søndag den 31. juli 2011

Hotel Hess - Typisk tysk !

På vejen hjem overnattede vi på Hotel Hess. Det kan godt anbefales, da det ligger næsten klods op af motorvejen og passer afstandsmæssigt perfekt, når man skal "bide" turen fra Italien over i to.

Og hotellet er så typisk et lokalt tysk hotel, at det næsten er for meget. En gammel bindingsværksbygning, som har knopskudt af flere omgange. Der er gange overalt, i flere forskellige forskudte niveauer. Der er fyldt op med tusinde af små og store ting for at fremme hyggen og der emmer af Lederhosen og tysk øl i kæmpekrus. Maden var fin - Betjeningen også. Ja, selv værelserne var ok. Vi var ikke de eneste Danskere på stedet. Der var faktisk KUN danskere på stedet. ( Pris 99 Euro for 3 voksne - Incl. morgenmad )

lørdag den 30. juli 2011

Handicap parkering !

En af de ting der altid virker i Italien er handicap parkering. Her i landet er der en helt anden kultur end i Danmark i forhold til handicappet. Måske skyldes det deres familiestruktur eller det niveau af omsorg som samfundet byder de handicappet. Og derfor tager befolkningen sig bedre af deres svage. Jeg har ALDRIG set en italiener uden handicap skilt benytte en handicap parkering. Det sker jævntlig i Danmark. Der er altid en udbredt hjælpsomhed når vi kommer rundt. ( Ingen særbehandling ) - Der er ramper til næsten alt og der er skiltet rigtig fint med muligheder for toiletter - omkørsler o.s.v. - Her kan man som dansker, næsten krumme tæer af flovhed. For ofte ser man danskere der moser sig frem. " Her kommer jeg" - og ofte holder der almindelige mennesker på handicap pladserne i Danmark. - Og adspurgt, har jeg hørt svar som: " Jeg skulle bare lige" - - Eller " Der er da så mange andre pladser, så der kan de jo bare holde" - - - Eller " Jeg har travlt, så jeg tog lige den nærmeste P-Plads " Øv - for dansk mænge sig frem mentalitet.

Den italienske stat er skurken !



Sådan er skilt ville man aldrig finde i Danmark ! - I den lille italienske by Peschiera Del Garda, som gør en masse for at se pæn og velholdt ud, ligger en stor bygning, som er ved at forfalde totalt. Så sætter man frisk et skilt ( Flere steder endda ) på bygningen, som siger at "Denne bygning tilhører staten og det er deres ansvar at vedligeholde stedet" - - - Det var måske et eksempel til efterfølgelse Alle de dårlige vedligeholde bygninger som skæmmer de danske byer. Sæt et skilt på med ejerens navn. Det kunne være offentlige styrelser, men det kunne bestemt også være enkelt personer. Så offentligheden kan se hvem de skal klante for den dårlige vedligehold og lade attitude ( Jeg husker en lang sag i Hobro med en person ved navn Buchhard. Som virkelig var en "Bolig Bandit" - Hans navn burde have stået overalt på hans bygninger.

fredag den 29. juli 2011

Fiat 500 - Cigaræske på hjul !

Selvfølgelig er Italien fyldt med den nye Fiat 500. I alverdens afskygninger. Fra meget anonyme modeller , over de mere stilet til de direkte tunede modeller ( Jeg syntes dog stadig at konceptet er et dårligt plagiat af Mini modellernes koncept.)


Nå..... Vi så nu også flere "gamle" Fiat 500. Og de er fede. Små simple biler. Kun lige det der skal til for at man kan kalde det en bil ( 4 hjul - karosseri - rat - pedaler og et speedometer ) - Og finder man en velholdt model ( Billedet ) Så kan man blive helt misundelig på ejeren. De " gamle" Fiat 500 er også som skabt til Italien. De kan komme rundt i selv de smalleste gader - Ind i de mindste garager og kan parkeres på selv det mest umulige sted. Og så fylder de ikke mere end ½ Mercedes.

Riddershow som koncept !

Medieval Times, er en lidt anderledes restaurant - -Eller et lidt anderledes hesteshow - - Eller et lidt anderledes turistmål - - Eller lidt af hvert. Her bliver man bænket i lange rækker, rundt om en arena. Vi er delt i 4 hold ( I forhold til de 4 riddere - som skal kæmpe om prinsessens gunst ) - Maden serveres på "rigtig" middelalder maner. Tin fade og skåle. Suppen serveres af en stor spand, maden spises med fingerne. Og der løber hele tiden nogle rundt og fylder øl op.

