onsdag den 30. november 2011

Dødens telefon nummer 0 888 888 888

Tre personer har haft et meget specielt telefonnummer over de seneste 10 år. Alle tre har mistet livet. Telefonnummeret 0888 888 888 er et ganske nemt et af slagsen at huske, men derudover har der ikke været meget godt ved at være i besiddelse af det noget specielle mobilnummer for dets ejermænd gennem de seneste 10 år. Alle tre personer har nemlig mistet livet under voldsomme omstændigheder. Derfor har mobilselskabet nu trukket telefonnummeret af markedet. Det skriver den britiske avis The Telegraph.
Radioaktiv forgiftning: Nummerets første ejer var den bulgarske direktør for teleselskabet Mobitel, Vladimir Grashnov. Han døde af kræft i 2001 bare 48 år gammel. Ifølge den britiske avis gik der rygter om, at Grashnov blev forgiftet med radioaktivt materiale af en af sine forretningskonkurrenter. Det er dog aldrig blevet bevist.
Mejet ned på restaurent: Nummeret gik derefter videre til den bulgarske mafiaboss, Konstantin Dimitrov, der blev snigmyrdet i 2003 på en restaurant i Holland. Dimitrov var i landet for at inspicerede sine narkoforretninger. Det var angiveligt en russisk narkobaron, der stod bag mordet på sin bulgarske kollega. Dimitrov havde i øvrigt sin telefon med på restauranten den aften, hvor han blev skudt. Mordet uopklaret
Den sidtse ejer af telefonnummeret var den korrupte forretningsmand, Konstantin Dishliev, ligeledes fra Bulgarien. Han blev skudt i Bulgariens hovedstad, Sofia, i 2005 også efter et restaurantbesøg. Ved siden af sit normale arbejde kørte Dishliev et andet liv som narkobagmand. Det er stadig uopklaret, hvem der stod bag nedskydningen af Dishliev.
Siden 2005 har nummeret været aktivt i politiets opbevaring, men nu har Mobitel valgt at trække de forheksede cifre tilbage. The Telegraph skriver, at nummeret nu ikke længere kan kontaktes overhovedet. "Vi diskuterer ingen individuelle numre og har ingen yderligere kommentarer," siger en Mobitel-talsmand til avisen.

tirsdag den 29. november 2011

Hjælp til de danske rovfugle !

- Vi skal gøre vores absolut yderste for at passe på de mange plante- og dyrearter, der lever på Jorden, for det er desværre en realitet, at der uddør arter hver eneste dag. Både rovfugle, ugler og hajer er allerede godt beskyttet i Danmark og Europa, men vi kan være med til at give disse truede arter endnu bedre vilkår på det globale plan med de aftaler, vi har underskrevet i dag, sagde miljøminister Ida Auken. Og med de ord underskrev hun to internationale aftaler.


Aftaler skal beskytte truede hajer som - Den hvide haj - Hvalhaj - Sildehaj og Pighaj. ( Det har nok ikke den store betydning i danske farvande ) - Mere relevant er nok aftalen om at beskytte rovfugle som Hvepsevåge - Fiskeørne og Lærkefalk. Aftalerne er ikke bare et håndslag på at vi vil tage os ekstra godt af disse truede arter, men også et tilsagn om, at vi vil deltage i en undersøgelse af arternes levevis, biologi og trækruter. Således kan beskyttelsen blive mere specifik og virkningen kan måles. Aftalen dækker også lande i Afrika, så vi ikke mister de fugle der overvintre på dette kontinent. - Og ser man på den opblomstring af rovfugle , der allerede er sket i Danmark, så glæder jeg mig til at se endnu flere flotte fugle.

mandag den 28. november 2011

Julemand i fuld fart !

Så er sønnik og jeg tilmeldt det noget fjoget julemandsløb. Den 11. december skal vi løbe henholdtvis 3 og 6 km i Vejen bymidte - Iklædt en julemands kostume. Vi forventer ikke en supertid - Vi forenter nærmest en "klumpe - Dumpe" tid.
Det er dog heller ikke tiden det kommer an på. Det er at have det sjovt, sammen med en hel masse andre julemænd - Få en gang motion. Og så nyde præmien som er æbelskiver og Glög.
Du kan stadig nå det. Tilmeld dig HER.

Det næste konkurrence parameter !

Trade-ins..... Eller på dansk: Tage den brugte varer tilbage, bliver helt sikker det nye konkurrence parameter. Det er allerede en stor sag i Amerika, og som alt andet, så vare det ikke længe før det kommer til Europa.
Her er der dog noget som vi kan glæde os til. At vi kan afleverer den slidte - den brugte - den ødelagte varer i butikken, når vi køber noget nyt. I princippet kan man forestille sig alt, men der er selvfølgelig noget praktik i opgaven. Jeg kunne sætte et eksempel op: Skobutikken tog dine gamle sko tilbage. Butikkerne kunne så sætte indsamlingen af de brugte sko i system og sende dem til Ulandshjælp. - Eller møbelhandleren, der tog dine gamle møbler tilbage. De kunne så sætte indsamlingen i system og genbruge det bedste - eller få det værste bortskaffet som forbrænding. Man kunne gøre det samme med hårde hvidevarer - Tæpper - Elektronik - eller cykler / knallerter. Især elektronik kunne sparer miljøet for rigtig meget. Det ville sætte en ekstra vinkel på produktet og vil måske være lige den "historie" der får kunderne til at gå ind deres butik.

søndag den 27. november 2011

Meget tæt på naturen !

Billedet er taget i parken ved Vejen Hallen. Her går nogle dådyr i en indhegning, tæt på stien gennem parken. Dyrene er slet ikke sky, og man kan komme så tæt på, at man næsten kan lugte dyrene.
Hannen viste sin beskytter trang, og stod hele tiden mellem os og hunnerne. Og den skrabede i jorden da jeg kom for tæt på. Meget flotte dyr, som jeg engang imellem støder på, når jeg løber i naturen. Men jeg kommer dog aldrig så tæt på, når dyrene er vilde.


Julegave - Er jeg mon snydt !

