torsdag den 21. februar 2013

Din hjerne står aldrig stille !


Din hjerne er en forunderlig størrelse. Den forandrer sig hele tiden i takt med, at du udfordrer dig selv på nye måder - hvad enten det er mentale eller fysiske udfordringer .Processerne i din hjerne ligner hinanden, hvad enten du rent faktisk udfører en opgave, eller om du kun tænker, at du udfører dem. Og hjernen er sådan indrettet, at du faktisk kan blive god til at udføre en opgave i virkeligheden ved blot at forestille dig, at du udfører den. Det viser flere videnskabelige forsøg ifølge videoen fra ASAP Science ovenfor.
Skulle forestille sig, de øvede

I et af forsøgene blev to grupper af forsøgsdeltagere sat til at øve klaverspil to timer om dagen. Men den ene gruppe måtte ikke røre tangenterne. De skulle i stedet forestille sig, at de øvede sig. Begge gruppers hjerner forandrede sig som et resultat af musikundervisningen. Efter tre da at ges træning havde de to grupper opnået samme præcision i klaverspillet.  Da der var gået fem dage, var de klaverspillere, som måtte røre klaverspillet ikke overraskende en hel del bedre end dem, som kun måtte kigge på klaveret. De mentaltrænede klaverspillere var i stand til hurtigt at nå den anden gruppes niveau. Men altså først efter de rent faktisk fik lov til at slå på tangenterne.
 
( Lige netop denne undersøgelse understøtter mine oplevelse, når jeg træner og instruerer mennesker. Jeg kan fortælle - vise og endda inddrage folk så meget det skal være. De har alle brug for at komme ud og røre ved tingene. Det kan godt tage lidt længere tid at træne på den måde. Men tiden er givet godt ud. Og kommer trefold tilbage, når folk skal udfører opgaverne alene. )

Ingen kommentarer: