søndag den 9. oktober 2011

E-mail = 19 gram CO2

Et enkelt klik og på få sekunder er beskeden modtaget på en computer halvvejs rundt om jorden. Det er så nemt, at det er svært at tro, at en enkelt e-mail, som alt andet menneskelig aktivitet, genererer CO2. - En fransk undersøgelse har for første gang sat tal på påvirkninger der ligger i at bruge e-mail.
Ifølge den franske undersøgelse, vil en sendt e-mail på en megabite, udløse at modtageren bruger tid på at læse denne mail. Lagt sammen med den tid det tog at skrive mailen vil da genererer ca. 19 gram CO2. - Har man så sat yderlig 10 modtagere på denne mail, vi det bare blive meget mere. ( Meget af deres beregninger er baseret på det el-forbrug der skal til for at understøtte det globale netværk og virksomhedens netværk. ) - Derudover er der taget højde for fremstillingsprocessen og bortskaffelses processen for det udstyr man bruger i kommunikationen. ( PC - kabler - skærme o.s.v. ) - Selv den vane som mange har med at printe ud er med i dette regnestykke.
Man kan selvfølgelig altid diskuterer de parameter som er brugt i regnemodellen, men det er da tankevækkende at selv denne blog skaber CO2 og at mine mange daglige mail også bidrager. Det har indtil i dag været ret usynlig for mig. - Vi du udregne dit eget CO2 bidrag, så prøv at trykke: HER. Eller på dansk: HER.

Ingen kommentarer: