mandag den 28. februar 2011

Judas forklædt som mårhund !

Som en anden Judas, udstyrer vi nu mårhunden med en GPS sender, så den kan udpege sine artsfælder. Og derved dødsdømme dem.
Miljøminister Karen Ellemann udtaler: "At det er godt at vi har taget moderne udstyr i brug for at udrydde de invasive arter, så det ikke går ud over biodiversiteten i danmark." I sig selv noget værre vrøvl. For mårhunden er vel en del af vores biodiversitet. Men sandheden er at vi skal beskytte VORES EGET DESIGNET BIODIVERSITET, Og netop her bryder hele der hykleriske kor ud i fællessang. Koret består af Dansk naturfredningsforening - Dansk Jagtforbund - Dansk fauna / flora foreninger og endda Dansk landbrug. For vi skal være Ååååhh så gode ved naturen, men der er så nogle arter der ikke lige passer ind i vores natur. Her kan nævnes: Ulve - bjørne - Mårhunde - Vildsvin - Bæver - Bjørneklo - flyvehavre o.s.v.) De har ellers alle enten eksisteret før i den danske natur, eller helt af egen drift fundet vej til vores land. Men ok. Det er som udlændinge politikken. Dem vi ikke kan lide skal ud (Og når det er dyr kan vi endda dræbe dem) - Der var engang en eller anden der sagde: Moral er godt - Dobbeltmoral er dobbelt så godt. Hvad er der lige galt med at natur går sin gang. Det har den gjort i milliarder af år. At man er så naiv at tro, at man gennem lovgivning og mord prøver at lave om på det, siger hvis mest om de mårhunde dræberne.

lørdag den 26. februar 2011

De små ting er det bedste brændstof !

Ugens to mest positive: 1 DER VAR TRE AF MIN KINESISKE KOLLEGAER som ringede og spurgte til hvordan jeg og min konen havde det. Ikke et eneste spørgsmål og den øjebliklige problemstilling. Selv da jeg slog samtale over på dette problem, sagde de:" Det var ikke derfor vi ringede. Pas nu på dig selv og din familie. Vi tænker på dig". Det var noget der varmede voldsomt. Jeg måtte lige fatte mig, inden jeg igen kom ind i kampen.
2. JEG HAR SMÅ PÅSKELILJER I HAVEN. Det gav en klar indikation af at tingene udvikler sig og smukke ting sker, selv om hverdagen kan være "træls" - Så med disse to oplevelser er der brændstof til endnu en omgang i ringen.

fredag den 25. februar 2011

Kim i Horsens !

Mine Damer og Herre - Med Kim Larsen og Kjukken. En god aften i Horsens Forum. Vi havde købt billetter til denne koncert for rigtig lang tid siden, men Kim måtte udsætte i et ½ år. Så nu var vi rigtig opsatte på aftenen. Et mix af stolerækker og ståpladser gjorde oplevelsen endnu bedre. Kim Larsen og hans folk leverede varen som sædvanlig. Musikken var fra første Gasolin plade og frem til noget der ikke var udgivet endnu. Og tager man de to nye numre ud, så var alt det andet, sange vi kunne synge med på. Kim er i sandhed den moderne trubadur, der har sat spor i alle generationer. Fed koncert, men måske en smule rutine præget. Der var ikke meget interaktion mellem band og publikum. Og så det sædvanlige stund med at ryge på scenen........ Ja, det har vi set så tit at det nu begynder at foragre. Hans nye bassist, som jeg ikke lige fik navnet på, faldt fantastisk godt ind og selv om han kunne være søn til Kim, er hans sans for musikken virkelig god.

torsdag den 24. februar 2011

Knægten tager kørekort !

Så er tiden kommet, hvor jeg skal til at overveje ejerskabet af min bil. Knægten er lige startet med undervisning til kørekortet. Og hans første møde med en "rigtig" bil var i weekenden, hvor han var på lukket bane. Da han kom hjem, var der julelys i hans øjne. (Jeg så efter om det var fartdjævle lys - men det var svær at se endnu) Han var helt oppe at kører. Og syntes at det var fedt. Jeg var selvfølgelig glad for at han syntes det var rimeligt nemt. Men jeg sidder også og spekulerer på min egen bil. Og hvor øm jeg er over denne metalkasse.

onsdag den 23. februar 2011

Det er ikke alt jeg forstår !

De sidste par dages avis læsning og tv udsendelser, har igen - igen lært mig, at jeg stadig ikke er ekspert i menneske kendskab. Folk, som jeg troede havde samme opfattelse af verden som jeg, er nu helt på den anden side af hegnet. Det skal der hvis tænkes dybere over.

mandag den 21. februar 2011

På jysk - Dumt !






















Så fik vi igen et nyt kunstværk på væggen. Igen lidt i samme stil som sidst og også ok at se på. MEN måden................... Som sædvanlig købt på Lauritz.com - Og hentet på deres lager. Konen havde budt billedet op et par gang, og pludselig ser hun, hvem hun byder op mod. (Hun kender hendes søsters bud nummer) - - - JA, HENDES SØSTER. Så sidder de "gud hjælpe mig" og byder hinanden op. Her er kun et at sige DUMT ! - Skam jer, det er ikke sparsomlig jysk mentalitet. Sådan opførsel ses kun hos rige fruer på kystvejen mellem Helsingør og København når de keder sig !

lørdag den 19. februar 2011

Vi ved bedst !

Det er en krævende opgave at være en halvgammel mand - Vi bliver ikke altid forstået. Vi ved, at vi ved bedst, men det kan være svært at gøre vores omgivelser opmærksom på det uden at virke bedrevidende.

Når vi endnu en gang får en ny kollega eller chef, der er 20 - 30 år yngre end os selv, gælder det om at vise overskud og være imødekommende Vi har gennem et langt arbejdsliv selv afprøvet en stor del af de mange nye og friske ideer, som han/hun vil have os med på. Vi ved at de ikke virker. Alligevel er det vigtig at tage imod dem med åben sind. For det værste en halvgammel mand kan sige til sin nye initiativrige kollega, er: " Det har vi prøvet. Det dur ikke" I stedet kan vi vælge mellem to modeller: Den forholdsvis ærlige, hvor vi er imødekommende og siger: " Det lyder som en rigtig god idé. Vi prøvede noget i samme retning i midtfirserne. Men meget har jo ændret sig. Hvis den unge kollega er tilstrækkelig kvik, vil han spørge, hvordan det gik, og her er det igen vigtig at være åben. " Du må ikke hænge mig op på noget, men så vidt jeg husker, opstod der problemer et eller andet sted. Men det kan vi jo tjekke". Den anden model er at vi støtter den unge kollegas ide 100 %. Lader ham løbe linen ud uden at fortælle, hvor dødfødt ideen er. Denne løsning kan med fordel anvendes, hvis det drejer sig om en stærkt irriterende ung kollega / Chef. Der trænger til en gammelmands afklapsning. Vi kommer til at virke som loyale medarbejdere, der er friske og omstillingsparate. Men vi ved bedre.
Alt dette er et citat fra en bog jeg fik i fødselsdagsgave af mine børn. ( Håndbog for halvgamle mænd) - Skrevet af Bjarne Schilling og Gorm Vølver. Fantastisk bog, der rammer lige i plet !

fredag den 18. februar 2011

Hvad så Egypten !

Hvad skal der nu ske ? - Jeg syntes at det er fantastisk at det Egyptiske folk har taget skeen i den anden hånd og at deres ønske om en anden fremtid har fået dem på barrikaderne. Og jeg kunne nemt se at de kunne få noget der ligner Tyrkiet. Men jeg kan også blive nervøs for at andre, mere destruktive magter, kunne få en fod ind i maskineriet. Derfor bliver de næste måneder af stor betydning. Og jeg vil opfordre hele den vestlige verden til at kende deres besøgstid. Alt for ofte har vi ladet folk, som havde brug for støtte i stikken. Og bare fordi Egypten ikke har olie eller andet vi kan bruge. Så er de alligevel nogen der burde have hele vores støtte.

torsdag den 17. februar 2011

Nærmest lidt lyssky !

