flere. Det er helt urtolig som de kopierer. Selv instrumentbrættet i denne Morris one / Chinese edition er en efterligning. - Nogle af deres biler er dog så ringe at selv kineserne ved det. Eksempelvis er der nogle af de billigste modeller som IKKE må kører i Beijing. De er simpelhen for farlige at have kørende rundt i deres hovedstad. Men her i QinHoungDao er der dog ingen begrænsninger ( Spørg ikke hvorfor bilerne bliver mindre farlige i denne by..... Eller om borgerne i byen ikke regnes for lige så meget som dem i hovedstande. - Sjovt er det at gå rundt og spotte efterligninger. Og det er ikke kun biler. Det er alt mulig. Fra telefoner over cykler til parfumer og køkkenredskaber.

mandag den 19. august 2013

Kemikontrol - Ren Barndom !

Enhedslisten og miljøministeren og er blevet enige om at bruge 20 millioner kroner over de næste tre år på at skærpe kontrol med tekstiler, legetøj og elektronik, som børn og unge er i berøring med.
Til efteråret kan containerskibe lastet med legetøj, tøj og elektroniske produkter til børn og unge forvente at blive mødt af Miljøstyrelsens kemikalieinspektion. Inspektionen vil tjekke, om containernes indhold overholder skærpede regler på legetøjsområdet, kemikaliereglerne og reglerne om produktsikkerhed. Det sker som led i kampagnen "Kemikontrollen - Ren barndom". Kampagnen er en del af en ny, treårig aftale mellem Enhedslisten og miljøministeren, hvor fokus er at begrænse det kemikalietryk, som børn og unge udsættes for.
- Vores børn og unge skal ikke udsættes for skadelig og unødvendig kemi, når de tager tøj på, leger med deres legetøj eller spiller på deres konsoller. Ved at skærpe kontrollen sikrer vi, at ulovlige produkter ikke finder vej til de danske butikker. Jeg er glad for, at vi er blevet enige med Enhedslisten om aftalen, siger miljøminister Pia Olsen Dyhr.
Børn og unge er hver dag i kontakt med mobiltelefoner, tøj og legetøj, der kan indeholde skadelige kemikalier. Mange af produkterne bliver importeret fra udlandet, hvor kemikalielovgivningen ikke er så stram, som den er i Danmark og EU. Kontrollerne vil sigte mod at kontrollere om produkterne er lovlige, og derfor ikke udgør en risiko for børnene og de unge. Aftalen kommer også til at gøre det nemmere for forbrugerne at vælge produkter fri for uønsket kemi som for eksempel Bisphenol A og ftalater. Virksomhederne får fremover mulighed for at mærke produkter, som ikke indeholder de skadelige stoffer. Ordningen vil blive evalueret i 2015 i forbindelse med, at et nationalt forbud mod fire skadelige ftalater træder i kraft. ( Jeg er glad for at vi er fremme i skoene og får disse produkter ud af varene. Jeg håber at vi kan påvirke resten af EU til at gøre det samme)

søndag den 18. august 2013

På farten igen !

Så er jeg på vej til Kina igen. Mit job bringer mig "næsten" kloden rundt. ( Har været i Arkansas - Spanien - Indien indenfor de sidste 2½ måned / Og Canada - Brasilien - Polen og Holland venter indenfor de næste 3 - 4 måneder) - Så jeg får set en del. Jeg er dog stadig mest fascineret af Kina. Et utrolig stort og kompliceret land. Med et helt andet mindset end vi vesterlændinge. De har på en gang en fantastisk ro i sindet og en utrolig kraft til at vokse. Jeg er på ingen måde enige i den måde de har opsat deres politiske system. Men jeg bliver gang på gang overrasket over den måde de klare deres udfordringer. - Og så er de venligheden selv. Ingen steder i verden har jeg følt mig så velkommen - Og jeg har aldrig følt nogen fare eller trusler. Skulle jeg nogensinde få muligheden få en udstationering udenfor Danmark vil Kina stå øverst på listen. Lige over Indien.

lørdag den 17. august 2013

Amazing pictures !