Så er det igen blevet tid for at købe julegaver til familien. Og det kører nøjagtig som det har gjort i mange år.
Jeg prøver at følge med og beder konen lave en liste: Kolonne 1: Navn - Kolonne 2: Hvad de har fået - Kolonne 3: Prisen. Det er gjort i det forfængelige håb, at jeg kan følge med og have det gyldende overblik. Og så tager konen sig ellers af alt det praktiske med indkøb - indpakning - distribution og eventuelle retur gaver.
Men det er også som alle de andre år..... Jeg har, allerede efter få dage, total mistet overblik og styring. Jeg har måske sagt ja eller nej til et par forslag fra konen - Jeg har måske hørt om eller set en gave smutte forbi mit åsyn...... Men jeg kan ikke huske alle de ting der pludselig dukke op - eller er købt. ( Jeg har en snigende fornemmelse af at mit mistet overblik, bliver udnyttet til at liste noget ekstra ind på listen ) - - Nå. Jeg slipper for alt arbejdet med julegaverne, og vi rammer normalt lige i plet med den rigtige gave. Så det er vel prisen for denne service. Og som konen siger: Slap nu af og læn dig tilbage, du er aldrig blevet ruineret af min liste..... Endnu ! ".

lørdag den 26. november 2011

Huset er nu til salg !

Vi var noget ambivalent over det skridt vi tog, da vi bestemte os til at sætte huset til salg. Men nu er det gjort og så må vi se.......
Vi havde 2 ejendomsmæglere ud og se på "slottet" - Og de kom op med den samme pris begge to. Så den må vi regne med er realistisk.
Vi har dog ikke de store drømme om et hurtigt salg. Gennemsnits liggetiden i Skodborg er næsten 300 dage. Vi vil helt sikker gerne over vinteren inden der skal ske noget. Og ser vi den nuværende situation igennem, så er det eneste der "driller" - Den lange køretur mellem hjem og arbejde. Og det kan vi helt sikker nemt overkomme. " Skattefar" hjælper lidt til brændstof og jeg prøver at udnytte tiden til telefonmøder eller at tænke arbejdsrelateret opgaver igennem. Eneste "Øv-Ting" er at træningen igen får et hak nedad. Og det slider på psyken.

Overpris ved tandlægen !

Så er der måske en lille økonomisk redning til os der ikke har den bedste økonomiske relation til vores tandlæge. En ny hjemmeside, hvor man kan sammenligne tandlægers priser. Jeg er ikke bange for at gå til tandlæge. Det gør mig ikke spor. Det er meget værre med regningen. Her kan jeg få nervøse trækninger og en smule ticks omkring øjet. Jeg ved godt at mine dårlige tænder stammer fra min barndom, hvor tandpleje var noget sporadisk Men jeg har, i hele mit voksenliv, prøvet at gøre det godt igen. Og her er det at jeg føler mig utrolig udnyttet af tandlægerne og deres voldsom høje honorar. Og jeg siger voldsom, for ser man priserne på Tandlæger i Flensborg. Så er de væsentlig i overkanten.

fredag den 25. november 2011

Som blommen i et æg !

Min lillebror er taget til Cambodia. ( Han sendte mig dette billede ) Hans virksomhed støtter forskellige projekter gennem Folkekirkens nødhjælp, og han var inviteret ned for at se hvad pengene gik til ( Alt på rejsen var dog selvbetalt - Kun guide og lokal planlægning var ydet af organisationen ) - Og han har virkelig fået en på opleveren. Nøjagtig som jeg har følt det, da jeg arbejdede i Kina og Indien, så har han fået en noget mere distanceret holdning til de så kaldet problemer, som vi danskere beskæftiger sig med. ( Eksempelvis : Efterlønsordning - Fedtafgift - 30 øre på benzinen eller brugerbetaling ved lægebesøg ) - Når man kommer ud i verden, så er problemerne mere: Er der mad i morgen - Er der overhovedet en læge i nærheden - Skal jeg fra A til B, så må jeg gå - Bliver jeg gammel, så må familien forsørge mig / Ellers dør jeg !!!!!! - Det sætter vores problemer i perspektiv. Og vi burde nok udvise mere taknemmelighed for det vi har.
Nu tror jeg bedre at min lillebror forstår mig, når jeg siger at jeg engang imellem syntes at mine medborger klynker. Og at mange kunne gøre mere for at klare sig selv i stedet for at læne sig op af samfundet. Og tror at samfundet er en stor baby-sitter, der med et trylleslag skal hjælpe dem gennem svære tider ( Disse svære tider ville bare være små lykkelige stunder på en familie fra Indien eller Cambodia )

"U"- fed afgift !

Som jeg havde forventet, blev den nye fedtafgift ikke den stor åbenbaring, der skubbede familien Danmark over i en meget sundere levevis. En undersøgelse viser at det næsten ikke kan registreres et faldt i salget af smør, fløde eller ost. Og at en pose småkager stiger 33 øre på grund af afgiften, forskrækker nok ikke mange småkage spisere. Selvfølge kan man altid summerer det op, og beregninger siger at også at det kan blive til ca. 1000.- kr for en familie på års basis. Men når prisstigningen er smurt ud i et tyndt lag, på varer man gerne vi have, så er det næsten usynlig. - Jeg skal ikke opfordre til en yderlig afgift. Men jeg er dog af den overbevisning, at skal man flytte folks vaner med afgifter, så skal de kun sjælden bruges, men til gengæld være meget kraftige. - Tag for eksempel den nye afgift på cigaretter. 2.- kr. pr. pakke. - Jo - Jo, det kan mærkes den første måned, men så er det blevet til hverdag. Skulle man virkelig rykke noget skulle det måske være 20 - 25 kr. pr. pakke. Det ville flytte noget.

torsdag den 24. november 2011

Samfundssnylter !

Det er utrolig at vores samfund stadig har plads til samfundssnyltere som Låsby Svendsen. En mand, som bevist snyder det etableret system og som "danser" på de svage familiers vilkår. Og at en af samfundets anderkendte erhverv kan huse en person som Advokat Poul Holmgård i sin kreds er helt ufattelig. Begge personer er glatte som ål og går bevist efter at snyde og snylte på vores fælles værdier. Etik - Moral - menneskesyn og forståelse for samfundets værdier må være ting der slet ikke eksisterer i deres verden.
Jeg kan godt forstå at samfundet skal være rummelig, men vi skal ikke være så rummelige at vi bevist lade sådanne mennesker opererer i vores fælles verden.

Cyklen på nakken !

Så er der ikke plads til flere undskyldninger. Nu er selv Miljøministeriet officielt gået ind og promoveret Mountainbike kørsel i skoven. På dette link kan du se både egnet ruter - ( 10 fedeste ruter i Danmark ) Hvor de er placeret og endda med højdekurver. Der er henvisninger til andre sider på internettet, som omhandler MTB kørsel. ( Og noget om MTB Kodeks samt sikkerhed og 9 gode råd ) Det er lige til at gå til, og der er lagt op til mange gode og svedige timer i skoven.
For dem der ikke har prøvet at kører MTB. Så må jeg sige at det er den bedste vintertræning jeg kender til. Pulsen får aldrig ro - Man får brugt hver en fiber i kroppen - Man får trænet reflekser og balance evnen. Man føler sig som en stuntmand, der hele tiden skal afprøve grænser for ens kunnen. - Og det kommer ikke an på super udstyr eller overlegen stil. Her er der plads til alle, bare man gør sit bedste og har lidt mod.

onsdag den 23. november 2011

Under rapportering !