Så kom konens smykke. Eller rettere, det smykke, som vi købte i den meget fornemme juvelerbutik i mandags, blev leveret til Hotellet. Det var en lille smule for stort, så der skulle 2 led af. En smal sag for en guldsmed. Men ikke her i Tyrkiet. Her beholdte de armbåndet og ville komme med det efter 3 dage. Og kom med det - det gjorde de. En stor flot hvid limo-agtig bil. Fire mand stærk. Alle i jakkesæt og slips. Vi fik smykket - certifikatet på ægtheden - kontrolleret kvitteringen og det hele. Det virkede meget "Gangster-agtig". Vi trykkede hånd og de så sig lidt omkring. Så steg de alle ind i bilen og væk var de. Man står tilbage med fornemmelsen at være indblandet i noget lyssky, og at man nærmeste er medlem af den lokale mafia. Nå...... Vi fik smykket, og konen er glad for armkæden.

Her er så beviset !

Jeg var i havet. Det var ski.. koldt. Men man kan simpelhen ikke tage til Tyrkiet uden at have været i havet. Og skal jeg være helt ærlig, så var poolen faktisk noget koldere en end havet. Og så har det også en vis tilfredsstillelse at kunne smage det salte vand og mærke bølgerne. Eneste rigtige minus er at jeg nu savner sommerens åben vandssvømning.

Deutschland über alles !



Jeg har aldrig været noget sted på gloden, hvor et fremmedsprog har så stor indflydelse som her i Side i Tyrkiet. Og at det skulle være det tyske sprog, hvad jeg helt sikker aldrig gættet. Området / Hotellet / butikkerne - Ja alle steder er fyldt med tyske pensionister. Disse pensionister er bestemt velnæret, og fyldt med Euro i pungen. Så de er selvfølgelig en god forretning for de lokale. MEN at næsten alt skiltning først er på tysk - så tyrkisk. Er lidt for meget. At alle tyrkere starter med at tale tysk til én når man kommer ind i deres butik. Eller når et lokalt tyrkisk orkester står og spiller tysk slager musik, så bliver det en smule kvalmede. Men ok. Det er de samme (Mercedes Pensionister) - Som danskerne prøver at lokke til den jyske vestkyst. Jeg håber bare ikke at vi falder så meget på halen for at få pengene ud af disse mennesker.

onsdag den 16. februar 2011

Electric City !




Indrømmet - Vi er nogle værre strømslugere, når vi tager rundt. 3 telefon opladere - 2 computeroplader ( Nogen gange 3 ) - Lys over alt. Barbermaskine - Og gerne air konditions, hvis det findes på værelset...........................Det betød så at vi på dette hotel overbelastede sikringerne. Men vi var snu ! - Efter at hotellet havde sendt deres lokale elektriker op og slå anlægget til igen. Så lurede vi ham kunsten af og nu kan vi selv klare sagen. For alternativet - At nedsætte vores forbrug af strøm.......... Aldrig !

Når livet er en tur på bjerget - - I en jeep !

Vi lejede en Jeep for en dag (Det kan anbefales - Lej den lokalt, de kostede alt i alt, da dagen var omme ca. 600 danske kroner alt inklusivt ) - Vi drønede rundt på opkørte grusveje - mudder veje - og langs stranden i sandet. Bilen var en ældre Suzuki Samurai, som både larmede, lugtede og var næsten uden affjedring. Men den kørte perfekt. Og den fik "tæsk" hele dagen. Vi var ude hvor kragerne vender og der var flere kilometer mellem husene. Vi var støvet og godt mørbanket, da vi kom hjem, men det var alle anstrengelserne værdi.

tirsdag den 15. februar 2011

Dyrelivet er helt anderledes !

Dagens løbetur gik langs stranden. Små 6 km ud og så bare hjem af samme rute. Jeg elsker at løbe langs vandet. Og helt ærligt, så savner jeg stadig at løbe langs Mariager Fjord. I dag fik jeg så syn for at det var en helt ny og for mig ukendt strand. Jeg kom forbi bevæbnet vagter, forbi folk som fiskede med net direkte fra stranden og så en død havskildpadde. Den var "meget" stor. Omkring 70 cm. lang. Den var sten død. Fiskene havde spist dens øjne, så den havde nok været død et stykke tid. Men det var imponerende at se så stort et dyr, bare skyllet op på stranden. Jeg har også set Lærken. Den vimser rundt ved strandbredden og agerer vadefugl. Det er helt udenfor de rammer jeg normalt ser denne fugl. Jeg glæder mig til at den hænger over de danske marker og synger dens meget karakteristiske sang. Så er det helt sikker forår.

Tysker i Tyrkiet !

Nogen gange skal man næste knibe sig i armen for at overbevise sig om at man er i Tyrkiet. Alle kan tale tysk, rigtig mange skilte er på tysk og man en næste "out standing", hvis man ikke forstår tysk. Man må give de lokale, at de har forstået at tilpasse sig de tyske turister. ( Herved får de også mest mulig ud af den tyske turist strøm ) Men at man lefler så meget for tyskerne, at det næsten er blevet Tyskland, er lidt for meget. De sproglige problemer jeg har, når jeg render rundt i China, giver en udfordring og et krydderi på hverdagen. Denne magi er helt forsvundet i det område jeg nu besøger i Tyrkiet.

mandag den 14. februar 2011

Tyrkisk marked !

Vi valgte at tage på en "turist" tur til marked i Antalya. Bussen skulle dog lige stoppe ved en stor guldsmed forretning og en læder forretning. Ok. Det betaler selvfølgelig også lidt af vores tur. Men selv om begge butikker var store og stilfulde, så blev man total omklamret af sælger. Og bare man rørte eller så på en varer, så sad de helt oppe på skødet af én for at få det afsat. Vi købte et armbånd til konen. (Ok pris - da det er fantastisk flot) - Men vi forhørte os på et helt sæt. - Armbånd og halskæde. Special preise for you startede ved 19.000 - og endte ved " Say your preise". Og der var vi under 10.000 kr. - Svindlere. I selve byen var man mere på egen hånd og kunne ligesom prøve at undgå de mest påtrængende. Dog er jeg direkte træt af de sælger, der starter med et stort smil og " Where are you from" - Senere, når de opdager, at man ikke er intresseret, bliver direkte ubehagelige. Både i ord og attetude. Disse folk skaber et problem for det Tyrkiske image. At være en turist venlig nation.

Så fat det dog !

Vi mødte tæppehandler, som med en meget pågående attitude, ville have os ind og drikke te i hans butik. Vi var ikke interesseret, da tiden i byen var knap og vi godt ville se så meget som muligt. Og vi havde ikke brug for et tæppe. Men han blev ved. Og til sidste blev han rigtig ubehagelig......... Hvordan kan det være at de ikke kan tage et venligt nej for et nej. Da især folk der sælger ting som tæpper. Jeg kan købe et smykke - En pyntegenstand - En trøje, selv om jeg har disse ting i forvejen. Men et tæppe........ Har jeg ikke brug for et tæppe, så køber jeg ikke et tæppe. Jeg burde have spurgt om han ville købe konens rullestol. Ikke at jeg tror at han kunne bruge den til noget. Men det ville sætte ham i samme situation som mig. At man prøver at sælge noget til ham, som han slet ikke skal bruge. ... Uha hvor sådanne mennesker gør mig sur.

søndag den 13. februar 2011

Midlertidig kontor !



Jeg klager normalt ikke over mine kontor faciliteter. Faktisk har jeg 2 kontorer, som begge er udstyret rigtig godt og med deres noget forskellig beliggenhed, er de helt perfekte til mig. Jeg har oven i købet et rigtig godt hjemmekontor....... Men dette midlertidige kontor. Ved pool kanten - I solskin - Og med fri bar. Det kan næsten ikke bliver bedre. Dog ville vores alkohol politik nok hurtig få sat en stopper for dette "luksus ude kontor" hvis det skulle ligge i Danmark. Og jeg fik måske heller ikke lavet så meget, da effektiviteten konstant bliver forstyret af tjeneren, der kommer med drinks - Poolen der lokker mig væk fra min pc. Og trangen til at læne sig tilbage og bare nyde solen.

lørdag den 12. februar 2011

Mavedans og "gamle" mænd !