Nature takes everything back.    -   From Ashes you came - to dust you shall return !
15th century monastery, Black Forest, Germany

fredag den 16. august 2013

Safety innovator !

This story is written by a guy called Wayne J. Harris. - He really hits the nerve - read it !
 
In several of my previous articles I opened up the question of leadership and being creative. If there is one tip I would like to stress to everyone, it would be not to jump on the band wagon of using the same old schemes that have kept popping up over the years. Yes I’m talking about things such as; Zero Harm, Zero Preventable Injuries and that old chestnut from the 1970’s “Zero Damage Zero Injury”. All these buzzwords have been around for over 30 years, and yet people still think they will be the answer to all their problems.
 
I wonder what a board of directors would think if the Chief Financial Officer (CF0) stood up at a board meeting and said, ‘I have a fantastic new idea on how to improve our turnover’. Then with great enthusiasm, announced the scheme is called “Let’s make Money” or “Only profit not Loss”.
To make sure everyone knows about the scheme, the CFO launches a poster campaign, awards scheme and staff briefing sessions etc. Now, do you think that everyone in the company will all of a sudden start to change how they work?
 
As soon as people start to separate any part of business management into schemes you are on a very bumpy and slow road to minimal compliance. One of the comments I always make is “I do not use the word Safety to try and make people and companies change”. The approach I take is about working differently and efficiently, which ultimately ends up with improved performance.
 
So what about this for an idea lets drop the title of safety and those poisoned acronyms of HSE, EHS OHS, and why not see if we can get people to accept the basic principles of completing a job or task correctly. Why not have a simple work guideline which states how to do a job, rather than a ream of shelve filling safety procedures, or OHS guidelines.
 
Now I know many will read this article and jump to the first point that safety is a legal obligation, or without safety accidents will only increase. But this is not what I’m raising here; it’s about changing our approach in helping people to work efficiently, and by default achieving an improved safety outcome.
 
So do we really need to have a slogan or crazy scheme to make things happen, I would say no we do not? So thinking caps on everyone, maybe there is a pot of gold at the end of the rainbow, or do we just keep on acting like dinosaurs and hope that the profession survives to the next ice age.

torsdag den 15. august 2013

Bedre end sit rygte !

Jeg var til besøget for nylig på Region Sydjyllands hospital i Kolding. Konen skulle gennem en undersøgelse. Jeg kommer ikke så tit sådanne steder, så jeg havde ikke nogle bestemte forventninger til besøget. Ud over at der i rigtig lang tid har været en offentlig debat om nedskæring og forringelser. - Men det var slet ikke denne negative oplevelse jeg fik. - Det var nemt at parkerer ved hovedindgangen - Ved indgangen stod en servicemenarbejder og forklarede folk hvilken vej de skulle gå.
På mellemgangen stod en servicemedarbejder og solgte salat og sandwich til en utrolg lav pris - Konen kom ind til tiden og der var ingen overraskelser overhovedet. Så jeg forstår ikke lige den negative omtale. Jeg kan kun sige godt om Kolding sygehus. - Det er måske bare smilet og den positive stemning der skal overdøve den smålige danske kræve mentalitet, der aldrig kan stillis tilfreds.  

onsdag den 14. august 2013

Våddragt med skridtbeskytter !

