torsdag den 31. marts 2011

Hvor gør pengene mest gavn !

Sommetider bør man træde et skridt tilbage og se på det man går og laver. Effekten og hvor meget det egentlig flytter. Tager man den danske miljø indsats, så er vi om muligt, nogen af de bedste i verden. Vores lille land separerer affald, laver grønne zoner ved vandløb og lægger ekstra skat på forurenende bilen. Vi har efterhånden taget alle de hurtige og givende opgaver, så i dag er selv små fremskridt rigtig dyre. Så kunne man måske begynde at overveje Bjørn Lomborg´s forslag, om at tage den økonomisk indfaldsvinkel. Kunne pengene gøre mere gavn et andet sted ! - - Når jeg sådan rejser rundt i verden og ser hvad der foregår, så ville man helt sikker få meget mere miljø for pengene, ved at hjælpe i India eller China. Jeg ved godt at det er to store økonomier, som burde kunne løfte opgaver selv. Men vi skulle måske også hellere bruge pengene på at løfte deres viden om, hvordan man gør og prøve at påvirke deres måde at behandle naturen på. For godt nok er disse lande langt væk fra danmark. Men deres påvirkning af vores fælles jord ( Som faktisk ikke er så stor endda ) er enorm.

onsdag den 30. marts 2011

Dyt - Dyt - Dyt - Eller du får en bøde !

Her i Indien er det mest benyttet udstyr på bilen dets horn. Om muligt, så dytter de mere en kineserne. Til sidst blev jeg nød til at spørge chaufføren hvorfor. Jo, sagde han. "Det er loven der siger at vi skal dytte, så den forankørende ved at vi vil passerer". Og så viste han mig den påskrift der var på alle lastbile. ( Billedet) - Sound horn - eller Blow horn. Så der er ingen vej udenom, før man har dyttet i hornet

Familiebilen !

Denne lille knallert / bil er nok det køretøj der er flest af. Og de bliver brugt til alle former for transport.

Her er den totale familie ude at kører. Jeg talte 6 voksne og 5 børn. Så må man sige at de udnytter pladsen. Denne slags køretøjer er åbenbart tilladt, både på fortorvet - vejen - motorvejen - Ja selv i den forkerte retning. Så man kan godt sige at de lever livet farlig i disse små racerer. Og skulle man ramme denne, ville man nok udslette en hel familie.

tirsdag den 29. marts 2011

Aber på hotellet !

Jeg har set kæmpe firben og endda slanger på fabrikken, så jeg var forberedt på lidt af hvert. Men jeg tabte dog kæben, da der kravlede tre små aber rundt i palmetræet, lige ud for min altan. De var overhovedet ikke sky. De spiste løs af de frugter, som de fandt i træet. Den nat sov jeg med døren lukket. Tænk hvis der pludselig stod en abe i mit soveværelse midt om natten. Man kunne nok vende sig til at natur var en del vildere end lille Danmark. Men bare tanken om at man ikke er den øverste i fødekæden, kan godt få det til at gys i mig ( Her tænker jeg på de før omtalte vildhunde )

Ensrettet !


Det her skal man opleve. Det er både spændende - nervepirende og noget ude af kontrol. - Taxa chaufføren, som skulle kører mig ud til fabrikken, kendte lige en smutvej. Som desværre betød at vi skulle kører ca. 2 km. i den forkerte retning på motorvejen. men hvad betyd det. Det så ikke engang ud til at de modkørende syntes at det var et problem. Der blev dytte en del, men alle så glade. Og jeg kom frem til fabrikken uden en eneste ridse.

Løsdrift !

Indiens køer er et kapitel for sig selv. De er overalt. I haver - på parkeringspladser - langs fabrikkerne - Ja, selv på motorvejen. Hvor alle så gør alt for ikke at skade dyret. Jeg så endda folk. der stod og vaskede deres køer langs vejen. Og det er ikke lige som i Danmark, hvor bønderne sætter skilte op for at undgå dåser, som køerne måske kan komme til at spise. Her er der ingen begrænsninger. De spiser hvad de finder. Om det så skal være køkkenaffald. Ordet løsdrift får også en hel anden mening, når man kan se en bonde - på en taburet langs vejen, sidder og holde øje med sine køer, mens de spankulerer rundt på motorvejen.

mandag den 28. marts 2011

Good of wind !

