lørdag den 30. april 2011

Bytur med min kinesiske ven !





Weekenden startede med en strand promenering, sammen med min kinesiske ven Goujun og hans lille familie. Det var første gang jeg så hans kone og barn. Desværre var der lidt koldt ved stranden så det blev en kort tur. Goujun bestemt stedet, hvor vi spiste sammen og det var alletiders. En pris ved indgangen og så var det et kæmpe tag - selv - bord ! - Incl. øl og vin. Vi fik både haj finne suppe - krabber - gede kød - og kæmpe rejer. Det var et meget flot og fornemt sted og vi spiste af næste alt. ( Til den lave pris af ca. 400.- danske kroner for 4 voksne ) Det var en fornøjelse at være ude med disse mennesker. Selv om kultur forskellene er store og vi ser forskellig på mange ting. Så er der alligevel også universelle ting som binder os sammen. Og så bliver vi jo også alle en lille smule klogere og rigere på oplevelser. Vi fik et meget fornemt 3 meter langt kinesisk billede. ( Håndmalet og med kinesiske tegn ) Og konen fik en flot vifte. Så næste gang jeg kommer til Qinhuangdao må jeg hellere tage en dansk ting med. Måske noget H.C. Andersen, da han er kendt af næsten alle kinesere.

fredag den 29. april 2011

Ulykkestallet 4 !






















Tallet 4 er et ulykketal i China. Og tallet 4 er nærmest fraværende i gade billedet i China. Man skal lede længe for at se et telefonnummer på en reklame. Og man skal se endnu længere for at se det på en nummerplade på en bil. Jeg tror kun at jeg har 2 nummerplader med dette ulykkestal.

Hai Du Xin Gang !

Traditionel kinesisk Hot Pot. Jeg havde lovet konen at vi skulle prøve denne form for mad, men vidste også at det virker bedst, når man er mange der spiste sammen. Derfor var det lige sagen da vi blev inviteret ud sammen med nogle kollegaer til aftensmad. Vi sad og hyggede, mens vi kogte løs i hver sin gryde med masse af forskellige ting ( Fra Svine kødsstrimler - grønsager - svampe - gede kød - Kalve sener - soja æg og andre ting, som jeg engang vidste hvad var ) - Vi sad i et traditionel kinesisk spiserum, ved et rundbord, hvor maden kunne dreje rundt på midten. Så nu har konen fået hele oplevelsen. Og kineserne, hvor flere ikke kunne tale engelsk, studerede intens hvordan konen klarede denne "mad øvelse". De var meget flinke til at hente ekstra med. Så vi savnede ikke noget som helst.

torsdag den 28. april 2011

Åben køkken !

Man kan finde alverdens former for restauranter i China. De fleste ser ok ud fra facaden, men deres køkken en sjælden noget at råbe hurra for.... Ja.... Ofte er det noget at råbe alarm for.... I går var vi så på en restaurant, som havde et åben køkken. Glasrude lige ind til "kokke drengene" ( Der var en ældre herre - eller var alle de andre knægte på omkring 20 år - Så de var nok ikke rigtige kokke ) - Stedet var dog rent og pænt. Og man havde ikke denne lurende fornemmelse af at maden var blevet fremstillet under åben himmel, i en sort gryde af en svedig kok i beskidt forklæde.

onsdag den 27. april 2011

Hello Denmark - China calling !




Er man så lang hjemmefra, som vi er lige nu, kan en Soft Phone på min computer betyde alt. Den er nem at betjene - Man taler lige ned i computeren ( Dog uden billede som ved Skype ) - Og så er det næsten gratis. Det er rigtig fint at holde kontakten med Danmark uden at få sort samvittighed over regningen og man føler heller ikke at der er så lang hjem. Og det er da lidt utrolig at man kan tale det halve jord rundt uden den store forsinkelse i lyden. - Eneste MEN..... Tidsforskellen.............. Som man bliver nød til at tage i betragtning. Så man ikke lige ringer klokken "træls" om morgenen til nogen man gerne ville hygge snakke med.

tirsdag den 26. april 2011

Kinakål i Kina !

Med denne kæmpe Kina kål som skulptur i vores restaurant, er tonen slået an til noget stort. Det må jeg så nok sige, at det ikke lige er det der sker. Morgenmaden er meget traditionel kinesisk. Og skal man have noget der ligner europæisk, er det toastbrød - New Zealand smør og lidt marmelade. Dertil pulverkaffe og look a like orange juice. Man kan faktisk få spejlæg. Men ofte er de kolde og så mangler der helt salt og peber i denne restaurant. Så det var en lidt flad fornemmelse at spise et fersk kold spejlæg.

mandag den 25. april 2011

Træ dokteren !

Vi gik en aftentur i en nærlæggende park. Masse af kirsebær træer som var sprunget ud og flotte opstammet magnolietræer. Der kom vi så forbi et træ der så lidt "hænget" ud. Den havde fået en " saltvandsindsprøjtning" - Nøjagtig som havde det været et mennemske som var blevet dårlig og trængte til et ekstra tilskud. Posen med væske var mærket med et billede af et sundt træ og en masse kinesisk tekst, så det kan være at det er en kinesisk urtekur..... Nå, jeg håber træet bliver rask igen, og kan så bare undre mig over et samfund, der har virkelig fattige på gaden og alligevel ser sig istand til at betale for en træ dokter.

søndag den 24. april 2011

Hvor skal lillemor sidde !






Udgangspunktet i China er at alt kan transporteres. Intet er for bredt - for højt eller for tungt. Læsser kan godt være skævt, eller det hele kan være holdt sammen med en lille strop. Eller for den sags skyld ikke være bundet fast. Og skal man, som på billedet, ikke have plads til lillemor i fører kabinen, så kan hun også lige sidde på ladet. Om det er nødvendig med en strop til hende..... Nej... det så det ikke ud til. Så hun må hænge på så godt hun nu kan.

lørdag den 23. april 2011

Larmen var nok den største oplevelse !

Første dag i Qinhuangdao var en fridag, så der var planlagt en længere gåtur i byen. Start kl. 8.00 med det lokale marked lige over for hotellet. Og så bare derud af gennem parker, gademylder, trafik og mennesker. Til sidste var vi i centrum, hvor vi så på små butikker og det store Tesco marked. Spiste på kinesisk tilpasset Pizza Hut og fik hilst på min lokale skrædder. Der var tusinde nye indtryk til konen, men det hun mest lagde mærke til var nok hen konstante larm. Musik, biler, menneskestøj og højtråbende reklamer. Inde i det lokale supermarked stod ekspedienterne med små megafoner og priste lige den varehylde de havde ansvaret for. Ikke nok med at det kan virke forvirrende og larmende. Når man ikke forstår sproget er det direkte irriterende. Men sådan er China en gang. Og det er en del af oplevelsen.

fredag den 22. april 2011

Våd velkomst - incl. lidt snyderi !

Vel ankommet til Beijing. Udhvilet og serviceret med handicap hjælp, så det var en fornøjelse. Viste vejret sig ikke fra den bedste side. Det nærmest sejlede rundt i Beijing ( For øvrigt første gang jeg oplever rigtig regn i China ) - Det betød dog ikke alverden for os, da vi bare skulle finde shuttle bussen til Qinhuangdao og så skrumle derud af i ca. 4 timer. Men det tog lidt af glæden af køreturen, da der ikke var så meget at se bag de duggede ruder i bussen. En sjov krølle var handicap hjælpen i lufthavnen............ En meget sympatisk ung kineser hjalp med rullestol og tjek ind. Endda således at vi kom foran i alle køer. Pludselig havde han en karton cigaretter, som han lagde ned mellem vores bagage og bad os sige at det var vores, hvis vi blev stoppet af indgangskontrollen. Senere, da vi var helt ude ved bussen, tog han cigaretterne igen og forklarede ( Med et stort smil ) at han ikke kunne købe toldfri som ansat i lufthavnen. Men ved denne metode kunne han alligevel få dem med ud af frihandelszonen. ..... Så, de er ikke lige kommunist - solidarisk alle sammen.

torsdag den 21. april 2011

Fantastisk Air Jaws

På vej i flyveren til Beijing, så jeg en dokumentar udsendelse om hvide hajer ved Sydafrika. Hajer som spiser sæler, og som faktisk springer helt fri af vandet i deres jagt på mad. Det var helt fantastisk og meget frygt indgydende. Det var ikke der man skulle svømme rundt. Det kunne give et helt sug i maven, når disse store fisk kommer bragende op i luften. Og det sætter tingene i perspektiv, når man som menneske, ikke er den øverste i fødekæden. Så se Air Jaws - Og gys.

Stereotyber og bøsser !


Først vil jeg sige:


Jeg har INTET imod bøsser. Det er deres egen sag..... Men.....



Nu har jeg igen set et af disse underholdningsprogrammer, der på overfladen er underholdende - hurtig og lette at glemme bagefter. ( Dagens mand - med bøsser ) - Men alligevel sidder man tilbage med en et billede af at bøsser er unge feminine mænd, med en attitude og sprog, der ligger lige over grænsen til det normale. Og som ikke kan sige et eneste ord, uden det har en seksuel undertone. Enorm selv centreret og nærmest mener at de har ret til at "råbe" deres seksualitet ud i rummet. ( Hvis alle bøsser var sådan, så rokker det nok ved min meget frie grundholdning - Og ikke fordi de er bøsser, men fordi de har en frastødende karakter. ) - Først på uge var et program " Hvad bruden ikke ved ! " - Også om et bøssepar. Disse to mænd var direkte sympatiske. Viste almindelige følelser - Ligende dig og mig - Havde ingen trang til at råbe sig selv frem. Der kunne jeg sidde og blive helt rørt over at de kunne græde af glæde og vise almindelighed i deres forhold...... Det er måske bare mig....... Men bøsserne burde også tænke over at de, i et uhelligt samarbejde med underholdnings branchen, nemt kommer til at fremstå som stereotyper, der tænker og planlægger med det " 3 ben" . Og at den normalitet, som de alt andet lige, skal leve med i hverdagen slet ikke kommer til sin ret.

onsdag den 20. april 2011

China - Here we come !

Så er vi ved at pakke vores kufferter. Denne gang skal konen med til China. Ikke bare en lille tur, men hele 21 dage. Og jeg glæder mig meget til at vise hende den verden, der har fyldt rigtig meget i hovedet på mig det sidste halve år. Vise hende alle de sjove / mærkelige og forunderlige ting som dette kæmpe land indeholder. Vi tager de fleste dage i Qinhaungdao og slutter turen af i Beijing omkring 3 dage. Der skal selvfølgelig også arbejdes, men så har et par kollegaer i China lovet at deres koner kan komme og tage min kone med i byen. Vi glæder os sammen og jeg er nok mest spændt på om hun kan klare den meget anderledes verden.

Snydt for en 5 øre ekstra !

Miljø bevisthed kan også blive for pjattet. Jeg havde en længere samtale med en kollega, der havde tilmeldt sig "grøn strøm" fra sit El selskab. Og var nu overbevist om at han, med en lille ekstra betaling, kunne gavne den samlede verden for en smule forurening. Jeg kunne ikke overbevise ham om , at vi her talte om et smart reklame tricks fra elforsyningens side..... OK....... Noget af strømmen er lavet på vind energi, så det er miljø venlig. Men noget bliver også lavet på kul kraft værker, eller endda på Atom kraftværker ( Når vi ikke lige har vind nok - Og de har overskud i Bärsebeck / Sverige ) - Og alt denne strøm mikses i ledningen, så man ikke kan kende forskel. At min kollega så betaler lidt ekstra for at få den "grønne strøm" - Betyder alt andet lige at der bliver mere "sort strøm" tilbage i ledningen. Og da den også skal udnyttes, må det så være sådan nogle som mig der bruger den. Su rum summarum. Den totale forurening bliver den sammen. Han får en hvidere samvittighed - Og jeg burde måske få en sortere samvittighed Men den reelle skurk er nok el selskaberne. Da gladelig spiller på folk ønsker om at gøre en forskel. Og på folks velvillighed til at betale for noget der i forvejen er i ledningen.

tirsdag den 19. april 2011

Problemer med telefonen !

