mandag den 30. maj 2011

Prisen på kødet !

Var i dag til netværksmøde ved DNV. Her gav en arbejds miljøchef fra en af de store slagterier, historien om deres projekt indenfor nedbringelse af arbejdsulykker. Man kunne sige at virkemidlerne ikke var meget forskellig fra det vi andre bruger og at der ikke var megen nyt at hente. ( Hun havde også problemer med at få ledelsen til at gå hel hjertet ind i sagen, og hun havde også problem i skæringsfladen mellem arbejdsmiljø og produktion )



MEN....... en af de helt store overraskelser, og noget jeg helt sikker vil tænke over næste gang jeg er ved købmanden, var at de havde opgjort deres omkostninger i forhold til arbejdsulykker og lagt dette tal op mod produceret antal kilo kød.



For hver gang de producerer 1. kg kød bruger de 0,90 kr. til at dække arbejdsulykker....



Hold da op...... I en verden hvor vi taler om ansvarlighed - CSR - Etisk profilering - og hvad ved jeg. Så giver denne oplysning en Aha oplevelse. Og noget at tænke over, når man rækker ud efter ribbenstegen i køledisken. Og så er det endda et Dansk slagteri. Hvordan mon det står til på de tyske - polske slagterier. Eller hvor vi ellers får vores kød fra.

søndag den 29. maj 2011

Fantastiske Ritt Bjerregaard

Så kom hun Igen - - Igen. Ritt Bjerregaard har altid været blandt mine favorit politikker. Ikke at jeg er enig i hendes politik. Men fordi hun er en fanden i voldsk politiker. Der gerne går sine egne veje og som har mod til at have sine egne meninger. Uanset hendes politiske bagland. Hun kommer igen hver gang. Om hun "kommer til at bo på Ritz" - " Laver rød skole midt mellem sine parti fæller" - " Brænder fingerne på ungdomshuset". ..... Ja, så kommer hun lyn hurtig stormende ind på den politiske scene igen.

Alle troede at hun var færdig, inden hun bestemte sig for at blive overborgmester i København. Og da hun trådte tilbage, regnede alle med at hun så var helt færdig. Men nej......... Nu er hun så blevet Eksport ambassadør i Kina. Jeg er simpelhen importeret over den styrke og viljefasthed.

Vi mangler politiker som hende. De gør måske ikke den store politiske forskel. Men de farver debatten og de skaber interesse for politik.

Lige i plet - Næsten !

Så fik vi skudt det svin...... Næsten da ! Vi kom gennem flere felt skydninger med bue og pil - ( Sammen med min svigersøn - Invitationen er omtalt i torsdags ) - Og vi ramte da også noget. Selv om man må erkende at det ikke er sådan lige til.



Jeg lagde dog mærke til at denne form for bueskydning er helt anderledes end at stå og sigte efter en skive. Her kommer der både natur - ur jagt instinktet og nok også lidt kriger op i éen, når man sådan står lidt skjult og sigter på et vildsvin, der står i 3D lidt længere fremme i skoven. Det moderne udstyr gjorde også, at man ikke stod og rystede med sigtet, og at man kunne tage et roligt aftræk. ( Om jeg var go´.... Måske ! ) - Men jeg var elendig til at trække pilene ud af disse plastik dyr. Pilene gik jo halvt igennem "dyret" og var nærmest umulig at få fri igen...... Nå, man kunne godt blive "skudt" af denne sport, og det er helt sikker ikke sidste gang jeg prøver dette.

lørdag den 28. maj 2011

Slangen var løs !

Så skete det der ikke skulle ske. Slangen slap ud af sit bur. Heldigvis en dag, hvor jeg havde bestemt mig for at arbejde hjemmefra. For da jeg tilfældigvis var inde på knægtens værelse, ville jeg lige se til dyret, og Hvad ! - Ingen slange i terrariet. Konen blev helt stiv, og jeg kiggede da også lige en ekstra gang hvor jeg satte fødderne. Efter at have arbejdet lidt ( Og samlet mig mod til ) Blev jeg nu alligevel enige med mig selv om, at den skulle opspores og bures inde. ( Min første reaktion var at sende en sms til knægten og så bare lukke døren til hans værelse - Men jeg kom i tanke om at den jo godt kunne være kravlet ud i resten af huset ) - Så den store jagt blev sat ind. Og efter seriøs at have gennemgået 2 værelser, fandt jeg dyret inde i et plakatrør, som lå bagerst under en seng. Halen strittede ud, så den var afsløret. Den var dog ikke særlig samarbejdsvillig. Så da jeg løftede den ud i halen, huggede den ud efter både min arm, brystkasse og hoved. ( Og hvæsede samtidig ) Ikke at den kan gøre stor skade. Men tanken om at den skulle bide sig fast var rigelig. Og jeg bliver nok aldrig den store Steve Irwin.

fredag den 27. maj 2011

Medie tække !