Det første der mødte mig på fabrikken ( Ud over bevæbnede vagter ) Var denne statue i receptionen. Flot udsmykket og med en så central placering, at man skulle gå udenom den for at komme videre. Jeg fik at vide, at det var den indiske / hinduismens gud for vinden. Og det var derfor den stod på en fabrik der lavede vinger til vindmølle industrien. I løbet af de to dage jeg var her, oplevede jeg endda at nogle af inderne stod og bad til denne statue. Det er helt utrolig hvor forskellig vores verdener i virkeligheden er. En af mine indiske kollegaer fortalte mig en historie: At deres gud er lige som regn. Det kommer et sted fra, men kommen ned i mange små dråber. Og senere samles det igen og bliver til éet. Samme måde er det med alle deres guder. De kan tilbede mange, men det kommer fra en samlende gud, som også samler det hele efter døden.

Reklamer over alt !

Det kan godt være at deres leve standard er langt under det vi kender til. Men til gengæld er deres reklame verden dobbelt så stor som os. Man ser rigtig mange huse der er malet total op som en reklame. For telefoner - cement - biler - Ja, nævn det. Så findes det. Det er en smart måde ar få malet sit hus på, og reklamefirmaet kommer og fornyer reklamen engang i mellem. ( Gratis ) - Og som billedet viser, så var der lige et par klipper langs vejen, som også kunne bruges som reklame. Så de fik også lige lidt maling.

søndag den 27. marts 2011

En eksklusiv øl - Tak !


Nu var jeg rigtig kommet i luksus hjørnet , da jeg lå ved poolen og nød livet. Så da tjeneren kom og spurgte på Indisk / Engelsk. Hvad jeg kunne tænke mig. Så sagde jeg: Jeres mest eksklusive øl. - Og så kom han med en Tuborg. - Først var jeg lidt forvirret, og spurgte ham om han vidste hvor jeg kom fra..... Men nej...... Han smilede og sagde: "Super - Super beer". Så, venner. Det er med at nyde den danske øl. Også selv om den bliver slugt i en garage, mens man sparker dæk. Vi taler her om en øl, der er udråbt til toppen af toppen. Og er dette hotels bedste øl. // Skål !

Måske mest pral...... Men !

Jeg skal love for at jeg er kommet på den grønne gren. Man kan næsten glemme at grunden til min tur til Indien er arbejde. Dette hotel er virkelig ok. Selv om det er lidt slidt i kanterne og at der er voldsom varmt. En af de helt store forskelle mellem Indien og China hoteller er personalet. Selv om Inderne ser meget afslappet ud, og har et tempo der næsten er slow motion, så er de meget service minded og bruger tid på at gøre kunderne tilfredse. De kommer og spørger om der var noget de kan hjælpe med. De smiler og ser glade ud. Denne holdning er helt væk i China. Her ser folk nærmest ud til at deltage i en konkurrence der går ud på at: Forstå så lidt som mulig - At yde så lidt som mulig - Se mest mulig uinteresseret ud.

Farlige vild hunde !

Taxa turen gennem Bangalore var noget af en oplevelse. Også selv om der var meste mørkt nogle steder. Vi kørte af både store og meget - meget små gader. Og om muligt, så så noget af de kvarterer, som vi kørte igennem, værre ud ene det jeg har set i China. Der var næsten ingen mennesker på gaden og den tætte trafik holdt helt op bare 10 minutters kørsel fra lufthavnen. I nogle af de værste kvarterer gik der flokke af vildhunde. To af disse gruppe af hunde løb efter bilen og et par stykker bed ud efter sidespejlene og hvad de ellers kunne fange. Chaufføren, som talte rimeligt engelsk, fortalte at man IKKE skulle stige ud til sådan en flok, hvis man var alene. De var meget farlige og det skete jævntlig at en flok dræbte og åd en af de lokale. ( Det havde jeg aldrig i min vildeste fantasi kunne forestille mig - Men troede gerne manden da de hunde jeg så var meget aggrasive. - Og på hele turen, som tog ca. 1 time, så jeg mere en 100 løse hunde. ) - Så, nul løbetræning udenfor hotellet.

The Golden Palms Hotel - India !

I arrived at the hotel in the middle of the night, so I did not see so much of this big hotel. Just the night light in the pool area. Very nice. The airport was not so big. And very slow running at that time of the day. - The time difference between China and India is 3hour and 30 minute. So I manages to get 4 hours of sleep before next days sun shine.

lørdag den 26. marts 2011

Kør lortet til Afrika !

Det siger noget om de Åhhh, så miljøbeviste danskere, når myndighederne kan fange så mange forskellige vognmænd, der prøver at smugle affald over grænsen til Tyskland. Der blev skrevet bøder for over 400.000 kr. - - - Forurenet glas - kemikalierester - og brugte køleskabe med freon til Afrika. Måske er vi slet ikke så miljøvenlige som vi tror. Måske er vi bare miljøvenlige over for vores eget lille frimærke, kaldet Danmark. Og måske gemmer vores vognmandsbranche nogle vognmænd, der er i kategori med mafia vognmændene i Italien. Som også lader hånt om miljøet og lader farligt affald dumpe hvor som helst.