Så døde min firma telefon, men vores IT afdeling var helt oppe på mærkerne og jeg kunne, i løbet af bare to timer, komme ned og hente en ny. ( Super service ) - Desværre var ham, der kunne installerer synkronisering mellem min pc og telefon sendt på påskeferie, så det må jeg vente med. Vi skiftede Sim kort og jeg var kørende. MEN........... Jeg var lige ved at få et hjerte problem, for pludselig var hele min kontakt liste forsvundet. ( Over 350 adresser / telefon numre var væk ) - Så jeg ledte feberisk i nogle lange minutter. Men endelig fandt jeg hele listen på det eksterne memory card. . . . Pu - ha, det gav sved på panden.

mandag den 18. april 2011

Jeg er bare super træt af den knægt !



Lidt fra vores stille villavej, bor en ung knægt, som elsker ulovlige knallerter. Han ved selvfølgelig godt at det er farligt at kører så stærkt ( Farligt for hans penge pung ) Men at det også kan være farligt for alle andre ved han ikke en døjt om. Små børn og hunde springer for livet og vi andre bliver larmet ned. For ca. ½ år siden havde han besøg af politiet og her forsvandt hans knallert. Men nu har han fået råd til en ny, så nu er helvede løs igen. Måske skulle jeg igen - igen gå over og tale med hans forældre, selv om det ikke hjalp det stort sidste gang. Eller måske er det der mangler bare lidt selv justits.

søndag den 17. april 2011

Løse heste !

Så galt gik det dog ikke, men det kunne såmænd godt have været enden på sagen. For 3 gang indenfor 2 måneder, kom jeg på løbe ben forbi en mark, hvor to ponyér står og græsser - og for 3 gang gik den ene ude på vejen. De sidste 2 gange har jeg kunne fange hesten og derefter sat den ind i indhegningen igen. Men denne gang løb den fra mig. Så henvendte jeg mig til gården, der støder op til marken. Og her mødet jeg en noget uforstående fritidslandmand. Han kunne ikke lige se at det var et problem. - Han mente ikke at hans heste var til fare for andre - Han mente basisk set at jeg skulle blende mig udenom og måske finde en anden vej at løbe på. Selv da jeg forholdt ham at han satte andres liv i fare ved at lade hesten løbe fri - Og at det oveni købet efter dansk lov kunne koste bilejeren en formue, virkede han helt ligeglad. ( Smilte og sagde: Jeg hører hvad du siger !" ) - Magen til uansvarlighed skal man lede længe efter.

lørdag den 16. april 2011

Get together !

I have got the task to bring all my HSE colleagues together for the annual HSE conference. One of task, that I think are funny. I have already determined the agenda - ( Will be very tight ) - And the place will be India. ( The factory in Dabaspet near Bangalore - and the hotel will be The Golden Palm ) - So now it is just to get out the invitations and hope that everyone has room in their calender.

fredag den 15. april 2011

Hvor var den nye vej !

Som noget nyt have vores forening SSID, i løbet af året skiftet navn til Arbejdsmiljønet. Både for at følge med udviklingen i arbejdsmiljøloven og for at give foreningen et mere mundret og frisk navn. Nyt var dog ikke det det prægede vores årlige konference i Kolding. Der var ellers lagt op til noget spændende i forhold til titlen " Nye veje til et bedre arbejdsmiljø". Programmet var sammensat af forskellige indslag og temaer, og man havde også en stram og velgennemført konference. Generalforsamling og festmiddag kan jeg ikke udtale mig om, men hørte at det var lige så godt arrangeret................ Men nye veje eller lidt provokation til at tage med hjem var ikke lige det der var mest af. Jens Jensen fra Arbejdstilsynet leverede en solid og saglig indsats. Hvilket han gør hvert år. Men ellers var der ikke megen nytænkning. Danske Bank - Arla Foods - Novo Nordisk og Rigshospitalet leverede en ok optræden omkring forskellige metoder, som dog ikke indeholdt noget nyt. Måske bare en lille twist på kendte metoder. En ung studerende, som havde set på kommunikation / sikkerhed i USA var sådan set faglig nok, men var desværre under niveau i forhold til publikum. ( Så er det jo også svært at bibringe noget nyt ) - Værste indlæg var bestemt fra LO sekretær Ejner K. Holst og Danhsk Erhverv - Chef Rikke Ørum. De var så glatte og politikker - agtige at det var for meget. Meget glade for at hører sig selv og ikke istand til at skabe anden reaktion ved publikum, udover overbærende smil. Den højt profileret ordfører: Henrik Fallesen var heller ikke istand til at holde de to debatører på linjen, og havde kun få spørgsmål, som slet ikke gav de gnister, som eller skulle have præget debatten.

