onsdag den 31. juli 2013

Efter andet forsøg !

Tilføj billedtekst
Det er ikke gået ubemærket hen, at der ligger et mindre bjerg bag vores hotel. Sådan noget er nærmest skabt til en personlig udfordring. Men der måtte to forsøg til, inden jeg kunne løbe hele vejen op til toppen. Første gang farede jeg lidt vild i skoven - Og da temperaturen er omkring 36 grader, bliver man hurtig lidt træt. 
Anden gang gik bedre. 15 km tur / retur. Og så nåede jeg toppen. Der er en fantastisk udsigt, og så er der en rampe for paragliding. Det skal jeg have prøvet inden jeg bliver for gammel....... Nå dagens udfordring var lige ved at være for meget. Jeg måtte køle af i svømmepølen + 2 øl ( Før middag, hvilket normalt ikke er min stil)

Elevator kultur !

Så er vi blevet installeret på hotellet og begyndt at kunne finde rundt mellem restaurent - pool - værelse og alt hvad hotellet ellers tilbyder. Vi bor på 2 sal, så det er nødvendig at tage elevatoren op med rullestolen. Og her er det at jeg bliver en smule forarget- - - - Eller rettere forbløffet over den lade holdning folk har til at få den daglige motion. Helt almindelige mennesker, som bare skal 1 etage op, tager gerne elevatoren. Selv om trappen er lige ved siden af.... Og at de ofte skal vente 2 - 4 minutter på elevatoren.
Endnu værre er det med de unge mennesker. De fleste af dem ( 8 - 18 år) har allerede lært at de ikke skal bruge trappen så længe der er en elevator. - Værst er dog de fede mennesker (Og dem er der rigtig mange af - Tydelig at se, når de er iklædt badetøj) - De kunne ligefrem have godt af at bruge trappen. - Jeg har dog set et par stykker, som er så fede at de er undskyldt. Deres ben har svært ved at bære dem, så trapper er helt udelukket.
Jeg kan simpelhen ikke få ind i mit hoved at man ikke bruger trappen, så længe man kan. Gratis motion - en god vane - og en holdning til sundhed.

FALSK - Og dårlig dansk !


Nedenstående mail fik jeg forleden. En helt igennem hjælpeløs forfalskning, som prøver at lokke mig til at  opgive mine personlige oplysninger, så svindlerne derved kan tømme mine kontoer. - Jeg må dog sige:  Skal de snyde mig, eller for den sags skyld en anden indfødt dansker, så skal sproget være bedre. Og deres link (chinataxaudit.com/Image) skal ikke være så åbenlys forkert. ( Læs selv og døm )


Dato: 19 jul 2013

Kære skatteyder,

Jeg sender denne e-mail for at annoncere: Efter den sidste årlige beregning af din finanspolitiske aktivitet, vi har fastslået, at du er berettiget til at modtage en tilbagebetaling af skat af:

DKK 1,134.56

At modtage din refusion, kan du udfylde og indsende den afgiftsgodtgørelse form.

Klik her for at få adgang til din refundere

Vores hovedkontor adresse kan findes på vores hjemmeside på www.skat.dk

tirsdag den 30. juli 2013

Lys som sandhedsserum !

Omgiver vi os med skarpt lys, bliver vi mere ærlige og etisk anlagte – og så bliver vi mindre egoistiske. Det viser ny forskning, skriver independent.co.uk. Eksperimenter viste, at mennesker, der befandt sig i stærkt oplyste rum donerede dobbelt så meget som dem i mere dunkle rum. Samtidig var dem i de lyse omgivelser også mere tilbøjelige til at hjælpe andre.  -  »Vi leverer de første eksperimentelle beviser for, at lysstyrken synes at øge tilstedeværelsen af moral for den enkelte, hvilket får folk til at udføre etiske gerninger,« siger forskerne bag studiet fra National Sun Yat-sen University i Taiwan ifølge The Independent. Forskerne udførte en række eksperimenter i rum med tre lysstyrke-niveauer under henholdsvis fire, otte og tolv fluorescerende lamper.
I et eksperiment blev det forklaret for både mænd og kvinder, at de spillede et spil, som indebar at dele penge imellem dem selv og en fremmed person i et andet rum. Personer, der befandt sig i de lyseste rum tilbød 30 procent flere af deres penge i forhold til de, der var placeret i de mest dunkle rum. Det skarpe lys giver dog ikke kun udslag på kontoen, når det kommer til at være gavmild, men påvirker også, hvor ærlige vi er. Forskerne kunne beregne en rate af ærlighed på 85,2 procent for dem i de mest oplyste rum, 70,4 procent i de moderat oplyste, mens dem i de mindst belyste rum kun nåede en rate på 51,9 procent. - »Det tyder på, at lysstyrken kan forstærke selvbevidstheden omkring moral og dermed øge den etiske adfærd,« forklarer forskerne. Resultaterne af studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Journal of Environmental Psychology. ( Det var måske en ide til opfølgning. Skal vi øge folks ærlighed, skal vi bare belyse dem med kraftig lys. - Eksempelvis kunne kommunens socialkontor - Retsale - fængsler og andre steder være et godt sted at begynde......... Men måske er det alligevel en gammel viden. Som jeg husker gamle kriminal film, så rettede politi efterforskeren altid en stærk lysende lampe mod forbryderen, når han skulle afhøres )

mandag den 29. juli 2013

Selvfølgelig tænker vi mere klart !