For nylig beskæftigede Fagbladet 3F sig med en sag, hvor en bygningsarbejder var kommet til skade på sin arbejdsplads, men ikke havde lyst til at anmelde skaden, da man havde en ordning, hvor alle fik smørrebrød hver anden fredag, hvis der ikke var nogle anmeldte arbejdsskader. - Personen fik, efter et stykke tid alligevel anmeldt skaden og den har i dag ført til at han fik tilkendt 1.951.000 kr. i erstatning.

Et uhyggelig eksemel, der bør mane til eftertanke i hele vores arbejdsmiljø verden. Vi har indført rigtig mange ordninger, for at få antallet af arbejdsulykker til at falde. Fra de mere materielle sikringer af udstyr - Over træning og holdnings bearbejdelse - Til desideret bonus ordninger, hvor det direkte udmønter sig for kollegaerne, hvis de ikke har nogle arbejdsskader. Men som ovennævnte eksempel, kan det også fører til en form for under rapportering Og så er vi rigtig på herrens mark. For så ved vi ikke helt hvad der sker på vores arbejdsplads - Så kan vi ikke reagerer korrekt på de fare der er på virksomheden. Og der bygges en form for sub - kultur op, hvor kollegaerne på gulvet godt ved hvad der sker, men ledelse og dem der skal tage aktion på at ulykker forebygges intet ved.

Hvad man skal gøre er dog rigtig svært. Ruller man bonus ordningen tilbage, vil kollegaerne føle at man tager noget fra dem - Føle at arbejdsmiljø ikke er så vigtig - Tænke at ledelsen har mistet fokus på sikkerhed........... På den anden side, skal vi også finde grænsen for hvornår under rapporteringen starter. Her kan der både være tale om et gruppe pres for at man ikke skal ødelægge en bonus - En afdelings stolthed over at have nogle flotte tal - Eller en personlig frygt for at blive moppet af sine kollegaer. Her kunne jeg virkelig godt bruge din kommentar......

tirsdag den 22. november 2011

Pendler i risiko gruppen !

Hører du til dem, der hver dag pendler langt mellem hjem og arbejdsplads?


Hvis du kan nikke ja til dette, er du ikke blot en belastning for miljøet - du har også større chance for at ende i en skilsmisse, skriver metroXpress. Det er svensk forskning der viser, at er man en af dem som typisk bruger omkring halvanden time på transport om dagen, så har man 40 procents højere risiko for at blive skilt. Er du ydermere i den målgruppe der tæller højtuddannede mænd med småbørn der kører i egen bil, så blinker de røde lamper. Selvom undersøgelsen er foretaget i Sverige, baseret på mere end to millioner svenskere, så mener trafikforsker Henrik Harder fra Aalborg Universitet godt, at resultatet kan overføres til Danmark.


Nu ved jeg ikke lige om jeg skal være nervøs ????? - Det tror jeg nu ikke. Jeg har før haft langt på arbejde, eller haft lange arbejdsdage. Ja.... Det sidste år har endda stået på længere perioder i China eller Indien. Vi vælger at se positivt på problemet, og bruger afsavnet som næring til at et endnu bedre ægteskab.

mandag den 21. november 2011

He got the pink slip !

Yesterday I learned that one of my former colleagues from India has been said up due to reduction in staff. Or as he wrote to me: "I got the pink slip !" - That I was sorry to hear. Bushan was a skilled specialist in certification systems and audits. And he could, with his background, really make value-based audit - so the company always was wiser and better performed after his visit. I used him as an assistant, when I made environmental audits in Bangalore / India. Clever guy. He was also in Denmark, where I invited him home for a beer. The contrast between his world and my world is very big. He took many pictures to show his family home in India. (His visit to Denmark was the first time he had been outside India) - I hope he soonwill finds a new job.

The social system in India is very small. And Bhushan has both a wife and children to support. - When I compare our lives with the opportunities he has, after losing his job, so we should not complain in Denmark. Sometimes I curl my toes when I hear about the problems that we Danes believe is a major problem.

Konkurrence på journalistikken !

Nu har jeg fået konkurrence på hjemmefronten - På et område jeg slet ikke havde set komme. Konen er blevet Head - hunted til at være skribent på et lokalt blad / Knudepunktet´s blad / - Og skal lave forskellige små og store historier til bladet. Hun har allerede været i gang og lavet et indlæg om Oktober gruppens arrangementer. Hvilket blev meget positivt taget imod. Nu kan vi så sidde som to autodidakte skribenter og fortælle omverden om det vi syntes er interessant ( Og håbe på at de også syntes at det er værd at hører om ) - Og så må jeg se om den interne konkurrence slår mig af pinden, eller om jeg bliver endnu mere skarp på mine historier. ( Ps. Pressekortet er ment som en joke, og er bare en klippe/klister fra internettet - Men sjov at lave og en velkomst til en ny skribent i huset ! )

søndag den 20. november 2011

Gæt en trold !

Vi gik en tur i Parken i Vejen - Eller rettere Troldeskoven. Et lille park anlæg, hvor man både har nogle dådyr hjorte og nogle geder gående i en indhegning. ( Gederne er endda rigtige klappe geder ) - Og så er der en del trolde figurer. Vejen er kendt som troldebyen. Den "rigtige" trold er dog ikke så kærlig udformet, som dem der står i Troldeskoven. Det ville nok også skræmme de børn der kommer for at benytte legepladsen. Vejen kommune burde dog gøre lidt mere ud af dette anlæg. Der er lige nøjagtig nok til at man gider besøge stedet, men ikke mere end at man på en gåtur af 15 minutter kan overskue det hele. Selv legepladsen og de flinke geder kan ikke tage mere en 15 minutter at komme igennem for en børnefamilie.

lørdag den 19. november 2011

Tilbage i kamp zonen !

I går var en fantastisk dag på arbejde. Ledergruppen gjorde klar til Performance Review for 2011 - Og vi arbejdede på den lokale strategi for fabrikken for 2012. Det var som at komme tilbage i KAMP ZONEN - Skønt.
Her mærker man den direkte linje mellem det man planlægger og det man udfører. - At alt har en konsekvens og at man har en direkte indflydelse og kan påvirke sine mål.
Selvfølgelig skal man arbejde sammen med resten af ledergruppen og deres mål bliver også mine mål. - Det tænder mig bare endnu mere. Og holdet er virkelig motiveret og engageret. Jeg er tilbage i mit rette element. Den direkte ledelse. Det har jeg nok savnet det sidste 1½ år. Uden rigtig at have erkendt dette.