Alt imens man sidder og råber og skriger efter ridderne, men de fægter og slås. Eller ridder om kap på deres heste. En intensiv og meget sjov oplevelse. Også selv om man ikke har børn med. ( At det så ikke lige var vores ridder der vandt prinsessen var bare ærgeligt ) - Man kan også opleve dette andre steder i verden

torsdag den 28. juli 2011

Gadesælger med et smil !

Vi sad på en cafe ved aftenstide og der kom en af de "heldigvis " få gadesælgere som florerer alle steder hvor der er turister. Han viste en håndfuld ure frem, og da jeg kunne se at det var Breitling ure, skulle jeg lige have et nøjere kig. Det var efterligninger, nøjagtig som den jeg i forvejen gik rundt med. Han startede med en pris på 75 Euro, men så måtte jeg forklarer ham, at jeg havde arbejdet meget i China det sidste år og kendte de kinesiske priser. Viste ham også det kopi ur jeg havde på. - Vi blev ret hurtig enig om 20 Euro - Han grinede og sagde tak for snakken. - Senere kom der ikke mindre end to andre gadesælgere forbi vores bord. De smilede også og sagde: " Chinaman" - De ville ikke engang vise deres varer til os. Vi vidste hvis for meget om deres indkøbspris.

At være på tønden !

.......... Giver en lidt anden mening, når man ser en sådan installation En tøj dukke, sat ned i en tønde og spraymalet. Vi var i byen Sirmione . En rigtig turistby ved Garda søen. Men også et sted der er så unik, at man næsten skal se stedet. Det er også i denne by vores yngling maler har en butik. Desværre er det forbudt at tage billeder af hans butik. Vi købte ikke noget denne gang. Men fik en del gode indtryk med hjem. Vi har en gang købt et billede ved manden. Billedet hænger i vores køkken. Og det bliver nok ikke det sidste fra hans butik.

onsdag den 27. juli 2011

Op ad bjerget - med hjelm !




For anden gang kravlede jeg op til toppen af Monte Baldo på min MTB. Og denne gang tog jeg også lige turen rundt om spidsen - På en dertil indrettet MTB rute på 2,5 km. - At kravle op var hårdt, men turen rundt om spidsen var en prøvelse. Stejle sider, med fald på mindst 50 meter - Ren grussti, med mange huller og ret skarpe stigninger og sving. - - - Nå, jeg kom rundt og svælgede i de ca. 15 km nedkørsel. ( Kom op over 60 km på min MTB ) - Noget der dog undre mig en del er at kun 1 ud af 10 motionscyklister bærer hjelm. Både med de mange bilister på de smalle veje og den hastighed man kan opnå på nedkørslen, sige BRUG HJELM. - Nå, de bliver nok beskyttet af deres forfængelighed, eller den allesteds nærværende cykel-kluds-hat.

Affaldssortering på Italiensk !




I en lokal by så jeg dette system for sortering / aflevering af sit husholdnings affald. umiddelbart så det meget smart ud. ( Italiens design - agtig ) Tydelig afmærket - renlig og lige til at gå til. Men da jeg kom en smule tættere på, så lugtede det fælt. Affaldet faldt ned i nogle store beholdere, som var under de smarte "affalds - postkasser". Og de var bestemt ikke lugt sikret. - - Dertil kom at tømningen nok også var besværlig. Da eneste adgang til beholderen var fra oven. Altså affaldet skulle løftes op og over i en skraldevogn. ( Nå.... Smart at se på - Ikke særlig praktisk - Typisk Italiensk )





tirsdag den 26. juli 2011

Kærlighed i Italien !

Der er altså et eller andet ved Italien der gør at de kærlige følelser bliver vækket igen. Om det er Varmen - Maden - Vinen - Atmosfæren - eller simpelhen bare det at vi holder ferie, og derfor får mere tid til hinanden........ Men det kan vel også være ligemeget hvad grunden er. Det vigtigste er at vi nyder hinanden. Og ser jeg på mine omgivelser ( Venner - bekendte - kollegaer, som har skiftet konen / manden ud. Nogle flere gange ) - Så syntes jeg næsten at det er synd for dem. At kende og elske den samme i over 30 år, gør at vores sammenliv er blevet en del af min indentitet, en del af min sjæl, en del af mine holdninger. Og så er det jo skønt at komme på ferie i Italien og få det hele bekræftet en gang til ! :-) - :-)

Hjemis på Italiensk !