Eneste tankevækkende indlæg var fra Frank Piasecki Poulsen / Blood in the mobile ( Nævnt i blogindlæg den 13/4 ) - Og Henrik Krogh og trivsel og arbejdsglæde........Så et råd fra mig ville være. Hop over det kendte - åben op for noget mere spræl og nytænkning. Vis muligheder for nye veje til et bedre arbejdsmiljø

torsdag den 14. april 2011

... Men stadig et stramt koncept !


Knægten havde fødselsdag og for at holde en gammel tradition, måtte han vælge et sted vi tog ud at spise. Og man skulle tro at det også var tradition, at vi tager på Jensen´s Bøfhus. Stedet - eller stederne, hvor vi efterhånden har spist fødselsdagsmiddag har alle være fine. Rent og pænt - vel organiseret - søde mennesker og indbydende lokaler....... Men jeg har stadig fornemmelsen af koncept butik. Det er måske uretfærdig at sammenligne stedet med Burger King eller Pizza Hut. Men man skal ikke se ret langt bag facaden, for at se, at Jensen´s bøfhus er skåret over samme læst. Det bærer maden da også præg af. Opsætningen på tallerkenen ser ud, nøjagtig som på menu kortet og der er ikke 1 mm. forskel på indholdet i 2 sodavandsglas. Ok - man ved hvad man får og prisen er rimelig. Men jeg ville nu gerne se lidt variation. Om ikke andet, så i valg af restaurant. Håber at knægten næste gang får øje på en lidt mere "skævt" sted. De kunne såmænd være Pølsevognen i Brørup - eller sejler restauranten på Vejle havn.

onsdag den 13. april 2011

Blood in the Mobile !

I dag hørte jeg er fantastisk foredrag af Frank Piasecki Poulsen om emnet "Blood in the mobile". En tankevækkende historie om, hvordan de mineraler, som bruges i vores mobil telefoner ( alle mobil telefoner ) kommer til verden. Og hvordan det SLET ikke hænger sammen med den måde hvorpå de store producenter, som eksempelvis Nokia, bryster sig af at være CSR ansvarlige. Godt nok har de programmer, som tager brugte telefonerne tilbage, eller støtter forskellige NGOér. Men de siger ikke meget om at folk bogstaveligt dør i Afrika, for at de kan få disse specielle kemikalier til deres produkter. Derud over gjorde Frank et stort indtryk på min. På hans stille, men meget insisterende måde, kunne han gøre denne historie personlig for os alle. Og han berørte netop det jeg også er begyndt at føle. Verden er meget mindre end vi tror. Det som nogle gør på den ene side af jorden, kan have stor effekt på den anden side. Og at vi bliver nød til at tænke langt længere end til den Danske / Europæiske grænse. Min opfordring er: Se filmen - Stol ikke på alle de flotte hensigtserklæringer, som mange virksomheder prøver at bryste sig med - Og mærk så efter indeni. Vi har alle et ansvar og vi ved også hvad det drejer sig om. Vi kan ikke forandre verden alene, men vi kan tage et skridt af gangen - Og vi kan sagtens starte med os selv.

tirsdag den 12. april 2011

Visit from India and Spain !

I had a visit from two colleagues. They were first home with me and get a garage beer. Then we went to Skibelund. A small restaurent near by. I had already ordered some Indian "look a like" food, so my Indian colleague cut enjoy the place. It was a pleasant evening where we laughed and had exchanged cultural differences. ( Danish - Indian - Spanish ) - And my wife and her freind got tested their English too.

Så kom lillebror igennem igen !

London Marathon - Et sted jeg ikke har løbet ( Endnu ) - Her var min lillebror ude og prøve kræfter med de 42.195 km. Det skulle være et fantastisk løb, med masse af festivitas og opmærksomhed. Og et løb, det er svært bare at få et start nummer til. Han kom igennem. Tiden var måske lidt langsom, i min scala. Her er det dog ikke tiden, men kampen med sig selv man skal vinde. Uanset om man løber på 3 timer eller 5 timer, så er det en tur ud i afkrogene af sindet. Ud der hvor man ikke kommer til daglig og hvor man virkelig lærer lidt om sig selv. Flot klaret lillebror. Jeg kipper med flaget.

mandag den 11. april 2011

Når lokummet brænder !

















Uwe Jensen, er og bliver en kriminel, der er dømt i USA for narko og våbenhandel med teorister. "Basta" - Derfor skal han også sidde sin straf af i USA. At et par danske aviser laver en følelsesporno historie på manden og prøver at beskrive en angrende stakkel, der gerne vil hjem til lille Danmark igen, er jo bare en måde at sælge aviser på. Det skal ikke overhovedet betyde at Uwe skal tilbage til Danmark. Han valgte selv at flytte sin forretning til USA, da han ikke ville leve under det danske skatte tryk. Han valgte selv at starte handel med våben og narko, da det gav mere en almindelig ærlig forretning. Så må han også tage konsekvensen af sine handlinger. Vi har helt sikker ikke brug for endnu en "tudefjæs" - som skal sidde sin dom af for mine penge.

søndag den 10. april 2011

Råd til et rådhus !


Vejen kommunalbestyrelse arbejder nu igen i et nyt rådhus. I en tid hvor alle går og suger på lappen eller lægger til side til svære tider. Og hvor familien Danmark nok ikke lige tænker på at bygge ud og bruge penge på noget unyttig. Det kan man kalde fuldstændig uansvarlig ! - Men typisk politiker ( Især lokal politiker ) De prøver at sætte et mærke i verden, som de kan huskes for - - De forvalter og bruger af andre folks penge - - Og som rigtige bykonger træder de på alle andre, mens de bruger til sig selv. Kommunen sparer så meget at fortorve og veje er total nedslidte - Skoler bliver nedlagt og det sociale område sulter. Jeg håber at alle vælgerne husker disse fråsehoveder og får dem skubbet ud til næste valg. Jeg har dem helt klart i kikkerten til at være forhenværende. ( Og så har man endda lige ofret en formue på et torv foran det nuværende rådhus. - Som for øvrigt ikk er hverken parkeringsvenlig / handicapvenlig eller særlig pænt )

lørdag den 9. april 2011

Knægtens lille røde bil !



Så fik vi købt en lille bil til Knægten. En Nissan Micra 1,0 - med automat gear. fra 1997. En snus fornuftig bil. Der ikke kan køre ræs og som er en klon mellem en bil og en sparegris. Det er måske ikke en rigtig drenge røvs bil, men det var nu heller ikke mening, Formålet er at få knægten frem og tilbage mellem gymnasiet og hjemmet. Gerne så sikker som muligt. Og gerne til en pris der er til at overkomme. Og så er der selvfølgelig også med det håb, at bilen holder 3 - 4 år, uden de stor økonomiske overraskelser.

fredag den 8. april 2011

Helt sikker - Hele tiden !

Mit job er at få folk til at tænke sikkerhed, og gerne som en form for livsholdning. Noget man automatisk gør, uden at tænke over det. Især mit arbejde i China handler om at overbevise kineserne om at man skal tænke sikkerhed. Ikke kun så længe man er på fabrikken, men også der hjemme og i trafikken. Og jeg bruger tit min egen danske holdning som eksempel. Derfor kan de godt irriterer mig at kunne tage dette billede hjemme på min egen gade. To raske fyre med et normalt fornuftigt syn på livet. Og de har som fædre en del forpligtelser - både social og økonomisk. Og alligevel kunne man se dem stå og save med to motorsave på en gang - uden sikkerhedsbriller - uden høreværn - uden skærebusker og handsker.

torsdag den 7. april 2011

Glad tv !

Denne knægt / Bonderøv / Frank, kan man kun blive glad over at se på. Han er så fuld af positivitet, - - - så fuld af livsmod og så fuld af smil, at man bliver helt opløftet. Det er utrolig hvordan han skinner og får en ellers noget hård hverdag på en bonegård, til at lyde som en ren fornøjelse. Rigtig mange kunne lærer noget af hans livsstil. Og jeg tror at verden ville blive bare en lille smule mere udholdelig.

onsdag den 6. april 2011

En omvendt overraskelse !