Det var ikke med den gode vilje, at jeg lod mig lokke op på scenen, sammen med 4 andre "gamle" mænd. Her skulle vi give den som mavedanserinde. Sammen med en ung og noget elastisk spirevip af en tyrkisk pige. Vi var nok allermest til grin. Og det er da også godt at der ikke var ret mange mellem publikum som kunne fortælle om mine noget mislykket vrikken rundt. Jeg må erkende at alderen har sat sine spor i kroppen. Man er efterhånden helt stiv i hofteleddet. Og så gør den ensidige løbetræning nok heller ikke kroppen ret smidig. .... Skidt pyt. Det var jo bare for sjov !

Kopi land !



Første dag i Tyrkiet. Vi gik en tur ned i den nærmeste by for at hæve lidt kontanter. Automaten kunne både "spytte" Dollars - Euro og Tyrkisk penge ud. (Meget smart) Men da de gerne vil have Euro, var det møntfoden for os. Derefter så vi på butikkerne. Og her var kopivarer af alle mulige slags. Fra Gstar tøj over Rolex ure til Ecco sko. Og der var priser på alt, så man vidste hvad man gik ind til, når der skulle handles. Vi faldt ikke lige for noget den første dag, men der kommer helt sikker noget med hjem. Eks: To par "mærke solbriller til 8 Euro" - Det er da så billigt at man har råd til at smide dem ud, hvis de bliver ridset. Noget var dog så falsk at man kom til at grine. Viagra Tee har jeg aldrig hørt om. Og efter et godt grin blev vi enig om at det heller ikke skulle afprøves.

fredag den 11. februar 2011

Lidt under standard !

Så kom vi til Tyrkiet. Flyvende fra Hamburg Airport. Alt var sådan set ok, men man bliver noget forvent omkring service, når man flyver så meget som jeg gør i tiden. Og her var vi godt nok gået 2 - 3 level ned. Flyet var forsinket en ½ time, hvilket check in ikke mente var relevant at fortælle. - Flyet var ok, men temmelig slidt. - Personalet var sløve og man skulle betale for de drikkevarer som kom i flyet. Ja, selvfølgelig bliver charter rejser udbudt billig, og vi havde da også fået denne tur billig. Men derfor skal man ikke skære så langt ind, at start oplevelsen bliver lidt "øv" agtig. Pegasus airline kunne kick starte folks ferie meget bedre

torsdag den 10. februar 2011

Ikke alle kan se fidusen !

Var i dag til generalforsamling i Vejen Tri og Motion. Og må nok sige at jeg ikke kan blive helt klog på forløbet af mødet - ( Selv om jeg faktisk skal skrive referat fra mødet) - Hele 4 ud af 5 bestyrelsesmedlemmer ønskede ikke at genopstille. Dette, sammenholdt med at samme bestyrelsesmedlemmer næsten ikke kunne få armene ned i ekstase for bare 2 år siden, hvor ambitionen var at afholde DM. Til i dag, hvor jeg nærmest syntes at de smed håndklædet i ringen. Jeg fik sagt min mening om dette på formødet, og éen tog det til efterretning lod sig genvælge. Sustainability - eller kontinuitet er ikke lige det første der falder mig ind, når jeg ser at folk forvalter en tillidspost på denne måde..... Nå.... Mødet bød også på en anden "sjov" debat. Den famøse Mandetur til Frankrig (Cykeltur) Også omtalt sidste år ved samme tid - på bloggen , som ikke ønsker kvinder med på turen. Det fatter jeg simpelhen ikke. Uanset hvad jeg har lavet i livet, så har kvinder kun kunne berige dette. Og jeg vil virkelig mener at en ren mandehørms tur ville blive så plat at det grænser til det dum smarte og uintelligente. ... Positivt kan dog siges at jeg fik Fidus pokalen. Baggrunden var dog sørgelig. Jeg fik den fordi jeg havde vist flaget i tre DM stævner i 2010 - Og at jeg altid var villig til at hjælpe klubben omkring det organisatoriske FINT NOK. Men hvor ville jeg ønske at der var mindst 20 andre i klubben, der kunne fravriste mig denne pokal...... Så opfordringen må være. Kom ud af hullet - - Deltag i nogle tri løb - Og vær noget mere aktiv i foreningen. For denne pokal vil jeg med glæde tabe på disse vilkår.

onsdag den 9. februar 2011

En lise for sjælen !



Ikke langt fra Skodborg er der en lille kunstig sø. Og lige i denne tid huserer der mindst 500 svaner i og omkring søen. Sammen med en næsten lige så talstærk flok Canadiske gæs. Det er et fantastisk syn med så mange fugle samlet på et sted. Man får virkelig fornemmelsen af den vilde natur når man holder bilen ind til siden og bare sidder og nyder sceneriet i en ½ times tid. Sådanne stunder giver ro i sjælen og et perspektiv på en voldsom travl hverdag. Tak til fuglene,

tirsdag den 8. februar 2011

Kom nu med den Euro !




Så bliver der igen - igen talt om at Euroen skal indføres i Danmark. Og for mit vedkommende kan det kun gå for langsomt. Det kan godt være at vi bliver bundet meget tæt til de andre landes økonomier ( Men det er kronen alligevel i dag ) Og det kan da godt være at vi mister en lille smule selvbestemmelse. Men fordelene er til at få øje på. Over 2 milliarder i tabt indtjening, på grund af omveksling af penge. En uklar sammenligning af priser, der gør at dagligvarer i Danmark er flere procent højere end de andre EU lande. Og så den evindelige vekslen, som skal til, bare man skal over grænsen / eller på ferie sydpå. Få nu den mønt harmoniseret. Hvorfor blive ved med at "skyde sig i foden" . At Dansk Folkeparti er lodret imod. - Hvad så ! - For dem er alt, der ikke lugter af dansk kolonihave eller bøf med løg en forfærdelig ting, der vil udslette Danmark. ( Og de mange værdier som vi har / underforstået - De andre ikke har ! - Bævl siger jeg.

mandag den 7. februar 2011

Verden venter !




Det skal regnes i dage, når man skal opgører, hvor mange timer middel alderlige mænd har ventet på deres koner, når de skulle på toilettet. Der er altid mega kø. Nogle gange selvfølgelig fordi kvinder ikke altid kan tisse alene. Men det er da hammer irriterende Så byg for hulen da dobbelt så mange dame toiletter som herre toiletter. Jeg ved godt at det er en smule kønsdiskriminerende Men det kunne spare os mænd, ja måske hele samfundet for en masse spildt tid. - - - - Og som en rigtig akitekt brøler (Se billedet) - Så er at lægge handicap og dame toilet sammen nok den allerstørste kilde til venten. Sådanne folk er simpelhen ikke værdige til at tegne vores huse.

søndag den 6. februar 2011

Hold op det var koldt !















Endelig var have bassinet tøet op. Måske en lille isflage i det ene hjørne. Og der var kun en eneste død guldfisk + en frø. Vinteren og isen havde dog også skubbet til min lokale Loch Ness uhyre. Som så var væltet ned på bunden af bassinet. Den skulle selvfølgelig op på plads. Så jeg sprang frejdig i vandet ( Efter først at have løbet en tur for at varme musklerne op til det kolde vand ) - Og jo.... Jeg fik uhyret på plads. Men hold op hvor var det koldt. Jeg bliver ALDRIG vinterbader.

lørdag den 5. februar 2011

I got it !

En hel måned brugte vi på at opspore og fange (Læs dræbe) musen. // Indlæg den 2. januar 2011 - Julemusen // Den har lagt spor, gravet i papir og beskuet vores dagligdag fra forskellige gemmesteder i over 32 dage. Så i går aftes så knægten den i nærheden af hundens mad. --- Nu havde vi fået den isoleret i bryggers. Strategien var enkelt. Musefælden blev opsat - Den blev ladet med et stykke mellemlageret fra Them ost og så var vi klar. Lidt skuffende måske, at ingen af os havde hørt smækket i nat. Men her til morgen havde vi fået dyret. Da jeg stod og triumferede over fangsten. Og så lige kom det at se forskellen på "store" mig og den lille mus. Så var det nok i overkanten at agerer storvildtjæger. Det var nærmere mig der sluttede spillet, mens den havde vundet samtlige mellemrunder de sidste 32 dage.

fredag den 4. februar 2011

KLOVN - Forever !