Gårsdagens griner !

Konen og jeg havde været i Bilka og købe ind og havde blandt andet købt en varm leverpostej til aftensmaden. På vej hjem fra Kolding, blev vi så stoppet i en politi razzia i Vejen. De skulle bare se kørekort ( Nok også lige se om vi havde drukket eller på anden måde så mistænkelige ud ) - Vi kom dog til at skrald grine inde betjenten kom hen til vores bil, for konen sagde til mig: " Find du heller kørekortet frem, så det kan gå lidt hurtig. - Leverpostejen skulle nødig blive kold". - Så da betjenten stak hovedet ind i bilen måtte jeg forklare vores grine-flip. Jeg tror dog ikke at han helt forstod joken. Men vi slap hurtig ud af lovens lange arm og leverpostejen blev heller ikke kold.

fredag den 18. november 2011

Kvindekvoter kontra Mandekvoter !

Jeg har arbejdet sammen med mange forskellige kvinder i min karriere. Og de er lige så dygtige / mindre dygtige, som de mænd jeg har arbejdet sammen med. Jeg mærker ikke den store forskel i hverdagen. Her er det folks arrangement - deres kvalifikationer og deres interesse i arbejdet der tæller. Og jeg skal hilse at sige, at jeg har mødt kvindelige kollegaer, der er lige så ambitiøse som mine mandlige kollegaer. Men at man kan kvalificerer sig, bare ved at have et bestemt køn. Det kan jeg ikke få til at stemme. Et forslag fra vore politiker, at der skal være 40 % kvinder i alle bestyrelser. Kvindekvoter. ( Og at man vil bruge sanktioner, hvis det ikke sker ) - Er langt fra mine forestillinger om et lige og fair arbejdsmarked. Det vil ødelægge det gode samarbejde på direktionsgangen - Der vil sidde nogle kvinder, der ikke er sikre på om det var deres kvalifikationer eller deres køn der gav dem pladsen - Og den samlede viden i bestyrelsen vil falde, med dårligere beslutninger til følge. Jeg tror at problemet ( Hvis det da er et problem ) Løser sig selv. I dag er der en overvægt af kvinder, der tager de lange eller mellemlange uddannelser. Så der vil også være en overvægt af kvalificeret kvinder om små 15 år. Til den tid kan det være at vi så taler om "mandekvoter" - Men det vil være lige så pjattet !

Vand betyder mere end man tror !

Dengang vi boede i Hobro, var der ikke langt til Fjorden. Dengang tænkte vi ikke så meget over dette gode. Vi gik tit tur langs fjorden - Alle mine løberuter gik på en eller anden måde forbi noget vand, og jeg svømmede rigtig mange ture fra industrihavnen til lystbåd havnen.

Nu bor vi så i Skodborg, hvor der er langt til vand. ok - Vi tager tit en tur til Jels Sø, men det er ikke helt det samme som Mariager Fjord. Og vi har rigtig fundet ud af, at vand faktisk spille en rolle for os.

Nu er jeg så begyndt at arbejde i Ringkøbing. Fabrikken ligger lige ned til Ringkøbing Fjord og jeg kan parkerer min bil få meter fra kanten. Det betyder at jeg hver dag når jeg skal hjem, lige dvæler lidt ved udsigten ( Billedet ) Desværre er konen ikke lige med. Hun må nøjes med mine billeder og en historie.

torsdag den 17. november 2011

Hælerforretningen Stena !

At det var nemt at afsætte stjålet kobber undrede mig ikke. Skrot branchen har aldrig haft ry for at være en særlig retskaffen branche. Men at et stort anderkendt firma som Stena er så "rådden" undre mig meget. At de ikke har bedre styr på deres forretnings procedure og at de har så mange medarbejdere ( Hele 3 forskellige afdelinger ) - Som overtræder deres egne regler. Det burde udløse en større udrensning i medarbejder staben. Og det burde have store konsekvenser for ledelsen i firmaet.
Hvordan kan virksomheden have følgende på deres hjemmeside: Vores vision er at være et forbillede og den mest Innovative virksomhed inden for alle vores forretningsområder. Når de fremstår som et organiseret hælervirksomhed......
Og hvis jeg tolker på dette udklip fra deres hjemmeside: Styrken i koncernen er lige så meget, hvad vi gør, som hvad hvordan vi gør det. Vi er en flad organisation med stærkt decentral købmandsskab. Dette indebærer, at ansvar og beslutningskraft findes overalt i organisationen og at medarbejderne møder kundernes behov med et personligt engagement og fokus på resultat. Så lyder det til at ledelsen fraskriver sig ansvaret for alle beslutninger på gulv niveau. Det er dog ikke muligt. Ikke engang selv om man har skrevet det ind i sin politik - Under vores kultur - Og lagt det på hjemmesiden.........
Den eneste sande sætning på siden er nok: Vores værdier skal afspejles i alt, hvad vi gør ! - Det blev bevist i aftenens udsendelse i fjernsynet !

Mail fra graven !

Apples grundlægger, Steve Jobs, for nylig døde, blev han mindet på tusinder af internetsider.
Nu kan du også få din egen gravplads i cyberspace. Et amerikansk firma tilbyder sig som global bedemand med virtuel kirkegård samt afsendelse af e-mails fra graven. Hjemmesiden åbnede for to måneder siden og er blevet mødt med stor dansk interesse, siger ejeren af hjemmesiden.
Mennesker har altid følt behov for at rejse mindesmærker for de døde, siger den amerikanske direktør Jacques Mechelany. Han vil dog ikke ud med antallet af besøgende, eller hvor mange der rent faktisk har købt sig ind på siden.
En virtuel gravplads koster 270 kroner for et år, 16.000 for 99 år med mulighed for ubegrænset forlængelse.
Modsat mindet.dk, der har eksisteret herhjemme i 10 år, er I-tomb lukket for offentligheden. Kun inviterede gæster har mulighed for at se gravstedet og de billeder og tekster, der måtte være tilknyttet.Den typiske kunde til et gravsted på Jacques Mechelanys hjemmeside er mellem 40 og 55 år gammel, bor i byen, arbejder meget, er dus med Internettet og hurtig til at tage nye teknologier til sig.Den profil passer godt med det danske marked, mener han.- Danmark har mange højtuddannede, gode Internetforbindelser og købekraft og stor forståelse for ønsket om at mindes de afdøde, siger Jacques Mechelany.Mails til de efterladteDet amerikanske firma tilbyder også forskellige tjenester til mennesker, der forbereder deres egen død. En af de kontroversielle er firmaets tilbud om at sende beskeder til de efterladte efter døden.- Det er et meget kraftfuldt signal at sende for eksempel en video, en lydoptagelse eller mail til afdødes partner, børn eller arbejdskollega, siger Jacques Mechelany.Cybersociolog Stine Gotved har fået en invitation fra den amerikanske hjemmeside til at blive VIP-medlem.- Den adskiller sig bl.a. ved, at den giver mulighed for, at man kan maile til sine efterladte f.eks. 5-10 år efter ens død. Man genopstår så at sige digitalt.Hvor den amerikanske grundlægger forudser, at der vil blive afsendt kærlige farvel-hilsener, ser Stine Gotved en risiko for helt andre budskaber fra graven.- Det er jo ikke sikkert, at budskabet er kærligt. Det kan jo også rumme mange års opsparet had, som måske bygger på en misforståelse. Det sætter familien i et dilemma, de har ikke en chance for at svare, og det kan skabe store konflikter og hindre sorgarbejdet hos den efterladtes familie, mener Stine Gotved.

