onsdag den 31. august 2011

Ekstremsport kan måske forklares !

Det er særligt mænd, som går fra motion til ekstremsport i deres fritidsliv, og sporten kan ses som en moderne mandomsprøve. Det vurderer professor ved Institut for Idræt på Københavns Universitet Hans Bonde, som er en af pionererne inden for dansk mandeforskning. "Du ser mange mænd i disse sportsgrene, der ikke længere har deres ungdoms gode fysik, men som ved at kombinerer hård træning med askese får noget af ungdommens spænstighed tilbage. De sætter sig høje mål for træningen, og når de opnår målene, er det en hyldest til den fysiske maskulinitet, som de gennem sporten har et frirum til at dyrke sammen med andre mænd." -

"Træning er samtidig en mulighed for, at mænd kan være sammen med mænd. Mange af tidligere tiders køns opdelt rum er væk, men de er stadig bevaret i sports - og toiletkulturen." Siger Hans Bonde. Mænds interesse for de udfordrende, individuelle sportsgrene kan ses som en reaktion på en kultur, hvor det at være fysisk stærk ikke længere har nogen værdi. - "Tænk hvordan en stærk mandekrop for 100 år siden var essentiel for en families overlevelse. Hvis mandens krop ikke kunne bære og løfte, så var familiens forsørgelses grundlag truet. I dag kan en kvinde med lakerede negle løfte 2 tons ved et tryk på en knap, og den fysiske mandekrop er snarere noget kuriøst, som kun i begrænset tilfælde har en produktiv funktion. Derfor ser man også, at der nærmest opstår en kult om den stærke mandekrop, som kan bruges til noget så spektakulær som en Ironman." - siger Hans Bonde. ( Så nu er der da lidt af en forklaringen på hvorfor vi "gamle mænd" fare sådan rundt og sveder )

tirsdag den 30. august 2011

Stemmer du på de rigtige !



Fantastisk. Nu kan du få testet om dine daglige overbevisninger er lig med det du stemmer. Tryk HER - Og tag testen. Jeg har prøvet, og man kan da godt få lidt sved på panden. For tænk hvis man pludselig kom ud af testen med et helt andet parti emblem end man gik og troede. ( Jeg fik dog et match, der stemte overens med mine holdninger.) Konen fik dog en Aha - oplevelse. Og det kunne også ske for dig. Nu er testen ikke den dybere videnskab, men alligevel et fingerpeg. Prøv - Det er ikke farligt !

Mere våd i regnvejr !

Bliver man mere eller mindre våd af at løbe i regnvejr ? - Ja, det kan måske lyde underligt, men hvad bruger man ikke tankerne på når man løber ( Især når man løber i regnvejr og gerne vil have tankerne væk fra regnvejret ) - Man skal tage højde for alverdens ting. Vindretning, mængde af vand, hastighed og hvad ved jeg. Alt sammen en smule over mine matematiske evner.



MEN SÅ... fandt jeg denne beregningsmodel: ( It it worth running in the rain ? ) - Her kan man, ved hjælp at diverse informationer, taste sig frem til et resultat. Og det er forbløffende ! - Det kan faktisk betale sig at løbe i regnvejr ! - At der så ikke er taget højde for den mængde af væske som kommer indefra ( Sved ) - Det er en anden sag. At jeg så oven i købet har en lumsk anelse om at regnen er mere udbredt i mine fritimer end i mine arbejdstimer kan nok ikke bevises. Men der er da nogle der ser på sagen !

mandag den 29. august 2011

Omvendt globale opvarmning !

Mærkelig som naturen kan spille os et pus ! - I disse tider, hvor vi hele tiden hører om den globale opvarmning og hvordan det vil forandre vores planet til det værre.


Nu ser det så ud til at ørkenen bliver mere grøn. Rasmus Fensholt fra Institut for Geografi og Geologi i København har gennem et videnskabeligt projekt bevist at ørkenen er blevet mere og mere grøn de sidste 30 år. Jeg skal ikke komme med nogen forklaringer. Men jeg kan godt undre mig over at den globale opvarmning ikke lige opfører sig som forskerne siger/forudsiger. Hvem er det mon der er forkert på den - Naturen eller forskerne ??



søndag den 28. august 2011

Frog rescue !

I have told before on my blog about the many frogs that I have in my graden. ( Hundred of small 2 centimeter frogs ) They are realy cute and they eat all the bugs and worms that I have in my garden. I must of cause be very carefull when I mow the lawn. That they do not come around with the machine.


Today I come across one of the large frogs. It sad on my porch. Emmediately he saw me, he hopped down between the floorboards... But he was to fat !.... So he was stuck. With his ass in the air - while making funny sounds. I had to help him free - He sat tight. Emmediately he got free, he jump in my garden pond. I hope he has learned not to underestimate its size.

Angry Birds - Hvad !

Konceptet er at man skyder nogle fugle ind til en flok grise, for at rede æggene før grisene spiser dem !!!!!!!



At voksen mennesker kan falde for denne opsætning og være helt forgabt i spillet er for mig helt uforståelig. Men at dette spil har fået så stor en udbreddelse understreger kun at jeg aldrig bliver den store marketing guru. ( Med et godt øje for hvad den næste trend bliver ) - Jeg har grint af " My little pony" ( Lyserøde heste med vinger ) - Jeg har forbandet Pokemon ( Underlige væsner, der kan være udviklet eller indviklet ) - Og jeg har aldrig troet på at Gormiti ville slå igennem - Men jeg må indrømme at jeg har taget fejl. Hvad bliver mod det næste jeg ikke tror på ?

lørdag den 27. august 2011

Navneløs bøde !

Nu skal vi godt nok passe på at vi ikke bliver for penibel. En moder har nu fået en bøde på 500.- kr. for ikke at have navngivet sit barn et år efter fødslen. Vi kan godt blive enige om at der er dømt smøl ! - men lad det dog blive ved dette. Barnet har helt sikkert et person nummer, så man kan nemt holde de offentlige registre informeret omkring barnets gøren og laden. Hvorfor skal system Danmark slå så hårdt ned på en forseelse der næsten ikke kan blive mindre.

Enten må retsvæsenet have utrolig med overskudstid, når de har tid til så små sko - - ( Og det tror jeg bestemt ikke at de har ) - Eller har de bare ikke kompetencen til at prioriterer deres opgaver, efter hvad der skaber værdi for samfundet. - - Lad dog barnet ! - Og giv moderen lidt mere snor. Hun skal nok bestemme sig. Om ikke andet, så når barnet begynder at definerer sig selv. Så skal der nok komme et navn.

fredag den 26. august 2011

Valgflæsk og dyre løfter !

Så fik vi valget, og udfaldet kan næsten blive hvad som helst. En ting er dog sikkert. Politikkerne vil stå i kø med det ene fantastiske løfte efter det andet. Der vil ikke være grænser for hvad de kan udrette, oprette eller frem mane.

Men lige meget hvad de lover, så skal det altsammen financeres. Og det er der kun to der kan betale. Enten din arbejdsgiver eller dig. Og ingen af delene virker fremmende for udviklingen...... Så er der selvfølgelig de løfter som kan financeres gennem lånte penge. Men det er som at pi... i bukserne. Det varmer ikke ret længe. Og når regningen så kommer.... Så bliver du igen betaleren.

torsdag den 25. august 2011

Min ny garage !

Jeg faldt lige over dette firma, som sælger klistermærker til din garage port. Og der findes nogle super seje billeder. Nogle der helt sikker vil skabe blikfang. Nogle smarte, som vil skabe misundelse i kvarteret - Nogle flotte, der vil løfte kvarteret. Og nogle der uden tvivl vil skabe forargelse i kvarteret. Prisen er omkring en tusse. Ikke meget mere end en gang ny maling til porten ville koste. Det skal selvfølgelig passe ind i stilen med resten af huset ( Hvilket nogle af mine vennerne nok vil sige er let, med de mange skilte vi har hængende i haven. )Jeg har dog ikke lige fået projektet godkendt af konen. Så sagen er ikke helt på skinner endnu !

onsdag den 24. august 2011

Slut med lyse ideer !

At de har taget 100 og 75 watt pæren væk fra marked kan jeg måske godt forstå. Her var der helt sikker noget energi at spare, hvis man kom over på energisparepærer. Men at man nu også tager 60 watts pæren af marked....... Tænk da jeg på og gamle, der behøver mere og mere lys, efterhånden som dåbsattesten bliver tungere. Ok. Energisparepærer kan også give lys, men hvornår når vi grænsen. Skal vi gamle leve i tusmørke, med fare for at falde og brække alverdens knogler. Det skal der ikke megen marko beregning på, inden den opnåede energibesparelse er gået op i sygedag - hospitalsdage - tabt produktivitet og hvad ved jeg. Nå... Man kan jo starte med at hamstre en stak 60 Watts pærer og så håbe på at de kan holde til dåbsattesten løber ud.

tirsdag den 23. august 2011

Jesper Klein var en del af mit liv !