En fritidsfisker har fanget en godt 20 centimer lang fisk med store, skarpe tænder i Øresund, og det har skabt frygt for, at sundet er blevet invaderet af piratfisk, skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse. Der er dog ingen grund til panik, siger eksperter, for fisken er ikke en piratfisk, men derimod en pacu. Ikke desto mindre anbefaler de, at mænd bør beskytte deres ædlere dele, når de bader i sundet. Ligesom piratfisken hører pacuen hjemme i Sydamerika, men er blevet spredt til andre områder på kloden via akvarier og dambrug. Danmarks Akvarium, Den Blå Planet, som ligger lige ud til Øresund, afviser, at det skulle være et af deres eksemplarer, som er sluppet fri. Ifølge akvariets afdelingsleder ville det være ganske umuligt. Formentlig er der tale om en privatperson, som har tømt sit akvarie i vandet, siger en ekspert fra Statens Naturhistoriske Museum. Pacuen kan veje op til 25 kg og er en populær spise- og opdrætsfisk. ( Jeg ved ikke lige...... En enlig fisk kan jeg ikke blive bange for. Men...... Skulle den nu være på 25 kilo og gå specifik efter de ædlere dele, så tror jeg at min våddragt skal have indsyet en skærefast brynjehandske i skidtet )

tirsdag den 13. august 2013

Solpletter og global opvarmning !

Der er færre solpletter i den nuværende solcyklus end i de foregående, og den næste solcyklus vil have endnu lavere aktivitet, spår forskere, skriver ing.dk.
Ikke alene var den nuværende solcyklus næsten et år forsinket med at komme i gang i forhold til forventningerne. Nu ser den også ud til at blive perioden med lavest aktivitet i de seneste 100 år. Det berettede David Hathaway fra Marhall Flight Center ved Nasa for nylig på et møde i American Astronomical Society. Perioden er desuden usædvanlig ved, at aktiviteten på den sydlige halvkugle af Solen på syvende år er bagud i forhold til aktiviteten på den nordlige halvkugle. En sådan asymmetri er ikke unormal i sig selv, men aktiviteten på de to halvkugler synkroniserer sig normalt inden for ca. et år. Den nuværende solcyklus er den 24. i rækken, siden man i 1755 begyndte at nummerere solperioderne, som har en længde omkring 11 år. Periodiciteten skyldes, at Solen roterer hurtigere ved ækvator end ved polerne.Det strækker de magnetiske feltlinjer som et elastikbånd og giver anledning til soludbud, solpletter, plasmaeksplosioner og lignede hændelser. Det hele dør ud, når magnetfeltlinjerne falder til ro i en mere simpel konfiguration. Dernæst begynder processen forfra. ( Hvordan det så påvirker os ved jeg ikke, men det kan måske have noget at gøre med den globale opvarmning )



mandag den 12. august 2013

Så er det stjerneskudsnat !

Meteorsværmen Perseiderne, der også er kendt som Sct. Laurentii tårer, er aktiv fra slutningen af juli til slutningen af august. Flest stjerneskud forventes natten mellem d. 12. og 13. august, men både i nætterne før og efter vil der være mulighed for at se Perseider på himlen. Perseiderne synes at udstråle fra et punkt i stjernebilledet Perseus, der ses under Cassiopeias karakteristiske skæve ”W”. Ved midnat står dette udstrålingspunkt – den såkaldte radiant – højt på himlen i nordøstlig retning. Månen er tiltagende, men går allerede ned kort efter kl. 22 dansk sommertid, så midt og sidst på natten vil den ikke genere med sit lys. Stjerneskuddene er rester af kometen Swift-Tuttle, der trænger ind i atmosfæren med høj hastighed (mere end 200.000 km/t). Luften foran kometstumpen presses sammen og bliver derfor meget varm. Sammenstød med luftmolekyler og den store varmeudvikling får kometstumpen til at fordampe. Varmen får også luften omkring stumpen til at gløde. Det er netop dette spor af glødende luft, vi ser som et stjerneskud. Kometstumperne ligger langs kometens bane, der krydser Jordens bane om Solen netop der, hvor vores planet befinder sig hvert år omkring d. 12. august. Swift-Tuttles bane ligger sådan, at kometresterne rammer Jorden skråt oppefra. Derfor ses meteorsværmen bedst fra den nordlige halvkugle - bl.a. fra Danmark. ( Et rigtig godt fif, som jeg har brugt ved sådanne sjældne lejligheder, er at tage en gammel madras og smide sig midt på græsplænen. Her kan man så lægge og nyde den mange flotte stjerneskud )

Swift-Tuttes bane i solsystemet

søndag den 11. august 2013

Amning gør os bedre til at tale !

