mandag den 31. oktober 2011

Nye udfordringer venter !

Det var lidt med vemod, at jeg tog farvel runden på min arbejdsplads. Jeg har haft rigtig mange gode stunder med mine kollegaer. Vi har slæbt og slidt - Vi har vundet og tabt - Vi har været selvsikker og nervøse. Men frem for alt har vi været kollegaer. Og det er for mig det vigtig.



Jeg tror på at relationer mellem mennesker er det vigtigste. For har vi ikke et godt sammenspil og forståelse for hinanden. Så kan det næsten være lige meget hvad man laver. Så vil det aldrig lykkes ordentlig. - Og her taler jeg ikke kun om arbejdsrelateret opgaver. Der er lige så meget opgaven at forstå hinanden - Fælles træk og forskelligheder. Så man netop kan kombinerer de styrker og svagheder der ligger i, at man har gode relationer. Og nok også den eneste måde man kan have ordentlig respekt for hinanden. Jeg lovede mig selv ikke at sige "farvel" - Men "På gensyn." - Og jeg tror at det lykkes nogenlunde. For selv om jeg nu er på vej til nye udfordringer, få betyder det ikke at jeg kapper båndene. Nu har alle de gode kollegaer bare flytte sig over i mit primære netværk.

Er vi reddet eller hvad !

IPCC har udgivet den ene efter den anden rapport om, hvor slemt det bliver, når vandstanden stiger. Noget af deres værste dommedags syner siger, at vandstanden vil stige mellem 1 - 5 meter indenfor de næste 500 år.

Men nu ser det ud til at ny viden punkterer denne teori en smule. Især når det gælder Danmark. En af de fremmeste eksperter, statsgeolog Jens Morten Hansen ( Tidligere Direktør for Forskningsstyrelsen ) Mener at det er mere end overdrevet, at havet vil stige så meget. - Og så kan han vise, gennem ny forskning, at Danmark så at sige vil vokse sig ud af det stigende hav. Landet hæver sig nemlig i en kompleks geografisk proces, der især er skabt som følge af den voldsomme afsmeltning af tonstunge is masser, der dækkede størsteparten af landet frem til seneste istids afslutning. Og hævningen er - I modsætning til tidligere estimater - så stor, at man på langt de fleste af vore kyster vil komme til at opleve det, som om vandstanden falder. Den eneste undtagelse som Jens Morten Hansen kan se er vadehavskysten i Sønderjylland. Her vil der ikke ske en ret stor landhævning og derfor vil vandstanden opleveses som stigende.

søndag den 30. oktober 2011

Efterår - farvespil og frisk luft !

I dag fandt vi en ny tur i skovene omkring Jels. Fantastisk flot. En afvekslende beplantning. Med løvskov - granskov og åbne sumpområder. Og farverne spillede i efterårssolen, så det var en fryd.


Så har du tiden, så er det nu du skal tage frakken - gummistøvlerne og dit kamera med i skoven. ( Husk familien ) Selv den friske luft har godt af dit besøg.

Fik du sat uret !

Så skiftede vi over til vintertid. Efterhånden er fast tradition. Og ikke det store problem for mig. I denne del at tidsskiftet får vi endda 1 time ekstra at gøre godt med. ( Mit indre ur tager et par dage at stille om, så den første dag står jeg bare tidligere op )

Der er dog mange andre, der har væsentlig større problemer med opstillingen. Dyrene i naturen kender ikke til dette samfundsskabte "Spare fænomen" - Så i dagene efter vores ur stunt, er der rigtig mange dyr der bliver kørt ned i trafikken. Og de er ikke de eneste der har problemer. En rundspørge viser at omkring 800.000 danskere er kommet for tidlig eller for sent til en aftale, fordi de havde glemt at stille uret om.

Skulle nogen være i tvivl om hvad der skal gøres er denne remse helt fin: Når havemøblerne skal frem fra skuret - Skal uret frem /// Når havemøblerne skal tilbage i skuret- Skal uret tilbage.

Nogle mennesker har dog så store problemer med sommer / vinter tid, at de ligefrem har lavet en forening imod.

Sjovt nok har Kina ikke sommer / vintertid. De har den samme tid hele året. Ja... De har den samme tid i hele landet. Hvilket jeg har prøvet. I nærheden af Beijing følger man tiden som i Europa. - Møder på arbejde mellem 7 - 8. Og i Ürümqi møder man mellem 10 - 11. Det virker helt skævt. Men når man er i Ürümqi og der først bliver lyst kl. 9 - Så er det helt naturlig.

lørdag den 29. oktober 2011

En stor bunke affald !



Man kan godt frygte at det bliver øgenavnet til den nye kunst, som er blevet sat udenfor Vejen Idrætscenter (VIC )


Selvfølgelig er det kunst. Men nok en meget realistisk én af slagsen. Min forståelse af kunst er ellers at det kan ligne ( Mere eller mindre ) - Og så er der plads til at beskueren kan lægge det sidste til. Så man får en form for sammensmeltning af kunsten og ens eget sind.

Det kan man ikke sige om den nye kunst ved VIC. Her er alt penslet ned til mindste detalje. - Pizza bakker - Roundup dunk - Chips pose - Navkapsel o.s.v. Der er kun tilbage at tolke på de tre personer, som stå på toppen af denne bunke affald. Er det familien Danmark, der kæmper sig vej gennem "brug og smid væk samfundet" - Eller er det selve menneskehedens kamp for at overleve den verdensomspændende forurening. Jeg ved det ikke.

Men jeg ved at den er lavet af kunstner Peter Carlsen - ( Som sjovt nok også sidder i Vejen Kunstmuseums bestyrelse ) - Og at den har kostet 600.000.- kr. Hvilket er forholdsvis billig. - Det eneste der er givet fra kommunen er en garanti på 75.000.- kr.


Velkommen til kunsten / skulpturen. Den skal nok falde ind i billedet af VIC - Vi faste brugere af centret skal nok blive blind på den - Men udefrakommende får helt sikker en Aha - oplevelse med hjem.
Jeg hørte et indlæg på P1 Morgen, om en fortælleklub i København ( Best Tellers ) - Og blev nysgerrig nok til at Google stedet. Og her fandt jeg en lille guldgrube af små og inspirerende fortællinger. Man kan podcaste små filer og så bare lytte. Historierne er meget varieret og kvaliteten er i top.