Helt fra barns ben har jeg "kendt" Jesper Klein. Han havde så mange lag i sin vifte af underholdning, at jeg både som barn og senere som voksen har elsket at se ham. Jeg lagde måske ikke mærke til talentet da jeg var barn, her lod jeg mig bare underholde. Men som voksen har jeg fået dyb respekt for Jesper. Han kunne både være sjov og alvorlig . Og hans kommentarer til verden var fyldt med vid og etik. Her mistede jeg en del at min verden og vi mistede alle en god mand for humøret. Jesper Klein har dog givet os Sebastian Klein. En ung mand der er så fyldt med talent at han nærmest lyser i mørke. Det kan godt være at Sebastian er mest til børn, men lur mig. Han har også vid og forstand, så han kan løfte navnet Klein.

mandag den 22. august 2011

En barndom forbudt for børn !

Konen har arbejdet frivillig ved Blå kors i Hobro. Og selv om vi er flyttet og hun derfor er stoppet, støtter vi stadig denne organisation. Hvilket også betyder at vi får deres avis: ( Blå Kors Bladet ) - Jeg læser den gerne igennem og undres ofte over de mange skæbner der er i vort samfund.

Denne gang var bladet dedikeret til børn af alkoholiker. Og her skal jeg love for at jeg fik en på opleveren. Jeg har aldrig lige tænkt denne vinkel på en alkoholikers liv. Her fortæller forskellige personer om deres opvækst i en alkoholiseret verden. Hvordan man skulle være voksen og tage ansvar lang tid før man overhovedet var moden til dette ansvar. Hvordan utryghed og øretæver hang tykt i luften og hvor basale forhold som mad og varme kunne være et problem. Selvfølgelig har en alkoholiker sådanne problemer omkring sig, det er bare meget usynlig for os andre, der ikke kommer så tæt på disse mennesker. Jeg kan anbefale, at man læser bladet. Det giver lige den ekstra vinkel på problemet, som gør at vi burde sætte meget mere ind på problemet. ( Ros til Blå Kors ) - Det kan da godt være at de er en smule frelste. Men hvad gør det når de gennem deres arbejde kan frelse andre (Læs børn ) fra skæbner som lige beskrevet.





søndag den 21. august 2011

Tosse Dumme Danskere !

Sad lige og hørte en udsendelse om Danida´s støtte til store fiske farme i Vietman. En produktion der er meget miljømæssig tvivlsom - En produktion der kun lige akkurat kan løfte lønningerne i området over sultegrænsen, hvis de arbejder 60 - 80 timer om ugen - Og en produktion der i øjeblikket er ved at udkonkurrere vores egne fiskere, Disse Pangasius fisk er måske en lokal succes, men de sviner så meget i Mekong floden at myndighederne ser det som et stort problem - Pangasius fisken lander på de Europæiske middagsborde som " pris dumping" fisk, fordi man holder de Vietnamesiske arbejder på noget der ligner sulteløn - Og samtidig må Europæiske fiskere se til at de bliver udkonkurreret af disse fisk, mens de selv er underlagt strenge restriktioner omkring fangstkvoter - miljø og mindsteløn.


Og alt dette støtter vi så gennem Danida. Her er det at " Tosse Dumme Danskere" kommer ind. Hvordan i alverden kan vi støtte med millioner af kroner til et projekt der er så åbenlyst elendig. Hvordan kan Danida være så enøjet at de roser sig selv for at man nu har trukket 1000 vis af Vietnameser over sultegrænsen, når prisen er omfattende forurening - Enorm lange arbejdsdage - børnearbejde og en europæisk fiskersamfund der drives mere i knæ ( For egne skattepenge ) - Det må holde op. Der må være nogle der kan se det store billede og stoppe sådanne sager. ( Ovenikøbet er forbrugerne nu også begyndt at stille spørgsmål ved dette af opdrættet Pangsius fisk. De er åbenbart ikke helt rene for medicin rester og kvaliteten er heller ikke helt i top. )

lørdag den 20. august 2011

Kunsten at sparke dæk !

At sparke dæk er en vigtig ting at lære som mand i mange familier. ( Også vores familie ) Ordene kommer selvfølgelig fra et sted i verden, men har ikke den samme betydning i dag. Søger man lidt finder man at metoden var et tjek af hjul lejer, som man brugte i meget gamle dage. Men i dag vejer en bil typisk 1 ton og normalt holder hjul lejerne i mere en 20 år. Så omkring 1970 blev det almindelig kendt at sparke dæk var passé. Bilforhandlerne tog ikke rigtig kunden alvorligt når de sparkede til dækkende - ( Så vidste de at der var besøg af en kunde uden forstand på biler )

... Og alligevel er det vigtig at kunne sparke dæk. For det er måden vi mænd, på helt lovligvis, kan forlade et kaffebord eller familie komsammen og vandre ud til vores biler. Her kan mande hørmen blomstre. Vi kan sige alle de "dumme - uintelligente og ofte ligegyldige" ting, mens vi fysisk står og sparke til dette og hint dæk. Det er nærmest en rituel handling, som ikke kræver den store oplæring og som både kan tilfører én nogle oplysninger og hvor man kan få lov at stå og "brumme" uden at nogen ligesom ser skævt til en af den grund.

fredag den 19. august 2011

Betalingsring er en advarsel !

Forslaget om en betalingsring omkring København er kun starten på den afgiftregn som vil vælte ned over middel indkomst Danmark, hvis S og SF kommer til rorpinden. Jeg ved ikke lige om jeg skal klassificerer det som en misundelses skat - Som en adfærdsskat eller om det virkelig er tænkt som en skat der er ment for at gavne miljøet.

Men en ting er sikker. Rigtig mange mennesker skal sætte 11.000 kr af på deres årsbudget - Rigtig mange mennesker vil få logistikproblemer når de skifter til offentlig transport - Rigtig mange mennesker vil få begrænset deres fleksibilitet - Og rigtig mange mennesker vil bande dette tiltag langt væk. Og så kan vi andre, ude i den ganske land spekulerer på hvornår det så rammer Aarhus - Odense - Kolding - Vejle o.s.v.

Invisible Design !




Everyday life is filled with car advertisements. New models - Face lift - Extra detail. Often I do not take notice of these small changes. And that´s why I never noticed the ongoing development which is within the cars. Today I was at a meeting at the Comwell Hotel in Middelfart, and there was a rally for people with old Citroën cars. And when I parked my new C3 model beside these old cars, I could clearly see a trend. The basic idea was the same but the finish and functionality is certificantly different.



Shall I come with a single negative comment. There has not been the same development on the engine side. The old cars drive around 15 km / liter fuel - Today my cars i driving around 20 km / liter - Should the development have been just as great on fuel saving, so should my cars drive around 60 km / Liter.

torsdag den 18. august 2011

3 gram salt !

3 gram salt mindre hver dag. / Sølle 3 gram. Mere skal der åbenbart ikke til før man virkelig flytter meget på sit helbred. Efter nye undersøgelser vil effekten være større end den indsats vi gør på rygestop - vægttab og kolesterol dæmpning. - Vi danskere indtager ca. 10 gram salt hver dag. Meget af det får vi gennem allerede saltede varer fra fødevarerindustrien. ( Chips - marineret kød - halvfabrikata ) Så den mængde vi tale om at spare er det vi selv drysser hen over æggemaden - kartoflerne eller i sovsen. Og det burde man da kunne styre. Eller hvad ! - Måske skulle vi prøve at sætte salt bøssen udenfor køkkenet, så man bevist skal gå efter saltet. For jeg tror at man efterhånden automatisk griber ud efter dette stof. Uden lige helt at tænke over konsekvensen. - Eller man skulle sætte en lille plakat op på køkkenskabet, hvor fordelene ved at lade salt stå var synlige. For det er en vane der skal brydes. Det er ikke lige nemt.


.... Men fordelene er da til at få øje på. I Finland har de gjort en stor og lang indsats for at mindske forbruget af salt. Resultatet er 20 % mindre forhøjet blodtryk - 15 % mindre blodprop i hjernen - 60 % mindre tilfælde af dødelige blodpropper i hjertet / hjernen i aldersgruppen 40 - 60 årige. ( Min aldersgruppe )

onsdag den 17. august 2011

Drengerøvs film !

Uanset om det er fantacy - Uanset om det bare er en masse special effect - Uanset om det bare er en tegneserie der er blevet filmatiseret, så er det en rigtig god drengerøvsfilm. Ghost Rider appelerer til alt det der skal være i en god gang blockbuster. En syret historie - En masse aktion - nogle gode effekter og så krydret med en god skuespiller. Og så har filmens hoved karakter og Nicolas Cage en sjov tvist. For Nicolas Cage var så stor en fan af tegneseriefiguren ( Dengang han var ung og Ghost rider kun var en tegneserie ) Dengang fik han tatoveret Ghost Rider på armen...... Sejt at han så senere blev skuespiller og ovenikøbet kom til at spille rollen som hans ungdomsidol.