En ny undersøgelse fra Syddansk Universitet viser, at de ældste borgere tænker mere klart, end de tidligere årgange. Antallet af danskere på over 90 år stiger med 30 procent for hvert årti, og der har i samfundsdebatten været bekymring for, at det skyldtes, man hjalp syge og skrøbelige frem til en høj alder, men den nye undersøgelse viser, at de ældre også får det bedre. I undersøgelsen har forskerne set på samtlige danskere fra årgang 1905, da de var 93 år gamle, og alle danskere fra årgang 1915, da de var 95 år gamle. Deltagerne i undersøgelsen deltog i både fysiske og kognitive undersøgelser, hvor der blev målt muskelstyrke, spurgt om deres hverdag og om, hvor godt de selv syntes, de havde det.
Studiet viste, at de ældste borgere tænker klarere end tidligere årgange. - »Vi kunne ikke se forskel på muskelstyrken, men de ældre født i 1915 var intellektuelt væsentligt mere velfungerende end årgang 1905 i samme alder,” forklarer Kaare Christensen, der er professor i epidemiologi, og som stod bag undersøgelsen. - »De klarede sig også bedre i hverdagen, det skyldes sandsynligvis både deres bedre intellektuelle evner og at vi er blevet bedre til at skabe gode forhold for de ældre,« siger han i en pressemeddelelse fra Syddansk Universitet. ( Det var da opmuntrende information. Nu kan jeg forhåbentlig se frem til en alderdom, hvor jeg deltage i debatten og følge med i en travl hverdag ) 

søndag den 28. juli 2013

Ældre kriminalitet !

Der kommer flere og flere kriminelle blandt de ældre borgere. Det skriver Politiken. I år 2011 var antallet af kriminelle i alderen 60-79 år oppe på 14.702 personer, hvilket er dobbelt så mange som i år 2000, hvor tallet lå på 6.817 personer. Ifølge kriminolog Hans Von Hofer, der forsker i sammenhængen mellem fødselsår og kriminalitet, kan vi godt begynde at forberede os på, at stigningen fortstætter. - »Der er visse generationer, der gennem hele livet er ude på en kriminel løbebane. Derfor bør man også være særlig bekymret over stigningen i antallet af unge kriminelle,« siger han til Politiken.
Han advarer om, at generationen fra 1950’erne vil fortsætte tendensen. - »Der er blandt andet en klar tendens til, at mange af dem, der blev født i de tidligere 1950’ere – altså dem, der var unge efter Anden Verdenskrig – indledte en kriminel karriere, som de aldrig er sluppet ud af. Simpelthen fordi de mistede tiltroen til autoriteter. De er omkring 60 år nu. De fortsætter kriminaliteten, til de dør – hvad enten det er grovere eller mildere forbrydelser,« siger han til Politiken. ( Uha-da. Håber ikke det er noget som ligger til min generation - fra de tidlige 1960´erne )

lørdag den 27. juli 2013

Amazing pictures !

Nature takes everything back.    -   From Ashes you came - to dust you shall return !
Czestochowa, Poland’s abandoned train depot

fredag den 26. juli 2013

Mallorca - Vi er på vej !

Så er det ferietid. Og denne gang går turen til Mallorca. Her har vi aldrig været før. Det har godt nok altid været et "dansker" sted. Men jeg tror at vi har været lidt skræmt af rygtet om en nedslidt ø - Grisefester og lidt for meget turist. Nu ser det ud til at øen har fået den helt stor make over og niveauet er blevet væsentlig forbedret. - Vi skal bo på Allsun Hotel Eden Alcudia  - Som ligger på nordøst siden af øen. En smuk havneby, hvor der hverken er langt til hav - bjerge eller hyggelige små spisesteder.
 
Denne gang er konen og jeg helt alene af sted. Og da vi tager flyveren må jeg undvære min cykel. ( Det går nok. Jeg tager løbesko og våddragt med ) - Vi har fundet et alt inklusiv hotel som ligger næsten midt på stranden. Vi skal dog ikke kun ligge og sole os. Meningen er også at leje en bil, så vi kan komme ud og se øen fra en anden side.
Vi er også så heldig at hunden er på ferie i det sønderjyske og at huset bliver overtaget af børnene. Så hjemmefronten nærmest styrer sig selv.

torsdag den 25. juli 2013

Mellemlederne !

Den tidligere IRMA-topleder, Alfred Josefsen, giver sine bud på, hvordan mellemlederen kan blive en nøgleperson i virksomheden.