En ammeperiode på seks måneder til et helt år giver bedre sprogforståelse i treårsalderen og verbal samt non-verbal intelligens i syvårsalderen, viser ny forskning. Det skriver United Press International. Forskere fra Boston Children's Hospital har undersøgt sammenhængen mellem ammeperiodens længde og børnenes kognitive evner i tre- og syvårsalderen. Forskerne brugte evalueringstests til at måle kognitionen -- opmærksomhed, hukommelse, fremsige og forstå sprog, læring, problemløsning og beslutningstagen. Undersøgelsen viste, at en længere ammeperiode var associeret med højere score i en sprogforståelsestest i treårsalderen og en højere score i intelligenstests i syvårsalderen, siger forskerne.  Til gengæld viste studiet, at ammerperioden ikke havde nogen indflydelse på børnenes evne til at huske eller deres læring. - »Vores resultater støtter ideen om et kausalt forhold mellem amning i spædbarnsalderen og sprogforståelsen i treårsalderen og mellem verbal og non-verbal IQ i skolealderen,« skriver forskerne i studiet. »Disse fund støtter nationale og internationale anbefalinger om at promovere eksklusiv amning indtil seks-måneders alderen og herefter fortsættelse indtil i hvert fald etårsalderen.« ( Nu ville den udspekuleret nok spørge: "Hvordan lærer man at sige flere ord, når man har munden fuld af et bryst" - Men det ser dog ud til at virke.)

lørdag den 10. august 2013

Amazing pictures !

Nature takes everything back.    -   From Ashes you came - to dust you shall return !
The remains of the Pegasus in McMurdo Sound, Antarctica

fredag den 9. august 2013

Haj som svømme kammerat !

For nylig fangede en fisker i Øresund en såkaldt glathaj (Mustelus mustelus). - »Det er en biologisk sensation i dansk sammenhæng. Glathajen er ikke tidligere fundet så langt inde i de indre danske farvande, så vi, og vores kolleger på Statens Naturhistoriske Museum, var ved at revne af begejstring, da den blev indleveret til Den Blå Planet,« siger Peter Gravlund, zoolog og forskningsansvarlig på Den Blå Planet i en pressemeddelelse.
Hajen skal nu til de videnskabelige samlinger på Statens Naturhistoriske Museum og bidrage til forskning i hajer. Glathaj er kun fundet ganske få gange tidligere, og mest i Kattegat, og aldrig så langt inde i de indre danske farvande. Normalt lever hajen, der kan blive op til 2 meter lang, længere mod vest og syd. Den spiser snegle og muslinger, som den knuser med sine små, knudrede tænder, der ligger som en brolægning i hajens mund. ( Nu lyder det ikke som om Glathajen er farlig for mennesker...... Men....... Jeg tror alligevel at mit hjerte slå et ekstra slag, hvis jeg så en af slagsen mens vi svømme trænede i åben vand.)

torsdag den 8. august 2013

Manglende hygiejne diciplin !

Maden på hotellet er fin. Intet at klage over. Både morgen - middag og aften er sat op som en større buffet. Med en rimelig variation. Maden er endda ofte anrettet, så det ser lidt lækkert ud. Og er til tider også krydret med eksotiske navne. - Men en buffet kræver en vis form for diciplin fra gæsternes side. Her taler jeg ikke om kø diciplin, for det kan man næsten ikke holde i et buffet område, hvor folk krydser rundt mellem mulighederne 