Man kan komme i avisen på tre måder. Enten så siger / gør man noget klogt - Eller noget dumt - Eller man betaler for det. Henriks Sass Larsens sidste, og meget kluntede udfald mod pressen, beviser dette til fulde.

A: At der ikke er nogle aviser der skriver hvad han siger, er nok fordi han ikke siger noget klogt. Og derfor ikke er interessant for avisen som booster til at sælge aviser.

B: At han nu siger noget dumt, og derved kommer på forsiden, beviser at han da er i avisens søgelys. Han skal bare sige noget klogt i stedet for.

C: At betale sig til plads i avisen kan også være en vej for Henrik Sass Larsen. ( Han har jo masse af fagforenings penge at tage af ! ) - Men at true med at tage penge fra aviserne, hvis de ikke vil skrive om hans mening. Det er hverken klogt eller dumt...... Det er idiotisk.

Og så kunne Lisbeth Knudsen jo også lige lægge den krølle på hans klage, at han ikke havde indsendt noget som helst til avisen i lang tid. Og det er jo ikke nemt at skrive om en stille eksistens, der bare sidder og surmuler, mens han navlepiller i hans Fair løsning 2020 plan ( Selv intern i Socialdemokratiet er man enig med aviserne )

torsdag den 26. maj 2011

Den lille indianer indeni !

Min svigersøn er helt vild med bue skydning. Især baneskydning. Og I denne weekend er jeg inviteret ud og prøve udstyret. Nu er det jo nok en del mere professionel end dengang jeg som barn skar en pind, satte snor på og skød pile ud til alle sider. Dette er en compoundbue, hvor kraften er afbalanceret og man bliver hjulpet af den moderne teknik. Man kan skyde afsindigt langt. Men man skal nu stadig have flair for at skyde. Da udstyret ikke giver nogen garanti for at man også rammer..... Nå, vi må se. Banen er fuld af plastik bjørne - vildsvin - harer. Så vi er da meget på linje med mine drengedrømme, da jeg krøb frem i det høje græs og havde øjnene stift rettet på en solsort. ( Som jeg aldrig nogensinde ramt - selv om forsøgene var utallige. )

tirsdag den 24. maj 2011

Bo Asmus Kjeldgaard - Plat politisk tryllekunster !

At man kan komme til at glemme, hvor man bor og sover, og at man i en årrække har siddet og peget fingre af andre, der ikke overholdt loven, samtidig med at man snød så det drev er både dumt og mindre begavet. Og at nogle har valgt politikere som Bo Asmus Kjeldgaard ind som folket repræsentant ( Medlem af SF - Som normalt pudser glorien meget mere end andre ) Er det rene blændværk. - - - - Men det kan måske være at det er os der er de dumme og naive. For nu viser det sig at Bo Asmus Kjeldgaard kan vende tilbage til et vellønnet job i Kulturministeriet ( 550.000 kr./ årlig ) - Og samtidig få et eftervederlag som afgående borgmester på 728.000 kr/årlig. Det vil sige ca: 1.278.000 kr. årlig. - En ting har han dog bidraget til. Den altoverskyggende politikker lede, som breder sig som en pest i Danmark.

Ny 1000 krone seddel !

Så kom den nye 1000 kr. seddel - Ikke at jeg tror det bliver en seddel som jeg kommer til at løbe rundt med i min pung. Men derfor kan man jo godt have en holdning til sagen. Bevares, den er da pæn. Men jeg har stadig ikke fattet at vi bliver ved med at have danske kroner - At vi ofrer millioner på at trykke nye sedler og inddrage de gamle - Samt betale enorme veksel gebyrer, når vi skal købe / sælge noget i de nærmeste udland. Kan vi da ikke tage springet og indføre Euro. Jeg ved det er en svær beslutning. Men det må da være noget som alle politiker kan se vil gavne i vores for tiden så hårdt ramte økonomi. .... Vær nu lidt fremsynet. Vi kan ikke blive ved med at sætte hegn omkring "kolonihave Danmark".

mandag den 23. maj 2011

Gone baby, Gone !