Topledelsen er sjældent i kontakt med medarbejderne på gulvet, der tegner virksomhedens ansigt udadtil, men det er mellemlederen. . - ”Det er en utroligt vigtig opgave at være i frontlinjen og være i kontakt med medarbejderne, der i virkeligheden former værdierne og resultaterne i de fleste virksomheder. En mellemleder skal skabe gejst, glæde, motivation og energi hos de mennesker, som er ude i yderste led, og det er jo en opgave, man ikke kan sætte maskiner til,” siger han.
Arbejdsglæde og stolthed
Topledere er som regel optaget af, hvordan konkurrencen ser ud, hvordan markedet udvikler sig, og hvilke muligheder der er for effektivisering, men de får ingen information om, hvordan kampgejsten og humøret er blandt medarbejderne. Det er vigtige punkter, som Alfred Josefsen mener, at vi mangler at fokusere på: - ”Vi ved, at arbejdsglæde og stolthed fører til gode resultater. Så hvis man gerne vil have gode resultater, så burde man – i stedet for at spørge efter resultaterne – spørge, hvordan det går med arbejdsglæden og stoltheden. For hvis det går fint, så kommer de gode resultater også.” - Så en af mellemlederens vigtigste opgaver burde være at give ledelsen et tydeligt billede af, hvordan kampformen, energien og humøret er yderst i organisationen. - ”Det er jo helt vitalt at vide, om man har en organisation, der er toptunet, har et positivt mind-set og er klar til at gå i krig,” siger han. Det kræver, at mellemlederen er klar til at tage formidlingsrollen på sig og vise entusiasme og kampgejst, så det smitter af på medarbejderne. - ”Man skal vise, at her kæmper vi for noget, som har stor mening for os selv, men også for andre, hvilket får medarbejderen til at se sine arbejdsopgaver i et bredere perspektiv. Hvis mellemlederen for alvor brænder for opgaven og understøtter og stimulerer medarbejderne, så mener jeg, at mellemlederen har en vigtig rolle i de fleste danske organisationer i fremtiden,” siger Alfred Josefsen.
Vigtigt bindeled
En af mellemlederens vigtigste opgaver er selvfølgelig at få strategien oppefra til at virke, men også at få bragt noget viden tilbage i organisationen. Men man skal ikke nødvendigvis bare se mellemlederen, som en budbringer af strategien i den ene retning og viden i den anden retning. - ”Mellemlederen må også meget gerne være med til at præge retningen og strategien. Strategi er jo ikke bare noget, der bliver besluttet i toppen – de, der udlever den, skal også være med til at præge den. Så hvis mellemlederne tager ansvar på det her område, så er der gode chancer for, at de i fremtiden er med til at lægge strategien, så den igennem deres entusiasme kan blive til resultater,” siger Alfred Josefsen.

onsdag den 24. juli 2013

Hund i varmen !

Vi andre er ved at smelte i varmen, men det er endnu værre for vores hund Emma. Den bevæger sig mellem vandskålen - sofaen og en skygge i haven. Her er den fanget på sofaen - Midt eftermiddag. Sikke et hundeliv !

Irriterende myggestik er fortid !

Glem salven fra apoteket. Bare skyl dit myggestik med varmt vand og kløen forsvinder. Sådan lyder buddet på en række netfora, som forskning.no har gransket. Og det enkle husråd mod myggestik får nu opbakning fra en ekspert. Hudspecialist Jon Anders Halvorsen fra Oslo Universitet fortæller til forskning.no, at fænomenet ikke er ukendt for ham: - »Det sker, at patienter med eksem fortæller, at de tager et meget varmt brusebad for at dæmpe deres kløe,« siger han, og forklarer, hvorfor det virker: - »Det er kendt at smerte kan undertrykke kløe. Og desuden er nogle kløereceptorer temperaturfølsomme.«
Dyp dit myggestik med en varm klud
Jon Anders Halvorsen mener, at der ikke er noget i vejen for at prøve husrådet, så længe vandet ikke er så varmt, at det skader huden. En effektiv metode skulle være, at dyppe enden af en sammenrullet klud i vand, der er så varmt, at du lige akkurat ikke kan holde ud at have hænderne i det. Herefter kan du duppe dit myggestik med kluden. Jon Anders Halvorsen vil dog ikke anbefale metoden mod eksem, da det varme vand også fjerner fedtlaget i huden og dermed irriterer huden yderligere. ( Det skal helt sikker prøves næste gang en myg tager en bid af mig.)

tirsdag den 23. juli 2013

ligegyldige opdateringer !

Jeg er ikke på Facebook - eller Twitter eller på nogle af de andre sociale medier. Fra begyndelsen var det ikke et bevist valg. Nok mere et spørgsmål om at jeg ikke lige fik sat mig ind i sagen.
Men efterhånden er det blevet mere og mere bevist at jeg holder mig fra området. Dels kan jeg se at det "sluger" voldsom megen tid ved nogle mennesker - Dels er den information som findes ret ligegyldig. Ikke dermed sagt at alt er ligegyldigt, men der findes rigtig meget som jeg vil betegne som spam. - Derudover er den nogle der bruger medierne til a promoverer deres gøren og laden på en måde, så man skulle tro at de var "superstjerner".  Hvem kan dog have interesse i at ( Har lige puttet min baby) - eller (Endelig fri efter en lang uge) - Det er helt almindelige hverdags begivenheder, som jeg ikke kan forestille mig at nogle af ens venner hungre efter at vide. Når man så følger op med et billede af en sovende baby eller sine fødder oppe på sofabordet for at understrege vigtigheden af sin opdatering. Så kammer det over. - Der findes relevante informationer på de sociale medier, men de kan til tider være svære at finde. - Min opfordring skal være: Skru ned for liggyldigheden - Vær lidt selv kritisk - Og kan man simpelhen ikke undvære pladder opdateringer, så brug en blog som denne. Så tvinger man ikke folk til at se ens ligegyldigheder. Her skal folk aktivt gå ind og se efter.  

mandag den 22. juli 2013

Sid ikke ned for længe !

Et stillesiddende liv er ikke godt for din sundhed. Internationale undersøgelser peger på, at når man sidder ned i over 10 timer om dagen, så har man øget risiko for tidlig død, hjertekarsygdom og andre livsstilssygdomme som for eksempel diabetes. Et nyt forstudie til en størreundersøgelse viser, at kontormedarbejdere i gennemsnit sidder ned 11 timer om dagen, skriver SFI. Personer som arbejder ved en computer sidder ned 74 procent af deres arbejdstid og de sidder ned 56 procent af fritiden i deres hverdage. Forskerne målte deltagernes stillesiddende tid med et såkaldt accelerometer, der registrerede personens bevægelser. Deltagerne i studiet var både mænd og kvinder med en gennemsnitsalder på 42 år. Der var ikke den store forskel på, hvor lang tid henholdsvis mænd og kvinder sidder ned på hverdage.  I gennemsnit sidder deltagerne knap 6 timer, mens de er på arbejde og knap 5 timer i fritiden, hvilket giver en samlet stillesiddende tid på næsten 11 timer om dagen, altså næsten halvdelen af et døgn. I weekenderne udgjorde den stillesiddende tid i gennemsnit 8,3 timer om dagen. ( Her kan jeg godt tillade mig at være hellig. Jeg står altid op ved mit skrivebord - Jeg sidder kun ned til møder eller når jeg spiser frokost. En vane jeg tillagde mig allerede i 2003 - Ud over at det gavner muskulaturen i ryggen - forbedre balancen - øger blodcirkulationen og kalorieforbrændingen, så forhindre det at man sidder og hænger på stolen )

søndag den 21. juli 2013

Mit indiske træ

Så fik jeg endelig besøgt mit Indiske træ. Og havde det groet....... Ja, faktisk væsentlig mere end jeg havde regnet med. Da jeg plantede det måtte var jeg den højeste - Det er nu træet højere. Og så kan jeg, med svær skjult tilfredshed, konstaterer at mit træ næsten er det højeste at dem vi plantede i 2011. (Jeg skal bestemt ikke glemme at sige det til mine kollegaer) - Nå... Jeg kunne fornemme at træet savnede mig, så jeg må hellere besøge det lidt oftere.
Dengang jeg plantede træet var det nærmest som en slags happening, men der er alligevel blevet en slags binding mellem mig og stedet. Lidt uforklarlig, men alligevel noget man kan føle, når man går forbi haven.

lørdag den 20. juli 2013

Amazing pictures !

Nature takes everything back.    -   From Ashes you came - to dust you shall return !
Sunken yacht, Antarctica

fredag den 19. juli 2013

Børnearbejde når det er farligst !

Man kan lave forretning ud af mange ting. Også i Indien. Dog er det ikke alle forretninger der er lige farvestrålende og trent agtige. Denne lille Inder dreng gik ved vejkanten og forsøgte at sælge blomster kranse, som han sad og lavede, når der ikke lige var potentielle kunder i nærheden. Jeg har set ham hver dag, når jeg blev kørt til og fra fabrikken. Han satte bogstavelig livet på spil ved at løbe rundt på vejen - Mellem hundredevis af biler - På en mudret vej - Uden den mindste sikkerhed. Og jeg har ikke set en eneste kunde købe en blomsterkrans. Her er der virkelig tale om hårdt arbejde - Uden det store afkast. Jeg er sikker på at det er nød der driver værket. For ingen forældre, ved deres fulde fem, ville sende deres søn ud på et så halskrækkende job for sjov !

torsdag den 18. juli 2013

Sommer i Indien !

Og jeg som troede at jeg skulle til Indien og få en rigtig flot tan, inden jeg skulle på ferie på Mallorca. Men jeg blev klogere. - Og så ramte jeg ind i deres regntid.
Temperaturen er ok. Et sted mellem 25 - 34 grader, men jeg har ikke set solen i 3 dage. Der er skyer overalt og hver eftermiddag starter det med at regne. Ikke bare almindelig regn - Styrtregn. Så alt bliver til mudder og søle. - Det gør ikke sagen bedre at konen kan fortælle om fantastisk sommervejr i Danmark. - Nå.... Man kan ikke vinde hver gang. Og jeg skulle selvfølgelig også arbejde, så der havde alligevel ikke været ret megen tid til at ligge i solen.

tirsdag den 16. juli 2013

Indien slår mig altid med forundring !