Den gode historie er noget der binder sammen og man får ofte mange sjove informationer. Om man bare vil glemme det igen, eller lagre det til genbrug i sin egen kreds er selvfølgelig op til én selv. Jeg bruger tit små velvalgte ord fra sådanne historier til at krydre min hverdag. Her er det nemlig vigtig at fange lytteren og få den fulde opmærksomhed. På den måde er det nemmere at få sit budskab leveret.

fredag den 28. oktober 2011

Når frænde er frænde værst !

Faldt lige ind i programmet Jersild Live på DR 1. Et debat program der godt kan blive lidt nørdet engang imellem. Men i går var en af min ynglings politikker inde i studiet. Ritt Bjerregård. Og emnet var de mange uopfyldte valgløfter, som den nye regering har at slås med. Endda nogle, som man har skrevet under på. Og her er Ritt fantastisk. Med et skævt smil, spidder hun sine parti fæller, og taler om deres manglende realitetssans i forhold til løfter. Hun advarede dem mod at være for konkrete og at de selvfølgelig skulle holde de løfter som de gav. Alt andet ville være dumt ! - Ja, det sagde hun... DUMT !


Jeg er bestemt ikke enig med Ritt Bjerregård i hendes politik. Men hun er netop en af de farverige politikker, som vi har så hårdt brug for i Dansk politik. - En der tør stå ved sine egne meninger - En der ikke er bange for partiparolen og en der ved hvordan man overlever selv den værste krise. Hurra for kvinder som Ritt - Men for nogle nok et Mare"Ritt".

Han hviskede " Overdosis" ! !

Som nævnt i et indlæg den 17. oktober, har vi fået friske chili i huset. Og siden har jeg prøvet at putte chili i alt mulig. Familien har taget pænt imod min nye dille. Så i aftens fik vi flødekartofler, og jeg blev vel lidt for inspireret af de friske grønsager..... ( Mængden af chili var nok rigelig )


Familien tog det pænt, de klagede ikke. Men spiste heller ikke ret meget af kartoflerne. De drak sig nok mætte. Hørte jeg knægten sige ordet " overdosis" ?? - Jeg er ikke helt sikker.


Jeg tog endda en ekstra portion, for at vise den gode vilje. Men næste gang skal jeg nok ikke lade begejstringen bestemme, men skrue lidt ned for blusset, så familien ikke "brænder af".

torsdag den 27. oktober 2011

Frivilligheden forsvinder !

Det var med vemod, at jeg læste en af mine mails i dag. Vores lokale svømmeklub kom med et nødråb om nye medlemmer til bestyrelsen. - Ja, faktisk er det så skidt, at findes der ikke tre nye medlemmer, så overholder man ikke de vedtagne regler. Og må derfor lukke klubben ned engang til marts.

Hvad er det lige der sker i vores verden af frivillige. Jeg ved godt at det er svært at finde tid til alting - At alle har en fortravlet hverdag - Og at man nok regner med at "Tordenskjolds soldater" klare opgaven. Men så nemt er det bare ikke. Man bliver nød til at arrangerer sig i samfundet. Om ikke andet, så i nærsamfundet. Der hvor ens børn færdes - Der hvor man selv træner - Der hvor ens bopæl ligger. Ikke nok med at vores samfund bliver fattigere af den manglende arrangement. Jeg tror også at man mister en hel del personlige værdier, når man frasiger sig alle disse gode muligheder for berøringsflader med det omgivende verden.

Jeg skal ikke pudse glorien, for pt. er det nok begrænset, hvor meget jeg deltager i. Men konen er vældig aktiv. Og vi var bestemt også med i børnenes unge dage. - - Forældreråd i børnehaver - fritidsklubber - klasseråd. - - Eller i triathlon klubben - Dommer til svømmestævner og hjælper til spejder.

Min opfordring må være. Brug noget tid på det frivillige. Gerne i ens nærsamfund. Indsatsen er den usynlige lim der skaber sammen holdskraft i vores fortravlet verden.

Rygestop for brændeovne !

At Danmark har 750.000 brændeovne, og at de sammen med brændsels kedler er skyld i ca. 70 % af alle de sundheds skadelige partikler som udledes, lyder helt vild. ( Trafikken i Danmark udleder, til sammenligning kun ca. 16 % ) Og det lyder endnu vildere at man vurderer, at brændeovne er skyld i omkring 200 for tidlige dødsfald og 160 hospitalsindlæggelse. Og omkring de 80 dødsfald kunne undgås, hvis man bare fyrede på en ordentlig måde.


Alt dette har jeg aldrig tænkt på, da vi havde hus i Hobro og Holstebro, hvor vi havde brændeovn. Vi fyrede med almindelig træ, men der kunne da smutte en enkelt pind eller to med i ilden, som var malet eller havde fået en anden form for behandling.


Nu har Miljøminister Ida Auken lavet en kampagne, for at styre denne usynlige fare. Og der må være noget at hente. Samfundets pris for de mange indlæggelser - og de alt for mange tidlige dødsfald må da være temmelige høje.

onsdag den 26. oktober 2011

Hunde - rig !

Vi har en skøn hund, og den bliver da også engang imellem behandlet - Og talt til, som om den var lidt mere end en hund............... Men det er stadig en hund. Og skulle vi komme dertil, at nogen skulle arve i vores familie. Så var den ikke med på listen.

Men sådan ser ikke alle på denne sag. Det ser ud til at Dyrenes beskyttelse fik mere en 30 millioner ind på den konto i 2010. Rigtig mange penge, som helt sikkert gør gavn i de lokale foreninger eller til generel dyrevelfærd. ( Men det er da lidt tankevækkende, at foreninger som Børnecancerfonden - Røde Kors eller Folkekirkens nødhjælp slet ikke kan matche et sådan arvet beløb ! ) - Nå....... Folk må jo gøre med deres penge, hvad de har lyst til. De har jo selv tjent dem.

Kæden hopper dog af, når vi taler om en specifik hund der arver en formue. Det er ikke engang sjælden i Amerika og omegn. Dyret kender ikke forskellen - Den har ingen fornemmelse af at være rig eller fattig - Den kan nok føle et sagn efter sin tidligere ejer. Men det gør penge ikke ret meget ved. Her har fornuften forladt dømmekraften. Så hellere Dyrenes Beskyttelse.

E-Boks - Det hemmelige videnskammer !

Min E-Boks har ellers levet lidt sit eget liv. Jeg får engang imellem en mail om at jeg har fået noget i min elektroniske boks. Men jeg er normalt kun "inde" i boksen hver 3-4 måned. Jo - Jo,.... Jeg har lavet mapper i systemet og der er også en vis orden der inde. Men når jeg var "inde", var det mest med attetuden: Gamle nyheder - som lige skulle arkiveres. Og jeg brugte det ikke til at skabe et overblik. ( Det bruger jeg faktisk vores fælles lønkonto og så budget planen til - Online i banken ) - Men nu hvor jeg er igang med at sælge hus, blev det pludselig en guldgrube af information. Hvad havde jeg brugt af gas de sidste to år - hvad var kubikmeterprisen - Hvornår faldt betalingerne a´conto..... Vandforbrug - Renovation o.s.v...... Ja, det er da helt vild hvad man pludselig kan finde. Det kan godt være at jeg skal til at tage min E-Boks lidt mere alvorlig !

tirsdag den 25. oktober 2011

Hov - Jeg blev chef !

Mange vil gerne sidde på toppen af kransekagen. Men paradoksal nok har langt de fleste danske ledere ikke i dag ikke selv søgt jobbet. Det viser nye tal fra lederene. Af 3.040 adspurgte ledere svare 66 procent, at de har fået det første lederjob tilbudt uden selv aktivt at have søgt det.
"Hvor man tidligere mente at man var født som leder, er det i dag mere trenden, at mange bliver trukket ind i lederjobbet uden egentlige lederambitioner. Derimod har de udviklet deres kompetencer, og så har chefen set mulighederne i dem. ( det er næsten som et spejlbillede af min karriere i ledelse ) Det giver dog nogle problemer for de nye ledere, der ikke altid er klædt på til en lederrollen. Og som ikke lige havde tænkt den vej i livet. Derfor bør virksomhederne blive bedre til at klæde disse unge talenter på og måske synliggøre mulighederne for lederuddannelse. Så det mere kunne blive et ønske fra medarbejderen, end noget man sådan lige bliver kastet ud i.

mandag den 24. oktober 2011

Havørn - en opvisning i råstyrke og ynde !


Jeg måtte slå bremsen hårdt ned, da jeg kørte fra arbejde i dag. Lige efter Lunderskov, ved en kunstig sø (Hvor der før har været en grusgrav ) - svævede en kæmpe havørn. Jeg løb ind over marken med mit lille hånd kamera og "skød" løs. Først opførte den en svævedans med en hel flok Krager, som virkelig var i gang med at generer den store fugl. Efter nogle minutter dykkede den så ned og svævede flere gange hen over vandoverfladen. Den var utrolig smuk. En fantastisk blanding af råstyrke - ynde - storhed og natur. Jeg blev helt høj af at sidde der ved bredden, samtidig følte jeg mig enorm privilegeret. Hele seancen tog måske kun 10 minutter, men løftede en eller lidt små træls dag op til en super start på ugen.

Den dyre ideologi !

I en ny undersøgelse om hvorfor medlemmerne siver ud af de traditionelle fagforeninger, siger 8 ud af 10 - At prisen er en væsentlig faktor. Og når man så lægger til at de traditionelle fagforeninger har mistet over 250.000 medlemmer. Så burde de se dette som en vink med en vognstang. Jeg mener at de bliver nød til at tage kampen op på prisen. Det kan godt være at man ikke kan matche den laveste pris, men forskellen skal være mindre end i dag.

Men jeg syntes ikke at de skal sælge ud af deres holdninger og ideologier. Det er netop her man skal udskille sig fra "de gule" foreninger. Men jeg mener at de bør ny tænke deres måde at sælge ideologierne. De bygger stadig på den form for faglig fællesskab, der var i min ungdom. Og den eksisterer ikke længere.

Dengang var det en naturlig at deltage, når HKKF eller SID kaldte til møde, for at forklare den nye overenskomst - Man mødte altid op til det årlige juletræsfest og skulle der stemmes om et eller andet i lokal afdelingen, så var man der næste altid. Selv det halv årlige besøg af lokalformanden på arbejdspladsen var godt besøgt......... Men det er slut !

Nu er verden meget mere individuel. Og man skal nok tænke mere "individuel - fællesskab" - Holde fast i jeres grund ide, tænk nyt og sænk prisen en smule. Så er der en vej frem.

søndag den 23. oktober 2011

Efterår ved søen !

Så bliver det ikke meget kønnere. Blade på træerne får deres gyldne farve - Solen blinker i det stille vand - Ænderne snadre i vandkanten og en blåmejse hopper om kap med en solsort i de nedfaldende blade. Efteråret er smukt. Også selv om det indvarsler en vinter med alle dens genvordigheder.

Bilvask for dummies !

Jeg vasker nok bil lidt mere end andre. Og jeg har endda hele to biler at vaske. Ikke fordi jeg er hysterisk med at de skal være rene ( Selv om jeg nyder at kører i en rengjort bil ) Ikke fordi jeg står oppe på tanken og køber guldvasken ( Jeg vasker dem hjemme i indkørslen - I opsamlet regnvand ) - Nej, mest fordi jeg nyder at vaske bil. Og hygger mig med det. Man kan slå hjernen fra, følge en fast plan og bare vasker derudaf. Der er ingen der blander sig og man kan tydelig ser hvor man er kommet til. Jeg tror ikke at der er så mange andre der lægger mærke til resultatet. ( De ville nok lægge mere mærke til det, hvis jeg lod være at vaske bilerne ) - Men skidt. Fornøjelsen er min. Både under og efter vasken !




lørdag den 22. oktober 2011

HUSK kameraet !