onsdag den 16. november 2011

Toilet filosofi !

Når man nu alligevel sider på "tønden" og skal have hjernen til at beskæftige sig med noget fornuftig, mens kroppen gør det som kroppen nu skal. Så kan det gå hen og blive helt filosofisk. Mens det andre gange kan blive desideret pjattet. Nogen gang kan jeg finde på at vende toiletrullen så den ruller "ovenud". Det er ikke en mani, nok bare et adfærdsmønster, jeg tilfældigvis har udviklet.
Nu har jeg så erfaret, at der er lavet en undersøgelse af fænomenet. ( Selvfølgelig fra USA ) - Som siger at 68 % vil have rullen til at rulle ovenud - Mens 32 % fortrækker nedenud ! - Undersøgelsen konkluderer også forsigtig, at "ovenud" rullerne elsker at tage chancer og er meget velorganiseret. Mens "nedenud" rullerne er mere kreative og tilbagelænet........ Nu håber jeg ikke at de er så tilbagelænet, at de ikke kan nå rullen.

tirsdag den 15. november 2011

Vane telefon !

Da jeg skiftede job, skulle jeg selvfølgelig også skifte IT og telefon udstyr. At jeg gik fra Dell til HP computer er nok ikke så galt. Og at jeg fik Windows XP - til Windows 2010 er nok bare en træningssag. Men at jeg skulle skifte til en anden telefon var nok det værste. Så lykke var gjort, da jeg opdagede at de også brugte Nokia E 72.
Jeg kan lige så godt indrømme, at jeg ikke er den største IT ekspert. Og jeg nok for længst har lært at læne mig op af IT afdelingen eller at min knægt. Men det er vel heller ikke så galt. For de læner sig jo også op af mig, når vi taler arbejdsmiljø, lovgivning - og fra knægtens side, når der mangler almen viden eller penge. Og med min nye/gamle telefon kan jeg heldigvis klare mig langt hen af vejen uden deres hjælp. ( Næsten da )

Så går den vilde Mariehønejagt !

Her kræves ingen jagttegn, kun et trænet øje til at skelne mellem den almindelige mariehøne og så den "Stygge" Harlekin - Mariehøne. - Og genkender du en af disse stygge dyr, så skal du straks slå den ihjel. Og derefter skal du gå ind på www.dpil.dk og rapporterer din bedrift. Der en nemlig nogen der har bestemt at Harlekinmariehønen, anses for at være en invasiv art, skal udryddes.


Dens "uhyggelige" sider er blandt andet at den er så effektiv over for bladlus, at den spiser alle, og derefter han finde på at gå efter andre insekter. - Så kan den finde på at gå ind i vores huse for at overvintre - Og nogen gange kan den gemme sig i vindrue klaserne, så vinen bliver udrikkelig.

Tag jer da lige sammen. - - - - Vi er tilbage i den designet natur. Hvis en art lige pludselig begynder at udvide deres territorier, så er det fordi naturen har forandret sig og derved givet dem mulighed for at sprede sig. Og hvem er det der påvirker naturen, så den forandre sig.... Ja, os mennesker. Men vi skal absolut altid ind og styrer altid. Hvor ville evolutionen være henne,, hvis der havde siddet et væsen og designet om, hvergang der kom et vildskud, eller en art blev for stor. ( Vi mennesker ville helt sikkert falde ud af design mønstret med alle de skadelige virkninger, som vi har på jorden. Og vi er nok også den mest invasive art der nogensinde har eksisteret ) - For slet ikke at tale om, hvilket billede af naturen vi prøver at fastholde. Er det som det ser ud i dag........ Eller er det som det så ud i gamle dage. ( Dengang vi havde ulve - Elge og bjørne ) - Vi må lære at lade naturen gå sin gang og så adapte til de nye betingelser. Det er netop heri alt evolution og udvikling ligger. I stedet for den klumpe-dumpe indblanding som vi næste altid mislykkes med.

mandag den 14. november 2011

Mus i kagen !

Forleden var jeg forbi bageren i Lunderskov, for at få et friskbagt rugbrød med hjem. Og så faldt jeg over disse " Musekager". En kæmpe trøffelkugle, formet som en mus. Der var mad nok ( Læs kalorier nok ) Til en hel familie måltid. Men sjove var de da. Så der kom et par stykker med hjem.
Det skal dog ikke blive en vane. Dels er der for megen guf i kagen og dels er det nok lidt for meget at de er formet som mus.

Døden med på job !

Her kan man virkelig tale om et dårligt arbejdsmiljø. At være kinesiske minearbejdere burde næsten være forbudt. Man hører konstant om folk der er blevet indespærret eller dræbt under jordens overflade.
Det er faktisk så skidt at statistikken sige et gennemsnit på 6 dræbte om ugen. Her er det måske pjat at snakke om et dårligt arbejdsmiljø. Man burde nok hellere tale om et dårligt menneskesyn. En fuldstændig mangel på respekt for den enkelte og for livet. Og der er nok ikke de store chancer for at det bliver bedre. Så længe der er nok mennesker at tage af, så er der ikke meget der ansporer minedriften til at gøre det mere sikker. Desværre !

søndag den 13. november 2011

Faret vild !