Så er jeg tilbage i Indien. Jeg har været her før, men alligevel bliver jeg altid ramt af den enorme forskel der er i dette samfund. Fra fantastiske hoteller til 6 tagplader som er flækket sammen med lidt snor (Som danne hjem for en lille familie) Nogle gange kan der være mindre en 500 meter mellem dem. – Og vejen fra lufthavnen til Down Town Bangalore er under konstant vejarbejde. – Når man tænker på at dette er hovedvejen gennem byen er det helt utrolig at det flere steder et jord underlag man kører på. Der er ovenikøbet en total mangel på lys om natten. – Og så er vejen fyldt med løsgående hellige køer – små tuktuk knallerter uden lys – folk der går på vejen med små trækvogne og vilde hunde, som er en potentiel fare for folk - ( Disse hunde går gerne i flok og har dræbt og spist folk ) - Når man ser sådan et samfund. Med alle de gode og dårlige sider, så sætter det helt klart ens eget liv i perspektiv. De ting vi går og klager over hver dag - De ting som fylder vores politiske agenda og de ting som vi syntes er uretfærdig - Bliver enddog meget ligegyldig. Jeg ved godt at mange vil sige: " Vi kan jo ikke redde hele verden" - Og jo, det er selvfølgelig rigtig. Men Indere er også mennesker - Og deres hverdag er fyldt med helt andre problemer end os. Så vi burde skrue ned for den danske klagekultur - Skrue ned for krævementaliteten - Skrue ned for vores selvfede tankegang - OG BLIVE VÆSENTLIG MERE TILFREDS MED DET VI HAR !

mandag den 15. juli 2013

Bare spis hvad du vil - Hvis du husker at løbe !

Motion sætter gang i et væld af gener, som styrker vores stofskifte i fedtdepoterne, hvilket igen øger vores glukosetolerance og afbøder virkningen af en fed kost. Det viser et nyt studie fra the Joslin Diabetes Center i Boston, ifølge Medpagetoday.com. I studiet viste genanalyser en stor ændring i udtrykket af en særlig type gener blandt 10 sunde mænd, som havde dyrket kraftig motion i tre måneder i omkring en time om dagen, fem dage om ugen. Lignende resultater blev fundet i mus, som viste markante ændringer i helt op mod 18.000 gener sammenlignet med en musekontrolgruppe, rapporterede forskergruppen på the American Diabetes Association meeting. De mekanismer, som blev påvirket hos såvel mus som mennesker, inkluderede stofskiftet, mitokondriernes biogenese, oxidant stress og -signalering og transport over cellemembraner. - »Det meste forskning har fokuseret på, hvordan træning påvirker skelettet og musklerne,« udtalte ph.d. Laurie Goodyear, som blandt andet stod bag studiet, på pressemødet. »Vi tror på, at ændringerne i musklerne er vigtige for, hvad der sker i blodets glukoseniveauer. Men træning påvirker ikke kun musklerne, det påvirker ikke kun hjertet, det påvirker formentlig alle fibre i kroppen.« ( Måske ikke særlig videnskabelig - Men jeg husker helt klart dengang jeg trænede hver dag. Her kunne jeg spise hvad det skulle være, jeg tog ikke på. Og der var ingen forskel på en hård træningsuge eller en uge på stranden i Italien med vin og pizza. Vægten var den samme. - - - - Den regel gælder dog ikke længere. Nu har alder og træningsniveau desværre gjort at jeg skal holde øje med mængden og kvaliteten af det der er på tallerkenen )
 

søndag den 14. juli 2013

Nystartet brugtvognsforhandler !

Så er jeg igang med at sælge bil. Min lille røde Nissan Micra, som har tjent som ekstrabil i den tid knægten boede hjemme. Nu er han fløjet fra reden og da både konen og jeg har hver sin bil, skal den ud og gøre gavn et andet sted.
Først prøvede jeg Bilbasens aktion. Men det skuffede helt vildt. Godt nok lover de solgt eller gratis. Og som jeg læser deres reklame for aktion. Så er der 3000 potentielle forhandlere der ser med - Samt at de kan sælge den på under 3 dage. - Men allerede efter 2½ time på nettet lukkede de aktionen - Og ringede til mig at der var kommet 1 bud. - Det var godt nok kort. - Så den vej vil jeg ikke anbefale nogen at gå.
Nu har jeg så sat den på DBA - BILZONEN og GUL&GRATIS. Og ovenikøbet i JydskeVestkysten og Midtjysk avis . Og spredt den på Facebook samt mellem venner på mail. Nu må jeg så se om jeg kan gøre mig som brugtvognssælger. En titel som ikke altid er lige flatterende.

Det gik over al forventning. Jeg satte bilen på nettet fredag aften - Og allerede lørdag morgen startede telefonen med at ringe. Inden middag havde jeg mere end 6 meget interesserede købere - Og da klokken var 14.00 stod jeg med en underskrevet kontrakt - pengene i hånden og så at bilen kørte mod sit nye hjem i Aalborg- Farvel lille bil. Du har gjort det godt.
 
 

lørdag den 13. juli 2013

Amazing pictures !

Nature takes everything back.    -   From Ashes you came - to dust you shall return !
Abandoned distillery, Barbados

fredag den 12. juli 2013

India - And my tree !

So I travel back to Bangalore / India. It is work, so I is not going to be a tourist. But I am happy anyway. - Especially when visiting the country outside the tourist areas. Everyday life is full of new experiences - the people are very friendly and if you act friendly, you can easily get a good chat with one of the locals. (A taxi driver - A street vendor or the guard at our factory) - I am also looking forward to the food. It can be very strong and Spice. And my stomach can become knotted - But it is an experience beyond the ordinary. I will of course look on my tree has grown. Last time I was at the factory, there was a ceremony is where I planted a tree with my name. That way I got a spiritual fixed connection to the area. - At the time, the experience was great, and since then I have also felt connected to the area - So it works. Even on a fathead Dane.
The only tourist-like is the hotel I will be staying at. Try to see this link.

torsdag den 11. juli 2013

Ønsket alene gør det ikke !