+86 618903344494 !

Så opdagede jeg lige at mit kinesiske telefonnummer er noget værre lo.. ! - En af mine kinesiske kollegaer bad om mit nummer og pludseligt begyndte han at grine. Han viste nummeret til en anden, og nu grinede de begge to. Det måtte jeg lige have uddybet. Og de fortalte mig så at tallet 4 er et ulykkestal. ( Død ) Og tallet 9 betyder at man ikke har mange venner. Så mit nummer var der faktisk ikke nogen kinesere der ville eje.......... _ Jeg gik straks ind til den pige som eller er så god at hjælpe mig med alt mulig ( Også dette telefonnummer ) - Da jeg forholdt hende mit nummer, begyndte hun også at grine. Og sagde så: Pyt Nils, nummeret betyder jo ikke noget for en europæer, og så var det gratis at få ! - - Og ja, jeg har faktisk brugt telefonen i snart ½ år. Og jeg har ikke brugt de 200 kr. Som vi startede op med. Men alligevel....... Død og ingen venner, det er nogle hårde odds.

Sick in the head !

I can get so mad then I see that people can not treat animals in a decent manner. We have a cat living on the factory area. This cat is much peacefull and it maybe keeps mich away from the building. But today I saw that somebody have cut and painted the cat with blue paint. One must be sick in the head to take on such an idea. That we have staff that cut find such things funny, to me is completely incomprehensible. Had I seen this, I sure got them fired.

fredag den 25. marts 2011

Earth hour !




Måske en symbolsk handling, men en manifestation som får meget af verden til at snakke om og bekymrer sig om vores verden. I CCTV - News blev der vist nogle fantastiske billeder af steder i verden, der var med i dette arrangement. ( Hvert år - Den sidste lørdag i marts ) - Også kaldet Earth Hour. ( Billedet viser det olympiske svømmestation i Beijing - Hvor det så utrolig flot ud, da lyset gik ud )

Væg til væg tæppe !

Væg til væg tæppe får en anden betydning, når man ser dette kæmpe tæppe, som forestiller den kinesiske mur ( Great wall) - Tæppet hænger i det hotel der hedder Great wall og fylder hele lobbyen. Rigtig flot ! - Jeg var på hotellet for at spise sammen med en kollega. Vi bestilte suppe og noget vestlig mad. Men da kineserne ikke lige ved så meget om vestlig med. Så fik vi pommes frites sammen med suppen og derefter en lille lille steak med grøn salat og the. Fantastisk koordinaton i servering ! - Her var der ikke mange Michelin stjerner.

Solsky og dårlig udsigt !

I dag have jeg en kvindelig taxa chauffør fra fabrikken til hotellet. For det første snakkede hun hele vejen ( På kinesisk ) - Hvilket er helt udenfor nummer. Alle de kinesiske herre chauffører siger aldrig noget. Og værst, så havde hun hængt et stykke klæde op i vinduet, så hun ikke fik sol på skindet og blev en smule solbrændt. ( Det er nemlig fint at være hvis i China.) Men det betød også at hun havde meget svært ved at se, hvad der foregik på venstre side af bilen. Helt forfærdelig. Og det var da også ved at gå galt et par gange. Men det opdagede hun ikke, da hun havde travlt med at snakke og kører.

Håndbog i kinesisk købmandsskab !

Da alt er til forhandling i China, har jeg efterhånden fået et godt billede af den grundlæggende procedure, som en kinesisk gadehandler følger. Jeg tror godt, at jeg kunne skrive en form for håndbog for dette fag ( Set fra en europæers side )

1. Tag initiativ. Det gør du ved at råbe kunden op. Er der tale om en udenlandsk kunde, gøres det naturligvis på engelsk. Meget nyttig sætning er: " Hey - some boy !" - For at opnå etnisk gramatisk korrekthed, siges denne sætning kun til eén person.


2. Er det, stik mod al forventning, ikke lykkes dig at fange kundens opmærksomhed, har du to muligheder for at forstærke din virkning på kunden. Du kan enten tage et fast greb i kundens arm, eller sige " My mom has no legs".


3. Du har nu fanget kundens opmærksomhed, men da hans tid er dyrbar, er det vigtig at du straks præsenterer dit produkt. Sælger du foreksempel kasketter, råber du " OKAY ! - Come see OKAY ! - Many caps OKAY !" Bevæger du dig i navneskilt branchen, vil det korrekte råb være: " Do you want to by a name ?".