Så nærmer påsken sig og på dagens indkøb, så jeg at butikkerne havde lagt chokolade påske æg på hylderne. Bare sådan for at overraske konen, købte jeg en pakke med tre mindre æg. Og med lidt dramatik, overrakte jeg dem med ordene: " Så var der lige årets første påskeæg ! " - - - Så begyndt både sønnen og konen at grine.- - - - - Og de måtte gå til bekendelse, at de havde købt og spist påskeæg af flere omgange, mens jeg var i Indien. Så overraskelsen var nok mest min. Her troede jeg at være den første, og så havde de gået og guffet i flere dage.

tirsdag den 5. april 2011

India survival kit !


I got this survival instruction from one of my collegue, who had heard i had been in Bangalore / India.


Many things are very good hit. Special the legging against dog attacks - and handheld food testing equipment.


I experienced never bad food, but I also eat only at the hotel or the factory. ( How they even eat with there fingers )

mandag den 4. april 2011

They are alive !


After a hard winter where my fish pond in the garden has been frozen. ( Aprox. 30 cm thick ice ) Is spring really got started. All the ice has melted and my 150 gold fich can again see the sun. There was only 1 single dead fich as they done over 2 months under the ice without death by starvation. - - Now they eat again and are very greedy - and they again are a plesure to watch.

søndag den 3. april 2011

Fup eller fakta !

I dag har vi så mange muligheder for at vælge vores forbrugsvarer, at det nærmest er en jungle. Det kan være økologisk - lokal fremstillet - Uden børnearbejde - Fair traide - Svanemærket og hvad ved jeg. - - - Men det er nok kun økologien der er slået ordentlig igennem. ( De fleste ved faktisk ikke helt hvad der ligger bag alle de andre betegnelser ) Nu har vi så fået endnu et mærke at forholde os til. WindMade. Jeg burde måske være positiv stemt over for et sådan mærke kva mit arbejde, men jeg syntes at det er et overordentlig overflødig mærke. For det bliver en tros sag om man nu køber en varer der er fremstillet af vind energi. Man kan ikke måle / veje - eller se forskel på strøm fra et Atomkraft værk eller en vind mølle. Og det er mikset godt og grundig i vores ledningsnet. ( Man kan næsten sige at det er som vinden blæser ) - Og kun hvis disse fabrikker er linket direkte op til en vindmølle, og må stå stille når det ikke blæser, kan de holde fast i deres påstand om WindMade. Desværre må jeg også konstaterer, at dette lugter langt væk af kommerciel tænkning, for stifterne af dette mærke er virksomheder som Vestas - Lego - Pricewaterhousecoopers. Som låner noget forbrugertillid ved at ligge i ske med WWF og De Forenede Nationers energiråd. - - - Så drop dette mærke, og arbejd noget mere på en tillid mellem forbruger og virksomheder. Eksempelvis ved at være mere transparent, så forbrugerne selv kan danne sig en mening om tingene.

lørdag den 2. april 2011

Lalandia - en begrænset fornøjelse !

Jeg er lidt facineret over at man kan lægge en ferieby inde midt i landet, og alligevel er den en stor succes. ok - Der er Legoland - bade land og en masse anden aktivitet, der trækker især børnefamilier. Men alligevel. Dog er der en ting de ikke helt har forstået. Børnefamiliers dag starter senest klokken 7 om morgenen. Og man er klar til at tage livtag med verden cirka klokken 8. - - - - Så skal man altså ikke åbne et bade land klokken 10. - - - Det er ikke at være service minded og tage hensyn til kundernes behov. Klokken 9 kunne accepteres - Og klokken 8 havde været super. Omkostningerner kan kun være løn til personale, for alt andet er der jo. Og indtjeningen kunne være tilsvarende større. Så det må være andre grunde end forretningsmæssige, at de ikke yder deres bedste.

fredag den 1. april 2011

Konens fødselsdag !

















Så blev konen igen 39 år. Det er skønt at have så "ung" en kone. Denne gang fejrer vi det på Lalandia i Billund. Med børn og børnebørn i et kæmpe sommerhus. Det er altid skønt at være samlet med dem alle sammen. Der er godt nok hele tiden hektisk aktivitet og noget at tage stilling til, så afslappet er det måske ikke. Men man får rigtig mange intryk med sig hjem, som man så kan bruges når man sådan lige sidder og savner familien.