Langt de fleste af de voksne danskere der har usunde kost-, ryge-, alkohol- og motionsvaner, ønsker at lave om op deres vaner. Nye tal fra Statens Institut for Folkesundhed viser ifølge instituttets nyhedsbrev, at 80 procent af de voksne med usunde vaner, gerne vil leve sundere. Blandt dem som siger, at deres form er dårlig eller mindre god, ønsker 81,7 % at være mere fysisk aktive. Blandt dem, der ryger hver dag, vil 74 % gerne holde op, og blandt kvinder som drikker over 14 genstande alkohol om ugen og mænd som drikker over 21 genstande om ugen, ønsker 27,8 % at nedsætte eget alkoholforbrug. Tallene er fra den seneste nationale sundhedsprofil, der bygger på et repræsentativt udsnit af den voksne befolkning, og som har resultater på både nationalt, regionalt og kommunalt plan. ( Nu kan man godt sige at ønsker ikke gør det alene..... Det skal også noget aktion til. Jeg tror ikke altid at det er fordi folk er dovne ller at de har en slatten rygrad. Jeg tror ofte det er et spørgsmål om planlægning. Vi er ofte super gode til at styre - Planlægge - Og udfører opgaver på arbejde, men vi bliver meget planløse så snart vi er hjemme. Vi skalle måske bare prøve at overføre nogle af disse effektive vaner fra arbedslivet til privatlivet. - Så kunne vi nok kommen de "dårlige" vaner til livs)

onsdag den 10. juli 2013

LIVOL snyder med indpakningen

Jeg håber virkelig at pillernes virkning er en smule bedre end den måde de markedsfører deres produkter. For nylig havde Bilka tilbud på vitaminpiller af mærket Livol. - Og da både konen og jeg sluger en pille hver morgen, så var jeg forbi butikken for at handle ind.
Jeg købte to glas, da jeg nok mente at vi fik dem spist inden sidste salgsdag. - Men jeg fik noget af en Aha oplevelse, da jeg satte glassene i køkkenet. For selv om der nok var 200 stk. i hvert glas (Beskrevet på glasset) - Så var de kun halv fyldte.

Hvorfor denne spildplads....
Jeg tror bestemt at Axellus ( producenten af Livol) kender til den uudnyttet plads i pilleglasset. Det er jo ikke med piller som med Corn Flaks. Det kan godt falde lidt sammen under transport. Spørgsmålet er mere: Hvorfor har de lavet denne spildplads ?

Svaret kunne være....
Varen skal se større ud end den virkelig er, så folk bliver "snydt" af det visuelle. - På den måde at forbrugerne tror at de får mere ved at købe Livol end andre mærker, da deres pilleglas er større.

Et forslag kunne være....
Jeg vil dog foreslå Axellus enten at fylde glassene op eller lave glasset mindre, da ærlighed holder længst. Man kunne jo reklamerer med at glasset var genbrugsglas - At man fyldte glassene op, så man ikke transporterer luft rundt i leverandør kæden - At man brugte mindst mulig ressourcer på at fremstille emballagen og samtidlig udnyttede den optimal - Ja, de kunne helt sikkert finde på flere selv.

Grøn profil....
Derved kunne firmaet få en grøn profil der nok ville sælge noget mere end at "pumpe" emballagen op og prøve at lave visuelle tricks med sine kunder.

Et udsnit af Axellus værdi....
INNOVATION er når forbrugerne og vores kunder imponeres og begejstres af vores mærker og de produkter vi udvikler.  - Og det er nok det sidste jeg blev..... Imponeret.... Jeg prøvede for sjov at hælde alle pillerne på et glas. Og minsandten om ikke der kunne være 350 i et glas. Til vil jeg kalde innovation. Og ideen kan gratis benyttes til at udvikle markedsføringen

tirsdag den 9. juli 2013

Forbedre smagen !

Mad smager forskelligt, afhængigt af hvilket redskab du bruger til at spise, skriver Livescience.com Ost smager mere salt, når man spiser med en kniv, mens yoghurt virkere tykkere, når man bruger en plastic-ske, følge et nyt studie, der netop er bragt i tidsskriftet Flavour. - »Det er noget vi har ignoreret rigtig længe, bestikket, men det har altså en effekt, på den mad vi spiser,« siger psykolog Charles Spence, der står bag studiet, til Livescience.com
Forskningen skal hjælpe med at få folk til at spise sundere ved at bruge det rigtige bestik. Hvis mad smager mere salt med en kniv, så får det måske folk til at spise mindre salt, lyder idéen. Forskerne nåede frem til resultaterne via flere forskellige forsøg. I et forsøg skulle forsøgspersoner spise yoghurt med plastic-skeer, der havde forskellig vægt. Her fik de lette skeer forsøgspersonerne til at mene, at yoghurten var tykkere, dyrere og smagte bedre, end den yoghurt, der var blevet spist med tunge skeer. I et andet forsøg fik deltagerne skeer med forskellige farver. Her synes deltagerne, at lyserød yoghurt smagte mere salt, når de spiste med en blå ske. I et tredje forsøg spiste deltagerne ost med henholdsvis, knive, gafler, tandstikker og skeer. Her smagte osten mest salt, når deltageren spiste med en kniv. ( Jeg har selv opdaget at kinesisk mad smager meget mere af Kina, hvis jeg spiser med pinde. Bare stemningen og kampen med spisepindene gør det væsentlig mere kinesisk )

mandag den 8. juli 2013

Natur og teknik !

Forleden var jeg en tidlig morgen på fabrikken i Lunderskov - Og da jeg gik hen over pladsen så jeg en lille hare killing sidde og putte sig mellem benene på et løfteåg. Den sad helt stille. Den opførte sig faktisk som om den var usynlig. Jeg var kun små 50 centimeter fra dyret da jeg tog det ene billede. Den var desværre forsvundet da jeg tog hjem.

søndag den 7. juli 2013

Er en 9 plads nok til at vi overlever !

Danskerne er gode til at udvikle gode idéer, der kan føres ud i livet. I hvert fald så gode, at Danmark indtager en niendeplads på det globale innovationsbarometer Global Innovation Index 2013, som er støttet af FN. "I Danmark har vi en stærk innovationskultur. Vi har mange innovative virksomheder, der har opnået international anerkendelse, og som derigennem inspirerer andre - såsom Coloplast, Lego og Velux," siger Sidsel Hauge, der er europæisk patentadvokat og partner hos patentbureauet Awapatent i København. ( Men er det nok at være nummer 9 ? - Det betyder at der er 8 lande der er bedre end os til at udvikle ideer og få dem afsat - LÆS: Forvandle ideer til penge. - Det gør ikke så meget når vi taler om lande som Sverige - Finland og Holland. Dem har vi et tæt samarbejde med. Og blomstre deres økonomi, så smitter det også af på os.  -  Det er straks meget værre at lande som Hong Kong og Singapore er foran os. De har en betydelig billigere fremstillingsindustri - En betydelige hurtigere adgang til det globale markede. Og så vil deres fremgang i smitte ret meget af på lille Danmark. - Så..... En 9 plads er ikke godt nok. )

lørdag den 6. juli 2013

Amazing pictures !

Nature takes everything back.    -   From Ashes you came - to dust you shall return !
1984 Winter Olympics bobsleigh track in Sarajevo

fredag den 5. juli 2013

Dagligdagens små konflikter !

Ældre håndterer konflikter med partneren ved at tale om noget andet, når partneren lægger op til konflikt. Det viser et nyt studie, som bygger på videooptagelser af 127 par mellem 40 og 50 år. Forskerne optog korte diskussioner mellem parrene for at se, hvordan de talte om kontroversielle emner som for eksempel økonomi og rengøring og andet arbejde i hjemmet, skriver LiveScience. Forskerne fokuserede på, hvordan aldrende par diskuteret i et mønster, forskerne kalder det for ’kræv-træk-tilbage’ mønsteret.
Det går ud på, at den ene (den krævende) bebrejder den anden eller presser den anden til at forandre sig. Imens forsøger den anden i parforholdet at undgå at tale om problemet eller også vælger han eller hun at gå fra skænderiet. Umiddelbart skulle man tro, at det altid er godt med så få konflikter som muligt. Men forskeren bag undersøgelsen, Sarah Holley, mener at denne form for kommunikation kan være selvforstærkende og polariserende. - »Hvis en mand for eksempel trækker sig som svar på sin kones krav om at tage opvasken, kan denne tilbagetrækning føre til en optrapning i konens krav, som igen kan give næring til mandens tendens til at trække sig tilbage fra skænderiet, og så videre,« siger Sarah Holley, som er psykolog ved San Francisco State University.
Psykologer mener ligeledes normalt, at ’kræv-træk-tilbage’ mønsteret er skadeligt for parforhold, fordi der aldrig bliver fundet en løsning på konflikterne. Men ældre par som har levet med hinanden i årtier, har skullet styre sig igennem uoverensstemmelser i mange år. For dem kan det være en god taktik, hvis begge i parfoldet vælger at styre udenom de mest kontroversielle emne og dreje samtalen over på et mere neutralt emne. ( Skal jeg have "mandekasketten" på, så ken jeg godt genkende mønstret. - Ikke fordi jeg undgår konflikter. Det tror jeg ikke ret mange syntes at jeg gør. Men nogle "kampe" er bare ikke værd at tage. Omkostningerne ved at viden en diskussion kan simpelhen være for høje. Så er det nemmere bare at trække sig )

torsdag den 4. juli 2013

Spar pengene - bare løb !