Weekendens tur i skoven bragte os en ny vej rundt mellem træerne. Der var ikke megen skiltning ( Kun dette "Midtvej" skilt, som var den eneste vej. Altså ikke Midtvej ) Men mit indre kompas plejer dog at holde stik, så vi farer sjælden vild. Heller ikke selv om man godt kan miste retningsansen, når man går og nyder skoven farver. Vi så også Mikkel ræv. Hele to gange. Vores hund var vældig interesseret og havde jeg ikke råbt den an, så var den nok forsvundet ind mellem træerne - efter Mikkel. Ræven var stresset nok i forvejen, for vi kunne både se og hører at den nordlige del af skoven var fyldt med jæger og hunde. God dag med en masse frisk luft. Og så håbede vi at Mikkel ikke måtte lade livet på sådan en dag.

lørdag den 12. november 2011

Julekort for sjælen !

Så er vi på den igen. Og det bliver helt som det plejer. Vi sætter os til computeren og klipper et A4 ark sammen med mange små billeder af det år vi har oplevet. Både store og små ting. Ikke så megen tekst - Det skal gerne være en visuel oplevelse for modtagerne. Vores håb er, at de derved kommer i tanke om alle de gode oplevelser som året bragte - Og bliver i et godt humør.
Vi elsker selv at sidde ved eftermiddags kaffen og åbne et jule postkort. - Se hvad vores venner har skrevet og få en lille snak om netop disse venner. Og vi håber at give vores venner samme oplevelse.
Derimod syntes jeg at elektroniske julekort er meget noget smagsløs og ret anonym. Selvfølgelig er de også velkommen, men man ved at der er lagt noget mere i et ægte postkort.

PET vs. SASS !

Nu nærmer sagen omkring Henrik Sass Larsen sig en farce. At manden har dummet sig er der nok ingen tvivl om. Og at han har taget sin straf ( Bagerste række i folketinget ) er anderkendt af alle. Men at medierne stadig bliver ved med at smage på denne gennemsuttet historie er ikke ok. Og at TV 2 er så ivrig i deres sutten, at de kommer til at sige noget der ikke passer ( Ifølge PET chefen Jacob Scharf ) Viser at denne historie ikke kan bære mere.
Personlig har jeg ikke meget tillid til Sass Larsen, men lad ham nu være. Der kan simpelhen ikke koges mere suppe på den sag. Journalister - Kom nu ud og jag de nye historier...... PET - Enten så skal I lægge alt frem, eller holde kæft........ Og til de politikkere, der lige nu går efter manden. - Gå efter bolden, hold distancen og lave noget reel politik !

fredag den 11. november 2011

Singularity Summary !

Most predictions and opinions concerning 11/11/11 are based on or rooted in its mathematical uniqueness as a number.
11*11*11: There are three possible scenarios:
1. Something good happens— There is absolutely no scientific basis for this belief. There are no known logical premises for this belief. The belief that something good will happen is based solely on spiritualism, faith, and/or innate optimism. This belief is not necessarily a bad thing; we don’t know everything; the probability is not zero.
2. Nothing happens— This is the most likely scenario. Just because an unusual date number sequence occurs doesn’t mean that something extraordinary will happen. Usually it’s a non-event.
3. Something bad happens— There is absolutely no scientific basis for this belief. There are no known logical premises for this belief. The belief that something bad will happen is based solely on pessimism of reality. This belief is not necessarily false; after all, things are generally/usually a mess. The probability is not zero.

11-11-11 Gambling

Blackjack players love the number eleven. It usually means time to double down, but not always.
Dice players love the number eleven. On the come-out roll, it’s as good as the number seven. Do not ask the crap dealers how to bet 11 the hardway…
The number eleven is a popular lottery number. This results in the per-person payouts being a little below average when eleven is one of the winning numbers.
The number eleven is a popular keno number. One wonders if the casinos and slot machine manufacturers make use of that fact…

For guys who loves numbers !

Friday, November 11, 2011: Mathematics
The number eleven is the fifth prime number (contrary to popular belief, the number one ( 1 ) is not a prime number).
The base numeric number system lends itself to some interesting peculiarities as relates to the number eleven. Base 10 for example:
(2 digits) 11 x 11 = 121
(6 digits) 111111 x 111111 = 12345654321
(9 digits) 111111111 x 111111111 = 12345678987654321

torsdag den 10. november 2011

Ecology without a vision !

The new government in Denmark plans to increase subsidiess for ecology foods. They hope that it will create a more healthy, and less polluting cultivation methods. I do not think that this is the right method. No matter how much one gives in grants - How much you want a cleaner production - How much you encouraging farmers to become organic. It is the market that determines whether they can sell their goods. Therefore the total ecology needs to be pulled by demand. If the organic products are in demand, there will always be someone who will make the orcanic products.
If the covernment gives subsidies to the producer, we will run the risk that there are too many organic products on the market. The price will fall ( Good for buyers) - But bad for the producer. They can not survive on their production..... And they have become producer with losses - Which are help up by support of the community - It looks like what the Russians was doing in the old USSR.

Nåede du at dukke dig !

Ok... Det var nok lidt overdrevet. Men at en Asteroide ( Navn: 2005 YU55 ) passerer jorden med en afstand på ca. 324.000 km - bedømmes af de faglærte til at være Rigtig tæt. - Sammenlignet med afstanden til månen, så var den faktisk tættere på. Og månen er jo ikke længere væk, end at vi kan flyve derop på et par døgn.
Selve størrelsen af asteroiden var nok også værd at lægge mærke til. Ca. 400 meter lang ( Omtrent som et middel hangar skib ) - Den ville godt nok være uhyggelig at få i hovedet. Og bare tanken om, hvor meget ravage et sådan nedslag kunne have på vores jord er overvældende. Den store klump klippe, som nu er passeret, sætte ligesom ens hverdagsproblemer i perspektiv. Vi løber rundt og gør alt for at styre og kontrollerer vores liv. Vi kæmper for at bevarer jorden som et godt og sundt sted at bygge menneskehedens fremtid. Og så kan der komme en større sten forbi og sætte en definitiv stopper for det hele. Det er måske alligevel mere held end forstand at vi har overlevet indtil nu !

onsdag den 9. november 2011

China - Med overlæs !


Har man først været i China, så ved man at dette ikke er en umulighed. En kinesisk lastbilchauffør var ved at passere en bro, da vejen pludselig kollapsede under ham. Imens lastbilen stadig var i fart, kunne chaufføren og dennes passager fra førerhuset se, hvordan lastbilen faldt flere meter ned i hullet og landede på nogle stålsøjler.
Det dramatiske uheld skete i den kinesiske by Changchun, da lastbilen passerede Yitong-broen, der går over en flod i byen, som er hovedstad i Jilin-provinsen i det nord-østlige Kina. Chaufføren og hans passager kom begge til skade, men der er ingen meldinger om hvor alvorligt. Kinesiske myndigheder undersøger nu sagen, og deres første mistanke er, at lastbilen, der fragtede stålrør, var læsset for tungt. ( Hvilket jeg gerne vil tro...... - Jeg har nogen gange set lastbiler med bladfjedrene i bund og bagakslen stod som en flitsbue )

Når livredderen skal reddes !

Sønnike og jeg er gået i gang med at forny vores livredder bevis. Teorien ikke så svær. Lidt viden om sikkerheds foranstaltningerne i svømmehallen - Noget om førstehjælp og en almen viden om adfærd i vandet.
Det er en hel anden sag med det praktiske. Svømme og dykning efter en dukke er ok. Også at springe fra 3 meter vippen og derefter tage sit tøj af i vandet. - Men bjærgning over en længere strækning er bare svært. Nu har jeg i mange år kun trænet crawl ben, og nu skal jeg svømme bjærgningsben. - Det er måske ikke så galt når den "forulykkede" ligger helt stille. Men bare de bliver en lille smule urolige, så bliver det svært. Så er vi nok tæt på at det er livredderen der skal reddes. Nå, Jeg må tage mig sammen. Sønnike har ingen problemer, så det gør bare gruppe presset større.

tirsdag den 8. november 2011

Gode kollegaer betyder alt !

Nu skal man jo ikke stå med tåre i øjnene, når man er en voksen mand over de 50. Men man bliver alligevel noget sentimental og får en klump i halsen, når ens kollegaer siger farvel på så flot en måde. ( Se billedet ) - Bogen har jeg læst en gang, men den kan sagtens tåle en genlæsning. Og jeg ved helt præsis hvilken pingvin jeg er i bogen. - Og så den hårdt udstoppet læder pingvin. Den er fantastisk. ( Jeg stod faktisk og kiggede på den for ca 3 uger siden i Kolding Storcenter - Men nærigheden overvældede mig - Som den altid gør. Men jeg roste design og ideen over for konen )

Jeg vil med stolthed, sætte den i min stue. Og den skal minde mig om små 4 fantastiske år i LM Wind Power. Nogle skønne kollegaer, der både har udfordret mig - Som har lært mig en masse - Og som har givet mig rum til at være........ MIG ! - En autodidakt sprællemand, som er enorm praktisk anlagt, og ikke har spor forstand på det politiske spil. Nogen gange har jeg bandet dem langt væk - Andre gange har jeg set måbende til, og tænkt, hvor er de skide dygtige ! Men basisk set så har jeg "elsket" dem og vi har sammen flyttet en hel masse. Jeg er kun rosende ord til overs for dem og de vil altid have en plads på mindernes øverste hylde. Tak til alle.

Cykel kunst !

Dette er, hvordan Ford ser fremtiden for el-cykler ved det nyeste koncept show, vist på Frankfurt Motorshow.
E-Bike vil konkurrere med lignende produkter, som dem fra Smart. Den er lavet af letvægts aluminium og har en kulfiber ramme (Ialt - Ca. 5 kg), Shimano Alfine 11-speed indvendige gear-nav, Mavic Elipse hjul. Det helt nye vil være, at der er træk på forhjulet! Top hastighed vil være 25 km/timen, og den række en imponerende 70 km. Den elektriske motor har 350 watt og 9,3 amp-timers lithium-ion-batteri. Ford er stadig usikker på om de vil masse producere denne cykel. - - - - Men den er da enorm flot - Virkelig miljøvenlig og kan køre en distance, som de færreste får brug for.

mandag den 7. november 2011

The Vikings have gone into Hibernation !

The Vikings have left the ship and autumn are ready to take over the stage. That how it looked when we walked around the lake yesterday. The funny thing is that there has never been Vikings in Jels town. They never found a single sword - A single breastplate, or a rune stone that tells just a little about Viking times in this area. Yet the town is built an image as a Viking town. They have a great Viking space, with an open air stage and a huge amateur theater, which plays a Vikings game every year. ( And they get a lot of credit for this game ) Around the city's Viking figures or references to the Vikings. And as the picture shows, they also have a Viking ship at sea. But now the autumn has taken over, and the Viking has gone. Perhaps they sit in the woods around the lake and getting ready for winter. And polish swords and armor for next year's ferocious battles on the stage.

Intelligent beklædning !

Her er måske noget, der kan revolutionerer mit arbejde med ergonomi og arbejdsmiljø. En T-shirts, der kan måle kropstemperaturen - Hjerteslag og noget omkring mængden af sved, er næsten lige kommet på hylderne. ( Billedet ) Men nu har ny forskning kommet op med en T-Shirt, der kan måle belastningerne på kroppen, ved at måle mønsteret af bevægelser og hvordan de belaster kroppen. Der er kørt nogle forsøg på Lokal Center Vest i Brabrand som ser meget lovende ud.
Basisk set er det en T-shirt, som er tilsluttet en lille sort boks ( Som man kan have i baglommen ) - Den henter information om vinklerne på personens arme - Bevægelsesmønster og hyppighed. Når arbejdsdagen er omme, sluttes den lille boks til en pc, og den viser så med en grafisk "lagkage" - hvor meget man har bevæget sig i det grønne - gule eller røde felt. Samt tidspunkterne for de forskellige målinger.
Her mener jeg at det bliver fantastisk. Den klassiske måde at tænke ergonomi på, har været at indrette arbejdspladsen ergonomisk korrekt og derefter træne og træne og ........ Men vi ved også at folk hurtig falder tilbage til gamle vane eller til der hvor "gærdet" er lavest". (Incl. mig selv ) Og kun en konstant overvågning eller monitorering kan klare problemet helt.
Nu er muligheden nærmest sublim. Man kan med en kombination af de to former for T-shirt skabe en direkte måling af personen - Som personen kan bruge som hans personlige redskab til at blive bedre ergonomisk. Og virksomheden har en mulighed for at indrette arbejdspladsen endnu mere korrekt. ( Det skal ikke ses som en overvågning - Og må aldrig blive brugt således ) - Men tænk lige scenariet: En T-shirt der kunne give et bip, når kollegaen overskred en bestemt rækkeafstand - Der kunne bippe, når et uhensigtsmæssig følt blev udført - Når et vrid i ryggen blev for stort eller når kroppen blev belastet for meget over tid ( Sved og puls ) - Dette stykke intelligente beklædning burde næste være prioritet et, når vi taler ergonomi. Det individuelle kombineret med den langsigtet virkning er det vi har savnet rigtig længe.

søndag den 6. november 2011

Prisen trykker !