Så i går filmen " Gone baby, Gone". En almindelig amerikansk film, som overraskende endte ud i et noget moralsk dilemma. Og som virkelig fik sat tingene på spidsen. Man sad tilbage med en noget blandet smag i munden. Og kunne både agumenterer for og imod den beslutning som hovedpersonen tog. Den film kan helt sikker anbefales. Skuespillet er som en god amerikansk krime, men plottet er værd at dvæle over.

lørdag den 21. maj 2011

Old school og minder !

Var til konfirmation og så et fænomen, jeg næsten havde glemt. En af bedsteforældrene som holdt en tale, havde skrevet talen på en "Skrivemaskine." - Det var helt sjovt at se en side med bogstaver, som var slået ned i papiret. - Hvor man kunne se, at det ikke stod nøjagtig på række. Og hvor der var brugt rettepapir.

Jeg mindes da jeg fik den første computer. ( En 486 ) - Jeg var stolt som en pave, selv om den, med dagens teknologiske briller, var på højde med en stenalder økse. Dengang var jeg sekretær i sportsklubben. Og jeg husker at jeg med stolthed i stemmen kunne sige:" Hvem vil have klubbens skrivemaskine stående, jeg har fået computer, så jeg har ikke brug for den længere". Det var som et tigerspring ind i den nye verden. I dag kan jeg næsten ikke huske hvordan jeg kommunikerede med verden uden min pc og mobil telefon. .......... Jo, vi skrev og sendte brev. Og en svartid på en uge var hurtig. ( 14 dage acceptabel ) - Her er der hvis også noget der har forandret sig.

fredag den 20. maj 2011

Lars von Trier - Nazist narhoved !




Så sad jeg godt nok og krummede tæer. Hvordan kan man, for åben skærm, sidde og prise Hitler. Tale om Jøder og nærmest vælte over sin egen forblommethed på den måde som Lars von Trier gjorde i Cannes. Citat fra manden: Jeg vil hellere tilbringe en ½ time med Hitler end med gud ! " Så er man for alvor syg i hovedet. - Her er ingen undskyldning. Ord som Pressesky - Geniets krinkelkroge - Misforstået verdensstjerne.?.?.?.?.?. Jeg vil kalde det Narhoved - Selvoptaget - Psykisk ustabil. At han blev smidt ud af Cannes er helt naturlig. At hans eftermæle bliver "nazist" og ikke filmen Melancholia er også forståelig. Han er et strålende eksempel på at der ikke er langt fra Geni til tosse !

torsdag den 19. maj 2011

Den røde Glente !

Først troede jeg at den var flyttet fra området. Senere hørte jeg om et par, der levede nede ved Jels sø, og troede så at de var flyttet derned. Men i dag så jeg så fuglen. Meget tæt på mit hus. Og kort efter kom også nummer to flyvende. Så er det sikker at de har rede lige i nærheden. For de flyver ikke parvis langt væk fra reden. Nu må næste løbetur gå omkring deres gamle redested. Måske er jeg så heldig at de er på samme sted.

onsdag den 18. maj 2011

Når man lytter intensiv !

Jeg har længe gået og luret på de reklamer der er for høreapparater. Ikke at jeg mener at skulle bruge et sæt..... Men reklamens natur er jo at bombarderer dig med budskabet om en varer, indtil du tror at du ikke kan leve uden. Og der er da også flere og flere der får et par små dimser i ørene. Nu har det nok også noget at gøre med at det er gratis. Så man har ikke noget i klemme, hvis de alligevel ikke lige skulle være sagen, og kommer til at ligge i natbords skuffen. Og lige netop her mener jeg at hunden er begravet. For skulle folk betale, bare 1000.- kr. Så var behovet nok ikke så stort. Og hvorfor skulle lige dette være gratis. Burde vi ikke have gratis tandpleje - Hvad med gratis briller, som også er en af vore sanser, som skal have hjælp - Eller hvad med en hår transplantation til os der får ødelagt vores selvfølelse ved at tabe håret......... Ja, kassen er selvfølgelig ikke bundløs. Så burde vi nok gå den anden vej. Indfør et beløb for at få høreapparater. Så vil man bedre kunne "høre" det reelle behovet.


Og så er det noget ævl når Vejen kommune har et overforbrug mellem sine borgere på høreapparater, og derfor bliver nød til at skærer i weekend hjemmeplejen. Det er en politisk beslutning. De kunne lige så godt have valgt at tage pengene i repræsentations kassen eller på budgettet til det nye rådhus. Så havde beslutningen nok skabt glæde.

tirsdag den 17. maj 2011

Man kan kun bondefange bonderøve !

