torsdag den 28. februar 2013

Bliver din hjerne påvirket af Google !

Hvem spillede hovedrollen i 'Inception'? Hvornår var slaget ved Dybbøl? Og hvornår er det nu lige, faster har fødselsdag? Google ved det meste, og ellers ved Facebook eller Twitter det sikkert – handy redskaber, som holder styr på det hele. Men forhindrer værktøjerne os i at tænke os om, så vores hjerner bliver dovne og nærmest visner? - Det spørgsmål bliver taget op i bogen 'Twenty Something: Why Do Young Adults Seem Stuck?', skrevet af to amerikanske forfatterinder, nemlig Samantha Henig, som er onlineredaktør på The New York Times Magazine, og Robin Marantz Henig, som skriver for samme avis og er mor til førstnævnte, skriver ing.dk.
Google skaber en anden hjerne
Forfatterne konkluderer ud en række undersøgelser, at det måske er lidt af en overdrivelse at påstå, at ungdommen nu til dags ikke kan eller vil blive i stand til at tænke sig om, fordi de læser korte tekster og lader sig afbryde hele tiden. Måske læser de ikke alenlange romaner på samme måde som bedsteforældrene, men hjernen er i gang, og måske vil disse nye måder at danne forbindelser på i hjernen ikke kun være en ulempe. Måske kan websøgning give erkendelse på højere plan, hvor Google bare optræder som en motor, de kan benytte sig af. I hvert fald mener forfatterne, at det sagtens kan tænkes, at de unge i dag gør endnu mere og bedre brug af hjernerne end de ældre, der foretrækker en bog.

onsdag den 27. februar 2013

Frosten slipper taget !



Så er foråret på vej. Fuglene er så små begyndt at synge og solen kan mærkes i kinderne. Frosten har ikke helt sluppet omgivelserne, så jeg fik lige et par gode stemnings billeder fra Havnen i Ringkøbing. Sol - frosset vand - stilhed og en klar himmel. Man kan næsten mærke et løfte om sommer og liv i området.

5 sekunders reglen er død !


Du taber din mad på gulvet, samler den hurtigt op, lader som ingenting og spiser videre. Sådan fungerer den såkaldte 5-sekunders-regel. Men ideen om, at din sandwich først trækker bakterier til sig efter et givet antal sekunder på gulvet, er det rene café-sludder, siger professor i fødevarevidenskab Paul Dawson. Hans forskning viser, at salmonella og andre bakterietyper kan overleve i op til fire uger på en tør overflade og straks bliver overført til madvarer ved kontakt. Paul Dawson har også påvist, at det såkaldte “dobbelt-dyp”, hvor man planter samme chip eller grøntsag flere gange i den samme dip, også spreder bakterier. Det er ikke noget, man bliver syg af, men det er ligesom at kysse en anden person. “Og det er ikke bare et kindkys,” siger Paul Dawson. ( Endelig fandt jeg en artikel, der slog 5 sekunders reglen ihjel. Der er ellers meget udbredt, især mellem småbørnsfamilier. - Han man først haft ansvaret for et laboratorie indenfor fødevare industrien, bliver man en smule mere fokuseret på bakterier )

tirsdag den 26. februar 2013

Flugten !


Danmark's to største fagforbund måtte igen i 2012 sige farvel til titundsindvis af medlemmer. 3F mistede lidt over 20.000 medlemmer, og HK mistede cirka 10.000 medlemmer. For HK betyder det en nedgang i kontingentbetaling på omkring 20 millioner kroner, mens 3F endnu ikke har opgjort regnskabet. Arbejdsmarkeds forsker Christian Lyhne Ibsen fra Københavns Universitet udtaler: "Faldet i medlemstallet kan betyde, at fagforeningerne mister magt og legitimitet både på den enkelte arbejdsplads og i forhold til politikerne på Christiansborg. Det er klart, at når fagforeningerne i mindre grad repræsenterer størstedelen af lønmodtagerne i virksomheden, rykker det ved magtbalancen. Strejkemusklen mister sin styrke, hvis det kun er et fåtal, der er villige til at strejke." 

( Jeg kunne godt undvære selve strejkemusklen, men jeg syntes stadig at det er en katastrofe at vi får så fragmenteret et fagforenings struktur, at tingene nemt kommer til at flyde. Jeg har ikke noget politisk forhold til, om det skal være "gule" eller "røde" fagforeninger. Men der ligge dog en historik i de røde man sagtens kunne bygge videre på. Det kræver dog at de bliver mener "kunde bevidste" - Her kunne det godt være at de skulle kigge de gule over skulderne. For de har et kunde tække, som giver pote )

3 sekunder er nok !

Tre sekunders uopmærksomhed er nok til at fordoble de fejl, du laver, når du for eksempel kører bil. Det viser et nyt forskningsresultat, ifølge LiveScience. Tidligere undersøgelser har vist, at opgaver bliver sjusket udført, når vi multi-tasker. Forsøget var dengang baseret på længerevarende distraktioner. Men nu har forskere fra Michigan State University altså fundet ud af, at selv meget kortvarige distraktioner forstyrrer vores koncentration så meget, at de får os til at lave flere fejl. »Vi ville undersøge den type situationer, hvor telefonen ringer, mens man er i sine egne tanker,« siger Erik Altmann, som er med forfatter til studiet, der er udkommet i the Journal of Experimental Psychology. Forskerne bad 300 studerende om at gennemgøre en serie af opgaver på en computer, for teste hvor gode vi er til at genoptage arbejdet efter for eksempel et telefonopkald. De studerende fik forevist en række tegn i forskellige farver og form, og skulle så ordne dem i en vis rækkefølge. Midt i opgaven blev forsøgs deltagerne dog distraheret og blev bedt om at løse en anden opgave, før de vendte tilbage til den oprindelige udfordring. Selvom distraktionerne kun varede i 3 sekunder, så viste forskningsresultatet, at de studerende, der blev distraheret, lavede dobbelt så mange fejl, som dem der ikke blev distraheret.

mandag den 25. februar 2013

Forældrene viser retningen !


Når beslutningen om fremtidens job og uddannelse skal tages, foregår det ofte hjemme ved køkkenbordet med forældrene som rådgiver. Det fortæller godt en tredjedel af de 9. klasse elever, der har svaret på en lille undersøgelse foretaget af Danske Erhvervs skoler. Og svarerne falder helt i tråd med den seneste forskning på området, siger lederen af Center for Ungdomsforskning (CEFU), Noemi Katznelson. Hun mener dog at det er en farlig tendens, fordi forældre ikke nødvendigvis ved nok om uddannelsessystemet til at kunne give en rigtig god vejledning. Dertil kommer, at forældrenes rådgivning nemt kan være præget at forældrenes forventninger til deres børn. Noemi Katznelsons bekymring deles af formanden for Skole og Forældre, Mette With Hagensen: "Vi har ansvaret for vores børn, og derfor er der ikke noget galt i, at det er os, der påvirker deres valg. Men vi skal have mere viden," siger hun. ( Jeg kender situationen. Jeg rådgiver så godt jeg kan. Og selv om jeg sidder midt i det pulserende erhvervsliv - Og har rigtig mange ideer om, hvor samfundet er på vej hen. Så har jeg ikke det mindste forstand på uddannelsessystemet og da slet ikke på, hvordan man kommer gennem systemet på bedste vis. Og så skal det nok vise sig at mine råd ikke holder vand, når knægten kommer ud på arbejdsmarked. For selv de dygtigste profeter har vist at de kan tage fejl. )

Boligkrisen gælder ikke her !

Trods finanskrise og et forfærdelig boligmarked, så er der stadig håb for et flot forår. Derfor har jeg, i weekenden ophængt ikke mindre end 8 fuglehuse rundt om i haven. Der er jo ingen grund til at den menneskeskabte elendighed skal gå ud over fuglene. Og så er der selvfølgelig også en egoistisk mening. Vi elsker at se og følge fuglene. Når de flytter ind - deres hektiske arbejde omkring ungerne, og når de små ny kommer ud og flyve for første gang.
 
Den sikkerhedsmæssige side af arbejdet behøver ingen kommentar. Det var nok lige til kanten af hvad jeg normalt vover mig ud i..... Og langt fra det jeg anbefaler på mit arbejde.

søndag den 24. februar 2013

9 Craziest execuses for being late !


Survey reveals that today's employees favor far more colorful excuses than, say, "My dog ate my homework." - Employees pouring out of offices in the Northeast Friday had Winter Storm Nemo to thank for management-sanctioned early departures, but a recent survey released by CareerBuilder reveals that regular employee lateness may be a more pressing issue for workplaces. Apparently, 26 percent of full-time employees surveyed confessed to being late at least once a month, and 16 percent are late at least once a week. More noteworthy than regular tardiness, however, were some of the excuses provided. Though traffic, weather, oversleeping, child care, and public transportation were blamed most often, many employees chose to get more creative with their explanations for delayed arrivals.

Included in the “why I’m late” hall of fame:

1. The employee who said his car wouldn’t start because the Breathalyzer showed he was intoxicated.

2. The employee who supposedly delivered a baby on the highway shoulder.

3. The employee who used a photo to prove he/she was the victim of a bear attack.

4. The employee who dropped her purse into a coin-operated newspaper dispenser—the change she needed to get it out was inside her purse!

5. The employee who left his apartment wearing his roommate’s girlfriend’s shoes.

6. The employee whose wife froze the keys to his truck in a glass of water.

7. The employee who botched a home haircut and had to wait for a barber shop to open and salvage his mane.

8. The employee who drove to a previous office instead.

9. The employee who was late because she was putting a raincoat on a cement lawn duck in advance of expected afternoon showers.

But excuses are not an area in which points are awarded for creativity.

lørdag den 23. februar 2013

Marketing for beginners !



1. You see a gorgeous girl in party, you go to her and say: I am rich marry me -That’s Direct Marketing.
2. You attend a party and your friend goes to a girl and pointing at you - Tells her. He is very rich, marry him - That’s Advertising.
3. Girl walks to you and says: You are rich, can you marry me? -That’s Brand Recognition.
4. You say I am very rich - marry me. And she slaps you - That’s Customer Feedback.
5. You say, I am very rich marry me. And she introduces you to her husband. -That’s Demand and Supply Gap.
6. Before you say I am rich, marry me, your wife arrives. - That’s Restriction from Entering New Market.

fredag den 22. februar 2013

Skide østeuropæisk lastbilchauffører !

Billedet er ikke fra industrikvarteret
Ikke langt fra vores vej ligger et mindre industrikvarter. Ikke noget stort, men stort nok til at der lidt liv i den del af byen. - Der er sjælden larm fra området og hverken lugt eller røg. Men en ting irriterer mig grænseløst. Der kommer ofte en - to lastbiler med østeuropæiske chauffører fredag after, eller lørdag formiddag. De skal have et læs gods mandag morgen, så de "bor" i området hen over weekenden.
Det er ikke så meget at de er i området. Men de sviner helt utrolig. Vejkanten er fyldt med affald. Dåser - madpapir og andet køkkenaffald. Og det værste er at de tisser og, ja.... det der er værre i skoven. Det kan jeg simpelhed ikke forliges med.  At de har så lav en respekt for miljøet og de folk der bor i området !!!!! - Aaaggghhhh hvor er jeg bare sur over den opførsel !

torsdag den 21. februar 2013

Din hjerne står aldrig stille !


Din hjerne er en forunderlig størrelse. Den forandrer sig hele tiden i takt med, at du udfordrer dig selv på nye måder - hvad enten det er mentale eller fysiske udfordringer .Processerne i din hjerne ligner hinanden, hvad enten du rent faktisk udfører en opgave, eller om du kun tænker, at du udfører dem. Og hjernen er sådan indrettet, at du faktisk kan blive god til at udføre en opgave i virkeligheden ved blot at forestille dig, at du udfører den. Det viser flere videnskabelige forsøg ifølge videoen fra ASAP Science ovenfor.
Skulle forestille sig, de øvede

I et af forsøgene blev to grupper af forsøgsdeltagere sat til at øve klaverspil to timer om dagen. Men den ene gruppe måtte ikke røre tangenterne. De skulle i stedet forestille sig, at de øvede sig. Begge gruppers hjerner forandrede sig som et resultat af musikundervisningen. Efter tre da at ges træning havde de to grupper opnået samme præcision i klaverspillet.  Da der var gået fem dage, var de klaverspillere, som måtte røre klaverspillet ikke overraskende en hel del bedre end dem, som kun måtte kigge på klaveret. De mentaltrænede klaverspillere var i stand til hurtigt at nå den anden gruppes niveau. Men altså først efter de rent faktisk fik lov til at slå på tangenterne.
 
( Lige netop denne undersøgelse understøtter mine oplevelse, når jeg træner og instruerer mennesker. Jeg kan fortælle - vise og endda inddrage folk så meget det skal være. De har alle brug for at komme ud og røre ved tingene. Det kan godt tage lidt længere tid at træne på den måde. Men tiden er givet godt ud. Og kommer trefold tilbage, når folk skal udfører opgaverne alene. )

onsdag den 20. februar 2013

Den havde jeg ikke lige set

Formanden for kristelig fagbevægelse, Søren Fibiger Olesen, fortæller at de prostituerede er velkomne som medlemmer hos Kristelig Fagbevægelse og A-kasse. "Så længe, det er et lovligt erhverv, skal vi ikke gøre os til dommere og sortere mellem folk. Det er en statslig ordning, vi administrerer," siger han. Desuden mener Søren Fibiger Olesen, at hans tværfaglige organisation formodentlig allerede har haft eller har medlemmer, som sælger sex. I indmeldelsesblanketten til fagbevægelsen findes der dog ikke en decideret rubrik, hvor prostituerede kan sætte kryds for erhverv. Men man kan stå opført som massør. ( Nu skal jeg ikke gøre mig klog på næstekærlighed eller noget om den barmhjertige samaritaner....... Men at det lige skulle være KRIFA der ville have de prostituerede som medlemmer, havde jeg nok ikke lige set komme ! )

Hvordan med løn sedlen !


De Konservative mener, at prostituerede skal have de samme rettigheder som andre på arbejdsmarkedet og kunne melde sig ind i en a-kasse og modtage dagpenge og sygedagpenge. "I dag er det lovligt at købe og sælge sex, men det er ikke lovligt som erhverv. Og det betyder, at selve erhvervet som prostitueret er endt i en gråzone, som bør løftes ud i lyset," siger ligestillingsordfører Mai Henriksen (K). Socialdemokraternes ligestillingsordfører, Rasmus Horn Langhoff (S) er rystet over forslaget fra de Konservative og udtaler: "Det, de Konservative forsøger med deres forslag, er at skabe et kæmpestort Red Light District i Danmark, som man ser det i Amsterdam, hvor man kan være hovedstad for Europas sexhandel." (Jeg kan nu også se et par mere praktiske problemer. - - - Hvordan definerer man om en prostitueret er arbejdsløs ? - Kan hun arbejde halvtids og få suppleret op ? - Kan de strejek, og hvem kan lave Lock out på dem ? - Bliver de arbejdsløse og skal have understøttelse, hvordan kan de så fremvise lønsedler ? - Og for slet ikke at tale om alt det arbejdsmiljømæssige, som så også træder i kraft. Eksempelvis at lave en ArbejdsPladsVurdering på et prostitutionsjob. Det må nærmest kræve en omskrivning af selve begrebet ! )

tirsdag den 19. februar 2013

Isbjerge i Danmark !

For leden kørte jeg langs Ringkøbing fjord. Fra Lem til Ringkøbing. - Bare synet af en frossen fjord er flot, men jeg fik også øje på en hel masse is skruninger. For et par uger siden var der en ret hård storm fra vest, som havde skubbet isen ind mod kysten. Og endda dannet små isbjerge et stykke ud i  fjorden. Det is der lå langs kysten var flere steder omkring 6 meter høje. Og dem der lå et stykke ud på "vandet" var faktisk højere ( Se billedet / Måske ikke så tydelig ) - Det var helt sjov at se isbjerge i Danmark. - Jeg kan faktisk ikke huske nogensinde at have set isbjerge i virkeligheden !

mandag den 18. februar 2013

Upassende nummerplade !

Siden 1992 har det været mulig at få sin "egen" nummerplade. ( Pris 12.000.- ) Hvor man kunne skilte med ens navn  . ens firma - ens mening eller bare vil lave lidt fis. - Omkring 7000 dansker kører i dag rundt med en sådan designer nummerplade på deres bil. Det har selvfølgelig ikke været mulig at skrive alting. Eksempelvis er der givet afslag på tekster som: SINDSYG  -  LOVETOY  -  KRONE31  - HOTASS. Det har dog ikke begrænset udbuddet væsentlig. Og jeg kan da engang imellem se en der kan grines lidt af.
Men også her har finans krisen sat ind. Ikke på den måde at der sælges mindre designer nummerplader - Men at det er blevet u-trendy at have sådanne nummerplader. Der signalerer frås og upassende overskud. Og det er efterhånden sådan at folk nærmest skal undskylde at de har sådan en nummerplade. - Det var godt at jeg ikke fik investeret i en nummerplade. Jeg havde eller i tankerne at skrive MOG1SEN.

AG5 - lige hen over hovedet !

Asteroiden med katalognavnet 2011 AG5, der blev opdaget i 2011, flyver tæt forbi Jorden i februar 2040, men den vil ikke ramme vores planet. Denne konklusion er baseret på observationer af asteroiden lavet i slutningen af oktober sidste år med det store Gemini North-teleskop på Hawaii. Før disse observationer kom på banen, var der en sandsynlighed på 0,2% (1 til 500) for et sammenstød med Jorden ved asteroidens passage i 2040. Men de nye og langt bedre observationer udelukker nu muligheden for en kollision.
Et sammenstød ville være katastrofalt
2011 AG5 er ca. 140 meter bred og ville ved et sammenstød med Jorden frigive en energi svarende til flere tusind gange sprængkraften af de amerikanske atombomber, der blev smidt over Japan under Anden Verdenskrig. Set i det lys er det en rigtig god nyhed, at de nye observationer viser, at 2011 AG5 ikke er på kollisionskurs med vores planet. Når 2011 AG5 om godt 27 år kommer forbi, vil den ikke komme tættere på Jorden end ca. 890.000 km. Det lyder måske af meget, men er faktisk kun ca. 2,3 gange gennemsnits afstanden mellem Jorden og Månen.
Ved den lejlighed vil astronomerne få gode muligheder for at studere asteroiden, der ligesom andre asteroider er byggeaffald fra Solsystemets tidligste barndom.

søndag den 17. februar 2013

Livets skrøbelighed !

Eksplosioner i atmosfæren over Ruslands Ural-region har skabt panik i tre større byer, hvor vidner beretter om oplyst himmel, store rystelser, smadrede vinduer og mobiltelefoner uden signal. Befolkningen er bange for, at der er tale om ufoer. De russiske myndigheder vurderer, at der nok er tale om en meteorregn. - »Det var helt sikkert ikke et fly. Vi er i gang med at indsamle oplysninger og har foreløbigt ingen meldinger om dræbte,« siger en talsperson fra redningstjenesten i området til Reuters. Ifølge flere vidner lød der først et stort brag højt over regionen, hvilket stemmer godt overens med de informationer, som de lokale myndigheder foreløbigt har. - »Vi har klare indikationer på, at der kan være tale om meteorregn og har oplysninger om, at der har været en eksplosion i cirka 10.000 meters højde,« siger en talsperson således til Ria Novosti, hvilket bliver bekræftet af det russiske ministerium for nødsituationer.

Meteoren over rusland blev fandet på et kamera fra en bil ( Se HER ) Det er både voldsom facinerende og samtidig enorm skræmmende. Det viser hvor skrøbelig og usikker vores tilværelse er. Hele vores forståelse af menneskeheden - Oprindelsen - Historien - Den nære hverdag og vores drømme for fremtiden. Alt kan forsvinde i et stort sammenstød. Vi har ofte set skrækfilm om dette senarie, men nok mest set det som god underholdning. Vi burde nok mere se det som en realitet og bare et spørgsmål om tid inden det går virkelig galt....... Men på den anden side. Det vil jo lamme alt. Så lad og ignorerer denne fare. Vil kan alligevel intet gøre ved det.

Baumgartner får baghjul !

Den østrigske vovehals Felix Baumgartner er ikke den eneste, der kan besøge de højere luftlag med en ballon. I hvert fald beviste Skals Efterskole, at den også kan være med, da elever og lærere fredag den 11. januar sendte en ballon på tur i stratosfæren.
Ballonen var modsat Baumgartners ikke bemandet og derfor noget mindre. Lasten vejede blot 1.225 gram og bestod hovedsageligt af måleinstrumenter og et HD-videokamera, som filmede hele rejsen.


Ballon nåede tre kilometer højere end forventet. Den storstillede rejse startede ved Skals Efterskole, der ligger 10 kilometer nord for Viborg. Efter at have udsat opsendelsen et par gange på grund af drillerier fra vejrguderne, steg ballonen endelig til vejrs. Derfra tog ballonen turen ned over det midtjyske vest for Silkeborg, tæt forbi Grindsted og derfra sydover. I 29.138 meters højde sprang ballonen. En halv time senere landede dens last med faldskærm cirka 20 kilometer øst for Esbjerg. »Det gik efter planen, selvom vi i starten var bange for, at ballonen lækkede helium, da den steg lidt langsomt til vejrs. Fra cirka 15 kilometers højde, fik den dog mere fart på og kom godt tre kilometer højere op end forventet,« fortæller Søren Dige, som er en af de elever, der har haft en finger med i det store ballon-projekt. Efterskolens elever har været med under hele projektet. De har blandt andet hjulpet med at beregne ballonens rejse, og hvor ballonens last ville falde ned på Jorden igen. »Vi brugte et computerprogram til at beregne, hvor lasten ville lande, og vi kom faktisk meget tæt på. Vi havde to biler, der fulgte ballonens rejse, og de kom så tæt på, at de nåede at fange et billede af lasten, lige før den landede på jorden igen,« fortæller Søren Dige.
GPS-sender i frit fald
Selvom den store ballonfærd gik efter planen, led den under et mindre uheld undervejs. »I 27 kilometers højde faldt den ene af to GPS-sendere ud, og den har sandsynligvis brudt lydmuren på vej ned gennem stratosfæren.« - »Den landede på en mark i Brande, men overlevede faktisk den hårde medfart, og blev fundet en meter fra der, hvor signalet angav, den skulle være,« fortæller Søren Dige.
Forberedte sig på en våd landing
Elevernes computerberegninger af ballonens rejse forudsagde rigtignok, at lasten ville lande i nærheden af Esbjerg. Da Esbjerg ligger i nærheden af havet, og vejret er som altid er omskifteligt, forberedte man derfor lasten på en våd landing. Vandsikringen bestod i at pakke de forskellige elektriske instrumenter ind i kondomer, så de kunne modstå vand. Skønt løsningen virkede som en god ide, var den formentlig sidenhen skyld i, at den ene GPS-sender røg over bord. »Når kondomer kommer op i de højere luftlag, udvider de sig i den tynde luft. Ballonen var cirka 1,5 meter i diameter på jorden, men da den sprang i 29 kilometers højde, var diameteren omkring 10 meter. Kondomerne har udvidet sig på samme måde og simpelthen presset GPS’en ud af pakken,« lyder forklaringen fra Søren Dige.
I vejrgudernes nåde
Når man skal opsende en ballon, er man prisgivet vejrgudernes luner. Derfor har skolen også et par gange måtte udsætte opsendelsen. »Vores opsendelse afhang 100 procent af vejret. Hvis vindforholdene ikke var optimale, kunne pakken udløses i en anden højde. Og i de højder er det ikke usandsynligt, at pakken falder ned i Tyskland eller Sverige, hvis den slippes i kraftig vind.« »Desuden ville vi have gode billeder fra ballonens rejse, så det var ikke kun vinden, der skulle passe præcist. Det måtte heller ikke være overskyet,« fortæller Søren Dige.
Måtte overkomme tekniske udfordringer
Det indeholder mange tekniske udfordringer at sende en ballon op i stratosfæren. Et af problemerne, lærere og elever måtte slås med, var at sikre linsen på kameraet mod dug. »Temperaturen i stratosfæren varierer enormt og går ned til minus 60 grader. For at forhindre, at linsen duggede til, pakkede vi lasten i en lufttæt beholder, som lige før opsendelsen blev fyldt med helium,« fortæller Søren Dige. Under rejsen beviste løsningen sit værd, hvilket kan opleves med egne øjne på kameraets flotte optagelser.
Mennesker fra hele verden fulgte opsendelsen
Udover kamera og GPS-sender var lasten også udstyret med en radiosender, så den kunne spores fra hele verden. »Vi sad med spænding på skolen og fulgte hele rejsen direkte. Men der var faktisk også omkring 50 mennesker fra hele verden, som fulgte med. Blandt andet fra England, Bulgarien, USA og sågar Australien,« fortæller Søren Dige. Det er måske ikke sidste gang Felix Baumgartner får konkurrence fra Skals Efterskole. De har nemlig endnu en ballon, som de satser på at sende på eventyr i de højere luftlag senere i år.

lørdag den 16. februar 2013

Jamen sådan er det jo !

Vi i går aften i Fredericia Teater og se Niels Hausgaard - Ja, og selvfølgelig hans fantastiske "følgesvend" - Signe Svendsen. - Samt en ny mand: Pianisten Henrik Baloo. - Og showet levede helt op til forventningerne. Niels bandt musikstykkerne sammen med han underspillede humor. Hvor dagens politikere og aktuelle emner alle fik et kærlig strøg mod hårene. Emnet udkants Danmark var ret gennemgående og vi da også lige lidt løftet pegefinger til de unge med i forestillingen. - Når "Ikke vitser" og et ... "Jamen sådan er det jo".... Bliver hylende skæg, så ved man at han kan sit arbejde ! - Niels Hausgaards show er altid en sur-sød forestilling. For hans sange rammer gerne ind i vores fordomme - Vores småborgerlighed og vores hang til at rose os selv. På en kærlig, men også skarp måde, får han både min skyldsfølelse og selv erkendelse sat på plads.

Og sangene var intet uden Signe Svendsens stemme. Hun sætter nærmest en skrøbelig og lys ramme om alle sangene. Hun trækker niveauet op i en højde der kan give gåsehud. Rent kunstrisk er de en super makkerpar. - Pianisten Henrik Baloo  kendte jeg intet til. Han var meget professionel og faldt helt rigtig ind i gruppen. En rigtig god aften 

Og så skal jeg lige sige at servicen i Fredericia Teater var alletiders. Selv om stedet er at ældre dato, og derfor fuld af trapper, blev vi straks spottet af personalet og fik alt den hjælp der skulle til for at få rullestolen op i salen / Tak. 

fredag den 15. februar 2013

Hvor gemmer de arbejdsløse sig !


Danish Crown i Horsens har i flere år haft svært ved at skaffe tilstrækkelig dansk arbejdskraft. Nu har virksomheden, byens tekniske skole og det lokale jobcenter indgået et samarbejde for at skaffe arbejdskraft til slagteriet, som vel og mærke ikke er fra Polen. Det hidtidige store antal udlændinge på slagteriet er direktør Per Laursen ikke begejstret for. Han mener, "[...] at det er skidt, at vi bliver ved med at hive udenlandsk arbejdskraft ind til danske arbejdspladser. Som borger mener jeg ikke, at det er godt for vores samfund, at arbejdspladserne går til udlændinge, når der er ledige på overførsels indkomster, som i princippet skulle kunne tage arbejdet."  ( Her er det virkelig at velfærds Danmark halter - Et arbejde er et arbejde. Og bliver der betalt overenskomstmæssig løn, så burde de arbejdsløse stå i kø for at få job. - Det puster virkelig til snakken om de dovne arbejdsløse, der ikke gider arbejde så længe de kan hæve en rimelig portion penge ved at gå hjemme. - - - Jo - Jo. Slagteriarbejde er måske ikke det mest interessante  Men det er trods alt mange danskers levevej. Dem tager jeg hatte af for.)

Teknik og unge mennesker !

"Stop Motion" film har altid været en del af de film jeg så som barn. Og nok også en af de mest simple metoder til at lave film, hvor man gerne vil have døde ting til at se levende ud. Jeg har aldrig lige tænkt over teknikken, eller om det var noget man selv kunne lave. Jeg har nok heller ikke haft interessen i at prøve.
Først på ugen fik jeg dog denne teknik helt ind på livet. Mit barnebarn var på besøg. Og i løbet af en 1½ times tid lavede han en kort film om nogle LEGO mænd. ( Se filmen HER ) Jeg var ret imponeret over hans arbejde. Først tænkte jeg: " Utrolig at han kan finde ud af det" - Senere kom jeg så i tanke om at det måske var noget jeg også kunne bruge i mit arbejde. Små " Stop Motion film" lagt ind i en præsentation kunne godt have en positiv virkning. Og man kunne lave filmene meget vedkommende ved at bruge ting der relaterede direkte til det man stod og præsenterede. - Det skal prøves...... Men jeg skal nok lige øve mig lidt inden. Det kunne være at jeg skulle spørge barnebarnet til råds !  ( Se hans anden film HER

torsdag den 14. februar 2013

Skudsikker skoletaske.... Hvad !

Salg af skudsikre rygsække i børnestørrelse med armering. Fremstillet af et Utah selskab er steget 500 procent siden sidste uges skud massakren i Connecticut Sandy Hook Elementary. Rygsækkene, som bliver solgt for kun $ 300, vil stoppe en kugle affyret fra en .357 Magnum. ( Jeg kan simpelhed ikke forstille mig en situation, hvor et skolebarn skal gemme sig bag sin skoletaske for ikke at blive skudt - Og derfor kan jeg slet ikke forestille mig at købe en skudsikker skoletaske til et barn. Det er dog en syg tankegang. Meget kan facinere mig ved USA. Men at deres våben er hver mands eje. Og at kuglerne flyver så meget rundt, at der er basis for at producerer skudsikre skoletasker.... Og endda have en salgssucces................... Jeg græmmes ! )


Danske mænd ser mest på brysterne !

Danske mænd kan i særlig høj grad ikke holde øjnene fra kvinders bryster. Det afslører et nyt stort internationalt studie. Mænd og kvinder fra syv forskellige lande har set på et fotografi af en kvinde. Imens målte forskere, hvor på billedet deres øjne hvilede – og i hvor land tid. Resultatet var ikke til at tage fejl af. - »Der er en helt klar forskel på mænd og kvinder på tværs af lande. Mænd så på brysterne i 37 procent længere tid. Og danske mænd var dem, der kiggede allermest på brysterne i hele verden,« siger manden bag den danske del af studiet, Sune Alstrup, ph.d.-studerende i eye-tracking ved IT-Universitetet.
Infrarødt lys sladrer om mandens drifter
210 personer fra Danmark, Frankrig, England, Spanien, Holland, USA og Brasilien har netop lagt øjne og drifter til det opsigtsvækkende studie. Deltagerne blev sat foran en computerskærm, hvor et foto af en kvinde blev vist i 20 sekunder. Via infrarødt lys – som testpersonerne ikke kunne se – aflæste skærmen, hvilke steder på billedet, de lod øjnene hvile. - »Det infrarøde lys bliver reflekteret i øjets pupil og hornhinde, og en computer regner derefter meget præcist ud, hvor du ser på skærmen.« - »Computeren laver et visuelt billede, man kalder et heat-map. Det viser de områder, der er blevet set mest på,« fortæller Sune Alstrup.

Kvinder ser på ringe – mænd på bryster

Danske mænd har en forkærighed for brystpartiet. Men de danske kvinder overser ikke kavalergangen. De spenderer bare ikke så lang tid på den.
  • Danske kvinder brugte i gennemsnit 2,1 af de 20 sekunder på kavalergangen, mens danske mænd betragtede kavalergangen i 4,2 af sekunderne.
Til gengæld er de danske kvinder i undersøgelsen meget interesserede i kvindens fingerring.
  • Sammen med de engelske kvinder var danske kvinder dem, der bruger længst tid på at studere ringen. Danske kvinder brugte hele 60 procent mere tid end danske mænd.
  • Set på verdensplan bruger kvinder generelt 27 procent mere tid på at betragte kvindens fingerring end mænd gør.
Kvinder: Hun er vulgær
Efter eyetracking-undersøgelsen fik deltagerne udleveret et spørgeskema. Det skulle give forskerne et indtryk af, hvordan de havde opfattet motivet på fotografiet. - »I spørgeskemaet blev personerne spurgt om, hvad de havde lagt mærke til. Det var interessant, at de danske kvinder syntes, at kvinden var ’vulgær’ og ’tarvelig’. Mænd syntes derimod, at hun var ’tiltrækkende’ og ’sexet’.« - »Der var en helt klar forskel på, hvordan de opfattede hende. Kvinderne så hende sandsynligvis som en konkurrent. Det afspejler nok meget godt, hvordan vi ser på vores eget og det andet køn.« - »Det eneste, de enige om, er, at kvinden må være berømt eller magtfuld på baggrund af hendes udseende,« siger Sune Alstrup.
Teknologien afslører løgn
Spørgeskemaet afslørede desuden, at der ikke altid var overensstemmelse mellem, hvad man interesserede sig for på billedet, og hvad man bagefter ville stå ved, man så på. - »Med eyetracking kan vi gennemskue, hvis folk lyver. Nogle mænd er ærlige og siger, at de kigger på brysterne. Andre nedtoner det og taler usandt.« - »I Danmark er mænd er trods alt forholdsvis ærlige i forhold til, hvad de lægger mærke til. De stå mere ved deres fokus på brysterne end gennemsnittet af mænd i verden,« siger Sune Alstrup. Han fortæller, at mænd i nogle lande kan være påvirket af, at de deltager i en test. Derfor undgår de muligvis bevidst at fokusere fokus på brysterne – fordi de synes, det er pinligt. Mænd i Danmark er derimod ikke så pinligt berørt over deres kærlighed til kvindens attributter. Derfor ’tør’ de dvæle ved dem.
Det første skridt på vejen
Studiet af billedet er blot det første i en lang række. - »Det her studie bliver lavet for at afdække, hvad forskellen er på mænd og kvinder, når vi betragter vores omgivelser. Og om der er kulturelle forskelle imellem geografiske regioner.« - »Vi havde slet ikke regnet med, at vi ville få et resultat, hvor Danmark skilte sig ud på den her måde,« siger Sune Alstrup, der ikke kan komme med en forklaring på, hvorfor danske mænd er særligt glade for kvindelige attributter.

onsdag den 13. februar 2013

Frem med det positive !


Selvom Danmarks økonomi pt. er bombet tilbage til 2005-niveauet, så kan billedet hurtigt vende. Det mener overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, som tror, at der snart kommer en opgangsperiode. "Jeg tror på ketchupeffekten. Virksomhederne og forbrugerne har været tilbageholdende, fordi de har været ramt af en frygt for fremtiden, og derfor har de skabt usædvanligt store opsparings overskud. Det vil på et eller andet tidspunkt normalisere sig, og det vil afføde store stigninger i investeringer og forbrug," siger Hans Jørgen Whitta-Jacobsen. ( Endelige en offentlig person der tør tale krisen imod. Jeg tror virkelig at vi har fået en negativ spiral igang, som kun kan drejes med folk som Hans Jørgen Whitta-Jacobsen )

Derfor er vi brystfikseret !

Amerikanske forskere har fundet en forklaring på et af livets store spørgsmål: Hvorfor er mænd pjattede med bryster? Svaret vil sikkert overraske en del kvinder. D’herrer vil nemlig gerne røre ved kvinders bryster, fordi det gør kvinderne mere trofaste, skriver Livescience.com.
Fylder kvinder med ’kærligheds-hormon
Undersøgelser ved Emory University viser, at brystvorte-stimulation øger den seksuelle ophidselse hos det store flertal af kvinder. Faktisk aktiverer berøringerne de samme områder i hjernen, som vaginal- og klitoris-stimulation gør. Stimulationen frigiver ’kærligheds-hormonet’ oxytocin i kvindens hjerne. Hormonet får kvinden til at fokusere sin opmærksomhed og kærlighed på den seksuelle partner, og dét styrker hendes ønske om at knytte bånd til ham. Med andre ord kan en mand gøre sig mere attraktiv over for en kvinde, hvis han stimulerer hendes bryster under forspil og sex. Evolution har sørget for, at mænd har lyst til at gøre dét. - »Tiltrækningen til bryster opstår i mænds hjerner, når de er i puberteten. Evolution har sørget for det, fordi resultatet er, at det aktiverer det kvindelige bonding-kredsløb. Kvinder føler sig bedre forbundet til den mand, der stimulerer hendes bryster,« siger Larry Young, en professor i psykiatri ved Emory University.

tirsdag den 12. februar 2013

KÆRLIGHEDSKONSULENT - Jobannonce !

Denne job annonce fandt jeg på Stepstone - Måske noget for dig !

Danmark har lige nu brug for en vildt charmerende og romantisk anlagt kærlighedskonsulent, der kan sætte hjertet over i’et og gøre hver eneste arbejdsdag til Valentinsdag.
 
 
På vegne af erhvervslivet og hele den danske arbejdsstyrke søger vi hermed en kreativ og knuselskelig konsulent med hjertet på rette sted til at skabe mere kærlighed på jobbet.

SKRU OP FOR CHARMEN!
For at blive tilbudt titlen som hele Danmarks kærlighedskonsulent, vil det være en fordel, hvis du kan få ”hjerte” til at rime på ”37 timers arbejdsuge” - og i øvrigt nikke ja til noget af følgende:

  • Du er en erfaren kærlighedsspreder. Forstår at banke Iglesias-barometeret helt op i det røde felt.
  • Du ved, hvorfor det er så vigtigt, at elske det man laver.
  • Du er en ihærdig bager der ligger inde med den helt rigtige opskrift på mentale honninghjerter.
  • Du er 100-metermester i komplimenter og har en stærk og velfungerende charmeoffensiv.
  • Du ved, hvordan man laver hjerter i Facebook-opdateringer og har klare holdninger til candyfloss, Ole Henriksen, ugebladsnoveller og brugen af ’z’-er i ord som knuzzzz og køzzz.

DIN OPGAVE
I Danmark går lige omkring halvdelen af befolkningen på arbejde fem dage om ugen. Vi tilbringer en meget stor del af vores liv på forblæste stilladser, foran rødglødende kasseapparater eller ved ergonomiske hæve-sænkeborde - væk fra familie, venner, kærester, kæledyr og fritidsinteresser.

Med al den tid og al den energi vi bruger på at arbejde, virker det kun rimeligt, at vi som minimum er vilde med det vi gør. At vi elsker vores job. Hvis ikke, så skal vi gøre noget ved det. Det fortjener vi. Og her kommer du ind i det rosenrøde billede.

Hvad vil du gøre for at sikre mere kærlighed på jobbet? Hvordan ved man, om man elsker sit arbejde højt nok? Find selv på flere spørgsmål og svar og vis os, at du kan ramme hjertet på sømmet. Giv os dit bedste bud på hvorfor netop du fortjener den fornemme og i øvrigt fiktive titel som kærlighedskonsulent. Dine personlige erfaringer er vi også interesserede i. Eller en god og medrivende historie.

ROMANTIK PÅ HØJKANT
Ingen ringere end Master Fatman, Danmarks på alle måder største mester i at sprede kærlighed og god karma, vil udvælge den heldige vinder blandt de bedste bidrag.

Vinderen belønner vi med et gavekort til en super romantisk weekend for 2, som vi har scoret fra de søde mennesker hos Smartbox. De skal have en ordentlig krammer.

ANSØGNINGSFRIST
Er du klar på en kærlig udfordring, så send os noget nuttet, genialt, tårevædet eller top tjekket inden den 19. februar kl. 12.00 på mailadressen love@stepstone.dk

De bedste bud vil vi sandsynligvis få lyst til at dele med offentligheden, så det håber vi er okay. Vinderen får direkte besked, så snart Master Fatman har fundet den mest kompetente kærlighedskonsulent. Og for god ordens skyld: StepStone står bag denne fiktive jobannonce, og stillingen som kærlighedskonsulent for Danmarks erhvervsliv eksisterer altså ikke i virkeligheden. Men ville det ikke være fantastisk, hvis den gjorde?

Hos StepStone elsker vi i øvrigt vores job, og det skal du også gøre. Hvis du lige nu mangler et job at elske, så kig ind forbi stepstone.dk og find dit perfekte jobmatch.

mandag den 11. februar 2013

Katten af tønden !


Fastelavn er en sær fest. I børnehaver og skoler står Spiderman i kø med prinsesser og en tandpastatube for at få at lov til at slå et enkelt slag på en tønde. Til sidst bliver en kattekonge udpeget. - »Men hvorfor er det egentlig, at vi holder fastelavn, og hvor stammer skikken med at slå katten af tønden fra?« - »Det med at spise godt og klæde sig ud på denne tid - det har man gjort i lang tid. Det er formodentlig noget, man kan føre tilbage til før-kristen tid,« siger ph.d. i folkloristik Else Marie Kofod, som også er leder af Dansk Folkemindesamling. Fastelavn var i kristen sammenhæng en fest, der indledte den 40 dage lange faste. Men selv da fasten blev afskaffet med Reformationen i 1536, fortsatte man med de gamle løjer og ædegildet.
 
Fastelavn var fest for overgangen fra vinter til sommer
 
Fastelavn ligger i tiden imellem vinterhalvår og sommerhalvår, og festen var oprindeligt en måde at fejre det nye år på, fortæller Else Marie Kofod. Lige fra hedensk tid indgik der ritualer, hvor to personer klædte sig ud som henholdsvis sommer og vinter, og de skulle kæmpe mod hinanden. Meningen var så, at sommer skulle vinde. Figurerne gik videre i festen, som blev optakt til den kristne faste. Voksne og unge klædte sig stadig ud som sommer og vinter. Men også som en række andre figurer som den såkaldte bajads, hvilket var datidens ord for en nar. Han drillede og gjorde grin med folk i landsbyfællesskabet. - »Det er et typisk folkeligt træk, at man vender op og ned på tingene til fester, som skal markere, at noget nyt skal til at ske. Man bytter for eksempel roller,« siger folkemindeforskeren.
Udklædte tiggede mad til gengæld for viser
Fastelavnsfesten forløb så på en måde, som vi kan se sporene af i dag, når børn går udklædt fra dør til dør og synger til gengæld for at få småpenge. Man klædte sig ud og tog så på rundtur på gårdene. -»På landet red man fra gård til gård og samlede mad ind til den fest, som landsbyfællesskabet holdt om aftenen,« siger Else Marie Kofod og fortæller, at folk sang viser til gengæld for maden.
'Katten af tønden' foregik til hest
Fysisk hårde konkurrencer og kampe var en fast del af fastelavnsfesten. - »Kamplege var almindelige på landet. Styrke var prestigefyldt, fordi man havde en hverdag, hvor der var brug for at have kræfter,« siger Else Marie Kofod og fortæller, at man gik virkelig hårdt til den. Nogle af legene foregik til hest og lignede middelalderlige ridderlege. Det gælder blandt andet dysten om, at 'slå katten af tønden'. Hver gård stillede med en rytter og en hest, som repræsenterede gården. Rytterne skulle så slå efter tur på en tønde med en kølle, indtil der gik hul på tønden, og katten stak i rend. Hvis den da ikke var blevet lemlæstet i tønden inden da.
Det var sjovt at slå rigtige katte af tønden
Nogle gange indeholdt tønden to katte, hvis haler var bundet sammen. - »Man brugte en levende kat, fordi man syntes, det var sjovt,« siger folkemindeforskeren og fortsætter: - »Man havde slet ikke den samme fornemmelse for dyr på det her tidspunkt, som vi har i dag.« Forskeren fortæller, at katten blev set som heksens følgesvend, og at den blev set som et symbol på det onde, fordi det var et dyr, som det var vanskeligt at få magt over.
Kattekongen blev fritaget for at betale skat
Slaget, som fik katten til at tumle ud af tønden, var som i dag afgørende for, hvem der blev kattekongen. I gamle dage var der dog mere på spil end en glitrende papkrone fra en legetøjsbutik. Kattekongen blev nemlig fritaget for at betale skat i et helt år. Det vil sige, at gårdmanden, som rytteren repræsenterede, blev fritaget for at betale skat. Alle kræfter blev derfor lagt i, når køllen blev slynget mod tønden.
Bragte hollændere skikken til Danmark?
Flere steder på nettet kan man læse, at skikken med at slå katten af tønden muligvis stammer fra de hollændere, som Christian den 2. inviterede til at bo på Amager og dyrke grøntsager til hoffet i begyndelsen af 1500-tallet - det vil sige cirka år 1515. Else Marie Kofod tvivler dog på, at det passer. Dronning Christine skrev nemlig allerede i 1508 i sin dagbog, at hun gav en "pebling" en knippel, som han skulle "drage i fastelavn" med. En pebling er en latinskoleelev, og forskeren mener, at den mest sandsynlige grund til, at han skulle have en knippel med, er at han skulle bruge den til at slå katten af tønden med.

søndag den 10. februar 2013

Things to say every day !





Do you what to make a huge difference in someone´s life ?? - Here is things that you should say to your employees, colleagues, family members, freinds and everyone you care about.


"Here's what I'm thinking."
You're in charge, but that doesn't mean you're smarter, savvier, or more insightful than everyone else. Back up your statements and decisions. Give reasons. Justify with logic, not with position or authority. Though taking the time to explain your decisions opens those decisions up to discussion or criticism, it also opens up your decisions to improvement. Authority can make you "right," but collaboration makes everyone right--and makes everyone pull together.

"I was wrong."


I once came up with what I thought was an awesome plan to improve overall productivity by moving a crew to a different shift on an open production line. The inconvenience to the crew was considerable, but the payoff seemed worth it. On paper, it was perfect.

In practice, it wasn't.

So, a few weeks later, I met with the crew and said, "I know you didn't think this would work, and you were right. I was wrong. Let's move you back to your original shift."

I felt terrible. I felt stupid. I was sure I'd lost any respect they had for me.

It turns out I was wrong about that, too. Later one employee said, "I didn't really know you, but the fact you were willing to admit you were wrong told me everything I needed to know." When you're wrong, say you're wrong. You won't lose respect--you'll gain it.

"That was awesome."

No one gets enough praise. No one. Pick someone--pick anyone--who does or did something well and say, "Wow, that was great how you..."  And feel free to go back in time. Saying "Earlier, I was thinking about how you handled that employee issue last month..." can make just as positive an impact today as it would have then. (It could even make a bigger impact, because it shows you still remember what happened last month, and you still think about it.) Praise is a gift that costs the giver nothing but is priceless to the recipient. Start praising. The people around you will love you for it--and you'll like yourself a little better, too.

"You're welcome."

Think about a time you gave a gift and the recipient seemed uncomfortable or awkward. Their reaction took away a little of the fun for you, right? - The same thing can happen when you are thanked or complimented or praised. Don't spoil the moment or the fun for the other person. The spotlight may make you feel uneasy or insecure, but all you have to do is make eye contact and say, "Thank you." Or make eye contact and say, "You're welcome. I was glad to do it." Don't let thanks, congratulations, or praise be all about you. Make it about the other person, too.
"Can you help me?"
When you need help, regardless of the type of help you need or the person you need it from, just say, sincerely and humbly, "Can you help me?" - I promise you'll get help. And in the process you'll show vulnerability, respect, and a willingness to listen--which, by the way, are all qualities of a great leader. And are all qualities of a great friend.

"I'm sorry."

We all make mistakes, so we all have things we need to apologize for: words, actions, omissions, failing to step up, step in, show support...Say you're sorry. But never follow an apology with a disclaimer like "But I was really mad, because..." or "But I did think you were..." or any statement that in any way places even the smallest amount of blame back on the other person. Say you're sorry, say why you're sorry, and take all the blame. No less. No more. Then you both get to make the freshest of fresh starts.


"Can you show me?"
Advice is temporary; knowledge is forever. Knowing what to do helps, but knowing how or why to do it means everything. When you ask to be taught or shown, several things happen: You implicitly show you respect the person giving the advice; you show you trust his or her experience, skill, and insight; and you get to better assess the value of the advice. Don't just ask for input. Ask to be taught or trained or shown. Then you both win.

"Let me give you a hand."
Many people see asking for help as a sign of weakness. So, many people hesitate to ask for help. But everyone needs help. Don't just say, "Is there anything I can help you with?" Most people will give you a version of the reflexive "No, I'm just looking" reply to sales clerks and say, "No, I'm all right." - Be specific. Find something you can help with. Say "I've got a few minutes. Can I help you finish that?" Offer in a way that feels collaborative, not patronizing or gratuitous. Model the behavior you want your employees to display. Then actually roll up your sleeves and help.

"I love you."
No, not at work, but everywhere you mean it--and every time you feel it.

Nothing.

Sometimes the best thing to say is nothing. If you're upset, frustrated, or angry, stay quiet. You may think venting will make you feel better, but it never does. That's especially true where your employees are concerned. Results come and go, but feelings are forever. Criticize an employee in a group setting and it will seem like he eventually got over it, but inside, he never will. Before you speak, spend more time considering how employees will think and feel than you do evaluating whether the decision makes objective sense. You can easily recover from a mistake made because of faulty data or inaccurate projections. You'll never recover from the damage you inflict on an employee's self-esteem. Be quiet until you know exactly what to say--and exactly what affect your words will have.

lørdag den 9. februar 2013

Fed chauffør er mere udsat !

Hvis du er overvægtig billist, har du større risiko for at dø i en bilulykke, det viser en amerikansk undersøgelse, skriver forskning.no. Årsagen er muligvis, at overvægtige generelt har en dårligere helbredstilstand, og derfor ikke klarer en kollision nær så godt som deres lettere medmennesker. Samtidig kan overvægt være skyld i, at bilens sikkerhedsseler ikke sidder så stramt, som de burde. Forskerne bag undersøgelsen, Thomas Rice fra Berkeley-universitetet og Motao Zhu fra University of West Virginia har gennemgået oplysninger om flere tusind biluheld på de amerikanske veje i perioden 1996-2008.
Høj risiko
Undersøgelsens resultater tyder på at overvægtige har en større risiko for at dø, hvis de kommer ud for et trafikuheld, og at risikoen bliver større, nu mere man vejer. Med et BodyMassIndex (BMI) på over 35 var risikoen for at dø i et uheld 50 procent højere end for normalvægtige. Med et BMI over 40 var risikoen 80 procent højere, og overvægtige kvinder var de mest udsatte. Undersøgelsen omfattede kun føreren af bilen, og kun ulykker hvor en personbil kolliderede med en anden personbil. Forskerne tog højde for hvilken typen af bil, om føreren havde sikkerhedssele på, og om vedkomne havde fået en tår over tørsten.
Dårligere helbred
Forskerne bag det amerikanske studie peger på, at mange overvægtige døjer med sygdomme som diabetes, hjerte- karsygdomme og lungelidelser. Ifølge dem, kan det være hovedårsagen til den større risiko for overvægtige i en ulykkessituation. Det er også andre generelle helbredsfaktorer som kan spille, som gør at de overvægtige er dårligere stillet i en ulykke. Høj vægt kan føre til større skader. fordi det er en tungere krop, der kastes fremover under kollisionen. Data fra 6806 ulykker indgik i undersøgelsen. 45 procent af ulykkerne endte med dødsfald. Forskerne tager forbehold om at dataene om vægt og højde kan være unøjagtige. I knap 1600 af ulykkerne var førerens vægt ikke kendt.

fredag den 8. februar 2013

Isover - Sikkerheden selv !

Jeg var for nylig sammen med mine netværks venner indenfor HSE, på besøg ved Isover i Vamdrup. - En stor og flot virksomhed, som har meget godt styr på sikkerhed og miljø. - På min skala må jeg nok sige, at de ligger et sted mellem fantastisk og sublim. - De har ikke haft en arbejdsulykke med fravær meget meget længe ( Se billedet - Som hænger ved deres indkørsel til fabrikken.) - Og selv om jeg bryster mig af at have et falkeblik indenfor sikkerhed, så kunne jeg ikke umiddelbart se noget som helst at pege fingre af. - Der var styr på skiltning - Styr på afskærmning af maskiner - Og en hel masse information om, hvad man skulle gøre i de forskellige processer. - Ros til dem !  -  Selv deres kantine var flot. - Maden var virkelig lækkert. - De havde endda er system, hvor de ville vejlede deres medarbejder om at tage de mest sunde ting. Det havde de gjort ved at sætte grønne - gule og røde smiley ved de forskellige produkter.

Men det var svært for mig.....

Min dårlige samvittighed kom straks frem, og pegede fingre af mine valg ved buffeten. - Skulle jeg spise der hver dag, ville jeg gøre alt for at blive "hverdags blind" på disse skilte. For lykkes det ikke, ville jeg nok gå sulten fra kantinen hver dag. Dog med en ren samvittighed.