4. Det er nu blevet tid til at forhandle prisen. Du fastlægger hvad du vil have for varen - - Og så lægger du 800 oveni. Det kan virke chokerende. Men hold masken, og kontakten.


5. Er det rigtig svært, så blive fysisk med kunden. Begynd at flirte med kunden, prøv hans solbriller og smil. Mens du sender ham/hende et uskyldigt blik.


6. Din fysiske placering af forretningen er også vigtig. Start på steder, hvor kunden går langsom. På hjørner, ved trapper eller steder hvor kunden står stille for at betragte et eller andet. Kan du komme til at spærre vejen, eller lægge forhindringer på trapper eller fortorvet er det alletiders.


7. Er handlen ved at gå i vasken, er sidste - Og absolut sidste chance, at råbe efter kunden: OKAY - OKAY ! - Come back. Special price for you !". Men virk aldrig desperat.

torsdag den 24. marts 2011

Højt læs !



Jeg så lige hvordan de læssede en lastbil med affald. Det så både farligt og noget uorganiseret ud. Og så kan jeg ikke lade være med at tænke på, hvor meget de taber, inden de når frem til lossepladsen. Eller hvor mange biler der bliver ramt af affald, mens de kører fra A til B. Jeg ved godt at farten i China er betydelig lavere end i Danmark, men alligevel ! - Og jeg tror bestemt ikke at de holder stille og samler op efter dem. Den mentalitet findes simpelhed ikke i China. ------- Nej. Det man ikke kan se, kan ikke være et problem.

Middag igen - Igen !

I aften var det så HSE folkene der gerne ville give middag. Vi sad på et meget traditionel sted. Rundt bord - masse af små rette og hygge. Manageren kunne fint engelsk - og de to teknikkere kunne lidt engelsk. Vi havde en hyggelig aften, maden var ok. Faktisk var der en fisk som smagte rigtig godt. Trods det at den blev serveret med hoved og hale. Og lignede et monster med store tænder. Eneste minus er at der altid er ski.. koldt på disse restauranter Og som æresgæst skal man altid sidde med ryggen til vinduet. Hvorfra der altid trækker ind. Så jeg havde jakke på det meste af tiden. - Til ære for fotografen og for at vise lidt høflighed tog jeg den dog af til sidst.

onsdag den 23. marts 2011

Bæredygtighed Vs. pengene i min lomme !

Miljøminister Karen Ellemann har lanceret en ny hjemmeside om bæredygtig handel i detail leddet. En rigtig fin og prisværdig ide, som nok skal tilfredsstille de intellektuelle øko aktivister, der i forvejen er så "grønne" at de handler mere med holdninger end reelle varer. Men for den lokale købmand er det nok lidt mere økonomi orienteret. Bare det at se på en hjemmeside, der henvender sig specielt til Skandinavien, som er på engelsk...... Og som er rigtig ministeriel opbygget, gør ikke sagen bedre. Så tror jeg stadig, at skal men fremme den økologiske og bæredygtige tanke, så skal den hjælpes frem med en form for subsidier. Enten ved en lavere moms, eller tilskud, eller andre finansielle metoder. Mindst indtil en sådan øko - trend har sat sig fast. For det er nu en gang sådan at danskerne tænker mest med tegnebogen. Uanset om de så mener eller udtaler noget andet.

My chinese connnection !

I aftes var jeg ude og spise med min kinesiske forbindelse. Gaojun. En fyr jeg har lært at kende i området. Denne gang havde han taget hans chef med ( Eller nærmere hans forretnings partner - Da Gaojun ejer 1/4 af virksomheden og Zhen ejer resten ) Virksomheden er et lille rederi, som ejer to skibe og har en reparationsværksted på havnen, som arbejder på små opgaver for andre skibe. De var et par herlige fyre og vi fik snakket en del. Både hverdag - forretning og endda lidt politik. Denne gang var Gaojun dog mere tilbageholdende med sine politiske holdninger. Måske fordi hans chef var med. Man kunne også tydelig se og hører at chefen, på grund af hans alder, havde autoriteten. Han så også ældre ud, så jeg blev noget overrasket over at hører at han kun var 46 år. Han så væsentlig ældre ud. Han var dog lidt mere "beton kineser" end jeg brød mig om. Det var lige som ikke nok at vi havde forskellige holdninger til tingene. Han nærmest fordømte det USA gjorde i verden og han mente at vi danskere bidrog til verdens ufreden ved at sende fly til Libyen. Nå.... man kan heller ikke være perle venner med alle.

Taxa TV !



I de fleste Taxaér er der et gitter mellem chaufføren og passagerene på bagsædet. Ikke at jeg har ført om voldelige episoder, men sådan er det nu. Og for at slå to fluer med et smæk, har de så sat et lille tv op på gitteret.
1. Det gemmer gitteret lidt væk.
2. Det er et film loop på ca. 10 minutter, fuld af TV reklamer.

Så igen - igen kommer den lille business kineser frem. Her kan chaufføren tjene lidt ekstra. Og man kan se at udstyret kommer fra en eller anden for for udbyder, for det ser ens ud i alle taxaér og det er den samme reklame film der køres i alle taxaér.

tirsdag den 22. marts 2011

På magisk vis !

Sidste år blev jeg noget træt af, at hotellet kun havde éen kaffe kande Så jeg begyndte at tage denne ene kande med ned til mit bord. I håb om at de ville sætte en mere ind på det store tag selv morgen bord.... Men nej ! - De gik mere eller mindre i panik over at jeg tog kanden, men havde dog kun en gang, mod tal at komme ned og hente den igen. Jeg fik ondt af personalet og tog derfor en kande med fra Danmark og forærede den til overtjeneren. Det gav en del postyr og mange sjove kinesiske bemærkninger. Ja, de grinede vel mest af mig. Den skøre europæer, der selv har en kaffe kande med. Og ligefrem forærer den væk......... Men - Men. Nu er det næste magisk at komme på hotellet. Kande bliver ikke brugt i det daglige, men med det samme overtjeneren ser mig, så styrter han ud i køkkenet og hælder kaffe i min røde kande. Og stiller den, med en stort service smil på mit bord. Så føler man sig rigtig velkommen !

mandag den 21. marts 2011

Kolde fødder og dårlig ryg !



Så er foråret kommet til den del af China, hvor jeg er. Der stod adskillige kinesere med rumpen i vejret og fødderne i vand langs vejen mellem Beijing og QinHaungDao. Og når man så ved at ude temperaturen ikke er over grader om 12 dagen / Nat 4 grader. Så ved man også at vandet er skide koldt. Så det kan hverken være sund for helbredet eller for ryggen. Men sådanne tanker er nok ikke lige det der fylder i hovedet på disse bønder. Det er nok mere om de nu kan tjene så meget, at de kan brødføde familien og der ud over kan få lidt til side, så de kan deltage i det kæmpe forbruger race, der er igang i China.

Hul i bukserne !

På gade i QinHaungDao så jeg igen - igen en af disse ble løse børn. En gammel tradition, som åbenbart har fulgt med helt op til det moderne China. Ikke nok med at de små unger løber rundt uden ble, de har også en ordentlig revne bagi bukserne. Der gør selvfølgelig sagen betydelig nemmere, når man skal bimmelim eller bummelum. Og man kan klare det lige på stedet. Jeg har set flere børn, der lige går i knæ og får tisset af. Endda en lille pige der lavede noget lidt større, mens familien stod og ventede ved en fodgænger overgang. ( Lige til at træde i for de næste der skal vente ) Dette system fatter jeg overhovedet ikke.............. Det er noget værre svineri - Det er at spare de forkerte steder og det må da også trække ind gennem sprækken og give ungerne blære betændelse !

søndag den 20. marts 2011

Kulørt mad !

Vel ankommet til China, smuttede jeg lige forbi den lokale købmand i Qinhaungdao. Et par sodavand - lidt frugt. Men hver gang jeg kommer fra danske butikker og ind i en kinesisk, får man et farve chok. Alt er pakket ind i vildt kulørt emballage. De går ikke af vejen for farver som neon grøn - refleks gul eller kombinationen gul / sort. Alt sammen farver jeg slet ikke kan forbinde med fødevarer. Indholdet er som ganske almindelig, men udstrålingen fra pakken er enorm. Man må håbe de har glaslåger i deres køkken, så de kan se de farvestrålende madvarer. ( Men det tror jeg dog næppe de har.)

lørdag den 19. marts 2011

Farvel til det spirende forår !



Så går turen igen til China. Denne gang er det rigtig sørgmodig at forlade Danmark. Solsorten synger om morgenen, stæren og musvitten leder efter redekasser og selv lærken har jeg set. Vi ligger endda med vinduet åben i soveværelset bare for at blive vækket med fuglesang. Denne gang er der dog kommet en skygge ind over området, hvor jeg skal arbejde denne gang. Godt nok er det et stykke fra de ødelagte A-kraft værker i Japan. Men vender vinden, så er der som ikke så langt. Jeg kan huske at Tjernobyl nedsmeltningen faktisk bevirkede at nogle tusinde rener i Findland blev aflivet .... Nå, jeg håber på det bedste og at der ikke udbryder panik, for så bliver det nok svært at komme hjem. Hjemrejsen går over Indien. 4 dage på vores fabrik i Dabaspet. Spændende og noget jeg nok skal skrive om.

fredag den 18. marts 2011

Ny vandmåler - hva´ !