........Og jeg formoder ikke at Ole Thyssen er en bonderøv. Ej heller de mange der ellers benytter sig af Buy-aid´s produkter.


Nu får Buy-Aid igen - igen en tur i pressens vaskemaskine. Man må meget gerne have en holdning til deres forretning, men man skal ikke begynde at spille hellig eller mindre begavet, når man skal retfærdiggøre sine synspunkter. Hvis man bestiller kaffe, kuglepenne eller skriveblokke til sit firma, og man får at vide at der samtidig går en vis procentdel til humanitære forhold. Så skal man være direkte "dårlig til at regne" hvis man tror at det er samme procentsats, som hvis man betalte direkte til disse organisationer. Om 10 % er for lidt kan diskuteres, men troede man at det var over 90 %....... Så er man enten dum eller naiv. Et eller andet sted skal kaffen jo betales. ( Det ved jeg at selv bønder kan regne ud. )


Forretningsmetoden er meget amerikansk, og har det nok svært blandt den danske mentalitet, da vi altid er ret bange for at nogen får mere end vi andre. Men facts er, at de penge som firmaet samler ind ( store eller små ) ville aldrig være landet på organisationernes konto. For der er ikke mange firmaer, der frivillig rykker et beløb ud af deres regnskab og sender det til eks. Red Barnet.



... Og så er denne form for symbiose mellem velgørenhed og forretning. Eksempler: Løb CPH marathon og støt WWF - Køb Arla mælk og støt WWF - Flyv SAS og støt Red Barnet - Køb IKEA og støt Red Barnet - Køb LEGO og støt Hospitalsklovnene........... Og jeg kunne blive ved. - - Hvor mange procent af deres pris tror Ole Thyssen går til velgørende formål. - 90 % - Nej vel............... Den kunne Ole Thyssen altså godt regne ud. Så helt bonderøv er han vel ikke.



mandag den 16. maj 2011

Testpilot i Elbil !

Så er jeg tilmeldt som testpilot på en Elbil i 3 måneder. Konceptet er et stort testforløb, hvor rigtig mange familier i trekantområdet kan få lov at teste en Elbil i 3 måneder. Der er selvfølgelig nogle betingelser. Men dem kunne jeg klare. Så nu krydser jeg fingre for at jeg får lov at teste en af disse fremtidsbiler.






..... Og så kunne det da også være en fed tanke, at man som Sikkerheds- og Miljøchef for et stort stort firma i vindmølle branchen, kunne køre til arbejde i en miljø rigtig bil. Det burde skabe opmærksomhed og måske endda skubbe lidt til folks opfattelse af en renere verden og en mere fornuftig levevis. Det er sikker, at bliver jeg testpilot, bliver bloggen et sted hvor testen vil blive flittig omtalt.

søndag den 15. maj 2011

Voldsomt ukompliceret !

Så var der blevet tid til at komme i bund i alle mine hjemlige gøremål. Et af de lidt mere " trælse" er at kante græsset. I haven og ud mod vejen. Og mens jeg lå der på knæ og rensede kanten op, kom en nabo forbi og kommenterede arbejdet med et smil på læben: "Det skal der ikke megen hjerne aktivitet dit at udføre." - - Jeg smilede igen. - - Men kom senere til at tænke over at jeg faktisk nød at kravle rundt og - Ikke bruge hjernen.


Sådan et stykke arbejde, hvor man tydelig kan se hvor man er kommet til. - Man bestemmer helt selv tempoet - Man skal ikke bruge mange hjerneceller på sagen - Man er ikke afhængig af andres indsats - Man ved nøjagtig hvornår man er færdig - Og man kan høste resultatet af indsatsen, ved at vise det til konen, der også er tilfreds med indsatsen. ALT SAMMEN VOLDSOM UKOMPLICERET - - Det er godt nok længe siden jeg har lavet noget så lige til. Og derfor blev dette "trælse" arbejde faktisk til en fornøjelse.

lørdag den 14. maj 2011

Militær session !

Så er sønnen blevet indkaldt til session. ( Jeg gik lige et stik af nostalgi - og en snert af alderdom ) - Men blev alligevel en smule stolt over at han er blevet indkaldt.


Jeg har altid haft den opfattelse, at alle mænd burde udstå deres værnepligt. Og det har ikke noget med at man skal lære at skyde og være en rigtig mand.