MEN HYGIEJNEN ! - Folk smider "tag-tøjet" ned i maden - De sutter på fingrene og klør sig i næsen,( Eller det der er værre ) hvorefter de frisk tager om det fælles grej til at tage maden. - Mange lader deres "snotunger" stå og rode rundt i maden, - Hvorefter ungerne ofte enten plukker det bedste ud af maden eller finder ud at at de ikke vil have det og tager så fællesgaflen over i en anden madskål. - Flere gange har jeg ser at IS området ligner en bombe - Eller rettere - Ligner gulvet under en 1 årig, som har siddet og spist i en barnestol. 
Det kan godt være at jeg er en smule bakterie forskrækket efter at have styret en laboratorie på et mejeri. Men alligevel......... Noget af det jeg ser er direkte ulækker opførsel.... Og det er ikke kun børnene. 
PS: Jeg har set hoteller i området, som reklamerer med "Only Adult" - Det var måske værd at undersøge nærmere !

onsdag den 7. august 2013

Sommerdæk !

Byen er fyldt med hestevogne, som kører turister fra A til B. Utrolig trafikvante heste. Om så biler dytter, eller kører helt tæt på, så trækker de bare videre på deres vogn. Om aftenen har de hverken lys eller bjælder på, så man kan høre at de kommer. Det må man tage som en oplevelse. Vi kom forbi en (Heste) - chauffør, som lige skiftede sko (Sommerdæk) på sin hest. Det vidste jeg faktisk ikke at man sådan lige kunne gøre selv. - Men som vi andre, der har en donkraft - reservehjul og en skruenøgle - Så har de nok et par søm - en hammer og et par sko i deres værktøjskasse.

mandag den 5. august 2013

Alt for meget kød !

Det gennemsnitlige kødindtag i Danmark er kun en anelse højere end anbefalingerne fra Verdens Cancer Forskningsfond fra 2007. Dog spiser danskerne for meget forarbejdet kød. Det skriver DTU Fødevareinstituttet i en pressemeddelelse. DTU Fødevareinstituttet har i samarbejde med forskere fra Finland, Norge og Sverige undersøgt, hvor meget kød befolkningerne i de nordiske lande indtager i forhold til Verdens Cancer Forskningsfonds anbefalinger fra 2007.
Undersøgelsen viser, at det gennemsnitlige indtag af rødt kød for danske mænd kun er en anelse højere end anbefalingerne om maksimum 500 gram rødt kød ugentligt. Danske mænd spiser i gennemsnit 518 gram om ugen, mens danske kvinder spiser 329 gram. Verdens Cancer Forskningsfond anbefaler, at man så vidt muligt helt undgår at spise forarbejdet kød, som er blevet saltet, røget eller behandlet på anden måden for at forlænge holdbarheden. Danske mænd indtager 343 gram om ugen, og danske kvinder indtager 168 gram. Indtaget er derfor højere end det anbefalede nul-indtag. I undersøgelsen har forskerne opstillet forskellige scenarier for de ernæringsmæssige konsekvenser af at sænke det daglige indtag af kød fra det nuværende til det anbefalede med særlig vægt på forarbejdet kød. Undersøgelsen viser, at det er muligt at nedsætte danskernes indtag af forarbejdet kød, uden at kostens indhold af næringsstoffer påvirkes væsentligt i negativ retning. ( Jeg syntes nærmest at det går den anden vej. Vi spiser mindre og mindre køb. Og går mer og mer efter tilbehøret. Efter at vi kun er "de gamle" hjemme er der ikke behov for samme mængde mad og samme robuste måltider. Men det er åbenbart ikke en trend der er slået igennem andre steder.)

søndag den 4. august 2013

Hvornår er dit barn født !