Nu har jeg ellers gået og været voldsom imponeret over, at printeren ( Faktisk ret gode modeller ) Efterhånden er blevet så billige, at man næsten får dem i nakken. Men nu har jeg opdaget hagen ved dette "business stunt"
Det er nemlig første når man går tør for printer blæk, at man opdager hvor dyrt det kan blive. En patron kan nemt komme op på 350,- kr. Altså over prisen på printeren. Og skal man have både en sort/hvid og en farve, så går det helt galt.
Nu kunne man så tænke. Jeg smider bare den gamle printer ud, og køber en ny. Så kan man printe til en lav pris. - - - Men nej. For de nye printere har patroner som kun er fyldt op til et minimum. ( For du skulle jo gerne hurtig ud og købe nogle dyre patroner. Så de kan tjene ind på gyngerne - Hvad de har mistet på karrusellerne ) - Og prisen kan faktisk være så høj som 14 kr. pr. gram

lørdag den 5. november 2011

Russisk kaviar til de rige !

Så er det igen muligt at få ægte Russisk kaviar. Salget har været stoppet helt de sidste 9 år. Noget man har gjort for at beskytte den den vilde Stør mod de kriminelle fiskere, der nærmest var ved at udrydde arten i det Kaspiske hav og i Volga Floden. ( I sovjet tiden havde man en eksport på mere en 1000 tons af den eksklusive fiskerogn ) - Men det er langt fra den nye eksportkvote.
Som en start, har russerne frigivet 150 kilo til salg. - Og med en kilo pris på 28.000.- kr - Ja, du læste rigtig 28 tusinde..... Så er det nok også begrænset, hvor meget jeg får købt. Men det er helt sikker, at de nok skal få afsat "Guld æggene"

fredag den 4. november 2011

Bank under bordet !

Jeg kan godt forstå at den almindelige mand efterhånden ser skævt til bankerne. Man skal ikke langt tilbage i tiden, for at huske at bankerne bombarderede en med låne tilbud. - Afdragsfrihed i 6 måneder eller hurtig realisering af ens friværdi i boligen. ( Man skulle næsten være dum - hvis man ikke tog dette tilbud ) - I samme periode skummede aktionærene store summer - Og der var bankdirektører, der fik lønninger / optioner så store at almindelig mand blev svimmel.



Det er nu de samme banker der sidder hårdt på kasse - Samme banker som sætter udlånsrenten op uden at hæve indlånsrenten - Samme Banker som skal reddes af bankpakker. - - - Og nogle af de små går endda nedenom og hjem. Og skal reddes af skatteborgernes penge. Hvordan kunne de blive så ringe på så kort tid. Nogle bankers inkompetence har haft en enorm negativ indvirkning på samfundets krise. Jeg forstår godt at almindelig mand ryster på hovedet af disse banker. Og især deres vasken hænder, når der skal placeres et ansvar.

torsdag den 3. november 2011

Exit - Ritt !

Det var 5 små måneder Ritt Bjerregaard fik som Eksport Ambassadør for Danmark i Kina. Om hun har trukket nogle ordre hjem, og om hun har genereret arbejdspladser i danmark, har jeg overhovedet ikke tjek på. Men at hun må se fyringen som et slags Kick-Back, er helt sikker. Her fik den nye røde regering muligheden for at sætte Ritt definitivt ud af spillet. Og få hende væk fra rampelyset. Det kan bestemt ikke være deres undskyldning om at Eksport Ambassadørene fik en ret høj løn, og de gerne vil spare disse penge. For i samme åndedrag som fyringerne sagde de, at området vil bive prioriteret med 25 mill. ekstra ( Det kan man nok godt få et par ambassadør lønninger for ). Og så skal de ikke være så sikker på at Ritt er helt ude. Hun har det med at dukke op som en kork prop. Så vi har nok alligevel ikke set det sidste til hende.

onsdag den 2. november 2011

Første dag på jobbet !

Første dag på min nye arbejdesplads. Jeg glædede mig faktisk så meget, at der overhovedet ikke var sommerfugle i maven. Og Det var lige så spændende og udfordrende som jeg havde forventet. Ledergruppen tog fint imod mig og de var åbne og imødekommende lige fra starten. Praktikken var også i orden ( Pc - telefon o.s.v. ) - Og villig hjælp til det jeg lige manglede. Der er endda lavet en detaljeret plan for at jeg kan komme ind i vores produktion - vores rytme - vores udfordringer. En rigtig succesdag. - Så kan det godt være at turen til og fra arbejde er lidt lang, men det er hele turen værd.

tirsdag den 1. november 2011

Morten Brødskov - Med pil opad !

Jeg er ellers ikke særlig imponeret af den nye regering, og hvordan de er kommet fra start. Men en person er dog kommet så godt af sted, at jeg faktisk har lagt positiv mærke til manden. Morten Brødskov. Vores nye Justitsminister. Han ser ud til at stå fast. Bruge loven og systemet som støtte punkt for sine udtalelser. I stedet for at falde for Enhedslistens krav om genoptagelser af asyl sager. Det er jo altid fristende for en minister at ride den populistiske bølge. ( Måske ekstra fristende efter en lidt vag regerings start ) - Men han står fast. Han er ud som en bund solid politiker. Indtil videre får han pilen opad.

Vores værste fjende er os selv !

I dag skulle være dagen, hvor vi runder de 7. milliard mennesker. Et helt ufattelig stort tal. Og noget der burde give vores kollektive bevisthed et ordentlig knock - out.

Er vi virkelig i stand til at blive ved med denne forøgelse af menneskeheden - Er det virkelig muligt at blive ved med at brødføde så mange mennesker - Er det virkelig muligt at leve på en bæredygtig måde, når "trykket" på planeten er så stort. Hvis vi ikke snart bliver bevist om truslen fra os selv, så enden vi som en parrantes i klodens historie. Meget mindre end dinosaurusernes tid. Men med et "footprint" så kraftig, at vi næsten har umuliggjort alt anden for for liv på kloden. Jeg skal ikke kaste med sten efter nogen - Jeg skal ikke lede efter skyldige - Men jeg håber at vi kan finde en eller anden form for kollektiv løsning. Mange vil nok sige ( Især i vores verdens halvdel ) - At vi gør hvad vi kan. Køber økologisk - Sorterer affald - Spare på energien - Og bidrager gerne med økonomi til forskellige nødorganisationer.

Jeg tror bare at det forslå som en skrædder i helvede. Der skal en meget højere forståelse til. Verdenssamfundet må ind og dreje på vores måde at tænke på. De vises sten findes ikke, så det bliver et langt sejt træk. Men jo tidligere vi får fat, jo tidligere kan vores race sige at der er håb. Med den attitude vi i dag lægger for dagen - Øget vækst - Øget velstand - Øget forbrug er der ikke megen håb. Vi må kunne gøre dette bedre.