Det er meget mere at man lære at arbejde sammen med andre, man lære at tage hensyn og vide hvad der betyder at være afhængig af andre. Man kommer væk fra mors madgryder. Lære at rydde op efter sig selv samt binde et slips. Og så finder man ud af, at man kan klare 10 gange så meget som ens mor tror - Dobbelt så meget som man selv tror - Og det halve af hvad kæresten tror.

fredag den 13. maj 2011

Efterløn igen - igen !

Det var så det næste forlig om efterlønnen. Og noget nyt at forholde sig til. Jeg ved ikke lige hvad jeg skal mene. Selvfølgelig skal vi ikke pensionerer folk, der stadig har en masse at tilføre samfundet - - På den anden side er det jo et gode som bliver taget fra én. Nå.... Jeg er stadig rask og rørig, og har et godt job. Og da jeg ikke har evnen til at spå, så må jeg nok bare håbe på at jeg gør det økonomiske rigtige. Sætter noget til side på pensionsopsparingen - Betaler af på huset - Sørger for ikke at bruge alt det jeg tjener og ellers holder kroppen nogenlunde fit for fight.

torsdag den 12. maj 2011

Svaler som logerende !

Det var dejligt at komme hjem til fuglesang om morgenen, lyden af fiskene i min dam om og endda lyden af naboens hund. Stæren havde fået unger og musvitten havde indtaget det lille "tårnværelse" som er på vores fuglefoder hus. Men mest overraskende var nok at min garage havde fået nye beboer. Et svalepar har bygget en rede mellem spærrene. Helt sikker fordi der har været ro i huset i mere end 20 dag. De flaksede lidt forvirret rundt, da jeg først kom i garagen, men jeg tror hurtig at de vender sig til min roden rundt.

tirsdag den 10. maj 2011

Så går turen mod Danmark igen !

Efter 20 dag i China, hvor den har stået på arbejde og en del fornøjelser, er det nu tid til at vende hjem. Og med det samme man siger hjem. Så popper der en masse gøremål op i hovedet, som man faktisk glæder sig til.


Jeg har en gynge der skal op - Et nyt 5 tonet horn der skal på bilen - Malet lidt indvendig i huset o.s.v. ------ Det jeg frygter mest er græsplænen. Knægten har græs allergi, så her er der ikke megen hjælp. Og naboen kunne jeg anstændigvis ikke jage ud i min have. Så der er nok kun den hårde vej. Håber ikke at det er så højt at jeg skal starte med en le. Konen glæder sig også, og hun har lovet sig selv en hot dogs med det hele, når vi triller fra København mod Skodborg

mandag den 9. maj 2011

Endelig en med samme hobby !

























Jeg har, efter mine børns mening, en dårlig vane med at "låne" et skilt, når vi er på ferie, hvorefter det kommer hjem i haven at hænge. Og jeg har efterhånden en lille sjov samling hængende rundt omkring. Nogle vil kalde det tyveri, andre en harmløs spøg. Jeg ser ikke så tungt på sagen, da det ikke går ud over private mennesker og at jeg aldrig låner skilte, der kan udgøre en fare hvis de mangler. - - - Og nu har jeg så fundet en kineser, der har den samme "hobby". Vi kom forbi en restaurant nær Silk Street, hvor der hang forskellige skilte fra Europa. Eksempelvis et byskilt til Haarby - et vejviserskilt til Jordløse - Og en dansk nummerplade ( OY 93 606 ) - Hvordan de er havnet på en kinesisk facade i Beijing, ???????? - Men sjovt var det da.

Adressen til slaraffenland !

Er man i Beijing og skal man have nogle kopi varer med hjem, er denne adresse det helt rigtige sted. Et ældre højhus, med handlende i 6 etager. Alle sammen små butikker, som har organiseret sig således at sko - tasker og kufferter er i kælderen // Dametøj på 1 sal // herretøj på 3 sal. // elektronik på øverst og så videre. Og alt er til salg. Prisen starter gerne ret højt. Kan man få slut prisen ned til ca. 20 - 30 procent af start prisen er det rimeligt. Og de har ALT i alle mærker. Har de det ikke lige i butikken, kan det skaffes indenfor kort tid. Sælgerne er voldsom agrassive og man skal næsten kæmpe sig frem. Men det er også skægt at se. Og holder man sig fra elektronikken ( Som kan være svær at kontrollerer om det duer ) - Så kan man sagtens købe tøj - tasker - sko og ligenede. Nogle er tydelig kopier mens andre faktisk ser ret ægte ud.

Mors dag på kinesisk !