Japaner i byen !

I går var konen og jeg en kort tur i Vejen for at handle. Her stødte vi ind i en flok unge Japanere, som var på rundtur. De var så arketypiske, at vi kom til at grine højt. De pjattede rundt - snakkede højt og frem for alt fotograferede alt de kom i nærheden af. Selv vores hund skulle de have med på billede. Jeg prøvede at tale lidt med dem. De boede på Askov Højskole og var på udveksling. Men de havde næste ikke tid, da de skulle videre med deres fotoapparat. Her kan konens iver for at fotograferer slet ikke følge med.

tirsdag den 16. august 2011

Arbejde til nye lærer

Vi bliver bombet med information om at der er en massiv afskedigelse af lærer. Skoler lukker - Elevtallet falder og man rationaliserer overalt. Så at have to døtre, som er på vej i den retning skulle jo næsten være et skridt direkte ud i den lange kø af arbejdsløse. Det faktum at de er nyuddannet, gør ikke sagen bedre.....

Men... Alligevel oplever jeg nu at den ene datter nu er ansat i en lærerstilling, selv om hun mangler 1 år af uddannelsen. Mens den anden færdig uddannet datter havde hele 2 lærer job at vælge imellem, mens hun samtidig havde et job i en skolefritidsordning......... Det syntes jeg er helt fantastisk....... Og jeg er voldsom stolt over at de begge har fast arbejde i en tid hvor lærerjob ikke hænger på træerne. De må have nogle kvaliteter der er eftertragtet. Og så ved jeg at de er meget arbejdsomme. Og netop den egenskab kan bringe én langt i livet.

mandag den 15. august 2011

Tusind tudser !


Ok, nok ikke tusind, men det er helt sikker at jeg har en masse små og store tudser i min have i år. - Først på sommeren var der nogle få, men ret store tudser omkring mit havebassin. De vraltede omkring og hunden var ofte lidt nysgerrig. Jeg tog det som et naturlig indslag i haven. Men nu skal jeg love for at det naturlige indslag har givet udslag. Nu har jeg masse af små ( 1. cm ) tudser i haven. De springer rundt over alt og kan nærmest gøre et skyggefuld hjørne helt levende. Jeg prøver virkelig at få den væk fra græsplænen, når jeg kommer med slåmaskinen, men jeg får helt sikker ikke alle væk. ( Så nogen lader livet ! ) - Det må være den fugtige og noget sumpet sommer vi har haft, for jeg har aldrig set så mange tudser på en gang. Fordelen er at de tager alt mulig utøj i haven. Og at hunden efterhånden er blevet overvældet af tudser, så interessen er forsvundet.

søndag den 14. august 2011

Vejlefjord krydsning i våddragt

Så var det igen blevet tid til at krydse Vejle fjord i en våddragt. Jeg var måske ikke super forberedt, men 1300 meter burde nu kunne tages på rutinen. Jeg havde dog investeret i ny våddragt ( Topmodel ) Så materiel siden var ok. Og så stiver sådan en ny dragt også selvtilliden. Så jeg var klar. Målet var at slå klubbens træner og alle andre i Triathlon klubben. Og gerne være indenfor en margin på under 2 minutter efter sønnik. ( Jeg har ikke resultatlisten endnu - Komme på senere som kommentar ) - Men jeg er overbevist om at jeg fik alle mål. Mit held var nok det dårlige vejr. Som ellers var lidt synd for arrangørene. Jeg elsker bølger, strøm og en hård rute. Her kommer mit power svømning til sin ret. Og alle de dygtige teknik svømmere ( Læs svømmehals svømmere ) Får ødelagt deres rytme og stil. - Og så mødte jeg endda en kollega, som også ville prøve kræfter med Open Water. Det kan kun anbefales. Det er væsentlig anderledes end indendørs svømning. Det er meget mere natur, meget mere udfordrende og meget mere psykisk opbyggende.

Vejlefjord svømning 2011 - resultatet





Resultatlisten er HER. - Løb nummer 9 - afgang kl. 15.30 - Samt et par artikler om arrangementet. - Og TV Syd

lørdag den 13. august 2011

Folkekirken for de få !

Endnu engang bæres der brænde til bålet om at folkekirken skal løsrives fra staten. Med en præste flok i Kolding, der ikke vil vie fraskilte viser folkekirken igen, at de ikke er folkets kirke. Jeg spørger bare: Kan vi have folk på den offentlige lønliste, hvis fornemste opgave er at servicere folket. Men som ikke gider arbejde for pengene, når de ikke kan lide kunden. -


Svaret må være NEJ.


Så enten skal vi smide præsterne ud - eller overbevise dem om at de SKAL servicere alle - Eller bedst, lad det blive en privat sag om vi vil være medlem af kirken. Så ville man nok blive betydelig mere service minded. Produktet, kvaliteten og indlevelsen vil igen blive omdrejningspunktet. - - - Ikke en eller anden præst, der tilfældigvis har en personlig negativ holdning til en større del af befolkningen

fredag den 12. august 2011

Mail til naturen !

Nu er naturen også gået digital, og det er blevet muligt at sende en mail til naturen. På internet adressen (http://www.kærenatur.dk/) går man ind og skriver hvad man nu har på hjertet. Naturen beder faktisk om gode råd - eller en god natur historie. Det er muligt at lægge et billede ind sammen med sin mail. Og man kan endda markere stedet på et kort...........

Så kan det snart ikke blive nemmere..........


MEN HUSK ! - Tag nu selv ud i naturen, den skal opleves i virkeligheden. Man kan meget fra sin computer, men man kan ikke dufte - smage - fornemme - mærke naturen gennem sin skærm. Det er stadig noget man skal op af stolen og ud under åben himmel for at få fornøjelse af.

torsdag den 11. august 2011

Tyskerne stjæler vores sommerhuse !

Om tysker skal have lov at købe sommerhuse i Danmark.... Ja, det er jo et svært spørgsmål. Men lader man sig rive med af Jørn Dorhmann´s retorik kan man da godt blive helt nervøs for tyskens fremfærd. I radioen i går fremførte han argumentet om at tyskerne ville opkøbe alle de bedste huse, og sætte hegn omkring så de kommer til at ligne rockerborge. - Og da Tyskland er fyldt med direktører, ( som ville være dem der købte husene ) ville de ikke udleje et eneste hus til danskerne. De ville i øvrigt også presse priserne så højt op at det ville være praktisk umulig for Hr. og fru Danmark at købe et sommerhus langs vestkysten. ( Husker jeg priserne rigtig, så er de hvis allerede så dyre at det ikke er Hr. og fru Danmark der køber husene )



Slå nu koldt vand i blodet Hr. Jørn Dohrmann. Man kan have mange argumenter, men tysker forskrækkelsen skal ikke være en af dem. Heller ikke ideen med at der ikke vil være nogen udlejning ( Pt. udlejes kun ca. 20 % af alle sommerhuse ) - Og slet ikke argumentet, at det hele skal være en lidt flottere udgave af et kolonihave område. - Bliv saglig - eller hold mund !

onsdag den 10. august 2011

Papirløse samfund - Ikke i Arbejdsskadestyrelsen !

Dengang jeg købte min første computer ( Jeg mener at den hed 386 ) - Var et at de helt store mantra, at vi nu var på vej til det papirløse samfund. - Det må man nok sige var en sandhed med modifikationer . For vi skulle lige igennem den helt store printning periode, inden vi nu er på vej over i den mere virtuelle og digitale verden. Digital signatur - Skat på nettet og homebank, bare for at nævne et par smarte ting.

DERFOR KAN DET UNDRE MIG...... at Arbejdsskadestyrelsen ( ASK ) og Arbejdstilsynet ( AT ) ikke er med på denne bølge. Jeg sidder i dag og behandler en del sager fra ASK, og alt er på brevform. Der er endda en stregkode på deres breve, som skal bruges som reference, når man svare eller henviser til en sag. Det er så bøvlet at det næste er tilbage til "Flintstone" alderen. Det må koste spidsen af en jetjager og være særdeles ineffektiv.

tirsdag den 9. august 2011

Regn - Regn !

Det var noget af en regnfuld start på arbejde. Man kan selvfølgelig godt sige at det kan være lige meget, når man nu alligevel har "en brugt ferie" til salg. Men det er da sin sag at møde med nyt strøm på arbejds batteriet - være super klar til nye udfordringer - Og fuld af positiv energi.......................Og så skal man lige starte med at lufte hunden i regnvejr - finde fra P - Pladsen til kontoret i regnvejr - Og hjem og træne i regnvejr. Eneste positive jeg kan se, er at mit havebassin og fisk får nyt vand.

mandag den 8. august 2011

Dræbt af tobaksrøg !