Så fik jeg sørme en ny vandmåler. Ikke at jeg havde bedt om den - Ikke at der var noget i vejen med den gamle - Ikke at der var nogen som helst grund til udskiftningen. Hvorfor mon så at det lokale vandværk ofre en elektronisk måler, der gør det muligt at aflæse on-line hvad jeg bruger.......
Er de mistænkelige og tror at jeg ikke skriver det rigtige ved årsafregningen............. Er de mon så intresseret i hvad jeg går og laver, at de også vil kende mit aktuelle vandforbrug.............. Eller er det fordi de har for mange penge på kontoen, og fra myndighedernes siden har fået at vide at det er forbudt at have formuer i private vandforsyninger. Og derfor skulle de lige "brænde" kassebeholdningen af på noget fancy teknik, som ikke overhovedet er nødvendig. Det havde klædt dem bedre at nedsætte vandprisen, eller direkte betale penge tilbage til forbrugerne.


torsdag den 17. marts 2011

Hedder han hvad ?? - " Preben" !


En af mine familiemedlemmer hedder Preben. Han bruger meget af sin tid i en traktor. Det i sig selv gør, at han er en uddøende race. Men nu har jeg så opdaget at hans navn også er uddøende. Der er ikke blevet døbt et eneste barn de sidste 5 år i Danmark, som har fået navnet Preben. Det er da helt utrolig at et navn kan blive så upopulær. Det kan da ikke være person relateret, da vores "Preben" faktisk er en flink fyr. Håber at der bare er eén eller to, der kunne finde på at bruge navnet. For et stort 0 er da helt i bund. Og kan man ikke andet, kan man da gå ind på facebook og blive medlem af Preben klubben ( Som pt. dog kun har 36 medlemmer i hele Danmark )

onsdag den 16. marts 2011

Mårhund - med 120 km i timen !

Det er da helt utrolig hvor grundig vi går til værks for at få denne dyreart udryddet. Nu sættes der "fartkameraer" op langs grænsen, så man kan filme dem og derefter forfølge dem. ( Først troede jeg at de ville stoppe dyret og give den en bøde for at spurte rundt i skoven - men der var jeg hvis for naiv ) - Nej - de udsatte kamera skal bruges til at opsporer deres revir, og så angriber man derefter det filmet område med våben for at dræbe dyret. Nu kan man da så håbe, at de lader kameraet rulle, så der kan komme nogle blodige scener i kassen. For det er stadig det eneste der kan retfærdiggøre denne handling. Bare fordi dyret ikke lige passer ind i Dansk Jagtforening billede af en dansk natur ( En natur - hvor de faktisk er toppen af fødekæden og derfor går rundt og plaffer til højre og venstre for at dræbe. - Ordet lystmorder er ikke langt væk ) - Og nu har de så fået øje på en konkurrent i denne fødekæde Og straks bliver det nedkæmpet med nyeste teknologi og våben. Hvem er mon de næste der får denne høj teknologiske krigsførelse at mærke. - - Etniske grænse overløbere - - Øl smuglere ved Otto Duborg - - Eller underbetalte Polske landbrugs medarbejdere. Mulighederne er store. Og jeg kunne lige se at man fik fat i omtalte landbrugsmedhjælper. Påførte ham er GPS sender. Og derved fandt frem til den landmand der underbetalte gutten. Ja. Mulighederne er mange !


tirsdag den 15. marts 2011

Anders Fog som maleri !

Her er der kun en kommentar - SKAL DETTE VÆRE KUNST - SÅ KAN JEG OGSÅ LAVE KUNST. Den ville aldrig kunne sælge på Lauritz.com - Det skulle da lige være til et museum for dårlig smag

mandag den 14. marts 2011

How to do / Not to do it - calender !


Jeg har fået denne kalender af en kollega i US. En fin udgivelse, i god papir og laver efter alle kunstens regler. Billederne er også relevante og afspejler måske endda hverdagen. Men jeg har det skidt med at billederne er: Hvordan gør man - Hvordan gør man ikke" - Billederne er nok konstrueret og lavet til lejligheden. Men jeg mener principiel ikke at man skal vise billeder af, hvordan man IKKE skal gøre. Det er historien om at man siger til folk: "Du må ikke tænke på en lyserød elefant og der må ikke sidde en prinsesse på ryggen af elefanten". ///// Og så er det det eneste billede folk har i hovedet. Derfor tror jeg også at det er sådan med billeder af hvad man ikke må. Det "brænder sig fast i folk bevisthed og så gør de måske netop det forkerte, når de står i situationen.

søndag den 13. marts 2011

Fantastisk natur !