Hotellet havde arrangeret mors dag, eller retter - de gav en kupon til alle, som spiste i deres restaurant, så man kunne gå hen og lave en mors dags lagkage og tage med op på værelset. Vi tog imod tilbuddet og jeg gik igang med den fornemme kunst at kreerer en dansk flødeskums lagkage. Jeg lavede dog kun en halv, da vi nok aldrig ville komme igennem en hel. Rigtig sjov ide, og en ting man husker.

søndag den 8. maj 2011

Fra dyrt til billigt på 5 minutter !

I denne storby er der ikke langt fra de store glas paladser - fine mærke butikker og overdådige spisesteder, til de små Hutonger, hvor kineserne bor i små lave bygninger. Nærmest som sild i en tønde. Her er der både atmosfære, meget rodet og rigtig lokalt. Vi fandt et nogenlunde rent spisested og tog middagsmad. ( 2 portioner ris med kylling - dertil en øl og en sodavand - ialt 34 Yuan / lig 30 danske kroner ) - Maden var ok. Og vi blev mætte. Og vi blev ikke syge.

Den forbudte by !

En forhistorisk monument så stort at man ikke kan fatte det. Den forbudte by er et stort sammenhængende byggeri, hvor omliggende parker, voldgrave og indfaldsveje passer ind. Fortidens kejsere har gennemtænkt dette kæmpe projekt med den store pensel. Og man bliver da også helt overvældet, når man ser dette fantastiske sted. Stedet er flot vedligeholdt. Ikke oversået med turist tingel tangel, så man får virkelig fornemmelsen af en storhedstid i China. Og selv om vi mere en 50.000 besøgende på en sådan dag, så var der stadig masse af plads omkring os. Det kan varmt anbefales at tage denne på som besøgsmål. Og så kan man ende på den åbne plads ( Tian anman ) - Den mest berømte paradeplads, hor Mao Zedong ligger på lit de parade. i sit mausulæum.

Firefightning - Old style !

Selv under kejsertiden havde man en organiseret form for brandbekæmpelse. Overalt i den forbudte by stod der store kobber eller jern gryder, som man havde fyldt med vand. Disse kæmpe gryder stod klar til at slukke en brand i paladset ( Som udelukkende var bygget af træ ) - Og gryderne stod på et lille bål sted, således at de kunne holdes frostfrie om vinteren. Der skulle en større styrke af brandfolk til bare for at holde gang i de små 300 gryder.

lørdag den 7. maj 2011

Forunderlige bil mærker !

Af alle disse bil mærker ( Som alle eksisterer i China ) er der kun en jeg mente var original. - - Men nej, selv Citröen mærket i nederste venstre hjørne er også en efterligning. Nogle af disse biler ligner så meget, at man på bare en smule afstand godt kan blive i tvivl. En ting er dog sikker. Kvaliteten er væsentlig forskellig fra originalen. Nogle af modellerne er endda så ringe at kineserne har forbudt dem at køre udenfor det distrikt de er købt i. Tænk hvis man solgte noget der var så ringe i Danmark. ( Være så god..... Ny flot bil, til næsten ingen penge...... Den er dog så ringe / farlig at den kun må kører rundt i Kolding og omegn...... Skal du til Aarhus må du tage toget ) - Ja ! - Fuldstændig utænkelig. Men sådan er verden nu så forskellig.

Fransk bluff i særklasse !

Jeg sad virkelig og krummede tæer, da vi spiste på vores hotel i Beijing. Restauranten havde inviteret en fransk kok til at gæsteoptræde. Arrangementet var reklameret ud og der var en masse kinesere der havde bestilt bord til denne event. Kokken var fransk ( Ingen tvivl om det ) - Der var fransk/kinesisk flag på bordene og der var dækket op med mængder af bestik - glas og tallerkner på alle pladser. ( Hvilket er meget ukinesisk ) - Der var også 5 tjenere med i stive uniformer. Men det de præsterede var ynkelig. Tjenerne løb rundt og knejsede med nakken, for at se fornemme ud og kokken var i jakkesæt med medaljer om halsen. Og da han endelig skulle vise sine færdigheder, tog han lidt ananas i skiver, stegede dem på en pande sammen med en stor portion sukker og vanilje Og så flamberede han dem med Barcardi rom. Kineserne var ved at falde i svime over dette stunt. Og det blev da også udført med en tryllekunsters forførende bevægelser. ( Men det var basisk set det samme man gør ved en havefest, når man lige smider lidt stærk spiritus på den helstegte pattegris. Her er der ingen de klapper. De nærmest råber på en ildslukker ) - Det er simpelhen ren udnyttelse af kineserne, når man giver dem dette indtryk af Europæisk højrøvethed og samtidlig flår dem for en formue. ------ Vi fik hotellets buffet, den var mere varieret, og flot anrettet og den lugtede ikke af " fisefornem".

fredag den 6. maj 2011

En stor byggeplads !