Har du ikke tidligere løbet -og har du lyst til det -behøver du ikke nødvendigvis at investere i et par dyre løbesko med særlig støtte til dine fødder og få foretaget en analyse af din løbestil i en specialforretning. Det skriver b.dk. I stedet skal du finde de sko, der passer dig bedst, og som du har det bedst med at løbe i, også selv om du som så mange andre har en skæv fodstilling, der får dig til at lande på indersiden af fødderne, når du løber.
Ifølge en ny, stor undersøgelse med flere end 900 deltagere foretaget af forskere fra bl.a. Aarhus Universitet øger nybegyndere nemlig ikke risikoen for skader, hvis de vælger at løbe i almindelige, neutrale løbesko, der ikke er specialdesignet til at modvirke deres fødders såkaldte pronation. Når løbere lander på indersiden af fødderne, bliver det kaldt overpronation, lander de på ydersiden, hedder det supination, og lander de midt på fødderne, bliver det kaldt neutral pronation.Forskerne beskriver undersøgelsens resultat som kontroversielt, fordi det i mange år er blevet antaget, at »det er skadeligt at løbe i sko uden særlig støtte, hvis man pronerer i større eller mindre grad«. De henviser bl.a. til, at andre undersøgelser når frem til, at flere end to ud af tre løbere vælger deres løbesko, alt efter hvordan de lander på deres fødder. - »Risikoen for at få en skade, når man pronerer i en neutral sko, er lige så stor, som hvis man lander midt på foden i en neutral sko,« forklarer fysioterapeut og ph.d.-studerende Rasmus Ø. Nielsen, Aarhus Universitet. - »Sammenholder man vores undersøgelse med andre undersøgelser, viser det sig rent faktisk, at hvis man pronerer og løber i en støttende sko, så bliver man mere skadet, end hvis man pronerer og løber i en neutral sko.« - I forsøget er løberne blevet fulgt gennem et år, og forskerne når frem til, at det i stedet for skoene »nok er sådan, at træningen er altafgørende for risikoen for skader«. ( Nu har jeg godt nok løbet nogle år, og kan derfor ikke betragtes som nybegynder. Men det er da stadig opsigtsvækkende at jeg altid har skævet til prisen når jeg købte sko. Jo dyrere - Jo bedre måtte de jo også være. Den ide skal jeg nok have revideret )

onsdag den 3. juli 2013

Længere er sundere !

Ultramaraton-løbere tager, overraskende, mere skade af at løbe korte distancer, skriver Popular Mechanics. Et forskerhold ledt af Jonas Saugy, sportsfysiolog fra University of Lausanne, Schweiz, har fulgt kroppens reaktion på de ekstreme fysiske krav fra et 200-mil langt ultramaraton. Det lange løb hedder Tor des Géants og ruten går op og ned over de schweiziske alper. Resultaterne er blevet sammenlignet med et lignende løb på tværs af alperne - med den forskel, at der her "blot" tilbagelægges en distance på 103 mil. Overraskende, så led løberne fra Tor des Géants langt færre muskelskader og oplevede mindre svækkelse end løberne fra det kortere race. Jonas Saugy og hans hold tog blodprøver og foretog en 20 minutter test på deltagerne før, under og efter racet. Forskerne målte muskelbelastning i knæet og fødderne og så på den elektriske aktivitet i musklerne. Det viste sig, at løberne fra Tor des Géants havde tæt ved 30 procent mere styrke tilbage i deres underbensmuskler - selvom de havde løbet dobbelt så langt. Forskerne foreslår, at det skyldes løbernes langsommere tempo - og den uundgåelige overgivelse til søvnberøvelse - beskytter ultramaratonløbernes muskler.
I gennemsnit løber deltagerne i Tor des Géants knap 2 km/t langsommere end deltagerne i 103-mils løbet. Derudover strækker Tor des Géants sig også over tre dage, og løberne sover i gennemsnit omkring 9 timer fordelt på små 20-30 minutters lure. Resultaterne er publiceret i det videnskabelige tidsskrift PLOS ONE. ( Ja, så røg den undskyldning - Man kan åbenbart ikke løbe for langt - Man kan bare løbe for stærkt ! )

tirsdag den 2. juli 2013

Når sikkerhed bliver visuel !

Skal man gøre sikkerhed forståelig for alle er visualisering nøgleordet. Jeg fandt dette indiske firma ( Som selvfølgelig gerne vil sælge deres metode) - På Youtube. De laver reelle ulykker om til en animation. Jeg opfordre ikke til at bruge firmaet. Men kan man lave noget lignende, så vil det være et stort skridt frem. Man kunne også bruge de mere generelle videoer som ligger frit tilgængelig med NAPO - De kan hentes HER

mandag den 1. juli 2013

Måske en ny slankekur !

Storbyshaver er blevet det nye sort i USA - og med god grund, tyder det på. Et nyt studie dokumenterer, at den grønne fritidsdyrkning medfører et lavere BMI og mindre risiko for overvægt og fedme. Det skriver forskning.no. Forskere fra University of Utah har undersøgt gartnerspirrer i Salt Lake City, og deres resultater, som netop er publiceret i tidsskriftet American Journal of Public Healt, vækker opsigt i landet, der er kendt for hamburgers og fede fritter. Studiet viser, at risikoen for overvægt er 46 procent lavere for kvinder og 62 procent lavere for mænd, hvis de selv dyrker deres grøntsager. Derudover var de også slankere end deres grøntsagsforskrækkede modparter:
  • En kvinde på 165 cm vejer fem kilo mindre, hvis hun dyrker i storbyhaven.
     
  • For en mand på 178 cm er forskellen omkring syv kilo.
I studiet er 198 personer fra lokale haveforeninger i Salt Lake City blevet undersøgt, og deres kropsmål og -vægt er blevet sammenlignet med tre kontrolgrupper. Blandt andet en gruppe der boede i samme nabolag som storbysgartnerne, men alligevel var usundere, når man sammenlagde gennemsnittene.