Over 300 havørne (billedet) og 4 kongeørne, blev det til, da Dansk ornitologisk forening i februar prøvede at tælle, hvor mange ørne der pt. var i Danmark. .................Det er ovenud fantastisk at vi har genoprettet så store områder, at disse fugle har lyst til at blive vinteren over. Det er en utrolig smukt syn, når en havørn kommer svævende hen over hovedet på én. Jeg kan huske som barn, at min fader altid holdt bilen stille, når vi kunne se en musvåge. De er i dag blevet så almindelige, at jeg ser flere hver dag.

Small talk in the plain !

On my flight trip home, I came to sit beside a young Chinese girl. She spoke good english so we had a chat about this and that. She worked for a danish company and was heading to Copenhagen to get some training. Her route inside this company was a story in itself. The Danish company have tried to establish a contact in China. And in this Chinese company, she was an employee. Since the switch does not succeed, she wrote a letter to the danish cmpany and offered her personal assistence. And it pays off. She was hired and is now an agent for the treir products in China. I will call that, to take responsibility and initiative ! Her knowledge of Denmark was limited, because she had travel to Copenhagen a day earlyer, so she cut go shopping. But since it was sunday, there was not mich to buy. I recommended a harbor tour.

lørdag den 12. marts 2011

Overkill og intet værd !

Lufthavnkontrol - bomber - knive - skydevåben og andre grimme ting. Men det er aldrig det de finder. Derimod er det lighter - deo spraydåser - strikpinde og vanddunke. Det er et mega forsinkende led og flere lufthaven er ikke bygget til denne kontrol. Så når man er transit rejsende, så kan man risikerer at skal gennem både 2 og 3 kontroller, inden man er kommet fra China til Danmark. Dertil kommer paskontrol, hvor man både bliver fotograferet, passet bliver scannet ind og stemplet. Ens kuffert bliver gennemlyst inden den tages ind ved indtjek. Og så er der rigtig mange, både uniformerede og ikke uniformerede sikkerhedsvagter over alt. Den officielle grund er sikkerhed. Men jeg tror også at der er en mere kommerciel grund. Det holder liv i en enorm industri - prisen er indiskutabel, da vi taler om sikkerhed. Og så er der måske også en politisk grund. Man holder hele den rejsende den af verden på et konstant frygt niveau. Og folk der frygter det ukendte, har altid tendens til at falde tilbage på politikere der lover at gøre verden sikker.

Hvordan man slå tiden ihjel !


Så går turen hjemad igen. Og igen skal jeg have tiden i flyveren til at gå på en eller anden måde. Havde man spurgt mig for bare 5 år siden, så ville jeg have siddet og nydt turen. Men i dag er det bare transporttid, som skal bruges bedst mulig. Jeg har fået fat i et ekstern batteri til min PC, så den kan kører i mere en 8 timer. Så jeg får ryddet op i mine mail - får skrevet til dem jeg ofte glemmer i en trav hverdag og får endda mulighed for at lave noget privat PC arbejde. Det med at sove flere timer falder mig svært. - - - -Ja - - Og så er der selvfølgelig fly maden. Et helt kapitel for sig selv. På disse turer fra China til Europa, får man middagsmad 2 gange. ( Tidsforskellen gør at man kan gentage denne varme mad ) - Maden er nærende....... Så kan jeg hvis ikke svinge mig op til at sige mere om det. Men tiden går da med at spise skidtet. Denne gang glæder jeg mig voldsom til at komme hjem !

Håbet lever !




 
 
 
...... Alle de små gader har en magnetisk træk i mig, og ser jeg en smal - næste ufremkommelig lille sidevej, så skal jeg lige ned og kigge. Ofte er det der de sjove og anderledes oplevelser ligger. Og her hvor man får noget almindelige turister ikke får. Ned af sådan en gade fandt jeg en lille butik, som solgte næste alt. Fra dagligvarer til genbrugsting. Der stod mad olie ved siden af brugte toiletsæder. Og selv om rengørings standarden var ret meget under acceptabel, så havde indehaveren da humor - eller håb. For udenfor butikken hang dette fantastiske skilt:" Make a change now". Og det må man jo sige at han gjorde.

Patrol car !