Lige meget hvor man ser hen, så er der gang i byggeriet. ( Hvis man fremstillede cement kanoner i China - må man være stinkende rig ) - Der skyder den ene efter den anden 30 etagers bolig blok op i byerne. Selv, når man kommer kørende langt ude på landet, så står der lige en 8 - 12 kæmpe højhuse. Nogen gange kan man godt undre sig over om der er folk til alle disse lejligheder - Og om der er arbejde til alle disse folk i byen.... Men det er der. Selv min virksomhed kan mærke at der er mangel på time lønnede. Så højhusene er nok bare et meget synlig symbol på at denne del af verden nærmest eksploderer og har en udviklings rate vi aldrig nogen sinde har set i Europa. ( Faktisk næppe kan forestille os )

Så går det mod Beijing !

Efter 14 dage i Qinhuangdao, tager vi nu mod Beijing og små 3 dages afslapning. Selv om de sidste 14 dage har været mest arbejde, er der også blevet tid til at se / nyde og undre sig. Selv om jeg har været her mange gange, ser man nyt hver gang. Og have konen med var en helt ny ting. Både at kunne vise alt det frem, som har fyldt mit hoved det sidste ½ år. Og give hende de samme aha oplevelser, samt billeder inde i hovedet som jeg har er fantastisk. Det er meget nemmere at tale om China når hun har fået denne helt anderledes verden at se. Og at vi netop ikke er turister, men selv skal klare dagens små udfordringer: - Selv finde restauranter - Selv prøve at forklare taxaén hvor vi vil hen - Selv købe ind - giver et andet billede end hvis man blev guidet rundt. Noget er selvfølgelig mere besværlig. Men at blive inviteret ud med kinesiske kollegaer og spise lokalt, at gå gennem et meget snusket lokal marked eller som konen, at få sin egen lille kineser rengøringsdame, som hun næsten blev slyng veninde med. Det sker ikke som turist.

torsdag den 5. maj 2011

Dyr som legetøj !




Denne gadehandler ville ALDRIG kunne overleve i Europa. Han ville nok nærmest bliver "buuuuuhhheet" ud af business. - - - Han solgte små farve plastik beholdere med levende dyr / fisk. Beholderne var meget små og lignede små væltepeter figurer med en gennemsigtig mave. Inde i maven var der så små guldfisk - små salamander eller små skildpadder. Mange folk var henne og se varen og nogle købte en figur med et dyr indeni til deres barn. Man kan kun gætte på hvordan det vil gå sådan et dyr. ( Solgt som legetøj ) - Jeg så en lille dreng stå og ryste løs med figuren, for at få den indbygget salamander til at bevæge sig. Det var langt over min grænse !!!!!!!

Ballon børn !

Her er så super ideen til en ny attraktion i byens parker. Store balloner / bolde, hvor man stoppe sit barn ind i, og derefter lægger bolden ud i søen. - Helt praktisk, så er det en slags pose, hvor barnet kravler ind i, og så puster man bolden op og lukker den med en lufttæt lynlås. Det så ud til at være rigtig skægt ( Så dog ingen voksne som prøvede - Så jeg var ikke lige i kø til at prøve, selv om det var fristende ) - Men her er da en mulighed for at tjene en ekstra skilling med ved en attraktion som ikke er set før i Danmark.

onsdag den 4. maj 2011

Når lyd og billede ikke passer sammen !



Vi kom forbi et større marked, hvor de solgt lejligheder. Et slags ejendomsmarked, hvor forskellige udbydere stod og solgte lejligheder i bolig projekter, som endnu ikke var bygget. Mellem disse handlende var der en scene, hvor forskellige unge mennesker optrådte. Så vi stod lidt og betragtede dem. Utrolig flotte påklædninger, og med en meget flot disciplin i at optræde. De spillede på en lokal udgave af en fløjte og så også ud til at kunne kunsten. MEN...... Lyden var forfærdelig og de "stakkels unger" måtte udholde langt over 85 Db. støj. Det så dog ud til at publikum nød optræden, så det var nok bare os der havde den forkerte musik smag.

tirsdag den 3. maj 2011

Pling - Pling - dynamo lygte !