Denne lille isbil ( Som selvfølgelig er så lille, da den ellers ikke ville kunne komme rundt mellem de små gade i Italien ) Så vi på vores gåtur. Den kunne ikke rumme ret mange liter is, og dens kølersystem var ikke større end det der sidder på min egen fryser. Men stadig en italiens udgave af Hjemis. - En anden fordel var at ismanden hurtig fik udsolgt og derved kunne vende hjem til fyraften. Ja - Nogen gange er Italienerne ret smarte.


mandag den 25. juli 2011

Når den seje falder igennem !

Så kom vi til stranden, og jeg skulle selvfølgelig ud og svømme åben vands træning. Jeg trak min splinter nye IRONMAN våddragt på og kastede mig i bølgen. Svømmede rundt som en anden proff. Og jeg kunne mærke at mange kiggede på "ham den underlige" - Der svømmede rundt mellem bådene - lidt langt ud.


Men da jeg så skulle op, gik glansen af IRONMAN. Mine super ømme tæer har slet ikke godt af de mange småsten, så jeg gik som en vingeskud and og lignede mest af alt en "fordrukken gammel mand, der ikke kunne holde balancen..................... "Storhed står for fald": var min søns kommentar. - Men selv om han svømmer bedre en jeg var han ikke med på turen. Han er så meget "svømmebassin narkoman" - At han ikke kan svømme når han kan se fisk - planter eller havde vi eller kan møde på åben vand.

søndag den 24. juli 2011

Stedet hvor jeg gerne vil være pensionist !




Vel ankommet til Lago Del Garda. / I selve byen Garda, gik vi en tur langs byen havnefront. Her er fantastisk flot og lige en sted jeg gerne vil tilbringe de første 10 år af min pension. Det burde også være muligt, da der er mange huse til salg ( Lidt op af bjerget ) - Og hvis man kan nøjes med 100 m2 - og en rimelig parkeringsplads og samt en god altan, så er prisen overkommelig. Og jeg kunne se at jeg ikke var den eneste med disse tanker. ( Billedet ) En pensioneret post havde lagt sin båd i havnen, og brugte tiden på den måde.

lørdag den 23. juli 2011

Rusiske turister !

Jeg har ofte hørt at russiske turister er noget værre skidt. Og har da også oplevet et par stykker på mine forretningsrejser det sidste års tid, som bare understreger deres dårlige ry. - På vores hotel oplevede vi så lige dette "herrefolk" på nærmeste hold. Og især hotellets forholdsregler. De var en familie på 6 personer, og de boede kun en nat. Så de var kun til morgenmad en gang.

Normal har hotellet et stort tag- selv bord om morgenen, men denne dag fik vi portions serveret det vi bestilte. Udelukkende for at forhindre russerne i at rydde det hele. Vi kom til morgen maden lidt efter russerne, men de havde allerede smurt 2 store poser af mad, og sad kun og ventede på at tjeneren satte mere på deres bord. Det var både sjovt og lidt sørgeligt at se, at hotellet blev nød til at tage disse foranstaltninger, for at være sikker på at der er nok til alle. ( Det så dog ikke ud til at forstyrre russerne - svigermoderen sad ligefrem og "spyttede arrig" over at de ikke kunne få mere )

fredag den 22. juli 2011

Casa Rossa - Montecatini Terme !




Nice little famely hotel in Montecatini Terme in Tuscany. After a week on site, we can only recommend to try. There is a cozy atmosphere, a nice service and very clean rooms. Do you take price into consideration, there is good value for money. And they manage to conjure up a 5 course meal every night !

The sorroundings offers plenty to see. From caves - to local mountain towns - Spa and fine shopping. And Florence - Lucca and Pisa is just around the corner. Should I recommend something to the hotel Casa Rossa, I would be to create a experiential blackboard at the front desk. A large map, so you could quickly orient yourselve. - - What should I look just around the hotel ( Walking distance ) - - And what should I look outside the city ( Driving distance ) - And of couse a lot of brochure that is created for the variose sights.

Il Porcellino - Svinet som findes mange steder.

Det "ægte svin" så første gang dagens lys i Firenze i 1639. Og betragtes i dag som byens lykkedyr. Den er helt blank på næsen, da det skulle give held at berøre dens snude. Vores egen H.C. Andersen har omtalt dette svin fra sin rejse i Italien. 7. april 1824 ( Trygt i En digters Bazar - udgivet i 1842 ) Han skriver: Ved Porta Possa står foran Colonarde bygningen et ypperlig vildsvin. Vandet strømmer ud af munden og det ser komisk ud at folk ligesom kysser svinet når de skal drikke" - Dette metal vildsvin er efterhånden lavet i et utal af kopier. Således står der kopier i både: Oslo, Berlin, München, Antwerpen, Louvre, New York, Denver, Kansas City, Sidney, Montecatini og endda Holstebro. Billedet viser kopien i vores ferieby. Den er ikke særlig blank på næsen, og den er gået helt tør for vand.

torsdag den 21. juli 2011

Disse små gyde butikker !