Et barns fødselsmåned kan have indvirkning på resten af barnets liv, skriver forskning.no. I en undersøgelse af 600.000 mødre og babyer i USA fandt forskerne bag studiet, at maj skilte sig ud som den måned, hvor flest børn blev født for tidligt. Det er en række forskere fra University of Princeton, der står bag studiet, som er blevet publiceret i det videnskabelige tidsskrift Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America.
En af grundene til de tidlige fødsler i maj, kan skyldes influenza-epidemier, der primært raserer i vintermånederne lige efter nytår. Det er ifølge forskning.no ikke første gang, at undersøgelser peger i retning af, at fødselsmåneden kan have betydning for barnets sundhed og intelligens. En undersøgelse, der blev publiceret i Journal of Basic Clinical Physiology and Pharmacology tidligere i år, antyder, at en fødsel tidligt i foråret giver højere risiko for dødsfald som følge af pludseligt hjertestop. Forskerne fra University of Princeton pointerer dog, at man må holde tungen lige i munden, når man peger på årsag og virkning i denne type studier, da der kan ligge en række andre faktorer til grund for den for tidlige fødsel. Det er vigtigt at gøre sig klart, at det ikke drejer sig om, hvem moren er, understreger forskerne ifølge forskning.no. Det ser ud til at mødre med lav socioøkonomisk status såsom unge, lavt uddannede og fattige oftere får børn i de måneder, hvor der er flest for tidligt født. ( Nu vil jeg nok mere at sådan en undersøgelse ikke kan bruges til så meget..... Men man tjekker alligevel ens familie og vennekreds for fødselsdage i Maj. Og mærkelig nok, så er der ingen )

lørdag den 3. august 2013

Son Amar - Flot og festlig !

Så var vi inde og se Son Amar - Dinner and Show. Jeg var lidt skeptisk fra start, da jeg nok havde forventet en hel masse flamingodans - Og ikke andet. Men jeg blev klogere. Det var deres 50 års jubilæum show, der var sat op som et storslået forestilling - med en fortættet stemning af lyd - lys - spænding og samtidig servering under intim belysning. Der var flamingodans. Men der var også meget andet - Akrobater - heste - komikere - sange fra forskellige lande ( På de lokale sprog) - Så publikum fik en slags personlig forestilling. Og en hel masse andet. Kostumer og udsmykning var en forestilling i forestillingen. Alt virkede professionel - selv sang solisterne var fantastiske. Dette show (Uanset prisen på 138 euro for to) var alle pengene værd. - Ikke speciel Mallorca orienteret - Men fyldt med spansk spænstighed og lysten til at vise sig frem. -  Prøv det. -  Maden var ikke noget at skrive hjem om. Det var dog heller ikke det som var i fokus.

Amazing pictures !

Nature takes everything back.    -   From Ashes you came - to dust you shall return !
Angkor Wat, Cambodia

fredag den 2. august 2013

Luksus på havnekajen !

Hvordan kan man have så mange penge ??????? - Vi gik en tur langs bådhavnen. De inderste pladser var småbåde og nogle sejlere som lignede dem man ser i Danmark. Men på de yderster pladser lå der hele paladser. Flere etager. Nogle med en større besætning - Og de var fyldt med alt den luksus der kunne tænkes. ( Eksemplevis var der en båd med eget helikopterdæk + en kran, så man kunne hejse sin egen speedbåd - sin egen ( Der var tre) vand scooter eller bare sin egen lille badeø ned i vandet. Den mest seje var dog en sølvfarvet udgave. ( Smooth operator) - Fra Tyskland. Den var så High tech at den kunne være klippet lige ud af en James Bond film. 

Imponeret af deres handicap hjælp !

Så blev jeg godt nok imponeret. Første dag vi var på stranden, kom en af livredderne og fortalte "på svært forståelig engelsk" - at de længere nede af stranden havde et speciel område for mennesker, der ikke var så let til bens. Og dette sted besøgte vi så i dag.
Hold da helt op. Sådan en service har jeg aldrig set før. Endda helt gratis. Der var gangbro over sandet - et specielt område, hvor man kunne ligge og tage sol ( Med overdække og gratis liggestole ) - specielle toiletter - Og så var der gratis udlån af hjælpemidler til at komme ud i vandet. Vi lånte en slags flydende rullestol. ( Se billedet ) - Helt fantastisk. Nem at styre og et god måde at komme langt ud i vandet. Sådan en service kunne de danske strande, som gerne vil fører sig frem som top strande, godt tilbyde. Selvføllgelig vil udstyret koste noget - Hvilket jeg helt sikker tror Dansk Handicap forening gerne vil sponserer. Og de mange livreddere ved Tryk Fonden kunne nemt passe på materiellet ( Lige som livredderne her på Mallorca )

på månen !