.............. Patrol Car ! - Danner normalt et billede i mit hoved af en amerikansk bil, som glider langsomt ned gennem gaden og hvor to betjente kigger ud gennem deres Ray-ban briller og ser lidt "bisset" ud. Men her i Beijing er det en 4 persons elektrisk "golf vogn", med politibetjente. Med store våben - hjelme og en skudsikker vest - påtrykt SWAT. Sidstnævnte forbinder jeg med voldsom aktion. Disse fyre sad og i "golf vognen" og nød solen og så helt fredelig ud. Men tænker man tanken lidt længere ud. Så er det da underligt at der skal være SWAT styrker på alle gade hjørner og ved alle større hoteller. Hvad er meningen - Hvad er de bange for.

fredag den 11. marts 2011

Kinesiske kager !




Kineserne har en sød tand. Og de har flere fantastisk flotte lagkage butikker. Det er næsten en form for kunst at lave disse kreationer. Jeg tog disse billeder af en kinesisk pige, som nærmest stod som en kunster og byggede en kage op fra grunden. Drejede den rundt. Betragtede den fra alle sider og satte så en lille ting på her og der. Efter små 30 minutter var den færdig. Og lignede noget der kunne serveres til de fineste fester. Det var fascinerende at se processen.

Utroværdig fødevarer i China !

I dagens China Daily fortælles om et større slagsmål, der har været foran et supermarked, som solgte mælkepulver til babyer. Vel at mærke importeret mælkepulver fra lande som New Zealand - Australien og Danmark. For efter den store skandale i 2008 . Hvor Arla faktisk også var indblandet ) og som kineserne stadig ikke har fået styr på ( Der dukker stadig nye eksempler op på at der er kemikalier og skadelige tilsætningsstoffer i det kinesiske pulver ) Er troen på kinesisk pulver helt i bund. Ja, faktisk er troen på den kinesiske fødevarer kontrol så lav, at kun 23 % af alle kinesere tror at kontrollen er god nok. Regeringen undskylder sig med at fødevarer industrien i China ikke består af store firmaet med styr på tingene, men et hav af små producenter ( Over 10 mill. ) som ofte går sammen i et fælles salgs og distributionssystem, med samme emballage. Og at produktionen i et gennemsnitsfirma for mælkepulver ofte har over 5000 små fabrikker. De mener kan ikke at kunne holde styr på alle. De har indført en ny lov om fødevare sikkerhed, men desværre ikke sat securcer af til at kontrollerer. Så set fra et vestlig synspunkt, så er det som at råbe: " Fy skam jer". Og så håbe at de holder op. Men så længe de kan tjene ekstra ved at være ulovligt - Så bliver de da ved !

torsdag den 10. marts 2011

Hvem sagde at de var fattige !


Jeg læste lige i China Today, at Mercedes har øget sit salg i China med mere en 50 % - Og at de solgte næsten 13.000 biler i januar og februar. Det er mere en 200 biler om dagen - alle ugens 7 dage. Hold da op, hvor må det være sjovt at være autoforhandler her i China. Tingene sælger jo næsten sig selv. Og så Mercedes. Det er jo ikke lige en Fiat eller Hyundai. Det er en bil i en klasse som jeg nok aldrig får råd til.

Traffic warden !















Jeg har skrevet om dette før. Trafikken i China. Her er trafiklys mere en slags vejledning. De har et meget smart system med at man kan se, hvor mange minutter der er til lyset skifter. Det betyder så bare at 10 sekunder før det bliver grøn begynder alle at bevæge sig ud i krydset. Og man stoppe først 10 sekunder efter at det er blevet rødt. Så ofte er det ren kaos. I Beijing har man så hyret nogle "Traffic Warden" - Som prøver at få orden i kaos. - - Ja - Ja, de er modige mennesker (mest kvinder) - Men det gør ikke den store forskel. Jeg tror bare at man ser dem som endnu en forhindring i krydset. Men det ser effektiv ud og så holder det folk i arbejde. + at nogle af dem har en førstehjælps taske over skulderen. Se det er da at tænke jobbet helt færdig. Hvorfor udstyrer vi ikke vores skolepatruljer med et førstehjælps kursus og en taske med plaster !! ( vær så god - ide til efterfølgelse )

Plakater med huller !

På rigtig kinesisk vis, skal der gerne et reklameskilt op, hvis der er den mindste plads til et sådan skilt. På denne husmur havde de rullet 3 store skilte ud. Som desværre også kom til at skygge for folks vinduer. Men hvad ! Så klipper man bare lige hul til vinduet. Så er alle tilfredse. Og reklamen...... Ja, den kan da stadig læses.