De må have et fantastisk forretnings talent, når de kan leve af noget så småt !

Helt utroligt, hvor meget de kan stoppe ind i noget der ligner 8 - 10 kvatrat meter. Derefter udnytte hele fronten af butikken som varehylde og så lægge det hele i en smal gyde i en italiensk by. Bare det at overskue deres udvalg kan være svært ( Normalt har butikken et tema, men de putter gerne alle mulig andre ting ind - hvis det kan sælges ) - Og finder man noget som skal købes med hjem, så er det en udfordring bare at komme ind til deres kasse apparat uden at vælte noget eller komme til at skade deres opsatte varer. - - - Men jeg skal stadig lige se om der nu skulle være noget !

Gadekunstner i slowmotion !




Jeg har altid været fascineret af disse gadekunstner. De ses overalt i Italienske storbyer. De er udklædt som et eller andet og stå oftest så stille, at man virkelig kan komme i tvivl om de er levende. Når man så lægger en mønt i deres lille æske, bevæger de sig i slowmotion og røre ved éen. Ikke at vi altid skal have et billede af dem, men jeg står gerne og betragter dem. De har ærligt fortjent deres penge. Jeg kunne aldrig holde til at stå sådan en hel dag.

Drypstens grotten Maona / Montecantini Terme !

Lige om hjørnet ( ca. 2 km gang op af bjerget ) ligger der en fantastisk drypstenshule. De gør ikke meget ud at reklamerer for stedet og det var faktisk en tilfældighed at Konen og jeg gik forbi stedet på en aftentur. Åbningstiden er kun mellem 10.oo og 12.00 om formiddagen og 15.00 til 18.00, så heller ikke det gør at de bliver overrendt. - Vi fandt dog derop i åbningstiden og det var et fantastisk syn. Vi blev guide rundt og kom mere en 20 meter ned i bjerget. Drypstenene er dannet af mineraler i vandet og når man hører at en drypsten vokser med 1 centimeter hver 100 år, så er det en rigtig gammel hule. Stedet har også huset hulebjørne, da man har fundet benrester af dette dyr. Og sidste i 1500 tallet var det tilflygtssted for lokale adelsfolk, da der var udbrudt krig mellem de store købmænd i området.

onsdag den 20. juli 2011

Pinocchio - Full size !




Konen har altid været fascineret af Pinocchio. Altid var måske er stort ord, men helt sikker siden sidste gang vi besøgte det skæve tårn i Pisa. Pinocchio historien har en stærk sammenhæng med Pisa, så man kan få denne figur overalt i denne by. Så dengang blev der indkøbt en lille træmand til konens nøgleklip. ( Den gik selvfølgelig i stykker efter et stykke tid - Hvilket vi har hørt en del om ) - Nu var så chancen for at få en ny. Området vrimler med denne træmand. Og vi mødte endda Pinocchio i fuld størrelse. Vi spurgte ikke til prisen, men nøjes med et foto. Og så må vi se hvor længe den nye key - hanger holder.

Funny signs !





I love signs ! - Speciel when they signal something funny - When they have a double meaning - Or when ( As here ) has been post-processed, so they get a new look.




The anonymous artist ( with stickers ) are loose in Florence. But the idea cut be anywhere in the world.

tirsdag den 19. juli 2011

Carabinieri og sjove hatte !




Politiet i Italien kan være en indviklet ting. Der er både parkeringsvagt politi - Lokal politi - Regional politi - Motorvejs politi - Finans Politi - Grænse politi og så selvfølgelig de meget højtidelige carabinieri. - De er allesammen udstyret, så man ikke er i tvivl om at de er myndigheds repræsentanter. Men nogle af dem ser dog mere myndige ud end andre. Venstre billed er Carabinieri, som spærrede alt trafik fordi de skulle måle et eller andet på vejen. ( Ingen baere tænkte på at krydse deres spærring - Ikke engang en italiener, som normalt ikke holder sig tilbage for at snige sig frem ) - Det andet billede er det lokale politi i Firenze. ( Man kan se deres afslappethed og de er da også lidt sværere at tage alvorlig med de sjove hatte )

Bjerg kravleri !