Så fik vi set Klovn the movie. Uanset et niveau af plathed, der næsten ikke kan blive lavere, så er det alligevel hylende morsom. At Frank og Casper kan finde på så mange pinlige optrin og forviklinger er utrolig. Og det værste er at man engang imellem kan se sig selv i situationen. Som på billedet, hvor Frank faktisk taber en verbal fight med en 13 årig, selv har stået i samme problemstilling ( Skal man bare gå - eller skal man i frustration trække bukserne ned på knægten ! ) - Og at de har fået så mange kendte med på ideen om at lave en sådan film, siger rigtig meget om deres format. Fin oplevelse - Og lad os så se om der kommer en nummer 2.

torsdag den 3. februar 2011

CSO - Corporate Social Opportunity !


Jeg fik en god ide, eller rettere jeg hørte en god ide fra min Lillebror. At man i stedet for CSR ( Corporate Social Responsibility) - Skulle rette det sidste ord til Opportunity ( Muligheder) - For ordet " Responsibility " kan i mange leders øre lyde Dyrt ! Og i denne sammenhæng måske dyrt uden at man på den korte bane får så meget ud af investeringen. Derfor vil ordet " Opportunity " måske være meget bedre. For ser man mulighederne i stedet for udgifterne, appelerer det væsentlig mere til den hardcore business verden. Som, uanset deres nok så meget snak om miljø, arbejdsmiljø, social ansvarlighed, cradle to cradle og lignende. altid har det ene øje stift rettet på den sorte/røde bundlinje.

onsdag den 2. februar 2011

Bryllupsdag !

Nummer 26 i rækken. - Og jeg har ikke glemt en eneste af dem endnu. - Men den ligger selvfølgelig også dagen efter min egen fødselsdag, så jeg er rimelig advaret. Og hver gang vi kommer til denne dag på året, tænker jeg på at konen og jeg bliver en mere og mere sjælden connection. Skilsmisse er efterhånden hverdag og børn får en mere og mere rodet familie sammensætning. Ikke at det behøver at være en dårlig ting. Men jeg tror stadig at stabile opvækst vilkår, skaber mere stabile børn. Bare mellem vore venner, kan vi høre alle de små problemer og udfordringer der ligger i, at man skal forholde sig til flere forældre / voksne i familien..... Og så syntes jeg også at nogle voksne giver for let op. Livet er ingen dans på roser. Der vil også være modgang og Øv tider. Men det er jo netop der man skal vise sin åbenhed og forståelse og få ægteskabet til at gøre det ægteskaber skal. At binde sammen.

tirsdag den 1. februar 2011

51 år - Og hvad så !

Jeg er sådan lidt gået fra at fejre fødselsdag. Ikke fordi jeg er flov over min alder, nok mere fordi jeg er kommet dertil at jeg finder mere glæde i at glæde andre end at man fejre mig. Det lyder måske lidt poppet, men er faktisk den eneste måde jeg kan sætte ord på denne følelse. Og så tænker jeg da også lidt på at jeg nu "sejler" gennem det farlige stræde der hedder 50 - 55 år. Her er der rigtig mange mænd der falde fra. Mange er selvforskyldt på grund af deres levevis. Men en del bliver dog ramt af livs afkortende sygdomme som kræft og hjerteproblemer. En af de mere tydelige tegn på at jeg tænker på denne fare, er min træning. Den er langsom gået fra at være en hård konkurrence træning til en mere vedligeholdende træning. Hvor det er balancen mellem levevis og kropsbevidsthed der dominerer.( Hvilepuls - vægt - velvære ) Det handler ikke så meget mere om jeg kan slå denne eller hint i en konkurrence.