Ja, det kunnen være en af de opgaver som Arbejdstilsynet ( AT ) skal til at køre efter - Og efterforske. For der er åbenbart ingen grænser for hvordan rygeloven bliver overtrådt. Jeg tænker ikke her på de gæster, som sidder på værtshuset og ryger ( De kan jo bare gå ) Men på det personale, som skal arbejde i den passive røg. Tilsynschef ved AT syd, Jens Dissing udtaler: "Vi giver bøder, som værtshusene betaler og derefter bare fortsætter"............. Jamen det er da også synd for Jens Dissing. Men det er nu nok mere synd at han ikke kender, eller vil bruge den magt han har som tilsynschef ved AT. Når man ved hvor hårdt AT kan fare frem i forhold til ventilation - sidemandspåvirkning og beviste overtrædelser af arbejdsmiljøloven ved almindelige virksomheder. Så kan det undre at de her danser om det varme "askebæger". Man kunne få den mistanke at de bevist nedprioriterer denne lovgivning. ( 49 overtrædelser i perioden 1/1 2008 - til - 31/12 2010. ) Men her mener jeg at de går voldsom fejl i byen. Når man ser på gennemsnits levealderen for tjenere, bør der ringe en større kirkeklokke for arbejdstilsynet. - Men de venter måske på at den første sag om en medarbejder, der beviselig har fået lungekræft af passiv rygning på et værtshus dukker op. Skulle det ske, vil de helt sikker prioriterer om. Ikke for andet, så fordi de risikerer en minister der begynder at tale om pligtforsømmelse og måske erstatning til skadelidte fordi de ikke håndhævede loven. ( Samt et par personlige næser )

søndag den 7. august 2011

Kongeørn - rådyr og hundrede af fasaner !

Vejret var så som så, da vi gik på "jagt" efter Kongeørnen. Min kammerat vidste en god skov, hvor muligheden var stor. Så vi vandrede en tur i omgivelserne Og der var nok at se på. Masse af Rådyr, og hundrede af fasaner. ( Opdræt til jagt ) - Hunden kunne snuse alverdens ting, og ville efter alt der bevægede sig. Men ikke megen Kongeørn. Skov ejeren skal have ros for den pleje af området som vi kunne se, men jeg er ikke udelt begejstret for fasanopdræt. Når der er så mange fugle er det næsten som et "skydetelt" - Man kan umulig ramme ved siden af. Men man kan jo vælge at tro, at de er sat ud til Kongeørnen !!!!! - PS: Og så opdagede jeg, efter at have kendt ham i mange år, at min kammerat var hundemenneske. At se ham støve rundt med min hund mellem træerne og den måde han nærmest " sporede" med dyret. Han skal da have en hund ! - Mærkelig som ting pludselig bliver synlige. Selv om det nok har været der hele tiden.

lørdag den 6. august 2011

Havet omkring Danmark !

Her er beviset. Jeg har også været i havet i Danmark ! - Det var godt nok lidt koldt, men jeg kunne ikke lade chancen gå fra mig. Bølgerne var også så høje at det ikke blev til nogen form for åben vandssvømning.... Så en kammerat og jeg hoppede rundt i bølgerne som små drenge. Hunden ville også med, men vente hurtig rundt da den fornæmmede temperaturen og de høje bølger. Det er sjov som strand og vand får legebarnet frem i én.

fredag den 5. august 2011

Hund på ferie !

Så kom hunden også hjem fra ferie. Den har været "udstationeret" i over 3 uger ved min datter i Aarhus. Og det har været en hård tur. Ikke mindst for dens ejere. Vi har da godt nok været på ferie og haft tankerne mange andre steder end på hunden. Men man savnede alligevel alle de små ritualer, som hverdagen er fuld af, når man har vores hund. Morgenluftningen - Skyggen der følger én rundt i huset - Det pludselige ryk, når en kat krydser haven - En blød våd næse der lige strejfer ens ben, for at sige hej - En svag snorken fra sofaen allerede kl. 8 om aftenen..... Ja, der er mange små ting, som først bliver synlige, når de ikke er der.


Hunden derimod har nok haft det super. Den har boet ved sin legekammerat nummer 1. Har tæsket rundt konstant og fået lov at sove oppe i sengen. Blevet bedste venner med min svigersøn og lært IKKE at tigge ved bordet. ( Hvilket har den side effekt at den har tabt sig over 1 kilo på 3 uger ) .... Nå, nu er "pølsehunden" hjemme. - Lidt mindre pølse men alligevel voldsom elsket og savnet !

torsdag den 4. august 2011

Vejrudsigten - Er den til at stole på !

Da vores ferie i år var baseret på hotel ophold, og den første uge var storbyesferie, med det formål at komme ud og se noget, var jeg væsentlig mere interesseret i vejret, end normalt. Så jeg tjekkede både italienske netsider og de mange danske sider. Og her må jeg nok sige at de alle underbyggede mine fordomme over for vejrudsigter. Skulle man sætte procenter på ( Hvilket nok er noget pjat ! ) Så ramte de ikke rigtig over 50 % af gangene. De havde næste altid et lille regnvejr liggende i deres forudsigelser, men på de 2 uger vi var i Italien var det kun én gang regn. Og det var meget kort. Jeg tænkte så at det nok var fordi det var Italien og det måtte være nemmere at være præsis i Danmark...... Men ak ! ....... Selv hvis man går i dybden og tager DMI,s lokale vejrudsigter, så er de nærmest som vinden blæser. Men det er måske bare mig der lægger for meget i disse metrologers udsagn. For hører man ordentlig efter ( Hvilket konen mener jeg ikke gør ) - Så har metrologerne også nogle meget luftige udsagn. Eks: Svag vind fra skiftende retninger. Temperatur mellem 16 - 26. Spredte skyer med mulighed for lidt regn. - - Det kunne passe på næsten alt det vejr der er mellem maj og august i Danmark. - Jeg burde nok bare gøre som jeg plejer. Planlægge efter hvad jeg selv syntes er fornuftig, og så tage tøj med i forhold til det jeg selv tror. Det har gået i mange år. ( Jeg havde bare et forfængeligt håb, at der var lidt hjælp at hente til planlægningen )

onsdag den 3. august 2011

Bus fra Skodborg !


Jeg så at der lå en underskriftindsamling ved vores lokale købmand. For en protest over at man skulle betale 300 kr. til et buskort, for at ens børn ( 7 - 8 - 9 klasse) kunne komme i skole i Vejen.






DET KALDER JEG KLYNK !

Eller den sædvanlige krævementalitet !

Jeg ved godt at Vejen kommune har lukket overbygningen på Skodborg skole. Men set i lyset af kommunens økonomi, var det nok en rigtig beslutning. Og der er faktisk lavet foranstaltninger til at opbløde denne beslutning. Kommunen har anlagt en fantastisk god cykelsti, så her er der en gratis mulighed for at de store børn kunne få noget motion. Endda på en sikker skolevej. Her burde de kunne cykle ca. 6 af de 11 måneder der kan være tale om årlig. ( Så taler vi om 5 x 300.- kr = 1500.- kr. ) - Dette beløb, sat i relation til de ting som vi i forvejen giver vores unde ( Fladskærme - bærbare pc - mærketøj ) - Ja, så er det en billig investering i deres skole uddannelse og fremtid.

tirsdag den 2. august 2011

Skovtur for familien Danmark !

Danskerne ved bedst, hvor de gerne vil holde picnic, og hvor man søger hen for at nyde fuglekvidder, duften af lyng eller smukke udsigter. Derfor giver jeg mulighed for at få indflydelse på, hvad der er brug for af nye faciliteter til friluftslivet : Siger Miljøminister Karen Ellemann


Det lyder da næsten som éen stor "tag selv pulje". ( 3,5 mill over 3 år ) - Men så godt er det dog nok heller ikke. Dog vil jeg opfordre så mange som mulig til at se dette forslag efter i sømmene . Og kender man et sted eller to, der kan forbedres med en bænk - et læskur - et udsigtstårn - en natur legeplads eller måske en bålplads. Så er det bare med at søge ! - Der skal alle mulige lokkemidler i brug, hvis vi skal have Familien Danmark væk fra have / fjernsyns idyllen og ud i skoven.

mandag den 1. august 2011

Lille forretning !

Der skal som ikke så meget til for at være selvstændig erhvervsdrivende. Især ikke hvis man slår sine folder i turistområdet omkring Garda søen. Her så jeg en lokal tørklæde handlende og hans lille knallert/bil. Fra han kom til han havde pakket hele "biksen" ud, gik der 10 minutter. Så fandt han en stol frem - - Og var klar til at handle. På den måde "tøffer" han rundt til de forskellige turist markeder. Og at dømme efter hans handel, så tjener han også til brødet. Der behøver ikke altid at forretningsplaner - strategier - reklamer og finansierings budgetter. Her er det nok med et handelstalent !