Vores hotel ligger ligger åbenbart lige op af en af de ruter som man SKAL køre på cykel, hvis man bor i området. For der er en lind strøm af ryttere, som kravler forbi os. Det kunne jeg selvfølgelig ikke stå for, så selv om jeg har min Mountain bike med, så kom jeg op på jernhesten og fulgte med. Og hold da op hvor var den stejl. I alt 16 km opad. kun 2 små flade stræk ( Inde i 2 små byer - højest 400 i alt ) - Men min MTB, i kombination med gode ben, viste sig at være lykken. Jeg overhalede den ene efter den anden. Og kunne nemt lege bjergkongen. - Ruten var dog en blind vej. På toppen var der en kaffebar, og her holdt mange pause inden den vilde nedkørsel...... Og her kunne jeg ikke være med. Min MTB kan simpelhen ikke køre så stærkt nedad. Men hvad, jeg havde vist flaget opad - Og nedad er ingen kunst. ( Skal jeg jo sige ! )

mandag den 18. juli 2011

Italiensk arrogance !

Typisk Italiensk. At de bare gør som det passer dem. Her er betalingsanlægget ved indkørslen fra Brenner passet til Italien. Selv om de godt ved at det er høj sesson og at der vil være enorm tryk på deres veje. Så er de så uforskammet at holde to betalingsbåse lukket. Vi holdt i en 10 km lang kø inden anlægget. Ikke at køen ville have været væk, men det havde nok hjulpet en del. Man skulle ikke tro at de levede højt på turisterne. Vi er alle hårdt prøvet ved at skulle gennem alle kø punkterne i Tyskland. Så der er ikke meget til overs når nogle ligefrem øger køerne ved at være arrogante.

søndag den 17. juli 2011

Min kone er skidesur !

Det er et program som virkelig rammer hovedet lige på sømmet. Her kommer vi mænds frustrationer ud gennem munden ( Ikke som i dagligdagen - Ud gennem sidebenene ) - Her italesættes de daglige problemer og undertrykkelse som vi udsættes for. Hvorfor kan vi mænd ikke bare få lov til at være mænd. Det kan godt være at vi er platte - små sjofle og en smule bøvet. Men vi er også simple - let at gennemskue og ret lette at have med at gøre.




Derfor kan det være et mareridt at skulle leve i en kvindeverden, hvor reglerne hele tiden skifter og hvor man ikke bare kan forstås på det man siger, men hele tiden skal tænke på det man siger mellem linjerne.




Godt program. Se det kvinder, måske bliver I klogere.

lørdag den 16. juli 2011

Antica Toscana in Munich - AVOID THIS PLACE

We stayed overnight on our way to Italy in the city Munich. And We ate in a local restaurant called " Antica Toscana. The place have a very authentic courtyard. So we sat there. We ordred pizza and something to drink. And while we was waiting for the food, ran suddently a big fat rat cross the square. I tould the waiter that there was a rat, and her answer was very pragmatic: "It is very normal in Munich"




So for anyone else who would come by here - AVOID THIS PLACE - They sure do not track the hygiene.

Pressen kan være ærlig !

Pressen kan være: En kærkommen ven - En ligegyldig følgesvend eller En torn i øjet. Ofte er det ikke selve historien der er problemet, men den måde journalisten klipper sit indlæg på. Jeg har før gået fra et møde med pressen, hvor jeg syntes at det gik hæderligt, hvorpå jeg senere kunne hører mig selv blive klippet i småstykker og hvor sætninger bliver revet ud af deres kontekst, så de giver en hel anden mening end oprindelige budskab. Denne gang var jeg gennem P4 Trekantens pressemølle. Og jeg må her rose journalisten for at der ikke blev klippet i mit interview. Ikke engang der hvor jeg faktisk snupler over min egen tunge.

fredag den 15. juli 2011

Svalereden i garagen !"

Jeg må med skam sige at jeg har pillet en svalerede ned fra min garage. Det var ikke med min gode vilje, men desværre havde de fundet et punkt lige over min bil til at bygge rede. Og det svinede utrolig meget hen over taget og køleren med små klatter jord. Svalerne var ellers meget søde og de fløj uforstyrret rundt i garagen, selv om jeg også gik rundt derinde. Nu håber jeg at de finder et andet sted. Eventuel i et hjørne af garagen. Så skal jeg nok lade dem i fred.

torsdag den 14. juli 2011

Krone smiley kan være en Black box !