I anledning af den 1. maj ( Som heldigvis for kineserne var en søndag, så de fik en kompensationsfridag om mandagen ) - Var der et enorm opbud af bil sælgere på paradepladsen midt i byen. Og man skal ikke være i tvivl om at vi taler seriøse biler. Buick - BMW - Mercedes - Audi...... Og så selvfølgelig en hel del efterligninger. Kineserne er købe lystne. Og nogen af dem har også pengene. Så der var livlig handel i boderne. Jeg tog dette billede af en Smart, som var over klistret med små Pling - Pling sten, og alt hvad der eller kunne sættes på denne lille bil.

Gæt den ægte varer !



Det kan godt være rigtig svært at se forskel på efterligningen og den ægte varer, hvis man ikke lige kender de små detaljer. Her er en af de nye MINI modeller, som er klonet til en kinesisk udgave. Den kinesiske havde endda en større motor. Og så var prisen på efterligningen kun en fjerdedel af den originale. ( Look a like for 86.000 RmB - Ca. 80.000 dansk kroner )

mandag den 2. maj 2011

Det er bare usmagelig !

Man kan lave forretning på mange måder. I dag kom vi forbi en ung pige, der tjente penge ved at have et "kaste ringe" spil. Her betalte man for et kast med en større plastik ring. Og kunne man få den til at lægge sig omkring en genstand, havde man vundet genstanden. Nu var det bare sådan at det ikke kun var dåse sodavand eller øl. Det var også undulater og skildpadder. Og skildpadden ( Se billedet ) måtte ligge på hovedet, så den ikke stak af. - Ja, og undulaterne var ved at omkomme i det lille bur, mit i solen. Sådan noget er usmagelig, og lang fra en værdig måde at behandle dyr / og tjene penge på.

Man kan da ikke spise pizza !

......... Jo, det kan man godt. For når man ikke lige er helt sikker på, hvad der står på menu kortet, så er den sikre vej at bestille noget man kender. Og noget der er varmet godt igennem. Konen bestilte noget "and" af en slags, som viste sig at være det rene ben og med et tilbehør som var stærk som bar fa.... - - Og så var det at hun gik ombord i min pizza. - - - Så var den pludselig helt ok. - - Nå... Vi overlevede, der var nemlig varme pommes frites, som vi ikke har fået længe.

søndag den 1. maj 2011

BEVISET !




Godt nok ikke lige i sommer dress. - Hverken badebukser eller svømmebriller. Men jeg var ude at soppe. Så jeg har været i vandet i China. Og jeg var ikke i forkert påklædning, når man så kineserne. De havde faktisk mere tøj på end jeg.

Kinesisk badestrand !

.... Var ude ved den berømte strand nær Qinhuangdao ved navn Beihaide. En flere kilometer flot sandstrand, som nemt kunne måle sig med næsten hvilket som helst sted i Italien. Stedet er da også overrendt af Russiske turister om sommeren, hvilket kunne ses på mange af butikkerne. Her var der både kinesiske og russiske skilte og menukort. Det var nu ikke meget badning / solbadning på stranden. Dels var vandet lidt kort ( Prøvede selv at stikke fødderne i havet ) Og dels er kineserne ikke meget for solbrændthed, da det er mode at være så "lys" som muligt. Det betyd at stranden var fyldt med mennesker, iført lange bukser / langærmet trøjer og solhat. Nogle havde endda paraply til at skærme for solen. ( Havde jeg haft det rette tøj med, havde jeg nok lagt i badebukser og slikket sol )... Vi nøjes med at smide skoene og sidde i strandkanten og spise is.

Når ord lyder ens - men mener noget helt andet !

Kinesisk er så langt fra dansk og engelsk - ( Som jeg mener at forstå ) - At man overhovedet ikke kan forstå noget som helst. Det er ikke så svært på vores fabrik, for der har jeg en forståelse af hvad der tales om. Og ved at følge med i deres ansigtsudtryk, armbevægelser og deres pegen på tingene, kan man nogenlunde følge med. Men møder du folk på gaden, så bliver det svært. Og lytter man kun til ordene, så kan det engang imellem blive det rene vrøvl. En af de ting de siger rigtig tit. ( Lidt ligesom danskere der siger - øøøøøhhhhhh ) - Er: "Niega - Niega - kil te niega" - Hvis man kun hører denne sætning lyder det næsten som: " Nigger - Nigger - Kill the nigger ! " - Og det skal man ikke sige når der er nogle af mine amerikanske kollegaer til stede. De vil helt sikker blive voldsom fornærmet.