Jeg har næsten altid et kamera i lommen. Ikke kameraet i min telefon ( Hvilket jeg måske godt kunne bruge ) - Men et lille lomme Canon kamera. Rent arbejdsmæssig er det et rigtig godt redskab. Man kan dokumenterer episoder eller man kan bruge billeder som understøttelse til en information, som skal gives videre.

Men privat er det også en god ting. Jeg kommer forbi mange skæve - sjove - forunderlige ting i løbet af en dag. Og har man bare lidt blik for det sjove billede, så er kameraet en god ting at have med. Flere af mine blog billeder er faktisk taget med mit lille lomme kamera. Men skal man se hvor godt det kan gøres, ( Næsten som kunst ) skal man kaste et blik ind på den blog der hedder "Sort-Hvid".


fredag den 21. oktober 2011

Kundekrav er måske ikke den rigtige vej frem !

Når man taler udvikling af virksomheder, taler man ofte om kundernes krav og ønsker. Og man skal udvikle og producerer ud fra at marked trækker en vare. Det er nærmest et mantra i salgs afdelingerne.

Men sjov nok er de mest succes rige virksomheder dem som har udviklet noget, uden at se på de aktuelle kundekrav. Men som har udviklet og produceret noget som forbrugerne først bagefter opdagede at de ikke kunne undvære. Store ikon virksomheder som Apple og Google udviklede noget der i starten ikke var mange der kunne se en efterspørgsel efter. Men straks det ramte marked, var det en salgs succes. Henry Ford ( Opfinderen af den masse produceret bil ) udtalte engang: "Hvis jeg havde spurgt kunderne, hvad de ville have. Så havde de nok sagt hurtigere heste" - Og hvor havde vi så været henne. Derfor tror jeg at udvikling og fremsyn skal til at ny tænkes. Der skal være andre parametre der trækker marked end kundekrav. Her er det at virksomhederne kunne indbygge CSR - Etik - Nærhed - religiøsitet - miljø værdier eller hvad ved jeg ind i deres produkter. Jeg tror virkelig at der er et kæmpe marked for dette. Kunderne skal bare lige introduceret for dette nye, og opdage at de ikke kan leve uden dette produkt. - Så ny tænk. Hvis man kun bruger kundekrav er man kronisk efter sine kunders behov.

torsdag den 20. oktober 2011

Er din bil låst - Eller hva´ !

Næsten alle har i dag en bil med elektronisk lås. Vi har efterhånden vænnet os til det lille tryk - bilens blinkende lygter og måske en bib lyd. Måske har vi vænnet os så meget til det, at rutinen har taget over. Jeg har ofte gået fra bilen og lidt henkastet trykket på låseknappen hen over min skulder. I sikker forvisning om at det virker.


MEN DET GØR DEN IKKE ALTID !


Nu viser det sig at snedige tyve kan sidde på parkeringspladsen med en slags scanner, som udsender forstyrrende lyde, således at din bil IKKE låser. - Og da man ofte er på vej væk fra bilen, i et ærinde der tager lidt mere en 5 minutter. Ja, så har tyvene masse af tid til at tømme bilen for værdier. Og hvem tænker på at der sker et tyveri, når en mand går hen til en bil. Åbner døren og tager en taske ud. Hvorefter han går igen. ( Vi ved jo at bilen er låst. Så han må have låst den op på lovlig vis - Og derved også være ejeren af bilen ) - Men nej - - Snydt ! Nu er jeg begyndt at bibbe bilen, og så lige tage i håndtaget for at sikre mig. Det ville være en mindre katastrofe, hvis jeg mistede min bærbare pc. Det ville helt sikker skabe en masse ekstra arbejde og mit firma ville nok også tænke en tanke.

onsdag den 19. oktober 2011

Studenter kørsel !

Når man læser job annoncer, så står det ofte mellem linjerne: " Du skal være højt uddannet - Og du må ikke være over 25 år". Og denne jagten efter uddannelse er engang imellem et fejlskud. Man glemmer noget meget vigtig. Livserfaring - kendskab til branchen og det at folk har en interesse i det de laver.

En af de virkelige fejlskud er fremført af Borgmester Ib Terp ( Formand for taxanævnet i Region Hovedstaden ) - Jeg kan godt forstå at regionen gerne vil hæve standarden for deres taxa vognmænd. Men at lave et krav, der siger at en studentereksamen er bedre en flere års erfaring....... Det må være en fejl ! - Det kan godt være at en studentereksamen gør en ny vognmand bedre til at overskue et momsregnskab eller overenskomster. Men en studentereksamen er ingen garanti for en bedre service. Og det må være det vigtigste. Skulle en ny vognmand have problemer med regnskab eller ansættelseskontrakter. Ja - Så står der masse af konsulenter til at hjælpe ham med dette. Så han kan koncentrere sig om at yde service. Og er man bange for at vognmændene mangler uddannelse, så skulle man nok se på, hvordan man kunne efteruddanne dem - Eller forberede dem på at blive vognmænd. Med noget mere målrettet end en studentereksamen.

tirsdag den 18. oktober 2011

Tilliden er i bund !









For 3 år i træk er danske politikkere og deres spindoktorer nederst på listen over folk, som vi har tillid til. Det er nærmest forfærdelig, når det er de samme mennesker vi har overladt styringen af landet. Og de journalister, som skulle være vagthund for at politikkerne ikke træder for langt ved siden af, er selv langt ned af tillids skalaen. En undersøgelse fra Radius kommunikation viser at på en skala på 1 - 5 ( Hvor 5 er højest ) får vores politikker og journalister kun 2,4. Og dårligste karakter får spin doktorene - Kun 2.1. - Sådanne undersøgelser burde politikkerne tage alvorlig. De burde være rollemodeller for den befolkning, som de styrer. Og "Den 4 statsmagt" - Journalisterne - burde også tænke sig grundigt om. De er ofte den almindelige mands eneste måde at holde politikkerne i kort snor. Er tilliden til dem også på et lavpunkt..... Hvem skal så sørge for at vi ikke bliver snydt !

mandag den 17. oktober 2011

Chili - Friske fra drivhuset !

Konen havde fået en hel pose Chili fra en veninde. Hele 3 forskellige slags. Veninden havde fremdyrket dem i eget drivhus. Jeg tror at det er første gang vi har fået helt friske chili. Og de smager helt anderledes godt end dem vi har prøvet at købe i supermarked. Dog var den lille røde også væsentlig stærkere end dem vi plejer at købe. Skulle vi engang selv få drivhus, er det sikkert at vi også skal prøve om vi også kan fremdyrke denne grønsag. Tak til veninden.

søndag den 16. oktober 2011

Sort sol !

Vi var i går nede over grænsen til Tyskland, for at se Sort Sol. Og vi var nærmest overnaturlig heldig. Vejret var perfekt. Skyfrit - Ikke for koldt og helt vindstille. Vi fulgte efter nogle turistbusser, som skulle ud og se samme fænomen, så vi var sikre på at ramme "Stedet".

Og det ramt vi helt perfekt. Først fik vi en halv times forestilling, hvor grågæs fløj i formation. Og samledes på en mark et lille stykke væk. Og da solen langsomt gik ned i vest, blev himmelen helt sort af stære, der kom fra alle sider og slog sig ned. Jeg har aldrig set så mange stære på en gang. Og kombineret med en solnedgang, der farvede hele himmelen i varme røde farver. - Ja - Så var det nok en af de øjeblikke man lægger på hylden for Top 100 natur oplevelser i mit liv. Har man bare det mindste lyst til at se naturen, når den viser sine prægtige sider, så er det med at prøve dette syn. Super !

lørdag den 15. oktober 2011

Er der mon noget effekt !

Jeg fik i dag et brev fra min bank, hvor de opfordrede mig til at "tippe en ven" - Og lokke ham over i banken. Samme brev fik konen og sønnen dagen før. - Ideen er som god nok. Og ser man på indholdet af brevet: En forklarende A4 ark - og en omkring 5 små foldere til uddeling, så var det nok også ok. Men ser man på udgiften ( 3 breve til samme adresse ) - Ser man på udvikling af konceptet - Trykning af materialet - Pakning og udsendelse samt porto ( TIL ALLE DERES KUNDER ) - Så er det en dyr reklame. Og de skal have rigtig mange nye kunder i folden for at opveje dette. - Jeg er faktisk tilfreds med min bank, så jeg skulle nok anbefale den, hvis jeg kunne se nogle der har dette behov. Men jeg tror ikke at jeg bliver mere ivrig af denne form for reklame. Og jeg bliver aldrig en sælger af banken, bare ved at få en opfordring pr. brev.

Genopstod fra de døde !

Den lille brandmus var ellers blevet dømt "ude" i den Jyske natur i over 100 år. Ikke engang da man havde den store pattedyrs undersøgelse i 2000 - 2005 - så man brandmusen i Jylland. - Nu er der så fundet en større bestand i Filskov ved Billund. Og det ser endda ud til at bestanden lever i bedste velgående. - Brandmusen er let genkendelig. Dens pels har et rødlig skær, og den har store øjne og øre, og en meget kort hale. Og så har den en tydelig sort "fartstribe" ned langs ryggen. Lad os håbe at den holder stand i området. Og lad os se dette som et tegn på at det alligevel ikke alt sammen er tilbagegang og negative meldinger fra vores omkring liggende natur.

fredag den 14. oktober 2011

Det FEDE dankort !

At det er fedt at bruge sit Dan-kort er nok ingen hemmelighed. Men af det fede også smitter af på sidebenene kom nu alligevel som en overraskelse Nu viser en undersøgelse fra Journal of Consumer Researh, at de mennesker der helst bruger deres Dan-kort frem for kontanter, køber 70 % flere flere usunde varer. Og at de Dan-kort svingende mennesker er en smule federe end kontant brugerne. Så det kunne måske danne grundlag for en ny trend indenfor slankekure. / Kontant kuren / - Det kunne ligefrem være at man kunne tjene lidt penge på en lanceringen af denne nye kur....... Så jeg kan svinge mit dan-kortet lidt ekstra !

torsdag den 13. oktober 2011

Funktionel reklame !

Jeg er altid lidt imponeret når reklamefolk får lavet en tvist på deres reklame. ----Hvis de kan få reklamen til at glide ind i miljøet ---- Hvis de kan få reklamen til at fremstå autentisk ---- Hvis de kan få reklamen til at virke interaktiv.
Og det må jeg sige at denne anti ryge reklame gør. Her er der syn for sagen, når bussen oser sig frem i trafikken. Flot lavet !

Rangliste gymnastik !

Først var den udstillet på Undervisningsministeriets hjemmeside - - - Så var den pludselig væk igen ! - - - Så dukkede den op på Venstres hjemmeside - - - Og jeg fandt den på politikkens hjemmeside .

Man kan have mange holdninger til ranglister, men det er et fænomen i tiden, at alt skal stilles op i forhold til hinanden. Det er måske ikke så galt. Men selvfølgelig kan kriterierne for, hvordan man bliver rang ordnet være gode eller dårlige ( Gode eller dårlige for den placering man får - og derved påvirke ens holdning til ranglistens værd ) - - - Skulle man se den verden jeg lever i, og den måde hvorpå virksomheder bliver udstillet med sure / glade smileyArbejdstilsynets hjemmeside. Ja, så er her også en grad af uretfærdighed. En gul smiley siger kun "En gul smiley" - Ikke spor om den konkrete sag og den efterfølgende bedømmelsen. Men det må man leve med, da det politisk bestemt.

Det ligger dybt i alle mennesker, at vi gerne vil bedømmes for vores indsats. Sådan en bedømmelse skal jo sættes i forhold til et eller andet. Og får man ros, så vil der uværdig være nogen der får ris. Disse to ting følges ad. Men måske er vi ude i den omvendte verden, når vi taler den danske skole system. Er de kronisk angste for at nogen bedømmer dem på deres arbejdsindsats - ( Her tænker jeg på elevplaner - Pisa test - osv. ) "Come on" - Forhold jer til kriteriet for listen - Og tag den derfra !

onsdag den 12. oktober 2011

Entre på boligmarked !

Så valgte vi vores ejendomsmægler. Det blev EDC - Vejen. De reklamerede med en nyt tiltag som de kunne tilbyde deres kunder.( Kaldet - Prisfaldssikring ) Hvilket vi syntes lød meget fornuftig ( Man tilbyder en eventuel køber, at de var forsikret mod arbejdsløshed i de første 4 år efter købet - Og skulle man blive nød til at sælge, var et eventuel underskud dækket af denne forsikring )

Jeg gav mæglere den udfordring, at hvis vi sagde ja til at afprøve dette nye tiltag, så skulle de bruge vores hus som en " case " i et reklame fremstød i avisen. På den måde kunne vi måske lave en "Win - Win" situation.

Vi aftale et forløb, hvor de laver en større artikel om deres nye produkt - De tager et par billeder af konen og jeg foran huset, samt indsætter et par udtalelser fra os i artiklen ( Hvorfor vi syntes at det er smart - Og at vi valgte EDC på grund af dette tiltag ) - Jeg har måske ikke den store tiltro til at det sælger vores hus på rekord tid. Men vi får gjort opmærksom på salget og vi laver en ordentlig entre på bolig marked.

Copenhagen Lanes !

I was a little proud when I heard that Americans were beginning to make bike path in New York. And they call them " Copenhagen Lanes". But it paled somewhat when I heard the driver´s opinion. They thought that the cyclists were traffic terrorists - That the road belonged to motorists and that they would get a quick death if they started cycling. Either they died of pollution, or were run down by a car. Motorists actually believed that it should be forbidden to ride in New York. And That biking had to be carried out in the countryside or in their parks. And they also believed that cycling was a sport like kayaking. And there was no one who sailed into New York streets.


I do not think that the name " Copenhagen" is associated with something good at the moment. And has the New York cyclists inherited the Copenhagen cyclists bad habbits, it will probably never be popular among the ordinary New Yorker.

tirsdag den 11. oktober 2011

Sidste tur i Åben vand !

Så nåede jeg sidste tur i åben vand - Jeg er kommet til at elske denne form for sport. Selv om jeg nok lignede en "færdig mand" - Da jeg første gang hoppede i Vandkraft søen i Holstebro. Jeg troede en overgang selv, at jeg havde nået min sidste time. Men langsom er jeg kommet efter det, og i dag er det en fornøjelse at ligge i sin våddragt, padle sig frem med armene, mens man ser bølgerne og naturen glide forbi. At man ikke kan se bunden ( Nogen gang ikke engang kan se sine hænder) betyder intet - Her er det smagen af vand - lugten af natur - det specielle lys der giver kicket ! - Nu må jeg vente til foråret inden jeg ikke skal "nyde bade livet".


mandag den 10. oktober 2011

Ildløs ved naboen !

Der var rigtig gang i det lokale brandvæsen, da jeg kom hjem i dag. Ikke langt fra min have var der gået ild i en lade med halm. Og sådan en lade, fyldt til randen med bigballer, brænder virkelig godt. Selv de store stålspær var smeltet ned over det hele. - Der var nok ikke meget mere at gøre for brandmændene, end at holde branden under kontrol. Og så lade det brande færdig. Selv kl. 21 om aftenen var der gang i branden.


Der skal ikke meget mere end en gnist til at skabe en større brand. Jeg er selv utrolig hysterisk med åben ild. Og et sådan syn bekræftiger bare min nervøsitet.

Min bedste badeven !

Konen og jeg går til svømning i Rødding hver mandag. Konen er i varmvands-bassinet, mens jeg ligger og "æder" baner i 25 meter bassinet. - Sammen med de andre i varmvands-bassinet er der nogle udviklingshæmmede unge mennesker fra et værested. Blandt disse drenge er der speciel en som er blevet min "Best buddies" - Han har ikke noget rigtig sprog, og han har lidt svært ved at fokuserer..... Men han viser en umiddelbar glæde der er utrolig fascinerende - Og han spreder en masse glæde. Han venter trofast på at jeg er færdig med min træning, så vi kan "svømme" sammen. Han stråler som en sol, når vi er sammen - Han giver "High Five" og han husker altid at sige farvel. Han er en fantastisk ven at have. Og jeg glæder mig altid til de 5 minutter vi "svømmer" sammen. Det kan lyse en hel dag op, og giver mig troen på at den umiddelbare glæde ofte er den der varmer mest !

søndag den 9. oktober 2011

E-mail = 19 gram CO2

Et enkelt klik og på få sekunder er beskeden modtaget på en computer halvvejs rundt om jorden. Det er så nemt, at det er svært at tro, at en enkelt e-mail, som alt andet menneskelig aktivitet, genererer CO2. - En fransk undersøgelse har for første gang sat tal på påvirkninger der ligger i at bruge e-mail.
Ifølge den franske undersøgelse, vil en sendt e-mail på en megabite, udløse at modtageren bruger tid på at læse denne mail. Lagt sammen med den tid det tog at skrive mailen vil da genererer ca. 19 gram CO2. - Har man så sat yderlig 10 modtagere på denne mail, vi det bare blive meget mere. ( Meget af deres beregninger er baseret på det el-forbrug der skal til for at understøtte det globale netværk og virksomhedens netværk. ) - Derudover er der taget højde for fremstillingsprocessen og bortskaffelses processen for det udstyr man bruger i kommunikationen. ( PC - kabler - skærme o.s.v. ) - Selv den vane som mange har med at printe ud er med i dette regnestykke.
Man kan selvfølgelig altid diskuterer de parameter som er brugt i regnemodellen, men det er da tankevækkende at selv denne blog skaber CO2 og at mine mange daglige mail også bidrager. Det har indtil i dag været ret usynlig for mig. - Vi du udregne dit eget CO2 bidrag, så prøv at trykke: HER. Eller på dansk: HER.

Spejder forude !

Jo - Jo. - Jeg har skam været spejder. Det er godt nok længe side. Og jeg kan ikke huske at jeg nogen sinde har hjulpet en gammel dame over gaden. - Jeg har ellers stor respekt for spejderbevægelsen. De har både en idealistisk og moralsk god indflydelse på vore unge mennesker. De lærer dem værdien af fællesskab. Og så er spejderne enorm praktisk anlagt, og lærer de unge at tage et problem som en udfordring.

Jeg har dog aldrig helt forstået den "Krig" der ligger mellem spejder bevægelserne ( DDS - kontra - FDF/FPF ) - Burde man ikke se på spejdernes højt besungne tolerance - Og bruge hinanden til noget fornuftig.

lørdag den 8. oktober 2011

Måske en STOR hemmelighed !

jeg mon en ny prototype fra Siemens. I går overhalede jeg en vinge transport på motor vejen. Først spærrede jeg øjnene op, og derefter fandt jeg min trofaste følgesvende " Canon kameraet" frem og skød løs.

Jeg havde ellers altid troet at min virksomhed var de eneste der lavede pre-bend vinger. Og her kom jeg så forbi konkurrenters vinge med samme geometri. Og ovenikøbet var den enorm lang. Den havde flere forskellige mærker på siden, så den lignede meget en test vinge.

Sløset skiltning og penge jagt !

At politiet kan blitze over 1000 bilister på Køge bugt motorvejen på under 4 timer, siger ikke ret meget om ulovlig fart overtrædelse. Det siger meget mere om en skiltning der ikke er relevant i forhold til faren. Hvis man laver en fartbegrænsning ved et vejarbejde, skal selve nedsættelsen afspejle den fare der er omkring stedet. Og det skal være således at den gennemsnitlige bilist kan se fornuften i nedsættelsen. Og at så mange som 224 kørte så stærkt ( Over 90 Km ) at de fik et klip i kørekortet, understreger bare den urelevante skiltning. - Skal man have respekt for skiltning, skal man kunne se fornuften i det der skiltes for. - Ellers bliver skiltene i bedste fald overset - I værste fald til en generel dis-respekt mellem bilisterne. Og så er vi for alvor i problemer. - Så kære vejarbejdere og politifolk. Vær mere nøjeregnende med skiltningen. Det gavner alle.

fredag den 7. oktober 2011

Italesætte sin arrogance !

Var i går til Arbejdsmiljønets årlige møde på Byggecentum i Middelfart. Fint møde, med flere gode indslag. Og så fik man snakket med flere af mine arbejdsmiljø nørd venner.

Dog var der en ting der irriterede mig. At flere af indlægsholderne brugte ordet " Italesætte " - Et forfærdelig ord. Konstrueret - kunstig og meget akademisk. - Kunne man ikke bare sige: Det skal vi have talt om - Eller det må du lige fortælle om. - Jeg syntes at det lyder alt for højt ragende at sige " Italesætte". Og man fjerner sig fra det vigtigste. At kommunikerer i øjenhøjde med dem i vil påvirke og være rollemodeller for.

Unge nyansatte = Arbejdsskade !

En af grundene til at der er så mange nyansatte unge, der kommer til skade på deres arbejde, er helt sikker den "manglende instruktion" - Ikke manglende på den måde, at det er fravær af instruktion. Mere at vi ikke kan kommunikerer instruktionen til de nyansatte, så de forstår det. Dagens virksomheder er meget traditionelle i deres kommunikation. Vi laver A4 ark instruktioner, med billeder og tekst - Vi laver trykte manualer. Og er vi rigtig moderne, har vi en pc skærm, hvor personalet selv kan søge deres instruktioner.

Jeg tror at vi skal tænke kommunikation / instruktion på mange flere måder og på mange flere platforme. Sms er måske allerede gammeldags. ( Jeg har ellers brugt sms med stor succes i 2009 ) Jeg kunne forestille mig: Facebook med informationer / instruktioner, blandet med en konkurrence - - - Eller pc spil med indbygget instruktioner - - - Eller sms konkurrencer i kantinen - - - Eller --- Eller---- Ja, hvad ved jeg. Men jeg ved at det er vigtig at "ramme" de unge på deres " Level of communication " - For det er hamrende nødvendig at de nyansatte unge lære at passe på sig selv - Og gå på arbejde uden at komme til skade.

torsdag den 6. oktober 2011

From Russia - India or China with love

My blog has a statistics module, where I can get a lot of information. I never use this function. Looking maybe only once a month. But some of the things that surprised me is that I have several "HITS" from Russia - China and India. I know that I have colleagues and freinds in China and India - - But Russia ?? - Mu blog is primarily on Danish, so I do not thinks that everyone understands the language.

Should you be one of my "HITS" from one of these countries, you may write a comment to my. Please !




Press the comment box ( Kommentarer ) - Press (Anonym ) - And write your message. - Last write the "odd" lettes and press "Udgiv din kommentar" - I would love to hear from you !

På Herrens mark !

Vi har nu haft et par ejendomsmæglere ude at se på vores hus, og så er det op til os at vælge den " Rigtige" - Jeg syntes at det er svært. De kommer fra to anderkendte ejendomsmægler kæder, men er som personer vidt forskellige. Selvfølgelig skal jeg se på, hvem jeg har størst tillid til, men man prøver alligevel at sætte sig i kundens sted og tænker: " Hvem vil jeg helst købe et hus af".......... Nå, jeg er jo ikke ene om at bestemme ( Konen er også med i beslutningsprocessen - Måske er det endda hende der har det afgørende ord ) - Men man føler sig lidt på Herrens mark. Hoved spørgsmålet er: Hvornår er det solgt ! - Men det kan man jo ikke få svar på. Så man sidder lidt og kigger på de mange salær og afgifter, og tænker: Bliver jeg snydt - eller er det en fair mægler. For selv om vi har solgt og købt hus nogle gange, så bliver det aldrig noget jeg får forstand på !

onsdag den 5. oktober 2011

Skilte med flere informationer i et ord !

Det er altid godt med konkret skiltning - Så folk kan finde vej - Føle sig guidet og føle sig trykke. - Jeg fik dog dette foto tilsendt af en amerikansk kollega. Og det gør mig ikke helt tryk. Godt nok fortæller ordet på vejen, at man skal tage hensyn og kører forsigtig forbi en skole. Men den siger også noget om skolen, når man ikke kan stave det rigtig. Har de mon også samme problemer, når de skal undervise børnene i trafik sikkerhed !

tirsdag den 4. oktober 2011

Jaws i Jels sø !

Som en anekdote til vores svømmetur i Jels sø, mens der var fiske konkurrence. ( Omtalt på bloggen den 26. september ) kunne jeg se i den lokale avis " Ny Tirsdag" - at den største fisk, som blev fanget, var en gedde på 11.9 kg.


En ordentlig krabat, som jeg ret nødig ville møde ude på søen. Ikke at den kunne gøre skade på mig. Men jeg ville nok blive voldsom forskrækket, hvis den bed sig fast i foden og jeg fik en rystetur inden den slap igen. - Så vidt jeg husker, går disse gedder tæt på sivene. Så jeg holder mig nok ude på midten af søen. Just in case !

Kirken og Kroen !

Løb i år en tur i Rødding - - - Og kom forbi dette skilt. Så fik jeg lige opfrisket den gamle sætning:" Det er bedre at sætte på kroen og tænke på kirken - End at sætte i kirken og tænke på kroen. ". At man ligefrem havde en kro der hedder " Kirkekroen" - Så kan det da ikke blive mere sammenblandet.


Og så var der ikke mere end 50 meter mellem hoveddøren til kroen og den indviet jord omkring kirken.

mandag den 3. oktober 2011

Rent tyveri !

Der følte jeg godt nok at jeg var blevet snig løbet. Var i går i KIWI Minipris i Lunderskov, for at købe lidt ind til en hurtig aftensmad en søndag aften. Om mens jeg stod der ved kassen, fik jeg pludselig øje på en seddel ved kassen. 15 - 20 linjer med en tekst på størrelse 12. Så den var ikke lige til at læse, når man står ved kassen - Skal have varer på båndet - skal finde penge og skal holde styr på at der tastes den rigtige pris. Men da den foranstående stod og fumlede, fik jeg alligevel læst beskeden.

Der bliver lagt 0,75 % ovenpå det indkøbte beløb, hvis du bruger dit kreditkort............. HVAD ! - - Skal jeg nu til at betale for at betale for varen - Hvem hulen skummer disse penge. Først ville bankerne/virksomhederne gerne have at vi alle fik lønnen ind på en konto, i stedet for at få kontanter af arbejdsgiveren - Så skulle vi alle til at bruge kort, i stedet for at hente kontanter i banken - Så lukker de alle nær bankerne - Så blev alt kommunikation med banken elektronisk, altså ingen papir og porto. - I dette forløb må der været sparet enorme summer på personale - bygninger - papir og kontant transaktioner.

..... Det burde være nok. Det kan ikke være meningen "At man skal betale for at få lov at betale med sine egne penge". - Reaktionen bliver et voldsomt tilbageskridt. Folk vil begynde at hæve penge i egen bank - Og man vi få mange flere kontanter i omløb. Det øger risikoen for tyveri - Man mister overblikket over pengenes vej i systemet og den sorte økonomi får en ny ære, hvor den kan blive "væk" i den store kontant strøm af penge.

Nogen vi sige at det er noget pjat......... Men regn lige efter. Hvis der kommer 0,75 % på alle dine kortkøb. - - En almindelig familie i Danmark bruger nok 11.000 kr om måneden - - Det vil give en merudgift på ca. 1000.- kr årlig. Som man ikke får noget for... Eller jo... Man får lov til at få adgang til sine egne penge - HVAD !

søndag den 2. oktober 2011

Når livet bliver destruktiv !

Jeg elsker at se natur udsendelser. Serier som: Den blå planet og Livets planet giver både viden - flotte billeder og pirre min forundring over denne jords enorme skønhed. - Og når David Attenborough er ind over disse produktioner bliver de næsten "religiøs".

Nu er der så startet en ny serie om Amazon floden - Hvor Bruce Parry bringer os fra flodens udspring til udmundingen i Brasilien. Det er en fantastisk rejse. Men Bruce er måske mere ærlig en David - For denne gang ser vi også bagsiden - Fattige mennesker - koka plantens forbandelse - menneskets griskhed - Forurening og mega skov fældning. Amazon området er nok den største natur perle vi har tilbage. Og en måske den største motor for ilt produktion på kloden. Og alligevel ser det ud til at vi på rekord tid får den ødelagt. - - Når jeg ser sådanne udsendelser, så bliver min fryd over verden erstattet af en klump i maven. Og en skamfuldhed over at jeg er en del af en race, der er så destruktiv - grisk og livsfjendsk.

Krone smiley som salgsvare !

Nu har jeg også set det med ! - En spillehal der bruger Arbejdstilsynets vurdering som salgsparameter. Der var dog sejt ! - Her gik jeg og troede at det kun var store kommercielle virksomheder, der kunne se værdien i en Krone Smiley. Men her er et mindre lokal forlystelses sted gået aktivt ind og reklamerer med deres niveau indenfor arbejdsmiljø. ( I cirklen står der: Det er os med det gode arbejdsmiljø ) - Og skal man se helt objektivt på reklamen, så burde det ikke give flere kunder. Det skaber jo ikke større gevinster - flottere store eller bedre øl og sodavand. Man kan endda postulerer at rigtig mange af deres kunder slet ikke kender betydningen af en krone Smiley.





Men det er stadig sejt at de slå sig op med denne reklame.

lørdag den 1. oktober 2011

"Argh - Det var bare sjov ! "

...... Eller "Argh - Det gjorde jeg bare ikk" - Endelig et let underholdningsprogram, hvor det ikke går ud på at stemme nogen hjem - Ikke at nedgøre folk eller se alle deres elendighed. Her er det sjov hele vejen igennem - Uden at det bliver personlig pinlig og kommer under bæltestedet.

"Ofret" Steffen havde det helt fint med alt det han blev udsat for. Og de forskellige påfund var meget originale. Alt sammen godt styret af Mads Vangsø. Vi var godt underholdt - Så TV 2 -ZULU - bliv bare ved i samme retning.