Arbejdstilsynets (AT) ordning med Krone- smiley til de virksomheder, som er OHSAS 18001 / arbejdsmiljø certificeret er ofte en narresut. Selvfølgelig er det et status symbol for virksomhederne at kunne smykke sig med denne smiley, men det viser sig i flere tilfælde at være et skalkeskjul for nogle de samme virksomheder. Rent praktisk er det sådan at har man OHSAS 18001 certifikatet, bliver man fritaget for besøg af AT, da de mener at man derved har styr på arbejdsmiljøet. Men det er ikke sådan at de så kigger i de bemærkninger eller afvigelser, som virksomheden får fra de certificerende firmaer. ( Det ville ellers være rigtig smart, da det kunne spare AT for en del fodarbejde )



Og har man så styr på arbejdsmiljøet når man er certificeret ? - Ja, virkeligheden viser noget andet. i 2004 blev der givet 5 forbud - 42 strakspåbud og 9 påbud til virksomheder som havde certifikatet. Og husker man den noget uldne sag med Dano Gips i Hobro, kan man da også tvivle på de certificerende bureauer. ( Man ser ofte at disse bureauer har et større samarbejde med en virksomhed - Så som kvalitets certificering - miljø certificering og andre eftersyn. Og de vil alt andet lige være mere large i forhold til deres bedømmelser, hvis de gennem deres bedømmelse af virksomheden kommer til at bringe samarbejdet i fare.) - Og det er ikke unormalt at virksomheder skifter samarbejdspartner på deres certifikater.

onsdag den 13. juli 2011

E-Learning in the wind business !

One of our competitors in the market for wind turbines are advanced in their E-Learning. And here we cut get a lot of inspiration on how it could be done. They have of cause the entire wind turbine in their scoop, where we only need to focus on the blade.

My approach on E-Learning is safety. But it could easily be extended to be quality and production too. I would even argue that we should put all tree together from the beginning. It belongs thogether and will create a holistic picture in our colleagues mind.

( We will demolish the old fashioned way of leader thinking: That there is an inherent conflict between quality - production and safety )

tirsdag den 12. juli 2011

Napo - Safety for all !

I have seen this home page before, but it gained new topicality when we started talking about E-Learning. Napo is an animated character who trougth some very instructive cartoons inform about safety. All the films are short and without words. So they are usable anywhere. Some of the sequences are very specific on one piece of work, while other are general. The films can be dragged onto your own pc and free to use.

These films are all HSE Manager´s dream, while preparring instruction to employees. Especially in Asia, where text and long speeches can be difficult - ( Visual: - How to do - Who not to do - Have a much greater effect.

Try using Napo next time you make some training materials - And maybe give your comment to my blog ! (Boosterbusiness.blogspot.com)

Napo - Sikkerhed for alle !

Jeg har før set denne hjemmeside, men den fik ny aktualitet, da vi begyndte at tale om E-learning. Napo er en animationsfigur, som gennem meget lærerige tegnefilm, informerer om sikkerhed. Alle filmene er korte og uden ord. Så de er anvendelige alle steder. Nogle af sekvenserne er specifik på en arbejdssituation, mens andre er mere generelle. Alle filmene kan trækkes ned på egen pc, og er til fri afbenyttelse. Baggrunden for disse Napo film opstod tilbage i 1993, men så først dagens lys i 1998. - Og i 2003 blev det Europæiske Arbejdsagentur interesseret i filmene. Det er nu endt ud i disse, meget nyttige film klip. Noget der vil være enhver HSE chefs drøm at klippe ind i træningsmaterialer. Og de vil være super aktuelle til træning i Asien, hvor tekst og tale information ofte har det svært.

mandag den 11. juli 2011

Henrik Sass Larsen slår til !

...... Er gør han. Hvis man skulle dømme efter denne mands udfald på alle dem som snylter på systemet, så burde han være på barrikaderne og få den penge griske Kim Mortensen ( Socialdemokratiske EU ordfører ) til at sige nej tak til 600.00.- kr. han score som vederlag fra folketinget, selv om han pr. 1. september er blevet Direktør i Dansk Fjernvarme i Kolding. Kim Mortensen´s opførsel er noget nær legal røveri, og må være rigtig langt fra socialdemokratiets grundtanke. Men det er vel som det altid er. Socialdemokratiske politikere har mange meninger om hvad andre skal gøre. Reglerne gælder bare ikke så meget dem selv. Og især ikke hvis de kan drage personlig fordel af ikke at følge deres egne meninger. - - Henrik Sass Larsen ( HSL ) var eller ude med den store rive da Malue Aamund fik job ved MicroSoft og hævede folketings løn. At HSL tøver i denne sag siger meget om hans holdning til ret og uret. - - Jeg kan bliver voldsom nervøs ved at denne mand måske komme i minister trøjen efter et valg. ( Du kan skive din kommentar - Er du også nervøs ved denne mand ? )

Ateist kirkegård kan vel ikke gøre nogen fortræd !