Det er langt ude, men amerikanske politikere vil have Månen på FN-organisationen UNESCOs verdensarvsliste sammen med steder som blandt andet Roskilde Domkirke. Det skriver Berlingske. To republikanske kongresmedlemmer har ifølge flere amerikanske medier fremsat et lovforslag, der skal sikre de steder på Månen, hvor der har været Apollo-missioner. Stederne og sporene efter missionerne skal sikres for fremtiden, lyder det fra amerikanerne, der frygter, at de kan blive ødelagt, når bl.a. rumturister engang finder vej til Månen. - "Efterhånden, som andre nationer bliver i stand til at lande på Månen, bliver det nødvendigt at bevare Apollo-landingsstederne for eftertiden," hedder det i lovforslaget. Astrofysiker David Paige, University of Los Angeles, beskriver forslaget som en gode ide over for den amerikanske avis Los Angeles Times.
"Miljøet er meget følsomt. Enhver forandring af overfalden kan vare millioner af år. Der er bekymring for, at private virksomheder vil tage turister til disse steder i fremtiden," siger han. - Ifølge lovforslaget skal de amerikanske myndigheder stå for drift og administration af måneparken i samarbejde med rumagenturet NASA. ( Nu skal vi ikke blive hysteriske. Selvfølgelig skal vi bevare noget af vores kultur arv, men der er både grænser og kvalitetskrav til det vi skal bevarer. Et par fodspor i støvet - Et amerikansk flag og måske lidt metal skrot - Som fylder og syner af uendelig lidt - Tusinde af kilometer fra jorden. - - -  Men ok, hvis amerikanerne selv vil betale, så er det i orden. Bare de ikke lægger den økonomiske byrde over på UNESCO. - Jeg tror personlig, at alt det film materiale der findes omkring Apollo missionerne må være meget mere værd. - Og at de turister, som engang tager turen til månen nok vil se noget helt andet en overnævnte fodspor og metalskrot )

torsdag den 1. august 2013

Større hjul er sagen !

Større hjul kan gøre cykelryttere hurtigere på mountainbike. Det konkluderer et nyt studie fra Aalborg Universitet. Studiet blev foretaget sammen med trænede mountainbike-ryttere, der i forsøget cyklede på henholdvis 26 tommer og 29 tommer hjul. - »Der er skrevet og sagt meget om emnet, og der er delte meninger om, hvad der er hurtigst, fordi der har manglet videnskabelige undersøgelser. Men det her projekt viser tydeligt, at 29 tommer er hurtigst. Forsøget viste en forskel på 2,09 procent mellem de to cykler, men tallet afhænger af flere faktorer som vægt og størrelse på rytteren, terræn med mere,« fortæller gruppens vejleder, adjunkt Christian Gammelgaard Olesen i en pressemeddelelse fra Aalborg Universitet. Blandt størstedelen af rytterne selv var forventningen da også, at de største hjul ville være de hurtigste. - »De fleste af de trænede ryttere, der deltog i vores undersøgelse, var enige om, at cyklen med 29 tommer hjul nok var hurtigst. Når vi talte med dem om det, lød argumenterne på, at den kan køre hurtigere over ujævnheder og holde farten bedre på grund af den øgede vægt. Så størstedelen var enige, men ikke alle,« forklarer Kasper Pihl Rasmussen fra gruppen. ( Nu har jeg lige investeret i en håndbygget carbon mountain Bike med 26 tommer. Så en 29 tommer bliver det ikke lige til indenfor nærmeste horisont. Så må jeg bare træde lidt hårdere i pedalerne for at følge med )