Vester kirkegård i Aarhus har nu indrettet et hjørne for ateister. Det vil sige at stedet er "støvsuget" for religionske symboler. Og det er åbenbart faldet den etableret kristne tro for brystet.... Hold nu op. Vi indretter jødiske - muslimske - Ja, endda kæledyrs gravpladser. Hvorfor skal ateisterne ikke have deres egen begravelsesplads. At de måske senere hen kommer i problemer i deres døds færd ( Billedet ) kan ikke komme os andre ved. Her mener jeg at vi skal give rum for forskelligheden.

Men netop denne snærpethed fra mine kristne brødre skulle måske få os til at tale om netop den ordning vi har i dag. Samfundet tager sig i dag af næsten alle forhold i livet. Fra fødsel til død. Men lige netop varetagelsen af en borger, efter at han er gået bort, har vi valgt at overlade til en organisation, som ikke er så rummelig at den kan tage sig af alle borger. Muslimer og jøder må selv klare problemet. Og nu også ateisterne, hvis kirken får deres ret. Denne diskussion lægger flere sten på beslutningen om at adskille den danske folkekirke og staten. Andre nordiske lande har gjort det. Lad os også få geng i den proces.

søndag den 10. juli 2011

Tolk Schau - Det hemmelige sted !




Man skulle næste tro at det var den hemmelige forlystelsespark ( Tolk Schau ). Man kørte nærmest ned af en villavej inden man kom til deres indgang. Vi havde aldrig hørt om dette sted og blev meget positiv overrasket. Det er et fantastisk sted for børnefamilier Temaet er dinosaurus, men der er alt mulig andet for børn. Fra store legepladser til noget der minder meget m et sommerland. Der er "tysk - ordnung muss sign " - rent og pænt - Og så har de et koncept med at man kan leje en grill hytte. Her får man et lille havehus, med borde, stole og grill plads. Så har man et sted til alt sit pik-pak. Og tager man selv mad og grill kul med, er der lagt op til en hyggelig frokost. Dette sted kan anbefales. Afstanden fra Danmark er overkommelig. Omgivelserne er flotte, med miniby, udstillede forsteninger og endda menneskets første trin på jorden. Så voksne kan også være med.

Sikkert sted at bo !








En fugl havde bygget rede i munden på en "plactik" Tyrannosaurus Rex. En meget formen og skræmmende sted at vælge som bolig. Men helt sikker et sted der indgyder respekt. Og som kunne få selv den mest hårdkogte ægge tyv til at tænke sig om en ekstra gang.

Mit indre legebarn !

Jeg kan simpelhen ikke lade være ! - Hver gang vi kommer i nærheden af en forlystelse er bare "lugter" af lidt sus i maven, så skal den prøves. Også selv om den nok ikke lige er bygget til folk på min alder. Jeg står trolig i kø mellem børnene og tager min tur. - - Heldigvis er jeg ikke alene. Min 18 årige knægt står gerne ved siden af, da han også er bidt af Adrenalin suset.

lørdag den 9. juli 2011

Skilteblinde !

Skal vi ikke bare sætte et skilt op ! - Den kommentar hører jeg tit og ofte, når vi skal løse et eller andet problem. Jeg syntes dog ikke altid at det er den rette løsning. For folk bliver meget hurtig "skilte-blinde". Og beviset er tydelig !


Man ser ofte gamle skilte der bare hænger. De er for længe siden blevet forældet. Enten fordi man har ændret noget eller fordi man har fundet andre løsning. Og alligevel hænger de der bare. Når jeg som auditør, kommer rundt i verden ser jeg med nye øjne på stedet, og finder rigtig nemt disse skilte - Og når jeg kommenterer dette til de lokale folk, er reaktionen altid. " Nå... Ja... Det skal selvfølgelig ned". Det klarer vi med det samme". Nogle af disse observationer kan man grine af: Maskepåbud på en dør der engang førte ud til et kemirum, men nu er vejen ud til toilettet............ Men det kan også gå galt. Hvor et nødudgangsskilt sidder på en dør ud til det fri. Nu er det så bare blevet vejen direkte ud til stedet hvor man opbevarer brandbare kemikalier i en 40 fods container. - - - Derfor skal man være varsom med skiltning. Mine råd er altid. Lav en skilte politik. ( Ensret skiltene - begræns skiltningen til et minimum - dog aldrig under lovkrav - Og lav en skilteaudit mindst 2 gange årligt )

fredag den 8. juli 2011

Rottens havde ikke en chance !






Sønnens slange er efterhånden blevet små 2 meter. Da han købte den, var den kun en lille meter. Den er vokset væsentlig hurtigere end vi havde regnet med. Og selv om alle lærebøger om kornsnoge siger, at de skifter ham en til to gange årlig. Så har sønnens slange skiftet ham ca. hver 3 måned. Vi er gået over til at fodre den med rotte unger. Slangen er hurtig med at slå til. Se bare videoen.


Fabelkunst !

Konen er langsomt men sikkert begyndt at skifte vores billeder ud. Jeg har ikke den store indflydelse på det der nu bliver hængt op. ( Ikke fordi jeg bliver holdt udenfor - Mere fordi jeg har lidt svært ved at se, hvad der kunne gøre sig godt i vores hjem ) - Og så har jeg det vel også sådan at jeg adapter rimelig godt til mine omgivelser. Hvilket betyder at jeg faktisk godt kan lide / vender mig til det der bliver indkøbt.

I dag fik fandt jeg så ud af at en kollega til mig faktisk har en kunstmaler - kone. Endda en rimelig berømt en af slagsen. Vi så lidt af hendes billeder og de kun nemt passe ind i konens smag. Men jeg ved ikke lige om jeg skal reklamerer for billederne derhjemme. Det ender jo nok bare med at jeg igen igen skal op med muldvarpe pungen.

torsdag den 7. juli 2011

Amerikansk torpedo !

...... er måske en tilsnigelse af sige. Men min nye våddragt var en drøm at svømme i. Jeg havde længe gået og set på en ny dragt. Speciel den meget avanceret dragt fra Aqua Sphere Ironman. Modellen Phantom. Og pludselig havde en amerikansk udstyrsbutik udsalg på alt. Jeg bestilte så dragten mandag morgen ( I Tucson USA ) og den var på min adresse allerede torsdag middag. Det er ikke første gang jeg køber på denne internet hjemmeside. Sidste gang var de lige så hurtig med leveringen. Det er jeg meget imponeret over. Og så dragten...... Det er først gang jeg har haft en dragt som er bygget med alt mulig smart teknik. Og den første tur i Jels sø var da også fantastisk. En kombination af en bedre dragt og glæden over nyt udstyr gjorde det næsten som at være en torpedo.

onsdag den 6. juli 2011

Skærpet grænsekontrol !

Det skal ikke have mange kommentarer fra min side. Det skulle da lige være at det til fulde beviser at der er noget i medieverden der hedder "agurketid". Fra tyske politiker til danske dittoer - fra lokale forretningsfolk til tyske sommerhusgæster - Fra turistchefer til lillemor på gågaden i Åbenrå. Alle har fået lov at udtale sig. Og alles kommentarer er nærmest skamredet, for at få fyldt spalterne i den tomme presse. Det der kendetegner denne sag mest er nok at den dør lige så pludselig som den kom til verden.

tirsdag den 5. juli 2011

Heldet er med dig !

Jeg fandt lige dette billede mellem mine Indien billeder. Skiltet hang over indgangen til et hospital i Bangalore. Man må håbe at hospitalet kan andet og mere end bare dette slogan. For ellers ville jeg nok prøve et andet sted. Skiltet havde ingen fremtid i danmark. Kunne man se ( Skæbnen vil helbrede dig ) - Hænge over hjerteafdelingen på Skejby sygehus. Det ville helt sikker skabe debat..... Og gøre et par af stedets "kunder" en kende nervøs.

mandag den 4. juli 2011

SurveyMonkey - Woaaooo - Det er smart !

Vi havde længe talt om hvordan man kunne evaluerer det vi gik og lavede i afdelingen. Møder, udrulninger af projekter o.s.v. - Ofte sidder man tilbage og gætter lidt, spørg sig for - Og måske endda håber lidt. Men det er altid en ret svær øvelse. Og man har helt sikker glemt evalueringen, når man skal i gang med noget lignende næste måned / næste år.

Jeg havde set en af mine kollegaer ( Ung og dygtig pige ) - som brugte en program der hed SurveyMonkey. Og jeg havde flere gange tænkt på at prøve. I dag var det så dagen jeg sprang på opgaven. Det tog godt nok lige en ½ times tid at forstå og navigerer rundt. Og jeg blev også nød til at gå et level op ( Fra gratis survey til et abonnement på 2400.- kr årlig ) - Men så skal jeg også love for at der kom drøn på. Det system kan nærmest alting. Bruger bestemte spørgsmål - valgfri sprog - grafiske opstillinger af svar. Og alt sammen direkte på internettet. Det skal jeg helt sikker prøve på mange andre ting, end det sidste møde i Indien. Woaaooo - Der blev lige klogere på hvad internettet byder på !